#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Απεργία 26/9/12Οσο αναγνωρίζουμε στα Γουρούνια του τρικομματικού
μετώπου το "δικαίωμα" να μας κυβερνούν...

Οσο παραμένουμε Σιωπηλοί και Αβουλοι Αποδέκτες
του Νεοφιλελευθερισμού τους...
 

«Πρωτοβουλία κατά του Ευρώ και της ΕΕ»

Απόφαση  συνέλευσης πρωτοβουλίας για ένα ενωτικό λαϊκό κίνημα ανατροπής  εναντια στο σφαγείο της ευρωζώνης  και της Ε.Ε
 
Η κίνηση μας, από την αρχή της ίδρυσης της, στοχεύει στην συμβολή και στη διαμόρφωση ενός πλατιού λαϊκού κινήματος που θα διεκδικήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανατροπή της κοινωνικής καταβαράθρωσης που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, όλα τα λαϊκά στρώματα, η κοινωνική πλειοψηφία: Να φύγουμε τώρα από τη φυλακή του ευρώ και της ΟΝΕ. Για λαϊκή απειθαρχία και συνολική ρήξη με την ΕΕ του κεφαλαίου – Να μην πληρωθεί το χρέος. Επιμένουμε ότι οι στόχοι αυτοί συνιστούν τον πρώτο και βασικό όρο επιβίωσης πρώτα απ’ όλα του δικού μας σήμερα, αλλά και πολλών άλλων λαών και όχι απλές ιδεολογικές διακηρύξεις.

Κάλεσμα της εργατικής εφημερίδας Δράση για την πανεργατική απεργία

  Μόνο εμείς μπορούμε!

Βρισκόμαστε σήμερα σε μια ακόμη απεργιακή κινητοποίηση, την πρώτη μετά τη μεγάλη συγκέντρωση της 12ης Φεβρουαρίου του 2012, και αφού έχει μεσολαβήσει μια εκλογική διαδικασία και μια φαινομενικά ριζική αλλαγή του κοινοβουλευτικού σκηνικού. Ωστόσο, για εμάς, το τοπίο παραμένει ασφυκτικά το ίδιο.

Τρεις μήνες μετά τις εκλογές του Ιουνίου, η νέα ολιγαρχία μάς φέρνει αντιμέτωπους με μια ακόμη πιο σκληρή πραγματικότητα, με ένα νέο πακέτο μέτρων τα οποία θα εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο τον κόσμο της εργασίας και της ανεργίας.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ή ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ;

 ΚΟΜΕΠ: ΑΝΤΑΡΣΥΑ "Αντικαπιταλιστική γραμμή" η νέος Οπορτουνιστικός πόλος; (II) 

  Απο praxisred
Δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρονται στην ανάγκη ύπαρξης ενός «άμεσου πολιτικού προγράμματος». Όμως ως προς τη διευκρίνιση εάν πρόκειται για ένα πλαίσιο άμεσων αιτημάτων πάλης ή ένα «μεταβατι­κό κυβερνητικό πρόγραμμα», δηλαδή στο ερώτημα «ποιος θα υλοποι­ήσει αυτό το πρόγραμμα», δίνονται ποικίλες απαντήσεις από τις διάφορες συνιστώσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα διάφορα στελέχη του ΝΑΡ.
Για παράδειγμα αρκετά στελέχη του ΝΑΡ, όπως ο Γιώργος Δελαστίκ, ο Λεωνίδας Βατικιώτης, ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου, ο Αλέκος Ανα­γνωστάκης, κ.ά. υποστηρίζουν την ανάγκη μιας «αριστερής», «λαϊκής» κυβέρνησης (στην ουσία αστικής) που θα πραγματοποιήσει το εν λόγω πρόγραμμα.

Ανοικτή επιστολή προς Ηλία Κασιδιάρη

 απο το blog Εκπαίδευση στο διαφορετικό
Σημείωση (για το πλαίσιο): Η επιστολή που ακολουθεί αναφέρεται στην Υπουργική Απόφαση 152.11/Β3/790/1996 που θεσπίστηκε πριν από 16 χρόνια και η οποία δίνει στους μουσουλμάνους μαθητές της Θράκης δικαίωμα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ποσοστό 0,5% επί του συνόλου των διαθέσιμων θέσεων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, ως μέτρο που θα βοηθούσε την ενσωμάτωση αυτών των μαθητών στην ελληνική κοινωνία.


Ανοικτή επιστολή προς Ηλία Κασιδιάρη
κύριε Κασιδιάρη,
(Θα ακολουθήσει σε αρκετά σημεία αυτής της επιστολής, όμως μη νομίζετε ότι τη βρίσκω και πολύ με αυτόν τον πληθυντικό ευγενείας που χρησιμοποιώ προς εσάς, κύριε Κασιδιάρη. Το κάνω μόνο και μόνο επειδή προσωπικά ο ήχος που μου θυμίζει αυτή η φράση είναι ο ήχος μιας βρισιάς, “κύριε ΚασιΔΙΑΡΗ”! )
Καταρχήν, εννοείται πώς δεν πρόκειται να σας αποκαλύψω το όνομα μου, αλλά μόνο τη δουλειά που κάνω: είμαι εκπαιδευτικός στο ελληνικό δημόσιο σχολείο, δουλεύω σε ένα από τα σχολεία της Θράκης που πηγαίνουν μουσουλμάνοι μαθητές. Αν σας ενδιαφέρει και το θρήσκευμά μου, είμαι χριστιανός ορθόδοξος και αν σας ενδιαφέρει και η εθνικότητά μου αυτή είναι ελληνική.

Γόνιμη απελπισία…

του Νίκου Κουνενή
Το πέμπτο συνέδριο των χριστιανορθόδοξων ψυχοθεραπευτών λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στον Βόλο (23-29 Σεπτεμβρίου). Η πρωτοβουλία αυτών των συνεδρίων ανήκει σε αμερικανούς, άγγλους και έλληνες ορθόδοξους χριστιανούς και σε αφιέρωμα (ολοσέλιδο, πρωτοσέλιδο, και δισέλιδο σε έκταση), που δημοσιεύτηκε στο ένθετο «Τέχνες και Γράμματα» της Κυριακάτικης Καθημερινής της 23/9 πληροφορούμαστε για τις θέσεις των διοργανωτών σχετικά με την εγχώρια οικονομική κρίση, τις αιτίες και τα παρεπόμενά της. Τις πληροφορίες δίδει ο συνεντευξιαζόμενος ψυχίατρος, πρεσβύτερος Βασίλειος Θερμός (μεγάλη η χάρη του).
  

Πρωϊνό γιαούρτωμα


 
 
Μέγα συνειδησιακό πρόβλημα μού δημιουργεί
η επιχειρούμενη "ταξική" προσέγγιση με τους μπάτσους,
χάρη στο νέο πατριωτικό πακέτο Βαρβαρότητας
της Συγκυβέρνησης:

Ενωτικοί μύθοι


Απο praxisred

Πριν μερικές μέρες, στο κανάλι της Βουλής, σε επανάληψη της παλιάς εκπομπής «Φώτα Πορείας» της Ε. Ακρίτα καλεσμένη ήταν η Μαρία Ρεζάν, που ανάμεσα στ΄ άλλα αναφέρθηκε στην αυτοεξορία της στο Παρίσι στα χρόνια της χούντας, τις δυσκολίες της τον πρώτο καιρό, την εργασία της στο «L’ express» κλπ. Μια αστική φιλελεύθερη ματιά στη χούντα και τις συνέπειές της μέσα από συγκεκριμένα περιστατικά, ενδεικτικά εκείνης της εποχής, που κοίταζε με μεγεθυντικό φακό ακόμα και ασήμαντα περιστατικά εκδήλωσης αντιδικτατορικού φρονήματος.

Ανίκανη ηγεσία

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Το κλείσιμο και αυτού του πακέτου θα έχει την ίδια κατάληξη με τα προηγούμενα: η κοινωνία θα πληρώσει πάλι ένα κόστος τρομακτικό.
Κοινώς, στη μεσοσταθμική μείωση εισοδημάτων περίπου 20% την εποχή των μνημονίων θα έλθει τώρα να προστεθεί μια περίπου ισόποση μείωση. Μόνο που, αν και το 40% μοιάζει από μόνο του τρομακτικό, είναι απλώς ένας αριθμός που δεν λέει όλη την αλήθεια. Αποκρύπτει όλα όσα και η συγκυβέρνηση, με τη βοήθεια των τσιλιαδόρων της, θέλει να αποκρυβούν.

ΓENIKH AΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! Για να μην ζήσουμε σαν δούλοι!

 Τα δύο τελευταία χρόνια, από το 2010 που υπογράφηκε το πρώτο μνημόνιο, συνηθίσαμε στην βίαιη αναδιάρθρωση του πλούτου που επέφερε την επίσης βίαιη αναδιάρθρωση των κοινωνικών τάξεων. Συνηθίσαμε τις περικοπές μισθών και συντάξεων... συνηθίσαμε στις μεσαιωνικές εργασιακές συνθήκες... συνηθίσαμε την καταστολή που επιχειρεί να επιβάλλει την υποβάθμιση της ζωής μας σε όλους τους τομείς, υγεία, παιδεία, εργασία... την καταστολή που επιχειρεί να καταπνίξει κάθε μορφής αντίσταση και αγώνα... συνηθίσαμε σαν κοινωνία να υπομένουμε με ανησυχητική απάθεια τη σκλαβιά μας...


ΤΙ ΖΗΤΑΩ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ...Ολα δείχναν, όλα φαινόντουσαν, αλλά τόσο γρήγορα και τόσο πρόθυμοι, έτοιμοι όλοι? Τόσο λεπτή τελικά ήταν η πέτσα που μας χώριζε από το σκοτάδι? Μικρές αναλαμπές ο πολυδιαφημισμένος πολιτισμός μας? Να πω και να σχολιάσω τι πλέον? Τι να ψάξω μέσα σ΄αυτό το παζάρι? Ολα δείχναν, όλα φαινόντουσαν, αλλά τόσο γρήγορα και τόσο πρόθυμοι έτοιμοι όλοι ? Να ξεκινήσουν τις νέες σταυροφορίες? Σαν να μη πέρασε μια μέρα?


TV or Not TV?

Κρατώντας το τηλεκοντρόλ στα χέρια μας νομίζουμε πως ελέγχουμε την τηλεόραση αλλά στην ουσία εκείνη είναι που μας ελέγχει, μας λούζει με εικόνες και μας ναρκώνει…


Γράφει ο Γιωργος Σταμκος
Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ!
Μήπως Πρέπει να την Κλείσουμε Πριν μας «Κλείσει»;
Τηλεόραση είναι να παρεμβάλεις ανάμεσα στις διαφημιστικές μεταδόσεις ένα υλικό, αρκετά ελκυστικό, έτσι ώστε οι διαφημίσεις να έχουν τηλεθέαση. Αυτό είναι όλο.

Ανοίγω την τηλεόραση και «κλείνω» τη ζωή. Την πραγματική ζωή και όχι την απομίμηση της ζωής. Αποτελεί κοινό μυστικό πως η τηλεόραση, σε συνδυασμό με τον καναπέ, απομυζά και τα τελευταία απομεινάρια της ζωτικής μας ενέργειας καθιστώντας μας κούφια ολογράμματα, που υπάρχουν αλλά ΔΕΝ ΖΟΥΝ.

ορθόδοξοι μουλάδες, οπλισμένοι ναζί, γκαβοί αστυνομικοί και δικαστικοί, όλοι οι ακροδεξιοί δουλεύουνε μαζί

  Απο risinggalaxy
Όσοι-ες παρακολουθούν την ελληνική ακροδεξιά/ναζισμό στο διαδίκτυο, δεν έπεσαν από τα σύννεφα με τα νέα της σύλληψης του ανθρώπου πίσω από τη σατυρική σελίδα του Γέροντα Παστίτσιου. Η ελληνική ακροδεξιά χρησιμοποιώντας τακτικές που εφαρμόζει η αντίστοιχη αμερικάνικη, το Πεντάγωνο αλλά και ο Ισραηλινός στρατός(IDF) τα τελευταία χρόνια έχει στήσει έναν μηχανισμό προπαγάνδας στο διαδίκτυο ο οποίος περιλαμβάνει ιστολόγια, μεγάλους λαϊκιστικούς δήθεν “ενημερωτικούς” ιστοτόπους και μαζική οργάνωση σχολιασμού σε ειδήσεις που αφορούν τα “προνομιακά” για αυτή κοινωνικά θέματα: τη μετανάστευση και την “εγκληματικότητα” .

ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ;

ηλίθιε Kεδίκογλου, μη διανοηθείς να αναφερθείς ξανά στο λόμπι της δραχμής, γιατί οι πατσαβούρες, τα γιαούρτια, οι ροχάλες και τα αυγά, δε θα ξέρεις από που θα σου έρχονται...

γελοίε κουρελή κι εσείς πολιτικά απολειφάδια της δημαρ πείτε μου που ζείτε ρε ξευτελισμένα ανδράποδα;
Η συγκεκριμένη φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Πάνω σε έναν κάδο απορριμμάτων, βρίσκεται κολλημένο ένα χαρτί που δείχνει την απόλυτη εξαθλίωση και απελπισία ορισμένων συνανθρώπων μας.
”Παρακαλούμε φαγώσιμα και ψωμάκι, κρεμάστε τα στον κάδο”, γράφει το χαρτί, σ’ έναν κάδο στην Καλλιθέα…