#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Βασίλης Βιλιάρδος
«Δεν υπάρχει πιο ύπουλο και πιο σίγουρο μέσο ανατροπής της υπάρχουσας βάσης της κοινωνίας, από τη διάβρωση του νομίσματος της. Η διαδικασία αυτή (υπερπληθωρισμός), επιστρατεύει όλες τις κρυφές δυνάμεις του οικονομικού νόμου προς την κατεύθυνση της καταστροφής – κάτι που ούτε ένας άνθρωπος στο εκατομμύριο δεν μπορεί να διαγνώσει (έγκαιρα)» (J.M. Keynes). Η δυνατότητα μίας κεντρικής τράπεζας να διατηρεί τη σταθερότητα των τιμών, βασίζεται στην ικανότητα της να αυξάνει και να μειώνει την ποσότητα χρήματος, με την οποία τροφοδοτεί τις εκάστοτε οικονομίες. Η ικανότητα της αυτή δοκιμάζεται στην πράξη, όταν υπάρξει ανάγκη αύξησης των επιτοκίων - σχεδόν ποτέ πριν. Ένας από τους τρόπους τώρα, τους οποίους έχει στη διάθεση της μία κεντρική τράπεζα για να απορροφήσει τα πλεονάζοντα χρήματα από την αγορά, όταν αυξάνονται τα επιτόκια, είναι η πώληση ομολόγων - το αντίθετο δηλαδή από αυτό που συμβαίνει σήμερα, όπου οι κεντρικές τράπεζες αγοράζουν ομόλογα, αυξάνοντας την ποσότητα χρήματος.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ

 ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ 21-9-12
 
Η κίνηση μας, από την αρχή της ίδρυσης της, στοχεύει στην συμβολή και στη διαμόρφωση ενός πλατιού λαϊκού κινήματος που θα διεκδικήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανατροπή της κοινωνικής καταβαράθρωσης που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, όλα τα λαϊκά στρώματα, η κοινωνική πλειοψηφία: Να φύγουμε τώρα από τη φυλακή του ευρώ και της ΟΝΕ. Για λαϊκή απειθαρχία και συνολική ρήξη με την ΕΕ του κεφαλαίου – Να μην πληρωθεί το χρέος. Επιμένουμε ότι οι στόχοι αυτοί συνιστούν τον πρώτο και βασικό όρο επιβίωσης πρώτα απ’ όλα του δικού μας σήμερα, αλλά και πολλών άλλων λαών και όχι απλές ιδεολογικές διακηρύξεις. Συμπορευόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση αγωνιστές με διαφορετική πολιτική καταγωγή και οπτική. Αγωνιστές που παλεύουν για την αποδέσμευση πριν απ’ όλα της χώρας μας, αλλά και των άλλων χωρών στην πορεία μιας τέτοιας ρήξης.

Εμπρός λοιπόν, ας χρεοκοπήσουμε!

  Απο zaxarula

Ας βγούμε από το ευρώ και ας σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές.
Και ας πεινάσουμε όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι ξένοι και οι έλληνες δοσίλογοι των καναλιών.
Όλοι λένε ότι θα σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές, αλλά έκατσε κανείς από εσάς να σκεφτεί τι ακριβώς εισάγουμε και τι ακριβώς θα πάψει να έρχεται στην Ελλάδα; 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε αυτοκίνητα.
Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν Γερμανοί και Γάλλοι που δεν θα ξαναπουλήσουν ούτε ένα αυτοκίνητο τα επόμενα χρόνια.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ


Συμβαίνουν και αυτά σε αυτή την συγκυρία,
στα πλαίσια της ολομέτωπης επίθεσης του κεφαλαίου σε ότι απέμεινε από το Δημόσιο Δωρεάν Πανεπιστήμιο.
Ο Δημήτρης Πατέλης,διδάσκει φιλοσοφία στο Πολυτεχνείο Κρήτης, είναι μέλος της Διεθνούς ερευνητικής ομάδας “Η Λογική της Ιστορίας” και του “Ομίλου Επαναστατικής Θεωρίας”, διώκεται απροκάλυπτα,  στο Ανώτατο Πειθαρχικό Δικαστήριο,
(Ειδικό σώμα για πανεπιστημιακούς,
που συγκροτείται κατά βάση από τους επικεφαλής των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας και διέπεται από νόμους του έτους 1932-33) για θέματα που αφορούν την ερευνητική, διδακτική, συνδικαλιστική και πολιτική δράση και τη στάση ζωής του.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΤΕΛΗ

Κάποιοι άθλιοι νομίζουν ότι θα μας λυγίσουν για παραδειγματισμό…


Διαβάζοντας την κλήση για απολογία, ένιωσα εθνικά υπερήφανος! Είπα επιτέλους θα μπει μια τάξη σ’ αυτόν τον τόπο. Οι συκοφάντες και οι υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας σωτηρίας της χώρας πρέπει επιτέλους να τεθούν στο περιθώριο. Δεν μπορεί το λόμπι της δραχμής να υπονομεύει το έθνος την ώρα που ο λαός ενωμένος δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για την παραμονή μας στον παράδεισο του Ευρώ, παρά τα επώδυνα αλλά απαραίτητα μέτρα που λαμβάνει η υπεύθυνη κυβέρνηση. Όμως έχω μερικές παρατηρήσεις.

Οταν η Τράπεζα δεν έχει το θεό της

Του Κώστα Βαξεβάνη   HOT DOC Mαίου  Απο ΕΛ.Λ.Α.Σ.

Η Τράπεζα Marfin και ο όμιλος MIG, υπό τον Αντρέα Βγενόπουλο, χαρακτηρίστηκαν τα τελευταία χρόνια ως επενδυτικό θαύμα. Μεγάλες επενδύσεις, σχέσεις με επενδυτές του εξωτερικού, εξαγορά εταιριών και ένα εταιρικό προφίλ στηριγμένο στην προσωπική αντίληψη του ιδρυτή τους, που ήθελε να δείχνει πως δεν μοιάζει με κανέναν άλλο. Και δεν έμοιαζε. Μόνο που το θαύμα κρατά τρεις μέρες. Τα προβλήματα στον όμιλο MIG είναι πια εμφανή. Οι συνδεδεμένες με τον MIG τράπεζες δεν έχουν την αίγλη που εμφάνιζαν και το ερώτημα -όπως για όλες τις τράπεζες- είναι αν έχουν και λεφτά.

ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ Η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»: ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕ 18 ΕΥΡΩ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ!

ΠΛΗΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΑ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΑ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»
Πέρα για πέρα προκλητικός ο υφυπουργός Εργασίας, απαντώντας χτες σε σχετική Ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θ. Παφίλη
Οι μηχανισμοί της εργοδοσίας, που λειτουργούν με όρους δουλέμπορα, φαίνεται πως απέκτησαν ισχυρές προσβάσεις και στη φασιστική «Χρυσή Αυγή»

Πώς η Ελλάδα έπεσε στα χέρια του ΔΝΤ. ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Απο ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
 του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ, εφημερίδα “Έθνος”, 28/9/2012
 Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Π. Ρουμελιώτης, περιγράφει στο βιβλίο του το δραματικό χρονικό και το παρασκήνιο. Τι αναφέρει για τον Γ. Παπανδρέου και τον Γ. Παπακωνσταντίνου
Είναι από τις λίγες φορές που η καταγραφή μιας τραγωδίας γίνεται πριν καν τελειώσει. Αλλά η τραγωδία, στην οποία έχει οδηγηθεί η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, έχει ακόμη μέλλον και γι’ αυτό έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον η καταγραφή σε 383 σελίδες του χρονικού και του άγνωστου παρασκηνίου που οδήγησε την Ελλάδα στην αγκαλιά του ΔΝΤ και των Μνημονίων από έναν «αυτόπτη μάρτυρα» και από μια άποψη εκ των πρωταγωνιστών, τον πρώην εκπρόσωπο της χώρας μας στο ΔΣ του ΔΝΤ, καθηγητή και πρώην υπουργό Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ «ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» (30/9/2012)
ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γίνεται κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την αντιπολιτευτική του τακτική, άλλοι ζητούν να γίνει πιο δυναμική και άλλοι ότι πρέπει να γίνουν πιο ρεαλιστικές οι προτάσεις του στην προοπτική της ανάληψης της κυβερνητικής εξουσίας. Ποια πρέπει να είναι η πολιτική του ενόψει και της μάχης για το νέο πακέτου μαμούθ με τα επώδυνα μετρά για μισθούς, συντάξεις και επιδόματα και τις απεργιακές κινητοποιήσεις.AΠΑΝΤΗΣΗ: Ο μεγαλύτερος «ρεαλισμός» στην εποχή μας είναι αγώνας και ο σχεδιασμός για μια μεγάλη και σύγχρονη προοδευτική και σοσιαλιστική ανατροπή και όχι η οπισθοχώρηση και η συντηρητική διολίσθηση στις πιέσεις ενός χρεοκοπημένου αστικού και μιντιακού κατεστημένου και του μεγάλου κεφαλαίου. Αυτή την ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επιδοθεί σε μια νέα ουσιαστική αναβαθμισμένη και δυναμική αντιπολίτευση αποσαφηνίζοντας με τόλμη και ριζοσπαστισμό τα κομβικά σημεία της εναλλακτικής προοδευτικής απάντησης στη κρίση. Κεντρικό μέτωπό μας αυτή την περίοδο είναι ο αγώνας για να μην περάσει το μνημονιακό πακέτο, πράγμα που είναι η μητέρα των μαχών για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά! Παναγιώτης Λαφαζάνης


Ζώντας χωρίς 31,2 δις Ευρώ

του Γιώργου Καρακατσάνη
Η δόση των 31,2 δισεκατομμυρίων Ευρώ, η οποία είχε προγραμματιστεί για εκταμίευση τις αρχές Ιουνίου δεν καταβλήθηκε. Αιτία ήταν η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης μετά από τις εκλογές του Μαΐου. Πριν τις εκλογές είχε τεθεί ένα εκβιαστικό δίλημμα στους Έλληνες πολίτες. Αν δε σχηματιζόταν κυβέρνηση το Μάιο, να διαπραγματευτεί την εκταμίευση της δόσης των 31,2 δις τον Ιούνιο η χώρα θα κατέρρεε. Θα χρεοκοπούσαμε και δε θα είχαμε λεφτά για φάρμακα, καύσιμα ακόμα και για τρόφιμα που εισάγουμε κατά κόρων από το εξωτερικό. Οι μισθοί δε και οι συντάξεις σίγουρα δε θα καταβαλλόταν. Ο Μάιος ήταν η τελευταία μας ευκαιρία …

Η 71η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΕΑΜ, ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ!

ΑΦΟΡΜΗ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» ΜΕ ΤΙΤΛΟ:  Η πάλη του ΕΑΜ και το ταξικό ζήτημα

Του ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ
Πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο το άρθρο του σαββατιάτικου «Ριζοσπάστη» (29/9), μπροστά στην 71η επέτειο του ΕΑΜ, με τίτλο «Η ΠΑΛΗ ΤΟΥ ΕΑΜ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ», που φέρει την καθοδηγητική υπογραφή «Σ».
Πράγματι ο αγώνας του ΕΑΜ δεν είχε μόνο ένα γενικό εθνικοαπελευθερωτικό χαρακτήρα αλλά και ένα βαθύτατα ταξικό περιεχόμενο, αφού ο αγώνας κατά των κατακτητών ήταν για το ΕΑΜ συνδεδεμένος με τον αγώνα κατά του μεγαλοαστικού κόσμου της χώρας, ο οποίος αν δεν συνεργάστηκε ανοιχτά με τους κατακτητές, είχε σε μεγάλο βαθμό συμβιβασθεί μαζί τους και στην καλυτέρα των περιπτώσεων μια μικρή μερίδα του αντιδρούσε με ασυνέπεια, με ταλαντεύσεις και οπισθοχωρήσεις στην κατοχή τους.

Νυχτερινοί Μονόλογοι

 
 
 
Καμιά σωτηρία ΔΕΝ θα έρθει ΕΞΩ από μας
και ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ
...
 Η εκτίμηση/άποψη που προωθείται από στελέχη 
και βουλευτές, Συγκυβέρνησης και αντιπολίτευσης, 
πως δλδ τα Μέτρα μπορεί να περάσουν από τη Βουλή, 
αλλά ΔΕΝ είναι  σ ί γ ο υ ρ ο  αν θα εφαρμοστούν...
στην ουσία απαλλάσσει κόμματα και βουλευτές
από τις Ευθύνες συνέχισης της Βαρβαρότητας και
αναδεικνύει
σε ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ τον Εργαζόμενο Λαό
...

(ΦΟΒΕΡΟ!!).
....................................

Η ανάπτυξη είναι το πρόβλημα


 Απο zaxarula
  Ο Richard Heinberg, συγγραφεύς του βιβλίου ‘Το τέλος της ανάπτυξης απαιτεί την προσαρμογή μας στην Πραγματικότητα της νέας Οικονομίας’, παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα άποψη για την παρούσα οικονομική κρίση. Ενώ οι περισσότεροι οικονομολόγοι υποστηρίζουν γενικά την ανάπτυξη, προκειμένου να βγει η οικονομία από την κρίση, ο   Heinberg πιστεύει ότι ‘αυτή η λύση’ είναι ακριβώς το πρόβλημά μας.

H χούντα είναι εδώ…Σχετικά με τις προληπτικές συλλήψεις και την τηλεοπτική διαπόμπευση των συλληφθέντων της 26 Σεπτέμβρη

Blackpanther
Αυτό το καθεστώς προκειμένου να περάσει τα βάρβαρα μέτρα του προχωρά όλο και περισσότερο στην τρομοκρατία.
Αυτό που συνέβη στις 26 Σεπτέμβρη μέρα γενικής απεργίας και μετά δεν έχει προηγούμενο στην μεταπολιτευτική ιστορία αυτού του τόπου.
Πρώτον, προχώρησαν σε προληπτικές συλλήψεις πολύ μακριά από το μέρος που θα γινόταν η διαδήλωση της γενικής απεργίας.

Βαρέθηκα να φοβάμαι…

Χρήστος Επαμ. Κυργιάκης
«Τρία χρόνια τώρα δεν κάνω τίποτε άλλο από το να φοβάμαι.
Στην αρχή φοβόμουν μη φτάσει η θύελλα και στη χώρα μας και δε μιλούσα, μέχρι που κάποια νύχτα άκουσα το βουητό της.
Μετά, φοβόμουν μη μας κόψουν τα δώρα και δεν έβγαζα άχνα, μέχρι που ήρθαν τα Χριστούγεννα και τα δώρα κόπηκαν.
Φοβόμουν μη μου μειώσουν το μισθό και δεν έλεγα κουβέντα σε κανέναν, μέχρι που κάποια πρωτομηνιά βρήκα το μισθό κουτσουρεμένο.

Στο SPA του Νεοφιλελευθερισμού!!
Πείσμων και δίκαιη η πατριωτική Συγκυβέρνηση
μας οδηγεί περιχαρής στο SPA του Νεοφιλελευθερισμού
για την ολοκλήρωση της...Θεραπείας.
Χωρίς διακρίσεις ηλικίας, τριχοφυίας, μαστεκτομής...
απασχόλησης, βαλαντίου και κεραμιδιών...
μάς στοιχίζει εντός του συναιτερικού Οίκου Ομορφιάς
δανειστών, τοκογλύφων, Εφιαλτών και...δημαρ.

Παπάδες που τίμησαν τα ράσα, που φορούσαν παντελόνια και παπάδες γερμανοτσολιάδες, πουλημένα τομάρια!

- ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ: H Ιερά Σύνοδος τον κήρυξε έκπτωτο γιατί αρνήθηκε να αφορίσει τους κομμουνιστές. Στη συνέχεια κατέφυγε στα βουνά με την παράταξη του ΕΑΜ όπου και διορίστηκε αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της ΠΕΕΑ. Πέθανε πάμπτωχος..
Στην φωτό άγημα του ΕΛΑΣ του αποδίδει τιμές…
-ΠΑΠΑΣ: χθες στην Κοζάνη ποζάρει με εκπροσώπους της παρακρατικής συμμορίας του φυλετικού μίσους που του αποδίδουν τιμές με
σηκωμένο τον βραχίωνα. Δεν ξέρω εάν πεθάνει φτωχός ή πλούσιος. Σίγουρα θα πεθάνει ατιμασμένος.
Μπορεί να τον σκεπάσουν και με την σημαία της πατρίδας του: Την σβάστικα.
Τάσος Πολιτίδης

Μισόλογα τέλος

 
 
 
Μισόλογα...ΤΕΛΟΣ.
Φοβίες και παπαριές ΤΕΡΜΑ.
Ανοχές,Αναστολές,Κομματικές ταυτότητες...στην ΠΥΡΑ.
Οι κεφαλικοί φόροι...τα Χαράτσια...
οι Μειώσεις...οι Απολύσεις...η Ανεργία...
τα Δημοκρατικά/Εργασιακά/Κοινωνικά Δικαιώματα...
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΩΜΑ...

Ποια ήταν η πραγματική ψωροκώσταινα;

  Απο zaxarula
Ψαροκώσταινα ή Ψωροκώσταινα υπήρξε πραγματικό πρόσωπο της Ελληνικής Ιστορίας
Το παρατσούκλι της αποδίδει την άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας. Η ίδια, όμως, υπήρξε φτωχή και περήφανη Ελληνίδα
Ψωροκώσταινα: «Δεν έχω τίποτα άλλο από αυτό το ασημένιο δαχτυλίδι κι αυτό το γρόσι. Αυτά τα τιποτένια προσφέρω στο μαρτυρικό Μεσολόγγι».

Η ιδεολογική οικολογία του φασισμού: Η έκρηξη του κοινωνικού συντηρητισμού στην Ελλάδα του μνημονίου

Το αντιφασιστικό μέτωπο ή θα είναι (και) ιδεολογικό-πολιτισμικό ή δεν θα υπάρξει
 
Του Γιώργου Σαββίδη
  Η Χρυσή Αυγή είναι μέρος του συστήματος, επαναλαμβάνει συνεχώς και ορθώς η Αριστερά. Όμως τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό πέραν από το ότι η δύναμη της αυξήθηκε ακριβώς τη στιγμή του βαθέματος της κρίσης, τη στιγμή δηλαδή που το σύστημα έχει όλο και περισσότερο ανάγκη μηχανισμούς ωμής εξωθεσμικής βίας που θα δρουν (αποτελεσματικά) στις παρυφές του, συμβάλλοντας αποφασιστικά στο κλίμα κοινωνικού ντρεσαρίσματος όσων πρόκειται να αντιδράσουν;

Στα ύψη η ανεργία και η παιδική φτώχεια

 
Απο praxisred

Ραγδαία επιδείνωση της ανεργίας, κάθετη πτώση του διαθέσιμου εισοδήματος και ιδιαίτερα ανησυχητικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά την παιδική φτώχεια στην Ελλάδα, καταγράφει η τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση και την κοινωνική κατάσταση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.

* Νέα Προφητεία! *


-->