#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

Δέκα λογικές ερωτήσεις που δεν έχουν απαντήσεις

Καθηγητής Κ. Τοκμακίδης
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ερώτηση 1.
Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΑ 230 ΕΥΡΩ ΑΠΟ 313...


ΔΗΛΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΠΟΥ ΣΦΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ)

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ: Η Ελλάδα είναι πάνω από όλα οι Έλληνες

  ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ
Με αφορμή τη συναυλία του στο Ηρώδειο στις 29 Αυγούστου με τη Μαρία Φαραντούρη, ο Θάνος Μικρούτσικος μίλησε στο culturenow.gr για την κρίση, για το ρόλο της Τέχνης σήμερα αλλά δεν παρέλειψε να ασκήσει σκληρή κριτική σε όσους μας έφεραν στο σημερινό αδιέξοδο με τις επιλογές τους.
«Η Ελλάδα να σε πεθαίνει είναι αυτό που ζούμε. Να πεθαίνεις για την Ελλάδα, είναι για να την υπερασπιστείς.
Κάποιοι πέθαναν για την Ελλάδα, για να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία της, την αυτονομία της, είτε πέθαναν για να την κάνουν να ανθίσει και αυτό είναι ένας στόχος και σκοπός ευγενής και είναι ηρωικός ακόμη και αν γίνεται από αντιήρωες.

Ο κομιστής της ημέρας

 
 
Ο χαρούμενος και πάντα γελαστός κομιστής μας λέει πως δημιουργείται ένας δολοφονος. Εξηγεί με επιστημονικό τρόπο τις αιτίες που οδήγησαν τον Τάσο Θεοφίλου να εγκληματίσει.

Λέτε να ήταν το ξύλο που έτρωγε μικρός από τον πατέρα του; Η μήπως ο βιασμός από τον καθηγητή γυμναστικής του; Μήπως η καταπίεση από τη μητέρα του και η οικονομική ανέχεια στην οποία περιήλθε η οικογενειά του μετά από τη φυλάκιση για βιασμό και δολοφονίες κατά συρροή από τον θετό του πατέρα που σύμφωνα με μαρτυρίες τον κακοποιούσε;


ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ ΟΙ ΠΕΣΟΝΤΕΣ...


Συνθήματα σε τοίχους

ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Οι 50 αποχρώσεις του γκρι χωρίς …σεξ

 
Αυστηρότερα μέτρα λιτότητας μετά την επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο

Λεωνίδας Βατικιώτης

Πολλαπλά κερδισμένη η Γερμανία από την κρίση έβγαλε μόνο από την πτώση των επιτοκίων δανεισμού της την τελευταία διετία 68 δισ. ευρώ!
Αξιοθρήνητος ή γελοίος; Αυτή είναι η απορία που πρέπει να δημιούργησε το πέρασμα του έλληνα πρωθυπουργού από το Βερολίνο, ο οποίος με την υποτέλειά του διέψευσε ακόμη και τον βαρύ προσβλητικό χαρακτηρισμό που του απηύθυνε ο βρετανικός Ιντιπέντεντ, αποκαλώντας τον «ζητιάνο», δυό μέρες πριν ξεκινήσει για τη γερμανική πρωτεύουσα. Ο Αντώνης Σαμαράς, παρότι είναι ζητιάνος, ηγούμενος μιας χώρας την οποία οι πιστωτές της κατάφεραν μέσα σε δύο χρόνια να την στεγνώσουν από ρευστό με δημόσια, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες να είναι όλα «στο κόκκινο» από τη στιγμή που προτεραιότητα απέκτησε η εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους και των δανειστών, παρόλα αυτά δεν απαίτησε το παραμικρό …πλην χρόνου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ σχετικά με το κοινωνικό κίνημα εργαζόμενων, φοιτητών και άστεγων της περιόδου 1974-1980. Η δήλωση άστεγου “Μου γκρέμισαν την παράγκα” και τα ατυχήματα ανήλικων εργατών είναι μόνο δύο στοιχεία που κάνουν αυτό το ντοκιμαντέρ αναγκαίο για να το δει κανείς. Μάθημα για το σήμερα και κάθε εποχή. Ένας λαός που βγαίνει από την χούντα και μια οικονομική εξουσία που δεν θέλει να χάσει τα προνόμια που της χάρισε η δικατατορία συγκρούουνται.

Βιοποικιλότητα εναντίον “παραγωγικότητας”

Αρνητική η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για την ελεύθερη διακίνηση των παλιών ποικιλιών

απο την Εναλλακτική κοινότητα “Πελίτι”

Το Κοκοπελί (γαλλική μη κερδοσκοπική οργάνωση που προστατεύει και πουλά παραδοσιακούς σπόρους), είχε μηνυθεί to 2005 από την σποροεταιρία Graines Baumaux, ως αθέμιτος ανταγωνιστής επειδή πουλά παραδοσιακούς σπόρους που δεν είναι γραμμένοι στον επίσημο κατάλογο.

Το Κοκοπελί  καταδικάστηκε το 2008 από γαλλικό δικαστήριο. Πριν την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε, αποφάσισε να προσφύγει στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων προσβάλλοντας την ισχύ των ευρωπαϊκών οδηγιών για τους σπόρους ως μη συμβατές με αρχές της Ευρ. Ένωσης.

Συνταγογράφηση λογιστικής γενοκτονίας


Λιάνα ΚΑΝΕΛΛΗ

Τι έχουμε πάθει, ωρέ; Συνηθίσαμε; Προσαρμοστήκαμε; Στην αφόρητη μπόχα που εκπέμπεται από ληγμένα προϊόντα και κυρίως από τη ληγμένη συλλογική νοημοσύνη; Στην αφόρητη ασχήμια ιδεών και συμπεριφορών αλλά προπάντων στην αντιδημοκρατική, στην παραλυτική ανοχή, όταν δίπλα και παραδίπλα, ακόμα και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, στο γραφείο, στο σχολείο, στη δουλειά και στο καφενείο, κότες και κοκόρια σε τρομοκρατημένη υστερία, βγάζουν λογύδρια και εκτονώνονται το ίδιο οριζόντια με την οριζοντιοποίηση των εναντίον τους μέτρων;


Στης αμαρτίας το στρατί…Του Σταύρου Χριστακόπουλου


«Η περιοδεία πέτυχε απολύτως, το κλίμα στη Γερμανία είναι διαφορετικό, η Γαλλία στέκεται σταθερά στο πλευρό μας και τώρα το μόνο που μένει είναι να αποδείξει η κυβέρνηση ότι εννοεί αυτά που λέει, ώστε και οι δανειστές, επιτηρητές, εταίροι κ.λπ. να πειστούν ότι η Ελλάδα έχει τη διάθεση να αυξήσει τον βαθμό πολιτικής αξιοπιστίας της και συνεπώς να αποτελέσει σταθερά μέλος του ευρώ». Αυτά ακούσαμε και διαβάσαμε μετά την ευρωπαϊκή τουρνέ Σαμαρά…


Ο Σαμαράς επαναδιαπραγματεύτηκε σκληρά και επιτυχώς: Από τα 11,5 δισ. στα 22 το πακέτο των μέτρων


Πακέτο-«μαμούθ», ύψους 22 δισ. ευρώ, θα πρέπει τελικά να παρουσιάσει η κυβέρνηση στην τρόικα προκειμένου να λάβει θετική έκθεση και το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, εκτός από τις δράσεις που αφορούν στην περιστολή των δημοσίων δαπανών, οι επικεφαλής της τρόικας θα θελήσουν να δουν και συγκεκριμένες παρεμβάσεις που αφορούν στην αύξηση των δημοσίων εσόδων, αφού η αξιολόγηση θα αφορά στο σύνολο της οικονομίας.

Η προβληματική του μετώπου στη σχέση τακτικής-στρατηγικής

Τριαντάφυλλος Μεϊμάρης*Τόσο οι εκλογές της 6ης Μαΐου όσο και αυτές της 17ης Ιουνίου έδειξαν τις διαθέσεις και αυταπάτες που υπάρχουν σε σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού. Άρνηση του μνημονίου, αλλά χωρίς ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ. Δηλ. και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ακέρια. Η μια επιλογή που έχουμε είναι να κατακρίνουμε την αφέλεια του κόσμου αφ’ υψηλού, η άλλη να εκκινήσουμε από αυτό το βήμα που έκανε στη κατεύθυνση της αντίστασης και να συμβάλλουμε (στο βαθμό που μπορούμε) να κάνει ένα βήμα ακόμα και αν μπορεί να πάει ακόμα παραπέρα.

Βρισκόμαστε εν μέσω ενός σφοδρού κοινωνικού πολέμου. Τα μέσα πάλης που πιθανώς είχαν κάποια αποτελέσματα σε συνθήκες ειρηνικής (ή «ειρηνικής») συμβίωσης των τάξεων σήμερα δεν αρκούν. Ούτε για τους κυρίαρχους, ούτε για τους κυριαρχούμενους. Η χώρα έγινε ο σύγχρονος «αδύναμος κρίκος».

ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες ο δεύτερος πιο εργατικός λαός


ΕΛ.Λ.Α.Σ.

Ηχηρή απάντηση σε όσους χαρακτηρίζουν τους Έλληνες τεμπέληδες δίνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε, είμαστε ο δεύτερος πιο εργατικός λαός μεταξύ των κρατών – μελών του και μάλιστα εργαζόμαστε 600 ώρες περισσότερο από τους Γερμανούς τον χρόνο!
 

Χωρίς καθυστέρηση

 
 
 
Ξαμολύθηκαν τα κοπρόσκυλα της πιάτσας να μας πείσουν
για τα "θετικά" αποτελέσματα του ταξιδιού του Χασάπη Σαμαρά.
Για τους "πάγους" που έλειωσαν. 
Για την ανακτούμενη "αξιοπιστία".
Για την "αναγκαιότητα" των νέων μέτρων.
Για την νέα "σωτηρία".
Για το "εθνικό μας καθήκον" να σκάσουμε και να υποκύψουμε.

Βρήκε ο Γάιδαρος το Σαμαρά τουΤου Πέτρου Αργυρίου 

Νόμιζα, ήλπιζα, ότι με τον ΓΑΠ είχαμε πιάσει πάτο. Ότι πιο κάτω δεν πήγαινε. Μετά ήρθε ο Παπαδήμος. Και τώρα ο Σαμαράς. Τουλάχιστον ο ΓΑΠ είχε άλλοθι. Ήταν ξένος στη χώρα που κυβερνούσε. Ετούτος εδώ που θέλει να ξεπεράσει ακόμη και τον ΓΑΠ σε κακοφημία τι ζόρι τραβάει;
Υπάρχει ένα ανέκδοτο στους κόλπους της διεθνούς ελίτ, το πιο σύντομο: Έλληνας πρωθυπουργός. ΧΑΧΑΧΧΑ.
Οι Έλληνες πρωθυπουργοί των μνημονίων λοιπόν έχουν δημιουργήσει νέα στάνταρτς ενδοτισμού που δυσκολεύουν ακόμη και αφρικανούς ηγέτες: Γιατί βρε συ δεν μπορείς να είσαι σαν τον ΓΑΠ ή τον Αντωνάκη και να λες σε όλα ναι πριν καν σου πούμε σε τι να πεις ναι;
Οι yesmen λοιπόν ζουν και βασιλεύουν.

Όλη η αλήθεια για το πως κάηκε η Ηλεία το 2007! Έριχναν νερό στα βράχια και καθήλωναν τα ελικόπτερα όταν καιγόταν η Ελλάδα!

 

Ηλεία Αύγουστος 2007. Η φωτιά κατακαίει τα πάντα και σκοτώνει. Οι κάτοικοι τρέχουν να...προφυλαχτούν από τις φλόγες, μόνοι και αβοήθητοι. Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σχέδιο. Η πολιτεία προκλητικά απούσα. 

“Σώστε τη Γαύδο” … από τους κυνηγούς πετρελαίου!

  ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
Σε εξέλιξη διαδικτυακή κινητοποίηση για τη συλλογή υπογραφών – Κάτοικοι και φίλοι του νησιού αρνούνται να “θυσιάσουν” τη Γαύδο στο βωμό του κέρδους από την εξόρυξη κοιτασμάτων που ενδεχομένως υπάρχουν στην περιοχή.


Κινητοποιούνται και διαδικτυακά οι κάτοικοι της Γαύδου κόντρα στα σχέδια … εξ Αθηνών για τον τόπο τους, σε ότι έχει να κάνει με τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου και την εξόρυξή τους … με κάθε κόστος!
Ήδη έχει ξεκινήσει η συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών στήριξης του αιτήματος να μην ξεκινήσουν γεωτρήσεις σε ζώνη σε μια σεισμογενή περιοχή, όπως είναι η Κρήτη.

Για τη δολοφονία των απεργών μεταλλωρύχωνΤο λουτρό αίματος στο ορυχείο Μαρικάνα ήταν μια διαβαθμισμένη επιχείρηση χρησιμοποίησης φονικών πυρών από την αστυνομία κατά των εργατών...

Τα γεγονότα στο ορυχείο λευκόχρυσου της βρετανικής πολυεθνικής Lonmin στη Μαρικάνα του Rustenburg της Νοτίου Αφρικής είναι πολύ σοβαρά. Πρόκειται για μαζική σφαγή απεργών εργατών από την αστυνομία στα πλαίσια σχεδίου άγριας δολοφονικής κρατικής και αστυνομικής καταστολής για λογαριασμό της εργοδοσίας. Την Πέμπτη 16 Αυγούστου 34 εργάτες, μεταλλωρύχοι έπεσαν νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας, 78 τραυματίστηκαν και έγιναν συνολικά 259 συλλήψεις με πολλές ανακρίσεις.

Σπίτι μου Σπιτάκι μου και Φτωχοκαλυβάκι μου…

 (Σπίτια στο Σφυρί; Ποιανού κι απο Ποιους;)

Κείμενο: Μ Γαλαντόμος
Εικόνα: (digitally modified from original - source
 
 
Διάβάσα τις γραμμές, κι «ανάμεσα στις γραμμές», ενός πρόσφατου άρθρου εις Τα Νέα που είναι ενημερωτικό και συνάμα, χωρίς αυτό να είναι ο σκοπός του, αποκαλυπτικό.


Να βγουν στο σφυρί 100.000 ακίνητα ιδιοκτητών που δεν εξοφλούν τα στεγαστικά τους δάνεια ζητά η τρόικα με στόχο να πέσουν οι τιμές. Ήδη ασκούνται πιέσεις από την πλευρά των δανειστών, ώστε να επιτραπούν εκ νέου οι πλειστηριασμοί ακινήτων, ακόμα και για μικρά ποσά οφειλών από δάνεια. Δεδομένου ότι σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 100.000 ακίνητα προς πλειστηριασμό, αν βγουν μαζικά προς πώληση στην αγορά αναμένεται να οδηγήσουν σε πτώση των τιμών φέρνοντας επίσης μεγάλες ανατροπές στην κτηματαγορά.


Η περηφάνεια του να είσαι κομμουνιστής

      Κατερίνη. O λαός γιορτάζει την Απελευθέρωση.
 Φωτογραφία: Σπύρος Μελετζής
 

Πάντα μου αρέσει να βλέπω το έκπληκτο βλέμμα εκείνων που δεν με γνωρίζουν, όταν ανοιχτά παραδέχομαι ότι είμαι κομμουνιστής. Υποθέτω ότι είναι λογική η έκπληξη, μετά από τόσα χρόνια ψευδών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τον κινηματογράφο, όπου οι κομμουνιστές, μας εμφανίζονται ως τέρατα ανάμεσα στην άπειρη καλοσύνη του καπιταλισμού.


Οι καπιταλιστές συχνά προσωποποιούνται, σαν αυτοί που καταστρέφουν τους λαούς με μόνο κίνητρο να πάρουν περισσότερο πλούτο μέσω της συσσώρευσης του πετρελαίου και όλων των παραγόμενων αγαθών. Θα είναι πιο συγκλονιστικό να δείτε, από πρώτο χέρι, ότι οι κομμουνιστές είναι άνθρωποι με σάρκα και αίμα και δεσμεύονται ενώπιον της δικαιοσύνης, να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα των πλέον μειονεκτούντων κοινωνικών ομάδων, συνήγοροι ενάντια στον καπιταλισμό που ακόρεστος καταπατά τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και την ανάγκη να σεβόμαστε τη φύση.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ!
 
Προειδοποίηση πως όσο συνεχίζεται η σκληρή μνημονιακή πολιτική λιτότητας, που οδηγεί την Ελλάδα βαθύτερα στην ύφεση και σε αύξηση ανεργίας, η χώρα δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρει να εξυπηρετήσει το χρέος της, απευθύνει η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της, Σάρα Βάγκενκνεχτ, σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», με αφορμή της συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά.

ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ

ΤουΓΙΑΝΝΗ ΚΙΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ*

ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΔΙΜΗΝΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
«Δεν ξέρω κανέναν που να μη θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη», απάντησε σε Έλληνα δημοσιογράφο η Μέρκελ, στην κοινή συνέντευξη με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώπιον ενός Σαμαρά που μόλις είχε διαμαρτυρηθεί διακριτικά για την «κακοφωνία τοξικών δηλώσεων» Ευρωπαίων αξιωματούχων περί αναπόφευκτου της Grexit.

Τα έσοδα της βιομηχανίας φαρμάκων στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες του ΟΟΣΑ

  ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
 Αναδημοσίευση  :  Φοιτητές Οικονομικών
Μας εστάλη μια πολύ καλή και συνοπτική έρευνα η οποία αποτελεί προσπάθεια από το blog greekstat.blogspot.gr και δείχνει με σαφήνεια αλλά και με στοιχεία το πως διογκώθηκε το νοσοκομειακό χρέος της χώρας μας αλλά και αν τελικά αυτά τα χρήματα απέδωσαν καρπούς,διαβάστε πιο αναλυτικά:
Στην τελευταία έκδοση του “Health at a Glance”, 23 Νοεμβ. 2011, δημοσιεύονται τα πιο πρόσφατα συγκρίσιμα στατιστικά δεδομένα, και τάσεις, αναφορικά σε διάφορες πτυχές των συστημάτων υγείας των κρατών μελών του ΟΟΣΑ(Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης). Ακολουθεί η παρουσίαση των δεδομένων που αφορούν στις δαπάνες των κρατών για αγορά φαρμακευτικών σκευασμάτων, καθώς και ορισμένων ακόμα μεγεθών που σχετίζονται με αυτές, ώστε να διαφανεί αν και κατά πόσο μπορούν να δικαιολογηθούν τα υπέρογκα κέρδη της βιομηχανίας φαρμάκων εις βάρος των ελληνικών αποθεματικών ταμείων.