#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Προς καρκινοπαθείς...


ΕΟΖ και μετανάστες

 ΕΟΖ στην Θράκη και ελληνοτουργικά συμφέροντα, και λεφτά, πολλά λεφτά…και ανθρώπινη δυστυχία


Θραξ Αναρμοδιος
Μια Ειδική Οικονομική Ζώνη, ΕΟΖ για συντομία, είναι μια γεωγραφική περιοχή στην οποία ισχύει ένα εντελώς ιδιαίτερο νομοθετικό, οικονομικό και διοικητικό καθεστώς. Δηλαδή σε μια ΕΟΖ το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας δεν είναι εκείνο το οποίο ισχύει για την υπόλοιπη εθνική επικράτεια. Αλλά ένα ειδικό καθεστώς προσανατολισμένο στα συμφέροντα της “ελεύθερης” αγοράς. Δηλαδή του διεθνούς καπιταλισμού.
Για τον εργαζόμενο που θα αποφασίσει, ή θα αναγκαστεί να αποφασίσει, να εργαστεί σε μια ΕΟΖ, το καθεστώς αυτό είναι από δυσμενές ως δυσμενέστατο. Το πιο σίγουρο είναι οτι θα περιλαμβάνει 6-ήμερο αντί πενθημέρου και 10-ωρη εργασία αντί οκταώρου. Σε μια ΕΟΖ δεν επιτρέπεται η λειτουργία εργατικών σωματείων και γενικά σε μια ΕΟΖ η εργατική νομοθεσία, που ισχύει στην υπόλοιπη εθνική επικράτεια, αναστέλλεται.

Ασκήσεις Εξάρτησης από Λευκωσία και Αθήνα


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Ο βουλευτής Γιώργος Περδίκης των συμπαθών Πρασίνων της Κύπρου ζήτησε από την κυβέρνησή του να μάθει μήπως πρέπει να μετακινηθεί ο βρετανικός θυρεός από το Προεδρικό Μέγαρο. Κατάπληκτη από την ερώτηση του οικολόγου της, η κυπριακή κυβέρνηση απήντησε ότι δεν σκέπτεται να τον μετακινήσει. Το Προεδρικό Μέγαρο είναι ένα ιστορικό κτίριο, εξήγησαν οι αρμόδιοι.

‘Ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του και έχει κερδίσει την ανεξαρτησία του με το αίμα των εξεγερμένων, ασφαλώς και το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να μετακινήσει τα σύμβολα του δυνάστη του και να τα αντικαταστήσει με τα δικά του. Το γεγονός όμως ότι χρειάστηκε να φτάσουμε στο σωτήριο έτος 2012 για να σκεφθεί ένας Κύπριος βουλευτής το προφανές, δείχνει ότι είναι τελικά ευκολότερο να διώξεις την υλική εξουσία της Αυτοκρατορίας από τα χώματά σου, παρά τον Ραγιά από το κεφάλι σου!


Κρέμασαν πανό στο Γερμανικό προξενείο

Με τη συμπλήρωση 68 χρόνων από την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τον Ναζιστικό γερμανικό ζυγό, το Ενιαίο Παλλαικό Μέτωπο Ηρακλείου  (Ε.ΠΑ.Μ) πραγματοποίησε μια σιωπηρή,διαμαρτυρία αναρτώντας πανό δίπλα από το Γερμανικό προξενείο. 


 
Όπως ανακοίνωσαν :

"Διαδηλώσαμε με αυτόν τον συμβολικό τροπο την απαράμμιλη βούληση μας να αντισταθούμε στη νέα, πολιτική και οικονομική κατοχή που επέβαλλαν στον ελληνικό λαό κέντρα εξουσίας εντός και εκτός της χώρας, καταστρατηγώντας κάθε έννοια Εθνικής Κυριαρχίας και Δημοκρατίας στην πατρίδα μας.

ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΟΛΑ! ΑΝ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ.

Ιστοριες Συνωμοσιας

Έχετε δει τρελό να βλέπει τ΄αντερά του έξω και να γελάει? Κάπως έτσι μεταλλάσσομαι. Κάπως έτσι μεταλλάσσονται χιλιάδες από εμάς. Κι όποιος αντέξει. Τρως το πρώτο κατρακύλισμα, σοκάρεσαι, τα χάνεις. Ξεκινάς μ΄εκείνο το κλαψιάρικο "τι θα απογίνω" και βλέπεις μπροστά δυο δρόμους. Την επιλογή να συνεχίσεις να είσαι κλαψο.... ή την επιλογή να ξεπεράσεις αυτό που ήσουν. Αυτό που είσαι. Αυτό που  σου λένε να γίνεις.

Η εικόνα της ημέρας!–Ιδέες από την Ουκρανία…


Από Ουκρανία οι ιδέες...οι διαδηλωτές ψεκάζουν τους ...μπάτσους με κατσαριδοκτόνα spray.... Mαχαίραν δίδουν....μαχαίραν λαμβάνουν....

 

"Η νύχτα των μεγάλων μαχαιριών"

 Cogito ergo sum     via   Αδεσποτος

"Συνέβη μια εβδομάδα πριν οι ψηφοφόροι κληθούν να ψηφίσουν. Στις 21.14' της 27ης Φεβρουαρίου (ενν. 1933), ενώ ο Χίτλερ απολάμβανε το δείπνο του στην οικία Γκαίμπελς, ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός του έκτου πυροσβεστικού σταθμού, στη Λίνινστράσσε. Το επιβλητικό κτίριο του Ράιχσταγκ είχε τυλιχθεί στις φλόγες και το μόνο που είχε απομείνει ήταν καμένα ερείπια, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της πυροσβεστικής του Βερολίνου να ελέγξει την εκτεταμένη πυρκαγιά. Ο Χίτλερ και ο Γκαίμπελς έσπευσαν στον τόπο της πυρκαγιάς για να συναντήσουν τον εξαιρετικά ταραγμένο Γκαίρινγκ που είχε ήδη καταφθάσει.

Η αποκατάσταση των δοσίλογων της Κατοχής…Κωνσταντίνος Κυλινδρέας:  Έλληνας συνεργάτης των Γερμανών στη διάρκεια της κατοχής.
Μετά την απελευθέρωση συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από το Ειδικό Δικαστήριο Δωσιλόγων Θεσσαλονίκης αλλά με το βασιλικό διάταγμα της 12ης Σεπτεμβρίου του 1952 η ποινή μετατράπηκε σε κάθειρξη 20 ετών. Τελικά αφέθηκε ελεύθερος το 1954 καθώς έγινε δεκτή αίτηση αναστολής εκτέλεσης του υπόλοιπου της ποινής.
Σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωσή του έπαιξε η υπεύθυνη δήλωση που είχε υπογράψει ο Κυλινδρέας στις 12 Σεπτεμβρίου του 1949 στην οποία μεταξύ άλλων δήλωνε:

Πού είναι οι δημοσιογράφοι;

  πιτσιρίκος
 
Τα τελευταία χρόνια χιλιάδες δημοσιογράφοι έχασαν τη δουλειά τους. Κανάλια, εφημερίδες και περιοδικά έβαλαν λουκέτο, ενώ οι απολύσεις στα ΜΜΕ έπεσαν –και πέφτουν- βροχή. Τι απέγιναν αυτοί οι δημοσιογράφοι;
Δεν μπορεί να πει κάποιος πως οι δημοσιογράφοι που απολύθηκαν ήταν οι χειρότεροι. Ειδικά στα καθεστωτικά ΜΜΕ έχουν παραμείνει τα πιο πιστά σκυλιά αλλά και πολλοί εγκλωβισμένοι που φοβούνται μη βρεθούν στον δρόμο και προσπαθούν να είναι φρόνιμοι και υπάκουοι.

Η διαγραφή του γερμανικού χρέους στο Λονδίνο το 1953

Του Ερίκ Τουσέν  /   ΕΛ.Λ.Α.Σ.

Από το 2010, στις ισχυρότερες χώρες της ζώνης του ευρώ, οι περισσότεροι πολιτικοί ηγέτες, με την υποστήριξη και των μεγάλων μέσων μαζικής ενημέρωσης, εκθειάζουν με πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία) την δήθεν γενναιοδωρία τους προς τον ελληνικό λαό και τις άλλες ευάλωτες χώρες στη ζώνη του ευρώ.
Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, αποκαλούν  «σχέδιο διάσωσης» μια σειρά μέτρων που βουλιάζουν ακόμη περισσότερο τις οικονομίες των χωρών που τα δέχονται και τις οδηγούν σε  μια άνευ προηγουμένου κοινωνική οπισθοδρόμηση, επιστρέφοντας 65 χρόνια πριν.

Ο λογαριασμός της επιμήκυνσης


Σταύρος Χριστακόπουλος      /       το Ποντικι

Από την εποχή που άρχισαν να μας μιλούν για μέτρα 11,5 δισ. ευρώ τη διετία 2013-14, προειδοποιούσαμε ότι θα φτάσουν τα 18 δισ. σε δύο δόσεις και τα 22 σε τρεις. Η καθυστέρηση συμφωνίας με την τρόικα απλώς ενοποιεί τα δύο στάδια σε ένα πακέτο και η εικόνα... «διαπραγμάτευσης» καταρρέει εκ νέου.

Η Υποεκτίμηση του Ελληνικού ΑΕΠ

Της Ζωής Γεωργαντά
Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Οικονομετρίας και Παραγωγικότητας Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, τέως Μέλος ΕΛΣΤΑΤ

Απο ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

Πηγή : http://zoe-georganta.co.uk/wp-content/uploads/2012/09/Underestimation-of-Greeces-GDP.pdf

Aναδημοσίευση : Justice For Greece

16 Σεπτεμβρίου 2012


Το μέγεθος του ΑΕΠ επηρεάζει αποφασιστικά το ποσοστό του χρέους και του ελλείμματος. Επίσης, ο ρυθμός μεταβολής του ΑΕΠ παίζει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση αναπτυξιακών πολιτικών. Συνεπώς, η αντικειμενική του μέτρηση είναι πολύ σημαντική.

Συνθήματα!!

 
 
Ετοιμάσατε τα κόλλυβα;;
Αγοράστε το σταράκι σας, βράστε το, βάλτε λίγη ζαχαρίτσα,
στολίστε το και είστε έτοιμοι!!
Για κηδεία!!


ΤΗΛΕΔΟΥΛΟΙ

 
Του Χρίστου Λογαρίδη

Στο μέλλον, ο ιστορικός που θα καλεστεί να γράψει για την εποχή που ζούμε, θα αφιερώσει ένα τεράστιο κεφάλαιο στην κατηγορία ανθρώπων, που θα μπορούσαν άνετα να ονομαστούν τηλεδούλοι.

Εδώ και 3 χρόνια, ένας ολόκληρος λαός, παρακολουθεί από την τηλεόραση να τον δολοφονούν χωρίς να αντιδράει. Χρόνια τώρα παρακολουθεί ένα θέαμα που ακόμα και ο Όργουελ θα αδυνατούσε να φανταστεί.


Γροιλανδία: Έφυγε από την Ε.Ε και πλούτισε...


Δημοσιογράφοι, αναλυτές και άλλοι εμπλεκόμενοι όταν τέθηκε το ζήτημα υποστήριζαν ότι η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα θα ήταν καταστροφική για τη Γροιλανδία.Νεκρή η ελληνική οικονομία και στατιστικά...
Εάν κρίνουμε από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία και τις νέες εκτιμήσεις των ειδικών του ΔΝΤ, η ελληνική οικονομία θα παραμείνει βυθισμένη στην ύφεση, θα καταγράψει νέο ρεκόρ ανεργίας και δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί το χρέος του ελληνικού Δημοσίου, που εξακολουθεί να βρίσκεται σε φάση εξαιρετικά δυναμικής ανόδου.

Έκκληση για το δάσος των Σκουριών από γυναίκες της ΒΑ Χαλκιδικής 
Χθες το πρωί, 12 Οκτωβρίου 2012, 50 γυναίκες όλων των ηλικιών από την Ιερισσό, τη Μ. Παναγία και τα Ν. Ρόδα, ανεβήκαμε στον Κάκαβο για να διαμαρτυρηθούμε για τα σχέδια της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ/ELDORADO για την περιοχή μας και να δούμε με τα μάτια μας πόσο έχει προχωρήσει καταστροφή του δάσους.


Μαζέψτε τις….celebrities του ΣΥΝ και της ΔΗΜΑΡ: Τους πήραμε χαμπάρι ‼

Τάσος Σχίζας*
Στο «Χυτήριο» λοιπόν…..Η Ελλάδα στο εκτελεστικό απόσπασμα της τρόϊκας και των ντόπιων δοσίλογων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ στο «Χυτήριο».
Η «Αυγή» της 13-10-2012 και αυτή…στο «Χυτήριο».
Στην πρώτη σελίδα και στην τελευταία .…θαυμάζουμε:
«…Η άφιξη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους βουλευτές Κατριβάνου, Σταμπουλή και ….Τατσόπουλο, καθώς και της ΔΗΜΑΡ από τους βουλευτές …Ρεπούση και Μπίστη, Παπαδόπουλο αποφόρτισε την ένταση και οι φανατισμένοι ακροδεξιοί κατάλαβαν ότι, πιά (‼) δεν έκαναν παιχνίδι μόνοι τους (‼)
Την ώρα που η Ρεπούση – Μπίστης – Παπαδόπουλος (κρατιέμαι, δεν αρχίζω τα καντήλια ακόμα) έχουν δώσει στα Αφεντικά όλες τις διαβεβαιώσεις για το τελειωτικό χτύπημα – γενοκτονία του Ελληνικού λαού (μέσω της δοσίλογης ΧΟΥΝΤΑΣ που υπηρετούν), την ώρα αυτή, ο …απίθανος Τατσόπουλος και οι δύο εκλεκτές κυρίες του ΣΥΝ (;) του ΣΥΡΙΖΑ (;) αναλαμβάνουν:

Η κ. Μέρκελ ξεκαθάρισε τα πράγματα

 
Κώστας Λαπαβίτσας
H επίσκεψη της  κ. Μέρκελ στην Αθήνα αποσαφήνισε τρία πράγ­ματα:
Πρώτον, ότι το κέντρο της Ευρωζώνης δεν πρόκειται να αποπέμψει την Ελλάδα όσο αυτή θα συμμορφώ­νεται με τα Μνημόνια, έστω και με καθυστερήσεις, ή με μικρούς συμβι­βασμούs.
Δεύτερον, ότι οι ελληνικοί ιθύνοντες κύκλοι δεν έχουν άλλη στρατηγική εκτός από την παραμονή στην Ευρωζώνη, όποιο κι αν είναι το κόστος.
Τρίτον, ότι η διαδικασία κοινωνικής αποσάθρωσης λόγω των Μνημονίων είναι πολύ προχωρημένη, με έντονα φαινόμενα δυσπιστίας, θυμού και απόγνωσης.

Plan B, σε ποια επιχείρηση;

 
Παναγιώτης Μαυροειδής
Η πρόσφατη ανοιχτή εκδήλωση διαφωνιών ανάμεσα στους επικεφαλής του ΔΝΤ και τους ομόλογους τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με πιο χαρακτηριστική τη δημόσια αντιπαράθεση Λαγκάρντ-Σόϊμπλε στο Τόκιο σχετικά με τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης, ξάφνιασε αρκετούς. Ωστόσο, είναι φανερό, πως ακόμη και στους κυρίαρχους κύκλους των ηγεμονικών καπιταλιστικών χωρών της ΕΕ όπως η Γερμανία, αλλά και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, δυναμώνει εδώ και καιρό η αναζήτηση, ‘’εναλλακτικών’’ σεναρίων διεξόδου.
Όροι όπως plan B, αλλά και plan C ή D, γίνονται όλο και πιο αγαπημένοι, στους πιο διαφορετικούς κύκλους

Μεγαλοαριστεροί 
 
Τους πρωτοθαυμάσαμε ξημερώματα Μεταπολίτευσης
να κολυμπούν αλλαλάζουσες σειρήνες, πλάϊ σε Σχεδίες
Κομμουνιστικών και Σοσιαλιστικών Ιδεών και Αρχών.
 
 

Ούτε στα σκουπίδια δε θα βρίσκεις τροφή, παππού...

 
e-οικοδομος
Μέχρι χτες τα ληγμένα τρόφιμα πετιούνταν στα σκουπίδια. Από εκεί οι πεινασμένοι άνθρωποι τούτης της χώρας τα ανέσυραν για να τα φάνε.

Τώρα μετά από απόφαση του ελληνικού κράτους, (κανόνες διακίνησης/εμπορίας προϊόντων και παροχής υπηρεσιών, υπουργείου Ανάπτυξης), τα ληγμένα τρόφιμα θα πουλιούνται στα καταστήματα τροφίμων.


Οι πεινασμένοι άνθρωποι τούτης της χώρας, που μέχρι χτες έβρισκαν υποκατάστατο τροφής στα σκουπίδια, από αύριο θα πρέπει να τα αγοράζουν.

Πηγή: Ανατολικά της Εδέμ

Να τσακίσουμε τον φασισμό, όχι να τον τρολλάρουμε

 
Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο οι φασίστες έχουν καταφέρει να βρίσκονται μονίμως στην επικαιρότητα. Λίγο οι επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, λίγο οι δηλώσεις τους, λίγο οι επισκέψεις σε πανηγύρια, λίγο οι γάμοι τους, λίγο οι επισκέψεις τους στα θέατρα. Η Χρυσή Αυγή και ό,τι σχετίζεται με αυτήν πουλάει. Τα ΜΜΕ καθόλου αθώα δεν είναι στο φαινόμενο της γιγάντωσης του φασισμού. Εκτρέφουν το φίδι, είτε με την «επίθεση» σε αυτούς είτε με την κάλυψη τους με τέτοιο τρόπο ώστε να φαντάζουν συμπαθείς στην κοινή γνώμη.