#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Αστυνομία: Ακατάσχετη διαφθορά, καθολική φασιστικοποίηση, κοινωνική αποκτήνωση

 
Απο Αδεσποτος
Η αστυνομία ο κατεξοχήν στρατός του καθεστώτος του Μνημονίου με εξέχοντα ρόλο στην εφαρμογή του πάνω στην Ελλάδα,δε σταματά να μας δίνει νέα στοιχεία για την ακατάσχετη διαφθορά των “αξιότιμων” και “μάχιμων”(εναντίων της κοινωνίας) ένστολων μελών της.. Νέο περιστατικό με αστυνομικό των ειδικών δυνάμεων που συνελήφθη να έχει πορνογραφικό υλικό μικρών παιδιών. Τις προηγούμενες ημέρες είχαν συλληφθεί αστυνομικοί να κλέβουν γυναίκα που πουλούσε πράγματα στο δρόμο και η λίστα της αστυνομικής διαφθοράς θυμίζει πηγάδι χωρίς πάτο… Aστυνομικοί ήταν εκείνοι που καθάρισαν την απεργία των ηρωικών Χαλυβουργών για να ικανοποιήσουν τον Μάνεση..

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ


απο ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ
Απ’ όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν υπάρχει καλοκαίρι που να μην υπάρχουν πυρκαγιές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Θυμάμαι δεκάδες εκατοντάδες φωτιές. Την μια φταίει η γιαγιά που μαγείρευε έξω κι ένας σπινθήρας από την θράκα έπεσε σε κούτσουρα, την άλλη κάποιος χωρικός έκαιγε ξερά χόρτα και δεν τα έλεγξε, άλλοτε πάλι κάποιος ασυνείδητος πέταξε το τσιγάρο του ή ένα μπουκάλι που αποτέλεσε αιτία φωτιάς. Οι πιο…υποψιασμένοι μιλάνε για εργολάβους που λιγουρεύονται οικόπεδα ή πράκτορες “εχθρικής” οπωσδήποτε εθνικότητας που θέλουν να βλάψουν την χώρα. Οι πιο ψύχραιμοι για ελλιπή μέτρα δασοπυρόσβεσης και οπωσδήποτε για τον ανύπαρκτο κρατικό μηχανισμό, που έχει καταντήσει σύντομο ανέκδοτο. Κανείς δεν μας μίλησε όμως για τις συμβάσεις και τους διαγωνισμούς των πυροσβεστικών οχημάτων. Όπως συμβαίνει με τους αμυντικούς εξοπλισμούς, ομοίως υπάρχουν σκοτεινά σημεία και για την “πληγή” της δασοπυρόσβεσης. Κάποιοι ζημιώνουν το δημόσιο και παράλληλα κάποιοι άλλοι πλουτίζουν

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Απο ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά για πόσο μαλάκες σας περνάνε και τελικά πόσο μαλάκες είσαστε.


ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ


Για το αφεντικό της τροϊκανής συγκυβέρνησης...

Ανεξάρτητοι Έλληνες Χίου από Κορυφαίες ατάκες
 

Ο “αχυράνθρωπος”

 Ο “αχυράνθρωπος” – η μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών…


Η έκφραση “μας έχουν τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί”, μοιάζει υπερβολικά λίγη για να περιγράψει την πιο καλοστημένη απάτη όλων των εποχών.
Ακούστε με προσοχή τα όσα λέγονται στο παραπάνω κλιπάκι κινουμένων σχεδίων. Μπορεί στην Ελλάδα να μην έχουμε ιδέα ακόμα για όλα αυτά, όμως η θεωρία πίσω από τον νομικό “αχυράνθρωπο” είναι πολύ σοβαρή και έχει να δείξει ακόμα και δεδικασμένα (κυρίως σε χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία).

Ο πόλεμος ευρώ – δολαρίου κι οι παράπλευρες απώλειες: Ελλάδα


Λεωνίδας Βατικιώτης
Αντίθετα με το τι συμβαίνει στην ευρωζώνη, όπου η μια κρίση υποδέχεται την άλλη κι η αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα του κοινού νομίσματος συνεχώς αυξάνεται, στη διεθνή αρένα το ευρώ αντέχει! Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το συμπέρασμα μελέτης που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον Ιούλιο με τίτλο «Ο διεθνής ρόλος του ευρώ». Στην μελέτη εξετάζεται η θέση που κατέχει το κοινό νόμισμα στη διεθνή αγορά υπό το πρίσμα φυσικά των πρόσφατων αναταράξεων και αβεβαιοτήτων που τις περισσότερες φορές ως σημείο εκκίνησης έχουν το ίδιο το Βερολίνο, όπως συμβαίνει με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις Γερμανών πολιτικών κι οικονομικών αξιωματούχων που ως κοινό παρανομαστή έχουν την διάσπαση της ευρωζώνης ή την ανάγκη αποπομπής των «απείθαρχων» κρατών μελών.

Ο εφιαλτικός χειμώνας του 2013...

 
  RAMNOUSIA 
 
Ο χειμώνας του 2013 φαίνεται ότι θα είναι ο πιο δύσκολος απ' όλους τους χειμώνες, της μεταπολεμικής περιόδου. Εχουμε ήδη πάρει μια πρώτη γεύση - μα μια μόνο πρώτη γεύση - από τις διαλυτικές και διχαστικές διεργασίες που συντελούνται μέσα στην ελληνική κοινωνία, σαν το συνδυαστικό αποτέλεσμα της καπιταλιστικής κρίσης και των μέτρων ανάσχεσής της υπέρ των συμφερόντων της κυρίαρχης αστικής τάξης. Μέτρα ανάσχεσης της κρίσης, τα οποία στη χώρα μας εμφανίστηκαν με την μορφή των δύο μνημονίων, ενώ σε άλλες χώρες της ΕΕ, πήραν άλλες μορφές, αλλά με το ίδιο ουσιαστικά αποτέλεσμα. Την επιτάχυνση της σχετικής και απόλυτης εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων.

Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΒΓΗΚΕ ΠΑΓΑΝΙΑ...


Δεν προλαβαίνω ν΄ακούω δελτία τρομοκρατίας καθημερινά από φίλους. 

Τι είναι τα δελτία τρομοκρατίας? Ξυπνάει κάποιος το πρωί και μέχρι να κοιμηθεί το βράδυ (αν τα καταφέρει) δέχεται συνεχείς εκβιασμούς από χίλιες δυο μεριές. Από την εργοδοσία του, την εφορία, τη ΔΕΗ, τη Τράπεζα, τον τάδε τοκογλύφο...

Δεν ξέρω σε τι κόσμο ζουν μερικοί, στο δικό μου όμως βλέπω ανθρώπους που χάνουν την ανάσα τους. Νομίζω πως καθώς μου μιλάνε θα σκάσουν στα χέρια μου. Στη κυριολεξία. Χωρίς ίχνος υπερβολής. Βλέπω φίλους να κοιμούνται με χούφτες χάπια πλέον. Άλλους να είναι τα μάτια τους συνέχεια πρησμένα από την αϋπνία και το κλάμα. Νύχια καταφαγωμένα. Μαλλιά ξεριζωμένα. Γεμάτοι τικ, να παραμιλάνε. Γεμάτοι φοβίες, με διάφορες αρρώστιες να τους καλωσορίζουν στην εποχή της φρίκης.

Λευτεριά στους φυλακισμένους τηλεθεατές!


ΣΟΛΩΝ – ΥΠΟΘΗΚΗ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ
Η πόλη μας  ποτέ δεν θα χαθεί σύμφωνα με τη θέληση
και τη διάθεση του Δία και των μακαρίων αθανάτων θεών.
Γιατί μια τόσο μεγαλόψυχη προστάτιδα, κόρη πατέρα ισχυρού,
η Παλλάδα Αθηνά, έχει τα χέρια της απλωμένα  πάω από την πόλη.
Αλλά μόνοι τους οι πολίτες θέλουν να καταστρέφουν
τη μεγάλη πόλη με τις απερισκεψίες τους, παρασυρμένοι από φιλοχρηματία,
και ο άδικος νους των αρχόντων του λαού. Είναι επόμενο γι’ αυτούς
εξαιτίας της μεγάλης αλαζονείας να πάθουν πολλά κακά…
Γιατί δεν ξέρουν να συγκρατούν την πλεονεξία και να απολαμβάνουν
τα στρωμένα ευφρόσυνα συμπόσια με κοσμιότητα…

Ξεκίνησαν στην Ισπανία οι επιθέσεις σε σούπερ-μαρκετ για απαλλοτρίωση τροφίμων!

Χθες στην Merida (Estremadura) κατέλαβαν το σούπερ-μάρκετ Carrefour πενήντα περίπου πολίτες, οι οποίοι πήραν χωρίς να πληρώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Η «επίθεση», σύμφωνα με την κυβέρνηση, είχε προετοιμαστεί από καταναλωτικές οργανώσεις, σωματεία ανέργων και…
συμμετείχε ο Victor Casco, περιφερειακός βουλευτής της Izquierda Unida.
Οι πολίτες εισήρθαν στο κατάστημα, γέμισαν καρότσια με λάδι, ρύζι, γάλα και όσπρια. Εξήλθαν μαζικά χωρίς να πληρώσουν φωνάζοντας το γνωστό σύνθημα: Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος (El pueblo unido jamas sera’ vencido).
Ένας ιός που εξαπλώνεται η μαζική αντίδραση των πολιτών με μορφές πάλης για την επιβίωση που καμία καταστολή δεν θα μπορέσει να σταματήσει!
Ποιος χωροφύλακας θα μπορέσει να σταματήσει τη μάνα, τον πατέρα που «κλέβει» το γάλα του παιδιού του;
Μόνον εμφύλιος πόλεμος!

Ο πάτος του θράσους δεν έχει πάτο

«Είναι απολύτως αναγκαία μια εθνική καμπάνια παρουσίασης των επιτευγμάτων (!!!) μέσα από την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής (!!!)…».
*
Αυτό που διαβάσατε παραπάνω είναι ατάκα του Βαγγέλη Βενιζέλου.
Την εκσφενδόνισε χτες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ…
*

Πάρε κι εσύ μιά γκλίτσα!!


Ενεκα που η κούραση (ταξίδι, γαρ) εξουδετέρωσε όλες 
τις υγιείς λειτουργίες σώματος και εγκεφάλου...το απογευματινό
δελτίο περιέχει μόνο...γκλιτσοειδή μηνυματάκια.
Κι αυτό διότι δεν κατάφερε να εισβάλλει
στην αποθήκη με τα...δηλητήρια!! 
...................................................
Οι ταγματασφαλίτικοι μαϊντανοί της δημαρ,
άρχισαν την παρέλαση.

Ο Φασισμός χτυπάει την πόρτα του κόσμουΔιάφορα μικρά και μεγάλα γεγονότα που εκτυλίσσονται στον κόσμο τα τελευταία 20 χρόνια αρχίζουν και συνδέονται μεταξύ τους με έναν ακατάλυτο δεσμό: Το νέο παγκοσμιοποιημένο φασισμό.

Από τους τοπικούς πολέμους αναδιανομής των σφαιρών επιρροής περάσαμε στους πολέμους καθαρής ληστείας του πλούτου των λαών όπως στο Ιράκ, στη Λιβύη, τώρα στη Συρία κ.α.


Από την καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου περάσαμε στο αυθαίρετο Δίκαιο του πολυεθνικού κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Τα εθνικά κράτη γίνονται κράτη - παρίες.


Tριάντα χρόνια από τη χρεοκωπία του Μεξικού, η Ελλάδα πρέπει να σπάσει αυτό το σαδιστικό σπιράλ του χρέους

Του Νικ Ντίαρντεν*
Mετάφραση : Αναστασία Γιάμαλη
Από το στο New Statesman
 
ΕΛ.Λ.Α.Σ.
Την ώρα που οι ηγέτες της Ελλάδας πληρώνουν την τελευταία δόση πολλών δισεκατομμυρίων για το χρέος τους, καλό θα ήταν να σημειώσουν την επέτειο ενός γεγονότος εξαιρετικής σημασίας και απήχησης.
Στις 20 Αυγούστου 1982, το Μεξικό κήρυξε στάση πληρωμών – κηρύσσοντας έτσι χρεοκοπία επί των τεράστιων χρεών του. Παρά το γεγονός πως τα χρέη σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής είχαν προκαλέσει βάσανα για αρκετά χρόνια, εκείνη ήταν η στιγμή που οι ηγέτες της Δύσης πιέστηκαν να αντιμετωπίσουν αυτό που μετά ονομάστηκε “Τρίτη Παγκόσμια Κρίση Χρέους”.

Αστική ιδεολογία: από την επιστήμη στην προπαγάνδα


 
Δημήτρης Γρήγοροπουλος


Η νεοφιλελεύθερη επίθεση δεν περιορίζεται στην οικονομία, την πολιτική, τις κοινωνικές κατακτήσεις των εργαζομένων. Επεκτείνεται και στο ιδεολογικό πεδίο (φιλοσοφία, επιστήμη, κουλτούρα, ηθική). Αυτή η σφαιρικότητα χαρακτηρίζει κάθε μορφή ανασυγκρότησης της κοινωνίας. Αυτό συμβαίνει και με τον ολοκληρωτικό νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό, που ανασυγκροτεί τον καπιταλισμό κεϋνσιανού τύπου.

Ασκήσεις για γερή “μνήμη” από τους Έλληνες πολιτικούς….

 Πηγή: RAMNOUSIA

Πάνε χρόνια που είχα διαβάσει στο Scientific American για την περίπτωση ενός ατόμου, ο οποίος είχε τη δυνατότητα ν’ ανακαλεί πληροφορίες από τη μνήμη του, περιγράφοντας με απόλυτη ακρίβεια γεγονότα, όπως και το περιβάλλον στο οποίο λάμβαναν χώρα.
Πρόσφατα στην 16η Ολυμπιάδα Πνευματικών Αθλημάτων του Λονδίνου, ο Γκερτ Μίτρινγκ έλαβε το χρυσό μετάλλιο, χάρη στην ικανότητα που έχει να υπολογίζει μόνο με το νου τετραγωνικές ρίζες και παραγώγους.
Έναν τέτοιο τύπο είχα γνωρίσει κατα τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας…
Όμως, κάθε μέρα που περνάει, βλέπω ότι σε αυτή τη χώρα, εκείνοι που “έχουν” μνήμη ελέφαντα ή μάλλον σκληρού δίσκου, είναι οι πολιτικοί μας….

Αγγουράκια


ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ  

Γαμω το στανιό μου ρε ΚΚΕ,τους Going Through στο φεστιβάλ;Πόσο πιο πάτο θα φτάσεις;
Απο: ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ
Προειδοποίηση,θα μιλήσω σκληρά για ένα κόμμα που τιμώ.
Οχι το παρόν του,το παρελθόν του.
Ρε,ρεζίλια φέρατε τους Γκόινγκ Θρου στο φεστιβάλ σας;
Ενα συγκρότημα πλήρως ενταγμένο στο σύστημα αλλά και το εγχώριο λάιφ στάιλ;