#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

Sa’adat : «Η ελευθερία της πατρίδας μου είναι πιο σημαντική από την δική μου»

Αποwww.freeahmadsaadat.org          
       ,Ο φυλακισμένος παλαιστίνιος εθνικός ηγέτης Ahmad Sa’adat, στο Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ την Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου, επαναβεβαίωσε την θέση του ότι δεν αναγνωρίζει την εξουσία των ισραηλινών κατοχικών δικαστηρίων πάνω στους παλαιστίνιους κρατούμενους. «Δεν θα νομιμοποιήσω αυτό το δικαστήριο που προσπαθεί να διαιωνίσει την κατοχή των εδαφών μας και που από μόνο του είναι ένα από τα μέτωπα της σιωνιστικής τρομοκρατίας ενάντια στο παλαιστινιακό λαό κι εργαλείο καταστολής των παλαιστινίων κρατουμένων», είπε ο Sa’adat.Ο Sa’adat μεταφέρθηκε στο δικαστήριο στα πλαίσια των διεθνών διαδικασιών μιας ιδιωτικής αγωγής που κατατέθηκε στις ΗΠΑ από το Shurat Ha-Din (Ισραηλινό Νομικό Κέντρο), μια σιωνιστική νόμιμη οργάνωση που έχει δεσμευτεί στον «νομικό πόλεμο» σε βάρος των παλαιστινίων. Η αγωγή επιδιώκει να καταστήσει όλους τους κυρίαρχους παλαιστινιακούς θεσμούς, οικονομικά υπεύθυνους για τον θάνατο Ισραηλινών που έχουν και δυτική υπηκοότητα. Με την αγωγή αυτή, είχαν μεταφερθεί στην Ιερουσαλήμ και άλλοι παλαιστίνιοι κρατούμενοι και εθνικοί ηγέτες, ανάμεσα τους και ο Marwan Barghouthi, για ακρόαση και κατάθεση.
 

Όλη η συγκλονιστική αλήθεια για την κρίση


Συνέντευξη του Πάνου Παναγιώτου στην Süddeutsche Zeitung


Δημοσιεύτηκε στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» στις 06/09/2012
Οι διαστάσεις και το παρασκήνιο της ελληνικής και παγκόσμιας οικονομικής καταιγίδας, όπως δεν παρουσιάστηκαν ποτέ μέχρι σήμερα
Συνεργάτης του περιοδικού «Επίκαιρα», καταπέλτης κατά της Γερμανίας, με συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα

YΠΑΡΧΕΙ ΠΑΛΗ ΓΡΑΜΜΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ;

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ*
 
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά έχει απογοητεύσει πολλούς φίλους του, περισσότερο ή λιγότερο επιφυλακτικούς. Η πολιτική του ώριμου φρούτου (περιμένουμε να πέσει η τρικομματική και να δρέψουμε τους κεντροαριστερούς καρπούς της – πχ Βουδούρης), της μη όξυνσης, της κοινοβουλευτικής νομιμότητας σε ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς έκτακτης ανάγκης, της επιμονής στον ευρωπαϊκό δρόμο σε μια Ε.Ε. των τραπεζών, θέτει σε αμφισβήτηση τις όποιες προσδοκίες που βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ μια δύναμη ανατροπής των μνημονίων.
Η πιο κριτική πλευρά, αναγνωρίζει μια πάλη γραμμών μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ας πούμε ανάμεσα στην αντισυστημική-αριστερή πλευρά του και στην συστημική σοσιαλδημοκρατική. Και ότι έχει νόημα το σύνολο της αριστεράς να στοιχηθεί στην πρώτη πλευρά, αντί να παρακολουθεί τις σεχταριστικές αυτοτρικλοποδιές κυρίως του ΚΚΕ και λιγότερο της Ανταρσυα.


Οι σύντροφοι …


Απο
zaxarula
-Λοιπόν, άκου τι σκέφτηκα σύντροφε. Διαλύω την κοινωνία, σαρώνω δικαιώματα, την κάνω για Χάρβαρντ, και μετά έρχεσαι εσύ, διαλύεις οτι έχει μείνει, ξαμολάς παρακρατικούς φασίστες, και καταλύεις πλήρως τη Δημοκρατία. Και μετά, θα έρθεις να φαμε στα McDonalds στη Βοστώνη. Καλό;
-Διαφωνώ. Δεν μου αρέσουν τα McDonalds. Προτιμώ το μπιφτέκι των Burger King.
MONITOR/ Facebook

”Θεωρία και Πράξη”: τί μπορεί να σημαίνει αυτό, από τη σκοπιά της θεωρίας

Tάξεις και Ηθική via Σεισαχθεια

Η ενότητα (επαναστατικής) Θεωρίας και (επαναστατικής) Πράξης μπορεί να ιδωθεί ως ενότητα (προσεγγιστικά, ”όλον”), από τη σκοπιά της θεωρίας ή/και από τη σκοπιά της πράξης. Υπάρχει δηλαδή ”ενότητα θεωρίας και πράξης” στο θεωρητικό επίπεδο, και ”ενότητα θεωρίας και πράξης” στο πρακτικό επίπεδο. Αυτό σημαίνει πως η ενότητα θεωρίας και πράξης έχει δύο όψεις, και χρειαζόμαστε και τις δύο. Οι δύο αυτές όψεις είναι εσωτερικές οπτικές γωνίες, που πρέπει να υιοθετήσουμε, αν δε θέλουμε να δούμε το ζήτημα με τρόπο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να μην καταλήγουμε σε κανένα απολύτως συμπέρασμα.
Σε θεωρητικό επίπεδο: η επαναστατική θεωρία είναι επαναστατική πρακτική.
Σε πρακτικό επίπεδο: η επαναστατική πρακτική είναι επαναστατική θεωρία (εδώ, πρέπει να σκεφτούμε τη στρατηγική).

Ρε εσύ,μήπως...

Απο praxisred

Ναι εσύ!

Βαρέθηκες να ακούς τους πάσης φύσεως Βαρουφάκηδες να αναλύουν γιατί η ζωή σου θα πάει απο το κακό στο χειρότερο?

Μήπως κουράστηκες απο την Αριστερά που σου λέει ψήφισε με για να σου λύσω τα προβλήματα?

Μήπως αγανάκτησες που στον χώρο δουλειάς σου σε τρομοκρατούν κάθε μέρα και δεν ακούγεται κίχ?

Μήπως κατάλαβες ότι οι σωτήρες που περιμένεις τόσα χρόνια δεν θα έρθουν ποτέ?


Ποιά αριστερά; εδώ η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πούλησε ακόμα και.....την Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη!

Απο praxisred 

Διακήρυξη 3ης Σεπτέμβρη:


Η ρίζα της συμφοράς βρίσκεται στην εξάρτηση της Πατρίδας μας. Τα επτά μεσαιωνικά χρόνια που πέρασαν με τη στυγνή στρατιωτική δικτατορία και η τραγωδία της Κύπρου δεν αποτελούν παρά μια ιδιαίτερα σκληρή έκφραση της εξάρτησης της Ελλάδας από το ιμπεριαλιστικό κατεστημένο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Μεταβλήθηκε η Ελλάδα σε προχωρημένο πυρηνικό φυλάκιο του Πενταγώνου, για να εξυπηρετηθούν πιο αποτελεσματικά τα στρατιωτικά και οικονομικά συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων.

Διαβρώθηκε ο κρατικός μηχανισμός, οι ένοπλες δυνάμεις, τα κόμματα, ο συνδικαλισμός, η πολιτική ηγεσία του τόπου έτσι, ώστε να καταστεί δυνατή η επιβολή ξενοκίνητης στρατιωτικής δικτατορίας, όταν αυτό κρίθηκε πως συνέφερε την Ουάσιγκτον.

Παγίδες ολούθε!!

 

Απο Πολιτικο Κορακι
 
΄Ημαρτον!!
Σταμάτα να βρέχεις κι εγώ θα σε ψηφίσω.
Την άλλη φορά!!
΄Οταν αυτό το "παιδί" ανοίγει το στόμα του,
της πουτάνας γίνεται.
Απ΄τη μιά ο ωραιοπαθής ντορικός κάποτε Κεδίκογλου,
κι απ΄την άλλη η Ισόβια Κυρία του ΚΚΕ
με τη μαντάμα Φώφη (τι δουλειά κάνεις κυρά μου... 
ο πατέρας μου ήταν σοσιαλιστής!!).
 

Ο Γερμανικός στρατός διέβη (ακόμη κι αυτό) το Ρουβικώνα

Του Αρη Χατζηστεφάνου
Στα «Επίκαιρα» 06/09/2012     /   Απο ΕΛ.Λ.Α.Σ.

Η Βερμαχτ θα επιχειρεί ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!

Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας έδωσε και επίσημα άδεια

Ο Ιούλιος Καίσαρας πρέπει να είχε μείνει αρκετά λεπτά σκεπτικός μπροστά στον ποταμό Ρουβίκωνα εκείνη τη νύχτα της 10ης προς την 11η Ιανουαρίου του 49 π.Χ. γνώριζε πολύ καλά ότι το να τον διασχίσει δεν σήμαινε απλώς να προωθήσει τις λεγεώνες του μερικές εκατοντάδες μέτρα. Το φυσικό αυτό σύνορο ήταν το όριο πέρα από το οποίο δεν μπορούσαν να κινηθούν οι λεγεώνες των στρατηγών. Μόνο οι πραίτορες, που εκτελούσαν αστυνομικά καθήκοντα, είχαν το δικαίωμα να πλησιάζουν περισσότερο τη Ρώμη φέροντας τον οπλισμό τους. Οποιαδήποτε παρέκκλιση από τον κανόνα ισοδυναμούσε με πραξικόπημα και σηματοδοτούσε το τέλος της ρωμαϊκής Δημοκρατίας.

Καταρρέει το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα λόγω των μέτρων που επέβαλε η τρόικα!


Απο praxisred
- "Επιτακτική η ανάγκη να διατηρηθούν οι παροχές της κοινωνικής ασφάλισης, τουλάχιστον στα ελάχιστα επίπεδα"

- Η Επιτροπή ζητεί απο την Ελλάδα να εξηγήσει ποια είναι τώρα η κατάσταση στο σύστημα ασφάλισης

- Η απόφασή της υιοθετήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου και θα δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα

Τώρα τους δίνουν και όπλα

Όπλα στα χέρια των βουλευτών της Χρυσ Αυγής
  Απο AΔΕΣΠΟΤΟΣ
Ομαδικές αιτήσεις για άδεια οπλοφορίας έκαναν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου κάνοντας χρήση του δικαιώματος που τους δίνει ο νόμος, με την προϋπόθεση ότι έχουν λευκό ποινικό μητρώο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στον "Τύπο της Κυριακής", συνολικά 15 από τους 18 εκλεγμένους στη Βουλή Χρυσαυγίτες πέρασαν το κατώφλι των αστυνομικών υπηρεσιών για να ζητήσουν άδειες οπλοφορίας.

NICK CAVE - o' children

 
Απο Οικοδόμος

 Προειδοποίηση: Το θέαμα σε κάποιες φωτογραφίες είναι ιδιαίτερα σκληρό.

Εποχές τρόικας και δωσίλογων…


Κορίτσια, για να μην τρέχετε άδικα, απαιτείται πτυχίο απ το ΤΕΙ Πεολειχίας και…


…Πεοθηλασμού και μία Γλώσσα, όχι ξένη, η δικιά σας!


Απο sibilla-gr

Τι θα κάνεις τώρα, ρε αληταρά; Θα μας ξαναπείς το ποίημα;

Ρεμάλι Φώτη Κουρέλη, τώρα τί λες για το κουτσούρεμα των συντάξεων από τα 650 ευρώ; Τι θα... κάνεις τώρα, ρε αληταρά; Θα μας ξαναπείς το ποίημα;

Θεσμοθετημένη Ανθρωποφαγία

Απο ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

Η Χρυσή Αυγή καλπάζει και παίρνει τον Νόμο στα χέρια της, «εφαρμόζοντάς» τον, όπου θέλει και κατά πως θέλει. Το καλό είναι ότι μεγάλο μέρος της κοινωνίας αντιδρά, το κακό όμως είναι ότι ένα σημαντικό κομμάτι της, το καλοβλέπει. Η κυβέρνηση φαίνεται προς το παρόν να αντιδρά, δεν θέλει όμως και πολύ, ν’ αλλάξουν οι συσχετισμοί, το φαινόμενο να γενικευτεί και σιγά-σιγά να γίνει η αγουρίδα, μέλι. Ο κοινωνικός κανιβαλισμός δεν είναι φαινόμενο αυτοφυές, αλλά καλλιεργείται με επιμέλεια και στοργή, καιρό τώρα, στα θερμοκήπια των ΜΜΕ και των όποιων κυβερνητικών φερέφωνων.  
Στην προσπάθειά τους, οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, να πιάσο

Ποιοί ακριβώς είναι θαμμένοι στην πηγάδα του Μελιγαλά;

 
Απο η Λεσχη
Αναδημοσίευση τμήματος παλαιότερου αφιερώματος του Ιού.
Γιατί η μάχη για την ιστορία μας είναι στην καρδιά της αντιφασιστικής δράσης. Η διακριτική αποσιώπηση της ταυτότητας των νεκρών αποτελεί συστατικό στοιχείο των «μνημοσύνων» του Μελιγαλά ήδη από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια και συνδέεται με τη γενικότερη στρατηγική βάσει της οποίας επιχειρήθηκε στη χώρα μας η «δικαίωση» του ένοπλου δωσιλογισμού.

Κηδεύοντας τις ιδεολογίες


 Του Νίκου Βράντση / Απο ΕΛ.Λ.Α.Σ.
Δύσκολο άρθρο το σημερινό. Η αλήθεια είναι πως από καιρό ήθελα να γράψω κάτι για τις ιδεολογίες. Γιατί πάντα πίστευα στην χρησιμότητά τους, στην δύναμή τους να αλλάξουν τον κόσμο άλλες φορές προς το καλύτερο και άλλες φορές προς το χειρότερο.

Ραντεβού με το θάνατο!

Πάω να του αστράψω μια και θα ξαναγυρίσω!!!

Βήχος Παναγιώτης
Έχουν περάσει πέντε χρόνια όταν ο θάνατος μου χτύπησε την πόρτα με καρκίνο στο παχύ έντερο! Δεν τα κατάφερε και βγήκα νικητής στην πάλη μου για ζωή. Μεσολάβησαν δικαστήρια – είχαν προηγηθεί και άλλα - όπου κι εκεί κατάφερα να νικήσω αστυνομία και εισαγγελείς και να βγω νικητής. Δε μου αρέσει να χάνω! Σήμερα έχω να αντιμετωπίσω και πάλι την ύπουλη αρρώστια που σφηνώθηκε μέσα στα πνευμόνια μου! Μια στιγμή δεν μπορώ να τη ζήσω χωρίς προβλήματα! Αυτή όμως είναι η ζωή και οφείλουμε μέχρι το τέλος να παλεύουμε. Αύριο Δευτέρα μπαίνω στο Σωτηρία για να αντιμετωπίσουν την κατάστασή μου. Μπαίνω αισιόδοξος ότι ούτε και τώρα θα καταφέρει ο θάνατος να με νικήσει. Πάω να του αστράψω μια και θα ξαναγυρίσω!!! Έχω την αγάπη όλων σας και την πίστη μου για ζωή και την πάλη για ένα καλύτερο κόσμο. Μείνετε συντονισμένοι με το Πολιτικό Καφενείο. Σε λίγες ημέρες και πάλι θα αναρτώ άρθρα, βιβλία, τραγούδια, κινηματογραφικά έργα κλπ. ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ. Αν δεν αλλάξει αυτός ο κόσμος δεν φεύγω από εδώ. Πάει και τελείωσε. Εις το επανειδείν φίλοι και σύντροφοι…
-------
 Παναγιώτη, γρήγορα κοντά μας να ξανάρθεις γερός και δυνατός.
Το κίνημα σε χρειάζεται!
gregor der grieche

Ελληνικά βότανα, μοναδικά φάρμακαΑπο agrofasma.gr / via AΔΕΣΠΟΤΟΣ

Η χρήση των βοτάνων ως φαρμάκων έχει τις ρίζες της στο βαθύ παρελθόν και ξεκινά μαζί με την εμφάνιση του ανθρώπου στη Γη. Πρόκειται μάλιστα για μια πρακτική που συνεχίστηκε μέχρι πολύ πρόσφατα, όταν η φαρμακοβιομηχανία άρχισε να παρασκευάζει χημικά φάρμακα για να αντικαταστήσει τη βαλεριάνα, την μπελαντόνα, τη μαντζουράνα και πολλά άλλα βότανα,