#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Έκκληση προς τους αισιόδοξους

Όταν περιέφεραν τα κεφάλια του Βελουχιώτη και του Τζαβέλλα στα Τρίκαλα, πριν να τα κρεμάσουν στους φανοστάτες της κεντρικής πλατείας πέρασαν από όλα τα σημεία που υπήρχε συγκεντρωμένο πλήθος.
Εκείνη την ώρα ένα σχολείο έκανε πρόβα για τις γυμναστικές επιδείξεις, λοιπόν τα μέλη των συμμοριών που κρατούσαν τα κεφάλια πέρασαν ανάμεσα από τις συστοιχίες των μαθητών.
Οι άνθρωποι της ηλικίας μου έχουν μεγαλώσει με διηγήσεις για την Κατοχή και τον εμφύλιο, από τους παππούδες μας. Για την ακρίβεια, πιο πολύ για την Κατοχή και λιγότερο για τον Εμφύλιο, για ευνόητους λόγους. Όλες αυτές τις διηγήσεις μπορούμε να τις ακούμε, διότι είναι διηγήσεις. Οτιδήποτε μπορεί να γίνει ανεκτό, όταν μπορείς να πεις μια ιστορία γι’ αυτό.
Ταυτοχρόνως, πάντα αναρωτιόμαστε «πώς θα ήταν αν…». Θα αντέχαμε; Ποιος από τους φίλους μας θα άντεχε; Γιατί γίνεται κανείς δωσίλογος; Πώς είναι να σκοτώνεις; Πώς είναι να σκοτώνεις τον αδερφό σου; Να σε βασανίζουν; Να βασανίζεις;

Να γκρεμίσουμε τον κόσμο τους πριν πέσει πάνω μας!

 Κείμενο που μοιράστηκε στην ταξική συγκέντρωση της πορείας της ΔΕΘ

«Δεν μας τρομάζει η ιδέα να παραλάβουμε μια χώρα γεμάτη ερείπια. Πάντοτε σε τρώγλες ζούσαμε άλλωστε, θα αντέξουμε για λίγο καιρό ακόμη. Μην ξεχνάτε όμως, ότι οι εργάτες ξέρουμε και να χτίζουμε. Εμείς φτιάξαμε όλα τα παλάτια και τα μέγαρα, εδώ, στην Αμερική και παντού, και θα τα ξαναφτιάξουμε ακόμα πιο όμορφα. Γιατί εμείς θα κληρονομήσουμε τη Γη, μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό.

Η αστική τάξη ας γκρεμίσει λοιπόν τον κόσμο της, πριν αποχώρήσει από το προσκήνιο της ιστορίας.

Δημογραφικό: Μια αναγκαία επανάσταση

Η δημογραφική κρίση απαντάται μόνο μ’ ένα «κίνημα γεννήσεων»
του Σωτήρη Τλούπα από τη Ρήξη

Τα πρώτα τελικά αποτελέσματα της απογραφής του 2011 προκάλεσαν μεγάλη απογοήτευση στο πανελλήνιο. Κατ’ αρχάς, εντοπίστηκε μια τεράστια απόκλιση από τις πρώτες εκτιμήσεις πριν από ένα χρόνο, τότε που η ΕΛΣΤΑΤ έδινε γενικό πληθυσμό 10.787.690. Δώδεκα μήνες αργότερα, με τα οριστικά αποτελέσματα της καταγραφής, ανακοινώθηκε ότι ο πληθυσμός μας μόλις μετά βίας φτάνει τα 9.903.268!Βεβαίως, κανείς δεν εξήγησε πώς προέκυψε αυτή η διαφορά των 800.000 μεταξύ της εκτίμησης και των τελικών αποτελεσμάτων. Επιπροσθέτως να σημειωθεί πως η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, βάσει των δημογραφικών δυναμικών της προηγούμενης δεκαετίας, εκτιμούσε ότι θα υπάρξει… αύξηση του πληθυσμού στην Ελλάδα της τάξης των 11.329.600!

Άλλο Αυγή κι άλλο Χρυσαυγή

  του Πέτρου Αργυρίου
Δεν θα ήταν υπερβολικό κανείς να χαρακτηρίσει το χθεσινό φύλλο της «Αυγής» ως αφιέρωμα στη «Χρυσή Αυγή» καθώς ένα μεγάλο κομμάτι της ήταν σχολιασμός των επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής έναντι λαθροπωλητών.
Τα περισσότερα άρθρα της «Αυγής» ήταν απόλυτα πολωτικά, με νοοτροπία γηπέδου, με τις λέξεις φασίστες και νεοναζί να ρίχνονται κατά ριπάς με μια ευκολία που θα προκαλούσε αμηχανία ακόμη και σε εκείνους που το λεξιλόγιο τους αποτελείται από μια κυρίως λέξη: την λέξη μαλάκας.

Ειδικές Οικονομικές Ζώνες και η μετατροπή της χώρας σε αποικία

Του  Δημητρη ΚαζακηΞέρετε τι είναι οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ); Ένα μεγάλο στοίχημα για την ανάπτυξη, μας λέει η κυβέρνηση και οι διάφοροι περίεργοι «τεχνοκράτες» που περιδιαβαίνουν τις περιφέρειες της χώρας και πουλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Μάλιστα μια περίεργη ιδιωτική εταιρεία «συμβούλων» περιδιαβαίνει την Θράκη λέγοντας ότι έχει εκπονήσει «μελέτη» που βρίσκει την ΕΟΖ συμφέρουσα λύση. Πρόκειται για το αποκαλούμενο «Χρηματοοικονομικό Φόρουμ της Θράκης», το οποίο μάλιστα έχει κλείσει για τις 24 του μηνός την αίθουσα της Τραπέζης της Ελλάδος για να παρουσιάσει την συμφέρουσα λύση των ΕΟΖ στην Αθήνα.Το όλο σκηνικό μας θυμίζει τα παπαγαλάκια της εποχής της μεγάλης ληστείας του Χρηματιστηρίου 1998-2000, που εμφανίζονταν ως «ειδικοί χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι» και έσπρωχναν μαζικά τον κόσμο στον χαμό.

Να επιτεθούμε στην επέλαση του καπιταλισμού

  Απο Δραση Τωρα
Όταν στο πρόσφατο παρελθόν κείμενα και αναλύσεις έκαναν αναφορά στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στην κοινωνία, ίσως αυτό να έμοιαζε βαρύγδουπη έκφραση μιας μορφής ξύλινου λόγου. Δυστυχώς όμως, οι εκτιμήσεις αυτές όχι μόνο επιβεβαιώθηκαν, αλλά μοιάζουν και επιεικείς μπροστά στο μέγεθος του πολέμου που κήρυξε ο καπιταλισμός ενάντια στον άνθρωπο. Ενός πολέμου που τον αποκαλούν “μέτρα” και που σαν λαός, τον βιώνουμε πρώτοι και ίσως περισσότερο έντονα από άλλους, μιας και εδώ βρήκε την πρώτη της εφαρμογή η αναβάθμιση και μετεξέλιξη του καπιταλισμού στην Ευρώπη.


Εχει στηθεί δολοφονικός παρακρατικός μηχανισμός από τους νοσταλγούς του Χίτλερ

 

Απο Βαθύ Κόκκινο


Οταν πια αστοί δημοσιογράφοι μιλούν ότι έχει στηθεί από τους ναζί ένας παρακρατικός μηχανισμός –χωρίς φυσικά να αναφέρουν τι είναι αυτό που υπέθαλψε, προώθησε και βοήθησε να δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση, αποσιωπώντας επίσης τις τεράστιες ευθύνες του αστικού κράτους- τότε τα πράγματα γίνονται όχι απλώς σοβαρά, αλλά επικίνδυνα.


Η στάση πληρωμών, είναι η νόμιμη απάντηση ...


...στην κατάργηση του κοινωνικού συμβολαίου, 
το οποίο ισχύει σε κάθε Δημοκρατία!


Απο sibilla-gr

Έχουν δίκιο ο Mιχαλολιάκος κι ο Kασιδιάρης…

…η Χρυσή Αυγή είναι πολιτικό κόμμα κι όχι νεοναζιστική συμμορία
 

Απο sibilla-gr

Κοινωνικό σφαγείο

 
Ο 4χρονος Άγγελος κινδυνεύει από κύρωση του ήπατος αν δεν πάρει τα φάρμακα για την σπάνια ασθένειά του(Τυροσιναιμία τύπου 1). Τα φάρμακα κοστίζουν 1.300 ευρώ το μήνα και η οικογένεια του Άγγελου (εργάζεται μόνο ο πατέρας) έχει εισόδημα 900 ευρώ το μήνα.

Ο ΕΟΠΥΥ ουσιαστικά δεν υπάρχει.
Το κράτος πρόνοιας έχει καταργηθεί ως περιττό. Ο μισθός του πατέρα ενδέχεται να μειωθεί κι άλλο! Και το παιδί, το μέλλον αυτής της χώρας θα χαθεί πριν ν’ ανατείλει. Για ποιον γίνονται τότε οι περίφημες μεταρρυθμίσεις; Όχι βέβαια για τον άνθρωπο, όχι για την καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, ούτε για την ενίσχυση της παιδείας και του συστήματος Υγείας, αλλά για την επιπλέον συσσώρευση πλούτου. Κέρδος πάνω στο κέρδος. Υπ’ αυτή την οπτική, η θυσία χιλιάδων παιδιών, εκατοντάδων χιλιάδων ζωών, αποκαλείται ανταγωνιστικότητα.

Η ΚΡΑΥΓΗ

  Απο κοινωνικη αριστερα
Δημοσιεύτηκε στο blog Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα στις 9.9.2012

από Blackpanther

Το κείμενο άρχισε να γράφεται στα μέσα του Αυγούστου κι ενώ ήταν νωπή η ρατσιστική δολοφονία στο κέντρο της Αθήνας (η οποία παραμένει φυσικά ‘ανεξιχνίαστη’ και προκλητικά ατιμώρητη…) και ολοκληρώθηκε μετά από μια μεγάλη παύση στις 9 Σεπτέμβρη συμπεριλαμβάνοντας όλες τις νέες εξελίξεις.
Γι’αυτό το λόγο είναι κάπως άνισο και ασύμμετρο. Μέσα σε αυτό υπάρχουν αγωνίες και προβληματισμοί μου μαζί με την προβολή του ζητήματος του εκφασισμού της Ελληνικής κοινωνίας που σαν ζήτημα είναι πια αναντίρρητο ως προς την ύπαρξη του.

Προς παραδειγματισμό

 Δημήτρης Καλλέργης  /  Απο Πολιτικο Καφενειο
Σε εποχές όπου ο ένοπλος πόλεμος ήταν σε πλήρη εξέλιξη, τα «μπλόκα» και οι εκτελέσεις ήταν μια υπαρκτή πραγματικότητα. Πολλές φορές τα θύματα ήταν μέλη αντιστασιακών ομάδων, τα οποία επιλέγονταν «για παραδειγματισμό» των τοπικών κοινωνιών. Έτσι, αφαιρούσαν δυνάμεις από όσους μπορούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση, ενώ ταυτόχρονα πειθαρχούσαν όσους έμεναν πίσω. Στις μέρες μας, τα οικονομικά όπλα χρησιμοποιούνται ως μέσο καθυπόταξης των κοινωνιών, ενώ παράλληλα το πολιτικό προσωπικό φροντίζει να δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για την ευμάρεια και την αναπαραγωγή της αστικής τάξης στο μέλλον. Η κοινωνία μας μεταλλάσσεται, αυταρχικοποιείται και παράλληλα στρώνεται κόκκινο χαλί για μια πιο σκληρή καταπίεση των λαϊκών στρωμάτων –και εκτός μνημονίου.

Απλωμένος τραχανάς

 
        (Πρώτα ο Papaδήμιος, τώρα  η Συγκυβέρνηση).
 

Απο Πολιτικο Κορακι

Απλωσε τον τραχανά της η μνημονιακή Συγκυβέρνηση.
ΟΛΑ στο τραπέζι.
Από περικοπές και ωράρια μέχρι απολύσεις και "αξιοποιήσεις".

Απαιτήσεις της τρόϊκας, δήθεν.
Επικοινωνιακό παιχνίδι.
Κάτι θα αποσυρθεί. Κάπου θα κάνουν "πίσω".

ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΟΥΜΕ;

Απο AΔΕΣΠΟΤΟΣ


Ο Πλίνιος έγραφε, ότι το μόνο που ξέρει ο άνθρωπος από την στιγμή που θα βγει από την κοιλιά της μάνας του, είναι να κλαίει. Πίσω απ’ όλα ανακαλύπτει θλίψη ή την ματαιότητά τους. Ίσως επειδή αν μας λείπει κάτι, αυτό είναι ο Χρόνος. Κυνηγάμε την Γνώση σε όλη μας την ζωή, για να ανακαλύψουμε ότι τελικά όταν την αποκτήσουμε, δεν έχουμε αρκετό Χρόνο για να την αξιοποιήσουμε.
Η μεγαλύτερη γνώση είναι ότι τελικά δεν είμαστε τίποτα σημαντικό, παρά όντα που αρνούμαστε τις αδυναμίες τους. Αγαπάμε την Ελευθερία, αλλά δεν μας αρέσουν οι ελεύθεροι άνθρωποι. Ο Παράκελσος όταν είχε μείνει μόνος, χωρίς κανέναν φίλο και έγραφε, ενώ παράλληλα συνομιλούσε με την σκιά του, άρχισε να σκίζει σελίδες από το σύγγραμμά του και τις έκαιγε, επειδή ήθελε να δουν οι άνθρωποι ένα φως επιτέλους μέσα στην νύχτα. Υπάρχει ελπίδα;

Επιστροφη στις ριζες

http://img145.imageshack.us/img145/9287/barba.gif
Γρήγορα να βρείς τον παππού σου!!!
 

Απο AΔΕΣΠΟΤΟΣ

Στα τσακίδια ρεεεε

Της Μιχαλούς  /  Απο Το Ποντίκι

Οι μνημονιακοί προστάτες μας έχουν ρίξει στα σκατά, για τέταρτη συνεχή χρονιά,  και μας χρησιμοποιούν  πότε για τα συμφέροντα του ενός και πότε για του άλλου, και πάντα για δικούς τους σκοπούς.
H επιβολή της δικτατορίας της ελίτ έχει οδηγήσει, τη διάλυση της παραγωγικής δομής και των κοινωνικών και εργασιακών θεσμών δημιουργώντας έτσι με ραγδαίους ρυθμούς την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό περιθώριο.

Διήμερο εκδηλώσεων του περιοδικού Ευτοπία και της ομάδας ελευθεριακών κομμουνιστών για τις μορφές αντίστασης και ελευθεριακής οργάνωσης στον ευρωπαϊκό νότοΑπο Βαθύ Κόκκινο

Νομική σχολή Αθήνας, Παρασκευή 28 – Σάββατο 29 Σεπτέμβρη

Ο ευρωπαϊκός νότος τείνει να γίνει ένα ακόμα άγριο ελ ντοράντο του παγκόσμιου καπιταλισμού. Υπό την πίεση της οικονομικής κρίσης, επιχειρείται η διάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος και κάθε δυνατότητας κοινωνικού αυτοκαθορισμού.
Όμως, η κοινωνική ερημοποίηση που επιδιώκουν να επιβάλουν βρίσκεται πολύ πιο μακριά απ΄ ό,τι πιστεύουν. Νέοι αγώνες ξεπηδούν συναντώντας τις εμπειρίες και τις δομές που χρόνια τώρα υπάρχουν και φωτοδοτούν τον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση.

Η λογική και η κυρία Μπέλλου ή άλλως πως και «α-Μπελλουφιλοσοφίες»


Απο Εργατικός Αγώνας  via Σεισαχθεια

Η κυρία Ελένη Μπέλλου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε άρθρο της στο «Ριζοσπάστη» (27/2/2011), ισχυριζόταν:
«Χωρίς αμφιβολία υπάρχει διαλεκτική σχέση ανάμεσα στην κομματική βάση και την καθοδήγηση, με προβάδισμα στη δεύτερη λόγω δυνατότητας γενίκευσης της πείρας, συνολικά θεωρητικής υποδομής (…). Η Ιστορία επιβεβαιώνει ότι ιδιαίτερα σε φάσεις μεγάλων αποφάσεων, σε καμπές, καθοριστικός είναι ο ρόλος του κόμματος, που προσδιορίζεται από τις αποφάσεις του καθοδηγητικού οργάνου. Οι οπορτουνιστικές εκφορές της αστικής ιδεολογίας αρέσκονται να παραμυθιάζουν για τον αποφασιστικό ρόλο της κομματικής βάσης»!!!

Έξω φασίστα… απ’ το λεωφορείο!

  Απο Οικοδόμος

Η παρακάτω ιστορία αλιεύθηκε από το facebook: Λεωφορείο της γραμμής. Μαυρούλης καθισμένος ανάμεσα σε χίλια μπαγάζια κάνει αέρα στο παιδάκι του που το έχει αγκαλιά να την ψιλοβγάλει με τον καύσωνα. Δίπλα του κάθεται μια κοπέλα. Ξαφνικά εισβάλλει ο καραγκιόζης-φασίστας, πάει καρφί στον μαυρούλη
και λέει “Σήκω ρε αλήτη να κάτσω”. Η κοπέλα έκπληκτη αντιδρά: “Με ποιο δικαίωμα του μιλάτε έτσι;” “Σκάσε εσύ μωρή πατσαβούρα μην τις φας”.

Η ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΣ 11ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ  /   Απο Ριζοσπαστης
Το «Σχέδιο Για Τον Νέο Αμερικανικό Αιώνα» (PNAC) ιδρύθηκε το 1997, με απολύτως ξεκάθαρους και διακηρυγμένους στόχους:
Την απόλυτη και με κάθε μέσο επιβολή της αμερικανικής κυριαρχίας στον κόσμο κατά τον 21ο αιώνα.
Στα «μανιφέστα» του PNAC, που είδαν το φως της δημοσιότητας τόσο τον Ιούνη του 1997, όσο και το Νοέμβρη του 2000
(το δεύτερο, δηλαδή, μόλις ένα χρόνο πριν από τους Δίδυμους Πύργους)
γινόταν καθαρό πως η αμερικανική κυριαρχία θα περνούσε μέσα από «προληπτικούς» πολέμους, μέσα από την καθυπόταξη έως και κατάργηση του ΟΗΕ (που παρουσιαζόταν σαν ένα «φόρουμ για αριστερίζοντες, αντισιωνιστές και αντιιμπεριαλιστές») και μέσα από την επιβολή της κρατικής τρομοκρατίας ως παρονομαστή των διεθνών σχέσεων.

ΣΕΡΡΕΣ: 450 (!) επιχειρήσεις μετακόμισαν στη Βουλγαρία λόγω «μέτρων» και υπερφορολόγησης

Απο Οικοδόμος
Η προεκλογική «καραμέλα» Σαμαρά ότι «οι εργατικές διεκδικήσεις, το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ κλείνουν ή διώχνουν τις επιχειρήσεις από τη χώρα», έλιωσε από καιρό. Ποιος αλήθεια μπορεί σήμερα να πειστεί από την βρώμικη προπαγάνδα περί «αποκλεισμού» του ιστορικού κέντρου και «στραγγαλισμού» της αγοράς από τις «συνεχόμενες» και «υποκινούμενες» διαδηλώσεις εργαζομένων και άλλων κοινωνικών ομάδων;

Ο Στουρνάρας πιέζει την ΔΕΗ για 50% έκπτωση στην οφειλή Μυτιληναίου!

 
  Απο LEFTeria-news
Πολύ καιρό τώρα, διαβάζουμε σε οικονομικές εφημερίδες και ιστότοπους, για το χρέος του Ευάγγελου Μυτιληναίου προς την ΔΕΗ. Ο κος Μυτιληναίος είναι επικεφαλής ενός εξαιρετικά κερδοφόρου Ομίλου, ο οποίος ανακοίνωσε κερδοφορία 99,4 εκατομμύρια ευρώ το 9μηνο του 2011 και πολλές επιχειρήσεις του, συνεργάζονται με την ΔΕΗ. Το χρέος του επιχειρηματία προς την Δημόσια επιχείρηση έχει ανέλθει στα 140 εκ.ευρώ και ανεβαίνει με ρυθμούς 15 εκ.τον μήνα. Η ΔΕΗ, ποιούσα την ανάγκη φιλοτιμία, απέστειλε τον λογαριασμό στην “Αλουμίνιο Ελλάδας”, με την σημείωση οτι αν δεν πληρωθεί, μέχρι την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, θα σταματήσει η Επιχείρηση να παρέχει ρεύμα.

Ο ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ

Του Απόστολου Παπαδημητρίου / Απο Σεισαχθεια 

Το θέμα της προβολής τηλεοπτικών σειρών τουρκικής παραγωγής μας απασχόλησε στο παρελθόν. Τώρα όμως δεν πρόκειται για κάποια έμμεση αλλά για μία κατά μέτωπο επίθεση του νεοοθωμανισμού, τον οποίο εκφράζει απροκάλυπτα ο υπουργός των εξωτερικών της Τουρκίας δια στόματος και γραφίδος.
Οι Τούρκοι έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν για την προβολή της νέας τους σειράς από ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό. Έχει αυτή ως θέμα τη ζωή και τους άθλους του σουλτάνου τους Σουλεϊμάν, ο οποίος απεκλήθη μεγαλοπρεπής όχι μόνο από τους Τούρκους αλλά και τους Δυτικοευρωπαίους. Υπήρξε ο σουλτάνος, που βασίλευσε κατά την μέγιστη ακμή της οθωμανικής αυτοκρατορίας και έφθασε να πολιορκήσει χωρίς να καταφέρει να αλώσει τη Βιέννη.

Τα δικα μας "ισοδυναμα"


Απο ΑΝΑΡΧΟΓΑΤΟΥΛΗΣ

H εξαγωγή "δημοκρατίας"...
 

Απο praxisred

Πηγή: Redfly

Εδώ θ' αναμετρηθούν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις της προόδου με την αδίστακτη χούντα των δωσίλογων της συγκυβέρνησης...

Απο sibilla-gr

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε

Πανηγυρική επιβεβαίωση του ιστολογίου μας "Στοχασμός-Πολιτική"... έρχονται τα χειρότερα,
διαβάστε αναλυτικά τι γράψαμε στις 6 Μαΐου 2012,
ακριβώς λίγες μέρες πριν τις πρώτες εκλογές:

Επισημαίνουμε ότι, μετά από ασφαλείς πληροφορίες μας έχουν ετοιμάσει και "ΙΔΙΩΝΥΜΟ" [Ειδικότερα όμως ιδιώνυμο χαρακτηρίστηκε το αδίκημα της εφαρμογής ιδεών που αποσκοπούν στην δια βιαίων μέσων ανατροπή του κοινωνικού καθεστώτος όπως αυτό ορίστηκε από τον Ν.4229/1929] . Το οποίο θα λέει απλά κάθε αντίδραση στην εφαρμογή του μνημονίου θα είναι ποινικό αδίκημα και θα διώκεται αυτεπάγγελτα. Το εάν θα ισχύσουν οι...

ΜΑΣΟΝΙΑ... Ένα αόρατο δίχτυ πάνω απο την Ελλάδα !!!

  Απο ramnousia
Η διείσδυση των μασόνων σε όλους τους καίριους τομείς του κρατικού μηχανισμού και γενικότερα της οικονομικής, επιστημονικής και κοινωνικής ζωής του τόπου γίνεται με μεθοδικότητα και με πρακτικό στόχο την...τοποθέτηση
ή ... τον έλεγχο ανθρώπων σε θέσεις «κλειδιά» από τις οποίες επηρεάζεται η λήψη αποφάσεων.

Από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα ως τα υποκαταστήματα Τραπεζών και από τις δημόσιες επιχειρήσεις ως τις επαγγελματικές οργανώσεις, οι μασόνοι προσπαθούν να προωθούν μέλη τους σε καίριες θέσεις.

Το αποκορύφωμα βέβαια της προσπάθειάς τους είναι ο έλεγχος της πολιτικής ζωής του τόπου και η διείσδυσή της στο Στρατό.

ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ ΠΡΟΓΚΙΞΤΕ ΤΟΥΣ, ΚΡΑΞΤΕ ΤΟΥΣ, ΜΠΟΥΓΕΛΩΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ…

 
Απο Χαρρυ Κλυνν

 "Μέχι και τέλη Ιουνίου, τα λεφτά τα οποία έχουν δημιουργηθεί ως αποθεματικό, αρκούν για να καλύψουν τις ανελαστικές ανάγκες του ελληνικού δημοσίου"

Γνωστό το τροπάριο των μνημονικών καθαρμάτων και μ’ αυτό οι πολιτικοί απατεώνες ξεγέλασαν για μια ακόμη φορά τον Ελληνικό λαό.
Σαμαράς: «Δεν μπορώ να δω τη χώρα με άδεια ράφια, κλειστά μαγαζιά χωρίς καύσιμα και φάρμακα» Ουστ, κοπρίτη!

Πέρασε ο Ιούλιος, πέρασε ο Αύγουστος και είμαστε στα μέσα περίπου του Σεπτεμβρίου!

ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ «ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ»!

Απο Προλεταριακη Σημαια

Την ώρα που η τεράστια αντιλαϊκή και αντεργατική λαίλαπα σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα της.
Την ώρα που η Τρόικα απαιτεί έξη μέρες εργασία και 11 ώρες ανάπαυση και οι άρρωστοι δεν βρίσκουν φάρμακα…
Την ώρα που προνήπια πετάγονται έξω από το σχολείο, μαθητές ψάχνουν τα… σχολεία τους που έχουν συγχωνευτεί…
Την ώρα που ξεπροβάλλει έντονα ο κίνδυνος να διδάξουμε σε παγωμένες αίθουσες και σε σχολεία χωρίς πόρους και χρηματοδότηση..
Την ώρα που η λαιμητόμος των απολύσεων και στην εκπαίδευση επικρέμεται απειλητική…

Τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο στην Ελλάδα...

 ...μετά από δυόμισι χρόνια εφαρμογής της πολιτικής 
που επιβάλλουν η ΕΕ και το ΔΝΤ  μέσω των αλλεπάλληλων μνημονίων


Απο Χαρρυ Κλυνν

Στον Καιάδα της ανοησίας

Του Σταύρου Χριστακόπουλου   /   Απο Το Ποντικι

«Όπου η πολιτεία δεν εφαρμόζει το νόμο, θα υπάρχει ένας χρυσαυγίτης για να προστατεύσει τον Έλληνα». Τάδε έφη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενής – ή Καιάδας. Μια συμμορία «κοινωνός» των απόψεων της Χρυσής Αυγής μαχαίρωσε έναν Έλληνα ταξιτζή, επειδή πήγε να κουρευτεί σε κουρείο με Πακιστανό ιδιοκτήτη, τον οποίο επιπλέον... υπερασπίστηκε. Στη Γερμανία ομοϊδεάτες του βουλευτή ξυλοκόπησαν Έλληνες εφημεριδοπώλες κατά το πρότυπο της... Ραφήνας.
Προφανώς λοιπόν ούτε οι Έλληνες είναι προστατευμένοι από τις αφιονισμένες νεοναζιστικές συμμορίες, οι οποίες απλώνονται σαν επιδημία σε όλη τη χώρα. Όπως άλλωστε δεν ήταν οι Γερμανοί προστατευμένοι από τον γερμανικό ναζισμό ούτε οι Ιταλοί από τον ιταλικό φασισμό.

Το Λόμπι της Σφαγής

  Απο ΑΝΑΡΧΟΓΑΤΟΥΛΗΣ
 
Είμαι ένα ανερμάτιστο παραζαλισμένο κοτόπουλο. Είμαι ένα τσουλάκι της Ιστορίας. Είμαι ένας παρατηρητής της Ιστορίας. Είμαι αυτός που βρίσκεται πάντα δυο σελίδες πίσω από το έργο. Όσο οργίζομαι με τη σελίδα οκτώ, η σελίδα δέκα γράφεται. Φτάνω απεγνωσμένος στη σελίδα δέκα και η δώδεκα είναι πια ολοκληρωμένη.

Δώδεκα. Η ελπίδα μου κρεμάστηκε. Είδες; Το έριξα στην πλάκα. Ή στην πλάκα θα το ρίχνω ή στην κακομοιριά. Όχι στη δράση. Ακόμα χειρότερα, όχι στην κατανόηση. Δεν με ενδιαφέρει να καταλάβω. Είναι πολύπλοκο πράγμα η κατανόηση. Απαιτεί προσπάθεια διαρκή. Κι ίσως δεν με συμφέρει να καταλάβω. Γιατί αν καταλάβω, θα καταλάβω ότι έφταιξα, ότι έφταιξα πολιτικά, ότι έφταιξα ως πολίτης.

Ας μιλήσουμε για τσίπα…


   Απο ΕΛ.Λ.Α.Σ.

Ετυμολογικά η λέξη σημαίνει πέτσα και εναλλακτικά αναφέρεται και στην παχιά κρούστα των γαλακτοκομικών προϊόντων. Μεταφορικά δηλώνει την ηθικότητα. Ξετσίπωτος είναι ο άνθρωπος που δεν έχει δέρμα (μεταφ. δίχως ηθικό φραγμό). Άλλοι θεωρούν ότι είναι, πιθανόν, σλαβικής προέλευσης (tsipa), ενώ άλλοι το συνδέουν με το μεσαιωνικό τσεμπέρι (στη Λευκάδα τσίπα είναι το μαύρο ή το καφέ κεφαλομάντηλο των γυναικών), ή με τη σίφα του Ησύχιου (υμένες που καλύπτουν το πρόσωπο του εμβρύου). Στην ποντιακή διάλεκτο “τσίπα” σημαίνει ομφαλός.

Αγκαλιάστε . τους... φτωχοδιάβολους!

Ελλείψει βιομηχανίας στην Ελλάδα, εργατικό προλεταριάτο δεν υπάρχει.
Αν υπήρχε θα το βλέπαμε να εξεγείρεται, να θυμώνει, να μαλλώνει, να γκρεμίζει σπίτια και μνημονιακές πολυκατοικίες.


Υπάρχουν, βέβαια, αγρότες, έμποροι, μεσίτες, μεσάζοντες, πλανόδιοι πωλητές, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, ένστολοι πάσης φύσεως και αποστολής, δημοσιοκάφροι, χρηματιστές, σπεκουλαδόροι, "βαρώνοι", καλλιτέχνες και αοιδοί, τηλεπερσόνες και λοιπές άλλες κοινωνικές ομάδες, που με την ψήφο τους ανακατεύουν τα σκατά στα οποία, τις τελευταίες δεκαετίες, επιπλέει η νεοελληνική δημοκρατία.

Xιλή, επίμονη μνήμη


(Με αφορμή τη συμπλήρωση των 39 χρόνων από το στρατιωτικό πραξικόπημα στη Χιλή -οργανωμένο, βέβαια, από τη CIA- και την αυτοκτονία του προέδρου της χώρας Σαλβαδόρ Αλιέντε, σκέφτομαι πως υπάρχει κάτι πολύ χειρότερο και πολύ πιο εύκολο από το να γίνει η Ελλάδα Αργεντινή: να γίνει Χιλή.)
Απο pitsirikos.net

Ζωή εντός παρενθέσεως

  Απο Δραση Τωρα

Διαβάζοντάς το, πίστεψα στην αρχή ότι ήταν «μαϊμουδιά».
 Ή ότι οι χαρτογιακάδες της τρόικας, οι δευτεροκλασάτοι πλην αδρά πληρωμένοι υπάλληλοι της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ που αμιλλώνται στην αποστήθιση του Φρίντμαν, θέλουν να κάνουν πλάκα στους υφισταμένους τους υπουργούς κι υφυπουργούς, να δοκιμάσουν τα ανακλαστικά τους, τις «κόκκινες γραμμές» τους, τους απονεκρωμένους νευρώνες τους. Συνηθισμένοι να ακούνε μόνο «ναι» σε κάθε παράδοξη απαίτησή τους είπαν «ας πετάξουμε και μια πατάτα, να δούμε αν θα είναι το ίδιο πρόθυμοι».

Σπάρτη: Νεκρός ο επίδοξος βομβιστής – Εμπλοκή Χρυσής Αυγής

  Απο AΔΕΣΠΟΤΟΣ
Ο 33χρονος, επίδοξος βομβιστής, υπέκυψε στα τραύματά του.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 33χρονος αποτελούσε μέλος της Χρυσής Αυγής και ετοιμαζόταν για εμπρηστικές επιθέσεις χωρίς ακόμα ωστόσο να έχει προσδιοριστεί ο στόχος.

Πληροφορίες, που μεταδίδονται από ιστοσελίδες, αναφέρουν πως αστυνομικοί της Ασφάλειας Σπάρτης σε ελέγχους που πραγματοποίησαν σε σπίτι, το οποίο φέρεται να ανήκει σε συνεργό του, βρήκαν 60 έτοιμες ... αυτοσχέδιες βόμβες.

Πτυχιούχοι, μην ανησυχείτε!

Tου Σώτου Χρυσαφόπουλου        /      Απο ΕΛ.Λ.Α.Σ.
Τους έχω ικανούς να φορολογήσουν και τα πτυχία. Μόνο τα πτυχία; Τους έχω ικανούς να φορολογήσουν και τα κομμένα νύχια. Πώς μου ήρθαν τα κομμένα νύχια; Έσπασα το κεφάλι μου, για να σκεφθώ κάτι ακόμη πιο ακραίο και από αυτό που ακούστηκε σατιρικά, ότι δηλαδή θα επιβάλλουν μέχρι φόρο θανάτου. Είπα, λοιπόν, τι μπορεί να φορολογηθεί ακόμη και μετά το θάνατο; Τα νύχια! Τα νύχια που κάπου είχα διαβάσει ότι συνεχίζουν να μεγαλώνουν, υπό τύπον πειστηρίου της αιώνιας ζωής, αλλά και νόστου για τα εφήμερα.