#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Μανισάρ, Ινδία Η βρισιά που ξεχείλισε την εργατική οργήΓια λίγες ημέρες ο εργάτης, Jiya Lal, στο τμήμα συναρμολόγησης της αυτοκινητοβιομηχανίας Μαρούτι-Σουζούκι στην Μανισάρ, ήταν ο πιο καταζητούμενος άνθρωπος από τις αρχές του κρατιδίου της Χαριάνα, τον φετινό Ιούλη. Τελικά συνελήφθη μαζί με άλλους εκατό περίπου νεαρούς εργαζόμενους στο εργοστάσιο ανάμεσα στους οποίους και τα μέλη της διοίκησης του σωματείου και έκτοτε παραμένουν προφυλακισμένοι με βαριές κατηγορίες.

Τί ακριβώς σημαίνει "διαχείριση της κρίσης" και γιατί η αριστερά "εκφασίζεται"....

 


ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Αποκαλυπτικές εξελίξεις στο πεδίο της διαχείρισης


Αποκαλυπτικές, για τα αδιέξοδα που συνεπάγεται για το λαό οποιοδήποτε «μείγμα» διαχείρισης της κρίσης από την πλευρά των αστών, είναι οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη και την ΕΕ.Θαλιδομίδη θανάτου: Ανθρωποθυσίες στο βωμό του Φαρμακευτικού Καρτέλ

 
«Σας ζητούμε συγγνώμη που επί 50 χρόνια δεν βρήκαμε έναν τρόπο να έλθουμε σε επαφή μαζί σας σαν άνθρωπος προς άνθρωπο. Σάς ζητούμε να θεωρήσετε τη σιωπή μας ως ένδειξη του σοκ που μάς προκάλεσε η μοίρα σας». Δημόσια Δήλωση (31.8.2012) του Harald Stock, γενικού διευθυντής της φαρμακευτικής Grunenthal για τα δεκάδες χιλιάδες θύματα της ΘαλΙδομίδης. 

Απο ramnousia

Tου Γιώργου Στάμκου.

Στις 31 Αυγούστου του 2012 ο γενικός διευθυντής της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρείας Grunenthal, Harald Stock, δήλωσε πως η εταιρεία
«εκφράζει την ειλικρινή της λύπη» για τη σιωπή της απέναντι στα θύματα της θαλιδομίδης, η οποία πουλιόνταν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του 1960 στις εγκύους για την αντιμετώπιση της πρωινής ναυτίας.

ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΣ;

  Δραση Τωρα

Δυστυχώς, η εθελοδουλία του μισού πληθυσμού των Ελλήνων ψηφοφόρων δεν έδωσε μόνο την άνεση στους ΣαμαροΒενιζελοΚουβέληδες, να ψηφίσουν τα νέα εξοντωτικά μέτρα, αλλά και το θράσος να τα «δικαιολογούν» με επιχειρήματα που προσβάλλουν τη νοημοσύνη όλων ημών που τους υπομένουμε. Το τελευταίο τέτοιο επιχείρημα, που έπεσε στην αντίληψή μας, είναι η «μη βιωσιμότητα» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, άρα και η ανάγκη πώλησής του!

Εχουμε κι Εμείς όπλα

 
Η Πατρίδα -δυστυχώς- δεν σώθηκε.
Χρειάζεται ακόμα ένα πακέτο Βαρβαρότητας.
Ο Μονόδρομος είναι ατελείωτος.
Ανεξάντλητοι και οι σωτήρες.

Ο πόλεμος των τραγουδιών

  η Λεσχη
του Τάκη Φραντζή
Όταν η Σωτηρία Μπέλλου, μια νύχτα του Δεκέμβρη του ’48, κατέβαινε από το πάλκο του Τζίμη του χοντρού στην Αχαρνών ξυλοκοπημένη από μια παρέα χιτών γιατί αρνήθηκε να τραγουδήσει το τραγούδι που της ζήτησαν «Του αητού ο γιος», ήταν ωραία κι αντάξια του ρεπερτορίου της γιατί έκανε κάτι που ξεπερνούσε το θάρρος του μέσου λαϊκού ανθρώπου, κάτι ηθικά ανώτερο. Με την πράξη της αυτή, ξανακέρδιζε τα τραγούδια της. Και τα τραγούδια της ψήλωναν μαζί της.

Οι πρώτες εθνικοσοσιαλιστικές και φασιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα


 praxisred      
  ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Σκοπός αυτής της δημοσίευσης δεν είναι η κοινωνικοπολιτική ανάλυση γύρω από τα αίτια της εμφάνισης των φασιστικών – ναζιστικών κινημάτων, αλλά η παρουσίαση κάποιων ντοκουμέντων που θα μας βοηθήσουν να κατάνοήσουμε αυτά τα κινήματα μέσα στο ιστορικό πλαίσιο που δημιουργήθηκαν. Επίσης, να δούμε στις σημερινές συνθήκες την προσπάθεια αναβίωσης τέτοιων κινήσεων, αλλά και την ιδεολογία τους ιδιαίτερα στον ελλαδικό χώρο.

Το ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε, γραμμένο από τον ιστορικό εθνικιστή Ιάκωβο Χοντροματίδη, εκτός από τις ποικίλες πληροφορίες που μας προσφέρει, έχει και την δέουσα σημασία του, λόγω της ιδιότητας του ιστορικού. Είναι διπλωματούχος στρατιωτικής ιστορίας, και λόγω αυτής της ιδιότητας έχει πρόσβαση σε κρατικά στρατιωτικά και άλλα αρχεία που εμείς δεν μπορούμε να έχουμε. Γι΄ αυτό και μας προσφέρει μια ποικιλία πληροφοριών. Αυτό πρέπει να μας παρακινήσει να δούμε αυτά τα ντοκουμέντα με μια σκωπτική και κριτική ματιά.

US insurance firms unlikely to cover $1 billion in home damage after record-breaking drought / Οι ασφαλιστικές εταιρείες στις ΗΠΑ είναι απίθανο να καλύψουν τις ζημιές 1 δις $ στα σπίτια από την μακρά (που έκανε ρεκόρ) ξηρασία


Πηγή : RT.com
Απόδοση στα ελληνικά για την  ΕΛ.Λ.Α.Σ.: N.K.
Χιλιάδες σπίτια των ΗΠΑ βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση ερείπωσης, καθώς η χώρα εξακολουθεί να υποφέρει από ξηρασία-ρεκόρ του φετινού καλοκαιριού. Και οι ζημιές είναι απίθανο να καταβληθούν από τις ασφαλιστικές εταιρείες.
Όσο η υγρασία απορροφάται από το έδαφος, τα σπίτια μετακινούνται και οι επισκευές από τις  ρωγμές και τα γεμίσματα κοστίζουν υπέρογκα ποσά για τους ιδιοκτήτες σπιτιών και αυτοί οι λογαριασμοί καλύπτοντα σπάνια από τις ασφαλιστικές εταιρείες.
Μερικές επισκευές έχουν ξεπεράσει τα 100.000 $ με αποτέλεσμα αρκετοί ιδιοκτήτες να καταστραφούν οικονομικά,  προσπαθώντας να τα βγάλουν πέρα.

Ο ΧΟΝΤΡΟΣ και Ο ΛΙΓΝΟΣ

 
zaxarula

-Χοντρέ, εάν ξυπνήσουμε ένα πρωί και είμαστε στον Κορυδαλλό κατηγορούμενοι για εσχάτη προδοσία, τί θα γίνουμε;
-Λιγνέ μη στεναχωριέσαι. Θα πώ στον Βγενόπουλο να μας στείλει ελικόπτερο για να αποδράσουμε.Τι διάολο, κοτζάμ Ολυμπιακή του χαρίσαμε...

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ!

 

Φυλακή ...όσοι δεν πληρώνουν την εφορία!

Η κυβέρνηση της τρόικας ετοιμάζεται να βάλει όλο το λαό στη φυλακή. Γατί σε λίγο και να θέλει κανείς να πληρώσει τα χαράτσια, δεν θα μπορεί.

Απο την άλλη οι τροϊκανοί και το ντόπιο υπηρετικό πολιτικό τους προσωπικό κλείνουν νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς , σχολεία κλπ.
Φαίνεται κάνουν πράξη απο την ανάποδη το σοφό γνωμικό που έλεγε: "Όπου ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή".

Πωλείται χώρα σε τιμή ευκαιρίας

 

«Ανοίξαμε και σας περιμένουμε», θυμίζει πλέον η χώρα, με την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει η κυβέρνηση για επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων. Το μήνυμα στους επενδυτές είναι σαφές: «Ξεπουλάμε, πάρτε ό,τι θέλετε».
Στην πραγματικότητα, μετά το αναγκαστικό λόγω εκλογών διάλειμμα, εξαιτίας του οποίου η εκποίηση των πάντων καθυστέρησε, το μήνυμα είναι «τώρα τρέχουμε» να προλάβουμε τους στόχους του Μνημονίου. Υπενθυμίζεται ότι στο Μνημόνιο που ψήφισαν όποιοι είχαν απομείνει στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., προβλεπόταν ότι εντός του α' εξαμήνου του 2012 θα αρχίσει η διαδικασία για την πώληση των εταιριών φυσικού αερίου, του νερού, του ΟΠΑΠ, ενώ στο β' εξάμηνο πρέπει να γίνουν οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και την Εγνατία Οδό.


Κοράκια στο πτώμα του ελληνικού λαού

 Βαθυ Κοκκινο
Είναι συγκλονιστικά –αν αληθεύουν- αυτά που λέει το δημοσίευμα του Spigel. Δείτε το βίντεο που παραθέτουμε και θα καταλάβετε τι εννοούμε.
Εδώ όχι απλώς αγανακτείς αλλά οργίζεται που εξακολουθούμε να παριστάνουμε τα πιόνια σε μια σκακιέρα που παίζουν οι πλουτοκράτες. Μέχρι πότε θα παρακολουθούμε μια χούφτα καπιταλιστικά παράσιτα, ντόπια και ξένα, που να εξακολουθούν να θησαυρίζουν λεηλατώντας τον τόπο και τους ανθρώπους της δουλειάς; Μέχρι πότε θα δεχόμαστε μοιρολατρικά εμείς να βρισκόμαστε σε μια άθλια επιβίωση και αυτοί να ζουν μέσα στην χλιδή και την σπατάλη; Μέχρι πότε θα περιμένουμε να ρθει εκείνη η ευλογημένη –απ’ τον Μαρξ και τον Λένιν- ώρα που θα σταθούμε δυναμικά στο μετερίζι της ταξικής πάλης;

Live your myth in Greece: the true experience

 

Φωτογραφίες από την Αθήνα τον Αύγουστο. Η αρχική ιδέα μου ήταν να δημιουργήσω ένα μικρό φωτογραφικό χρονικό της αυγουστιάτικης νυχτερινής Αθήνας.
Η πόλη, τα αρχαία «αξιοθέατά» της, οι άστεγοι, οι τουρίστες, τα σουβλατζίδικα στο Μοναστηράκι, τα μαγαζιά με τουριστικά σουβενίρ, οι ατέλειωτες ουρές από (άδεια) ταξί που μοιάζουν να βρίσκονται σε αιώνια αναμονή πελατών.
Την πλειοψηφία των φωτογραφιών τις τράβηξα μετά τις 12 τα μεσάνυκτα. Οι δρόμοι της Αθήνας τις πρώτες πρωινές ώρες μετατρέπονται σε υπαίθριο ξενοδοχείο –ένας διαρκώς αυξανόμενος αριθμός αστέγων κοιμάται στα πεζοδρόμια. Ένας άστεγος στη στάση λεωφορείων στην αρχή της Φιλελλήνων, κάθε φορά που περνούσα, «μαύρα μεσάνυχτα», κοιμόταν ακριβώς στο ίδιο σημείο.

Πολεμικές προετοιμασίες εν όψει της έντασης της φημολογίας Ισραηλινής επίθεσης στο Ιράν

 Ο τίτλος του άρθρου της κυριακάτικης εφημερίδας είναι ενδεικτικός των σεναρίων που εξετάζονται και των φόβων που υπάρχουν: «Με το δάχτυλο στο κουμπί του Γ΄ Παγκοσμίου». Στο οποίο εκτιμάται ότι «Ο Νετανιάχου και ο Μπάρακ δείχνουν αποφασισμένοι για χτύπημα στο Ιράν, είτε με στήριξη των ΗΠΑ είτε χωρίς. Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ απειλεί ότι θα πλήξει με πυραύλους το Ισραήλ σε περίπτωση που η χώρα του δεχθεί αεροπορική επιδρομή Σε όλον τον κόσμο, ειδικοί και μη το θεωρούν ανήκουστο - κι όμως οι Ισραηλινοί μοιάζουν έτοιμοι να το κάνουν. Το δίδυμο «Μπίμπι - Μπάρακ», εν μέσω μυρίων εσωτερικών και εξωτερικών προβλημάτων, με την αραβική «γειτονιά» τους να φλέγεται, ψηλαφεί το κουμπί του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου.