#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Γόνιμη απελπισία

 
 Του Νίκου Κουνενή   / Απο Βαθύ Κόκκινο

Το πέμπτο συνέδριο των χριστιανορθόδοξων ψυχοθεραπευτών λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στον Βόλο (23-29 Σεπτεμβρίου). Η πρωτοβουλία αυτών των συνεδρίων ανήκει σε αμερικανούς, άγγλους και έλληνες ορθόδοξους χριστιανούς και σε αφιέρωμα (ολοσέλιδο, πρωτοσέλιδο, και δισέλιδο σε έκταση), που δημοσιεύτηκε στο ένθετο «Τέχνες και Γράμματα» της Κυριακάτικης Καθημερινής της 23/9 πληροφορούμαστε για τις θέσεις των διοργανωτών σχετικά με την εγχώρια οικονομική κρίση, τις αιτίες και τα παρεπόμενά της. Τις πληροφορίες δίδει ο συνεντευξιαζόμενος ψυχίατρος, πρεσβύτερος Βασίλειος Θερμός (μεγάλη η χάρη του).


Από κάτω προς τα πάνω χτίζουμε, όχι από πάνω προς τα κάτω!

 
Σήμερα ανέβασα δύο αναρτήσεις. Η πρώτη αφορούσε τις συγκρούσεις μεταξύ εργοδοτικών/απεργοσπαστικών δυνάμεων σε έναν ιδιαίτερα κινητικό από οργανωτική και συνδικαλιστική άποψη χώρο, το Ηράκλειο, για την προϊστορία των οποίων μπορείτε να ψάξετε στο ιστολόγιο. Η δεύτερη αφορούσε την σημερινή 24ωρη Γενική Απεργία. Από τη μία το τοπικό και το επιμέρους λοιπόν, με όλες τις λεπτομέρειες ίντριγκας, τεχνασμάτων, στρατηγημάτων και ελιγμών που περιλαμβάνει στην πραγματικότητα ο κόσμος του συνδικαλισμού--ο Γκράμσι θα έκανε λόγο για "πόλεμο κίνησης"--και από την άλλη η σφαίρα που συνηθέστερα γίνεται αντιληπτή με όρους "πολέμου θέσης" -- μετωπικής σύγκρουσης μεταξύ οργανωμένων και μαζικών δυνάμεων.
Η πρώτη ανάρτηση --αυτή για το Ηράκλειο-- είχε ως τα τώρα 70 επισκέψεις, η δεύτερη, για την Γενική Απεργία, 421. Η πρώτη έχει μηδέν σχόλια, η δεύτερη 23. Και κάπως έτσι, προκύπτει μια μικρογραφία του προβλήματος που ήθελα να θίξω.

Ο Κώστας θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς…


Απο zaxarula

Ο Κώστας είναι ένας από τους πολλούς και πολλές που την Κυριακή 9 Σεπτέμβρη ανεβήκαμε στο δάσος των Σκουριών για να υπερασπιστούμε τη γη και την ελευθερία από το χρυσό θάνατο και το αδηφάγο τέρας των πολυεθνικών.
Ο Κώστας τραυματίστηκε από τα δεκάδες χημικά που έριχναν σε ευθεία βολή οι δυνάμεις καταστολής ενάντια στους διαδηλωτές και τις διαδηλώτριες. Δεν ήταν ο μόνος, αλλά ήταν αυτός που τραυματίστηκε βαρύτερα, καθώς υπέστη ρήξη σπλήνας και αφαίρεσή της μετά από εγχείρηση.

Τι διακυβεύεται στις προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας / Qué se juega en Venezuela en las elecciones presidenciales

Απο Sierra Maestra    La Jornada, Yannis Tsal  via AΔΕΣΠΟΤΟΣ


Με την ευκαιρία των βενοζολάνικων εκλογών σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, αναδημοσιεύουμε –στα ισπανικά– ένα πολύ αξιόλογο άρθρο τουMarcos Roitman Rosenmann στην έγκυρη μεξικανική εφημερίδα La Jornada. Προς ενημέρωση και των μη ισπανόφωνων αναγνωστών, μεταφράζουμε στα ελληνικά τα πιο σημαντικά σημεία.

Αίμα στην Αγορά Πλατίνας/ Πολιτικές διαστάσεις του προβλήματος στη Νότια Αφρική


Απο PRAXIS

Α μέρος
Το θυσιαστήριο πάνω στο οποίο πάνω απο 40 εργάτες σφαγιάστηκαν στην Ν. Αφρική ήταν η εταιρία Λόνμιν, η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο παραγωγός πλατίνας.
Η Λόνμιν είχε προβλήματα το 2009 τα οποία άρχισε να λύνει το 2010 όταν δήλωσε 237 έκατ. δολάρια κέρδη προ φόρων για το οικονομικό έτος μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με ζημίες της τάξης των 111 έκατ. δολ. το 2009. Ο «τζίρος» αυξήθηκε κατά 49% στο 1.59 δισεκατομμύριο δολάρια. Η Λόνμιν πούλησε 706.000 ουγκιές εκλεπτυσμένης πλατίνας στο οικονομικό έτος 2010 σε σύγκριση με 682.955 ουγκιές του προηγούμενου έτους. Μάλιστα για το 2010 ο όμιλος συνέστησε και μια πληρωμή των 15 σεντ ανά μετοχή και ξεκίνησε νέα μερισματική πολιτική.

Εικονική πραγματικότητα ή reality άγνοια;

 RAMNOUSIA
Τελικά σήμερα εδώ στο Ελλαδιστάν τα πάντα κινούνται σε μια εικονική πραγματικότητα….
Κάποιοι πιστεύουν (ή κάνουν ότι πιστεύουν σαν καλοί υπάλληλοι) ότι κυβερνούν.
Mιλάν σε κάθε νέα αποτυχία της πολιτικής τους με τα ίδια ακριβώς λόγια, επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά μέτρα, προσπάθειες και θυσίες που πρέπει να γίνουν (πάντοτε απ΄τους άλλους βέβαια)… κοιτάζοντας μόνο μπροστά, μέσα από ένα ελεγχόμενο οπτικό ορίζοντα σαν τα ζώα ..(και δεν υποτιμώ σίγουρα τα ζώα μ΄ αυτό!) 

Μετά την...απεργία!!


 
 
Ημερήσια εκδρομή έλαβε τέλος.
Ούμε-ούμε...σ ά ς  ευχαριστούμε!!
Ατε-άτε...να  μ ά ς  ξαναπάτε!!

Αφού γύρισα και...πλύθηκα...και έφαγα...
η Συγκυβέρνηση διέρρευσε τη συμφωνία.
Πιο σκληρή...πιο νεοφιλελεύθερη.

Νεοναζι επιτέθηκαν στην δικηγόρο Γ. Κούρτοβικ


Απο Δηθεν
.
Xτες το βράδυ και ενώ η δικηγόρος Γ. Κούρτοβικ επισκέφθηκε το τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα για να καταθέσει μια μήνυση πελάτη της, μπάτσοι ειδοποίησαν τους φίλους τους ναζί της περιοχής οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το τμήμα, και οι μπάτσοι φίλοι τους φυσικά το επέτρεψαν, σε σημείο να υβρίζουν χυδαία την Γιάννα.
Τελικά έγιναν 1 σύλληψη και 10 προσαγωγές νεοναζί, οι οποίοι θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο της Ευελπίδων σήμερα το μεσημέρι, μετά απο μηνύσεις που κατέθεσε η ίδια η δικηγόρος.

Μπάτσοι εναντίον αναπήρων (Βίντεο)

Γράφαμε και σε περασμένη ανάρτησή μας, που τιτλοφορούσαμε «Στον Καιάδα πετάει η κυβέρνηση τους αναπήρους», για το απάνθρωπο, εγκληματικό κυβερνητικό πρόσωπο απέναντι στις πιο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.
Το ίδιο ακριβώς συνέβη και σήμερα, όταν η κυβέρνηση διάταξε τις δυνάμεις καταστολής να ξυλοκοπήσουν αναπήρους που διαμαρτυρόταν για τις κυβερνητικές επιλογές που τους εξαθλιώνουν παντελώς.


Γενική Απεργία

 Φωτογραφίες, βίντεο, συνεντεύξεις από την απεργία της 26/9 και τα «επεισόδια» που ακολούθησαν.
Απο Αφορμη

Σοκ για τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους


Λιποτάκτες αξιωματικοί επιστρέφουν στον Συριακό στρατό!
Ο αντισυνταγματάρχης Khaled Abdul-Rahman al-Zalem, αναπληρωτής επικεφαλής του στρατιωτικού συμβουλίου του FSA, συνοδευόμενος από άλλους τέσσερις αξιωματικούς εγκαταλείπουν τον “Ελεύθερο Συριακό στρατό” και θέτουν τον εαυτό τους στη διάθεση της Συρίας.
Το ίδιο και ο Yaser al-Abed, επικεφαλής ενόπλων στο Χαλέπι.
Παραδέχονται το λάθος τους και ζητούν από τους
ενόπλους να παραδώσουν τα όπλα.
Τα γεγονότα έλαβαν χώρα την Τετάρτη, στο συνέδριο των κομμάτων της Αντιπολίτευσης στη Δαμασκό, υπό την αιγίδα του Dr. Ali Haidar, Υπουργού Εθνικής Συμφιλίωσης, Γραμματέα του SSNP Συρίας (Syrian Social Nationalist Party).

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα…

 
 
Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα… Το φάντασμα της πτώχευσης…
Όλες οι δυνάμεις της γερασμένης Ευρώπης ενώθηκαν σε μια παράξενη συμμαχία για να κρατήσουν ζωντανό αυτό το φάντασμα. Οι Γερμανοί νεοφιλελεύθεροι και τα τσανάκια τους, οι Γάλλοι σοσιαλιστές και οι Έλληνες δεξιοαριστεροσοσιαλιστές που κόπιασαν πολύ από το
1974 μέχρι σήμερα, για να φτάσουμε καθημαγμένοι και απρόσωποι σ’ αυτό το απώτατο σημείο της ένδειας και της αναξιοπιστίας.

Καιρός για νέα αρχή

thumbΤου Σταύρου Χριστακόπουλου / To Ποντίκι

Πρόωρες εκλογές στην Καταλωνία εν είδει δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία (!), ενώ η Ισπανία να έχει κατασκηνώσει στο κατώφλι του μηχανισμού «στήριξης». Πολυπληθείς διαδηλώσεις στη Μαδρίτη και άλλες ισπανικές πόλεις, ενώ Ανδαλουσία και Βαλένθια ζητούν στήριξη από την κεντρική κυβέρνηση. Το «καμάρι» της τρόικας, η Πορτογαλία, αποτυγχάνει σε όλα τα επίπεδα και αναλυτές υποστηρίζουν ότι βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα και την Ιρλανδία. Και στην Ελλάδα γενική απεργία χθες, παραμονή της οριστικοποίησης των μέτρων.

71 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ: Εγχειρήματα λαϊκής αυτό-οργάνωσης

"ο λαός συγκροτημένος σε ενιαίο σώμα «μεταβάλλεται μέσα στο ειδικό κλίμα της ομάδας, της κοινότητας, του συνόλου, του ΕΜΕΙΣ, αν όχι σε σοφό, … οπωσδήποτε όμως σε ποιο έξυπνο … απ’ όσο είναι στην πραγματικότητα ο καθένας που παίρνει μέρος στην Γενική Συνέλευση"


 του Κώστα Παλούκη

Οι όροι «άμεση δημοκρατία», «γενική συνέλευση» ή «λαϊκή συνέλευση» επανήλθαν πολύ έντονα στο προσκήνιο την περίοδο του κινήματος των Αγαναχτισμένων Πολιτών. Εάν μέχρι τώρα απέναντι στην αμφισβήτηση και την οφθαλμοφανή χρεοκοπία του μεταπολιτευτικού κοινοβουλευτισμού προβαλλόταν ένα είδος «βοναπαρτισμού», δηλαδή η λύση της αρχής ενός ενάρετου ανδρός, για πρώτη φορά από την περίοδο της έναρξης της κρίσης (και ίσως για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση και έπειτα) αναζητείται, προβάλλεται ή ακόμη και επιχειρείται να εφαρμοστεί μια άλλου τύπου δημοκρατία σε σχέση με την κοινοβουλευτική. Στα πλαίσια αυτών των συζητήσεων και των πειραματισμών είναι ανάγκη να μελετήσουμε την ιστορία και να διδαχθούμε την από την εμπειρία του ελληνικού χειραφετητικού κινήματος.

Οι "συνάδελφοι" χτύπησαν τους ανάπηρους.

 Κατά τα άλλα τα σώματα ασφαλείας είναι παραστρατημένοι εργαζόμενοι που τους χρησιμοποιούν και πρέπει να κάνουν μέτωπο με το ταξικό εργατικό κίνημα......

 
Απο praxisred
Πέρασαν τον φραγμό των ΜΑΤ παρά τις σπρωξιές Άτομα με αναπηρία σπρώχνονταν και δέχονταν χτυπήματα από τους αστυνομικούς βρίσκονται αυτή την ώρα στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής.


Υψηλοί τόνοι και πολεμική, από την Αργεντινή κατά ΔΝΤ

  Απο zaxarula

Η Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρτσνερ απάντησε σήμερα σε μια προειδοποίηση του ΔΝΤ λέγοντας ότι η Αργεντινή δεν θα καμφθεί από “καμία απειλή”, σε ομιλία της ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι το ταμείο θα βγάλει “κόκκινη κάρτα” στην Αργεντινή, αν η χώρα δεν αντιμετωπίσει τα προβλήματα των στατιστικών της στοιχείων που την θέτει ήδη στο στόχαστρο μιας διαδικασίας κυρώσεων από το Ταμείο.

Σενάριο τρόμου ;
 
iconology2009  μεσω ΕΛ.Λ.Α.Σ.
Μετά τον Παπούλια(υπόθεση “κωλόσπιτο”), τον Γ. Παπανδρέου(Εσχάτη Προδοσία και CDS) ο Μεϊμαράκης είναι το τρίτο κατά σειρά θεσμικά υψηλότερο πρόσωπο που κατηγορείται για διαφθορά. Τάδαμε πια όλα! Πρόεδρος Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός, Πρόεδρος Βουλής.

Μισθοί και μισθοί...


Απο sibilla-gr

Μαζική απεργία, μόνη, ψάχνει…


Tου antapoΚΡΙΤΗ

Η σημερινή γενική απεργία ήταν ακριβώς όπως την περιμέναμε: είχε πολύ κόσμο και πολλή αμηχανία. Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες, αλλά με την αισιοδοξία της βούλησης να κονταροχτυπιέται με την απαισιοδοξία της γνώσης. Δεν είναι μικρό πράγμα ο αγώνας που δίνει ο λαός απέναντι στο μνημονιακό καθεστώς και τις πολιτικές της λιτότητας, εδώ και 2,5 χρόνια.

Μισώ τους αδιάφορους

 
Μισώ τους αδιάφορους. Πιστεύω ότι το να ζεις σημαίνει να εντάσσεσαι κάπου. Όποιος ζει πραγματικά δεν μπορεί να μην είναι πολίτης και ενταγμένος. Η αδιαφορία είναι αβουλία, είναι παρασιτισμός, είναι δειλία, δεν είναι ζωή. Γι’ αυτό μισώ τους αδιάφορους. Η αδιαφορία είναι το νεκρό βάρος της ιστορίας. Η αδιαφορία δρα δυνατά πάνω στην ιστορία. Δρα παθητικά, αλλά δρα. Είναι η μοιρολατρία. Είναι αυτό που δεν μπορείς να υπολογίσεις. Είναι αυτό που διαταράσσει τα προγράμματα, που ανατρέπει τα σχέδια που έχουν κατασκευαστεί με τον καλύτερο τρόπο. Είναι η κτηνώδης ύλη που πνίγει την ευφυΐα. Αυτό που συμβαίνει, το κακό που πέφτει πάνω σε όλους, συμβαίνει γιατί η μάζα των ανθρώπων απαρνείται τη βούλησή της, αφήνει να εκδίδονται νόμοι που μόνο η εξέγερση θα μπορέσει να καταργήσει, αφήνει να ανέβουν στην εξουσία άνθρωποι που μόνο μια ανταρσία θα μπορέσει να ανατρέψει.

71 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ!

Σαν σήμερα, στις 27 Σεπτέμβρη του 1941 ιδρύθηκε το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο με πρωτοβουλία του ΚΚΕ και ξεκίνησε ουσιαστικά ο μεγαλειώδης αγώνας που οργάνωσαν ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ.
Κατεβάστε τη μπροσούρα Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ που έγραψε ο Δημήτρης Γληνός.

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΦΑΝΤΑΣΟΥ....


Κατάλαβες τι εννούσα?

Αντε και μαζευτήκαμε. Εκατό, διακόσιες, πεντακόσιες χιλιάδες.  Αντε κι ένα εκατομμύριο αφού σ΄αρέσει τόσο να μετράς κουκιά.  Αυτό ήταν το πρόβλημά σου? Να καταλάβει η κυβέρνηση και η Τρόικα πως είμαστε πάρα πολλοί που δεν γουστάρουμε τα μνημόνιο? Δηλαδή πιστεύεις πως έστω και για ένα λεπτό κυβερνώντες και Τροικανοί έχουν αναρωτηθεί μήπως και μας αρέσει η εκτέλεσή μας?  Υπάρχει κανένας τρελλός που γουστάρει να του κόβουν το μισθό? Να μένει άνεργος? Να μην έχει φάρμακα? Σύνταξη? Ασφάλεια? Να μην μπορεί να ταϊσει τα παιδιά του? Να γουστάρει να ζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση? Υπάρχει κανένας που να του αρέσει να του πατάνε τη μπότα στο λαιμό, να τον εκβιάζουν, να τον απειλούν? Κανένας δεν είναι τοοοοοοοοοοοοοσο μαλάκας.

  

Τι παστίτσιο είναι αυτό;

Του Νίκου Σαραντάκου
Παράπλευρη συνέπεια της ανελεύθερης δίωξης, πέρα από το ότι γίναμε ρεζίλι διεθνώς, ήταν ότι εκδηλώθηκε πλούσιο και πολύμορφο το ανώνυμο χιούμορ, κι έτσι μπορεί ο Γέροντας Παστίτσιος να έπεσε (ή να φαγώθηκε;) αλλά στο πόστο του ξεπήδησαν άλλοι πολλοί, ο Γέροντας Παρίσιος με τον πύργο του Άιφελ στο πρόσωπο, ο ψηλόλιγνος Γέροντας Κυπαρίσσιος, οι δίδυμοι γέροντες ‘Ανω και Κάτω Πατήσιος και άλλοι πολλοί. Άλλωστε, όπως είχε πει και ο Τρότσκι, “Μπορείς να κάψεις ένα παστίτσιο, αλλά δεν μπορείς να κάψεις μια ιδέα“.

Τα δικά μας γουρούνια μόνο τη μάσα σκέφτονται!

76 ετών… ζει με 800 ευρώ το μήνα, δεν έχει αστυνομικούς φρούρησης, κυκλοφορεί με το αυτοκίνητό του χωρίς να χρησιμοποιεί κρατικό όχημα και δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο.
Ποιος είναι;
Ο Pepe Mujica για το λαό του, δηλαδή ο...

Ρουμανία: Η νεολαία επιθυμεί την επιστροφή

Από το "press-gr"
Θεωρεί ότι πριν τη πτώση του Τσαουσέσκου τα πράγματα ήταν καλύτερα.
Κάτοικοι του Βουκουρεστίου διαδηλώνουν μποροστά απόένα φλεγόμενο κτίριο ζητώντας δημοκρατία και ελευθερία, στισ 24 Δεκεμβρίου 1989. Οι νεαροί νοσταλγοί του καθεστώτος ήταν σε πολλές περιπτώσεις αγέννητοι όταν... εκτυλίσσονταν αυτές οι σκηνές.

Θεωρούν Failed State πλέον την χώρα μας

Της Μιχαλούς

 Τρία χρόνια βάρβαρης λιτότητας και η  Ελλάδα κινδυνεύει πλέον βρίσκεται στο μονόδρομο του κράτους υπό κατάρρευσην… Χιλιάδες συνάνθρωποί μας έχουν αυτοκτονήσει, εκατοντάδες χιλιάδες πεινάνε -κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά- και εκατομμύρια είναι άνεργοι. 

Κυβέρνηση και τρόικα φέρνουν υγειονομική γενοκτονία

Πάνος Παπανικολάου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΝΑΣΟΠΟΥΛΟ
Ποια είναι η κατάσταση συνολικά στην περίθαλψη σήμερα;
Η κατάσταση είναι δραματική. Δεν μιλάμε πλέον για υγειονομική κρίση, αλλά για πραγματική υγειονομική γενοκτονία. Κατ’ αρχήν, πολλαπλασιάζεται ο αριθμός των ανασφάλιστων, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι –κυρίως πρώην ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) – αδυνατούν να καταβάλουν τα ασφάλιστρα και χάνουν το δικαίωμα ασφάλισης.

Ο Άγιος Παστίτσιος βοήθειά μας

Του Κώστα Βαξεβάνη
Υπάρχουν τριών ειδών θρησκευόμενοι. Αυτοί οι οποίοι μέσα από τη θρησκεία προσπαθούν να απαντήσουν στο μεταφυσικό ερώτημα για το τι είναι ο άνθρωπος και πώς ήρθε στον κόσμο. Αυτοί οι οποίοι φοβούνται να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους και θέλουν έναν Θεό να παίρνει την ευθύνη και ενίοτε να τιμωρεί. Η τρίτη κατηγορία είναι οι απατεώνες. Είναι δύσκολο ανάμεσα στα δισεκατομμύρια των πιστών και τους χιλιάδες των Θεών (όλοι πραγματικοί σύμφωνα με τους πιστούς τους) να ανακαλύψεις ποιος ανήκει σε ποια κατηγορία.

Δολοφονικο χτυπημα σε διαδηλωτρια απο μπατσο..!1:43 και μετα...!

-->

Δεχθηκε δολοφονικο χτυπημα με φορα απο ματατζη οπου την πεταξε κατω και της εφυγε και το κρανος απο το κεφαλι απο την ενταση της πτωσης ! Μετα απο αυτο και οσο ηταν στο εδαφος εφαγε γκλοπιες με απιστευτη λυσσα απο τα γουρουνια ! Δεν την συνελαβαν πανω στην ενταση μια αλλη κοπελα πηγε την σηκωσε και την τραβηξε μακρια απο τα γουρουνια...!

Υπαρχει η σκηνη σε πολλα βιντεο οπου η κοπελα προσπαθησε να αποθησει ΜΑΤ και δεν ετρεξε πισω σαν κατι αλλους....! Εβαλε τα γυαλια σε πολλους που ποδοπατηθηκαν μην τυχων και ερθουν σε επαφη με ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ! Μπραβο και περαστικα στην κοπελα μακαρι να ειχαμε πολλες σαν αυτην.

.indymedia.org

Ν. Αφρική: Επεκτείνονται οι απεργίες στα ορυχεία χρυσού

Νεότερα απο την-όπως δείχνουν τα πράγματα-μεγαλύτερη εργατική εξέγερση των τελευταίων χρόνων........Απο praxisred
Το κύμα απεργιών έχει αρχίσει να επεκτείνεται σε όλα τα ορυχεία της Νότιας Αφρικής, παρότι σταμάτησαν οι κινητοποιήσεις στα ορυχεία της εταιρείας εξόρυξης πλατίνας Lonmin έπειτα από έξι εβδομάδες απεργίας και τον θάνατο 46 ανθρώπων σε βίαια επεισόδια.

Επι τέλους μπορούμε να πάψουμε να είμαστε θεατές και θύματα ενός προαναγγελθέντος θανάτου;

Του δικού μας.
Απο blackbedlam
Εντυπωσιακή η συμμετοχή σήμερα στην απεργία.
Χιλιάδες κόσμου έδωσαν το αγωνιστικό τους παρόν.
Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν η κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ κόντευε να φτάσει στις πύλες του Ολυμπίου Διός, η ουρά ήταν 2-3 δρόμους πίσω από την πλατεία Κλαυθμώνος.

Πυκνές γραμμές και παρουσία όλων των ηλικιών.
Εντυπωσιακή η παρουσία της νεολαίας.
Εργάτες και άνεργοι, συνταξιούχοι και φοιτητές γυναίκες....ένα μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο.

«ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΚΥΡΙΕ, ΔΕ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ»


Μια μοναδική εικόνα από τις πρόσφατες διαδηλώσεις στην Ισπανία για τα μέτρα λιτότητας κάνει εδώ και λίγες ώρες τον γύρο του Facebook.
Στη φωτογραφία απεικονίζεται εστιάτορας στη Μαδρίτη ο οποίος φωνάζει σε αστυνομικό προκειμένου να υπερασπιστεί τους διαδηλωτές τους οποίους έχει βάλει μέσα στο μαγαζί του. Η φωτογραφία κάνει το γύρο του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου με τη λεζάντα «Να φύγετε κύριε, δεν σερβίρουμε».
πηγή: iefimerida.gr