#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Φιλανθρωπία ή λαϊκή αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη;

 
Πηγή: Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια              Απο e-οικοδομος

Σίγουρα οι πολιτικές της άγριας λιτότητας και της μείωσης του λαϊκού εισοδήματος δεν εμφανίστηκαν με την τρόικα και τα μνημόνια. Τα τελευταία δύο χρόνια όμως συντελείται ένα πραγματικό έγκλημα σε βάρος της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας.

Με αυτή τη δίωξη, γίνεται σαφές τι πανεπιστήμιο, τι επιστήμη και τι πανεπιστημιακούς θέλει να επιβάλλει το καθεστώς

 Με αφορμή την πολιτική δίωξη του Δημήτρη Πατέλη


  Απο Σεισαχθεια

Μια τέτοια δίωξη δεν αφορά προσωπικά και αποκλειστικά τον Δημήτρη Πατέλη  και δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως τέτοια.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ιστορικά,το όργανο αυτό, το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο,  έχει να ασκήσει τέτοια απροκάλυπτα πολιτική δίωξη από την περίφημη “δίκη των τόνων” κατά των δημοτικιστών.
Προφανώς, σε συνθήκες κοινωνικού πολέμου, οι ιθύνοντες του καθεστώτος ανατρέχουν στο ιστορικό οπλοστάσιο κάθε αντιδραστικού, διωκτικού και καταπιεστικού μέτρου, από την προπολεμική, πολεμική και εμφυλιοπολεμική “παράδοση” της πάταξης αντιφρονούντων.

Ξεσηκωτικά!! 
 
Τανκς έχουμε. Λέγεται Νεοφιλελευθερισμός.
Και ερπύστριες έχουμε...Σαμαρά/Βενιζέλο.
Και...εξάτμιση έχομεν!!
Λέγεται...Κουβέλης.
 
Το σαββατοκύριακο στην Ισπανία απέδειξε πως
οι Μπάτσοι είναι παντού ίδιοι.

Χυδαίες πράξεις


του Γιάννη Τσαούση                         Απο Εργατικός Αγώνας

Σύμφωνα με  ανακοίνωση του μητροπολίτη Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, το στοματικό σεξ αποτελεί «χυδαία πράξη». Ευκαιρία λοιπόν να βγάλουμε το «χυδαιόμετρο» και να μετρηθούμε με τον εαυτό μας, έτσι για να δούμε τη βαρύτητα που έχουν οι σκληροί χαρακτηρισμοί για όσους ανησυχούν για τον ευτελισμό των λέξεων και πόσο ψηλά η χαμηλά τους τοποθετούμε στο αξιακό μας σύστημα:
-Το στοματικό σεξ είναι περισσότερο ή λιγότερο «χυδαία πράξη» από αυτή του κράτους που ζητά φόρους από πολίτες στους οποίους αδυνατεί να παράσχει απαραίτητα φάρμακα;

Ο «αριστερός» κύριος …Μάρσαλ!

 
Απο Inprecor

Ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ ως αντίδοτο στην πολιτική της λιτότητας! Αυτό, όπως και αν ηχεί, αποτελεί αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ως κεντρική του πολιτική τη συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς που θα ακυρώσει το μνημόνιο! Το διατύπωσε με τον πιο επίσημο τρόπο ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας απ’ τις Βρυξέλλες, όπου και έγινε δεκτός με «τιμές πρωθυπουργού» απ’ το σοσιαλδημοκράτη πρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
Καταρχήν αισθάνεται κανείς την ανάγκη να διατυπώσει μια απορία γενικής φύσης: Πως είναι δυνατόν ένας Αριστερός και μάλιστα ένας Έλληνας Αριστερός να κάνει σημαία του το σχέδιο Μάρσαλ;

Βουλγαρία: Oι μισθοί – χαρτζιλίκι δεν έφεραν ξένους επενδυτές


Του Διονύση Ελευθεράτου                                Απο zaxarula

                 Έκθεση του ίδιου του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών καταρρίπτει ένα διαδεδομένο μύθευμα
Ασύλληπτο! Από το 2008 χάθηκαν στην Ελλάδα 847.700 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 587.700 (σχεδόν το 70%) “εξαφανίστηκαν” στο διάστημα 2010 – 12. Στην περίοδο της εφαρμογής των “σωτήριων” Μνημονίων…
Είθισται βεβαίως να παρουσιάζεται η μνημονιακή Χάρυβδη ως αντίδοτο στη… μνημονιακή Σκύλα: “Να μειώσουμε περισσότερο τους μισθούς, να προσελκύσουμε ξένους επενδυτές, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας”.

Κλιμάκωση του αγώνα με γενική πολιτική απεργία διαρκείας


 Του Δ.Κάβουρα                   Απο Βαθύ Κόκκινο

                  
Η πετυχημένη απεργία της 26ης Σεπτέμβρη,  στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι σε όλη τη χώρα, απέδειξε ότι η εργατική τάξη εξακολουθεί να αγωνίζεται και δεν παρέδωσε τα όπλα. Αν οι συγκεντρώσεις που έγιναν ήταν ενωτικές, θα αποτύπωναν με πιο σαφή τρόπο την μαζικότητα των απεργιακών συγκεντρώσεων και τη θέληση της εργατικής τάξης για ανατροπή των μνημονίων και της ασκούμενης πολιτικής. Θα έδιναν μεγαλύτερη ώθηση στους εργατικούς αγώνες.

Η αριστερά, ο Παστίτσιος και οι οργισμένοι μουσουλμάνοι

των Λευτέρη Ριζά και Κώστα Θεριανού                  Απο Οιστρος

Με υπόδειξη του βουλευτή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Χρήστου Παππά, συνελήφθη ένας 27 χρόνος γιατί στην ιστοσελίδα που διατηρούσε προέβαινε σε ύβρεις και βλασφημίες κατά του Γέροντα Παϊσίου, πράγμα που εξόργισε τους Ορθόδοξους Χριστιανούς διαφόρων χωρών.

Για τη σύλληψη του διαμαρτυρήθηκε σύμπασα σχεδόν η Αριστερά. Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Δ. Παπαδημούλης εκδήλωσε την επιθυμία μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, να παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης στην δίκη του νεαρού. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επισημαίνει ότι η σύλληψη «με την κατηγορία της βλασφημίας αποτελεί κορυφαία πράξη παραβίασης της ελευθερίας της έκφρασης».

Ποιον και γιατί περιμένουμε;

 
Παναγιώτης Μαυροειδής                   Απο Σεισαχθεια
Οι εργατικές διαδηλώσεις στις 26 Σεπτέμβρη είχαν γλυκόπικρη γεύση.
Από τη μια, με τη μαζικότητα τους, εξέπεμψαν ανάσα και ελπίδα.
Από την άλλη, ενέτειναν το ερώτημα:
Τι κάνουμε λοιπόν;
Ποιον και γιατί περιμένουμε;
Από πρώτη άποψη φαίνεται παράξενο: Το δίχρονο 2010-2011 ο λαός ξεσηκώθηκε, διαδήλωσε, συγκρούστηκε, μάτωσε, θέριεψε, έδειξε τη δύναμη του. Οι εκλογικές αναμετρήσεις με την καθίζηση του μνημονιακού μπλοκ και την εκλογική ενίσχυση κυρίως των αριστερών δυνάμεων (πρωτίστως του ΣΥΡΙΖΑ), που μιλούσαν για ακύρωση των μνημονίων, νομιμοποίησαν πολιτικά το στόχο της ανατροπής της επίθεσης. Και όμως η  δυναμική της ανατροπής ανακόπηκε αντί να κλιμακωθεί και να βαθύνει. Αυτά,  για να θυμηθούμε, ότι η πολιτική πάλη δεν είναι αριθμητική, αλλά έχει τη δική της δυναμική.

Συνέντευξη του Τ.Φωτόπουλου για την εξέλιξη της κρίσης στην Ελλάδα και τις λαϊκές αντιδράσεις, την ανάγκη εξόδου από την ΕΕ , τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, την ακροδεξία, την πολιτική επικαιρότητα και το πρόταγμα της Περιεκτικής Δημoκρατίας
Απο praxisred

Το internet μπορεί και πρέπει- να γίνει ένα εργαλείο στην πάλη της εργατικής τάξης για τη χειραφέτησή της και το χτίσιμο της δικής της εξουσιας...

  Παμε καλα, δεν λεω, αλλα πρεπει να οργανωθουμε-συσπειρωθουμε και αλλο
 Οδηγητης μέσω redflyplanet
Για την εμπέδωση της εκμετάλλευσης.
Η ίδια η ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής και η διάδοσή της σε μεγάλο κομμάτι κόσμου είναι πεδίο ανάπτυξης ιδεολογημάτων που σκοπό έχουν να κρύψουν τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της εποχής που ζούμε. Η άρχουσα τάξη και οι αστοί ιδεολόγοι κάνουν λόγο για την Ε-κοινωνία της πληροφορίας, στην οποία όλοι έχουν ευκαιρίες να ζήσουν και να εξελιχθούν, εξαιτίας της... ευκολότερης πρόσβασης σε ένα σωρό πληροφορίες. Τέτοιες αντιλήψεις, όχι μόνο συσκωτίζουν το χαρακτήρα της σύγχρονης εποχής, στην οποία όλο και σκληραίνει η καπιταλιστική εκμετάλλευση, αλλά και την ίδια την έννοια της πραγματικής γνώσης, η οποία ταυτίζεται με τη συλλογή σκόρπιων πληροφοριών. Αποκρύπτουν, έτσι, το γεγονός ότι η γνώση που είναι διαθέσιμη για την πλειοψηφία του λαού όλο και φτωχαίνει,αντικαθίσταται από σκόρπιες γνώσεις,και ακριβώς αυτή η φτωχή γνώση αποτελεί τη βάση για τη διάδοση τέτοιων ιδεολογημάτων.

ΟΔΥΣΣΕΑ ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ...

  Απο Ιστοριες Συνωμοσιας
Πριν από δώδεκα χρόνια, περίπου, ένα ωραίο πρωινό ξύπνησα στη προσωπική μου ζούγκλα. Με είχαν μόλις πετάξει από ένα αεροπλάνο σ΄ενα άγνωστο μέρος, ακατοίκητο, γεμάτο άγνωστους κινδύνους, χωρίς σάκο επιβίωσης, χωρίς χάρτες για να μπορέσω να βρω μια άκρη.
Όλα όσα ήξερα κι έκανα μέχρι τη προηγούμενη ημέρα είχαν εξαφανιστεί. Κάθε δικλείδα ασφαλείας είχε σπάσει, και μια φωνή μου είπε εντελώς στεγνά "αν μπορείς ζήσε".

“..όχι δεν είμαστε Ναζί…”


Απο risinggalaxy

H Σούδα ανήκει στους Έλληνες;

Δημήτρης Μυς    Απο το Ποντικι

 Προφανώς, το ερώτημα που θέτει ο τίτλος του σημερινού κειμένου είναι ρητορικό καθώς έχει απαντηθεί προ πολλού επισήμως και δεν αφορά μόνο την αμερικανική βάση στη Σούδα, αλλά ολόκληρη την χώρα. Δεν ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας ΓΑΠ που μίλησε μια χώρα περιορισμένης κυριαρχίας; Προτεκτοράτο, λοιπόν και με τη βούλα…

Η εικόνα της ημέρας ( 30–09–2012 )


Έξοδος από την κρίση δεν θα υπάρξει αν δεν αλλάξει η ροή του πλούτου…

Του Πέτρου Χασάπη  /  Απο ΕΛ.Λ.Α.Σ.

Το χρήμα δεν χάνεται, απλά αλλάζει τσέπες. Ειδικά το ευρώ που είναι ένα σκληρό νόμισμα μέσα σε μια κλειστή νομισματική Ένωση, δεν έχει χαθεί ούτε καν ως αξία, απεναντίας μάλιστα έχει υπερτιμηθεί. Απλά έχει αλλάξει τσέπες. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από τις χώρες του Νότου έχει μεταφερθεί στις χώρες του Βορρά και σε εσωτερικό επίπεδο, από τα μεσαία και κατώτερα οικονομικά στρώματα έχει μεταφερθεί και συνεχίζει να μεταφέρεται στις άρχουσες ελίτ της χώρας, οι οποίες με τη σειρά τους το μεταφέρουν στον Βορρά, ακόμα και χωρίς τόκο.