#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Έλληνας παππούς που (χωρίς να το ξέρει) κάνει σουξέ στην Ισπανία

 
Απο sibilla-gr
20 δευτερόλεπτα που υποτιτλίστηκαν στα ισπανικά και ενθουσιάζουν τους πολέμιους του Πρωθυπουργού Ραχόι.
Οι Ισπανοί ρεπόρτερ που έκαναν ρεπορτάζ στην Αθήνα δεν περίμεναν ότι...

Λιάνα Κανέλλη: «Η αντίληψη ότι ο άνεργος δεν χρειάζεται τον παιδικό σταθμό, είναι ηλίθια»


Το θεάρεστο έργο του Πέτρου Κυριακίδη

Απο praxisred
 
Ως βαθιά θρησκευόμενος, ο Πέτρος Κυριακίδης έχει προχωρήσει σε πληθώρα απολύσεων σε όλα τα μέσα ενημέρωσης που κατέχει, υφαρπάζει συστηματικά τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων ακολουθώντας την οδό της καθυστέρησης πληρωμών, ενώ σε κάποιες από τις επαναλαμβανόμενες απεργίες δεν διστάζει να οργανώσει απεργοσπαστικό μηχανισμό αποτελούμενο από μπράβους της νύχτας με αγκυλωτούς σταυρούς.

MAKE LOVE…

  Απο ramnousia
Βρισκόμαστε στο σημείο που οι άνθρωποι είτε θα γίνουν μοντέρνοι σκλάβοι με προνόμια που θα τους δίνουν ψευδαίσθηση ελευθερίας και θα συντριβεί κάθε όραμα για πιο ανθρώπινη ζωή, είτε θα επαναστατήσουν και θα ξηλώσουν αυτό το άδικο και παράλογο σύστημα, χύνοντας μέχρι και το αίμα τους.

Δεν θέλω να πάρω θέση για το που νομίζω ότι είμαστε πιο κοντά, γιατί αυτό θα ήταν αλλαζονικό και ανόητο. Προς το παρόν δεν έχουμε συναίσθηση σε ποιο μονοπάτι βαδίζουμε. Απλά η κρίση επιταγχύνει τις διαδικασίες. 


Μέσα από την ανασφάλεια, την παράνοια και την απογοήτευση, την καταστροφολογία και τους “σωτήρες” ή τους αυτόκλητους υπερασπιστές του λαού μπορεί να αναδυθεί κάτι νέο, μόνο που δεν ξέρουμε τι πρόσημο θα έχει.


Μια πρώτη εκτίμηση για τη μεγάλη συγκέντρωση των μπάτσων

Απο Δηθεν

 Η μεγάλη σημερινή πορεία των μπάτσων δεν πρέπει να μας περνάει αδιάφορη. Έχει σημασία το τι μπορεί να παίζεται στο εσωτερικό του αστικού κράτους.
Σήμερα (6/9/12) πραγματοποιήθηκαν δυναμικές κινητοποιήσεις των μπάτσων & λιμενόμπατσων καθώς και των πυροσβεστών, με αφορμή τις περικοπές που εξήγγειλε η κυβέρνηση στα ειδικά μισθολόγια στα οποία συγκαταλλέγονται. (Για μια ενημέρωση απ' τις κινητοποιήσεις βλ εδώ  http://www.alterthess.gr/content/kinitopoiisi-ton-enstolon-sto-syntagma-kata-ton-perikopon. Γενικά είχε μεγάλη συμμετοχή, ενώ το πρωί οι συνδικαλιστές μπάτσοι απέκλεισαν το κέντρο εκπαίδευσεις των ΜΑΤ στο Γουδί για να εμποδίσουν να φύγουν κλούβες για την ΔΕΘ με αποτέλεσμα να παιχτούν κάποια σπρωξίδια με τους πράσινους.
Η κινητοποίηση των σωμάτων ασφαλείας έχει πολύ μεγάλη σημασία και δεν πρέπει να την προσπερνάμε σε φάση "τι μας νοιάζει τι κάνουν οι μπάτσοι μεταξύ τους". Κατά την γνώμη μου, πρέπει να δούμε την σημερινή κινητοποίηση ως μέρος μιας μεγαλύτερης σειράς κινητοποιήσεων τμημάτων του αστικού κράτους που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε ένα διήμερο κινητοποιήσεων των Δήμων - για την ακρίβεια των δημοτικών αρχών. Για την Δευτέρα έχει προγραμματιστεί απρεγία των πανεπιστημιακών ενώ οι καθηγητές ΤΕΙ έχουν κυρήξει πενθήμερη απεργία.

Το άγαλμα της Ελευθερίας...


Λευτεριά, Λευτεριά σχίζει, δαγκάνει τους ουρανούς,
 το στέμμα σου.  
Κώστας Καρυωτάκης
 
Απο sibilla-gr
 

Stephan Schulmeister : Αν περάσουν τα μέτρα η Ελλάδα θα γυρίσει στο 1950 !!!

Απο Ελλαδα η χωρα του τιποτα

Ο διάσημος Αυστριακός οικονομολόγος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών της Αυστρίας Στέφαν Σουλμάιστερ προειδοποίησε ότι αν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα της τρόικα η Ελλάδα θα επιστρέψει στις δεκαετίες του 1950-1960.
Ο κ. Σουλμάιστερ τόνισε πως όλες αυτές οι «συνταγές» αντιβαίνουν στην οικονομική πραγματικότητα, επιτείνουν μαζικά την κρίση, προκαλούν τεράστια αύξηση της ανεργίας, χωρίς βέβαια και σε καμιά περίπτωση η προτεινόμενη αύξηση του χρόνου εργασίας να συνεπάγεται αύξηση του ΑΕΠ.

Wikileaks και Julian Assange – Χρήσιμες πληροφορίες και ιστορικό

  Απο κοινωνικη αριστερα

Το ακόλουθο άρθρο δημοσιεύτηκε στο convalesco.org στις 12/08/2010
και αναδημοσιεύτηκε στο episkiasis.wordpress.com στις 09/12/2010
Εισαγωγή
Το wikileaks είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που σκοπό την δημοσίευση απόρρητων εγγράφων που σχετίζονται με υποθέσεις κατάχρησης εξουσίας από κυβερνήσεις, οργανώσεις, φυσικά πρόσωπα ή εταιρίες. Ιδρύθηκε από τον Julian Assange το 2006. Εκ τότε τα wikileaks έχουν δημοσιεύσει πολλά κείμενα. Το 2009 κέρδισε το βραβείο δημοσιογραφίας από την Διεθνή Αμνηστία για αποκαλύψεις εξαφανίσεων και δολοφονιών στην Κένυα.
Το wikileaks προσφέρει ανωνυμία στις πηγές του, ενώ η φαινομενικά άναρχη δομή του, καθιστά αδύνατο τον έλεγχο και τη λογοκρισία από τις κατά τόπους εξουσίες.

Η έξοδος από το ευρώ και η έξοδος από την κατάθλιψη

του Γιώργου Καραμπελιά / Απο Αρδην
Η συζήτηση για το ζήτημα της παραμονής ή της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ διεξάγεται με την εσφαλμένη προϋπόθεση ότι η απόφαση αποτελεί συνάρτηση δήθεν ορθολογικών οικονομικών συμφερόντων. Η μέχρι πριν από λίγο κυρίαρχη άποψη υποστήριζε πως δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου, διότι αυτή δεν συμφέρει οικονομικά ούτε τους τραπεζίτες, ούτε εν τέλει τις κυβερνήσεις και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, που σ’ αυτή την περίπτωση θα έχαναν πολύ περισσότερα απ’ όσα θα κέρδιζαν με την έξοδο της Ελλάδας.

Κ.Ο.ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ:Ή αυτοί ή εμείς! Κάτω η κυβέρνηση της εξαθλίωσης!

Γενική πολιτική απεργία διαρκείας για να μην περάσουν τα νέα μέτρα!

Διαγραφή του δημοσίου χρέους
για να μην λιμοκτονήσει ο λαός


Εργάτες - εργάτριες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες

    Ο καταιγισμός των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων δεν έχει τελειωμό. Η καπιταλιστική κρίση οξύνεται και βαθαίνει, τραβώντας στη δίνη της και άλλες χώρες στην Ευρώπη και παγκόσμια. Πρόκειται για μια βαθιά καπιταλιστική κρίση υπερσυσσώρευσης κερδών – κεφαλαίων τα οποία δεν επανεπενδύονται διότι δεν αποφέρουν στους κατόχους τους τα προ της κρίσης κέρδη.
    Οι καπιταλιστές φορτώνουν την κρίση του δικού τους συστήματος στις πλάτες μας, κοινωνικοποιώντας τη ζημιά, ιδιοποιούμενοι όμως αυτοί τα κέρδη. Εκατομμύρια εργαζόμενοι απολύονται και μένουν άνεργοι, βαθαίνει η εκμετάλλευση, επιστρέφουν οι εργασιακές συνθήκες του 19ου αιώνα.
  

Oι λεπτές κόκκινες γραμμές της ''Κυβερνώσας Αριστεράς''

γραφει ο Γαλαξιαρχης / Απο Δραση Τωρα    πηγη το μετωπο

Αν από τον τίτλο φαίνεται ότι το περιεχόμενο θα αφορά την Δημοκρατική Αριστερά χάσατε. Όπως άλλωστε έχασε και αυτή, τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο συνθετικό του τίτλου της από τότε που αποφάσισε να προσχωρήσει σε μία δεξιότατη συγκυβέρνηση και ταυτόχρονα να διαγράψει μονοκοντυλιά όλο το προεκλογικό της πρόγραμμα. Η ΔΗΜΑΡ ούτε δημοκρατική είναι ούτε αριστερά. Μόνο Κυβερνώσα. Δεν αξίζει καν κριτικής...
Υπάρχει όμως και η άλλη, η παρολίγον Κυβερνώσα Αριστερά που πάσχει ήδη από σύνδρομα κυβερνητισμού ενώ παραμένει “παρολίγον”. Οι παροικούντες την (αριστερή πλευρά της) Ιερουσαλήμ είχαν μυριστεί στην προεκλογική ατμόσφαιρα τις σταδιακές υποχωρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου.ΕΛ.ΤΑ. ... ΤΕΛΟΣ ;;;

του Λάζαρου Ελευθεριάδη / Απο aegeantimes

Προς άμεση πώληση τα ΕΛΤΑ, το Δημόσιο θα πουλήσει έως και ολόκληρο το ποσοστό συμμετοχής του.


Με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων, η οποία αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, γνωστοποιήθηκε πως η κυβέρνηση προχωρά στην πώληση έως και του συνόλου των μετοχών των ΕΛΤΑ
, τις οποίες έχει στην κατοχή του το Δημόσιο.

8 Αυγούστου 1956… Στα ανθρακωρυχεία του Βελγίου οι μετανάστες…

 
Απο sibilla-gr
…από τα σκλαβοπάζαρα της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας… κατέβηκαν με τα ασανσέρ στα 1.035 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης.
Τότε που οι μετανάστες μας έβρισκαν τις επιγραφές στα καταστήματα και μπαρ που έγραφαν: «Απαγορεύεται η είσοδος σε σκυλιά, έλληνες και ιταλούς»…
275 μετανάστες, άνθρωποι από τον Νότο της Ευρώπης για ένα...

Ο χορός της κυβερνητικής τρόϊκας!

To ποσοστό κέρδους είναι το κλειδί

Η πορεία της κερδοφορίας δείχνει την πορεία του καπιταλισμού

 

Η οικονομία του σύγχρονου κόσμου κυριαρχείται από τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής. Στον καπιταλισμό, το χρήμα χρησιμοποιείται για να παράγει περισσότερο χρήμα. Η κινητήρια δύναμη της παραγωγής είναι το κέρδος, όχι οι κοινωνικές ανάγκες και η καπιταλιστική παραγωγή δεν προχωράει σε μία ευθεία γραμμή ανόδου. Υπόκειται σε επαναλαμβανόμενες κρίσεις «ανάπτυξης και ύφεσης», που καταστρέφουν κάθε φορά και κατασπαταλούν μεγάλο μέρος από την αξία που έχει ήδη παραχθεί από την κοινωνία (τους εργαζόμενους). Οι δεκαετίες του 1880 και του 1890 γνώρισαν μια σημαντική καταστροφή της παραγωγής και του πλούτου των ΗΠΑ- η «μεγάλη κρίση» του ‘30 επίσης. Τώρα βιώνουμε την πρώτη «Μεγάλη Ύφεση» όντας ακόμα μέσα στη «Μακρά Κρίση» του 21ου αιώνα.


Publish or Perish


του Χρήστου Αβραμίδη / Απο η Λεσχη
Θα σου άρεσε να ήμασταν στο 80. Να αυξάνονται οι μισθοί, να υπάρχει ένα όνειρο. Όνειρο χωρίς πολύ προσπάθεια. Όνειρο που ήπιε το αίμα που χύθηκε σε εκείνο το προαύλιο της Τοσίτσα, της Στουρνάρη, στα υπόγεια του ΥΠΠΟ και μεγάλωσε, τους αγκάλιασε όλους ψεύτικα. Να κάθεσαι όπως τότε ξένοιαστη και να παλεύεις με τον διάλογο και την κουβέντα ενάντια στην εξουσία. Θα σου άρεσε να μείνει εκείνη η εξουσία για να σε αφήνει να της βγάζεις την γλώσσα. Να διαβάζεις Νίτσε και Φουκώ ,να αγορεύεις ώρες ολόκληρες για την εξουσία, για την ελευθερία.

Η εξέγερση της σιωπηλης πλειοψηφίας

γράφει ο Ο Μπαγασάκος   /   Απο AΔΕΣΠΟΤΟΣ

Εχουν περάσει οκτώ μήνες από την μεγαλειώδη διαδήλωση του ελληνικού λαού(12/02/12), που αμαυρώθηκε από τις απρόκλητες και μαζικές εκτοξεύσεις χημικών με στόχο την απώθηση των διαδηλωτών και την επαναφορά τους στους καναπέδες για την παρακολύθηση των δελτίων των πρετεντέρηδων.
Η αναφορά στις δουλικές πολιτικές και στην οικονομική εξαθλίωση του μέσου Έλληνα, μεθοδευμένα από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών κατά παραγγελία της Τρόϊκας, δηλαδή της χρηματοπιστωτικής διακυβένησης, είναι περιττή. Τα γνωρίζει όλα ο μέσος Έλληνας στο πετσί του. Οι πολιτικοί και οικονομικοί εγκληματίες που φοροδιέφυγαν, φοροέκλεψαν, κερδοσκόπησαν (ή και τα τρία συγχρόνως), σε βάρος της ζωντανής εργασίας, του κάθε άλλο παρά τεμπέλη έλληνα εργαζόμενου, κυκλοφορούν ελεύθεροι και πίνουν στην υγεία των κορόϊδων.


Αν έχεις ΚώλοΟταν σχεδιάζεις να περικόψεις 5,5+ δις από συντάξεις,
μισθούς και κοιν.επιδόματα...Δ Ε Ν  έχει καμιά σημασία αν 
αυτό το βαφτίζεις "οριζόντια" ή "πλαγιομετωπική" περικοπή.
Είναι μιά Βίαιη αναδιανομή πλούτου σε βάρος χαμηλών,
μεσαίων και αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων και
σε όφελος των Ολίγων.
 

Εχω, Κατέχω, Απέχω.Απο praxisred
Όσο βαθαίνει η κρίση, τόσο συνειδητοποιούμε πόσο ταξική είναι η κοινωνία μας, τόσο περισσοτέρων ανθρώπων η ζωή κυριαρχείται σε μεγάλο βαθμό από την ανάγκη της υλικής επιβίωσης και η φυσική και οικονομική ασφάλεια αποτελεί την κύρια αξία που προσανατολίζει τη συνείδηση και τη συμπεριφορά τους, τόσο ο οικονομικός ρόλος της μικροαστικής τάξης, με τη συγκεντροποίηση της παραγωγής, μειώνεται.