#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Περί μεθόδων ευθανασίας


του Νίκου Κουνενή      Απο Σεισαχθεια
Σκληραίνουν περαιτέρω οι ιστορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην εγχώρια τρόικα και την ομόλογό της του εξωτερικού, σχετικώς με την επιλογή των μέσων δια των οποίων θα επιτευχθεί η νέα, και περισσότερο φιλόδοξη από όλες τις προηγούμενες, σωτηρία της χώρας, αξίας ένδεκα κόμμα ογδόντα οκτώ (και κατ’ άλλους δεκατριών κόμμα πέντε, ή δεκαπέντε κόμμα τριάντα τεσσάρων) δισεκατομμυρίων νευρωνίων.

Αν δούλευα στα ναυπηγεία…

 
Τα ναυπηγεία στην Ελλάδα είναι μία εγκατάσταση με τη φόρτιση βιδωμένη στα θεμέλια της. Ο εργάτης των ναυπηγείων έχει βγει από αφίσα κινημάτων. Η δουλειά είναι σκληρή. Πολύ σκληρή. 
Και εντυπωσιακά δημιουργική. Βλέπεις τον ιδρώτα να ενώνεται με σίδερο και να γεννούν θεόρατες κατασκευές, πλωτές πόλεις, θαύματα της τέχνης και της τεχνολογίας.

Εργαζόμενοι των Ναυπηγείων στο ΥΠΕΘΑ
Την ώρα που ο καραβανάς λέει έξω-έξω, 
γιατί οι εργάτες δεν τον δείρανε ????
Nομίζει πως είναι στο τσιφλίκι του - αφού δεν σέβεται τον εργαζόμενο λαό που τον πληρώνει (κι ο λαός ας είναι απλήρωτος εδώ και μήνες) πρέπει να πάει το λιγότερο στο σπίτι του - και να του αφαιρεθούν όλοι οι τίτλοι και πτυχία - να ζήσει κι αυτός χωρίς σύνταξη.... μπας και κάποιοι βάλου μυαλό!!!

 gregor der grieche
---------------------------

Απο praxisred
Οι επί έξι μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά ζητούσαν να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε και προκαθορισμένο ραντεβού με τον υφ. Άμυνας Δημήτριο Ελευσινιώτη, το οποίο τελικώς δεν πραγματοποιήθηκε ενώ από πλευράς υπουργείο στάλθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος προκειμένου να ηρεμήσει τους εργαζόμενους, οι οποίοι επέμεναν να μιλήσουν με την πολιτική ηγεσία.

Προστάτες-Εφιάλτες


 
 
Προστατεύουν Συμφέροντα Φοροφυγάδων.
Λαμογιών, Πλουτοκρατών και Τοκογλύφων.

Τα επιχειρηματικά κέρδη ως αιτία των κρίσεων


Nίκος Προγούλης
Στις σύγχρονες καπιταλιστικές οικονομίες οι βασικές αποφάσεις (τι θα παραχθεί, σε τι ποσότητες, πόσο θα πουληθεί, τι επενδύσεις θα γίνουν κλπ), παίρνονται, κυρίως, από τις επιχειρήσεις και μέσα, υποτίθεται, από το «μηχανισμό της αγοράς».
Όμως οι επιχειρήσεις είναι ένας «συναλλασσόμενος» που έχει σαν βασικό και αδιαπραγμάτευτο σκοπό του το κέρδος[1].
Και εδώ υπάρχει ένα κεντρικό πρόβλημα, (χωρίς να είναι το μόνο):
Είναι αδύνατον σε μια οικονομία ένας τύπος συναλλασσόμενου να κερδίζει στο διηνεκές.
Οι λόγοι δεν είναι κοινωνικοί, ανθρωπιστικοί ή ηθικοί, είναι καθαρά ΤΕΧΝΙΚΟΙ.
Δείτε το γιατί:

Ψήφισμα για τη δίωξη του πανεπιστημιακού Δημήτρη Πατέλη

 

  Απο Σεισαχθεια


Ψήφισμα της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων επιστημονικού, ερευνητικού και διδακτικού προσωπικού ΑΕΙ
Διαμαρτυρία για τη δίωξη του Πανεπιστημιακού
Δημήτρη Πατέλη

 Για άλλη μια φορά η πανεπιστημιακή κοινότητα έρχεται αντιμέτωπη με τις προσπάθειες φίμωσης του κριτικού λόγου και δίωξης όλων των δημοκρατικών ελευθεριών και των καθηκόντων που απορρέουν από αυτές τις ελευθερίες.

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ...


Απο Ιστοριες Συνωμοσιας
Για να μην ξεχνιόμαστε (γιατί μόλις χτες ελάχιστοι αγανακτούσαν με όλα αυτά που τώρα όλοι αγανακτούν) ας δούμε με τα μάτια της αλήθειας το θέμα φοροδιαφυγή και ασύστολος (ανεξήγητος...) πλουτισμός στην Ελλάδα. Χρειάζεστε κάποιον εμπειρογνώμονα να σας παρουσιάσει στοιχεία πως στην Ελλάδα κυριαρχούσε ο πλουτισμός μαφιόζικου τύπου?

Δεν είχατε δει ποτέ εκείνα τα απίστευτα αυτοκίνητα που τις περισσότερες φορές τα οδηγούσαν άνθρωποι νεαρής ηλικίας, οι οποίοι κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς δουλειά κάνουν, να σταματάνε έξω από κέντρα πολυτελείας - στην Ευρώπη σε κάθε πρωτεύσουσα ξέρεις δέκα, είκοσι, τριάντα μαγαζιά που πρέπει να σκάσεις χοντρά λεφτά για να φας μια μπουκίτσα φιλέτο γαρνιρισμένη με ένα κήπο πρασινάδα – στην Αθήνα δεν ξέρω αν μπορούμε να μετρήσουμε πόσα είναι...

Σ-Ο-Β-Α-Ρ-Ο-Λ-Ο-Γ-Ε-Ι-Τ-Ε ότι σας λείπουν 10,20,30 δις; Ιδού, σπαρταριστά, προ-χειρών σας!

 
Βασίλης Δ. Χασιώτης  μεσω ramnousia

Απέφευγε τους εμπόρους των μεγάλων εκδουλεύσεων. Είναι λαθρέμποροι δηλητηρίων.

Π. Δημητρακόπουλος : Επιλογή από το έργο του – Σηδηρά Διαθήκη, Χρυσή Διαθήκη, Κριτήριον, Η Σκουπιδιάδα, σελ. 315


Μπορεί ένα επιχείρημα, ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ, να είναι ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και σοβαρό και ανόητο;


Βεβαίως, ναι!


Εξαρτάται απ’ το ποιος το λέει, κι απ’ την οπτική πλευρά που το διατυπώνει.


Λαοί χωρίς μνήμη δεν έχουν μέλλον!

 
1936: Διαδήλωση Σύριων στο Χαλέπι, μπροστά στη Διοίκηση των Γάλλων αποικιοκρατών, διαμαρτύρονται για την απόφαση της «προστάτιδας» Γαλλίας που παραχωρεί στην φίλη και σύμμαχο Τουρκία έδάφη της Συρίας (περιοχή Iskandarun).
Στη διαδήλωση, όπως φαίνεται ξεκάθαρα, διαδηλώνουν ΜΑΖΙ Μουσουλμάνοι,

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ: ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ...


Περί Λιστών και Ληστών


 
 
 
Δεν ξέρω αν η Λίστα Λαγκάρντ ήταν γραμμένη σε δισκάκι,
φλασάκι ή πάπυρο.
Γράφτηκε, όμως, στα παλιά παπούτσια Παπακων/νου-Βενιζέλου.
Προστατεύονται ΚΑΠΟΙΟΙ την ώρα που ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ...
πληρώνουν με αίμα τη "σωτηρία"...
Ανοιξε τη Λίστα ο Πεπόνης και τι βρήκε;;
1.991...μούντζες...

Πρωτοφανείς εικόνες! Ξύλο και χημικά μέσα στο Πεντάγωνο! ΜΑΤ εναντίον εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά!

  Tου Λευτέρη Σουχαίμπ            Απο ΕΛ.Λ.Α.Σ.

- Προσήχθησαν δεκάδες άτομα – Μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ
– Kλειστή η Μεσογείων στο ύψος του Ερρίκος Ντυνάν από πορεία συμπαράστασης των συναδέλφων τους
– Κάνουν λόγο για τραυματίες και καταγγέλουν ότι δεν τους παράσχουν πρώτες βοήθειες
– Oι εργαζόμενοι εισέβαλαν ανενόχλητοι μέσα στο Πεντάγωνο!
– Άφαντη η πολιτική ηγεσία! Έστειλαν “στο πόδι τους” τον ΑΓΕΕΘΑ!
– Ντροπιαστικές εικόνες με τους συγκεντρωμένους να αποδοκιμάζουν τον αρχηγό του στρατού!
– Σήκωσαν τα προστατευτικά ρολά στην είσοδο του Υπουργείου – Εσπασαν τις κάμερες ασφαλείας
– Διαμαρτύρονται για την εκ περιτροπής εργασία που τους έχει επιβληθεί – Είναι έξι μήνες απλήρωτοι

Η “πολιτισμένη” δύση στηρίζει την τρομοκρατία!

Μισθοφόρος των ΗΠΑ, στέλεχος της al Qaeda στη Συρία με την τρομοκρατική ομάδα “Jabhat Alnusra” δολοφονεί εν ψυχρώ 20 άοπλους στρατιώτες.
Τις εικόνες στέλνουν στο διαδίκτυο οι ίδιοι οι τρομοκράτες… προβάλουν το
δολοφονικό τους «έργο»!
Η «πολιτισμένη» δύση είναι συνένοχη στο έγκλημα, την ιμπεριαλιστική σφαγή και εθνοκάθαρση!

Δεν θέλουν να δείχνουν κατακτητές

του Περικλή Καπετανόπουλου
δημοσιογράφου-ιστορικού ερευνητή      Απο  Εργατικός Αγώνας

Κάτω από μια νέα, ιδιότυπη  γερμανική κατοχή, βρίσκεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας μας, 67 χρόνια μετά την συντριβή της χιτλερικής Γερμανίας από τις συμμαχικές δυνάμεις και την κατάληψη του Βερολίνου από τον σοβιετικό στρατό.
Με περισσό θράσος  οι Γερμανοί αξιωματούχοι κάθε βαθμού,  περιφέρονται ανά την επικράτεια , συμπεριφερόμενοι όπως η γερμανική κομαντατούρα την περίοδο της κατοχής 1941-44.  Εκδίδουν ανακοινώσεις για εσωτερικά ζητήματα σαν να είναι κατακτητές ,  οργανώνουν συνέδρια με Έλληνες δημάρχους και περιφερειάρχες  χωρίς να ζητήσουν την άδεια από το υπουργείο Εσωτερικών, κάνουν προτάσεις για εξαγορά ελληνικών φιλέτων σε εξευτελιστικές τιμές  σαν τα μεγάλα αφεντικά , συμπεριφέρονται με υπεροψία απέναντι σε Έλληνες υπουργούς, τους οποίους θεωρούν «περιττούς» στις απευθείας επαφές τους με τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης   και το μόνο που δεν έχουν κάνει ακόμα, είναι να υψώσουν την γερμανική σημαία στην Ακρόπολη.

ΔΙΚΟΠΗ ΖΩΗ ...


Τίποτα λιγότερο...


Απο sibilla-gr

Αίμα, Τιμή, Φτηνοί Μισθοί από τη Χρυσή Αυγή (Griechisches Blut und Ehre, pakistanische Preis)


Απο omadeon

Αντί να ελληνοποιηθούν οι Πακιστανοί (αποκτώντας ίσα δικαιώματα εργασίας), ας… πακιστανοποιηθούν οι Έλληνες!
Ιδιοφυής Επικερδής η νέα Εθνικοσοσιαλιστική Ιδέα της Χρυσής Αυγής. Σπάει τα ταμεία και στην επικείμενη… Ευρωπαϊκή Παν-Γερμανική Αγορά Εργασίας:

Χρυσή Αυγή, μακρύ χέρι της εργοδοσίας και της τρόικας


…Ήδη η Χρυσή Αυγή έχει θέσει σε λειτουργία μια ιδιότυπη (ρατσιστική) Επιθεώρηση (Ελληνικής) Εργασίας ή μάλλον Οργανισμό Απασχολήσεως Ελληνικού Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΕΔ), καθώς έρχεται σε επαφή με επιχειρηματίες και τους πιέζει, τους εκβιάζει ή μάλλον τους παρέχει πρόσχημα και τους διευκολύνει να απολύσουν όσους αλλοδαπούς απασχολούν και στη θέση τους να προσλάβουν Έλληνες, ακόμα και με μεροκάματο 18 ευρώ, ακόμα και χωρίς ένσημα, όπως κατήγγειλε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης με επίκαιρη ερώτησή του. Χλωμή, μασημένη και γραφειοκρατική ήταν η απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος.

Προσοχή στην Απάθεια

 
Απο eagainst

Αφορμή για το κείμενο που ακολουθεί, στάθηκε ένα άλλο λίγο παλιότερο κείμενο που διάβασα χθες 22/9 μιας και μου είναι δύσκολο να αφιερώνω χρόνο για διάβασμα κειμένων στο internet και πάντοτε έρχομαι με καθυστέρηση. Μιλώ για το κείμενο του Ian Delta - στη χώρα της απόλυτης απάθειας – αλλά και στα σχόλια που την ακολούθησαν.

Τζουλιάν Ασάντζ: ένας σύγχρονος ήρωας


Οφείλουμε δύο μεγάλα ευχαριστώ. Το πρώτο απέναντι στην κυβέρνηση του Ραφαέλ Κορέα στον Ισημερινό, που χωρίς προϋποθέσεις και νομικές ακροβασίες, όπως πολλοί θεωρούσαν βέβαιο, δέχτηκε το αίτημα του Τζουλιάν Ασάντζ και του παραχώρησε πολιτικό άσυλο. Η θετική ανταπόκριση του Ισημερινού, διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών Ρικάρντο Πατίνιο, με ένα διάγγελμα στις 16 Αυγούστου που δημιούργησε ρίγη συγκίνησης σε όλο τον κόσμο, δεν ήταν ούτε αυτονόητη ούτε μια απλή κίνηση. Πολύ περισσότερο μετά την προκλητική κίνηση των Βρετανών, μια μέρα πριν, να απειλήσουν με αστυνομική επέμβαση στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο όπου βρισκόταν ο Τζουλιάν Ασάντζ, από τις 19 Ιούνη όταν υπέβαλε επίσημα αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου, για να τον συλλάβουν και να τον εκδώσουν στη Σουηδία.


Διαδήλωση και... διαδήλωση


Απο sibilla-gr

Τα τύμπανα του πολέμου, η Τουρκία βομβαρδίζει την Συρία

  redflyplanet
Την έγκριση της τουρκικής Βουλής θα επιχειρήσει η κυβέρνηση για να προχωρήσει σε εισβολή στην Συρία αύριο το πρωί.

Πριν από λίγο αποφασίστηκε η τουρκική Βουλή να θέσει στην ημερήσια διάταξή της την χερσαία εισβολή στην Συρία, αλλά για να υπάρξει εισβολή θα πρέπει να λάβει ανάλογη απόφαση κα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας.


Όταν οι τοίχοι μιλούν...


Οι εργαζόμενοι στους δήμους καταλαμβάνουν τα δημαρχείαΜε οκτώ δήμους σε κατάληψη Νεάπολης–Συκεών, Καλαμαριάς, Παύλου Μελά, Κορδελιού–Ευόσμου, Αμπελοκήπων–Μενεμένης, Δέλτα, Θερμαϊκού και τα εργοτάξια Πυλαίας Πανοράματος, οι εργαζόμενοι μετά από συνελεύσεις που έγιναν στους δήμους, συγκεντρώθηκαν στο πολιτιστικό κέντρο Σταυρούπολης.
Δόθηκε συνέντευξη τύπου και ακολούθησε η μηχανοκίνητη πορεία. Εκατοντάδες μηχανές και αυτοκίνητα γέμισαν τους δρόμους από την οδό Λαγκαδά στην Εγνατία, από την Εθνικής Αμύνης στη Τσιμισκή και από τη Δραγούμη στη παραλιακή για να καταλήξουν στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Προς γενική απεργία διαρκείας;

 
Εχει αρχισει και τιθεται το θεμα για Γενική Απεργία Διαρκείας. Όπου υπάρχουν συνδικαλιστικές δομές,θα πρέπει να υπάρξει αγωνιστική συμμετοχή ώστε να προχωρήσει.
Αρκετά σωματεία έχουν ξεκινήσει να θέτουν δυναμικά το θέμα για απεργία διαρκείας. Εκτός απο την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ταξί,το θέμα τέθηκε αποφασιστικά και απο το προεδρείο των εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης,την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία,το Διδακτικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου Αιγαίου,την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ,το Αττικο Μετρό-Τραμ-ΗΣΑΠ (ΣΤΑΣΥ),την Διδασκαλική Ομοσπονδία,τους Ναυτεργάτες και απο αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία.
Πανελλαδική απεργία διαρκείας προτείνουν οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης

Οπερέτες και προβοκάτσιες

  Απο Κονσερβοκουτι

Μόλις οι πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους κατά των νέων μνημονιακών μέτρων, ανασύρθηκαν φάκελοι από τα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών, με προφανή επιδίωξη να αποπροσανατολίσουν ή και να εκφοβίσουν την κοινωνία.
Στην αρχή ξεθάφτηκαν υποθέσεις διαφθοράς, που επί καιρό βρίσκονταν ανοιχτές στο ΣΔΟΕ. Τα σκάνδαλα με πολιτικούς φερόμενους ως πρωταγωνιστές ήταν πάντοτε το προοίμιο για να νομιμοποιηθεί η επίκληση του "λοχία". Από χθες δημοσιεύονται "ρεπορτάζ" για πραξικοπήματα που δεν έγιναν, το ένα μάλιστα καρφώνει τους πρωταγωνιστές του άλλου!  

 Πράσινες και γαλάζιες ΕΥΠ στήνουν επικοινωνιακά παιχνίδια.

Αρχίζουν οι ειδήσεις των 8!


Η καρδιά μας ψηφίζει τον υποψήφιο της Επανάστασης... τον Hugo Chávez!Απο sibilla-gr

ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

  Απο Ιστοριες Συνωμοσιας
Όταν η διαπλοκή σ΄ενα κράτος φτάνει σε τέτοια δυσθεώρητα ύψη, όταν η σήψη σε ένα κράτος φτάνει σε τόσο βάθος, κι όταν όλοι συμφωνούν πως ναι, κι ο γάιδαρος πετάει.... εντάξει, λες respect. Και στη προσωπική μας ζωή, στις παρέες μας συμβαίνει να νοιώθουμε το ίδιο δέος πιστεύω για κάποια άτομα που έχουμε κατά καιρούς συνανασταφεί.  Υπάρχει ο ρουφιάνος στις παρέες, υπάρχει το λαμόγιο, υπάρχει ο άρχων της διαπλοκής, υπάρχει ο άρχοντας της πρόζας και πάνω από όλους συμβαίνει να υπάρχει κάποιος τόσο πολύ θρασύς, τόσο δολοπλόκος, τόσο λαμόγιο που λες ... τα σέβη μου.

Εταιρεία βασανισμών ΓΑΔΑ Α.Ε.

 
Δεν είμαι σίγουρος τι να γράψω. Είναι τόσα πολλά, αλλά κάποιες στιγμές σου έρχεται ο εμετός και δεν έχεις να πεις ή να γράψεις τίποτα.Κάποιοι πληρώνονται για να τα κάνουν αυτά. Κάποιοι επιστρέφουν μετά στα σπίτια τους και στα παιδιά τους. Πολλοί ίσως να πηγαίνουν τις γκόμενες τους για ποτό. Έτσι ήταν πάντα με τους βασανιστές. Κάποιοι τάιζαν τους φούρνους στο Άουσβιτς, κάποιοι πατούσαν τη σκανδάλη στα μυδραλιοβόλα, κάποιοι άλλοι απλά πατούσαν ένα κουμπί στο πείραμα του Μίλγκραμ.

No CommentΜαθήματα

Δημήτρης Μυς      Απο το Ποντικι

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν η Κύπρος θα καταφέρει τελικά να ξεφύγει από το δόκανο της «διάσωσης» που κρατούν από τη μια μεριά οι Ευρωπαίοι (Γερμανοί) και από την άλλη το ΔΝΤ (Αμερικανοί). Το σίγουρο είναι ότι αποδεδειγμένα προσπαθεί να αρνηθεί το «δώρο» που την υποχρεώνουν να λάβει.

Ελεημοσύνη για λίγους, φτώχεια για όλους


 Χάρης Λαμπρόπουλος - Μπάμπης Συριόπουλος
  Απο Πολιτικο Καφενειο

Το βασικό  διαχωριστικό σημείο των  αντιλήψεων για την αλληλεγγύη  είναι το αν αυτή αποτελεί μια πλευρά της λαϊκής ανατρεπτικής αυτοοργάνωσης ή όχι. Ο Γκόρκι είχε πει: «Την "ηθική των αφεντικών" την αντιπάθησα όσο και την "ηθική των δούλων". Μια τρίτη ηθική έβλεπα να διαμορφώνεται μέσα μου: Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται». Εμείς είμαστε με αυτή την «τρίτη ηθική». Είναι φανερό από την καθημερινότητα που βιώνουμε ότι οι επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης και της κυρίαρχης πολιτικής επιδεινώνουν την «κατάσταση της εργατικής τάξης» στην Ελλάδα με ραγδαίους ρυθμούς. Η περίφημη διαφορά ανάμεσα στο κοινωνικό και στο βιολογικό όριο εξαλείφεται μέρα με τη μέρα. Αλλά και το βιολογικό όριο δεν είναι ταμπού για το κεφάλαιο σήμερα στη χώρα μας. Με απλά λόγια τίθεται με οξύ τρόπο ζητήματα επιβίωσης για ένα συνεχώς αυξανόμενο κομμάτι του πληθυσμού.

Τέλος εποχής(;) για έναν αρχιδοσίλογο!!!!!

 Αυτοί που τον στήριζαν τόσα χρόνια...του έφτιαξαν τον πολιτικό του ΤΕΛΟΣ!!!!

Ναζί: Η ιστορία προειδοποιεί

ΜΕΡΟΣ Α΄


ΝΑΙ, ΑΣ ΧΟΡΤΑΣΟΥΜΕ!


Απο 

Ο Μπρέχτ γράφει «Χόρτασε πρώτα, μετά ηθικοί κανόνες». Δεν τίθεται θέμα. Ο πεινασμένος έχει μόνο ηθικές υποχρεώσεις. Είναι αναγκασμένος να ακολουθεί τους ηθικούς κανόνες που θέτει ο χορτάτος. Τους οποίους κανόνες καταπατά πρώτος ο χορτάτος νομοθέτης.
Κανείς δε φώναξε όταν ο Βενιζέλος βάφτιζε υπερσυνταγματικές τις υπουργικές του αποφάσεις ξεπερνώντας με τον πλέον ανήθικο τρόπο κάθε εμπόδιο του Συντάγματος. Ήταν θέμα ηθικής τάξης να μην τον αγγίξει κανείς και να μην τον βλάψει. Δεν ήταν πρέπον. Δεν ήτο ηθικόν. Ο Βενιζέλος έθετε τους ηθικούς κανόνες και οι πεινασμένοι έπρεπε να υπακούσουν. Και υπάκουγαν.

Ο Αρχιεπίσκοπος των Συρορθοδόξων στο Χαλέπι, κάνει ρόμπα όσους στηρίζουν την ιμπεριαλιστική επίθεση.

Η Ορθόδοξη εκκλησία τι κάνει; Καλύπτει την εθνοκάθαρση, συντονίζεται με το ΝΑΤΟ & την ΕΕ για να «φιλοξενήσει πρόσφυγες»…

Δήλωση του Αρχιεπίσκοπου Συρορθόδοξων Χαλεπίου Gregorious Yohanna Ibrahim:
«Θα προτιμούσα να γίνω μάρτυρας στο Χαλέπι παρά ένας αλήτης σε
οποιοδήποτε άλλο μέρος στον κόσμο».
“I would rather be a martyr in Aleppo than a vagabond in any other place in the world”.

Μας περνάνε για τελείως μαλάκες;

Οι νέοι φόροι του μαλάκα! 
 
 Βάλια Μπαζού             Απο το Ποντικι

 Γιατί ένας φορολογούμενος με εισόδημα 200.000 ευρώ και 2 παιδιά να πληρώσει λιγότερο φόρο κατά 11.200 ευρώ από το νέο έτος;
Και γιατί ένας φορολογούμενος με εισόδημα 17.000 ευρώ και 2 παιδιά να πληρώσει περισσότερο φόρο κατά 500 ευρώ από το νέο έτος;
Γιατί ένας φορολογούμενος με εισόδημα 30.000 ευρώ και 2 παιδιά να πληρώσει περισσότερο φόρο κατά 1400 ευρώ από το νέο έτος;

Το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού

 
Ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, τόσο με τη συγγραφή βιβλίου όσο και με τηλεοπτικές παρουσίες του περιγράφει το πώς οργανώθηκε το έγκλημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων και της λεηλασίας της περιουσίας τους.
Αυτό που γίνεται εμφανές είναι ότι οι πολιτικοί ήταν τα πιόνια και οι τραπεζίτες οι ηθικοί αυτουργοί και οι πραγματικοί αποφασιστικοί παράγοντες στην εξέλιξη.

Δεν παραδίνομαι,ρε

 
 
Αγόρασα σπίτι. Και μεγάλο αυτοκίνητο.

Πήγα διακοπές στη Χαλκιδική. Στη Σάμο. Και στην Κέρκυρα.
Εκδρομές στο Πήλιο. Στα Ζαγόρια. Και στο Καρπενήσι.
Πήγα σε ταβέρνες. Και στα μπουζούκια.
Εστειλα τα παιδιά μου φροντιστήριο. Και στα αγγλικά.
Τάδινα χαρτιλίκι. Τάκανα δώρα Χριστούγεννα. Στα γενέθλια.

Μη με απελευθερώνεις, θα φροντίσω ο ίδιος *

 
Ο δρόμος. Δεν υπάρχει πιο έντιμη πατρίδα. Ο δρόμος ανανεώνει την ιστορία, ο δρόμος ανασταίνει τους νεκρούς. Εκεί θα σε βρω. Εκεί θα με βρεις. Δε με νοιάζει τίποτε άλλο όσο αυτή η συνειδητή πορεία προς την ελευθερία. Μην το ψάχνεις. Όσο δάγκωνες τη γλώσσα σου «Πλανόδιοι αργυραμοιβοί στους δρόμους παζάρευαν τις μέρες μας με αμφίβολα νομίσματα από μελλοντικές αβέβαιες εποχές» (1). Μην αναζητήσεις άλλες αιτίες. Θα χάσεις χρόνο.