#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Η επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα και η κρίση επιβίωσης της ευρωζώνης.

Κλεάνθης Γρίβας
 
Η ολιγόωρη επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα
και η κρίση επιβίωσης της Ευρωζώνης
Η Ευρώπη στις παραμονές του Αυγούστου 1914

Η χειραγωγός και οι μαριονέτες


Μπροστά στα μάτια μας επιτελούνται πυρετώδεις διεργασίες που κατατείνουν στη διαμόρφωση μιας νέας
«Τριπλής Συμμαχίας» και μιας της νέας «Τριπλής Συνεννόησης» («Αντάντ»), που προμηνύει μια ανελέητη σύγκρουση για το ξαναμοίρασμα της Ευρώπης μέσα από τον οικονομικό στραγγαλισμό της. Ελπίζω ότι ο Δεκέμβριος του 2012 δεν θα αποδειχθεί ένας νέος Αύγουστος του 1914.

Στο σταυροδρόμι της απόγνωσης και της ελπίδας…

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ

Αριστερό ριζοσπαστικό μέτωπο
Συσπείρωση των αντι-ΕΕ δυνάμεων
Συλλογική επεξεργασία του «άλλου δρόμου» χωρίς ευρώ και χρέος

Η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε ένα από τα πιο κρίσιμα σταυροδρόμια της ιστορίας της. Τίποτα πια δεν είναι όπως πριν, ούτε πρόκειται να ξαναγίνει. Το 2009 θα μείνει στη συλλογική μνήμη ως ένα σημείο μη επιστροφής. Όποιος πιστεύει ότι με κάποιο τρόπο στο τέλος αυτής της πορείας θα έχουμε την ίδια συνθήκη, απλώς είτε πιο νεοφιλελεύθερη είτε πιο «προοδευτική, αυταπατάται.

Ο ΜΑΝΕΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΑ "ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ" ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΒΟΛΟΥ ΜΕ 25% ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ"Οταν ο λύκος καλεί το πρόβατο για τραπέζι μάντεψε ποιό θα είναι το φαγητό"

Πρόταση περικοπής μισθών κατά 25% έφερε κατά την επίσκεψή του στο Βόλο το κλιμάκιο της διεύθυνσης της «Χαλυβουργίας Ελλάδος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εργοστάσιο της εταιρείας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της εργοδοσίας και μελών της διοίκησης του σωματείου με στόχο την έναρξη διαβούλευσης για το νέο μισθολόγιο.


Δεν πρόλαβε ούτε αυτός ο «επαναστάτης» της «Αραβικής Άνοιξης» να δει τη Συρία με σαρία…


Εγκατέλειψε τον μάταιο κόσμο ο διοικητής την «Μαχητών για την Ελευθερία» της Λιβύης…
Συμμετείχε προσωπικά στα βασανιστήρια και τη δολοφονία του Μουαμάρ Καντάφι.
Μας άφησε για άλλους τόπους… ο μισθοφόρος τρομοκράτης των ΗΠΑ.Δεν πρόλαβε να... δει την εγκαθίδρυση της αμερικάνικης δημοκρατία σ' ολόκληρο τον αραβικό κόσμο...

sibilla-gr

Εκείνο που εννοούν, πριν απ’ όλα, όταν μιλάνε για το “ιερό δικαίωμα στην εργασία”, είναι το “δικαίωμά” τους, στην καταλήστευση της εργατικής δύναμης, του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου

  crousma
«Έχουμε απόλυτο σεβασμό για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Κυρίως για το πιο ιερό: Το δικαίωμα στην εργασία! Το οποίο καταστρατηγούνταν και απειλούνταν άμεσα. Και το αποκαταστήσαμε. Τόσο απλά. Και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε πλευρά: Όταν μέσα σε τέτοια ανεργία, ασκούνται τέτοιες συνδικαλιστικές πρακτικές που απειλούν με κλείσιμο κι άλλα εργοστάσια, δεν θα μείνουμε αδρανείς να κοιτάμε απελπισμένους εργαζόμενους να χάνουν τη δουλειά τους»*
Ναι, εντάξει. Θα πεις, όλα έχουν ένα όριο. Και οι απειλές, η καταστολή, τα φληναφήματα. Αλλά αυτό το επιχείρημα που προβάλουν, καιρό τώρα και τελευταία, οι πολιτικοί εκπρόσωποι των εκμεταλλευτών, περί του “ιερού δικαιώματος στην εργασία”, ξεπερνάει κάθε όριο. Εκτός από την βροντερή υποκρισία τους (1.500.000 άνεργοι στην Ελλάδα, 17, 500.000 στην Ευρώπη, 100.000.000 στην Αμερική, κλπ.) κάνουν φανερή, μέσα από την προσπάθεια υποτίμησης της νοημοσύνης του λαού, την έκταση της αβελτηρίας τους, αλλά κυρίως τα αδιαπέραστα, σύγχρονα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος που υπηρετούν.

ΣΤΗ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ!

Ιστοριες Συνωμοσιας 
 Το τι έχουμε ακούσει αυτές τις μέρες δεν περιγράφεται. Μάχες με τη Τρόικα. Αγώνας μέχρι τέλους. Τα μανίκια έχουν σηκωθεί και οι τιτανοτεράστιοι έχουν βάλει τα στήθη μπροστά για να μας προστατέψουν.

Γι΄αυτό λέω πως πρέπει όλοι να δώσουμε έναν αγώνα για τους αεροψεκασμούς. Γιατί είδατε? Δεν έχουν πειράξει μόνο εμάς στο κεφάλι. Είναι γενικό το κακό. Από τα νύχια μέχρι τη κορυφή του κεφαλιού είμαστε όλοι ψεκασμένοι με πολύ βαριά μέταλλα! Οι δε τηλεοπτικοί αστέρες έχουν πλέον φτάσει σε επίπεδο Όσκαρ και βάλε.

Εδώ και Τώρα 
 
Εν ονόματι της Πατρίδας. Της Δημοκρατίας.
Της Εθνικής Κυριαρχίας και Αξιοπρέπειας...


Εν ονόματι της Κοινωνίας. 
Εν ονόματι των Εξαθλιωμένων.
Των Ανέργων και Φτωχών.
 

Βιταμινούχα...


 
 
Γάτα ο Κουβέλης.
Ξεχωρίζει τα δημοσιονομικά από τα Εργασιακά.
Τα ιεραρχεί...μη μάς πέσουν ΟΛΑ μαζί...
πάθουμε κανένα λουμπάγκο και καταρρεύσει η...σωτηρία!! 
Στη σύνοδο κορυφής του Ιούνη η συμμετοχή της Χώρας μας
ήταν διακοσμητική.
 

ΦΤΗΝΟ ΚΡΕΑΣ - ΓΙΑ ΤΟ "ΛΑΟ - Ένα επίκαιρο κείμενο 99 ετών!

 
 "Στην προσπάθεια που γίνεται για την ενημέρωση γύρω από το θέμα των ληγμένων τροφίμων που θα πωλούνται στα σουπερμάρκετ, πολλοί είναι αυτοί που συνεισφέρουν με την έρευνα που κάνουν. Έτσι έφτασε και σε μένα το κείμενο που ακολουθεί και έχει γραφτεί από τον Β.Ι. Λένιν στις 8 Ιούνη του 1913 και δημοσιεύτηκε μια εβδομάδα μετά στην Πράβντα, με την υπογραφή "Β." Β. Ι. Λένιν

ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΪΤΑΝΟΣ FACTS – ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΕΛΟ ΓΕΛΙΟ

 
Τα Petros Gaitanos Facts κυκλοφορούν αρκετό καιρό.
Η πρόσφατη συνέντευξή του τα έκανε ξανά επίκαιρα…
Ο Πέτρος Γαϊτάνος έβγαλε το πρώτο του δίσκο σε εκκλησία
Ο Πέτρος Γαϊτάνος αντί για υπογραφή βάζει σταυρό
Ο Πέτρος Γαϊτάνος είναι ανηψιός της Θείας Κοινωνίας
Ο Πέτρος Γαϊτάνος δεν τραγούδαγε τόσο καλά, μέχρι που έκανε εγχείριση και αφαίρεσε τις μαγδαληνές του

“Από την εικονική ευμάρεια στην γενικευμένη ύφεση : Τα αίτια και η επόμενη μέρα” – Εισηγήσεις οπτικό υλικό

Παρουσιάζουμε τις εισηγήσεις που έγιναν καθώς και ι οπτικό υλικό ( βίντεο) από την εκδήλωση της   ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση με θέμα: 

“Από την εικονική ευμάρεια στην γενικευμένη ύφεση: Τα αίτια και η επόμενη μέρα” με καλεσμένους εισηγητές τον Αν.Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας του Παντίεου Πανεπιστημίου Θ.Μαριόλη και τον οικονομολόγο και δημοσιογράφο Λεωνίδα Βατικιώτη

Καλωσόρισμα


 
Καλωσόρισμα von dm_507db850a5403


περισσότερα  video

Το ευρώ και η έξοδος των ισχυρών


Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υπήρχε μια σειρά εξελίξεων που δικαιολογούν την αισιοδοξία για τις πιθανότητες επιβίωσης του ευρώ. Ήδη από τον τελευταίο Σεπτέμβριο όμως, οι πολιτικοί ηγέτες της ζώνης του ευρώ έχουν κάνει ό, τι μπορούν για να καταρρίψουν αυτές τις ελπίδες.
Ανάμεσα στα θετικά ήταν η απόφαση για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, του ταμείου διάσωσης για τις προβληματικές χώρες, επιτρέποντας την άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, χωρίς να διέλθουν από το δημόσιο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας χωροφύλακας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος!

 
Και τα ελληνικά πολιτικά κόμματα μούγκα για τη νεοναζιστική Ευρωπαϊκή Ένωση;
Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε σε όλους τους υπουργούς της συριακής κυβέρνησης να ταξιδεύουν στις χώρες-μέλη της και πάγωσε τα περιουσιακά τους στοιχεία σε αυτές.

Δεν είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε. Είναι ο Bill Pexton


Του  Πετρου Αργυριου (περισσότερα για το συγγραφέα και το έργο του στο προσωπικό του blog agriazwa.blogspot.com)

Το θυμάμαι σαν χθες που ήμουν μεθυσμένος. Βράδυ πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη με πλησιάζει ένα «γ-καρντάσι» λιάρδα και με ζητά φωτιά.

Με το που ζεσταθήκανε οι σχέσεις μας την κρύα εκείνη νύχτα το παλληκαράκι πήρε το θάρρος να με ρωτήσει: «Τι ομάδα είσαι αδερφέ;»

Του λέω τι ομάδες και μαλακίες.

Στράβωσε. Με είδε αλλιώς. «Α δηλαδή σκουλήκι» με λέει.

Του λέω δεν ασχολούμαι με αυτά.

«Α καλά» με λέει. «Βάζελος είσαι»

Γιατί είναι παράνομος ο αποκλεισμός της Γάζας από το Ισραήλ σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο

 
 
Τον Ιούνιο του 2012  έκλεισαν 5 χρόνια  από τότε που εντάθηκε ο ισραηλινός αποκλεισμός της Γάζας, από στεριά, θάλασσα και αέρα,   και ο οποίος συνεχίζει να προκαλεί ένα αφάνταστο πλήγμα στην Παλαιστινιακή κοινωνία της Γάζας. Σύμφωνα με την ισραηλινή κυβέρνηση ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας στόχο είχε να αποδυναμωθεί η Χαμάς, να σταματήσει η εκτόξευση ρουκετών και να απελευθερωθεί  ο ισραηλινός στρατιώτης Γκιλάτ Σαλίντ, ο οποίος κρατείτο στη Γάζα από το 2006 (και τελικά απελευθερώθηκε πέρσι 2011 στη συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Χαμάς Ισραήλ). Όμως αυτός ο αποκλεισμός -που η Ισραηλινή κυβέρνηση έχει ανοιχτά ονομάσει “οικονομικό πόλεμο”-δεν άρχισε  με την άνοδο της Χαμάς στην εξουσία, μετά από εκλογές, αλλά είναι το αποκορύφωμα μιας διαδικασίας που έχει ξεκινήσει πριν από 20 χρόνια.

Α. Αλαβάνος. Επιστροφή στην δραχμή


Συναγερμός στην ελληνική κυβέρνηση-Δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε πλοίο που πλέει προς την Γάζα! Απο ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
 Συναγερμός επικρατεί στην ελληνική κυβέρνηση και στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών, μετά την ενημέρωση που είχαν για την παρουσία δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε φινλανδικό πλοίο που απέπλευσε με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας, σε μια προσπάθεια να «σπάσει» τον ισραηλινό αποκλεισμό.
Αρχικά, ξεκίνησαν δύο πλοία για τη Γάζα: ένα ελληνικό και ένα φινλανδικό, το «Estelle». Στην στάση ωστόσο που έκανε στην Κρήτη το ελληνικό πλοίο, δεν του επετράπη ο απόπλους, καθώς υπήρχε σχετική υπουργική απόφαση, μετά το αιματηρό επεισόδιο με το τουρκικό πλοίο «Μαβί Μαρμαρά».

γερμανική γελοιογραφία

Καλόοοο , γερμανική γελοιογραφία ! 
Μετάφραση - απόδοση: Η Κάγκελο - πρωθυπουργός στο γραφείο Σαμαρά του λέει εκτιμώντας τον χώρο: 
¨Με την αγορά -πώληση του χαλιού θα εξασφαλίσετε ακόμα ¨2000 Ευρώ¨ , για τον ζωγραφικό πίνακα...¨
Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος

Ένας Φασίστας με την Κουκούλα του Υπουργού

  Κοινωνικη Αριστερα
Κανένας κανονικός άνθρωπος δεν θα υπερασπιζόταν ποτέ έναν φόνο απ' όπου κι αν προέρχεται. 

Το ίδιο κι εμείς. 

Η είδηση στο αστυνομικό δελτίο λέει πώς: "Μια 33χρονη γυναίκα Ρομά πυροβόλησε και σκότωσε ένα άτομο και τραυμάτισε ένα ακόμα την ώρα που οδηγούνταν στον ανακριτή, στα δικαστήρια της σχολής ευελπίδων. Τα θύματα κατηγορούνταν για τη δολοφονία του γιου της, πέρυσι στο Ζεφύρι."

Κάθε δικαστής ωστόσο (μιας πολιτείας με κύρος στους πολίτες της) όταν αντιμετωπίζει ένα φόνο, εξετάζει πρίν απ' όλα το κίνητρο του φονιά. Κατόπιν εξετάζει τις προθέσεις του φονιά, την ψυχική του κατάσταση τη στιγμή της πράξης του, τις αντιδράσεις του μετά την πράξη και τέλος τη στάση του στη δίκη του. Από όλα τα προηγούμενα συνάγει και την τελική ποινή που του επιβάλλει ατομικά.  

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ‘ΕΥΡΩΠΗΣ του ΕΥΡΩ’

epicurus2day.gr/     μεσω   Δραση Τωρα

Γεια σας φίλες και φίλοι.

Δεν θα παραθέσουμε στοιχεία.Τα στοιχεία υπάρχουν προ πολλού στις αναρτήσεις μας. Μια απόπειρα λογικής, όμως, ίσως έχει την σημασία της. 
Ζούμε την παρακμή του Βασιλείου που η προμετωπίδα του αναγράφει:

«Μπορώ να αντισταθώ στα πάντα εκτός από τον πειρασμό» (Όσκαρ Ούαϊλντ).

Η παρούσα ανάρτηση, σκοπό έχει, κατά το μάλλον ή ήττον, να θέσει το πρόβλημα στην σωστή του βάση, αυτό το πρόβλημα που επί 4 σχεδόν έτη αναδεικνύουμε σε αυτές τις σελίδες και που, ας επιτραπεί, έχουμε καταδείξει το τέλος του, τον σκοτεινό του πάτο και τις αδιέξοδες διαδρομές του, από την πολύ αρχή. Εντούτοις, ποιος περίμενε ότι η παγκόσμια οικονομική φούσκα made in USA, θα έβρισκε ως σημείο έκλυσης ενέργειας, την χώρα μας, ως το τέλειο πειραματόζωο, αυτόν που θα φορτωθεί την βρωμιά και την δυσωδία όλου του συστήματος, το εξιλαστήριο θύμα;

Απεργία 18 ΟκτώβρηΣυμμετέχουμε στην απεργια 18/10/12

ΜΑΖΙΚΑ...
ΜΑΧΗΤΙΚΑ...

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
και τους ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ.

ΕΔΩ και ΤΩΡΑ...ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

 

Όταν ο τρόμος γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται μονόδρομος

Όταν ο τρόμος γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται μονόδρομος
«Σήμερα εμφύλιος πόλεμος κηρύχθηκε από το κράτος. Όσους δεν σκοτώνουν τα μαχαίρια των φασιστών, τους στέλνουν στη φυλακή χουντικές δικαστικές αποφάσεις.
Καλούμε τους αγωνιστές και όσους νιώθουν πώς ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δεν είναι κενές λέξεις, αλλά στάση ζωής, να συνειδητοποιήσουν την ιστορική στιγμή που ζούμε και να πράξουν ανάλογα.
ΟΙ ΙΔΕΕΣ δεν καταστέλλονται και δεν φυλακίζονται.

Βάλτε τα σωσίβια, περνάμε κάβο

 
Απο zaxarula
Εδώ και μέρες νιώθω σαν επιβάτης του Τιτανικού, που ακούει από γύρω γύρω όμορφα λόγια και μουσικές ενώ το πλοίο ήδη έχει συγκρουστεί με το παγόβουνο και μπάζει νερά αλλά ο καπετάνιος, ζαλισμένος από τις μουσικές και τις φιλοφρονήσεις, διατείνεται πως περνάμε τον τελευταίο κάβο, εννοώντας προφανώς με κατεύθυνση προς τον λιμένα προορισμού μας.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  Του Γιώργου Δελαστίκ
Από τα Επίκαιρα, 11 -18 Οκτ.
Ωραία την έφερε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στους σύγχρονους «γερμανοτσολιάδες» της συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη και σε εκείνο το τμήμα του πληθυσμού το οποίο, πέφτοντας θύμα της κυβερνητικής προπα γάνδας, είχε πιστέψει ότι η ηγέτις του Βερο λίνου ήρθε στην Αθήνα για να… σώσει την Ελλάδα. Η Μέρκελ, λοιπόν, όχι μόνο δεν είχε στην τσάντα της τη δανειακή δόση των 31,5 δις ευρώ, όπως διαβεβαίωναν οι γερμανόδουλοι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες της συγκυβέρνησης, αλλά… έφαγε και από κάθε συμπατριώτη μας συνταξιούχο αγρότη τις 3 (!) από τις 14 συντάξεις των 360 ευρώ μη νιαίως που έπαιρνε μέχρι τώρα!

Η εργατική τάξη και η αστική δημοκρατία

Οι εκλογές στην έμμεση αστική δημοκρατία είναι δομημένες με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποσοβείται ο κίνδυνος οποιασδήποτε ιδεολογικής μετατόπισης και ρήξης με τον κυρίαρχο καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην αποκατάσταση αμεσοδημοκρατικών δυνατοτήτων, αλλά αντιθέτως μεταλλάσσουν τη φύση της πολιτικής και της προσδίδουν χαρακτηριστικά θεάματος. Το θέαμα είναι ένας αχρονικός τόπος, που παρεμβάλλεται ως παραμορφωτικός φακός ανάμεσα στην εργατική τάξη και την πραγματικότητα. Έτσι, η εργατική τάξη αποξενώνεται από την πολιτική πράξη.

Η Ελλάδα εξήντα πέντε χρόνια πίσω . . .


Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΙΑΣ – ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ – ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΞΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !
ΚΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΤΟ 1947 !!!
Αρχές του 1947 η αγγλική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει στις ΗΠΑ πως αδυνατούσε πλέον να συνεχίσει τον ρόλο που είχε αναλάβει, δηλαδή τον ρόλο της ενίσχυσης της ελληνικής κυβέρνησης στον αγώνα της κατά της κομμουνιστικής επικράτησης στην Ελλάδα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τρούμαν προκειμένου να έχει ιδία άποψη για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα στέλνει το πρώτο τρίμηνο του 1947 τον Paul A. Porter ως επικεφαλής αμερικανικής αποστολής.
Στις 14 Φεβρουαρίου 1947, μετά από έναν περίπου μήνα παραμονής στην Ελλάδα ο Paul A. Porter στέλνει επιστολή προς τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ W.L. Clayton με τις πρώτες εντυπώσεις του, γράφοντας μεταξύ των άλλων: