#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

Στις 23 Σεπτέμβρη θα είμαστε ολοι στο Σύνταγμα!

στη χώρα της απόλυτης απάθειας

  Απο risinggalaxy
Ο καπιταλισμός είναι πηγή δυστυχίας – αυτό είναι αναμφίβολο. Η αποικιοκρατία και το δουλεμπόριο άφησαν πίσω τους δεκάδες αν όχι εκατοντάδες εκατομμύρια θύματα. Μετά, την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης, όταν εμφανίστηκαν και  τα πρώτα σοσιαλιστικά ρεύματα, η ζωή των μη αστών, δηλαδή της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανθρώπων στις μητροπολιτικές χώρες του καπιταλισμού, ήταν μια κόλαση από τη στιγμή της γέννησης μέχρι τον (συνήθως πρόωρο) θάνατο. Για τον υπόλοιπο κόσμο ούτε συζήτηση.

Ορισμός και πρακτικές της κοινωνικής αλληλεγγύης


Της Ελένης Πορτάλιου      /    Απο ΑΝΑΡΧΟΓΑΤΟΥΛΗΣ
Η αλληλεγγύη αποτελεί -πρέπει να αποτελεί- θεμελιακή αρχή και πρακτική της Αριστεράς, συνεκτικό δεσμό των λαϊκών τάξεων που μάχονται κατά του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού και βάση της σοσιαλιστικής κοινωνίας στην οποία αποσκοπούμε.

Ο νεοφιλελευθερισμός κυριάρχησε έχοντας πρώτα τραυματίσει βαθιά τις αξιακές αρχές της Αριστεράς, δηλαδή τις ιδέες της συνύπαρξης, της συμπάθειας, της συλλογικότητας, της κοινότητας, του ενεργού ενδιαφέροντος για τον άλλο, της αλληλεγγύης, ιδέες που και η ίδια η Αριστερά εγκατέλειπε σταδιακά, στο όνομα της ατομικής ευημερίας μέσα σε μια διαιρεμένη και άνιση κοινωνία. Χιλιάδες ατομικοί εγωισμοί, που απελευθέρωσαν οι ανταγωνιστικές, αγοραίες ιδεολογίες, θρυμμάτισαν τον κοινωνικό ιστό και επικάθησαν στα διαλυμένα ιστορικά δίκτυα των πολιτικών, συνδικαλιστικών και των άλλων κοινωνικών συνενώσεων.

Τα...νούμερα ψεύδονται. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια

Του Δημήτρη Μυ   Απο Το Ποντίκι

Παρά τη συστηματική προσπάθεια συσκότισης που κατέβαλλαν τη τελευταία διετία τα νούμερα του εγχώριου πολιτικού και μιντιακού συστήματος, οι αριθμοί έχουν μια άμεση σχέση με την πραγματικότητα, η οποία όπως γνωρίζουμε είναι επίμονη. Ας ρίξουμε, λοιπόν μια ματιά στους αριθμούς και την πραγματικότητα.
Σύμφωνα λοιπόν με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών (και όχι κανένα ....τυχάρπαστο Συριζαίο ή ακόμη χειρότερα κομμουνιστή οικονομολόγο) Χρήστο Σταϊκούρα:


Όπου σκίζουν βιβλία, σύντομα θα σκίσουν και ανθρώπους!


 
Απο eagainst
 Ο εθνικιστικός όχλος ξαναχτυπά! Σαν να μην έφταναν οι ρατσιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, που επί σχεδόν καθημερινής βάσης ξυλοκοπούν μετανάστες, αγνοώντας αν είναι νόμιμοι ή παράνομοι (όχι πως έχει κάποια σημασία για εμάς), καταστρέφοντάς τους καταστήματα, πάγκους και μαγαζιά, μόλις χθες, το χριστεπώνυμο «πλήθος» (μέλη του Εθνικού Λαϊκού Σχηματισμού), μετέβη στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και κατέστρεψε το νέο εγχειρίδιο Γραμματικής της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, διανέμοντας παράλληλα στους μαθητές το παλιό αντίστοιχο βιβλίο.

NPD και Χρυσή Αυγή. Η λυκοφιλία του ναζισμού

Απο jungle-report
Τις ίδιες μέρες που τα χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου έδιναν ηρωικές μάχες στα πανηγύρια και στις λαϊκές αγορές αντιμετωπίζοντας με αυταπάρνηση μυγοσκοτώστρες, πλαστικά παιχνίδια, ρολόγια τοίχου, φακούς, ξυπνητήρια και άλλα φονικά όπλα μοχθηρών μικροπωλητών, κυκλοφόρησε μια είδηση για τον ξυλοδαρμό δύο Ελλήνων μεταναστών στη Βεστφαλία από Γερμανούς νεοναζί.

Όσο κι αν για τη συγκεκριμένη είδηση
δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις, γεγονός είναι ότι περιστατικά σαν αυτό δεν είναι πρωτοφανή στη γερμανική ειδησεογραφία.
Τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, στα γερμανικά εδάφη έχουν πραγματοποιηθεί πάμπολλες νεοναζιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις, σε πολλές από τις οποίες έχουν δολοφονηθεί εκατοντάδες άνθρωποι. Ανάμεσά τους όχι μόνο ξένοι μετανάστες, αλλά και Γερμανοί αριστεριστές, άστεγοι, ζητιάνοι, ομοφυλόφιλοι, ιερόδουλες κ.ο.κ.

Τροϊκομματικά «σοβιέτ» βλακείας!

  Νίκος Μπογιόπουλος   via Οικοδόμος

 Δείτε τώρα πώς αρθρώνεται ο πολιτικός λόγος των «σωτήρων» αυτού του τόπου: Προχτές ο Βρούτσης, ο νυν υπουργός Εργασίας με το αστραποβόλο βλέμμα, αυτός που θα «επαναδιαπραγματευόταν» προς όφελος του λαού τα θέματα των εργασιακών σχέσεων με την τρόικα, 

 αυτός που τελικώς επί των ημερών του οι εργαζόμενοι απειλούνται να δουλεύουν (όταν δουλεύουν) για 13 ώρες την ημέρα και για 6 μέρες τη βδομάδα, να πληρώνονται (όταν πληρώνονται) για μια μέρα τη βδομάδα και να απολύονται αυθημερόν χωρίς αποζημίωση

Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Βασίλης Βιλιάρδος / Απο Πολιτικο Καφενειο
Όλο αυτόν τον καιρό η χώρα μας έχει παγιδευτεί σε έναν τερατώδη μηχανισμό, ο οποίος κατασπαράζει τις σάρκες της, καταβροχθίζει τις καλύτερες ελπίδες και τα οράματα των Πολιτών της, παράγει απελπισία και αυξάνει επικίνδυνα την οργή. Η πατρίδα μας πρέπει να σταματήσει την πολιτική των υποκλίσεων, της ύφεσης και της ανεργίας, έτσι ώστε να βγει από την ύπουλη παγίδα της λιτότητας αμέσως. Στη συνέχεια, πρέπει να προτάξει και να εφαρμόσει ένα εθνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της παραγωγής, με δικά της μέσα, με αξιοπρέπεια, με διαφάνεια και με κοινωνική Δικαιοσύνη.

Ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης κεφαλαίων στην Ευρώπη είναι αναμφίβολα η Γερμανία - η οποία, λόγω του ότι είναι η μοναδική σχεδόν πλεονασματική οικονομία της νομισματικής ζώνης, έχει δανείσει μεγάλο μέρος των κεφαλαίων της (κρατικά, επιχειρήσεων και τραπεζών) έντοκα σε όλες τις υπόλοιπες χώρες (Πίνακας Ι).
 

Κύπρος: από το 'Οχι του 2004 στο Ναι του 2012

  του Δημητρη Κωνσταντακοπουλου
 ‘Ηταν Φεβρουάριος του 2008, η βραδυά του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο.
 Είχε γίνει πια σαφές: ο Πρόεδρος του ‘Όχι στο σχέδιο Ανάν, αυτός που διέσωσε το κυπριακό κράτος από την αυτοκατάλυσή του, και την Ελλάδα από τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης, ο Τάσσος Παπαδόπουλος, είχε ηττηθεί και αποκλεισθεί.
‘Ένα βουβό «γιατί;» σχηματίστηκε στο πρόσωπο της γυναίκας, στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου πούμενα, στη Λευκωσία. Με δυσκολία κρατούσε τα δάκρυά της, ώσπου της βγήκε η πίκρα: «Δεν μπορούσαμε βλέπεις. Δεν αντέχουμε να ζήσουμε πάνω από μερικά χρόνια με εθνική αξιοπρέπεια».

Δείτε πως και ποιοι έφτιαξαν διαχρονικά την προστασία των υπουργών…

Tου Πέτρου Χασάπη / Απο ΕΛ.Λ.Α.Σ.

Ο καθηγητής κ. Κοντογιώργης έχει πει: «Η πολιτική τάξη έχει δημιουργήσει τόσα αναχώματα για την απαλλαγή της από οποιαδήποτε ευθύνη έναντι της κοινωνίας που κυριολεκτικά εάν τη σχετική αρμοδιότητα την ανέθετε κανείς σε έναν μεγάλο κακοποιό δεν θα μπορούσε αυτός να δημιουργήσει τόσα αναχώματα όσα δημιούργησε η πολιτική τάξη για να προστατέψει τον εαυτό της. Έναντι τίνος; Ποιος είναι ο εχθρός; Η κοινωνία!».