#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΧΙ αλλη διαπραγματευση...


Batsinistas

  
 Μαθαν οτι παραμυθιαζομαστε πλακωσαν κι οι ..Batsinistas 

Ερωτήσεις ενός εργάτη που διαβάζει

Ποιος έχτισε τη Θήβα την εφτάπυλη;
Στα βιβλία δε βρίσκεις παρά των βασιλιάδων τα ονόματα.
Oι βασιλιάδες κουβαλήσαν τ’ αγκωνάρια;

Kαι τη χιλιοκαταστρεμμένη Bαβυλώνα –
ποιός την ξανάχτισε τόσες φορές; Σε τι χαμόσπιτα
της Λίμας της χρυσόλαμπρης ζούσαν οι οικοδόμοι;

MINERISTAS!!!Τα χρήματα βρέθηκαν… καιρός για νέα μέτρα

Του Αλέξανδρου Μερκούριου / Απο Το Ποντικι

Σας είχα πει από καιρό (και αμαρτία δεν έχω) ότι αυτή η ιστορία με τα μέτρα θα είναι σαν πηγάδι χωρίς πάτο… Κάθε φορά που είναι να πάρουμε μία δόση έρχονται και νέες περικοπές, ενώ για να ανοίξει ο δρόμος για τις επόμενες, πέφτει στο τραπέζι και μια έκθεση που δείχνει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Και κάπως έτσι πηγαίνουμε στο επόμενο «κεφάλαιο» υπό την απειλή να μην μας χορηγηθεί η δόση. Κάτι σαν τα πρεζάκια δηλαδή. Όσο πιο βαθιά έχουν πέσει, τόσο πιο πολύ τους κάνει όπως θέλει ο έμπορος και τους ζητά να κάνουν αυτά που δεν είχαν φανταστεί…


Πέντε Θέσεις για το χρέος: Χτυπάμε το χρέος / Απεργία χρέους

Από το Tidal  μέσω
ΠΟΤΕ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΧΡΕΟΥΣ. ΠΩΣ ΘΑ KΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ:

Θα πρέπει να ξαναφτιάξουμε το αποτυχημένο οικονομικό σύστημά μας που φτωχαίνει εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ παράλληλα καταστρέφει το οικοσύστημα. Χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από τακτικές, που περιλαμβάνουν ένα κυλιόμενο ιωβηλαίο, ένα Λαϊκό Ταμείο, και μια δυναμική οργάνωση μιας απεργίας χρέους, το χτύπημα του χρέους επιδιώκει να καταργήσει το χρέος και να αναδημιουργήσει μια δίκαιη κοινωνία, όπου τα χρέη και οι δεσμοί θα είναι μεταξύ μας και όχι με το 1%.
Όταν χτυπάς το χρέος, γνωρίζεις ότι:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ

 Όχι στην καθοδήγηση και τον έλεγχο των ελληνικών
πολιτικών εξελίξεων από τα κέντρα της ΕΕ
και του διεθνούς κεφαλαίου

Ως «Πρωτοβουλία κατά του ευρώ και της ΕΕ» έχουμε προβάλει ως βασική μας εκτίμηση πως η ΕΕ αποτελεί ένα ολοκληρωτικό μόρφωμα του κεφαλαίου, που δεν μεταρρυθμίζεται υπέρ των λαϊκών συμφερόντων. Η μοναδική δυνατότητα που υπάρχει, από την άποψη αυτή, είναι η ανατροπή και η διάλυσή της από το οργανωμένο λαϊκό και εργατικό κίνημα στην κάθε χώρα και ευρύτερα σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Ο ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Γιώργος Γιαννόπουλος*    /   Απο Πολιτικο Καφενειο

Kαθώς η κρίση οξύνεται και βυθίζει στην αθλιότητα την κοινωνία γίνεται όλο και περισσότερο έντονη η ανάγκη να κατανοηθεί το φαινόμενο σε βάθος, να μελετηθούν οι επιπτώσεις του και να προταθούν λύσεις για την αντιμετώπισή του. Οι στιγμές είναι κρίσιμες, γιατί όλοι αισθάνονται ότι ζούμε σε μια μεταβατική περίοδο με τις εξελίξεις, σφοδρού ίσως χαρακτήρα, να βρίσκονται μπροστά μας. Μέσα στην πολυφωνία των απόψεων που αναπόφευκτα διατυπώνονται δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει πως κάθε σοβαρή εκτίμηση για την κρίση δεν μπορεί να στηρίζεται σε κάποιες υποτιθέμενες «μαντικές» ικανότητες αλλά στη μελέτη του παρελθόντος, στην καλλιέργεια δηλαδή της ιστορικής γνώσης και συνείδησης.

Η Ωρα είναι: ακριβώς Ανατροπή

                     ( Πρωτοβουλία Πολιτών Πάρου).
 

Αφέλεια και στρουθοκαμηλισμό συνιστά πλέον η επιμονή
των κομμάτων αντιπολίτευσης στη καταγγελία αθέτησης  
των προεκλογικών δεσμεύσεων των 3 Καθαρμάτων 
της μνημονιακής Συγκυβέρνησης.
Α υ τ ή  το γνωρίζει καλύτερα από μας.

Στην ξεδιάντροπη θεωρία των "ισοδύναμων μέτρων"
δ ε ν  δικαιούσαι πλέον να αντιπαραθέτεις λογικά
πολιτικά ή οικονομικά επιχειρήματα. 

Ραγιάδες! Θέλουν να το γράφουμε και στην ούγια!

Του Δημήτρη Τσιμούρα
  Απο Σεισαχθεια

όποιος για το δίκιο δεν παλεύει
θα ζει και θα πεθαίνει σα ραγιάς.

Κώστας Βίρβος «Θεσσαλικός κύκλος»


Σε χτυπούν από παντού ανελέητα. Εκμεταλλεύονται τα πάντα, για να σε εξουθενώσουν. Πλουτίζουν,  ληστεύοντας στην κυριολεξία ό,τι ακόμα σου έχει απομείνει. Ρημάζουν το δημόσιο πλούτο σαν να είναι βιλαέτι τους. Το πολιτικό τους προσωπικό ανταποκρίνεται… άριστα!  Και όμως δεν ικανοποιούνται. Θέλουν να συναινέσεις, να σκύψεις το κεφάλι. Θέλουν εσύ να τους το ζητήσεις να σε εξευτελίσουν, να σε ληστέψουν!  Θέλουν να αποδεχτείς τη μοίρα, που αυτοί για σένα όρισαν! Το επιδιώκουν με κάθε μέσο και τρόπο. Θέλουν στην ούγια* του μυαλού σου να γράψεις…  ραγιάς!

Το ΣΙΩΝ-ΝΑΤΟ και ο Καντάφι…

 Του παπα Ηλία Υφαντή

Μένει κατάπληκτος κανείς, όταν διαβάσει κάποια μέτρα, που είχε πάρει ο «κακός» – σύμφωνα με το «φιλάνθρωπο» ΝΑΤΟ - Καντάφι για το λαό της Λιβύης.

Και να σκεφθείτε ό τι ο συχωρεμένος είχε επικηρυχθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης και σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Όταν για τον αξιότιμο κ. Μπους και τη λοιπή λυκόστανη του ΝΑΤΟ, που ασύστολα και εξακολουθητικά εγκληματούν σε βάρος χωρών και λαών δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτε οι κήνσορες της απροκάλυπτα άδικης διεθνούς «Δικαιοσύνης».

Πώς άλλαξε τραγικά το κοινωνικό πρόσωπο της Ελλάδας σε μόλις τρία χρόνια

 

Τα τελευταία τρία χρόνια η Ελλάδα ζει κοσμοϊστορικές αλλαγές και το κοινωνικό συμβόλαιο της Μεταπολίτευσης κατέρρευσε. Ανεργία, λιτότητα, ύφεση, μετανάστευση ανέδειξαν νέα προβλήματα και στρεβλώσεις στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Μια «άλλη Ελλάδα» παρουσίασε η νέα μελέτη του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών.
Οι βεβαιότητες για συνεχή βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των Ελλήνων ακυρώθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια. Τα έσοδα των εργαζομένων μειώθηκαν κατά 13,2 δισ. ευρώ. Περίπου 900 θέσεις εργασίας χάνονται καθημερινά στην Ελλάδα. Η λιτότητα και η ύφεση ανέδειξαν νέα προβλήματα και στρεβλώσεις της ελληνικής οικονομίας. Ολιγοπώλια, κλειστά επαγγέλματα, υπερτροφικό και μη παραγωγικό κράτος, αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση, γραφειοκρατία και διαφθορά, στρεβλό παραγωγικό μοντέλο, υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, χαμηλή παραγωγικότητα είναι ορισμένες από αυτές.

Όλη η Ελλάδα Χρυσή Αυγή!

  Απο pitsirikos.net
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για την εφημερίδα «Το Ποντίκι», η Χρυσή Αυγή είναι πλέον το τρίτο κόμμα και βρίσκεται κοντά στο 10%. Είναι πολύ ευχάριστη η άνοδος της Χρυσής Αυγής, αν και υπολογίζω τη δύναμή της γύρω στο 40%.
Μακάρι να ανέβει κι άλλο η Χρυσή Αυγή, ώστε να μάθουμε επιτέλους πόσοι είναι οι φασίστες σε αυτή τη χώρα.
Μπορεί στην Ελλάδα να γεννήθηκε η Δημοκρατία αλλά γεννήθηκε και η Τυραννία, αν και αυτό αποφεύγουμε να το επισημαίνουμε γιατί δεν μας συμφέρει.
Είναι γνωστό πως στην Κατοχή εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές. Ήταν γεμάτη η χώρα από καταδότες, δωσίλογους και κάθε λογής ρουφιάνους.

Όλα τα ακίνητα πλέον οιονεί «δημεύονται»…

  Από 

Του Πέτρου Χασάπη

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα εξαπολύει νέα επίθεση κατά της κοινωνίας. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά σκέφτεται να επιβάλει από το 2013 έναν νέο ενιαίο φόρο σε όλα τα ακίνητα των Ελλήνων υπηκόων, ο οποίος θα συμπεριλαμβάνει όλους τους υπόλοιπους φόρους και χαράτσια και θα περιέχει και νέους, όπως ο φόρος ιδιοκατοίκησης. Αναρωτιόμαστε: Εκείνο το χαράτσι της ΔΕΗ πότε θα καταργηθεί εντελώς, όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Σαμαράς; Άλλη μια πολιτική εξαπάτηση.

Η δημοσιογραφία που τρέμει και συμφωνεί

  Απο Κωστας Βαξεβανης

Θέλω αρχικά να διευκρινίσω κάτι. Θεωρώ πως η συναδελφική αλληλεγγύη, στάθηκε στην Ελλάδα ο «ευγενέστερος» τρόπος συγκάλυψης και ατιμωρησίας. Έχω παρακολουθήσει δίκες με γιατρούς που ήταν πασιφανές πως έκαναν κάποιο ιατρικό λάθος, αλλά υπέρ τους κατέθεσαν αρκετοί συνάδελφοί τους ισχυριζόμενοι πως δεν έφταιγαν οι γιατροί. Τα πειθαρχικά του Δημοσίου είναι γεμάτα με καταθέσεις υπαλλήλων που καταθέτουν υπέρ επίορκων συναδέλφων τους.
Στη δημοσιογραφία, αυτή η κακώς εννοούμενη αλληλεγγύη, κλείνει στόματα και διαστέλλει ανοχές.

Οι ισλαμοφασίστες Νατοϊκοί τρομοκράτες συνεχίζουν τον πόλεμο προπαγάνδας...

 
...εμφανίζουν παλιά φωτογραφία Παλαιστίνιας αντάρτισσας ως σημερινής "επαναστάτριας"... και μάλιστα με πλαστογραφία της Παλαιστινιακής σημαίας, αφού τις προσθέτουν εκείνη των Γάλλων αποικιοκρατών...
Η Συρία θα γίνει ο τάφος των ιμπεριαλιστών!

Guardian: «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα κόμμα, αλλά συμμορία κακοποιών».“

 «Στην πραγματικότητα η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα, αφού δρα σαν συμμορία κακοποιών», γράφει ο δημοσιογράφος της Βρετανικής εφημερίδας Guardian στο πύρινο άρθρο του...
«Αισθανόμαστε αηδία στο Κοινοβούλιο, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος σε ομιλία του στους οπαδούς του στις 25 Αυγούστου, οι οποίοι κρατώντας πυρσούς, φώναζαν “αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή” - μια άμεση μετάφραση από το γερμανικό “Blut und Ehre” (αίμα και τιμή), το σύνθημα που χρησιμοποιούσε το ναζιστικό κόμμα στην Γερμανία», αναφέρει το δημοσίευμα της Guardian.

Αυτοδιαχείριση στην ΔΩΔΩΝΗ τώρα

 Δημήτρης Αργυρός / Απο Πολιτικο Καφενειο

Ναι μάλλον κάναμε ένα λάθος στις εκτιμήσεις μας όταν δίναμε προβάδισμα στις ενώσεις και στον «ΒΙΚΟ». Θεωρώντας πως η ιδιωτικοποίηση της εταιρίας ΔΩΔΩΝΗ και η πολιτική παρέμβαση θα πρόκρινε έστω και συγκυριακά το ντόπιο κεφάλαιο. Μόνο που αυτό - και μέσα από την ιστορία των καρτέλ στο κοτόπουλο- δέχεται επίθεση και πέφτει σε ακόμη πιο χαμηλή βαθμίδα στο εθνικό - παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας. Απολύτως λογικό από μια οπτική. Όταν η Ελλάδα, ως ο αδύνατος κρίκος στην ευρωπαϊκή ένωση, πέφτει στο παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας, τότε οι οικονομικά αδύνατες περιφέρειες θα πέσουν ακόμη πιο χαμηλά. Μια διαδικασία καταστροφής των πιο αδύνατων τμημάτων του κεφαλαίου και της συγκέντρωσης του κεφαλαίου σε ακόμη λιγότερα χέρια, μετατρέποντας τους δυνατούς παίχτες σε ακόμη πιο δυνατούς και συντρίβοντας τους αδύνατους. Μια διαδικασία που εξελίσσεται ταυτόχρονα με την πολιτικής της περίφραξης του δημόσιου- κοινωνικού πλούτου, της εργασίας, της γης και της επιστήμης. Η ΔΩΔΩΝΗ και όχι μόνο αυτή δυστυχώς πέφτει θύμα αυτής της αδυσώπητης διαλεκτικής. Και μόνο μια επιθετική πολιτική ανάσχεσης της κεφαλαιοκρατικής επιθετικότητας θα μπορούσε να αποτρέψει την καταστροφή.

Αίτια, συμπτώματα και θεραπείες της εξουσιολειχίας

Δεν φταίν’ οι λείχοι αν οι κυβερνήσεις αλλάζουν.
Αυτοί πάντα με την κυβέρνηση είναι.Απo zaxarula

Η εξέταση των πολιτικoϊατρικών φαινομένων παρουσιάζει πάντοτε μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον. Η ανάλυσή τους, τόσο από πλευράς εμπειρικής παρατήρησης, όσο και η ένταξή τους στα πλαίσια της επιστημονικής θεωρίας, καλύπτει μια πλειάδα κλάδων των φυσικών τε και κοινωνικών επιστημών. Ιδίως όταν πρόκειται για φαινόμενα που εμφανίζουν μαζικό χαρακτήρα, όπως η πρόσφατη ραγδαία –πλην μη απρόβλεπτη– επιδημία εξουσιολειχίας, η οποία μαστίζει μετεκλογικώς τα διεμπλεκόμενα ΜΜΕ και τις αποφύσεις τους.

Εγώ, ο Μαλάκας

  Απο RAMNOUSIA
Που λες, δικέ μου, απ’ όσο θυμάμαι την κατάσταση, μια ζωή της πουτάνας γινότανε, (μη μου τσαντίζεσαι με τη γλώσσα που χρησιμοποιώ, σ’ εμένα αναφέρομαι).
Μου είπαν πως ζούσα σε σπηλιές και μετά εξελίχθηκα, και κοίτα να δεις, από τότε έτρεχα σαν το κατσίκι (τρόπος του λέγειν) να κυνηγάω για να βγάλω τον επιούσιο. Μου έβγαινε η ψυχή, σου λέω, στην τρεχάλα, χώρια που ήμουν μια ζωή χεσμένος από το φόβο μη με φάνε κάτι θηρία ναααα! Μετά κάποιος, πιο μάγκας από εμένα μέσα στη σπηλιά, μού έπαιρνε το καλύτερο κομμάτι κρέας γιατί λέει μίλαγε με την αστραπή που έριχναν κάτι θεοί, όπως τους έλεγε, και έπρεπε να τους φοβάμαι κι αυτούς. Από τη μια τα θηρία από την άλλη ο αντιπρόσωπος των θεών (ο μάγος ας πούμε) με έκαναν να τρέχω πιο πολύ για να τους θρέφω όλους.

Ο νόμος 3984/11 , επειδή οι νεκροί Έλληνες περισσεύουν !

  Απo zaxarula

Πρέπει να γυρίσουμε στην φρίκη των γερμανικών-ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης για να βρούμε κάτι παρόμοιο με τον περιβόητο νόμο 3984 ο οποίος θεωρεί υποχρεωτικά τους Έλληνες πολίτες , δωρητές οργάνων σώματος , εκτός εάν ρητά έχουν εκφράσει την αντίρρηση τους !
Στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης οι τρόφιμοι , εκτός των άλλων είχαν χάσει και την αυτοδιάθεση του σώματός τους – ζωντανού και νεκρού. Μετά τον θάνατο των κρατουμένων η Γερμανοί-ναζιστές αποψίλωναν το νεκρό σώμα από κάθε τι που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στο Ράιχ : από τα χρυσά δόντια μέχρι το ανθρώπινο λίπος που το χρησιμοποιούσαν για κατασκευή σαπουνιών ! Μεταμοσχεύσεις δεν υπήρχαν μεν τότε , αλλά τα σώματα των κρατουμένων είχαν χρησιμοποιηθεί σαν πειραματόζωα !
Σήμερα που τα Νταχάου με την τυπική παλαιά μορφή τους έχουν καταργηθεί , οι πολιτικοί απόγονοι των Γερμανών-ναζιστών καταργούν πάλι την αυτοδιάθεση του ανθρωπίνου σώματος.

Μια τρύπα στο νερό

Του Σταύρου Χριστακόπουλου  / Απο To Ποντίκι

«Η Γερμανία αναζητά απελπισμένα βρεφονηπιαγωγούς. Στην Ελλάδα, αντίθετα, μεγάλος αριθμός εξειδικευμένου προσωπικού είναι χωρίς δουλειά. Η οργάνωση της ευαγγελικής εκκλησίας Innere Mission στο Μόναχο απασχολεί τώρα δέκα Έλληνες βρεφονηπιαγωγούς, οι οποίοι είναι καλύτερα εκπαιδευμένοι από πολλούς Γερμανούς συναδέλφους τους». Αυτό έγραψε χθες η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung προκαλώντας ακόμη μια φορά το ερώτημα: Σε ποια πανεπιστήμια σπούδασαν αυτοί οι άριστα καταρτισμένοι άνθρωποι;
Δεν είναι η πρώτη φορά που το επισημαίνουμε, σε πείσμα της αυτοκτονικής αυτογελοιοποίησης της χώρας, την οποία προκαλούν εσκεμμένα και σχεδιασμένα οι κουκουλοφόροι της τρόικας, οι μανιακοί του ξεπουλήματος και οι ιδεοληπτικοί της πλήρους παράδοσης του κράτους στον «υγιή» ιδιωτικό τομέα.

Δεν υπάρχει σωτηρία για την ελληνική κοινωνία αν δεν καταρρεύσει η άρχουσα ελίτ…

  Απο ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

Του Πέτρου Χασάπη
Σε κάθε κοινωνία, διαμορφώνεται από την εξέλιξη των πραγμάτων, πάντα μια άρχουσα ελίτ σε σχέση με το υπόλοιπο κοινωνικό σώμα. Αυτή η άρχουσα ελίτ είναι και εκείνη που δίνει τον τόνο και τον βηματισμό σε ολόκληρη την υπόλοιπη κοινωνία, είτε μέσω της μίμησης, είτε μέσω του τρόπου άσκησης της εξουσίας και των προταγμάτων που εκείνη θέτει. Μια ελίτ που διακατέχεται από εθνικά κίνητρα, θα μεταδώσει ανάλογα εθνικά προτάγματα σε όλη την κοινωνία. Μια ελίτ που εμφορείται από παραγωγικό πνεύμα, αναγκαστικά θα μεταδώσει την παραγωγική νοοτροπία στην κοινωνία.

Όλοι τώρα στους δρόμους διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή!Θέλουμε τη ζωή μας πίσω! Αυτό το σύνθημα θα μπορούσε να συμπυκνώσει το γενικό αίσθημα του ελληνικού λαού που αγκομαχά κάτω  από τις μυλόπετρες της  τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού. Κάτω από την πολιτική εγχώριου και ξένου κεφαλαίου.
Εδώ και δυο χρόνια μας στύβουν ανελέητα, μας αφαιρούν το δικαίωμα στην εργασία, στην περίθαλψη, στην παιδεία, στην ψυχαγωγία, στις διακοπές. Στύβουν τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους που ούτε με αξιοπρέπεια δεν τους αφήνουν να πεθάνουν, στύβουν ακόμη κι αυτούς τους ανέργους. Βροχή τα χαράτσια, μισθοί που τείνουν να εξισωθούν με τα επιδόματα ανεργίας, διαλυμένα νοσοκομεία και σχολεία.

Γουστάρω σωτηρία


 
 
Νάτη μπροστά μας πάλι!!
Με το καλαθάκι της να μαζεύει ρώγες!!
Λίγες από συνταξιούχους, άλλες από μισθωτούς,
τους άνεργους και τους αδύναμους.
Κάτι αρπάζει από τα φάρμακα, κάτι από σχολειά. 
Από ασφαλιστικά ταμεία, από κεραμίδια,
από ασημικά, από παξιμάδια.

Κάτω τα Χέρια από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
Το τελευταίο διάστημα ξεδιπλώνεται νέα επίθεση της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών απέναντι στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων (ΕΑΣ), με πρόσχημα τη μήνυση του διοικητή του 586 ΤΠ/Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών, Δ. Βούτση, για συκοφαντική δυσφήμηση. Μήνυση που αφορά τη δημοσιοποίηση από την ΕΑΣ γράμματος φαντάρων για τις  απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν στην μονάδα του.
Εισαγγελείς, στρατός, αστυνομία, Διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος και άλλες «υπηρεσίες», συνεργάζονται για να αποκαλύψουν το «εγκληματικό» έργο ΕΑΣ, δηλαδή την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των αναγκών των ένστολων εφέδρων πολιτών. Μέσα από τις αναφορές τους αποκαλύπτονται οι διαρκείς παρακολουθήσεις του blog της επιτροπής, των τηλεφώνων της και των μελών της.

Όπου,σύσσωμη η κοινωνία αντιστέκεται τα Ναζιστικά Καθάρματα παίρνουν δρόμο!

  Απο Σεισαχθεια

Μέσα στην καλοσχεδιασμένη προβολή της εγκληματικής συμμορίας από το σύνολο των ΜΜΕ  και την στήριξη των κρατικών μηχανισμών  για τα αλήτικα και δολοφονικά της «ανδραγαθήματα» σε βάρος των απόκληρων μεταναστών τώρα και ολόκληρης της εκμεταλλευόμενης κοινωνίας στο μέλλον ,η είδηση ότι, για δεύτερη φορά η κοινωνία του Δήμου Βιάννου κήρυξε  ανεπιθύμητη την παρουσία των φασιστών δείχνει το δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι τοπικές κοινωνίες σε όλη τη χώρα.

45 χρόνια από την δολοφονία του Γιάννη Χαλκίδη Λίγους μήνες μετά το πραξικόπημα των αμερικανοκίνητων συνταγματαρχών, χαράματα της Τρίτης 5 Σεπτέμβρη του 1967, ασφαλίτες, αστυνομία και πράκτορες της ΚΥΠ θα περικυκλώσουν το σπίτι στο οποίο κρυβόταν ο Γιάννης Χαλκίδης στην περιοχή Χαριλάου (τον καταζητούσαν για την αντιδικτατορική δράση του) και θα τον εκτελέσουν εν ψυχρώ, συλλαμβάνοντας άλλους δυο συντρόφους του, αυτόπτες μάρτυρες της άνανδρης δολοφονίας.
Τη χαριστική βολή στον 27χρονο τότε Γιάννη Χαλκίδη έδωσε ο γνωστός αρχιβασανιστής της χούντας υπομοίραρχος Τετραδάκος.

Ο ορισμός της διαπλοκής


 

Τον Μάρτη του 2009 ιδρύεται το fund (private equity για την ακρίβεια) “ethos”. Στον στρατηγικό σχεδιασμό βρίσκεται ο αδελφός του πρωθυπουργού, Ανδρίκος Παπανδρέου. Το fund αυτό επενδύει στην “Πράσινη Ανάπτυξη”.
Λίγες ημέρες μετά, ο αδελφός του, Γιώργος Παπανδρέου σε μία ενθουσιώδη παρουσίαση, αποκαλύπτει το σχέδιο του για την ανάπτυξη της χώρας. Λέγεται “Πράσινη Ανάπτυξη” και το παρουσιάζει ως πανάκεια που θα δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Την μπίζνα του αδελφού του δηλαδή, την έκανε εθνική πολιτική.

Αντίο καπετάνιε…


Μίμης Μπουκουβάλας (1919 – 2012, επικεφαλής της Ταξιαρχίας Ιππικού του ΕΛΑΣ Θεσσαλίας)

του Ιάσωνα Χανδρινού
Eίχε μια βαθιά φωνή ο Μίμης Μπουκουβάλας. Σταθερή και γεμάτη συναίσθημα. Καλοκαίρι ήταν, πρόσφατα, μα δε θυμάμαι χρονιά όσο κι αν προσπαθώ. Η μια και μοναδική φορά που συναντηθήκαμε. Θυμάμαι τις μπλε πυτζάμες σου και τις παντόφλες να μην αφαιρούν τίποτα από την μοναδικότητα της στιγμής. Ήξερες ότι το άσπρο μουστάκι θα χάλαγε την αρχετυπική σου εικόνα και το είχες ξυρίσει από τότε που άσπρισες, μέσα σ’ ένα κελί. Δεν ήθελα να βγούμε μαζί φωτογραφία. Η φωτογραφία νοθεύει την ηδονή της μνήμης. Ήθελα να σε θυμάμαι χωρίς εικόνα συγκεκριμένη. Ήθελα να προσθέτω και να αφαιρώ κατά βούληση.

Πράσινες ανάσες

 
 
Τη σημαδιακή 3η Σεπτέμβρη διάλεξε το Πασοκ των Μνημονίων
να εξαγγείλλει την..."ανασύστασή" του.
Ενας αρχηγός ντυμένος με τα εναπομείνοντα πολιτικά
και κομματικά κουρέλια...αποπειράθηκε να προωθήσει
στα πεινασμένα ακόμα λαμόγια...τη νέα συλλογή εσωρούχων.