#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

Η Εξήγηση του Δημοσίου Χρέους (σε λίγα λεπτά) – (ΒΙΝΤΕΟ)

 Απο: ΕΛ.Λ.Α.Σ.
Μας λένε συχνά ότι το Δημόσιο (ή Κρατικό) Χρέος προκαλείται από κακοδιαχείριση των δημοσίων εξόδων, ή από την έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Και ότι η μόνη λύση είναι η ιδιωτικοποίηση της οικονομίας, ή η εφαρμογή προγραμμάτων λιτότητας. Αυτό, σύμφωνα με τον δημιουργό του βίντεο (www.mrquelquesminutes.fr) δεν είναι σωστό.
Είναι μαθηματικά αδύνατο να επιλυθεί το ζήτημα του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους προτού αντιμετωπιστεί το θέμα με τη δημιουργία χρήματος μέσω χρέους (με τόκους, μάλιστα), διότι ακριβώς αυτά είναι οι ίδιες οι αιτίες αυτών των χρεών!

Το αγκάθι των δημόσιων επιχειρήσεων

 Λεωνίδας Βατικιώτης

Πολύ πιο περίπλοκο αποδεικνύεται το ζήτημα της δημόσιας περιουσίας στην Ελλάδα, απ’ όσα το φαντάζονταν οι πιστωτές μας, όταν πρόβλεπαν πως μέχρι το 2015 θα εισρεύσουν στην Ελλάδα 50 δισ. ευρώ, μόνο από τις ιδιωτικοποιήσεις. Μάρτυρας των αντιξοοτήτων είναι οι θεαματικές μέχρι τώρα επιδόσεις της Ελλάδας στο άθλημα των ιδιωτικοποιήσεων (εδώ το παρελθόν δεν αποδεικνύεται καλός σύμβουλος) και η αναπάντεχη συμπάθεια της ντόπιας οικονομικής ελίτ για τις ΔΕΚΟ που ξάφνου μετατράπηκε σε φύλακα άγγελο των δημόσιων αγαθών!

Μόνο οι εργατικοί συλλογικοί αγώνες θα σταματήσουν την επίθεση Κυβέρνησης – Κεφαλαίου

  Ροσιναντε

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ,
Oι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών με τη βοήθεια του ΔΝΤ και της Ε.Ε. προχωρούν μεθοδικά στην πλήρη απαξίωση της εργασίας, έχοντας δημιουργήσει μέσα σε δύο χρόνια μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα και εν τέλει το νέο τύπο εργαζόμενου. Ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι, λιτότητα, χτύπημα των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, διάλυση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και νόμιμη ληστεία των ταμείων, υποβάθμιση της παιδείας, αυτοκτονίες. Και όλα αυτά για να αυγατίσουν οι εργοδότες τα κέρδη τους, για να μπορέσει ο δημόσιος πλούτος (ό,τι έχει απομείνει δηλαδή από αυτόν) να περάσει στα χέρια λίγων δεκάδων ανθρώπων.

Τρομοκρατες....


Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΜΦΟΡΑ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΑΝΗΘΙΚΗΣ

  Ιστοριες Συνωμοσιας
 
Αχ και να ήμουν μια μύγα στο τοίχο της εφορίας να έβλεπα αυτά που διαδραματίζονται αυτές τις μέρες. 
Χτες πριν φύγω για τη δουλειά βλέπω τη μάνα μου που ετοιμαζόταν πρωί πρωί. Τι έγινε λέω (αφού λαϊκή δεν υπήρχε). Πάω εφορία μου λέει με αποφασιστικό τόνο.

Η μάνα μου είναι ένα ιατρικό παράδοξο, έχε κλείσει τα 80 και τη ρωτάνε στα ΚΑΠΗ αν έβγαλε τη σύνταξη της πρόσφατα, γιατί χλωμό να τη κάνει κανείς πάνω από 65. Το μυστικό της δεν το ξέρω γιατί δεν μπαίνει στους κανόνες του εγχειριδίου "δέκα τρόποι για να διατηρείστε νέοι", δεν έχει κάνει άνετη ζωή, 40 χρόνια εργάτρια, δεν έχει λεφτά , συνταξιούχος των 480 ευρώ. Το μόνο που μπορώ να δώσω σαν εξήγηση είναι πως δεν ασχολείται παρά ελάχιστα με τον εαυτό της. Ασχολείται με όλους εμάς εκτός από τον ευαυτό της. Κι αυτός μάλλον την έχει αφήσει ήσυχη.

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΟΥΝ

Έθαβαν οι γέροι τους νέους τους
Κι όταν θα πέθαιναν αυτοί δεν θα έμενε κανείς να τους θάψει
Σαν το κατάλαβαν
Πως άταφοι θα έμεναν
Άρχισαν να μπαίνουν μόνοι τους στους τάφους
Και να σκεπάζονται με χώμα
Όσο καλύτερα μπορούσαν
Μη σας φαίνεται παράξενο
Έτσι γινόταν από πάντα στους πολέμους.

  Aπο:   Aναρχογατουλης

Όμως αυτός ο πόλεμος είναι διαφορετικός. Ζουν οι νέοι. Μόνο που λείπουν. Άλλοι φεύγοντας μακριά, άλλοι πιάνοντας μια γωνιά να σκύψουν στους καημούς τους κι άλλοι που χαμένοι στο λαβύρινθο με τις αγωνίες τους βαφτίστηκαν «καταθλιπτικοί». «Ψυχικά ασθενείς».


2-3 λόγια για το ρεύμα και την ενέργεια

 ROSA NERA via risinggalaxy

Κανένας άνθρωπος μόνος του απέναντι στην επίθεση των αφεντικών και των εθνικιστών λακέδων τους.
Το ρεύμα, όπως και το νερό και η στέγη, θα πρέπει να είναι κοινωνικά αγαθά χωρίς εμπορευματική σχέση, δηλαδή κοινά και προσιτά σε όλες και όλους. Και ακριβώς επειδή χωρίς ρεύμα, νερό και στέγη η επιβίωση στις σύγχρονες πόλεις είναι αδύνατη, η πρόσβαση στα συγκεκριμένα αγαθά πρέπει να γίνει αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου – ανεξάρτητα καταγωγής και κοινωνικής θέσης. …

1953:Το μισό χρέος της Γερμανίας διεγράφη, για ένα μέρος ορίστηκε μηδενικό επιτόκιο ενώ το υπόλοιπο αναδιαρθρώθηκε σε μακροπρόθεσμη βάση...

Του  Χαρρυ Κλυνν
 
Διαβάστε την ρύθμιση του χρέους της Γερμανίας το 1953...
Αυτά ...βέβαια τα ξεχνάνε οι Γερμανοί και η Μέρκελ...μιας και δεν τους τα θυμίζουμε εμείς...
Οι δικοί μας οι πουλημένοι και προσκυνημένοι τι κάνουν  ;;;
"Τι μας διδάσκουν παλαιότερες κρίσεις χρέους;" 
Μια σύντομη αναδρομή σε κρίσεις χρέους του πρόσφατου παρελθόντος μπορεί να προσφέρει σημαντικά διδάγματα. Κυρίως ποια λάθη πρέπει να αποφεύγονται και πώς μπορεί μια χώρα να σταθεί και πάλι στα πόδια της Το γερμανικό παράδειγμα: το 1952 το εξωτερικό χρέος της ανερχόταν στα 30 δις γερμανικά μάρκα.
Εάν οι 70 τότε πιστωτές της Γερμανίας επέμεναν σε μια σκληρή πολιτική λιτότητας και πλήρη αποπληρωμή των δανείων, τότε πιθανότατα το γερμανικό οικονομικό θαύμα δεν θα είχε συντελεστεί ποτέ.

ΕΜΠΡΟΣ…Ας το κάνουμε όπως στην Αργεντινή !!!

 
 

Το τρίο της συμφοράς και το υπόλοιπο υπηρετικό προσωπικό ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών που στελεχώνει την μνημονική κυβέρνηση δεν φτάνει που είναι ψεύτες, πολιτικοί απατεώνες και ανάλγητοι μπροστά στην τραγωδία που βιώνει, εξ αιτίας των επιλογών της ο ελληνικός λαός, είναι και βάναυσα προκλητικοί.


Ο Tariq al-Fadhli, αρχηγός της Al-Qaeda στην Υεμένη, σε επίσημη ανακοίνωση του...


...δήλωσε ότι η ομάδα "Ansar al-Sharya" (τρομοκράτες μέχρι προσφάτως και για τις ΗΠΑ & υποστηρικτές του ισλαμικού νόμου Σαρία) μετακινήθηκαν από τη Νότια Υεμένη στη Συρία για να συμμετάσχουν στον αγώνα των ανταρτών για εκδημοκρατισμό της Συρίας!

Mαζί με τους προπαγανδιστές σας τα φάγατε!


Μια εικόνα (αντιπολεμική)… χίλιες λέξεις

 
 Απο: e-οικοδομος
 
Χωρίς λόγια. «Μιλούν» τα μάτια της μάνας και του ορφανού γιου. 
Τα λέει όλα η σύλληψη της ιδέας, το στήσιμο μπροστά στο φακό, η δημιουργία του καλλιτέχνη φωτογράφου.

Σκάσε και κοίτα τη δουλειά σου, αν έχεις....

 
Γράφει για Ta xalia ο Σωτήριος Καλαμίτσης  

Τελικά αυτό είναι το μήνυμα που δέχεται κάθε μέρα ο άνθρωπος από τότε που θα γεννηθεί μέχρι που θα πεθάνει. Επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι αυτονόητο είναι το παράλογο, το ευτελές, η κοροϊδία, η απάτη, η αμνησία, η έλλειψη τσίπας. Ότι το ανήθικο δεν είναι απλώς νόμιμο, αλλά και ακαταμάχητο.

Με πόνο ψυχής!!
Ιφιγένεια, σ΄αγαπώ...είπε ο Προκρούστης
και σήκωσε το Τσεκούρι.

Ευαγγέλιο για τη μνημονιακή Συγκυβέρνηση
η λεγόμενη "προγραμματική συμφωνία", κατά
τον Χασάπη Σαμαρά.

Χωρίς έλεος!

  ΕΛ.Λ.Α.Σ.

Μόνο τυφλός δεν βλέπει τα αποτελέσματα που θα έχει η εφαρμογή αυτών των μέτρων στη χώρα και τους πολίτες της.
Μόνο χαζός δεν καταλαβαίνει ότι η απόφαση για νέα τεράστια εσωτερική υποτίμηση οδηγεί στο αδιέξοδο της φτώχειας και των κοινωνικών εκρήξεων.
Μόνο παλαβός δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτό το μείγμα της πολιτικής το μόνο που καταφέρνει, είναι να ανατροφοδοτεί μονίμως τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, μέσα στον οποίο θα χάνονται τα υποτιθέμενα μέτρα και θα απομακρυνόμαστε μονίμως από τους στόχους που οι πολιτικοί «προύχοντες» με ευκολία ανακοινώνουν.
Στο μίξερ της αυτοκαταστροφής τα πάντα! Μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, άνθρωποι και ζωές…
Παιδεία υπό εξαφάνιση, Υγεία τέλος, Αυτοδιοίκηση στο έλεος του σεισμού που έρχεται, αξιοπρέπεια πουθενά. Αύξηση της ανεργίας, διάλυση ότι είχε απομείνει στη χώρα αυτή.

«ΒΟΥΤΑΝΕ» 11,5 ΔΙΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ 25 ΔΙΣ. ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

Tου Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

 (Δημοσιεύθηκε στο «Ριζοσπάστη» την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012.)
Γιατί γίνονται όλα αυτά;
Σε τίνος τη «σωτηρία» αποβλέπουν τα νέα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ που, στην πραγματικότητα,
αν προστεθούν η κάλυψη των δημοσιονομικών απωλειών που θα επιφέρουν, η «τρύπα» στον προϋπολογισμό του 2012, τα νέα χαράτσια, οι φόροι κ.λπ.,
ανέρχονται, όπως τα ίδια τα κυβερνητικά επιτελεία ομολογούν, στα… 23 δισ. ευρώ;
*
Η τρικομματική κυβέρνηση υπό τον Σαμαρά δεν κάνει τίποτα διαφορετικό απ’ ό,τι έκανε η τρικομματική κυβέρνηση Παπαδήμου και πριν απ’ αυτήν η κυβέρνηση Παπανδρέου:

Mέρες οργής-ένα ντοκιμαντέρ για την "απελευθέρωση" της Λιβυής

Ντοκιμαντέρ απο τον Εξάντα για την Λιβυή


Γενικός ξεσηκωμός διαρκείας, ο μόνος δρόμος για την ανατροπή

 
Γιώργος Παυλόπουλος
Ο νέος γύρος στην επιχείρηση εξαθλίωσης και γενοκτονίας των εργαζομένων ξεκινά. Τα όπλα μαζικής καταστροφής που θα χρησιμοποιηθούν έχουν επιλεγεί λεπτομερώς. Το πολεμικό συμβούλιο των υπηρετών του κεφαλαίου τα έχει ήδη εγκρίνει και οι αρχιστράτηγοι της τρόικα έχουν βάλει την υπογραφή τους. Οι θλιβεροί κομπάρσοι βουλευτές του θα πουν το «ναι» έστω και δύσκολα, όπως κάνουν πάντα. Ο στρατός των δυνάμεων καταστολής, έχοντας γλιτώσει (μόνο αυτός) τις περικοπές, θα ριχτεί με μανία πάνω σε όλους όσοι τολμήσουν να πουν «όχι».

Διαχειριστές της… επόμενης χρεοκοπίας


Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Αν κάποιος παρακολουθήσει προσεκτικά τη διεθνή συζήτηση για την Ελλάδα – και όχι τους τρομολαγνικούς εκβιασμούς που η ίδια η τρικομματική συγκυβέρνηση πρακτορεύει στο εσωτερικό – θα διαπιστώσει ότι σε γενικές γραμμές υπάρχει πράγματι ένα πλάνο πάνω στο οποίο όλοι διαβουλεύονται και, πιθανότατα, διαπραγματεύονται. Η βάση της συζήτησης είναι, κατ’ αρχάς, η οικονομία, η οποία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Ο καπιταλισμός βοηθάει τους φτωχούς;

Απο:  Σεισαχθεια

 Της La Scapigliata

 Έπεσα πάνω σε ένα πολύ ενδιαφέρον βιντεάκι από την ιστοσελίδα aynrand.com , που έχει σκοπό να παρουσιάσει τους οικονομικούς φιλελεύθερους/υπέρμαχους της ελεύθερης αγοράς με ένα “φιλικότερο” προσωπείο ( και όχι με το αληθινό τους, που όπως ξέρουμε όλοι, δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για το συνάνθρωπο τους – αχέμ συγγνώμη). (Τα παιδιά στο group του facebook Esonomist Econ Uoa βάζουν πάντα ενδιαφέροντα πράγματα).
H Ayn Rand ήταν μια συγγραφέας και φιλόσοφος που στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, η σκέψη της ήταν από τις σημαντικότερες που ανέδειξε ο φιλελευθερισμός, και ανέπτυξε το φιλοσοφικό σύστημα του Ομπτζεκτιβισμού.

Don’t Eat Your Dog: The Surprising Moral Case for Free EnterpriseΤο βιντεάκι αρχίζει με παράδειγμα μιας οικογένειας που έχει ένα χαριτωμένο σκυλάκι, το οποίο σκοτώνεται σε τροχαίο. Μετά από αυτό η οικογένεια αποφασίσει να το φάει.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί, αρκεί εμείς να είμαστε σκυμμένοι»


Το πολιτικό σχόλιο του Β. Παπακωνσταντίνου που ξεσήκωσε θύελλα χειροκροτημάτων
«Η κυβέρνηση προσπαθεί, αρκεί εμείς να είμαστε σκυμμένοι. Και αυτή να μας… βοηθάει… Από πίσω» είπε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ξεσηκώνοντας θύελλα χειροκροτημάτων. Η συναυλία των Β. Παπακωνσταντίνου και Χρήστου Θηβαίου που έγινε στο Κάστρο της Πάτρας απέκτησε πολιτικό χαρακτήρα και εκατοντάδες Πατρινοί αποθέωσαν τους δυο δημιουργούς και καταχειροκρότησαν τον Παπακωνσταντίνου όταν από σκηνής έκανε ένα αιχμηρό πολιτικό σχόλιο.

Όλοι έχουν καταλάβει τη μπλόφα της Γερμανίας…


Βασίλης Βιλιάρδος
Η καγκελάριος διατηρεί εξωτερικά την εικόνα της ισχυρότερης ηγέτιδας της Ευρωζώνης – ουσιαστικά όμως έχει οδηγήσει τη Γερμανία στη γωνία, αφού όλοι έχουν καταλάβει τη μπλόφα της και ετοιμάζονται να την υποχρεώσουν να αναλάβει τις βαριές ευθύνες της…

Το τρίγωνο της παγκόσμιας κερδοσκοπίαςAπο: praxisred

Ο σκοπός είναι το κέρδος και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, όπως συνηθίζουν να λένε όσοι μπορούν να αποκωδικοποιούν εις βάθος τον τρόπο που έχει στηθεί το μεγάλο παιχνίδι υποτιμητικής κερδοσκοπίας πάνω στα ομόλογα του ευρωπαϊκού νότου αλλά και στο ευρώ. Ο… μηχανισμός έχει στηθεί εδώ και πολύ καιρό αριστοτεχνικά και από έμπειρους κύκλους, τα χνάρια των οποίων οδηγούν στις περίφημες αμερικανικές στοές της Wall Street και σε κλειστά κλαμπ, που μπροστά τους ακόμα και η λέσχη Bilderberg μοιάζει ξεπερασμένη. Αποτελείται από τρεις ισχυρότατους πόλους, που ο καθένας από το μέγεθός του επί της ουσίας νομιμοποιείται να κάνει ό,τι θέλει στις αγορές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

 Ένα βίντεο που θα δουν όλοι
Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο τάχθηκε κατά της προβολής από την τηλεόραση του τηλεοπτικού σποτ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων που γυρίστηκε στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας του για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. (σ.σ. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το βίντεο είναι σπουδαίο και απόλυτα εύστοχο. Βέβαια, είναι πολύ καλό για την ελληνική τηλεόραση.)


Δολοφονίες οι αυτοκτονίες, καθάρματα!

 
 Νίνα Γεωργιάδου
 
 Απο: Σεισαχθεια


«Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο.
Μπορείς να τον μαχαιρώσεις στην κοιλιά,
να του αρπάξεις το ψωμί απ’ το στόμα,
να μην θεραπεύσεις την αρρώστια του,
να τον χώσεις μέσα σε μια τρώγλη,
να τον εξοντώσεις βάζοντάς τον να δουλεύει μέχρι θανάτου,
να τον οδηγήσεις στην αυτοκτονία, να τον σύρεις στον πόλεμο»

ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ

Από τη μέρα που ο Αμερικανοκίνητος χρυσωμένος κρετίνος κήρυξε τον ενταφιασμό της χώρας από το Καστελόριζο, έχουν περάσει 1.091 μαύρες μέρες και εφιαλτικές νύχτες.
Από τη στιγμή εκείνη μέχρι σήμερα, 2.000 δικοί μας άνθρωποι έβαλαν ή αποπειράθηκαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους.
Κάθε μαύρη μέρα, δύο δικοί μας άνθρωποι περνούν στο λαιμό τους τη θηλιά, στην οποία τα καθάρματα συρρίκνωσαν ζωές και προσδοκίες.

Οικονομικά για Αρχάριους ~ Οίκοι Αξιολόγησης

 Παρουσιάζουμε ένα ντοκιμαντέρ που αφιερώνεται στους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης και τον τρόπο λειτουργίας τους και με τις αντιδράσεις που αυτές εγείρουν
Οικονομικά για αρχάριους – Οίκοι αξιολόγησης 1