#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

Εν ονόματι της Ζωής
 


Εν ονόματι των Εξαθλιωμένων.
Των Ανέργων και Φτωχών.
Της Εργασίας και των Ανθρώπων.
Εν ονόματι της Ζωής. Του Μέλλοντος.
Των Νέων και Γερόντων.
Εν ονόματι της Ιστορίας.

Τι θέλει η αστική τάξη από το εργατικό κίνημα;

Απο praxisred
Η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου κατέστη σαφέστατη από την επιχειρηματολογία της λεγόμενης "αριστεράς" υπέρ της "επανίδρυσης του συνδικαλιστικού [όχι εργατικού] κινήματος" και ενάντια στις λενινιστικές ή και "μαοϊκές" "ακρότητες" με τις οποίες το ΠΑΜΕ απειλεί τον καθαγιασμένο συνδικαλισμό της αστικής πατρονείας και ανάθεσης: αυτό το οποίο θέλει η αστική τάξη είναι

Κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή για την παραπομπή του Δ. Πατέλη στο πειθαρχικό

02-10-2012

Επίκαιρη Ερώτηση

Προς τους κ.κ. Υπουργούς

Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θέμα: Παραπομπή μέλους ΔΕΠ του Πανεπιστημίου σε Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης γιατί άσκησε κριτική σχετικά με διαδικασίες εκλογής οργάνων στη διοίκηση του Πανεπιστημίου

Με την αριθμό 13/2012 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας εγκαλείται σε απολογία ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Δημήτριος Πατέλης, μέλος ΔΕΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 6 του ΠΔ/τος 12/26.7.1933 «περί πειθαρχικής διώξεως και της τηρητέας διαδικασίας ενώπιον των κατά τα άρθρα 327 και 328 του Ν.5343/1982 πειθαρχικών συμβουλίων Πανεπιστημίου Αθηνών».

Απόφαση του ναζιστικού δικαστηρίου Stuttgart


Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος


Η ¨δικαιοσύνη¨ της ¨Ευρωπαϊκής¨ -πρώην Δυτικής και τώρα Ενωμένης Γερμανίας ... ΕΔΩ ΚΑΙ 62 ΧΡΟΝΙΑ ! ( από το 1950). 
Έτσι απάλλαξαν και τους δολοφόνους του ΔΙΣΤΟΜΟΥ , όπως ΚΑΙ ΤΟΥΣ 800 υπόπτους εγκληματίες πολέμου για πάνω από 1800 μαρτυρικούς τόπους της Ελλάδας ΜΕ ¨ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΑ¨ -ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ¨ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ¨. 

¨Να πείτε στον Δήμο Διστόμου , ΕΓΡΑΨΕ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΓΥΡΗ ΣΦΟΥΝΤΟΥΡΗ ( ένα από τα λίγα παιδιά που επέζησαν της σφαγής και μεγάλωσε στο Ίδρυμα Pestalozzi της Ελβετίας ) Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ , ¨πως λυπούμαστε, αλλά ότι έγινε στο Δίστομο αποτελούσε "ΝΟΜΙΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ - ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ¨ΛΗΣΤΟΣΣΥΜΟΡΙΤΩΝ¨ 
Σε απάντηση του Αργύρη Σφουντούρη , πως το ¨έγγραφο αυτό δεν μπορώ να το παρουσιάσω , διότι θα προκαλέσει σάλο ¨ , η Πρεσβεία του ανταπάντησε , ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ! , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ - ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΗ ΜΑΣ , δεν δικαιούστε ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ -ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ !!!! 
Εγώ θα πρόσθετα : Ζήτω η ¨Ευρώπη των Λαών¨ και η Ελληνογερμανική Φιλία ( με τις ¨παράπλευρες απώλειες της¨! ). 
Έρχονται καινούργια πιο σύγχρονα και πολιτισμένα Ολοκαυτώματα , όπως πάντα στην βάση των ¨Νόμων της Αγοράς και της Ανταγωνιστικότητας¨...
-------------------------------------------------------------------

Αντιδράσεις για την αρχειοθέτηση ναζιστικής σφαγής από το δικαστήριο της Στουτγάρδης


Στις 12 Αυγούστου του 1944, στην Τοσκάνη, θανατώθηκαν 560 άμαχοι πολίτες


Την οργή και την απογοήτευσή τους, εκφράζουν οι Ιταλοί σχολιαστές, αλλά και οι επιζήσαντες της ναζιστικής σφαγής της Σαντ' 'Αννα Ντι Στατσέμα, μετά την απόφαση της εισαγγελίας της Στουτγάρδης, να αρχειοθετήσει την υπόθεση.

Δημοφιλείς πλάνες για την κρίση χρέους - Rosa Luxemburg Institute

Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ

Δύο χρόνια ευρωκρίση: την άνοιξη του 2010 τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διέσωσαν την ελληνική κυβέρνηση από αδυναμία πληρωμής. Εντούτοις, μόλις δυο χρόνια αργότερα η Αθήνα χρειάζεται ένα ακόμη πακέτο δανείων. Το Μάρτιο του 2012 εγκρίθηκε επιτέλους η πίστωση έπειτα από έντονες συζητήσεις. Στην Ευρώπη οι κυβερνήσεις ερίζουν για το εάν ο δανεισμός είναι αναγκαίος και ποιος θα τον πληρώσει.

Στη Γερμανία κυριαρχεί η άποψη ότι η ίδια η Ελλάδα ευθύνεται για τη συμφορά της: πρώτα κατάφερε με πονηριές να ενταχθεί στην Ευρωζώνη, έπειτα η ελληνική κυβέρνηση ξόδευε πάρα πολλά και, κυρίως, οι κυβερνώμενοι δούλευαν πολύ λίγο.

Το φρικαλέο πρόσωπο του γερμανικού εθνικισμού

από Augustine Zenakos*

«Όποιος έχει οράματα, χρειάζεται γιατρό». Το ευφυές λογοπαίγνιο, μολονότι τόσο αντίθετο με την επίμονη άποψη που θέλει τους πολιτικούς να έχουν «όραμα», είναι κατανοητό, αν υπολογίσει κανείς ότι το εκστόμισε ο Χέλμουτ Σμιτ, καγκελάριος της Γερμανίας τη δεκαετία του 1970, ένας Γερμανός που είχε ζήσει όλη τη φρίκη του «οράματος» του Γ’ Ράιχ.

ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΝΗΜΟΝΕΣ

  Απο Σεισαχθεια

(ΚΟΡΩΠΙ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1944)
του Θωμά Σ. Πρόφη
Προφανώς οι Κορωπιώτες –και όχι μόνο- επιμένουμε να διαθέτουμε (αν … διαθέτουμε) μνήμη επιλεκτική. Για να μη γράψω ότι μας αρέσει να παραμένουμε … «αμνήμονες». Θα εξηγήσω στα παρακάτω τι ακριβώς εννοώ.
Αυτό όμως μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι διακατεχόμαστε από έλλειψη «εθνικής (και ιστορικής, κυρίως) συνείδησης». Διότι η εθνική συνείδηση αποτελεί καρπό της ιστορικής εξέλιξης, όπως και πολύπλοκων συνδυασμών από σχέσεις. Με λίγα λόγια είναι δημιούργημα της ζωντανής πραγματικότητας των λαών που αποκτιέται μέσα σε δεδομένες ιστορικές και συγκεκριμένες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες και πραγματώνεται μέσα στην πρακτική δράση των ανθρώπων.

Η πτώση των μισθών αύξησε δεν μείωσε την ανεργία
Επί δεκαετίες, και για την ακρίβεια από το ’80 όταν η κρίση άρχισε να δείχνει τα δόντια της, ήταν τόσο επίμονα επαναλαμβανόμενο που είχε δημιουργήσει συλλογικές ενοχές. Για ελάχιστα επιχειρήματα έχει χυθεί τόσο πολύ μελάνι:

Βιάζονται πλέον οι καιροί να ξεβρωμίσει ο τόπος

Ο τόπος: αλλάζει. Οι βρωμιές: όλοι εμείς.
 Κείμενο μέλους της ομάδας Real Democracy Now! Berlin/GR που δέχτηκε φασιστική επίθεση στο Βερολίνο
Το περιστατικό:
«Την Παρασκευή 28/09/12 στις 10 η ώρα το πρωί μέλος της ομάδας Real Democracy Now! Berlin/GR βρέθηκε στο συρμό του τρένου S9 μεταξύ Baumschulenweg και Schöneweide στο Βερολίνο, φορώντας αντιφασιστικό μπλουζάκι. Επιβάτης του συρμού αφού πέρασε από μπροστά και έλεγξε το υπόλοιπο βαγόνι, κινήθηκε επιθετικά προς το μέλος της ομάδας, έβγαλε πτυσσόμενο μαχαίρι και αρπάζοντάς το από το αντιφασιστικό μπλουζάκι, απειλούσε με το σουγιά προτεταμένο. Ο δράστης, προφανέστατα νεοναζί, όπως ο ίδιος έκανε φανερό με τη στοχοποίηση του συμβόλου, απομακρύνθηκε μετά την επίθεση. Ακόμα πιο σοκαριστική από την επίθεση ήταν η πλήρης απάθεια των παρισταμένων, όχι μόνο κατά τη διάρκεια του συμβάντος αλλά και μετά τη λήξη του. Μάταια προσπάθησε το θύμα να ενημερωθεί σχετικά με τις διαδικασίες που έπρεπε να κινήσει, εισπράττοντας ως απάντηση την υποβάθμιση του περιστατικού έως και την πλήρη αδιαφορία.»

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ, ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΑΚΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

  Απο Ιστοριες Συνωμοσιας

Όλοι μας έχουμε μια πίκρα μέσα μας. Τι στο διάολο γίνεται κι είμαστε τόσο σιωπηλοί. Τι συμβαίνει κι είμαστε τόσο υποταγμένοι. Κι εγώ το φωνάζω εδώ μέσα και χιλιάδες άλλοι γύρω μου.Κοιτάμε ο ένας τον άλλον πλέον και τον μετράμε με το μάτι να δούμε... τι σκέφτεται, πως είναι το βλέμμα του, τι λέει. Με μια λαχτάρα. Να είναι τόσο οργισμένος, οσο είμαστε κι εμείς. Μετράμε την οργή μας με τ διπλανό μας. Προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε τα σημάδια.

Κι εγώ αυτές τις μέρες συνειδητοποιώ κάτι πολύ σοβαρό. Οι Έλληνες δεν ετοιμάζονται για επανάσταση. Ετοιμάζονται για επιβίωση σε μετα - αποκαλυπτικό τοπίο. Δεν υπάρχουν πλέον ψέματα που να τους πείθουν. Δεν υπάρχουν ελπίδες που να τους αποκοιμίζουν. Κανένα παραμυθάκι. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, βλέπει ΧΑΟΣ. Όλοι διαισθάνονται πως αυτό που θα έρθει στο άμεσο μέλλον δεν θα είναι μια πτώχευση αλλά το χάος.

Σκυλεύουν και το πτώμα

Του Σταύρου Χριστακόπουλου                Απο το Ποντικι

Την πρώτη δόση μέτρων και νέων επώδυνων φόρων κατέθεσε η κυβέρνηση με το προσχέδιο του προϋπολογισμού στη Βουλή. Από τα 13,5 δισ. ευρώ κατατέθηκαν ήδη 7,8, από τα οποία τα 7,3 είναι περικοπές δαπανών. Αποτέλεσμα; 5,5 δισ. μείωση του ΑΕΠ και 2,3 δισ. απώλεια εσόδων μόνο από το μισό πακέτο – οι αριθμοί αυτοί θα διπλασιαστούν με... το άλλο μισό. Και νέα μείωση των δημοσίων επενδύσεων. Πολλές οι απειλητικές εκκρεμότητες και στη φορολογία. Έχει και χειρότερα; Πολλά ακόμη.

Το «Σύστημα» ξεκατινιάζεται ανηλεώς, σπάει και… σφάζεται!

Πολύ θα μιλήσουν για κακό ή και «ύποπτο» timing. Και δεν θα έχουν άδικo. Το γεγονός ότι το κυρίαρχο ως τώρα «σύστημα» της χώρας δείχνει να… ξεκατινιάζεται ανηλεώς ούτε ανεξήγητο είναι, ούτε βέβαια και τυχαίο. 
Όμως, η πιο σημαντική -επί της ουσίας- «σύμπτωση» είναι ότι αυτή η σφαγή «αδελφών» ή έστω «συγγενών», εντός του συστήματος, σημειώνεται σε μια περίοδο όπου, ενώ το ίδιο βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, εξακολουθεί να πλήττει τους αδύναμους, τους εύκολους στόχους, παρασυρόμενο από την ολέθρια δυναμική της κατεστημένης «αντίληψής» του. 

Να ξεριζώσουμε τον φασισμό, να νικήσουμε την δημοκρατία τους

Ανακοίνωση της ΑΠ Ροσινάντε για τους 15 συλληφθέντες αντιφασίστες
 
Το βράδυ της Κυριακής (30/9), πραγματοποιήθηκε, από εκατοντάδες αγωνιστές και αγωνίστριες του ευρύτερου αναρχικού χώρου, μηχανοκίνητη αντιφασιστική πορεία στο κέντρο της Αθήνας, η οποία από την αρχή της επιτηρούταν από μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ, που την ακολουθούσαν από απόσταση. Κατά την διάρκεια της δράσης έγινε συμπλοκή ανάμεσα στους αντιφασίστες και ομάδα νεοναζί που βρέθηκε στον δρόμο τους.
Αμέσως, οι μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ, που ακολουθούσαν την μοτοπορεία έκαναν επέμβαση προκειμένου να ενισχύσουν τους φασίστες που έπαιρναν μέρος στο γεγονός. Παρά τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης, οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες στάθηκαν ηρωικά απέναντι στους μπάτσους αλλά το βίαιο «σπάσιμο» της μοτοπορείας από τους προστάτες των νεοναζί δεν αποφεύχθηκε.

Αντίο μεσαία τάξη!


Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε στην Ελλάδα και η μεσαία τάξη… Κάπως έτσι μπορούν να αρχίζουν τις ιστορίες τους οι αφηγητές του μέλλοντος, που θα ζουν σε μια Ελλάδα με δύο αυστηρά διαχωρισμένες κοινωνικές ομάδες: τους πλούσιους και τους φτωχούς. Γιατί απλά η μεσαία τάξη –αυτή η «πολυτέλεια» που ο καπιταλισμός δεν είναι πια διατεθειμένος να πληρώνει– θα είναι ανύπαρκτη ή αμελητέα. Η εξαφάνισή της δεν είναι κάτι που επέρχεται, δεν είναι κάποιο μελλοντικό ενδεχόμενο. Συμβαίνει καθημερινά και σε μαζική κλίμακα, σε σημείο ώστε το τέλος της μεσαίας τάξης –τουλάχιστον στην Ελλάδα– να είναι σχεδόν προβλεπόμενο.

Εφοπλιστές: Πατριώτες με φορολόγηση ψιλικατζή

Του Κώστα Βαξεβάνη    Απο hotdoc.gr/
μεσω ΕΛ.Λ.Α.Σ.

Γλάροι που πετάνε σε γαλάζιους ουρανούς, η γαλανόλευκη που κυματίζει στα πέρατα του κόσμου, η Ελλάδα που ταξιδεύει στα κύματα, επικλήσεις σε έναν πατριωτισμό που επιβιβάστηκε στις τριήρεις για να καβαλήσει τελικά τους ωκεανούς και την υπερηφάνεια με τα τάνκερ του Ωνάση. Είναι η εικόνα που εμφανίζει ο ελληνικός εφοπλισμός για τον εαυτό του. Την αλήθεια όμως την κρύβει στο μπαλαούρο.
Η ισχύς των ελλήνων εφοπλιστών είναι ένα αξίωμα. Όλα τα υπόλοιπα είναι προς απόδειξη. Η προσφορά τους στην Ελλάδα, ο πατριωτισμός και η διάθεση να προσφέρουν λίγο παραπάνω από φωτογραφίες lifestyle περιοδικά και γάμους μεταξύ τους είναι αυτό  από το οποίο πλέον κρίνονται.

ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΖΗΤΑ ΤΟ SPIEGEL ΚΑΤΑΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ


  Απο ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
«Πιόνια πολιτικών συμφερόντων», έχουν καταστεί οι ελεγκτές της τρόικας, σύμφωνα με σχόλιο που δημοσιεύεται στο περιοδικό “Der Spiegel”, στο οποίο μάλιστα προτείνεται η διάλυσή της.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, καθένα από τα μέλη της τρόικας ακολουθεί τα δικά του συμφέροντα, ενώ οι αποφάσεις για την τύχη της Ελλάδας, λαμβάνονται τελικά από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης και κυρίως από το Βερολίνο.

Το παράνομο (για άλλη μια φορά) κράτος και εσύ…