#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ουρές ανέργων έξω από γραφείο ανεργίας στο Αννόβερο. Η χρονιά είναι 1932. Στο βάθος το σύνθημα λέει “Ψηφίστε Χίτλερ”

  Απο konserbokoyti

David Graeber: Χρέος/κρίση/παγκόσμια επανάσταση

 
  Απο Εφημεριδα Δραση
 
O David Graeber είναι σήμερα ο πιο πολυδιαβασμένος αναρχικός ακτιβιστής και επιστήμονας στον κόσμο. Ανθρωπολόγος καθηγητής με συμμετοχή στην διαμόρφωση των πολιτικών θέσεων και την εξέλιξη των αντικαθεστωτικών κινημάτων από την εποχή του κινήματος της αντι-παγκοσμιοποίησης έως το Occupy Wall Street μοιράζετε μαζί μας τις ελπίδες και τον αγώνα για την παγκόσμια κοινωνική απελευθέρωση. Με αφορμή τις ομιλίες του στο φεστιβάλ Occupy Planet Earth που διοργανώθηκε στο Πολυτεχνείο από το Κενό Δίκτυο, το περιοδικό Βαβυλωνία και την συνέλευση του BFest ο Τάσος Σαγρής συναντήθηκε και συζήτησε με τον David Graeber

Το πρώτο συνεργατικό-αυτοδιαχειριζόμενο βιβλιοπωλείο στην Αθήνα είναι γεγονός!


Απο efimeridadrasi
Ο χώρος των Εκδόσεων των Συναδέλφων (αυτοδιαχειριστικού εγχειρήματος από εργαζόμενους στο χώρο του βιβλίου) όπου θα στεγαστούν οι δράσεις της έκδοσης, διακίνησης και πώλησης βιβλίων, άνοιξε τις πύλες του!H Ελλάδα θυγατρική τους!

Απο praxisred

Την κήρυξη της Ελλάδας σε «ειδική οικονομική ζώνη» προτείνει ο πρόεδρος του συνδέσμου Γερμανών βιομηχάνων Χανς Πέτερ Κάιτελ.


«Ειδική ζώνη»! Χωρίς νόμους, δικαιώματα και συντάγματα. «Ειδική» δηλαδή ο νόμος της καπιταλιστικής ελευθερίας, ο νόμος του ισχυρού! Αλλιώς γιατί να είναι «ειδική»;


«Οι δίδοντες στήριξη στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να συνδιαμορφώνουν τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα» υποστηρίζει ο αξιότιμος κος πρόεδρος.Χρυσοθήρες και... νεκροθάφτες

Απο Το Ποντίκι

♦ Οι γαλλικές τράπεζες, παρότι δα­πάνησαν κάπου 20 δισ. στις ελληνικές τους επενδύσεις, φεύγουν «σφαίρα» από την Ελλάδα.

♦ Οι κυπριακές επίσης θέλουν να φύ­γουν (αν και ο Προβόπουλος δεν τις αφήνει ακόμη). Οι προς ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεις δεν προσελκύουν κάποια πολύ σοβαρά επενδυτικά «σπίτια».


♦ Ακόμη και τα φιλέτα, όπως η ΔΕΗ, αποτελούν στόχο κεφαλαίων όχι και τόσο... «πρώτης» προέλευσης, ενώ με­γάλοι ξένοι, επί χρόνια στρατηγικά το­ποθετημένοι στον ΟΠΑΠ, τον αφήνουν στα χέρια των... συνήθων υπόπτων Ελ­λήνων.Η Δημόσια Νομιμοποίηση του Φασισμού

του Ιουλιανού
Το μυστικό της επιτυχίας του φασισμού μέσα σε συνθήκες κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, δηλαδή ο εμφύλιος οικονομικός πόλεμος των επιχειρηματικών ελίτ και της άρχουσας τάξης, είναι φαινόμενο ιστορικό. Η αντίθετη τάξη, η μισθωτή εργασία δηλαδή, μπλέκεται και αυτή στα γρανάζια αυτού του εμφυλίου.
Θα ήταν ωστόσο ανοησία εάν πιστεύουμε πως η μισθωτή εργασία είναι ένα ενιαίο συνειδητό σύνολο. Είναι σαφέστατος ο διαχωρισμός ανάμεσα στην ταξική στην εθνική και στην ατομική συνείδηση.
Η ανεργία, ο αποκλεισμός από το δικαίωμα της εργασίας, ο αποκλεισμός από την οικονομική ζωή, η εξαθλίωση, η πείνα, η καταπίεση και ο φόβος, είναι παράγοντες αρνητικοί, και επομένως δεν μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ της ενότητας, της αλληλεγγύης, ανάμεσα στην εργατική τάξη. Στο στάδιο αυτό η πλειοψηφία των πάντα εκμεταλλεύσιμων μισθωτών- εργατών οδηγείτε στην σιωπή, στην παραίτηση στην υποταγή. Η ανεύρεση του μεροκάματου γίνεται σε αυτό το στάδιο ο στόχος ζωής. Προέχει η επιβίωση που με την σειρά της θα προκαλέσει ανοχή και ανεκτικότητα στον αντιδραστικό λαϊκισμό, που καλλιεργεί τη συνείδηση ότι για όλα φταίνε οι μετανάστες.
«Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτου κινδύνου» εξαιτίας των μεταναστών θα πει ο Δένδιας.

“Φύγε μαλάκα πλούσιε…”- “Φεύγω μαλάκα λαέ…”

 
Όλη η Γαλλία βρήκε θέμα να ασχολείται αυτές τις μέρες.
Το θέμα λέγεται Μπερνάρ Αρνό και είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Γαλλία.
Ο εν λόγω  κροίσος λοιπόν είπε ότι δεν πρόκειται να κάτσει και να πληρώσει τα ωραία του λεφτά στο Γαλλικό κράτος που έχει πρόθεση να φορολογήσει με 75% τα κέρδη άνω του 1εκ. ευρω.
Θα τα μαζέψει και θα πάει αλλού. Στο Βέλγιο ας πούμε ή όπου αλλού επιτρέπεται και δεν του κολλάνε. Δεν μπορεί, θα βρει μια λογική χώρα που να σέβεται τα δικαιώματα των πλουσίων.
Τι διάολο, Παγκοσμιοποίηση έχουμε κι ό,τι θέλουμε κάνουμε.
Να σημειώσουμε ότι στην κρίση του 1929 το Αμερικάνικο κράτος είχε πάρει ακόμη πιο σκληρά μέτρα και είχε φτάσει κάποια στιγμή σε φορολόγηση των πλουσίων σε ποσοστό 80%. Η διαφορά ήταν ότι τότε δεν ήταν τόσο εύκολο όσο τώρα για τους πλουσίους “να φύγουνε …να πάνε αλλού”. Από τότε όμως οι πλούσιοι σκέφτηκαν και δούλεψαν πολύ και άλλαξαν τα πράγματα.

Η δημοκρατία ως προϊόν κατανάλωσης

 
Απο eagainst

Όταν το αυτονόητο γίνεται… όραμα.
Όλα τα καταναλωτικά αποκτήματα εμπεριέχουν κινδύνους. Οι έμποροι όμως των αγαθών, που παραπλανητικά αποκαλούνται διαρκείας, διαβεβαιώνουν τους πελάτες τους ότι τίποτε δεν θα συμβεί και ότι το προϊόν θα συνεχίσει να υπάρχει. Είναι μία υπόσχεση που δεν μπορούν να τηρήσουν. Την ίδια ακριβώς πρακτική χρησιμοποιούν και οι υπηρέτες των κομμάτων, τα στελέχη και οι αρχηγοί τους, ως άλλοι έμποροι ή managers. Εμπορεύονται οράματα και δίνουν υποσχέσεις που δεν μπορούν να τηρήσουν. Κανένας από αυτούς δεν μπορεί με καθαρή συνείδηση να μας πει ότι θα πραγματώσει το όραμα που υπόσχεται ή ότι ο ίδιος θα υπάρχει σε αυτή τη θέση προκειμένου να μας δώσει εξηγήσεις πάνω στο γιατί δεν πραγμάτωσε το όραμά του ή την υπόσχεση που μας έδωσε.

Φασισμός: Σαρξ εκ της σαρκός τους

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
 
Είναι

η υπονόμευση του συλλογικού και η θρησκεία του άφατου ατομισμού που στην οικονομία λατρεύει τον «ιδιώτη» και στην πολιτική διακηρύττει το θατσερικό δόγμα «η κοινωνία δεν είναι τίποτα, το άτομο είναι το παν».

Αυτή είναι τρομοκρατία!


11 Σεπτέμβρη 1973... 60.000 οι νεκροί από...

...το αμερικάνικο πραξικόπημα στη Χιλή
Ξεχνάμε;

 

Απο sibilla-gr

Θεσμοθέτηση της Ανατροπής

 Δημήτρης Αργυρός  /  Απο Πολιτικο Καφενειο

Παλαιό το ερώτημα ψάχνει νέες απαντήσεις, σε μια συγκυρία που η κρίση ξεπερνά τα όρια της χώρας μας και πνίγει την ήπειρο που γεννήθηκε ο καπιταλισμός. Τι γίνεται μετά την έκρηξη, τι γίνεται μετά την εξέγερση; Επιστροφή στην ομαλότητα, επιστροφή σε μια νέα κανονικότητα ή θεσμοθέτηση της εξέγερσης, των δομών της εξέγερσης και αν ναι τι σημαίνει αυτό και τι συνεπάγεται αυτό; savalas.gr Ερώτημα που επιχειρούν να το προσεγγίσουν- μέσα από διαφορετικές οπτικές που άλλοτε συγκλίνουν και άλλοτε αποκλίνουν- ο M. Hardt και ο J. Holloway , δυο διανοούμενοι της ελευθεριακής αριστεράς , σε ένα διάλογο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα και στην Ελλάδα. Με τίτλο: Διάλογος για τις κοινωνικές εξεγέρσεις- θεσμοθέτηση και ανατροπή- εκδόσεις Σαββάλας-2012. Ποιοι είναι;;; Παρόλο που όπως είπαμε ανήκουν και οι δυο στο χώρο της ελευθεριακής αριστεράς, στο χώρο του ελευθεριακού κομμουνισμού, που αντιτάχθηκε στο κυρίαρχο ρεύμα του Σοβιετικού μαρξισμού και κομουνισμού, ανήκουν σε διαφορετικά ρεύματα σκέψης και φιλοσοφίας.

Θέλουμε φασισμό; Όχι! Θέλουμε ρατσισμό; Όχι! Θέλουμε … αστική δημοκρατία; Όχι! Θέλουμε ανατροπή; Ναιιιι! Εδώ και τώρα!

«Αφιέρωμα στην εγκληματική Νέα Τάξη Πραγμάτων»
 
Βάιος Φασούλας -ΤΡΙΚΑΛΑ / Απο Πολιτικο Καφενειο
 
Ξεκινώντας με μια σύντομη εισαγωγή με αναφορά στην Αριστερά, η οποία, για τη σημερινή κατάσταση σε μεγάλο βαθμό θεωρείται υπεύθυνη. Η αδυναμία-ανημποριά της (εσκεμμένα ή μη) με … πρωτοπόρο το ΚΚΕ, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να επιλέξει ως αγώνα το αειθαλές κρώξιμο και την γραφικότητα έναντι της ταξικής πάλης, το οδήγησε στην άρνηση συνεργασιών με την ευρύτερη Αριστερά προκειμένου να βγει η Ελλάδα από τα σκοτάδια. Όπως, επανειλημμένα, το έχουμε επισημάνει, έχει κι αυτό τη δική του ευθύνη διότι συντέλεσε ή επέτρεψε στην εκκολαπτική μηχανή του φασισμού να παράγει ανεξέλεγκτα ρατσιστικά αποβράσματα που αποτελούν αν όχι το προμάντεμα για την επαναφορά του ναζιστικού καθεστώτος, σίγουρα το βραχνά της κοινωνίας μας, όπως αυτή πρόσφατα καταγράφηκε απάνθρωπα και βίαια σε βάρος των «λαθρομεταναστών».


Σταμάτησε να λειτουργεί ο «902»

Ύστερα από 20 χρόνια λειτουργίας έπαψε να λειτουργεί ο τηλεοπτικός σταθμός 902 ιδιοκτησίας του Κ.Κ.Ε.


Απο Βαθύ Κόκκινο
Ανακοίνωση για τους λόγους που αναγκάζουν την ηγεσία του κόμματος να προβεί σε αυτή την ενέργεια εξέδωσε η Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε και αναφέρει:
Η τηλεόραση του «902» παύει να μεταδίδει το πρόγραμμά της, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο ιδιαίτερα μεγάλο κόστος λειτουργίας της με τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ο τηλεοπτικός σταθμός, αυτό σήμερα είναι αδύνατο για οικονομικούς λόγους. Η ΚΕ έχει ήδη ενημερώσει, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, όλα τα κομματικά όργανα και τις ΚΟΒ για τις δυσκολίες και το ενδεχόμενο να σταματήσει η λειτουργία της τηλεόρασης.


Να πεθάνετε, να πεθάνετε!!! (ή η πνευματικότητα των δήθεν καλλιτεχνών)

Παναγιώτης Σπυρόπουλος – Οικονομολόγος
 
Είναι αρκετός καιρός τώρα που ταλανίζει πολλούς φίλους και γνωστούς, η στάση ορισμένων “θεωρητικά” πνευματικών ανθρώπων ή καλλίτερα προβεβλημένων από τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης καλλιτεχνών, κυρίως τραγουδιστών και τραγουδοποιών, που “δήθεν” εκπροσωπούν τον λεγόμενο “ποιοτικό” χώρο ή όπως είχε πει ο μεγάλος Μάνος Χατζιδάκις το έντεχνο τραγούδι. Και εννοώ τη στάση τους απέναντι στα πράγματα σήμερα, η οποία στάση μπορεί να χαρακτηριστεί το λιγότερο παθητική και σε ένα βαθμό ελιτίστικη, αφού δεν είναι λίγες οι φορές, που χαρακτήρισαν κάποιοι από αυτούς σ’ ένα βαθμό δίκαια όσα επωμίζεται αυτός ο λαός, στο στυλ ότι και καλά είναι υπεύθυνος για τις επιλογές που έκανε τόσα χρόνια. Κάτι που δεν απέχει πολύ από τη λογική του “Μαζί τα φάγαμε”…

Εδώ και Τώρα

 

 
Δεν είναι Δίλημμα πλαστό ή αριστερίζον Σύνθημα.
Μήνυμα Απόγνωσης ή Οραμα Απάτης.
Είναι η Μοναδική ΑΛΗΘΕΙΑ:
 

Γιατί ρε να μην συμπαρασταθούμε στους ένστολους; Όσες φορές κατεβήκαμε στο Σύνταγμα εκεί ήταν οι άνθρωποι !!!


Γιατί ρε να μην συμπαρασταθούμε στους ένστολους; Όσες φορές κατεβήκαμε στο Σύνταγμα εκεί ήταν οι άνθρωποι !!!

ΗΠΑ – 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ : Ο αέναος πόλεμος της τρομοκράτησης των λαών

 Η εποχή που εγκαινιάστηκε με τους προληπτικούς «αντιτρομοκρατικούς πολέμους» εκφράζεται με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο στο εσωτερικό
 

Στις 8.46′ το πρωί της Τρίτης της 11ης Σεπτέμβρη 2001, ώρα Νέας Υόρκης, το πρώτο εμπορικό αεροσκάφος της American Airlines πέφτει στο βόρειο Πύργο, εκ των διδύμων που συνιστούσαν το «Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου». Μερικά λεπτά αργότερα, ένα δεύτερο αεροσκάφος της εταιρείας United Airlines πέφτει στο νότιο Πύργο. Ολα τα ΜΜΕ παγκοσμίως σταματούν τις μεταδόσεις τους και συνδέονται με τις ΗΠΑ και όλος ο πλανήτης παρακολουθεί σε ζωντανή μετάδοση τις εικόνες της «κόλασης» για ώρες: φωτιά, μαύρος καπνός, άνθρωποι που πηδούν από παράθυρα, εκρήξεις και στο τέλος η κατάρρευση.

Άστεγοι Έλληνες στους δρόμους της Στοκχόλμης

Το… σουηδικό όνειρο αποδεικνύεται εφιάλτης για πολλούς συμπατριώτες μας 
 
  Απο zaxarula

Αν κάποιος σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει τη φράση «Από δήμαρχος-κλητήρας», τότε αυτή ίσως να ταίριαζε ιδανικά στους 1.200 Έλληνες μετανάστες, που αναμένεται μέχρι το τέλος του 2012 να αναζητήσουν την τύχη τους στις 500 ελληνικές επιχειρήσεις καθαριότητας της Στοκχόλμης και άλλων πόλεων της σουηδικής επικράτειας.
Κι αυτό, γιατί, αν κάποιοι σκέφτηκαν να φύγουν από την… πληγωμένη Ελλάδα αναζητώντας το όνειρο στον… σκανδιναβικό παράδεισο, μάλλον θα συναντήσουν μια δυσάρεστη έκπληξη πηγαίνοντας εκεί.


Ζητούνται ηθοποιοί για ρόλους στη Βουλή

 
-->Απο zaxarula

Μοιάζεις με τον Κολοκοτρώνη; Βάλε την περικεφαλαία σου κι έλα στη Βουλή! Ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε περιμένει!

Μοιάζεις με τον Κολοκοτρώνη; Μήπως με το Νικηταρά; Με τη Μπουμπουλίνα ίσως; Είσαι ο άνθρωπος μας! Έλα σε μας; Δουλειά με παρά πολύ καλές προοπτικές-καριέρα στο Κοινοβούλιο!-εισόδημα εγγυημένα καλό και με πολλά τυχερά! Θα εκτιμηθεί η επίδοση σου στις πολεμικές τέχνες!


Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ....

 

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε όλοι το σήριαλ "η διάσωση της Ελλάδας" Νομίζω πως θα έρθει μια μέρα που θα συναγωνίζεται άνετα με κάτι αμερικανικά σήριαλ που βλέπει η μάνα μου από τότε που ήμουν παιδάκι και συνεχίζονται μέχρι σήμερα, με τους πρώτους κύριους πρωταγωνιστές να έχουν αποδημήσει ήδη εις Κύριον!

Το βασικό μοτίβο επιλεκτική χρεωκοπία καλά κρατεί. Ένα συγκεκριμένο μέρος του πληθυσμού έχει χρεοκοπήσει. Οι άνεργοι, τα λουκέτα, οι υπερχρεωμένοι, όλοι αυτοί οι μικρού μεγέθους πολίτες.

ΟΛΜΕ: Ανοιχτό γράμμα σε μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικούς

 
"Μπορούμε να τους σταματήσουμε; Βεβαίως. Είναι ισχυροί αλλά όχι ανίκητοι όπως παρουσιάζονται. Να ενωθούμε σαν μία γροθιά, να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας, να δώσουμε το χέρι στο διπλανό μας, να εμπνεύσουμε την κοινωνία. Έτσι τα φαντάσματα κι ο φόβος θα εξαφανιστούν" - Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.


Ακολουθεί το ανοιχτό γράμμα της ΟΛΜΕ σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς:Αγαπητοί και αγαπητές γονείς, μαθητές και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί


Θα μπορούσαμε να σωπάσουμε, κερδίζοντας την εύνοια των ισχυρών, αλλά προτιμάμε να μιλήσουμε όπως αρμόζει σε δασκάλους/ες οι οποίοι σέβονται τη δουλειά τους, τη γνώση και τους μαθητές τους. Η παραίτηση και η σιωπή δεν ταιριάζει σε αγωνιζόμενους και σκεπτόμενους ανθρώπους. Η εξουσία προσπαθεί να φιμώσει όσους σκέπτονται, να στρεβλώσει τις ιδέες μας για έναν καλύτερο κόσμο, να συκοφαντήσει τη νέα γενιά, για την οποία ετοιμάζει μια κοινωνική κόλαση. Εμείς οφείλουμε να πάμε κόντρα στον καιρό, ακόμα κι αν το τίμημα είναι βαρύ. Λοιπόν, θα μιλήσουμε!


Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος

 
 Απο ramnousia
Είναι ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο σε αυτό το πορτοκαλί μαγαζάκι να προσπαθούμε να κρατήσουμε τα μάτια στη μπίλια κι όχι στις ανακοινώσεις του κρουπιέρη, καθώς σήμερα όλοι έχουμε καταλάβει πως ο κρουπιέρης μπορεί να λέει μαύρο τη στιγμή που η μπίλια έχει καθίσει στο κόκκινο.

Βασικό μοτίβο της φιλελεύθερης προπαγάνδας
από τη θάτσερ, μέχρι τον τελευταίο πρόεδρο επιμελητηρίου και υιό υπουργού της δικτατορίας είναι η σκληρή δουλειά. Σύμφωνα με το φιλελευθερισμό, για να προκόψεις χρειάζεται σκληρή δουλειά. Δεν είναι δυνατό σου λέει να βγαίνεις στη σύνταξη στα 50-55 σου, δεν γίνεται να έχεις υψηλούς μισθούς χωρίς ανάλογη “παραγωγικότητα”. Για να το θέσω στο πιο αφαιρετικό επίπεδο, το δόγμα λέει:
“δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα”.


Τάγμα εφόδου πυρπόλησε κομμωτήριο μετανάστη και μαχαίρωσε πελάτη

 
Απο tvxs.gr/

Ομάδα αγνώστων πυρπόλησε κομμωτήριο μετανάστη και σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες μαχαίρωσαν και έναν πελάτη, που προσπάθησε να τους εμποδίσει. Ο πελάτης, οδηγός ταξί, σύμφωνα με το left.gr νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.
  Πριν από περίπου 10 ημέρες άγνωστοι είχαν σπάσει την τζαμαρία του καταστήματος.

Γ.Βαρουφάκης: Η Γερμανία θα φύγει από το Ευρώ πριν από την Ελλάδα

  Απο ramnousia

Πληροφορίες οι οποίες επισήμως διαψεύδονται θέλουν τις χώρες της Ευρωζώνης με πιστοληπτική ικανότητα ΑΑΑ να προωθούν την έκδοση κοινών ομολόγων «ελίτ». 

Βρισκόμαστε κοντά σε ένα Ευρώ δύο ταχυτήτων;


Βρισκόμαστε κοντά στην κατάρρευση του Ευρώ. Και όσο πλησιάζουμε, οι διάφορες πιθανές μετά ευρωσυστημικές συμμαχίες αρχίζουν να προετοιμάζουν το έδαφος. Αρχίζουν να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους. Εγώ πιστεύω ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει, δηλαδή να υπάρξει μια γαλλογερμανική νομισματική ένωση στη μετά ευρώ εποχή. Θεωρώ πολύ πιο πιθανό η Γερμανία να δημιουργήσει τη δική της νομισματική ένωση μαζί με τις υπόλοιπες πλεονασματικές χώρες. Αφήνοντας τη Γαλλία απ’ έξω.Αυτό που δεν θέλουν να δείτε: Το βίντεο φρίκης με όλη την αλήθεια για την Συρία

11 Σεπτέμβρη 1973... Salvador Allende... Oι ελεύθεροι όλου του κόσμου δεν ξεχνούν...

- 11 Σεπτέμβρη 1973... Δεν ξεχνάμε τους δολοφόνους των λαών αμερικανούς!


Απο sibilla-gr

Ο κρυφός εραστής, η παπαδιά κι ο διάβολος

Του Σταύρου Χριστακόπουλου  /  Απο Το Ποντικι

Η πιο διάσημη υπόθεση δολοφονίας στην Ευρώπη είναι ελληνική. Οι αποκαλύψεις στο σίριαλ που έχει αναστατώσει τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο περίγυρό μας, με διαστάσεις που ξεπερνούν μια συνηθισμένη υπόθεση φόνου, εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα έχουν προσλάβει χαρακτήρα χιονοστιβάδας. Αλλεπάλληλα νέα επεισόδια εκτυλίσσονται με ιλιγγιώδη ρυθμό, αλλά, όπως πάντα, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.
Την περασμένη εβδομάδα μάθαμε, για παράδειγμα, σχεδόν ότι... «σώθηκε το ευρώ» επειδή ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρώπης Μάριο Ντράγκι αποφάσισε να αγοράζει απεριόριστα ομόλογα (τριετούς ωρίμανσης) χωρών χτυπημένων από την κρίση δανεισμού. Μάθαμε ακόμη ότι η κίνησή του αυτή έγινε σε πείσμα της αδιάλλακτης Γερμανίας, παρότι και η Άνγκελα Μέρκελ τελικά συγκατένευσε – πιθανώς αδύναμη να αντισταθεί στην ορμή του Λατίνου εραστή της σωτηρίας του ευρώ.