#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Ποιός κερδίζει από την Κλιματική ΑλλαγήΤην …αιρετική άποψη ότι το διοξείδιο του άνθρακα δεν ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την κλιματική αλλαγή, εξέφρασε και στην Κρήτη ο βραβευμένος από τη NASA καθηγητής ατμοσφαιρικής επιστήμης John Christy.

H τελική ανάλυση του καπιταλισμού και το ταξικό μίσος των αφεντικών

Στον αριθμό των ιδιομορφιών του ιμπεριαλισμού (…) ανήκει η μείωση της μετανάστευσης από τις ιμπεριαλιστικές χώρες και η αύξηση της εγκατάστασης (του ερχομού εργατών και της μετοίκησης) σ’ αυτές τις χώρες από τις πιο καθυστερημένες, όπου ο μισθός εργασίας είναι κατώτερος”.

Κοντεύουν να περάσουν 100 χρόνια από τοτε που ο Λένιν έγραφε αυτά τα λόγια στο έργο του Ο ιμπεριαλισμός ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού (σελ. 123 στην έκδοση της Σύγχρονης Εποχής), και σήμερα, μετά από σχεδόν έναν αιώνα, τόσο το έργο συνολικά όσο και τα παραπάνω λόγια εξακολουθούν να επιβεβαιώνονται απόλυτα.

Στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τη μετατροπή αυτής της συνολικής επιβεβαίωσης σε ταξική εργατική και λαϊκή συνείδηση, και τη μετατροπή της συνείδησης σε υλική δύναμη, σε μαζικό λαϊκό κίνημα με αντιμονοπωλιακό – αντιμπεριαλιστικό προσανατολισμό, τα κέντρα εξουσίας του μονοπωλιακού κεφαλαίου καταφεύγουν, ανάμεσα στα άλλα, και στην “τελική ανάλυση” του συστήματός τους, του καπιταλισμού.

Κι αυτή, η “τελική ανάλυση” του συστήματος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, δεν μπορεί να έχει διαφορετική πολιτική μορφή από τον ναζισμό, τον φασισμό, με όποιο “σύγχρονο” προσωπείο κι αν εμφανίζεται.

Στην πραγματική Δημοκρατία οι αποφάσεις παίρνονται από τους πολλούς, ενώ οι ''ειδικοί'' απλά τις εκτελούν


 Χάρης Τζιβανόπουλος
Εμείς με την πολιτική αμορφωσιά που μας τυραννάει, αφήνουμε τους ειδικούς να αποφασίζουν ενώ εμείς εκτελούμε τις αποφάσεις τους!

Ακόμη κι αν αυτές οι αποφάσεις εκτελούν στην κυριολεξία εμάς τους ίδιους!!!

Στην πραγματική Δημοκρατία το φαινόμενο της διαφθοράς των πολιτικών απλά ΔΕΝ υπάρχει γιατί οι πολιτικοί ΔΕΝ εκλέγονται αλλά κληρώνονται.

Στην πραγματική Δημοκρατία το φαινόμενο της διαφθοράς των πολιτικών δεν μπορεί να αναπτυχθεί γιατί η σύνθεση της βουλής ανανεώνεται με νέα κλήρωση ανά σύντομα χρονικά διαστήματα.

Στην πραγματική Δημοκρατία πολιτικός δεν γίνεται μόνο ο ευνοημένος από την μοίρα,την τύχη ή τις συγκυρίες, αλλά ο καθένας μέσω κλήρωσης.


Ο χορός του Ζαλόγγου…

 Του Δημήτρη Μυ
Από το ξεκίνημα της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, μια εμπεριστατωμένη αμερικανική εκτίμηση έλεγε ότι το μπαλάκι βρίσκεται στην πλευρά της Γερμανίας. Σύμφωνα με αυτήν την εκτίμηση οι Γερμανοί θα πρέπει να αποφασίσουν τι τους συμφέρει: Να πληρώσουν το κόστος που συνεπάγεται η διάλυση της ευρωζώνης; Ή μήπως να πληρώσουν για να κρατήσουν την ηγεμονία τους στην Ευρώπη; Απ’ ό,τι φαίνεται το Βερολίνο δεν έχει ακόμη απαντήσει σε αυτό το δίλημμα.

Συνεπώς, υπ’ αυτήν την έννοια, δύσκολα μπορεί να κατανοήσει κάποιος την προθυμία που επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση των «τριών προθύμων» να ακολουθήσει σιωπηλά και πρόθυμα τις εντολές του Βερολίνου. Με άλλα λόγια, δύσκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος τον αγώνα των τριών συγκυβερνητών (Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη) υπέρ μιας υπόθεσης (παραμονή της χώρας «πάση θυσία» στο ευρώ) η οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι εξασφαλισμένη.


Προετοιμάζομαι...


 
 
ΟΛΑ στο Χυτήριο. ΟΛΑ στο λιώσιμο.
Εισοδήματα, Δικαιώματα, Δημοκρατία.
ΟΛΟΙ θυσία στις "αγορές" και τους τοκογλύφους.
Στους τραπεζίτες και τη Πλουτοκρατία.
Αντρες, γυναίκες, παιδιά, γερόντια.
Τρεις "σωτήρες". "Σωτηρία" επί τρία.

«Ζήμενς»: Μια υπέροχη ιστορία…


Του Νίκου Μπογιόπουλου

«Οπως ξέρετε, η SIEMENS στη Γερμανία έχει νέα διοίκηση και, μάλιστα, η νέα διοίκηση ήταν απότοκος αλλαγών στην εταιρεία (…). Με την αλλαγή σελίδας, με τις κινήσεις μας και με τη νέα διοίκηση στη SIEMENS, ως αποτέλεσμα, προκύπτει επίσης η δυνατότητα μιας υγιούς σχέσης με αυτή την εταιρεία. Το λέω αυτό, διότι ξέρω ότι υπάρχουν διαγωνισμοί – πολλοί υπουργοί, μου το έχουν πει – που έχουν γίνει και που πρέπει να κατακυρωθούν».
*
Το παραπάνω απόσπασμα είναι μέρος λογυδρίου που εκτοξεύτηκε διά χειλέων πρωθυπουργού. Πρώην πρωθυπουργού. Ηταν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου που διαβεβαίωνε – στις 25/1/2011 – τα μέλη του Υπουργικού του Συμβουλίου ότι η «Ζήμενς» είχε… «αλλάξει» και ότι άνοιγε πεδίον λαμπρόν για μια «υγιή σχέση»

Τι θα συμβεί στη Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες; Τα σενάρια της Bank of America


 Πηγή: TVXS
Αυτή τη στιγμή το βασικό μας σενάριο είναι ότι «η Ελλάδα αντέχει», υπάρχουν ωστόσο πέντε πράγματα που θα μπορούσαν να πάνε στραβά τις επόμενες εβδομάδες, αναφέρει σε έκθεσή της με τίτλο «Greece In The Next Few Weeks» η Bank of America Merrill Lynch.
Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης της τρόικας είναι το βασικό μας σενάριο, αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση. Υποθέτοντας ότι η Ελλάδα θα επιλέξει να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, πιστεύουμε ότι η Ευρωζώνη θα καταφέρει τελικά να αντιμετωπίσει τα πολιτικά εμπόδια ως προς την αύξηση, για μία ακόμα φορά, της βοήθειας προς την Ελλάδα.

Η παράδοση της χώρας στους ναζί, οι επιπτώσεις, οι ντόπιοι συνεργάτες τους και εχθροί της αντίστασης

 
Πηγή: Poexania via  REDFLY PLANET

Η προδοτική στάση των αρχών

Σαν ιδρυτική πράξη αυτής της σχέσης συνεργασίας μεταξύ ξένων και ντόπιων φασιστών μπορούμε να θεωρήσουμε την παράδοση στους Γερμανούς, από τον υφυπουργό Ασφαλείας Κ. Μανιαδάκη, 1600 συμπατριωτών του, κομμουνιστών και άλλων αντιπάλων του δικτατορικού καθεστώτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολιτικοί κρατούμενοι ζητούσαν την αποφυλάκιση τους προκειμένου να συγκρουστούν με τον κατακτητή ενώ την ίδια στιγμή ο βασιλιάς και η ελληνική κυβέρνηση είχαν αυτοεξοριστεί (πολύ μου αρέσει αυτή η λέξη) στην Αίγυπτο επιδεικνύοντας έτσι περίσσιο θάρρος.[1]

Οι νεκροθάφτες λατρεύουν τους χρυσαυγίτες!

Στέλιος Ελληνιάδης via Οικοδόμος
Στις 5 Μαρτίου, το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας του Κολοράδο έκρινε ότι τα κρατικά πανεπιστήμια της πολιτείας δεν έχουν το δικαίωμα να εμποδίζουν την οπλοκατοχή στους πανεπιστημιακούς χώρους. Κατά συνέπεια, φοιτητές, καθηγητές, εργαζόμενοι και επισκέπτες μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στο πανεπιστήμιο με τις καραμπίνες και τα εξάσφαιρά τους! Λίγες βδομάδες αργότερα, στην πόλη Ορόρα του Κολοράδο, ένας καλός φοιτητής, στα μεταπτυχιακά, πήρε αυτά που του επιτρέπει ο νόμος να έχει και να κουβαλάει μαζί του οπουδήποτε, από την αίθουσα διδασκαλίας ως την εκκλησία, μπήκε μέσα σε ένα σινεμά, σκότωσε με την άνεσή του 12 άτομα και τραυμάτισε άλλα 50.
Και πριν ακόμα ξεθυμάνει το σοκ, στο Γουισκόνσιν, ένας παρανοϊκός Αμερικάνος  χρυσαυγίτης οπλισμένος με επαναληπτικά όπλα  μπούκαρε σε μία εκκλησία κάποιων νομιμοφρόνων και καλοκάγαθων Ινδών Σιχ που τους πέρασε για μουσουλμάνους και δολοφόνησε 6, μεταξύ των οποίων και ένα αστυνομικό που προσέτρεξε, και τραυμάτισε τέσσερις.

Ιστορίες καθημερινής εθνικιστικής προπαγάνδας: Ο Τούρκος αστυνομικός και ο δολοφονημένος «Κούρδος»

 JUNGLE-Report
Με τη γνωστή μέθοδο του ανελέητου copy/paste, χαρακτηριστικό των προβάτων που καταπίνουν αμάσητo το πάσης φύσεως εθνικιστικό τους χορτάρι, βούηξε την προηγούμενη βδομάδα και πάλι το διαδίκτυο με μια κατασκευασμένη είδηση.
Επρόκειτο για ένα πολύ σκληρό βίντεο (προτιμώ να μην το δημοσιεύσω εδώ), τουρκικής προελεύσεως, όπου, μέσα σε μια αναμπουμπούλα μεταξύ Τούρκων αστυνομικών και πολιτών, ένας αστυνομικός έβγαλε το όπλο του και σκότωσε με τρεις πυροβολισμούς έναν πολίτη. Ήταν επόμενο τα αυτοαποκαλούμενα «πατριωτικά ιστολόγια» να το πάρουν και να κάνουν πάρτυ. Δυστυχώς, υπήρξαν και κάποιοι που το αναπαρήγαγαν, οι οποίοι δεν ανήκουν στο νεοφασιστικό χώρο.


H Eλλάδα μετά το όριο θραύσης – Η ανάγκη συγκροτημένου σχεδίου της Αριστεράς

Στην αντοχή υλικών οι φοιτητές διδάσκονται ότι κάθε υλικό έχει ένα όριο ελαστικότητας (π.χ. μέχρι που μπορούμε να τεντώσουμε ένα ελατήριο και αυτό να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση), ένα όριο πλαστιμότητας (όπου π.χ. το ελατήριο παραμορφώνεται χωρίς να μπορεί πια  να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση), και ένα όριο θραύσης     (όπου πια η δύναμη που ασκείται στο ελατήριο, το σπάει).
Στην τελευταία περίπτωση το υλικό αχρηστεύεται και στο βαθμό που ένα τέτοιο υλικό ( χάλυβας, μπετόν, ξύλο κλπ) είναι ουσιαστικό δομικό στοιχείο μιας κατασκευής, η κατασκευή καταρρέει. Δυστυχώς σήμερα το υλικό που πέρασε το όριο θραύσης είναι η ελληνική οικονομία, το ελατήριο έσπασε, και συνεπακόλουθα καταρρέει η ελληνική κοινωνία.

Εκρηκτική άνοδος στις παρακολουθήσεις από ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ


  ΕΛ.Λ.Α.Σ.
Αύξηση της τάξης του 70% κατέγραψαν το τελευταίο έτος οι επίσημες παρακολουθήσεις τηλεφώνων, για λόγους «κρατικής ασφάλειας». Σύμφωνα με την έκθεση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), η ΕΛ.ΑΣ. και η ΕΥΠ παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα περισσότερων από 50.000 πολιτών! Την ίδια ώρα, επτά εταιρείες επικοινωνιών κατέθεσαν αναφορές ότι υπήρχαν προβλήματα ασφαλείας του δικτύου τους.

«φέτος η φράουλα δεν πήγε καλά…»

  praxisred
 Την Κολομβία της Νέας Μανωλάδας Ηλείας, ανέδειξε για μια ακόμη φορά η πρόσφατη δολοφονική επίθεση κατά του Αιγύπτιου εργάτη γης , τον οποίον οι «άνθρωποι – αγρίμια» της περιοχής, έσυραν «κρεμασμένο» στη πόρτα αυτοκινήτου τους πριν τον πετάξουν αναίσθητο και αιμόφυρτο στην άκρη του δρόμου.

Μια χυδαία ιστορία εκμετάλλευσης δεκάδων αλλοδαπών εργατών από «εισαγόμενο» τσιφλικά φράουλας και η δράση «πληρωμένων μαφιόζων» , κρύβεται –σύμφωνα με πληροφορίες – πίσω από την βάρβαρη επίθεση κατά του μετανάστη εργάτη που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Δεν είναι αστείο.. ο ΓΑΠ ζήτησε άδεια.. και φυσικά η βουλή έσκασε στα γέλια!!

  αναρχογατουλης

Γέλια, σχόλια και αναταραχή στα βουλευτικά έδρανα προκάλεσε η ανακοίνωση του προεδρεύοντα της Ολομέλειας της Βουλής, με την οποία μετέφερε το αίτημα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για ολιγοήμερη άδεια απουσίας στο εξωτερικό.
Ο αντιπρόεδρος Θανάσης Νάκος ζήτησε να εγκρίνουν οι βουλευτές το αίτημα του πρώην Πρωθυπουργού. Οι βουλευτές έδωσαν το πράσινο φως στον Γιώργο Παπανδρέου αλλά τα σχόλια δεν έλειψαν.

Χέρι- χέρι Χρυσή Αυγή και Εκκλησία σε ακραία κηρύγματα μίσους

 Γιορτές μίσους έστησαν στο Γράμμο και το Βίτσι Χρυσή Αυγή και Εκκλησία, για να γιορταστεί "η νίκη του Ελληνικού στρατού εναντίον της κομμουνιστικής ανταρσίας το 1949"...
Στις εμφυλιοπολεμικές τελετές μίσους παρευρέθησαν μέλη της Χρυσής Αυγής από τα Ιωάννινα, την Άρτα, την Πρέβεζα και τη Θεσπρωτία, αλλά και ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, που έκανε ένα απίστευτο κήρυγμα μίσους, συμπαρατασσόμενος με τους ακραίους χρυσαυγίτες. Στις εκδηλώσεις μίσους παραβρέθηκε και ο βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.
Τα όσα ακραία και απειλητικά ανέφερε στην ομιλία του προκαλούν κάθε δημοκρατικό αίσθημα: 

Μπορεί να αλλάξει η κατάσταση χωρίς κοινωνική εξέγερση;


Πέτρος Χασάπης

Μοναδικός δικαιολογητικός λόγος και σκοπός της ύπαρξης του Κράτους (ως λαϊκής οργανωτικής δομής) είναι η κοινωνία. Δηλαδή η εξασφάλιση της συνοχής της, της προστασίας της, της ανάπτυξή της, της εδραίωσης κοινωνικής δικαιοσύνης κ.λ.π. Αιτία λοιπόν της ύπαρξης του Κράτους είναι η προστασία και η εξυπηρέτηση της Κοινωνίας και όχι η εξαθλίωσή της. Κράτος που εξαθλιώνει την κοινωνία, δεν έχει λόγο ύπαρξης. Το δε Πολίτευμα είναι η με νομικούς κανόνες συγκρότηση και άσκηση της κρατικής εξουσίας για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συμφέροντος.


40 Ιταλοί ανθρακωρύχοι βρίσκονται κλεισμένοι στα έγκατα της γης, διεκδικώντας να μην χάσουν τη δουλειά τους 
Σαράντα Ιταλοί ανθρακωρύχοι βρίσκονται κλεισμένοι στα έγκατα της γης, στο ορυχείο Σούλτσις Ιγκλεζιέντε της Σαρδηνίας, διεκδικώντας να μην χάσουν τη δουλειά τους

Σύμφωνα με την είδηση που δημοσιεύτηκε στο enikos.gr:

«Περίπου σαράντα Ιταλοί ανθρακωρύχοι κλείστηκαν οικειοθελώς τις τελευταίες ώρες κάπου 400 μέτρα κάτω από τη γη -στο ορυχείο της περιοχής Σούλτσις Ιγκλεζιέντε της Σαρδηνίας, το οποίο απειλείται με οριστική διακοπή της παραγωγής του.

Κλάρα Τσέτκιν: Ο Φασισμός πρέπει να νικηθεί!

 Η Κλάρα Τσέτκιν μιλώντας στον Ράιχσταγκ, 
τον Αύγουστο του 32 σε ηλικία 75 ετών

Στις 30 Αυγούστου του 1932, εν μέσω της χειρότερης κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος που είχε αντιμετωπίσει ο κόσμος μέχρι τότε και στη σκιά της αύξησης της ναζιστικής εξουσίας, η Κλάρα Τσέτκιν-Γερμανίδα μαρξίστρια και μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γερμανίας (KPD)-άνοιξε την τελευταία συνεδρίαση του Ράιχσταγκ (Βουλή της Γερμανίας). Ήταν πρόεδρος και είχε το δικαίωμα να κάνει την εναρκτήρια ομιλία, ως το παλαιότερο μέλος της ολομέλειας. Σ’ αυτή της την ομιλία κάλεσε όλους τους εργαζόμενους και τον καταπιεσμένο λαό, να μην αφήσουν τις πολιτικές διαφορές που τους χωρίζουν να τους εμποδίσουν και να ενωθούν για να συνθλίψουν την φασιστική απειλή κατευθυνόμενοι προς μια σοσιαλιστική επανάσταση για την ανατροπή της αστικής τάξης.

27.08. 1905 γεννήθηκε στην Λαμία ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ Άρης Βελουχιώτης

  ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ
Ντοκιμαντέρ απο την εκπομπή της ετ3 "ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ"

«Θρυλικός ο Αρης Βελουχιώτης. Ο πρώτος που άρχισε την Αντίσταση του λαού στα βουνά κι ο τελευταίος που την έκλεισε με τον τραγικό του θάνατο. Η πρώτη ψυχή του αγώνα κι η τελευταία πνοή. Λίγοι το καταλάβανε, όπως ο Αρης, πως οι εχθροί της Ελλάδας (ξένοι και ντόπιοι) θα μετατρέπανε τη νίκη του έθνους σε νίκη των εχθρών του. Τιμή και δόξα στο ασύγκριτο παλικάρι. Τιμή και δόξα και στο λαό, που τόνε γέννησε».
Κ. Βάρναλης

Είμαστε σε πόλεμο; ένοικοι και διαχειριστές της ελληνικής πολιτικής χωματερής

  αφορμη
Ο δήμαρχος Κορίνθου -ή αλλιώς ο στρατηγός Ρόμελ της λειψυδρίας- εχθές έκανε την περίφημη δήλωση: “Είμαστε σε πόλεμο”.
Το προφανές: ο κύριος αυτός απευθύνεται στα κοπάδια πελατών που τον ψήφισαν με πολεμικές εκφράσεις για να τους αποδείξει ότι είναι παρών στα γεγονότα για το συμφέρον τους.
Το όχι και τόσο προφανές: οι μαλακίες που λέει και κάνει (το κόψιμο του νερού σε ένα στρατόπεδο που στοιβάζονται άνθρωποι σε μέρες καύσωνα) είναι ακόμα μια έκφραση της βαρβαρότητας, της μισαλλοδοξίας και της ανικανότητας να δει πέρα από τη μύτη του, του μέσου μικροαστού ψηφοφόρου που εκφράζεται από πολιτικά ζωντανά όπως ο δήμαρχος Κορίνθου.