#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

Συμβόλαιο υποταγής ενός δουλοπάροικου

  Απο zaxarula

“Όπως είναι γνωστό σε όλους, επειδή μου λείπουν τα απαραίτητα χρήματα για τη διατροφή και την ενδυμασία μου, ζήτησα τον οίκτο σας και η καλοσύνη σας μου επέτρεψε να μπω κάτω από την εξουσία και την προστασία σας. Σεις αναλάβατε τη διατροφή και την ενδυμασία μου, ενώ εγώ ανέλαβα την υποχρέωση να σας υπηρετώ και να σας τιμώ με όλες μου τις δυνάμεις. Για όλη μου τη ζωή είμαι δεμένος με την υποχρέωση να σας υπηρετώ και να σας σέβομαι όπως ταιριάζει να υπηρετεί και να σέβεται κανείς έναν ελεύθερο άνθρωπο. Αποποιούμαι το δικαίωμα να αποσπασθώ από την εξουσία και την προστασία σας, και οφείλω να παραμείνω κάτω από αυτήν για το υπόλοιπο της ζωής μου.

Νότια Αφρική και Νότια Ευρώπη

Απο praxisred

«Αν χρειαστεί θα κατεβάσω τα τανκς για να προστατεύσω τις τράπεζες», είχε πει κάποτε ο «βούβαλος» της μνημονιακής πολιτικής και «τσολιάς» της τρόικας, Πάγκαλος. Τελικά, δεν χρειάστηκε...

Αντίθετα, στην πιο αναπτυγμένη «δημοκρατία» της Αφρικής, τεθωρακισμένα οχήματα, ελικόπτερα και βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί «χρειάστηκε να κατέβουν» για τα συμφέροντα της 3ης μεγαλύτερης εταιρείας εξόρυξης πλατίνας στον κόσμο, Lonmin, με αποτέλεσμα τη σφαγή 35 απεργών χαλυβουργών που γαζώθηκαν από τις αστυνομικές σφαίρες.

Georgi Dimitrov-Η επίθεση του φασισμού και τα καθήκοντα της κομμουνιστικής διεθνούς για την ενότητα της εργατικής τάξης ενάντια στο Φασισμό VIII

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ


Τελικός λόγος στο 7ο παγκόσμιο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς, 13 Αυγούστου 1935


 

  Δ. Πατέλη, Μ. Δαφέρμου, Π. Παυλίδη

Σύντροφοι! Η διεξοδική συζήτηση πάνω στην έκθεσή μου μαρτυράει το δυνατό ενδιαφέρον του Συνεδρίου για τα θεμελιώδη προβλήματα ταχτικής και τα καθήκοντα του αγώνα της εργατικής τάξης ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου και του φασισμού, ενάντια στον κίνδυνο ιμπεριαλιστικού πολέμου.


Αν συνοψίσουμε τώρα το αποτέλεσμα της 8-ήμερης συζήτησης, θα διαπιστώσουμε, ότι όλες οι ουσιαστικές κατευθυντήριες γραμμές της έκθεσης βρήκαν την ομόφωνη επικρότηση του Συνεδρίου. Κανένας ομιλητής δεν πρόβαλε αντιρρήσεις ενάντια στις κατευθυντήριες γραμμές ταχτικής που θέσαμε και την απόφαση που προτείναμε.


Μπεεε και ντεεε και ούστ!!


Απο Πολιτικο Κορακι


Σαλονίκη.
Η πόλη του Ερωτα, της Ποίησης και των Αγώνων,
Πόρνη κατάντησε στα χέρια των πολιτικών της τέκνων.


Ζωή εντός παρενθέσεως

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ / Απο Σεισαχθεια

Διαβάζοντάς το, πίστεψα στην αρχή ότι ήταν «μαϊμουδιά». Ή ότι οι χαρτογιακάδες της τρόικας, οι δευτεροκλασάτοι πλην αδρά πληρωμένοι υπάλληλοι της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ που αμιλλώνται στην αποστήθιση του Φρίντμαν, θέλουν να κάνουν πλάκα στους υφισταμένους τους υπουργούς κι υφυπουργούς, να δοκιμάσουν τα ανακλαστικά τους, τις «κόκκινες γραμμές» τους, τους απονεκρωμένους νευρώνες τους. Συνηθισμένοι να ακούνε μόνο «ναι» σε κάθε παράδοξη απαίτησή τους είπαν «ας πετάξουμε και μια πατάτα, να δούμε αν θα είναι το ίδιο πρόθυμοι». Μιλώ για το μέιλ της τρόικας, με τις εξωφρενικές απαιτήσεις για περισσότερη «ευελιξία» στην αγορά εργασίας και για «ορισμό του ελάχιστου ορίου ανάπαυσης στις 11 ώρες». Απόρησα στην αρχή, θεώρησα παράδοξο ακόμη και για Ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού να ασχολούνται με το «όριο ανάπαυσης» τη στιγμή που μια χαρά κανιβαλίζουν το ωράριο και τις μέρες εργασίας. Νόμισα πως η εργατική νομοθεσία ασχολείται μόνο με τον εργάσιμο, όχι και με τον ελεύθερο χρόνο.

Δυο φορές ξένος – Συνθήκη της Λωζάνης

Μια που πολύς λόγος γίνεται για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ας δούμε το τραγικό πρόσωπο της προσφυγιάς με το ντοκυμαντέρ «Δυο φορές ξένος – Συνθήκη της Λωζάνης». Μέσα από μαρτυρίες και σπάνιο αρχειακό υλικό, το ντοκιμαντέρ «Δυο φορές ξένος» εστιάζει στους διωγμούς των Βαλκανίων.
Στις αρχές του 20ού αιώνα, οι περισσότεροι κάτοικοι των χωρών των Βαλκανίων ζούσαν στην «πολυεθνική» Οθωμανική Αυτοκρατορία, η οποία επέτρεπε σε Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και Εβραίους να συμβιώνουν ειρηνικά. Ωστόσο, το 1924, αυτός ο κόσμος είχε πια καταρρεύσει. Περί τους 400.000 μουσουλμάνους εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα, την ώρα που τουλάχιστον 1,2 εκατομμύρια έλληνες ορθόδοξοι αναγκάζονταν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Τουρκία.
Το ντοκιμαντέρ «Δυο φορές ξένος» ξετυλίγει την ιστορία μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό, συνεντεύξεις με ιστορικούς και συγκλονιστικές προφορικές μαρτυρίες προσφύγων από την Ελλάδα και την Τουρκία. «Είναι μια ταινία για ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους, η κοινή τους εμπειρία για τις χαμένες πατρίδες: η ιστορία του να είσαι «Δύο φορές ξένος» αναφέρουν οι δημιουργοί του.

Αν, λοιπόν, ήμασταν Αργεντινή

 του Θ.Καλαμούκη / Απο Σεισαχθεια

Όσο βαθαίνει η κρίση, τόσο οι παραλληλισμοί της Ελλάδας με την Αργεντινή πληθαίνουν. Τελευταία αναφορά ήταν αυτή του Αλέξη Τσίπρα προχτές στην Βουλή. Η στήλη χωρίς φόβο και πάθος, πιστεύει πως θα ήταν καλύτερα να είχαμε γίνει Αργεντινή, να ήμασταν Αργεντινή. Και δεν το πιστεύει απλά, αλλά καταθέτει και ορισμένα επιχειρήματα.
Αν, λοιπόν, ήμασταν Αργεντινή:
Θα είχαμε γίνει μιούζικαλ. Θα μας είχε τραγουδήσει, ο Αντόνιο Μπαντέρας. Η Μαντόνα θα ζητούσε από την χώρα μας να μην κλάψει γι αυτήν, ενώ τώρα η Ελλάδα ζητάει από την Μαντόνα και από άλλους, να κλαίνε για εμάς. (άσε που κλαίνε έτσι κι αλλιώς, είτε το ζητήσουμε είτε όχι, είτε από συγκίνηση είτε από τα γέλια)

Το «αποκαλυπτικό» χιούμορ των Φαντάρων!

  Απο diktiospartakos
 
Βασική αποστολή του Στρατού και της Υποχρεωτικής Στράτευσης είναι η μετατροπή ενός ειρηνικού πολίτη σε εν δυνάμει φονιά, που μάλιστα θα διαταχθεί να εξοντώσει έναν επίσης νέο άνθρωπο, προερχόμενο από τον κόσμο της εργασίας, υπερασπιζόμενος τα κρατικά συμφέροντα και της επιδιώξεις των πλουσίων. Μόλις το 1996, απειλήθηκε ελληνοτουρκικός πόλεμος με συνέπεια την απώλεια χιλιάδων ζωών και ολοκληρωτική καταστροφή για μια βραχονησίδα, τα Ίμια, ακολούθησαν αγορές όπλων δεκάδων δις ευρώ που θα εξασφάλιζαν την «εδαφική ακεραιότητα»-και τους τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτικών και στρατιωτικών, ενώ σήμερα η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ξεπουλά δεκάδες νησιά! 

Ξυλοδαρμός Ελλήνων απο ξένους.

  Απο AΔΕΣΠΟΤΟΣ

Δυο Ελληνες μετανάστες στην Bεστφαλία, ετών 35 και 51 χτυπήθηκαν χθες ύστερα απο πογκρόμ "νεολαίων" Γερμανών νεοναζί του NDP.
To έγκλημά τους;
Ηταν Έλληνες και πούλαγαν "παράνομα" εφημερίδες καθώς δεν διέθεταν τα σχετικά χαρτιά , στην πόλη Ντέτμολντ...
Οποιαδήποτε σχέση με τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου τυχαία. Το πρόσωπο του ναζισμού είναι το ίδιο παντού.

ΔΝΤ:”Η Αργεντίνικη αυθάδεια.Η Ελληνική δειλία”.Άρθρο για το πως εκείνοι ξέφυγαν και πως εμείς χανόμαστε

  Απο ΕΛ.Λ.Α.Σ.

Πολλές οι συζητήσεις που έχουν γίνει από την εποχή που η Ελλάδα μπήκε στη μέγγενη του ΔΝΤ και των άλλων δανειστών για τις ομοιότητες και τις διαφορές με χώρες που αντιμετώπισαν ανάλογα ζητήματα. Η πιο συνηθισμένη σύγκριση είναι αυτή με την Αργεντινή,αν και οι ένθερμοι υποστηρικτές του μνημονίου επιμένουν να τονίζουν τις διαφορές και να αγνοούν τις ομοιότητες.
Ο Αλέξης Τσίπρας με το “μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή”, επαναφέρει αυτή τη σύγκριση στο προσκήνιο. Και όπως θα διαπιστώσετε στο άρθρο που ακολουθεί οι ομοιότητες είναι πάρα πολλές. Μένει να δούμε αν και το τέλος της κρίσης στην Ελλάδα θα μοιάζει μ΄ αυτό που δόθηκε στην Αργεντινή. Ελπίζουμε πως θα αποφύγουμε πολλά απ΄ αυτά που έγιναν εκεί.


Απροσδόκητα

 

Απο zaxarula


Το 2007 το μουσείο του Oλοκαυτώματος (ushmm.org) δημοσίευσε ένα άλμπουμ φωτογραφιών.
Aνήκε στον  Karl Höcker, υπασπιστή του διοικητή του στρατοπέδου του Άουσβιτς Richard Baer. Το άλμπουμ το δώρισε στο μουσείο ανώνυμα βετεράνος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού και περιλαμβάνει φωτογραφίες από τις δραστηριότητες του προσωπικού του στρατοπέδου συγκέντρωσης στο εξοχικό κατάλυμα που υπήρχε για αυτό, σε μια απόσταση 20χλμ. από το στρατόπεδο. (βλ. Solahutte)

Ο Καρλ, εδώ,  βρίσκεται στο κέντρο της φωτογραφίας. Στο άλμπουμ του είχε σημειωμένο, κάτω από αυτές τις φωτογραφίες, τίτλο που ελεύθερα θα μπορούσαμε να τον μεταφράσουμε “απροσδόκητα” (στα γερμανικά γράφει “βροχή εν αιθρία”)

Άκουσε με δάσκαλε…

 “Δάσκαλος γίνε, αλήθεια αν ήρωας είσαι. Σε μια Βαβέλ δεμένους μάς κρατάνε κακά στοιχειά· το μάγεμα τους λύσε”. Κ. Παλαμάς

 10 «οδηγίες» προς εκείνους που τολμούν να διδάσκουν !


  Απο zaxarula

Η «απομαγνητοφώνηση» των μαθητικών συνομιλιών θα έφερνε στο προσκήνιο τη «γραμματική και το συντακτικό» ενός αισθήματος δυσαρέσκειας και έλλειψης ικανοποίησης από τη συμμετοχή τους στη σχολική ζωή και τη μαθησιακή διαδικασία, σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα – κέντρο πιέσεων και αρένα ανελέητου ανταγωνισμού, στο οποίο τα περιθώρια για αυθορμητισμό, ανάληψη πρωτοβουλιών, άσκηση κριτικής, προώθηση διαλόγου -λειτουργίες που «δένονται» με ένα νήμα με τις ανάγκες και τις προδιαθέσεις της νέας γενιάς- «αραχνιάζουν» στα «πρακτικά» των διακηρύξεων της επίσημης εκπαιδευτικής πολιτικής.   

Θα ‘ναι σαν να παίρνεις αύξηση …

  Απο ΕΛ.Λ.Α.Σ.


Και επειδή το χιούμορ δεν έχει φορολογηθεί ακόμα , γελάστε άφοβα !
Τραγούδι (όλες οι φωνές): ΤΡΑΓΟΥΔΟΣΑΥΡΟΣ
Στίχοι: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΒΔΕΛΑ [βασισμένοι στους στίχους τού Ανδρέα Μικρούτσικου για το τραγούδι "Άνοιξη" σε πρώτη εκτέλεση απ' την Σοφία Βόσσου (1991)]
Μουσική: Lady Gaga, Red One, Olivier Sirois & Μουσικό θέμα απ’ το Θέατρο Σκιών τού Ευγένιου Σπαθάρη
Προσαρμογή: ΤΡΑΓΟΥΔΟΣΑΥΡΟΣ

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ;

Απο Βαθύ Κόκκινο

 
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ
Λίγο πριν το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου ο Ουίνστον Τσώρτσιλ είχε ήδη ολοκληρώσει,στα περισσότερα σημεία του,το σχέδιο ανόρθωσης της Βρετανικής Αυτοκρατορίας που θα καθόριζε τη νέα γεωπολιτική τάξη πραγμάτων στην Ευρώπη και όχι μόνο.
Επρόκειτο ουσιαστικά για ένα σχέδιο που θα αναγεννούσε την Αυτοκρατορία από τις στάχτες της αφού η Μητέρα Αγγλία είχε χάσει ένα μεγάλο μέρος του στρατευμένου ,τουλάχιστον ,πληθυσμού της ,της ναυτιλίας της και γενικά των πόρων της.Παράλληλα ένα κύμα εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων σάρωνε τις αποικίες της καθιστώντας την όποια προσπάθεια για ανόρθωση έξω από κάθε λογική.

Περί Ανθρώπινου Καπιταλισμού, ο Διάλογος

  Απο praxisred

Έχοντας πάρει μέρος σε συζητήσεις μεταξύ φίλων, μερικοί απο τους οποίους έχουν προ ετών μετακινηθεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ, μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι μέσα στον χώρο αυτό σκόπιμα καλλιεργείται μια πεποίθηση ότι «δεν δείχνουμε όλα τα χαρτιά μας» στον αντίπαλο. Ότι δηλαδή όταν θα έρθουν στην εξουσία θα χρησιμοποιήσουν όλους τους μοχλούς οικονομικής πολιτικής στην διάθεση τους, προς όφελος των μη προνομιούχων. Ένας απο αυτούς τους μοχλούς είναι η φορολογική πολιτική. Περιττό να πω ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόθεση, πιστεύω, ούτε και διάθεση να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά θεωρώ ότι μέρος της «ελπίδας» που καλλιεργούν ότι θα κάνουν κάτι καλύτερο, έστω και λίγο... έχει σποριάσει στην βάση τους και επέκεινα. Αυτό φαίνεται σε προσωπικές επαφές με ανθρώπους που, ενώ δείχνουν μια αντικαπιταλιστική προδιάθεση, δυσκολεύονται να αποδεχθούν ότι η ηγεσία τους έχει ήδη ενσωματωθεί στην αστική τάξη. Μεταφέρω το κύριο μέρος της μιας πρόσφατης συζήτησης, όπως περίπου ξεδιπλώθηκε.

Ζωή σε 1×1

του Γιώργου Γκάλπα  /  Απο η Λεσχη

Κυριακή βράδυ. Γυρίζεις κουρασμένος, συγχυσμένος, αγχωμένος, εκνευρισμένος και ό,τι άλλο υπάρχει σε –μένος για να περιγράψει μία καταναγκαστική πράξη. Ίσως ούτε καν καταναγκαστική. Ίσως κάτι χειρότερο! βαρετή και μίζερη για τα σημερινά δεδομένα, ΑΝΟΥΣΙΑ θα τη βάφτιζε ο Χεμινγκγουέι. Πάνω κάτω τις πέτρες στο Μακρονήσι.
-          Σήμερα μόνο λεφτά μαζεύεις, δεν έχει παραγγελίες. Από αύριο να δούμε άλλη μια εβδομάδα μαρτυρίου ξεκινά!
Προ ολίγου ένας περαστικός απ’ το διπλανό χωριό, λουσμένος με όλο το λασπωμένο  με ακαθαρσίες «πνεύμα» και την ακροτελεύτια προσπάθεια αποποίησης της δουλοπρέπειας του μικροαστού αραδιάζει στοϊκά  τα γεμάτα ικανοποίηση και χολή σχόλιά του.
-          Εγώ σκότωσα και μπήκα φυλακή… τώρα όμως είμαι λεύτερος! Εσύ βλέπω στο ίδιο κλουβί ακόμα…

ΕΝΕΔΡΑΥπάρχει ένας ασφαλής τρόπος να πεις την αλήθεια όταν υπάρχουν πράγματα που σε μπερδεύουν ή που σε φοβίζουν. Να πεις τα γεγονότα. Στα γεγονότα συμπεριλαμβάνεται (δυστυχώς για κάποιους) και η βεβαιότητα που αποκτάς ξαφνικά, όταν απέναντί σου υπάρχει κάποιος που αντιλαμβάνεσαι πως είναι αυτός που είναι εκεί για να σε σκοτώσει.
Στην δουλειά μου, λόγω της φύσης της κινδύνευσα αρκετές φορές. Δεν το δημοσιοποίησα ποτέ γιατί αυτό δεν αφορά τον κόσμο. Τον κόσμο τον αφορά η είδηση και όχι πώς την βγάζεις. Θεωρώ ανόητο κάποιος δημοσιογράφος να κάνει αυτορεπορτάζ με το πόσο κινδυνεύει. Είναι το ίδιο ανόητο με το να ακούς κάποιον εναερίτη της ΔΕΗ, την ώρα που περνάς κάτω από την κολώνα που είναι σκαρφαλωμένος να φωνάζει «κινδυνεύω, κινδυνεύω». Το λογικότερο είναι να τους πεις «κάνε καμιά άλλη δουλειά, ρε φίλε».


Σε κατάληψη διαρκείας οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Μεσολογγίου από Σήμερα

Ανακοίνωση του Σωματείου των Εργαζομένων στο Γ.Σ του Μεσολογγίου


Συμπολίτη – συμπολίτισσα,


Ως εργαζόμενοι του Νοσοκομείου είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Γ. Νοσοκομείο Μεσολογγίου έτσι ώστε όταν κάποιος από εσάς ή συγγενής σας βρεθεί στην θέση να γίνει χρήστης των υπηρεσιών υγείας να ξέρει τι θα αντιμετωπίσει.

Α. Ελλείψεις προσωπικού…
· Οι ελλείψεις αυτή την στιγμή σε όλες τις κατηγορίες του προσωπικού (Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό ) είναι τόσες πολλές που λειτουργούμε στα όρια ή ακόμα και κάτω από τα όρια του προσωπικού ασφαλείας.

Που αρχίζουν και που τελειώνουν τα όρια της συστημικής αριστεράς;

Tου Παναγιώτη Μαυροειδή    /  Απο ΕΛ.Λ.Α.Σ.

Αρκετοί σοκαρίστηκαν από τις πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜ.ΑΡ. Ανδρέα Παπαδόπουλου στο ρ/σ «Αθήνα 9.84», όπου ισχυρίστηκε… ότι καλώς στράγγισαν μισθωτούς και συνταξιούχους γιατί «είχαν λίπος»!
Προσπαθώντας να δώσει την εντύπωση ότι το κόμμα του δίνει δήθεν μάχη για τη διάσωση των χαμηλών συντάξεων και μισθών, προανήγγειλε γερό τσεκούρι σε όσους αμείβονται με κάτι παραπάνω από φιλοδωρήματα, λέγοντας ότι «ρίχνουμε το βάρος σε αυτούς που είναι πιο χαμηλά οι μισθοί τους (…) αντιλαμβανόμαστε ότι και άλλες κατηγορίες ανθρώπων έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις, ωστόσο, σε αυτές τις κατηγορίες υπήρχε όλο το προηγούμενο διάστημα λίπος».

Αυτοί είναι οι Εχθροί του Έθνους


Ακροποδητί ο Σαμαράς


 
Θα μπορούσε νάναι πανωραίος εραστής γαλλικού άρλεκιν.
Ροζ καντηλανάφτης σε παρεκκλήσι γερμανικής κωμόπολης.

Ατυχώς μεν, νομίμως δε, φέρεται ως πρωθυπουργός
και οικονομολόγος ευαγγελιστής, με την έγκριση
ενός  ΧοντροΠροδότη, ενός Γενίτσαρου,
της Διαπλοκής και του λόμπυ των Βρυξελλών.


Οι αστυνομικοί είναι του λαού παιδιά; Και η Αριστερά των αστυνομικών και των Κυπατζήδων!

  Απο diktiospartakos

Τι στιγμή που η εργαζόμενη πλειοψηφία στενάζει κάτω από τους αλλεπάλληλους γύρους των αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλουν το ντόπιο και το ξένο κεφάλαιο με τις πολιτικές τους μαριονέτες της αστικής πολιτικής σκηνής, οι φορείς της επίσημης αριστεράς προσπαθούν να βαφτίσουν «λαϊκό κίνημα» τη σιδερένια φτέρνα του συστήματος, τα σώματα ασφαλείας. Τη δύναμη εκείνη του συστήματος που ακόμα και όταν «αγωνίζεται» και κατεβαίνει σε κινητοποιήσεις, επί της ουσίας επιδιώκει να διαπραγματευτεί από τη μια πόσο θα κοστολογούνται οι υπηρεσίες τους εναντίων του εργατικού και νεολαιίστικού κινήματος και από την άλλη να ζητούν να διατηρήσουν και οικονομικά αυτή την «αδερφική» σχέση με την αστική εξουσία.

Αντικομμουνισμός και παραχάραξη της Ιστορίας (Από την Κατοχή στην εποχή του διαδικτύου)


 Των Διονύση ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ – Αναστάση ΓΚΙΚΑ


 
Είναι γεγονός πως, ιστορικά, κάθε φορά που ο καπιταλισμός περνούσε κρίση, ο αντικομμουνισμός οξυνόταν (δίπλα σε κάθε μορφής καταστολή) υπό το φόβο της ριζοσπαστικοποίησης των μαζών και με στόχο την ενσωμάτωσή τους. Ενα δείγμα της έντασης αυτής του αντικομμουνισμού σήμερα αποτελεί η αναβίωση μιας σειράς «επιχειρημάτων» κατά του ΚΚΕ που κατασκευάστηκαν την περίοδο της Κατοχής και διαδίδονται στις μέρες μας ευρέως από διάφορα αστικά, εθνικιστικά, νεοναζιστικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. «Αξιοποιούνται» δε στην πρώτη γραμμή της αντικομμουνιστικής επίθεσης από κόμματα όπως η «Χρυσή Αυγή» ή το ΛΑ.Ο.Σ. και όχι μόνο.

Το τέλος του Κεφαλαίου και το μέλλον της Εργασίας


του Κώστα Λάμπου (*)
Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για ένα κάποιο τέλος. Για το «τέλος της ιστορίας»[1] ο ένας, για το «τέλος της Εργασίας»[2] ο άλλος και για το «τέλος του κόσμου» όλα τα εξουσιαστικά και σκοταδιστικά ιερατεία μαζί, σερβιρισμένο είτε ως εσχατολογικές προφητείες κάποιων αγυρτών, είτε ως χολιγουντιανές «δημιουργίες» κάποιων «μελλοντολόγων».Με δεδομένο πως η Εργασία από τη μορφή της τροφοσυλλεκτικής δραστηριότητας μέχρι τη μορφή της κλασικής μουσικής δημιουργίας και της επιστημονικής έρευνας στο πεδίο της αστροφυσικής και της μοριακής βιολογίας, αποτέλεσε και αποτελεί το βασικό συστατικό στοιχείο της οργανωμένης κοινωνικής συμβίωσης, αλλά ταυτόχρονα και τη μοναδική δύναμη ανάπτυξης και συνεπώς και το μέτρο κάθε πολιτισμού, λογικό είναι να διερωτάται κανείς, αν το «τέλος της ιστορίας» ή «το τέλος της εργασίας», σημαίνει και το τέλος της οργανωμένης κοινωνικής συμβίωσης, ή ακόμα και το τέλος του πολιτισμού και άρα και το τέλος της ιστορίας.

« ΟΙ «ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ» ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Ο εμφύλιος δεν τελείωσε ποτέ » ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΩΤΗΡΗ*
  Απο Σεισαχθεια
Όποιος δεν έχει κάποιου είδους σοβαρή απώλεια των νοητικών λειτουργιών ξέρει ότι το «πακέτο μέτρων», που η τριφασική κυβέρνηση Σαμαρά έχει ήδη αποφασίσει και θα περάσει με συνοπτικές διαδικασίες, δεν θα είναι το τελευταίο. Άλλωστε, η αναπόφευκτη επιδείνωση της ύφεσης που κάθε πακέτο φέρνει επιδεινώνει τα δημόσια οικονομικά και άρα καθιστά αναγκαίες και νέες περικοπές σε ένα φαύλο κύκλο που εξελίσσεται σε ένα σπιράλ θανάτου για την κοινωνία.


ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Σε κέντρα κράτησης μεταναστών Έλληνες «τουρίστες»…

  Απο Οικοδόμος 
 
Δεκάδες Έλληνες πολίτες, κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων, που επισκέφθηκαν την Αυστραλία ως τουρίστες οδηγήθηκαν σε προσωρινά κέντρα κράτησης, πριν σταλούν με την πρώτη διαθέσιμη πτήση πίσω στην Ελλάδα.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία που δόθηκαν στο «Νέο Κόσμο», τα οποία, όμως, δεν έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως από το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης.

Μείωση Μισθών: Η μοναδική Μεταρρύθμιση


  Απο praxisred
Πριν δύο χρόνια, στις 21.07.10 είχαμε γράψει –με ευκαιρία το γνωστό επαίσχυντο ασφαλιστικό νομοσχέδιο υπό τον τίτλο «Δεξιοί αντιεξουσιαστές και αθλητικά παπούτσια», χαρακτηριστικά τα εξής:

«[…]Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο πέρασε. Ο σκοπός ήταν να περάσει σαν οδοστρωτήρας πάνω από τα εργασιακά δικαιώματα, επιμελώς προτού ληφθούν υπόψη οι ζημιές 1) του σκανδάλου των ομολόγων, 2) τα χρωστούμενα 8,5 δις των εταιρειών προ το ΙΚΑ, 3) τα χρωστούμενα 7,5 δις του Δημοσίου προς το ΙΚΑ. Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο πέρασε 4) χωρίς να επιχειρηθεί, να καταγραφεί έστω στοιχειωδώς η καταλήστευση δισεκατ.€ των υπερτιμολογήσεων και υπερπρομηθειών στην Υγεία….


Η κοινωνία ζητούσε το «πόθεν έσχες» των πολιτικών και αυτοί εξετάζουν το «πόθεν έσχες» της κοινωνίας!!!

 Πέτρος ΧασάπηςΑπο olympia.gr

Είναι γνωστό ότι σύσσωμη η ελληνική κοινωνία ζητούσε μετ΄ επιτάσεως  να ελεγχθούν τα «πόθεν έσχες» των ανθρώπων του πολιτικού συστήματος. Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Σαμαράς είχε υποσχεθεί ότι θα ελεγχθεί το ουσιαστικό «πόθεν έσχες» όλων των πολιτικών από το 1974 μέχρι σήμερα.
Τελευταία όμως πληροφορούμαστε από τα κατοχικά ΜΜΕ ότι στο στόχαστρο των φορολογικών ελέγχων μπαίνουν 8.500.000 Έλληνες. Προφανώς εξαιρούνται μόνο οι ανήλικοι που δεν διαθέτουν περιουσιακό στοιχείο. 

Η Ελλάδα είναι ανέκδοτοΑίσθηση έχουν προκαλέσει οι επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής –με επικεφαλής βουλευτές του κόμματος- κατά αλλοδαπών μικροπωλητών σε πανηγύρι στη Ραφήνα, σε λαϊκή αγορά στο Μεσολόγγι και σε άλλες περιοχές. Ήδη, οι μεγάλες ξένες εφημερίδες κάνουν πάρτι και η σφαλιάρα που θα φάνε τις επόμενες ημέρες η χώρα μας και ο ελληνικός τουρισμός θα είναι άνευ προηγουμένου.
Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής κάνουν –με κάπως πιο άγριο τρόπο- τη δουλειά των αστυνομικών.