#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

25 Σεπτεμβρίου – ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΝΓΚΡΕΣΣΟΥ

  Απο eagainst
 
Προσοχή! 
Αυτή μπορεί να είναι η επόμενη και καθοριστική κίνηση των πολιτών, με την οποία θα ξεκινήσει η διαδικασία της αλλαγής, που θα αφήσει πίσω το ισχύον καθεστώς και θα θέσει τις βάσεις μιας πραγματικής δημοκρατίας.
Το κίνημα είναι αποφασιστικό και ξεκάθαρο:
Στις 25 Σεπτεμβρίου θα φτάσει στη Μαδρίτη, μαζικά, απ’ όλες τις γωνιές της Ισπανίας, με σκοπό ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΝΓΚΡΕΣΣΟΥ και την επ’ αόριστον παραμονή του εκεί, μέχρι να επιτευχθεί η διάλυση των Κοινοβουλίων και να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα οδηγήσει σε ένα νέο Σύνταγμα, αυτή τη φορά, Σύνταγμα ενός δημοκρατικού κράτους.
Όλοι οι πολίτες καλούνται να συμμετάσχουν, είτε ανεξάρτητα, είτε μέσω συνελεύσεων ή ομάδων πολιτών κλπ. Η αλλαγή είναι αναγκαία και τον πρώτο λόγο θα τον έχει ο λαός.
ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ.
Εμείς, καθημερινοί άνθρωποι, που δεν αντέχουμε άλλο να πληρώνουμε τις συνέπειες μιας κρίσης που δεν δημιουργήσαμε εμείς, ενωνόμαστε για να συντάξουμε αυτό το μανιφέστο και καλούμε όλους τους πολίτες του κράτους να υποστηρίξουν τις διεκδικήσεις μας που διατυπώνονται εδώ.


Στοιχεία και αλήθειες για τη μετανάστευση στην Αυστραλία

πηγη το μετωπο
 
Τα δουλεμπορικά γραφεία, ειδικοί δικηγόροι στα θέματα μετανάστευσης έχουν στήσει μεγάλη μπίζνα με τους μετανάστες
του Σταύρου Στρατέα*
Δεν έχασαν την ευκαιρία τα ΜΜΕ και στην Ελλάδα και στην Αυστραλία, τους τελευταίους μήνες, να περιγράψουν για πολλοστή φορά την Αυστραλία ως τη Γη της Επαγγελίας για μετανάστευση, με αφορμή τη συζήτηση για ελληνοαυστραλιανή διακρατική συμφωνία για τη μετανάστευση. Η κατάσταση, ωστόσο, είναι πολύ διαφορετική.

Περί αντιστάσεως (Radical Desire)
Απο praxisred   /   Αρχική δημοσίευση: 30/10/2010

Ι
Μην ψάχνεις ποτέ τους λόγους για τους οποίους πρέπει να αντισταθείς. Δεν θα τους βρεις ποτέ, γιατί δεν υπάρχουν λόγοι να αντισταθείς. Η αντίσταση δεν βασίζεται σε λόγους. Η αντίσταση είναι προσανατολισμός της ύπαρξης, δεν ανήκει στην τάξη των έλλογων υπολογισμών.


Για το Μάνο

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ...

Η ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ήταν μέλος και αρχηγός ομάδας
 της Ναζιστικής νεολαίας...


Απο sibilla-gr

Η φασιστικοποίηση στην Ελλάδα του μεσοπολέμουΚόκκινη προπαγάνδα εκτοξεύθηκε από redflyplanet

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! To μεγαλύτερο φορτίο όπλων προς τους ισλαμοφασίστες μισθοφόρους των ΗΠΑ στη Συρία, μέσω Τουρκίας!

 
Απο sibilla-gr
Τελικά οι πιο δουλοπρεπείς και αμερικανόφιλοι δημοσιογράφοι είναι στην Ελλάδα!
Πως αλλιώς να ερμηνεύσεις ότι τελικά μόνον τα ελληνικά ΜΜΕ και δημοσιογράφοι* βλέπουν τους μισθοφόρους Νατοϊκούς τρομοκράτες στη Συρία, ως «επαναστάτες» για τη «δημοκρατία»;
Τώρα ακόμη και οι «The Times» αποκαλύπτουν: “Το μεγαλύτερο φορτίο όπλων από τη Λιβύη, κατευθύνθηκε μέσω θαλάσσης στις...

Γεώργιος Σκληρός: Το Κοινωνικόν μας Ζήτημα, 1907 (pdf)

Απο Κομμουνιστικη Επαναθεμελιωση

Ο Γεώργιος Κωνσταντινίδης, προσωνύμιο Σκληρός (1878 Τραπεζούντα-1919 Αλεξάνδρεια) ήταν πρωτοπόρος Έλληνας σοσιαλιστής, που προσπάθησε να αποτυπώσει ρεαλιστικά την κοινωνική πραγματικότητα της εποχής του στη βάση της ταξικής διάρθρωσης της κοινωνίας και να αναλύσει την ελληνική κοινωνία με μαρξιστικά εργαλεία, προκαλώντας συζητήσεις και προστριβές ανάμεσα στους τότε προοδευτικούς κύκλους.

Ο Γεώργιος Κωνσταντινίδης, προσωνύμιο Σκληρός (1878 Τραπεζούντα-1919 Αλεξάνδρεια)

Χρήσιμες κοροϊδίες


 
 
Ο Μεθοδικός Κύριος Φώτης Κουβέλης:
"Παιδιά...ελάτε να οργανωθούμε...να κάνουμε
καμιά ληστεία της προκοπής".

Συντρόφια της Τρικομματικής...
κρατήστε καμιά κόκκινη γραμμή.
Μην τις πηδάτε όλες...μαζί...τώρα!!

30 χρόνια από την σφαγή σε Σάμπρα και Σατίλα


Απο zaxarula
Όταν οι ακροδεξιές φάλαγγες έσφαζαν πρόσφυγες για λογαριασμό άλλων

Στις 16 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 30 χρόνια από τη σφαγή στη Σάμπρα και Σατίλα. Τότε που κάποια άλλα «ακροδεξιά τάγματα εφόδου», οι Λιβανέζοι χριστιανοί φαλαγγίτες, έσφαξαν τους εναπομείναντες αμάχους Παλαιστίνιους πρόσφυγες για λογαριασμό του σιωνιστικού καθεστώτος. Στην Ελλάδα των ακροδεξιών ταγμάτων εφόδου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που μαχαιρώνουν μουσουλμάνους πρόσφυγες και μετανάστες, και χτυπούν κάθε εστία αντίστασης, εξυπηρετώντας το καθεστώς, ο αναστοχασμός της σφαγής στη Σάμπρα και Σατίλα μοιάζει και πάλι αναγκαίος.

Η φασιστική-ναζιστική προϊστορία των Λιβανέζων Χριστιανών Φαλαγγιτών

Ήταν μια λέξη μοναχά….

Απο Βαθύ Κόκκινο
Έφυγε νωρίς πριν τριάντα χρόνια..Πρόλαβε όμως να μας αφήσει για κληρονομιά ένα τεράστιο μουσικό πλούτο που θα ταξιδεύει στο χρόνο απαλύνοντας τον πόνο απ τις ψυχές και γλυκαίνοντας την αβάσταχτη από την κοινωνία που ζούμε ζωή μας.

Αλλοδαποί μικροπωλητές κυνήγησαν Χρυσαυγίτες


του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ


Απο praxisred
Την επανάληψη της δράσης της στην Ραφήνα και στο Μεσολόγγι επιχείρησε χθες η Χρυσή Αυγή σε ετήσιο πανηγύρι στην Κυπαρίσσια, στην Μεσσηνία. Αυτή την φορά όμως δεν κατάφεραν τα μέλη της να ολοκληρώσουν το έργο τους καθώς οι αλλοδαποί μικροπωλητές αντιστάθηκαν και τους κυνήγησαν μέχρι που έφυγαν από τον χώρο του πανηγυριού. Ρεπορτάζ: Νίκος Μίχος


Κάθε –μα ΚΑΘΕ- μορφή βίας θα παταχθεί πάραυτα!

γράφει ο γελωτοποιός  /  Απο AΔΕΣΠΟΤΟΣ

Ο κύριος Δεντριάς ήταν κατηγορηματικός: «Η βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται, θα παταχθεί... Βίαια και πάραυτα.»
Στη συνέχεια ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι θα λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο τηλεφωνικό κέντρο (10100, χρέωση από σταθερό 1,10 ευρώ/λεπτό) «Άμεσης Πάταξης Κάθε Μορφής Βίας», ώστε οι απανταχού ρουφιάνοι να μην παίρνουν τηλέφωνο τη Χρυσή Αυγή και χαλάνε την εικόνα της αστυνομίας μας στο εξωτερικό.

Το πείραμα του Wörgl – Μια ιστορία σαν παραμύθι


Απο zaxarula
Το Wörgl (Βεργκλ) ήταν μια μικρή πόλη 4.500 κατοίκων στην Αυστρία όπου διεξήχθη ένα καινοτόμο οικονομικό πείραμα το 1932.
Ήδη η Ευρώπη είχε χτυπηθεί από το κραχ του 1929, και το 1931 που εκλέχτηκε Δήμαρχος ο Michael Untergüggenberger (Μίκαελ Ούντεργκέγκενμπέργκερ) ήδη είχε έλθει η ύφεση με 30% ανεργία, και 10% άπορους. Ο νέος Δήμαρχος προερχόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια, ο ίδιος κατόρθωσε να μορφωθεί μόνος του και να γίνει μηχανικός στους σιδηροδρόμους. Αν και ο ίδιος δεν ήταν μαρξιστής, είχε συνδικαλιστική δράση και υποστήριζε τα συμφέροντα των εργαζομένων ενάντια των πλουσίων επενδυτών του σιδηροδρόμου, πράγμα που το πλήρωσε με την μη προσωπική του άνοδο στην ανώτερη ιεραρχία των σιδηροδρομικών υπαλλήλων. Ήταν ένας άνθρωπος ανοιχτόμυαλος, πρακτικός, εργατικός, δραστήριος που κέρδισε την καρδιά των συμπολιτών του, οι οποίοι τον εμπιστεύτηκαν στη θέση του Δημάρχου, γνωρίζοντας ότι δεν θα τους προδώσει.

Η κρίση του συστήματος οδηγεί στη βαρβαρότηταΣυνέντευξη του Σταύρου Μαυρουδέα / Απο Εργατικός Αγώνας


Όσον αφορά στην τρέχουσα κρίση έχουν διαμορφωθεί τρεις βασικές απόψεις που επιχειρούν να την ερμηνεύσουν:
Η πρώτη αποδίδει τα αίτια της κρίσης στην ιδιαιτερότητα της ελληνικής κοινωνίας: οι ρεμούλες, ο υπερδιογκωμένος δημόσιος τομέας, η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, το δημόσιο έλλειμμα και στην πιο τραβηγμένη περίπτωση το ίδιον της ελληνικής φυλής είναι υπεύθυνα για την ελληνική κρίση.
Η δεύτερη αποδίδει τα αίτια της κρίσης όχι γενικά στον καπιταλισμό αλλά σε μια ειδική μορφή του, τον καζινοκαπιταλισμό. Ο χρηματιστηριακός τζόγος και η απληστία ενός μέρους του κεφαλαίου ευθύνονται για την παγκόσμια κρίση που χαρακτηρίζεται ως χρηματοπιστωτική.

ΖΗΜΕΝΣ: ΚΑΙ ΛΑΔΩΝΟΥΝ / ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΡΝΟΥΝ

 

Απο Οιστρος
Σχολιασμός – αναδημοσίευση του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου 
 
Σύμφωνα με καταγγελία και μήνυση στα δικαστήρια των Η.Π.Α ( Μαϊάμι ) ενός πρώην δημόσιου υπαλλήλου της Αργεντινής ( Carlos Moran ) που ζητά 100 εκ. δολάρια ( ! ) Αποζημίωση από την SIEMENS, η ¨Εταιρεία καμάρι της Γερμανίας¨ ( η οποία θα χρηματοδοτήσει στην ¨Πρόθυμη Ελλάδα ¨ προγράμματα εκπαίδευσης κατά της διαφθοράς ! ) - ΔΕΝ ΛΑΔΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΑ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΡΝΕΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΖΕΙ – ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ !

Η ακροτελεύτια διάταξη των δούλων…

Απο RAMNOUSIA  

Άρθρο 121.

Υποχρέωση των Ελλήνων πολιτών είναι η χωρίς εξαιρέσεις αποδοχή της καταστροφής της πατρίδας τους.
Με οποιοδήποτε τρόπο και με κάθε υπόδουλη συμπεριφορά.
Όταν η πολιτική ελίτ οδηγεί το Έθνος στην πλήρη διάλυση και εξαφάνιση, είναι υποχρέωση των Ελλήνων να την ανέχονται και να της αποδίδουν φόρους ικανούς για τη διατήρηση της.

ΚΑΡΤΕΡΩΝΤΑΣ ΤΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ 'ΡΘΕΙ-->
Απο eparistera

Ο Ισλανδικός λαός φτιάχνει μόνος του το Σύνταγμά του

από hassapis-peter 
Στις 20 Οκτωβρίου 2012 θα διεξαχθεί στην (απαγορευμένη για τα ελληνικά ΜΜΕ) Ισλανδία δημοψήφισμα για το Σύνταγμα που έφτιαξε ο ίδιος ο λαός! Όπως είναι γνωστό, στην Ισλανδία χρεοκόπησαν οι εκεί τράπεζες, χρωστώντας πολλά χρήματα ιδίως σε Αγγλία και Ολλανδία. Η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει τη χώρα στο ΔΝΤ και να μεταφέρει τα χρέη των τραπεζών στον Ισλανδικό λαό. Ο λαός ξεσηκώθηκε και….άρχισε τις συγκρούσεις με την Αστυνομία, αλλά ευτυχώς η χώρα διέθετε Πρόεδρο της Δημοκρατίας πραγματικό δημοκράτη και πατριώτη ο οποίος άσκησε βέτο στην απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και ταυτόχρονα προσέφυγε στο λαό, ώστε να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός εάν ήθελε να αυτοκτονήσει. Ο Ισλανδικός λαός αποφάσισε με ποσοστό 93% «ΟΧΙ». Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος κάλεσε τους πολίτες να φτιάξουν Νέο Σύνταγμα με μη προβλεπόμενη από το υπάρχον Σύνταγμα διαδικασία, δηλαδή με έκτακτη Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση (Συνταγματικό Συμβούλιο).


«Η απόρρητη ιστορία του Αιγαίου»

Του Δημήτρη Μυ / Απο Το Ποντίκι

Υπό «κανονικές συνθήκες»-- αν δηλαδή η Ελλάδα δεν ήταν «διακηρυγμένα» από την πολιτική της ηγεσία «χώρα περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας» και επί της ουσίας χρεοκοπημένη-- οι αμφισβητήσεις επί ελληνικών κατοικημένων νησιών και νησίδων που επανέφερε προ διημέρου στο προσκήνιο με ερώτησή του στο τουρκικό κοινοβούλιο ένας Τούρκος βουλευτής, θα ήταν απλώς μια   «γραφική εθνικιστική περίπτωση», ανάξια λόγου. Δεν πρόκειται ωστόσο για απλές τουρκικές εθνικιστικές ονειρώξεις, κι ας δούμε γιατί:

Το πρόβλημα του δημοσίου (και του ιδιωτικού χρέους) ΔΕΝ θα λυθεί, όσο δεν επιστρέφουμε σε εθνικό νόμισμα, δηλαδή στην δημιουργία χρήματος απαλλαγμένο από χρέος και τόκο
Απο Σχολιαστες Χωρις Συνορα
 
Τι είναι το σύστημα των κλασματικών αποθεματικών με βάση το οποίο δίνονται τα δάνεια από τις τράπεζες; Η απάντηση από την ελληνική και την αγγλική wikipedia.
Και περί τόκου, επίσης από την ελληνική και την αγγλική wikipedia.
Με απλά λόγια, σύστημα κλασματικών αποθεματικών σημαίνει πως οι τράπεζες δανείζουν λεφτά που δεν έχουν και βγάζουν μάλιστα και κέρδος από αυτό, εισπράττοντας τον τόκο.

H ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ… ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΕΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ!


Απο Σεισαχθεια
ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΘΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Το τελευταίο που θα περίμενε κανένας από την άθλια Κομισιόν, την Κοινοτική γραφειοκρατία φανατική υπέρμαχο του κεφαλαίου, που επιβάλλει στους εργαζομένους της χώρας μας τη λαιμητόμο του μνημονίου, ήταν ότι θα εστρέφετο κατά των εφοπλιστών.
Και όμως, η άθλια Κομισιόν, όπως θα δούμε παρακάτω σε έγγραφό της, ήρθε να ξεμπροστιάσει τα εξοργιστικά και πρωτάκουστα εφοπλιστικά φορολογικά προνόμια στη χώρα μας, μόνο και μόνο στο όνομα της προστασίας της ενιαίας απελευθερωμένης και ανταγωνιστικής αγοράς της ΕΕ, με δύο λόγια για να προστατέψει και να προασπίσει την ιερά αρχή του “υγιούς ανταγωνισμού” στην ΕΕ!!!


Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ο "αντιμνημονιακός" κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ονειρεύεται τάνκς στους δρόμους της Αθήνας.

Απο praxisred
Υπάρχει πολιτικός (εκτός της Χρυσής Αυγής) που θα ήθελε να δει τα τανκς και τα στρατά στους δρόμους; Ο Κ. Μαρκόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων!

Και μάλιστα θα ήθελε τον στρατό να έρθει σε αντιπαράθεση με τον λαό και τη νεολαία. "Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι τον Δεκέμβριο του 2008 κάηκε η Αθήνα επειδή οι ένοπλες δυνάμεις δεν κινητοποιήθηκαν όσο έπρεπε εκείνη τη στιγμή, γιατί κάποιοι ενδεχομένως φοβήθηκαν. Μπορεί να ήταν ένστολοι, μπορεί και όχι" είπε χθες στη Βουλή.

Όσο το πειραματόζωο δεν εξεγείρεται το πείραμα θα συνεχίζεται…

Tου Πέτρου Χασάπη / Απο ΕΛ.Λ.Α.Σ.
Αυτά είναι τα τελευταία μέτρα μας είπε ο κ. Σαμαράς. Ψέματα. Εκτιμούμε πως θα ακολουθήσουν κι άλλα πολύ χειρότερα. Ίσως να μην είναι ο ίδιος στην εξουσία όταν θα λαμβάνονται νέα μέτρα, ίσως να είναι ο κ. Τσίπρας, ίσως κάποιος σε στυλ Παπαδήμου. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα είναι μέσα από το κλειστό πολιτικό σύστημα, με μια εναλλαγή των θέσεων νομής της εξουσίας. Η κοινοβουλευτική «δημοκρατία» μας δεν έχει αδιέξοδα, έτσι δεν λέμε;;;