#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

Ορίστε όλη η “λίστα Λαγκάρντ”!

 

Απο zaxarula

Αποκλειστική αποκάλυψη από το “τοίχο-τοίχο”.

Γιατί εδώ κάνουμε ρεπορτάζ!
Έχουμε στη διάθεσή μας αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ και αποκαλύπτουμε ποιοι βρίσκονται στο στικάκι του Βενιζέλου και φυσικά -ως είθισται- θα τιμωρηθούν παραδειγματικά γι’ αυτό.

Ο «Ζορμπάς» λαός άρχισε να λυγίζει. Και το Κόμμα του;


Σ` ένα προηγούμενο σημείωμά μου, που φιλοξενήθηκε στις «σελίδες» του «Εργατικού Αγώνα» (σσ: η ηλικία μου δεν μου επιτρέπει να αποσπαστώ από την ορολογία του γραπτού και του έντυπου λόγου και να υιοθετήσω την αντίστοιχη των ηλεκτρονικών υπολογιστών) είχα παραθέσει τούτη την παράγραφο:
«Το στερεότυπο του «Ζορμπά» έχει στασιάσει: δε χορεύει πια πάνω από τα ερείπια της θεόμουρλης και εξ αρχής καταδικασμένης επιχείρησης ορυχείων. Ένας άλλος «Ζορμπάς», συνειδητός, δουλευταράς, αγωνιστής, έτοιμος πάντα να δώσει ταξικές ή εθνικοαπελευθερωτικές μάχες και νάχει και κατακτήσεις – έτοιμος πάντα όμως για το χορό, αλλά και για τον αγώνα – έχει αναδειχτεί μέσα στον αιώνα που πέρασε.

Ο φόβος της Ελένης της ...ξενοφοβικιάς


Για όσους δεν γνωρίζουν το Στρασβούργο, να πώ ότι είναι ένα υπόδειγμα πολυπολιτισμικής πόλης και συμβίωσης. Του Νίκου Ρούση, δημοσιογράφος εγκατεστημένος στο Στρασβούργο.
Καθημερινά, στους δρόμους του,κυκλοφορούν ελεύθερα και επικοινωνούν μεταξύ τους, μαύροι (από τις πρώην αποικίες της Γαλλίας κυρίως), μπόλικοι Αραβες, που πουλάνε νομίμως την πραμάτεια τους στις τοπικές λαϊκές αγορές και στα μεγάλα παζάρια, Τούρκοι και Κούρδοι, που έχουν τα ορθάδικα με τα ντονέρ και τα κεμπάπ, Κινέζοι (τουρίστες ή φοιτητές), λιγοστοί Πακιστανοί και τσιγγάνοι Ρομά και βέβαια, ευρωπαίοι, όχι μόνον από τις χώρες της ΕΕ, αλλά κι' από την Ρωσία, το Αζερμπαιτζάν, τη Λιθουανία και γενικότερα από τις 47 χώρες μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τα πρόβατα θα ξυπνήσουν από την πέινα!

Και τότε... κόλαση για δικαστές που επιδίκασαν σπίτια σε τράπεζες, πολιτικούς που ψήφισαν μνημόνια,  μπάτσους που σακάτεψαν τα παιδιά μας...


Απο sibilla-gr

ΧΡΗΜΑ …

 
 

Ειλικρινά πιστεύω ότι τα τραπεζικά ιδρύματα είναι πιο επικίνδυνα για την ελευθερία μας από τους παρατεταγμένους στρατούς. Έχουν ήδη δημιουργήσει μια αριστοκρατία χρήματος που περιφρονεί την κυβέρνηση.
Πρέπει να παρθεί η δυνατότητα έκδοσης χαρτονομισμάτων από τις τράπεζες και να αποδοθεί στο λαό, στον οποίο και δικαιωματικά ανήκει.
Thomas Jefferson Όλοι γνωρίζουν υποσυνείδητα, ότι οι τράπεζες δεν δανείζουν (πραγματικά) χρήματα. Όταν τραβάτε χρήματα απ’ το λογαριασμό σας, η τράπεζα δεν σας λέει ότι δεν μπορείτε να το κάνετε επειδή έχει δανείσει τα χρήματά σας σε κάποιον άλλο…

ΣΥΡΙΖΑ: Χαλαρή η στάση της αστυνομίας/προβοκάτσια η κινητοποιήση των εργατών στο υπουργείο!

Παράδειγματα απο τη "χαλαρότητα", με τα ανάποδα γκλόμπ.


Συγχαρητήρια στους "σοσιαλιστές" του ΣΥΡΙΖΑ. Ας τα βλέπουν όσοι τρέφουν απατηλές ψευδαισθήσεις για αυτό το κόμμα και τους αριστερούς μαιντανούς του που τους μαζεύουν στην απάτη της "αλλαγής απο τα μέσα". Όταν και άμα βγούν αυτοί όσοι διαδηλώνουν έχουν να φάνε πολύ "αντικαπιταλιστικό", "κοινωνικά αλληλέγυο" και "νεομπολσεβίκικο" ξύλο.......
 
Απο praxisred

Ουγκαγκα μπουμ-μπουμ -γι

 Απο praxisred

Εγώ θα τη βγάλω καθαρή…Απο ΣεισαχθειαΤο ακούγαμε, το ακούμε και ενδέχεται να το ακούμε για πολύ καιρό ακόμα όσοι σπουδάζουμε σε κάποιο ελληνικό πανεπιστήμιο. Μία κλασσικη έκφραση που υπονοείται( σπανίως να ειπωθεί) από σπουδαστές που εναντιώνονται στις καταλήψεις, στην ίδια την ύπαρξη πολιτικο-συνδικαλιστικών σχηματισμών εντός των ιδρυμάτων και κυρίως σε κάθε δράση που προέρχεται από αριστερούς ή αναρχικούς.


H αράχνη και η μύγα

 του Β.Λίμπνεχτ
Όλοι την γνωρίζετε, αυτό το κοιλαράδικο έντομο με το τριχωτό γλοιώδες σώμα, που καραδοκεί σε σκοτεινά μέρη, όσο το δυνατό μακριά από το φως της ημέρας, και υφαίνει το θανατηφόρο ιστό της, στον οποίο η απρόσεκτη ή επιπόλαια Μύγα πιάνεται και σκοτώνεται. Αυτό το άσχημο τέρας με τα στρογγυλά άψυχα γυάλινα μάτια και γαμψά αδύναμα και μακριά μπροστινά πόδια τόσο βολικά για να πιάνει και να πνίγει το θύμα του είναι η Αράχνη.

Συναγερμός - ¨Η Frau Merkel την Τρίτη θα επισκεφτεί το άτυπο ¨Γερμανικό Κρατίδιο¨ της Ελλάδας ( "BUNDESLAND GRIECHENLAND" ) !

Του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου    /    Οιστρος


Το επιδίωκε , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΤΟΛΜΟΥΣΕ εδώ και καιρό....το κατάφερε όμως ο δισέγγονος της ¨Πηνελόπης Δέλτα¨ !


¨Αυθαίρετοι συνειρμοί¨ σχετικά με την ¨φιλική –ευρωπαϊκή επίσκεψη¨ της Μέρκελ την Τρίτη στην Αθήνα. Μία άλλη Γερμανική επίσκεψη μπροστά από την Βουλή πριν όχι πολλά χρόνια. Κάθε παραλληλισμός είναι ¨απαράδεκτος¨.

¨Αναμένεται¨ ( ¨Εικάζεται¨ ) ότι ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ¨ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΑΠΙΘΑΝΟΥ¨


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΧΤΑΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. – ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ

Απο ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

Τα μεταλλεία της Κασσάνδρας Χαλκιδικής έχουν βρεθεί επί μία δεκαετία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εγχώριων και ξένων ‘επενδυτών’. Η εκμετάλλευση του κοιτάσματος χρυσού τελικά παραχωρήθηκε από το Δημόσιο στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.
 Η απόφαση ελήφθη το Δεκέμβριο του 2011, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, με Πρωθυπουργό το Γιώργο Παπανδρέου, Υπουργό Οικονομικών τον Ευάγγελο Βενιζέλο και Υπουργό Περιβάλλοντος τον πρώην ‘Τσάρο της Οικονομίας’ Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Αδιαφορώντας για την ενημέρωση της κοινής γνώμης και καταστρατηγώντας κάθε έννοια διαφάνειας στο δημόσιο βίο, οι προαναφερθέντες πολιτικοί δημοσιοποίησαν ελάχιστες πληροφορίες για το περιεχόμενο της Σύμβασης. Αρκέστηκαν να αιτιολογήσουν την πράξη τους, επικαλούμενοι τον όρο ‘ανάπτυξη’ και υπενθυμίζοντας την έλλειψη ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.

Χρήσιμη γνώση

 (αχρείαστη να ΄ναι… μπορεί, όμως και να χρειαστεί, που ξέρεις σ΄αυτό τον κόσμο τι μπορεί να συμβεί…)
Με στίχους.
Έτσι μπορεί κάποιος να καταλάβει καλύτερα τη φιλοσοφία ενός λαού.
*Οι στίχοι ν΄απομνημονευτούν, παρακαλώ πολύ.
Ετοιμάζεται διαγώνισμα. Πολύ σύντομα. Πάρα πολύ σύντομα.Έρικ Χόμπσμπομ: Έτσι γράφεται η ιστορία

  Kομμουνιστικη Επαναθεμελιωση

Το 1933, όταν ο Χίτλερ πήρε την εξουσία στη Γερμανία, ανάμεσα στις πολλές εβραϊκές οικογένειες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα, ήταν αυτή του 16χρονου μαθητή, Έρικ Χόμπσμπομ. 
Η Ιστορία χτυπούσε την πόρτα του ανθρώπου που θα γινόταν ίσως ο σημαντικότερος ιστορικός του αιώνα που πέρασε.
Η σύνδεση ανάμεσα στην Ιστορία (με γιώτα κεφαλαίο) και στις ζωές των απλών ανθρώπων δεν χάθηκε ποτέ από το έργο του Χόμπσμπομ στην υπόλοιπη ζωή του, μέχρι την περασμένη Δευτέρα 1 Οκτώβρη, που πέθανε σε ηλικία 95 ετών. Ιστορία σημαίνει άνθρωποι που παλεύουν για την επιβίωσή τους, αλλά μέσα σε συνθήκες που δεν καθορίζονται από τον καθέναν ξεχωριστά. Συνθήκες που μπορεί να γίνουν τόσο ακραίες και παρανοϊκές, φτάνοντας στη βαρβαρότητα, τον πόλεμο, το Ολοκαύτωμα.

Να την υποδεχθούμε οπως αρμόζει στις 9 του Οκτώβρη……


 9 Οκτωβρίου 1944:
 α) Οι Ναζί εκτελούν στο Κορωπί της Αττικής 44 πατριώτες, μόλις τρείς ημέρες πριν την απελευθέρωση της Αθήνας.
β) Οι Ναζί βομβαρδίζουν την Αθήνα, τρείς μέρες πρίν  από την απελευθέρωσή της, με αποτέλεσμα  6 νεκρούς και 22 τραυματίες Αθηναίους πολίτες
Α.Σαμαράς : “Θα την υποδεχθούμε όπως αρμόζει σε έναν ηγέτη μεγάλης δύναμης και φίλης χώρας”
 

Απο ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

Σαμαράς για Φτύσιμο

Διάγγελμα μετά την "επιτυχή" διαπραγμάτευση 
του δεύτερου Μνημόνιου (Φλεβάρης 2012).
Λίγο πριν το νέο Πακέτο Βαρβαρότητας...
Παρακαλώ μη πτύετε...
Απάντηση δώστε!!
Σε Δρόμους και Πλατείες.
ΕΔΩ και ΤΩΡΑ.
  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ...για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Για κόπιασε Αγγέλα…Ελπίζω να είναι αλήθεια. Αγγέλα θα μας έρθεις στην Αθήνα; Επιθύμησες λίγη ζέστη έτσι; Θα σου ετοιμάσουμε «θερμή» υποδοχή. Το πόσο σε συμπαθούμε δεν περιγράφεται. Όσο συμπαθείς κι εσύ το λαό μας.
Αυτό κι αν είναι πανικός. Ο δούλος να καλεί επειγόντως την Αφέντρα. Θα το πει στην Μέρκελ, ότι αντιστεκόμαστε και θα δούμε εμείς… Να κάνει τι; Να μας πει πόσο λυπάται, που μας κατακλέβει η Τρόικα; Να μας πει, να υπομείνουμε κι άλλα μαρτύρια κι εξευτελισμούς; Μήπως να επιθεωρήσει τις Ειδικές δυνάμεις, που επιστρατεύουν κατά των διαδηλωτών και τα ΜΑΤ; Απλά θα έρθει να διατάξει και θα φύγει. Να ασχοληθούν και με κάτι καινούριο τα κανάλια. Γιατί με τη λίστα στράβωσε το πράγμα. Πάει για χειρότερη κι οριστική διάλυση η πράσινη συμμορία, πριν καν τις επόμενες εκλογές. Κι αν σπάσει το ένα δεκανίκι, γρήγορα θα ακολουθήσει και το άλλο.

Σε ρόλο Φυλάκων
Η σαρκοζική Γαλλία παραδίδει στην παπανδρεϊκή Ελλάς
Λίστα  ελλήνων μεγαλοκαταθετών σε ελβετική τράπεζα.
Ο σωτήρ της περιόδου εκείνης και αρμόδιος περί
των Φοροφυγάδων/Κλεφτών Γ. Παπακων/νου
τη φυλάσσει ως κόρη οφθαλμού.