#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Είσαι η νομοτέλεια του εαυτού σου που διεκδικεί τον εαυτό της

 
Απο zaxarula

Έχεις μόνο αυτό που θέλεις, αυτό που διεκδικείς, αυτό που διεκδικείς να θέλεις.
Είναι λάθος να νομίζεις ότι φτάνει η δικιά σου ατομική προσπάθεια για να φτιάξεις καλύτερο μέλλον για τα παιδιά σου. Χρειάζεται αλλά σε ένα καθεστώς αδικίας αυτό δεν αρκεί. Και όχι μόνο δεν αρκεί αλλά και αυτό το καλύτερο μέλλον στο απαγορεύει αυτό το καθεστώς εδραιωμένης αδικίας που, πιο επιθετικό τώρα, ολοένα επεκτείνεται. Τον εικοστό αιώνα η ανθρωπότητα έφτασε σε ένα επίπεδο ζωής του μέσου ανθρώπου όσο ποτέ υψηλό-ο 20ος αιώνας ήταν ο πιο ευτυχισμένος αιώνας στην Ιστορία της Ανθρωπότητας! 

Το Stern «υπενθυμίζει» στους Γερμανούς ότι χρωστούν στην Ελλάδα 300 δισ.!

lykavitos.gr   μεσω ΕΛ.Λ.Α.Σ.

Απλά μαθηματικά για απλούς ανθρώπους και όχι πολιτικούς! "37 εκατομμύρια ευρώ, είναι το ποσό που η Γερμανία έδωσε στην Ελλάδα στο πλαίσιο της σωτηρίας του Ευρώ. Σε σχέση με τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ που οι Έλληνες θα ήθελαν να εισπράξουν από τους Γερμανούς, αυτό το ποσό είναι ελάχιστο. Εντούτοις, τα 300 δις είναι ένας αριθμός που κάθε Έλληνας μαθητής γνωρίζει. Γιατί είναι αυτά που χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα ως αποζημίωση για τις καταστροφές και τις θηριωδίες κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου" Το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Stern δεν μασάει τα λόγια του."Αυτός ο αριθμός", γράφει, "επανεμφανίζεται τακτικά στις ελληνικές εφημερίδες και αποτελεί το σύνολο όλων των αποζημιώσεων που διεκδικεί η Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και 70 δισεκατομμύρια ευρώ σε τόκους".

Σκανδαλιστείτε!Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Το θέμα δεν είναι αν το πολιτικό σύστημα της ολιγαρχίας, από την πιο αστικοδημοκρατική μέχρι την πιο φασιστική εκδοχή του, αποτελεί βούρκο σαπίλας, διαφθοράς και διαπλοκής.

Αυτά είναι δεδομένα πράγματα και ισχύουν στα τέσσερα σημεία του καπιταλιστικού ορίζοντα:

«Υπάρχει ζωή εκτός της Ευρωπαικής Ένωσης;»


Η Τ.Ε. Πατήσια-Γαλάτσι-Κυψέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α καιτο Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής μας καλούν
την Παρασκευή 28/9 στις 6.30 μμ στο Κτήμα Δρακόπουλου, Πατησίων 356-358
σε μια συζήτηση για την αναγκα’ια απάντηση του κινήματος και της Αριστεράς από τη σκοπιά των εργαζομένων.
Τη συζήτηση θα ανοίξουν ο Δημήτρης Πετρόπουλος και ο Κώστας Παππουλής.

To δράμα πέντε μεγιστάνων Aπο  Εργατικός Αγώνας
Καθημερινά στις εφημερίδες δημοσιεύονται διάφορα σενάρια που αφορούν στον νέο φορολογικό νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Στα δημοσιεύματα αυτά πολύς λόγος γίνεται για την φορολόγηση των μισθωτών, των ελευθέρων επαγγελματιών και των καλλιτεχνών αλλά νύξη δεν γίνεται για την φορολόγηση των μεγαλοσχημόνων, των μεγιστάνων του πλούτου, αυτών δηλαδή που προσωποποιούν το μεγάλο κεφάλαιο. Για το λόγο αυτό καλό είναι να έχουμε μια εικόνα περί τίνος πρόκειται.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!ΑΦΕΤΗΡΙΑ Η 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ – ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!


Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε από το πρωί η πανεργατική απεργία, η οποία νέκρωσε κατά κύριο λόγο τις δημόσιες επιχειρήσεις και υπηρεσίες, ενώ συνδικαλιστικοί κύκλοι τόνιζαν ότι η απεργία, συγκριτικά, σημείωσε αρκετή επιτυχία και στον ιδιωτικό τομέα!

Οι αμερικανικές εκλογές και η παγκόσμια οικονομία


Απο praxisred

Καθώς οι εκλογές των Η.Π.Α. πλησιάζουν, με τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να βρίσκεται ελαφρώς μπροστά από το Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, τον πρώην Κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Mitt Romney, οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να αξιολογούν τους αγώνες για τον έλεγχο της προεδρίας και της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι πλέον πολύ κοντά, με τη Βουλή των Αντιπροσώπων να αναμένεται να παραμείνει σε χέρια Ρεπουμπλικανών. Οι διαφορές μεταξύ των υποψηφίων είναι σημαντικές, και ιδιαίτερα παρεπόμενες για την αμερικανική οικονομική πολιτική και την παγκόσμια οικονομία, αν και η ψήφιση των προγραμμάτων τους θα εξαρτηθεί από τη σύνθεση του Κογκρέσου.

Απομυθοποιώντας την Ισλανδία

Του Γιάννη Βαρουφάκη      από το HOTDOC μεσω ΕΛ.Λ.Α.Σ.

Για να μην υπάρξει παρεξήγηση, τρέφω εκτίμηση στους Ισλανδούς, οι οποίοι πράγματι αντιμετώπισαν με γενναιότητα και αξιοπρέπεια τη δική τους κρίση, ψηφίζοντας κατά συρροή εναντίον των πολιτικών που, όπως οι δικοί μας ηγέτες, τους έλεγαν ότι τα εγκλήματα των εχόντων πρέπει, «για το καλό της χώρας», να τα πληρώσουν οι μη έχοντες. Όμως νιώθω την ανάγκη να αντικρούσω τη διαδεδομένη στη χώρα μας άποψη ότι η Ισλανδία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και χώρα όπου, τελικά, θριάμβευσε το δίκιο.

Aλίμονο στον αυτόδουλο πολίτη...

Βία και καταστολή στη Μαδρίτη. Τα ισπανικά γουρούνια εναντίον του λαού...


Ένοχοι κι όσοι δεν έχουν καταθέσει μομφή στον εργατοπατέρα υπηρέτη των τροϊκανών νενέκων!

ακούει, βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ;

Ο τροϊκανός εργατοπατέρας είναι το ίδιο ένοχος με τους πολιτικούς εγκληματίες που καταδίκασαν το λαό μας στη φτώχεια και την ανέχεια!

"Ήρθε το τέλος του Ευρώ"Η Ελλάδα αποτελεί την περίπτωση επί της οποίας ο Bootle και η επταμελής ομάδα του έστησαν τη μελέτη τους που διήρκεσε έξι μήνες.
Σήμερα ο Bootle ποντάρει τα... ρέστα του σε ένα ακόμα στοίχημα. Πιστεύει ακράδαντα πως τουλάχιστον μια μερική κατάρρευση του ευρώ -που μοιράζονται σήμερα 17 χώρες- είναι αναπόφευκτη.Mάλιστα, έγραψε και έναν 117σελιδο οδηγό επιβίωσης για χώρες που βλέπουν την έξοδο, που ονόμασε "Leaving the Euro: A Practical Guide".

Βάλετε φόρους-Γιώργος Σουρής/Χάρρυ Κλυνν(26/9/2012): Πανεργατική Απεργία. Τo MAA στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν, κυβέρνηση, Τρόικα, χρέος 

ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

 ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ 

 
-ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
- ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜ.ΑΡ
-ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ.
-Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΠΑΙΞΕΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΩ ΓΙΑ ΕΜΦΥΛΙΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.

-ΜΗΝ ΨΑΡΩΣΕΤΕ.
-ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ!!!
-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ...ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ.ΠΡΕΖΑ TV  via AΔΕΣΠΟΤΟΣ

Αγώνας στα χέρια των εργατών - Γενική Απεργία Διαρκείας

Απο praxisred
Αγώνας στα χέρια των εργατών

Είναι η τρίτη χρονιά που το μέλλον μας ορίζεται σε ρήτρες Μνημονίου. Μέτρα επί μέτρων, λογαριάζουν τις ζωές μας σε μια διαστροφική λογιστική, κατακρεουργώντας το κοινωνικό σώμα. Τελευταία καταμέτρηση: 1.216.410 άνεργοι. Άνθρωποι που έμειναν απ’ τη μια στιγμή στην άλλη χωρίς δουλειά, ακόμη να διεκδικούν τα δεδουλευμένα και τη λειψή αποζημίωση – άλλοτε εκβιαστικά γιατί δεν δέχτηκαν μείωση μισθού, άλλοτε εκδικητικά για τη συνδικαλιστική τους δράση, πάντοτε κυνικά και στυγνά: είσαι αναλώσιμος, περισσεύεις.

Η ΔΕΗ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΕΩΝ

  Απο ΕΛ.Λ.Α.Σ.
Το ανάλγητο πρόσωπό της έδειξε το πρωί η ΔΕΗ στην Αίγινα. Εργολάβοι ανέλαβαν και έκαναν πράξη τη διακοπή του ρεύματος του Νεφρολογικού Κέντρου Σαρωνικού την ώρα που υπήρχαν ασθενείς που έκαναν αιμοκάθαρση.
Ευτυχώς η γεννήτρια λειτούργησε κανονικά και η αιμοκάθαρση των ασθενών δεν διακόπηκε (τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτά τα λόγια).
Ο λόγος της διακοπής οφείλεται σε καθυστερημένες οφειλές.
Σύμφωνα με τον γιατρό του Νεφρολογικού Κέντρου, κ. Λογοθέτη, σήμερα Τρίτη, έληγε η προθεσμία για ρύθμιση της οφειλής την οποία είχε συμφωνήσει με τη διευθύντρια του καταστήματος στον Πειραιά.
Πηγή και βίντεο: neaepohi.gr

Η Γερμανία αποφασίζει για την πρωτοκαθεδρία της…

 Toυ Νίκου Κοτζιά.
Η πρόσφατη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας ως προς τα ασφαλιστικά μέτρα, επέτρεψε στη Γερμανία, πρώτον, τη συμμετοχή της στον Μηχανισμό Σταθεροποίησης (ΜΣ). Θυμίζω ότι αυτός φτιάχτηκε μετά από δική της πρόταση και σύμφωνα με τις απαιτήσεις της. Δεύτερον, ανέθεσε στο Γερμανικό κοινοβούλιο την απόφαση για κάθε μελλοντική αύξηση των κεφαλαίων συμμετοχής της Γερμανίας στον μηχανισμό.

Κλάους Μπάρμπι και CIA: Ο Ναζί εγκληματίας πολέμου που κυνήγησε τον Τσε

 Απο Σεισαχθεια

Η άνανδρη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα από δυνάμεις του βολιβιανού στρατού και πράκτορες της CIA, τον Οκτώβρη του 1967, έχει πτυχές που πιθανόν να μην τις μάθουμε ποτέ. Κάποιες άλλες είναι ίσως λιγότερο γνωστές στο ευρύ κοινό. Μια απο αυτές είναι η συνεργασία της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ με διαβόητο Ναζί εγκληματία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι η ιστορία του Νίκολαους “Κλάους” Μπάρμπι, του λεγόμενου “χασάπη της Λυών” – λόγω των φρικτών εγκλημάτων που διέταξε στη γαλλική πόλη – ο οποίος μια εικοσαετία και πλέον μετά το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου “στρατολογήθηκε” από τη CIA στο κυνήγι του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα στη Βολιβία.

ΛΑΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ;


Το ξεκαθαρίζουμε απ’ την αρχή. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κάτω απ’ την λαϊκή πίεση κήρυξαν για σήμερα μια 24ωρη απεργία . Θα κηρύξουν άλλη μια 24ωρη μπορεί και 48ωρη, την μέρα που θα ψηφίζονται τα μέτρα σφαγιασμού και των τελευταίων εργατικών δικαιωμάτων, μέτρα που γυρίζουν το βιοτικό μας επίπεδο δεκαετίες πίσω και μας εξαθλιώνουν.

Τράπεζα της Ελλάδας: Το Βατικανό της Ελλάδας!


Του κ. Βαγγέλη Σ. Τριάντη  Από το Hot Doc, μεσω ΕΛ.Λ.Α.Σ.

Πιστεύω ότι τα τραπεζικά ιδρύματα είναι πιο επικίνδυνα για τις ελευθερίες μας από την εξουσία, την αστυνομία και τον στρατό μαζί”, έλεγε συχνά ο τρίτος κατά σειρά πρόεδρος των ΗΠΑ, Τόμας Τζέφερσον. Κοντά 200 χρόνια μετά, τα λόγια του ηχούν σαν μακάβρια προφητεία, ενώ αποκτούν ιδιαίτερα μεγάλη βαρύτητα όταν η εποπτεία του τραπεζικού συστήματος μιας χώρας επαφίεται σε μια τράπεζα-ανώνυμη εταιρία.