#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

Το «δόγμα Calvo»: H Μονομερής διαγραφή του εξωτερικού χρέους στο Ελληνικό και Διεθνές Δίκαιο

ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

Το κάθε κράτος μπορεί νόμιμα –ως ελεύθερη και χωρίς προϋποθέσεις, εξωτερικές και εσωτερικές, έκφραση, πραγμάτωση και αυτοπροστασία της Εθνικής του Κυριαρχίας- να κατάσχει (σε περίπτωση παράνομων πράξεων), να απαλλοτριώσει, ή  να εθνικοποιήσει, ημεδαπές και αλλοδαπές, κρατικές και ιδιωτικές,  ιδιοκτησίες και επενδύσεις στην εδαφική του επικράτεια, με αναγκαστικά κύριο και πρωταρχικό σκοπό την διασφάλιση και προστασία της Εθνικής του Κυριαρχίας και γενικότερα του Δημοσίου του Συμφέροντος (νοουμένου εδώ και με την δευτερεύουσα οικονομική, αλλά κυρίως με την πρωταρχική έννοια του, ήτοι αυτή της Εθνικής του Κυριαρχίας), με ή χωρίς αποζημίωση των πρώην ιδιοκτητών (Συντ. 1,17,106).


ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Η εξέλιξη της κρίσηςΓραφει ο Θέμης Δελβιζόπουλος            /         Σεισαχθεια

Η κρίση

Δεν πέρασαν καλά – καλά τέσσερα χρόνια από την μεγαλύτερη κρίση που σάρωσε την παγκόσμια οικονομία. Την μεγαλύτερη και περισσότερο καταστροφική κρίση που γνώρισε μεταπολεμικά ο παγκόσμιος καπιταλισμός, – η οποία μόνο με την κρίση του 29/30 μπορεί να συγκριθεί – και τώρα ξεδιπλώνεται μπροστά μας με μεγαλύτερη ένταση και με ανοιχτά όλα τα άλυτα προβλήματα που κρύβονταν για δεκαετίες πίσω από την πιστωτική επέκταση και τα χρέη, Δημόσια, εταιρικά και οικογενειακά που συσσώρευσε.

H Mάφια των Δικαστών και των Εισαγγελέων

Aπόσπασμα του άρθρου του Η. Πετρόπουλου. Γράφτηκε στις 2/22-4-2001. Δημιοσιεύτηκε για πρώτη φορά στον τόμο Κουραδοκόφτης, εκδόσεις Νεφλελη, 2002.
     
    ΔΗΘΕΝ
Υποτίθεται πως το κράτος συγκροτείται απο τρεις Εξουσίες: την Νομοθετική, την Εκτελεστική, και τη Δικαστική – τουτέστιν, από τη Βουλή, την Κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη. Και υποτίθεται πως αυτές οι Εξουσίες είναι χωρισμένες και ανεξάρτητες. Ωστόσο, δεν υφίσταται παρά μόνο μία Εξουσία: η Κυβέρνηση. Είναι κάτι που το βλέπουμε πεντακάθαρα στην περίπτωση της όποιας Δικτατορίας, οπότε η Κυβέρνηση, αφού διαλύσει τη Βουλή, κατευθύνει σκαιώς τη Δικαιοσύνη.
Κληρονομήσαμε το σύστημα των Τριών Εξουσιών από την Αγγλική, την Αμερικάνικη και τη Γαλλική Επανάσταση. Μέχρι τότε, ο Ηγεμών ήτο ταυτοχρόνως Νομοθέτης και Κυβερνήτης και Δικαστής. Θα υποδείξω ότι, αυτή η γραμμική παρουσίαση είναι απλοϊκή. Στην πραγματικότητα, εμφανίστηκαν και λειτουργούν κάποιες διαφορετικές εκδοχές, π.χ. η διπλή Βουλή (με την καθιέρωση της Γερουσίας), η ιδιάζουσα Βρετανική δικαιοσύνη (όπου ο Δικαστής δημιουργεί Δίκαιο), η Αυτοδιοίκηση κτλ. Κυρίως, όμως, λειτούργησαν εντόνως δύο άλλες Εξουσίες: εκ νέου η Εκκλησία, και, ο Τύπος.

Όχι διαμαρτυρία, ξεσηκωμός!

Γιάννης Ελαφρός   Aριστερο blog

Βαθιά σαπίλα αναδύει η τρικομματική κυβέρνηση, μόλις τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της. Κυβέρνηση του 50% των ψήφων ξεφτιλίζεται μέσα σε μερικές εβδομάδες, ενώ έχει να περάσει ένα από τα πιο σκληρά αντιλαϊκά «πακέτα». Στριμωγμένη πρωτίστως από την κοινωνική οργή και απόγνωση, αλλά και την όξυνση όλων των ενδοαστικών και ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων που παίρνουν πια κανιβαλικό χαρακτήρα, η συγκυβέρνηση Σαμαρά βαδίζει προς το σκοπό της, δηλαδή την ψήφιση και υλοποίηση των εξοντωτικών για το λαό μέτρων.


Γενοκτονία soft


Ελλαδα η χωρα του Τιποτα
Ο ορισμός του αποτρόπαιου "φαινομένου" της γενοκτονίας βρίσκεται εδω μαζί με πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες και παραδείγματα. Μεταξύ άλλων, διαβάζω:

"Με αυτόν τον όρο αποδίδεται κυριολεκτικά η από τους αρχαιότατους χρόνους υφιστάμενη έννοια και ακριβέστερα ένα από τα αρχαιότερα μαζικά εγκλήματα που αποβλέπουν στη συστηματική, με βίαια ως επί το πλείστον μέσα, επιδιωκόμενη εξόντωση ολόκληρης φυλής ή τμήματος αυτής σε ορισμένο τόπο.

Θέμα ημερών η καταιγίδα των νέων μέτρων

  Λεωνιδας Βατικιωτης
Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα οριστικά μέτρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο ύψους 13,5 δισ. ευρώ τα οποία απαίτησε η Τρόικα ως απαραίτητη προϋπόθεση για να απελευθερώσει την δόση των 31,2 δισ. ευρώ, παύοντας – μέχρι νεωτέρας πάντα – τον θανάσιμο εναγκαλισμό της ελληνικής οικονομίας. Τα ποσά μάλιστα που έχει μπλοκάρει η Τρόικα, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, είναι πολύ περισσότερα και αγγίζουν τα 43,4 δισ. ευρώ. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται, πέραν των 31,2 δισ. που έπρεπε να είχαν δοθεί από το δεύτερο τρίμηνο, 5 δισ. επιπλέον από το τρίτο τρίμηνο και 7,2 δισ. ευρώ από το τέταρτο.

Lena Chamamyan… το παράδειγμα για το πως φέρεται ένας Πατριώτης Σύριος στα τσιράκια των Σιωνιστών

  sibilla-gr
Για όσους δεν γνωρίζουν, η Αρμενικής καταγωγής Σύρια Lena Chamamyan είναι το ανερχόμενο αστέρι στην κλασική, τζαζ και παραδοσιακή Αραβική και Αρμενική μουσική.
Είχε προσκληθεί από τους Αυστριακούς να λάβει μέρος στο φεστιβάλ "salam Orient Festival 2012".
Όταν ενημερώθηκε από την Αραβική κοινότητα ότι σπόνσορας του φεστιβάλ είναι η πρεσβεία του Ισραήλ, τους απάντησε ότι:
«Έχω πρόβλημα να αποδεχτώ τις απάνθρωπες πολιτικές, τις ωμότητες και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την αφαίρεση ζωών και το χτίσιμο του περίφημου "Ισραηλινού Φράγματος της Δυτικής Οχθης" των Ισραηλινών αρχών. Θέλω να πέσουν τα τείχη ανάμεσα στους ανθρώπους και τους λαούς, αρχίζοντας με τα τείχη που φτιάχνουν οι πολιτικές».
Τους ζήτησε να βγάλουν το logo του Ισραήλ από τις αφίσες… οι Αυστριακοί της απάντησαν ότι είναι δύσκολο και τους έστειλε να γαμηθούν.
 
Αυτή τη Συρία, μ’ αυτούς τους ανθρώπους έχουν στο...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ? ΑΠΟ ΠΟΤΕ?

  Ιστοριες Συνωμοσιας
Στο σχολιασμό που ακολούθησε μετά τα επεισόδια στην "αμαρτωλή" θεατρική παράσταση, μέτρησα μερικές χιλιάδες φορές τη λέξη ελευθερία. Συνδυαζόμενο φυσικά με τη δημοκρατία. Και θυμήθηκα το παλιό αλλά διαχρονικό - στη δημοκρατία είσαι ελεύθερος να λες ότι θέλεις, έτσι κι αλλιώς κανένας δεν θα σ΄ακούσει".

Η Λιάνα Κανέλλη για τη Χρυσή Αυγή...


Η εμμονή του κ. Τόμσεν

του Γιάνη Βαρουφάκη 
 
Προς τι αυτή η εμμονή του κ. Τόμσεν (του εκπροσώπου του ΔΝΤ ο οποίος ηγείται της αντιπροσωπείας της τρόικας στην Ελλάδα) να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί; Γιατί απορρίπτει τις προτάσεις του υπουργείου οικονομικών για «ισοδύναμες» περικοπές, π.χ., στις αμυντικές δαπάνες, και επιμένει ότι οι μειώσεις δαπανών πρέπει να προέλθουν από μειώσεις στα εισοδήματα και επιδόματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανάπηρων ακόμα; Καλά στον δημόσιο τομέα (όπου οι μισθοί επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό). Στον ιδιωτικό όμως, τι τον νοιάζει τον κ. Τόμσεν το επίπεδο των κατώτατων μισθών, των οποίων την μείωση απαιτεί σε επίπεδα χαμηλότερα ακόμα και από εκείνα που θέλουν οι έλληνες εργοδότες (π.χ. ΣΕΒ, ΓΕΣΕΒΕ κλπ); Τόσο μισάνθρωπος είναι; Τόσο τον ενδιαφέρει να γίνουν οι ασθενείς ασθενέστεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι; Τόσο καλά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εμπόρων όπλων που προτιμά να μειωθεί το πενιχρό εισόδημα της γηραιάς αγρότισσας από το να περικοπούν οι αγορές οβίδων και ερπηστριοφόρων;


Κόλαση το όνομα του...

 

Ναι. Είναι Αλήθεια.
Ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους.
Ανήκουμε σε διαφορετικούς κόσμους. 
ΕΜΕΙΣ κι ΑΥΤΟΙ.


Έκθεση του ΟΟΣΑ από το 1996 για το πως να περάσει μια κυβέρνηση τα αυστηρά μέτρα λιτότητας στο πληθυσμό !

Το 1996, ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) δημοσιεύει στο 13ο τεύχος του επίσημου περιοδικού του, CAHIERS DE POLITIQUE ÉCONOMIQUE (στα Γαλλικά), ένα άρθρο του Κρίστιαν Μόρισον με τίτλο «Οι δυνατότητες πραγματοποίησης των διαρθρωτικών αναπροσαρμογών» (στα Αγγλικά). Πρόκειται ουσιαστικά, όπως αναφέρεται εξάλλου, για την έκθεση του Κέντρου Ανάπτυξης του ΟΟΣΑ με θέμα τα προβλήματα και τους τρόπους πολιτικής χειραγώγησης των πληθυσμών ώστε να μπορέσει μια κυβέρνηση να περάσει τα αυστηρά μέτρα λιτότητας και τις διαρθρωτικές αλλαγές, που επέβαλε κατά τη δεκαετία του 1980 η επέλαση του νεοφιλελευθερισμού σε μια σειρά από «αναπτυσσόμενες» χώρες και χώρες του Τρίτου Κόσμου. Όπως θα διαπιστώσετε, πέρα από το ότι ο κυνισμός των νέων Μακιαβέλι συναγωνίζεται την επιστημοσύνη τους, αυτά που ζούμε σήμερα εδώ δεν προέκυψαν στην τύχη. Κι αν το γνωρίζουμε ήδη, οπωσδήποτε έχει άλλη βαρύτητα να το ακούμε, απερίφραστα ομολογημένο, από τα πλέον αρμόδια στόματα.

Ακολουθεί το άρθρο του Κρίστιαν Μόρισον

Φιλανθρωπία, διπλωματία και business

 Εξάντας Ντοκιμαντέρ
Τον Ιούλιο του 2011, το Κέρας της Αφρικής πλήττεται από λιμό. Πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι απειλούνται από την πείνα. Η Σομαλία, η Κένυα και η Αιθιοπία βρίσκονται στο επίκεντρο μιας τρομερής ανθρωπιστικής κρίσης και τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν έκκληση στη διεθνή κοινότητα για άμεση επισιτιστική βοήθεια.

Είναι η πολλοστή φορά που ένας λιμός σκορπά το θάνατο στην Αφρική. Εδώ και δεκαετίες οι οθόνες μας γεμίζουν από εικόνες σκελετωμένων Αφρικανών και πάντα ο λεγόμενος ανεπτυγμένος κόσμος τους στέλνει βοήθεια. Τι, όμως, δε γίνεται σωστά και η Μαύρη Ήπειρος εξακολουθεί να πεινάει; Γυρισμένο στην Κένυα και τις Η.Π.Α., τις δύο άκρες του ανθρωπιστικού νήματος, το «Φιλανθρωπία, Διπλωματία και Business» διερευνά τις όχι και τόσο αλτρουιστικές πτυχές ενός συστήματος, που εγκλωβίζει τα φτωχά κράτη της Αφρικής στο φαύλο κύκλο της εξάρτησης και της πείνας.


 

Ακεφιές...


 
Ρώτησε η τετραπέρατη ρεπόρτερ του μεγκαλοΔιαπλεκόμενου
καναλιού, τί τρώει ένας...άστεγος!!
"Τον εαυτό του πρώτα από ΟΛΑ" απάντησε.
Κακώς...Υπάρχουν και πιο "νόστιμα κρέατα".

Ήταν κάποτε η Ελλάδα


zaxarula
Στη δεκαετία του ’50 η Ελλάδα ήταν μια φτωχή χώρα η οποία, αν και είχε πολεμήσει στο πλευρό των νικητών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είχε ηττηθεί από τον ίδιο της τον εαυτό. Η δημοκρατία της ήταν νοθευμένη και οι πολιτικές ελευθερίες ήταν στη διάκριση των νικητών του Εμφυλίου. Οι υποδομές ήταν υποτυπώδεις και το κοινωνικό κράτος ήταν μια έννοια που ακόμη δεν είχε εφευρεθεί.
Ο αγρότης, αυτός που είχε ξεμείνει στο χωριό και δεν είχε πάρει το τρένο για τη Γερμανία ή το φορτηγό για να γίνει θυρωρός στην Αθήνα, σηκωνόταν αχάραγα για να πάει στο χωράφι του.

ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΠΟΜΥΖΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

Τι έχει αλλάξει στη διαμόρφωση του ελληνικού κρατικού χρέους ανάμεσα στο Μάρτη και το Σεπτέμβρη του 2012; Τίποτα απολύτως. Ούτε κάποιο κρυφό χρέος ανακαλύφτηκε ούτε νέος δανεισμός από τις «αγορές» υπήρξε. Κι όμως, οι εαρινές «προβλέψεις» του ΔΝΤ διαφέρουν από τις φθινοπωρινές του «προβλέψεις» όσο η μέρα και η νύχτα. Οι προβλέψεις του Σεπτεμβρίου 2012 διαφέρουν απ’ αυτές του Μαρτίου 2012 πάνω από 20 ποσοστιαίες μονάδες. Δεν πρόκειται, δηλαδή για καμιά ψιλοδιόρθωση, που θα ήταν ανεκτή, αλλά για μια ριζικά διαφορετική «πρόβλεψη». Και βέβαια, κάθε οικονομολόγος που σέβεται τον εαυτό του δε θα τολμούσε να βαφτίσει πρόβλεψη αυτά τα ρεζιλίκια. Πολιτικό παιχνίδι ναι, επιστημονική πρόβλεψη όχι.


Είναι ο Φασισμός ρε μαλάκα!

  Αδεσποτος

(Τέρμα η ευγένεια. Ακολουθεί οργισμένο κείμενο, με βρισιές και προσβολή στα θεία, τη σημαία, τα σώματα ασφαλείας, και τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Όποιος προσβάλλεται στ’ αρχίδια μου.)
Αυτός είναι ο Παναγιώταρος.


Ο βουλευτής που ψήφισες, ρε μαλάκα ψηφοφόρε της Χρυσής Αυγής.
Και ξέρεις γιατί ρε μαλάκα ο Παναγιώταρος μοιάζει περισσότερο με μπράβο της νύχτας παρά με βουλευτή;
Γιατί είναι, ρε μαλάκα.

Γιατί εσύ με την ψήφο σου έκανες έναν τραμπούκο, μπράβο του υποκόσμου, βουλευτή ρε μαλάκα.
Αυτός είναι ο πολιτισμός που ονειρεύτηκες ρε μαλάκα;
Αυτός προασπίζεται τα συμφέροντά σου ρε μαλάκα;