#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

κυβερνητική επικοινωνιακή επιχείρηση αποπροσανατολισμού


Απο Βαθύ Κόκκινο


Μια κυβερνητική επικοινωνιακή επιχείρηση με στόχο τον αποπροσανατολισμό του λαού έχει στηθεί και εν όψει της ψήφισης των πιο βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που έχει γνωρίσει ποτέ ο ελληνικός λαός. Σ’ αυτά τα πλαίσια λοιπόν έχει στηθεί το σκηνικό που κάνει τον γύρο του διαδικτύου αυτές τις ώρες.


ΟΧΙ στην επιμήκυνση της Ανατροπής

 
 
Στα αντιμνημονιακά παλληκαράκια που πασχίζουν
να μετατρέψουν την Ελπίδα σε Χίμαιρα...

Σε όσους βολεύονται με τις αστικές "νομιμότητες"...
Σ΄αυτούς που επιλέγουν την Αναμονή/Αναβολή...
Σε όλους όσους προσμένουν να "Ωριμάσει" το φρούτο...
Στους ανιστόρητους...

Ψυχάρια στο Κρανίο (ή άλλως, περί «έντιμου καπιταλισμού»)

  Απο praxisred
Σχεδόν πάντα, σ’ ένα οποιοδήποτε κείμενο στήριξης του αστήρικτου, το πολιτικό ήθος του συγγραφέα ενέχεται πιότερο σε αυτό που υπονοείται παρά σ΄ αυτό που δηλώνεται κυριολεκτικά στα γραφόμενα. Αυτό το διακρίνεις διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές. Αυτό που υπονοείται δεν γίνεται πάντα συνειδητά, διότι για να το κάνει αυτό ο συγγραφέας πρέπει να είναι ιδιαίτερα ιδιοφυής και να επενδύσει πολύ κόπο – πράγμα που σπανίζει. Αυτό που υπονοείται, επειδή παράγεται ασυνείδητα, ως επί το πλείστον, περνάει ασυνείδητα και στον αναγνώστη που έχει την προδιάθεση να συμφωνήσει με τον συγγραφέα. Ο αναγνώστης αυτός έχει τέτοια επιρρέπεια διότι επιλέγει να διαβάζει τακτικά την φυλλάδα στην οποία πιθανόν γράφει τακτικά ο συγγραφέας, και το κάνει όχι τόσο για να ενημερωθεί, όσο για να εμπεδώσει απόψεις που ήδη έχει.

Ισοπεδώνουν τα λαϊκά στρώματα, τα δίνουν όλα σε ντόπιους και ξένους πλουτοκράτες


Απο Βαθύ Κόκκινο

Το έχουμε γράψει και δεν ανακαλούμε την άποψη μας, ότι ο Κώστας Αρβανίτης που παρουσιάζει την «Πρωινή ενημέρωση» από την ΝΕΤ είναι απ’ τους πιο αξιοπρεπείς δημοσιογράφους που υπάρχουν στα αστικά ΜΜΕ.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι μπορεί να ξεφύγει σε διακριτό βαθμό από την κυβερνητικό προπαγάνδα. Προβάλει τα ρεπορτάζ, χωρίς να τοποθετείτε, επί τις ουσίας, που πάνε να παρουσιάσουν σαν αναγκαιότητα τον σφαγιασμό μισθών και συντάξεων, για να πάρουμε λέει την «σωτήρια δόση των 31,5 δις ευρώ».


Γερμανικά νούμερα...

 Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ 

Μας λένε ότι πρέπει να γίνουμε Γερμανία.

Αλλά υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι ...δεν απέχουμε και πολύ από το γερμανικό μοντέλο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το προσχέδιο έκθεσης της γερμανικής κυβέρνησης, που επικαλείται η εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung», για το πώς διαρθρώνεται η φτώχεια και ο πλούτος στη χώρα - ατμομηχανή και υπόδειγμα της ΕΕ, θα έλεγε κανείς ότι όχι μόνο εμείς, η Ελλάδα,

Ειδήσεις που περνούν στα ψιλά... για να μην ανοίξουν φτερά οι Έλληνες!

 ΠΑΡΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ
 ΜΑΣ ΜΗΝ TΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ...Απο Χαρρυ Κλυνν

Το παράδειγμα για την Ελλάδα... που δεν θέλουν να γνωρίζουμε...

Ένα πολύ ενδιαφέρον μήνυμα που έλαβα με προεκτάσεις και απόδειξη πως η Ελλάδα μπορεί ΑΝ ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισλανδίας...


Αν την αφήσουν φυσικά οι "μάγκες του πόκερ" που κάνουν τα πάντα για να μη χάσουν την κουτάλα...

με τις κορώνες περί "ακυβερνησίας" και πως τάχα "δεν μπορεί η Ελλάδα να φύγει από τα μνημόνια"...


Αποδείξεις? Ορίστε!:


"Άρχισαν τα όργανα" στην Ευρώπη: Απειλεί με Κίνημα ο πορτογαλικός Στρατός!!!

  Απο sibilla-gr
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οδηγείται η Πορτογαλία καθώς για πρώτη φορά μετά την "επανάσταση των γαρυφάλλων" οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας απειλούν με Κίνημα και επέμβαση στην πολιτική ζωή αν συνεχιστεί η πολιτική του Μνημονίου που έχει εξαθλιώσει (και...) τους Πορτογάλους και καλούν τον πρωθυπουργό της χώρας Pedro Passos Coelho σε παραίτηση (για την ακρίβεια του ζητούν να "μεταναστεύσει")!
Στην ανακοίνωσή της η Associação de Praças (AP) κατηγορεί παράλληλα την... πορτογαλική κυβέρνηση συνασπισμού ότι «καταστρέφει τη χώρα» και πως «έχει μετατρέψει τον λαό της χώρας σε ινδικά χοιρίδια για κοινωνικά πειράματα με τα νέα μέτρα λιτότητα;».

Να δομήσουμε συντροφικές σχέσεις συναγωνιστικής εμπιστοσύνης σε μάχιμο μέτωπο
Χανιά 17.9.2012.

Δημήτρης Πατέλης*

Οι άνθρωποι μοιάζουν σήμερα αμήχανοι και αποσβολωμένοι με τις απανωτές επιθέσεις που υφίστανται στον εναντίον τους κοινωνικό πόλεμο από τις Τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού. Ο καθεστωτικός μηχανισμός χειραγώγησης μέσω εκλογικών παιχνιδιών δείχνει εξαιρετικά αποτελεσματικός, μιας και ο κοινοβουλευτικός κρετινισμός έχει διαποτίσει σε ποικίλους βαθμούς ακόμα και εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις. Ποιόν εξυπηρετεί αυτή η αμηχανία και αδράνεια; Πόσο θα αφήσουμε να διαρκεί;

Τι αγοράζετε με 20 ευρώ στις χώρες της Ευρωζώνης

 Δείτε ποια είναι η αγοραστική “δύναμη” ενός εικοσάευρου στις 17 χώρες της Ευρωζώνης

 
Απο ΕΛ.Λ.Α.Σ.

Η οικονομική κρίση και η αύξηση της ανεργίας θα έκανε τους περισσότερους να αναλογιστούν πως η αγοραστική δύναμη ενός εικοσάευρου είναι ιδιαιτέρως περιορισμένη. Το Bussiness Insider έκανε σχετική έρευνα και δημοσίευσε ορισμένα εντυπωσιακά συγκριτικά αποτελέσματα.
“Ίσως εκπλαγείτε με τις μεγάλες διαφορές στις τιμές που μπορείτε να βρείτε μεταξύ των χωρών Για παράδειγμα, αν σας αρέσει ο πρωινός καφές, ίσως είναι καλύτερα να τον πιείτε στην Πορτογαλία απ’ ότι στην Ελλάδα”, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ...


Απο Χαρρυ Κλυνν

Κώστας Γεωργάκης: 19 Σεπτέμβρη 1970 – 19 Σεπτέμβρη 2012...

Σήμερα, μετά από 42 χρόνια, λίγοι θυμούνται εκείνη την θυσία...
 
  Απο sibilla-gr
Γένοβα 19 Σεπτέμβρη 1970
Ο 22χρονος φοιτητής Κώστας Γεωργάκης
διαμαρτυρήθηκε με την αυτοπυρπόλησή του για την δικτατορία στην Ελλάδα.
Στον πατέρα του άφησε το ακόλουθο γράμμα:
«
Αγαπημένε μου πατέρα, σε παρακαλώ συγχώρα με χωρίς να κλάψης. Ο γυιός σου δεν είναι ήρωας. Είναι ένας άνθρωπος σαν όλους τους ανθρώπους ίσως με περισσότερο φόβο. Φίλησε το χώμα της πατρίδας για μένα. Μετά από τρία χρόνια καταπίεσης, δεν μπορώ ν’ αντέξω άλλο. Δεν θέλω εσύ να αντιμετωπίσης κανένα κίνδυνο γι αυτή μου την πράξη, αλλά δεν μπορώ ούτε να σκεφθώ ούτε να ενεργήσω αν δεν είμαι ελεύθερος. Ζήτω η Δημοκρατία, Κάτω η Τυραννία. Η πατρίδα μας που γέννησε την ελευθερία θα εξαφανίση τους τυράννους.
Συγχώρα με αν μπορείς
ο Κώστας σου
»

Με τον θάνατο του Κώστα Γεωργάκη
έγινε φανερό σε όλους πως το φασιστικό εγκληματικό χέρι δουλεύει ασταμάτητα, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, φανερά και κρυφά, για να διαλυθεί το αντιφασιστικό κίνημα στην Ιταλία.

Πόσους μπορεί να «ξεπλύνει» το Harvard ;

Του Δημήτρη Μυ / Απο Το Ποντίκι

Ο Γ. Παπανδρέου καθηγητής στο Harvard! Μπορεί να ακούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά δεν είναι! Είναι, απλώς, το ωραίο πλυντήριο, η μικρή ανταμοιβή που τόσο επάξια κέρδισε ο άνθρωπος που χρειάστηκε μόλις δυο χρόνια στην πρωθυπουργία για να τινάξει τη χώρα στον αέρα! Προφανώς, για μια τέτοια δουλειά, μια περιστασιακή απασχόληση στο ξεχωριστό αυτό αμερικανικό πανεπιστήμιο είναι απλώς φιστίκια, που θα λεγαν και οι Αμερικάνοι...

Η Ελλάδα δικαίως ζητά πολεμικές αποζημιώσεις

 
Απο ramnousia
Δικαιολογημένο χαρακτηρίζει το ελληνικό αίτημα για πολεμικές αποζημιώσεις από την Γερμανία, ο διάσημος Αυστριακός Ιστορικός και καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χάγκεν Φλάισερ, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standaard.

Τρόικα και αφεντικά μια φωνή και μια γροθιά

 

Απο Βαθύ Κόκκινο
Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να περιγράψει κανείς μια κατάσταση που τη βιώνουμε καθημερινά, είτε δουλεύουμε ακόμα, είτε βρισκόμαστε σε αναζήτηση εργασίας. Όλοι μας γνωρίζουμε το πόσο έχει αυξηθεί η εκμετάλλευση και πόσο έχουν λιγοστέψει τα εισοδήματά μας.

"Καθημερινά" μαργαριτάριαΑλήθεια, πόσο μυαλό πρέπει να κουμαντάρει κανείς για να την βρίσκει με μια "έγκριτη" φυλλάδα όπου γράφουν ένα μάτσο διεστραμμένα μυαλά τύπου Παπαχελά, Μανδραβέλη, Λυγερού, Κασιμάτη, Παπαδημητρίου, Πορτοσάλτε κλπ κλπ; Φυσικά, αναφέρομαι στην "Καθημερινή", πνευματικό παιδί τού αλησμόνητου Γεωργίου Βλάχου και της κόρης του Ελένης. Για όσους δεν θυμούνται, ο Γεώργιος Βλάχος πέρασε στην ιστορία με την περισπούδαστη "Ανοιχτή επιστολή προς την Αυτού Εξοχότητα κ. Αδόλφον Χίτλερ", όπου χαρακτήριζε την ναζιστική Γερμανία ως κράτος "μαχόμενον διά να δημιουργήση εις τον κόσμον νέαν τάξιν πραγμάτων -τάξιν φανταζόμεθα αρετής". Όσο για την κόρη του, ήταν τόσο "μεγάλο μυαλό" ώστε σαγηνεύτηκε από τον αρχιαπατεώνα Γιώργο Κοσκωτά σε σημείο να του πουλήσει την εφημερίδα της το 1986.

Θα ηθελα να ημουν σε ενα δωματιο με τον Σαμαρα, τον Βενιζελο, τον Κουβελη, τον Σοϊμπλε και την Μερκελ...


Θα με κουραζανε λιγο τα κλαματα τους αλλα θα τα καταφερνα.

Κοινωφελής (δουλεμπορική) εργασία μέσω των ΜΚΟ

Ψήφισε κι ο ΣΥΡΙΖΑ για βρουν δουλειά τα παιδιά μας

ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η ελληνική οικονομία ως η κορυφή του παγόβουνου της κρίσης στην ευρωζώνη και παγκόσμια, έχει μπει σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης τα τελευταία πέντε χρόνια χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι πρόκειται να βγει από αυτή εφαρμόζοντας την οποιαδήποτε καπιταλιστική «συνταγή». Σαν αποτέλεσμα της ύφεσης, οι επισήμως άνεργοι στην Ελλάδα ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο, πάνω από το 25% του εργατικού δυναμικού δηλαδή, ενώ με το νέο πακέτο μέτρων 11,5 δις αναμένεται να φθάσει στο 35%.

Τουρκία: στην παγίδα του νεοοθωμανισμού

Του Χάρη Αλεξάνδρου

«Αν ο Νταβούτογλου δεν φύγει ή δεν μαζέψει τα μυαλά του, θα φέρει μεγάλα ντέρτια στην Τουρκία και στον Ερντογάν. Να το θυμάστε…», καταλήγει ο Τούρκος αρθρογράφος της Milliyet Μετίν Μουνίρ σε πρόσφατο άρθρο του. Ο Μετίν Μουνίρ χαρακτηρίζει βλακώδη την πολιτική του Τούρκου ΥΠΕΞ, τον οποίο κατηγορεί πως μέσα σε ελάχιστα χρόνια κατάφερε να κάνει όλες τις χώρες εχθρικές απέναντι στην Τουρκία. Και δεν είναι το μόνο δημοσίευμα που καταφέρεται με βαριούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Αχμέτ Νταβούτογλου, μάλιστα δεν λείπουν και φήμες για αντικατάστασή του.

Ο ριζοσπαστικός ισλαμισμός, μέρος Ι

Ο ριζοσπαστικός ισλαμισμός
 

Με πράσινο χρώμα οι σουνίτες και με κόκκινο οι σιίτες

του Γιώργου Καραμπελιά, απόσπασμα από το βιβλίο, Ισλάμ και Παγκοσμιοποίηση, η θανάσιμη δειλκυστίνδα,Εναλλακτικές Εκδόσεις 2001. Προσεχώς θα αναρτήσουμε και τη συνέχεια του κεφαλαίου, για το πως εξελίχθηκε ο ισλαμισμός τις τελευταίες δεκαετίες.

«H καθολική επανάσταση ενάντια στην επικυριαρχία των ανθρωπίνων όντων, σε όλες τις μορφές της και κάτω από οιονδήποτε θεσμό, η γενικευμένη ανταρσία σε κάθε σημείο της γης, η καταδίωξη των σφετεριστών (της θείας επικυριαρχίας) που διοικούν τους ανθρώπους με νόμους που προέρχονται από τους ίδιους, όλα αυτά σημαίνουν την καταστροφή του βασιλείου του ανθρώπου προς χάριν της βασιλείας του Θεού επί της γης…

Οι φάσεις ανάπτυξης του ισλαμισμού, μέρος ΙΙ

Οι φάσεις ανάπτυξης του ισλαμισμού
 
η εξάπλωση του Ισλάμ

του Γιώργου Kαραμπελιά από το βιβλίο Ισλάμ και Παγκοσμιοποίηση που εκδόθηκε το 2001
 

Μπορούμε να εντοπίσουμε τρεις περιόδους ανάπτυξης του ριζοσπαστικού ισλαμισμού στη σύγχρονη εποχή. Η πρώτη, που αρχίζει από τον μεσοπόλεμο με την ίδρυση των Αδελφών Μουσουλμάνων, διήρκεσε μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1960, όταν ο ισλαμισμός ήταν σαφώς σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τον εκκοσμικευμένο παναραβισμό και εμφανιζόταν σε μεγάλο βαθμό ως έκφραση των πιο οπισθοδρομικών τμημάτων της αραβικής κοινωνίας, των εμίρηδων, κ.ά.

”Η πολιτική τους επιλογή …και η δική μας στάση”

Του Γιώργου Τρούλη*
Οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, έχουν οδηγήσει τις χώρες του Νότου και γενικότερα όλες τις μικρές οικονομίες στα όρια της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης. Η Ευρώπη που με το κίνημα του Διαφωτισμού και την Αναγέννηση έφερε στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τις αξίες και τη δημιουργικότητα, σήμερα μετατρέπεται σε ένα θεσμικό οργανισμό που καταδιώκει τον άνθρωπο, ακυρώνει σε όλες τις όψεις της δημοκρατίας και την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης, υπέρ των κερδών των αγορών. 

Ο Φασισμός ως ενημέρωση: Ασφαλιτοκουτσομπολιά, Πρώτο Θέμα και Χρυσή Αυγή

Απο praxisred

Σχόλιο Praxis: Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τις διαφωνίες μας με τις πολιτικές προτάσεις του "ιού" σχετικά με την σοσιαλδημοκρατία (ΣΥΡΙΖΑ). Όμως το άρθρο έχει ενδιαφέρον, όχι για το περιεχόμενο αλλά κυρίως για την μεθοδολογία της συζήτησης και "προώθησης" που έχει κατακλύσει με εμετικά σχόλια πολλούς παρόμοιους ιστότοπους με το Πρώτο Θέμα. Αρκει να δει κανείς (όσο αντέξει το στομάχι του) τα σχόλια για τους νεκρούς εργάτες στη νότια αφρική, τα παιδιά των μεταναστών που πνίγηκαν κλπ. Δείγμα του ότι η εξάπλωση των φασιστικών ιδεών δεν είναι καθόλου αυθόρμητη αλλά τροφοδοτείται και απο ένα δηλητηριασμένο κλίμα που καλλιεργείται στο διαδίκτυο και αλλα παρόμοια μέσα.

Νέα πρόκληση Νταλάρα…


Πρόκληση δεν είναι, Γιώργο Νταλάρα, να πας να κάνεις συναυλία στη Σμύρνη, στις 25 Σεπτεμβρίου, τις μέρες που όλος ο Ελληνισμός πενθεί τα 90χρονα της Μικρασιατικής Καταστροφής, τότε που οι ορδές του Κεμάλ έκαψαν τη Σμύρνη;

Έλεος! 
 
Την ώρα που χιλιάδες συγγενείς εκείνων των μαρτυρικών Ελλήνων δακρύζουν και οι μνήμες ξανάρχονται στον νου, εσύ πας να τραγουδήσεις τι; 
 
Όλα εμπόριο είναι; 
 

Μη- κανονικός στρατός: πώς ο αμερικάνικος στρατός στρατολόγησε νέο-ναζί, μέλη συμμοριών και εγκληματίες για τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας

του Matt Kennard / Απο η Λεσχη
Έχουν παρέλθει πια οι εποχές του καλού αμερικανού στρατιώτη-ήρωα. Σήμερα  ο αμερικανικός στρατός είναι κάτι  σαν άσυλο για ρατσιστές, μέλη συμμοριών και  για χρόνιους περιθωριακούς.

Τα σκατά επιπλέουνΑπο AΔΕΣΠΟΤΟΣ


Τον τελευταίο καιρό έχουν γραφτεί κείμενα και έχουν ακουστεί λογύδρια
περί συνάντησης των άκρων, βία της Αριστεράς, φασισμό μαύρο, κόκκινο, κίτρινο, ροζ και πουά.

Οι πρωταγωνιστές είναι γνωστοί:

Κλασικοί αστ(εί)οί πολιτικοί που δημιούργησαν και υπηρετούν ένα φασιστικό «δημοκρατικό» σύστημα, ακριβοπουλημένοι δημοσιογράφοι υπηρέτες των αφεντικών τους, και κάθε λογής σχολιαστές της καθωσπρέπει κοινωνίας.
Σε αυτό τον οχετό παραπληροφόρησης, χυδαιότητας, κωλοπαιδισμού οι μετέχοντες μάλλον πιστεύουν πως μετέχουν σε κάποιο πλειστηριασμό:


Σώστε την οικονομία – δουλέψτε για πάντα

Απο zaxarula

Είναι σίγουρο πλέον ότι η τρόικα κάνει πειράματα.

Τα πειράματα αυτά σκοπό έχουν να διερευνήσουν την κοινωνική αντοχή και τη συνολική αντίδραση έναντι παραλογισμών όπως ’6-μερη εργασία’ και ’11-ωρη ανάπαυση’. Εξάλλου το οικονομικό ώφελος που εξασφαλίζουν είναι στιγμιαίο και το ‘απολαμβάνουν’ μόνο οι εργοδότες.
Παρόμοιες προτάσεις έχουν αποσυρθεί από το τραπέζι των εργασιακών διαπραγματεύσεων του δυτικού κόσμου από τη βιομηχανική επανάσταση και ύστερα.

Σε φόντο μαύρο


 Απο ΕΛ.Λ.Α.Σ.

Από τον περασμένο Μάιο, οι New York Times σε ανταπόκρισή τους από την Αθήνα, έγραφαν ότι «οι Έλληνες ψηφοφόροι φαίνεται να επανασχεδιάζουν ριζικά τον πολιτικό χάρτη, ενισχύοντας την “άκρα αριστερά” και τη “νεοναζιστική δεξιά”».
Το ίδιο παιχνίδι ξεκίνησαν να παίζουν κάποιους μήνες νωρίτερα τα γερμανικά ΜΜΕ. Το ΚΚΕ, αλλά κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, βαφτίστηκαν αίφνης ακροαριστερά και ταυτίστηκαν με τη «νεοναζιστική δεξιά» κατά τους NYT ή την ακροδεξιά κατά τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ.
Δεν είναι, λοιπόν, κάποιο καινούριο φρούτο αυτό που σερβίρεται τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα. Τα ελληνικά ΜΜΕ, στα πλαίσια της εντεταλμένης αποστολής τους, αναπαράγουν απλώς την ταύτιση της ακροδεξιάς με την Αριστερά.
Δύο είναι τα σκέλη αυτής της γκεμπελικής αθλιότητας.