#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Παπανδρέου: Σύγχρονος Προκρούστης με θύμα την Ελλάδα


Του Πάνου Παναγιώτου

Απο  ΕΛ.Λ.Α.Σ.

Ο Προκρούστης ήταν ληστής της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, ο οποίος είχε στήσει δυο κρεβάτια στο δρόμο που οδηγούσε για την Αθήνα και προσκαλούσε όποιον περαστικό οδοιπόρο έβλεπε να ξαπλώσει για να ξαποστάσει. Το ένα κρεβάτι όμως ήταν μακρύ και το άλλο κοντό και ο Προκρούστης πρόσφερε στους κοντούς το μακρύ κρεβάτι και στους ψηλούς το κοντό. Όταν ένας κοντός ξάπλωνε στο μακρύ κρεβάτι ο Προκρούστης του τραβούσε τα άκρα μέχρι να φτάσουν στα όρια του κρεβατιού με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.
Με παρόμοιο τρόπο όταν μια χώρα δεχτεί νομισματική επίθεση μοιάζει να σα μπήκε σε ένα μακρύ κρεβάτι και οι αγορές την τραβούν και από τις δύο πλευρές δοκιμάζοντας τις αντοχές της. Από τη μια πουλούν το νόμισμα της πιέζοντας την ισοτιμία του χαμηλότερα και από την άλλη αγοράζουν το νόμισμα με το οποίο συνδέεται σπρώχνοντας τη δική του τιμή υψηλότερα. Η εκατέρωθεν πίεση μπορεί να σπάσει το νομισματικό σύνδεσμο με βίαιο τρόπο προκαλώντας οξεία προβλήματα στη χώρα θύμα της επίθεσης.

*Διαμαρτυρία με δίκαια αιτήματα*


wonderjlawwall
  Αδεσποτος

Πατριωτικά σαλπίσματα!!
Η Ιφιγένεια κοίταξε το ρολόϊ: 31 Αυγούστου 2012.
Πω-πω...άργησα.
Ωρα να τρέξω στην...Αυλίδα.
 2.500 νοματαίοι θα χορέψουν απόψε...συρτάκι
στη παραλία του Βόλου, να "μπουν" στο γκίνες.
Εύγε παιδιά.
Και του χρόνου στο Ζάλογγο.
Οι πρώτοι που "εκδηλώνουν" κατά των νέων μέτρων
είναι οι...μπάτσοι.

Ο πωλητής του λαδιού του φιδιούΕίμαι ο πωλητής του λαδιού του φιδιού.
Κάτοχος της πανάρχαιας τέχνης των δηλητηρίων που συνεχώς εκσυγχρονίζεται.
Σου πουλάω χημικά, φάρμακα, πολιτικές, τροφές δηλητήρια.
Και σ’ έχω πείσει ότι τα χρειάζεσαι. Σε έχω πείσει ότι με χρειάζεσαι.
Μα πόσο μοιάζουμε:
Είμαι πλανόδιος και εσύ είσαι πλανεμένος.
Θέλεις την υγεία σου και τη ζωή σου. Και εγώ το ίδιο θέλω: θέλω την υγεία σου και τη ζωή σου όπως ποθώ μια λιμουζίνα ή ένα φρέσκο καυλάκι. Για μένα είστε φρούτα. Το μόνο που έχω να κάνω είναι να απλώσω το χέρι μου και να σας γευτώ. Μετά να σας πετάξω μισοφαγωμένα στο χώμα, να πιάσω το επόμενο εύκολο φρούτο.
Δούλεψε. Φύτρωσε. Άνθισε. Κάρπισε. Για μένα τα κάνεις όλα. Αχ να ξερες πόσο ανιδιοτελής μου φαίνεται ο εγωισμός σου. Πόσο με θρέφει ο χυμός του. Θύμωσε, βρίσε, εκμεταλλεύσου τους διπλανούς σου, ξεφτίλισε τους. Το έργο μου κάνεις.

Γλέζος: Παραίτηση των βουλευτών της αντιπολίτευσης για να πάμε σε εκλογές

Μιλώντας την Τεταρτη στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον Σκαι ο Μανώλης Γλέζος πρότεινε να συνεννοηθούν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και να παραιτηθούν  ομαδικά όλοι οι βουλευτές. 

Σύμφωνα με το σύνταγμα όταν οι παραιτήσεις είναι περισσότερες από ογδόντα δεν γίνονται περιφερειακές εκλογές αλλά προκηρύσσονται υποχρεωτικά εθνικές εκλογές.

Το μπαλάκι είναι λοιπόν στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας  δεδομένου  ότι οι βουλευτές της αριστεράς δεν συμπληρώνουν τους 80 και δεν μπορούν να προκαλέσουν μόνοι τους εθνικές εκλογές. 

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε.,ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ!


Αριστερο ΕΞΤΡΕΜ
Τελικά ο ακρωτηριασμός των όποιων ριζοσπαστικών χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά κάθε φαντασία. Ποιος να το φαντάζονταν ότι η πολιτική κωλοτούμπα του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την στάση του απέναντι στο κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ και η αποδοχή - υπεράσπιση τελικά της στρατηγικού χαρακτήρα συμμαχίας του ελληνικού αστικού κόσμου  με τον ιμπεριαλιστικό χωροφύλακα της περιοχής και κατακτητή-καταπιεστή του Παλαιστινιακού λαού, που σηματοδότησε η συνάντηση Τσίπρα - Πέρες, θα έβρισκε την συνέχεια της  στην υπεράσπιση των εμπόρων όπλων και των βιομήχανων του ολέθρου.

Βαρουφακης:Τα μετρα θα αυξησουν την υφεση..Αντωνακη ακους?
harrytsopanos

Μία μάχη που πρέπει να δοθεί του Methexis
Ο ιστορικός χρόνος συμπιέζεται ιλιγγιωδώς. Οι εξελίξεις σε κοινωνικό επίπεδο είναι ραγδαίες και οδηγούν την συντριπτική πλειονότητα του κόσμου στην εξαθλίωση, τόσο οικονομική αλλά και ψυχολογική.
Η εκ των πραγμάτων φασιστοποίηση μιας μεγάλης μερίδας, ηθελημένη και προωθούμενη από το σύστημα εξουσίας, λειτουργεί ευεργετικά για το ίδιο, ανακόπτοντας πολλές λαϊκές αντιδράσεις.
Η Αριστερά, πιστή στο θεσμικό της ρόλο, αλλά και όμηρος της ίδιας της εξουσιαστικής της υπόστασης, αδυνατεί να δημιουργήσει πόλο αντίστασης.

Τα 9 θανάσιμα εγκλήματα των ελληνικών κυβερνήσεων


Της Μαρίας Νεγρεπόντη - Δελιβάνη

Τώρα που οδεύουμε ολοταχώς προς άτακτη χρεωκοπία, τώρα που η αδράνεια των κυβερνήσεών μας έδωσε το δικαίωμα στους εταίρους μας- κυρίως, στους Γερμανούς-να τολμούν να ομιλούν περί του ότι θα «μας πετάξουν από το ευρώ», τώρα που η Ελλάδα από το ένα ως το άλλο άκρο της αιμορραγεί και καταρρέει, τώρα που οποιασδήποτε μορφής αναδιάρθρωση ή αναδιαπραγμάτευση του χρέους δεν έχει πια νόημα, τώρα που ό,τι κτίσαμε στα 60 τελευταία χρόνια έχει γκρεμιστεί και η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό έχει αμαυρωθεί, ας καταμετρήσουμε ποια δικά μας, ποια ασυγχώρητα εγκλήματά μας οδήγησαν τη χώρα και το λαό της σ’ αυτό το οικτρό αποτέλεσμα:

ΘΕΛΩ...


Ο Αληθινός Φασισμός (Ντοκιμαντέρ Ελληνικοί υπότιτλοι)Το ντοκιμαντέρ του Μιχαήλ Ρομ (1965) αποτελεί μία προσέγγιση του ναζιστικού καθεστώτος ως κοινωνικού φαινομένου και μία αυστηρή καταδίκη της αποδοχής της φασιστικής νοοτροπίας από τις μάζες. Η ματιά του σοβιετικού σκηνοθέτη χρησιμοποιεί το υλικό από τα πολεμικά αρχεία της ΕΣΣΔ, της Γερμανίας και της Πολωνίας, αλλά και από τα απόρρητα αρχεία του χιτλερικού υπουργείου προπαγάνδας για να προσεγγίσει και να ερμηνεύσει το ζήτημα του εκφασισμού των μικροαστών και της παρείσφρησης της φασιστικής νοοτροπίας στην καθημερινότητα τους, όχι με κριτήρια απαραιτήτως κοινωνιολογικά αλλά με την επικουρική βοήθεια της ψυχολογίας. Ο Ρομ φωτίζει την ψυχολογία των μαζών η οποία ανακλά τις σκηνοθετημένες στρατιωτικές παρελάσεις, τις προβαρισμένες δημόσιες ομιλίες του Φύρερ, την βαγκνερική ατμόσφαιρα μεγαλείου και δύναμης, τη μεγαλοπρέπεια του να είσαι Κυρίαρχος.
Βήχος Παναγιώτης

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω

  Πολιτικο Καφενειο

 ΑΛΚΜΗΝΗ TOUAREG
Σύντροφοι, μας σώθηκαν τα πυρομαχικά. Όλοι μας παρακολουθούμε άναυδοι και ανήμποροι τη μεγάλη καταστροφή, το τέλος του γνωστού μας κόσμου. Σύντροφοι, είμαι ένας από σας. Από έφηβος. Συμμετείχα σε κινήματα, συσκέψεις, κινητοποιήσεις, πολυτεχνεία, αιματηρές διαδηλώσεις επί χούντας. Στο ΚΚΕες., στο ΣΥΝ, στο ΣΥΡΙΖΑ και πρόσφατα στο ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Παρακολουθώ κάθε μέρα τις ανακοινώσεις σας, τα αριστερά sites, τα blogs. Τα δελτία τύπου, τις διακηρύξεις. Διαβάζω, διαβάζω, και δεν καταλαβαίνω, πίσω από όλες αυτές τις λέξεις, τι κρύβεται-πάντως όχι ο Αλέξης… Βλέπω καθημερινά να σφαγιάζονται μετανάστες, να πληθαίνουν οι άνεργοι, να βομβαρδίζονται λαοί-μακρυά από μας.

Η καλύτερη τσούρα

  
Πολιτικο Κορακι

Δύο Πουτάνες με πτυχία και ένσημα μιά...Εγνατία,
συζητούν-διαφωνούν-πλακώνονται-καταλήγουν στο δικαστή.

Εμπρός της γής οι πουλημένοι

 Ο Γιώργος Παπανδρέου επανεξελέγη πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς
Ηταν ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία 


 
praxisred

Παμψηφεί και δι' ανατάσεως των χειρών επανεξελέγη πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Παπανδρέου, στο 24ο Συνέδριο της οργάνωσης που διεξάγεται στο Κέιπ Τάουν, στη Ν. Αφρική.

Η διαδικασία της εκλογής αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί με ανάταση των χεριών, καθώς ο κ. Παπανδρέου ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία.

προ κρίσης απάντηση

  η Λεσχη

Μεγαλώνοντας
Τότε πριν την κρίση, εμείς ζήσαμε ελεύθερα για λίγο
με την ανεμελιά και την ξεγνοιασιά των 19 χρονών, όταν δεν ξέραμε και πολλά

τώρα μοιάζει πολύ, μοιάζει καλοκαίρι ολόκληρο κι ας ήταν μερικές μέρες μόνο
Τότε δε μας ένοιαζε τίποτα, βλέπαμε κάποιον που πεινούσε και του δίναμε από αυτό που τρώγαμε και συνεχίζαμε το ταξίδι
Πεινούσαμε κι ερχόταν κάποιος και μας έδινε πεπόνι από τον κήπο του και συνεχίζαμε το ταξίδι
Το αμάξι έκαιγε πολλή βενζίνη αλλά δε μας ένοιαζε, είχαμε βγάλει τέσσερα κατοστάρικα από μια δουλειά, τα κάναμε δια του τρία και ταίζαμε και το αμάξι.

Austerity cut:Italian miner slits wrist on TV to protest coal mine shutdown / Λιτότητα και περικοπές : Ιταλός ανθρακωρύχος κόβει τον καρπό του στην τηλεόραση για να διαμαρτυρηθεί για το κλείσιμο των ανθρακορυχείων στη Σαρδηνία


Πηγή : rt.com
Απόδοση στα ελληνικά για την ΕΛ.Λ.Α.Σ.: N.K.Ένας ανθρακωρύχος Σαρδηνίας έχει πετσοκόψει τον καρπό του ζωντανά  στην τηλεόραση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο μιας τοπικής μονάδας. Περίπου 100 εργαζόμενοι κλείστηκαν μπροστά από το ορυχείο, το οποίο είναι γεμάτο με σχεδόν 700 κιλά εκρηκτικά.