#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012

Ένας ακόμη "απελευθερωτής" που δεν θα δει το όνειρο της απελευθέρωσης και της εγκαθίδρυσης αμερικανικής "δημοκρατίας"...

 
Ο Mustafa Majdoob, ηγετικό στέλεχος της διεθνούς τρομοκρατίας, Αιγύπτιος από την Αυστραλία και ισλαμοφασίστας μισθοφόρος στον "επαναστατικό" στρατό των αμερικανών στη Συρία δεν θα...

Ακόμα Δειλοί

 

Τη προσοχή σας παρακαλώ.
Το μάθημα "ιστορίας" επαναλαμβάνεται...
Απρόσεκτοι και επιπόλαιοι είστε.
Ξεχασιάρηδες...
Πριν 2,5 χρόνια, όλα είχαν δρομολογηθεί.
Ολοι είχαν πάρει θέσεις. 
Οι ρόλοι είχαν διανεμηθεί.
 

Αντίσταση στην αριστερή μελαγχολία

της Ουέντι Μπράουν

Aπο:
praxisred
 
Σε κάθε εποχή πρέπει να επιδιώκεται η εκ νέου απόσπαση της παράδοσης από τον κονφορμισμό, που είναι έτοιμος να την καταδυναστεύσει. […] Το χάρισμα να αναζωπυρώνει τη σπίθα της ελπίδας στο παρελθόν έχει εκείνος μόνο ο ιστορικός, που έχει την πεποίθηση, ότι και οι νεκροί ακόμα δεν θα είναι ασφαλείς από τον εχθρό, στην περίπτωση που θα νικήσει.

Βάλτερ Μπένγιαμιν, «Θέσεις για τη Φιλοσοφία της Ιστορίας»

Τις δύο τελευταίες δεκαετίες, ο θεωρητικός του πολιτισμού Στιούαρτ Χωλ έχει επιμείνει ότι η «κρίση της Αριστεράς» δεν οφείλεται ούτε σε εσωτερικές διαιρέσεις στην ακτιβιστική ή την ακαδημαϊκή Αριστερά, ούτε στην ευφυή ρητορεία ή τα χρηματοδοτικά συστήματα της Δεξιάς.

Ισοδύναμα γιούχα

 
 
 
Μία εξομολόγηση και εφτά μετάνοιες έκανε
το θλιβερό υποκείμενο, γνωστός και ως Χασάπης,
ενώπιον της γερμαναρούς.
"Ουδείς αναμάρτητος" έκραξε.
"Συγχώρεση ζητώ κυρά μου"
 

Η δήθεν ‘τραπεζα της ελλαδος’

 Απο:  grsail
 
Προσέξτε την αναιδή ανακοίνωση:
[ … ] Η Τράπεζα της Ελλάδος, με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων και της εν γένει χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, προχώρησε στη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς κατόπιν σχετικής πρότασης της τελευταίας, που έχει εγκριθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας [ … ]

Έλληνες το έκαναν; Μη μου το λες!

 

Μας έλεγαν τα ακροδεξιά site: Μας καίνε ξένοι πράκτορες. Τούρκοι έκαψαν τη Χίο! Αλβανοί την Πελοπόννησο! Σκοπιανοί τη Μακεδονία! UFO την Αττική! Νεφελίμ την Κρήτη! Δράκοι τα νησιά! Η ΕΥΠ να αναλάβει δράση. Να γίνει επιστράτευση, γιούρια, πόλεμος! Μας καίνε οι αλλοδαποί!

Ώσπου το τσιμπήσανε το αλάνι. Έλληνας 24 χρονών. Καλέ τι Έλληνας; Ελληναράς με τα ούλα του. Ήθελε να διοριστεί πυροσβέστης και φρόντιζε να έχει δουλειά. Έβαλε καμιά δεκαπενταριά φωτιές. Μήπως σε λένε Νέρωνα, ομορφάντρα μου;

Η ΔΗΜΑΡ σε ρόλο κατοχικού πολιτικού επιτρόπου

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΟΥ ΡΑΓΙΑ???

 Του Κ. Κυριακόπουλου

Όσο απομακρυνόμαστε από την αποφράδα ημέρα των εκλογών που έφερε το επικίνδυνο πολιτικό έκτρωμα στην κυβερνητική ηγεσία του τόπου, τόσο αντιλαμβάνονται σταδιακά οι παρκαρισμένοι αφελείς – στυλοβάτες του πολιτικού συστήματος, πως γι ακόμη φορά απετέλεσαν την κρίσιμη μάζα των χρήσιμων ηλίθιων, που αντικειμενικά τους καθιστά συνένοχους και απόλυτα συνυπεύθυνους για το εκτεταμένο σχέδιο εθνικής καταστροφής και κοινωνικής αποδιάρθρωσης, που βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη.

Το «απαγορεύω» της κόρης του Μανώλη Ρασούλη στη Χρυσή Αυγή

Η κόρη του Μανώλη Ρασούλη, Ναταλία, με tweet στον προσωπικό της λογαριασμό, απαγόρευσε στη Χρυσή Αυγή να χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεών της το τραγούδι του πατέρα της «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ».
«Μέχρι να δοθεί το επίσημο ανακοινωθέν σε σχέση με τη χρήση του τραγουδιού “Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ” ως μουσική υπόκρουση, σε εμπόλεμη συγκέντρωση της οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” στο στρατόπεδο Κορίνθου και σε συμφωνία με τη συνθέτρια του τραγουδιού, Βάσω Αλαγιάννη, εγώ, ως δικαιούχος διαχειρίστρια του πνευματικού έργου του πατέρα μου και στιχουργού του τραγουδιού “Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ”, Μανώλη Ρασούλη, απαγορεύω ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ τη χρήση του εν λόγω τραγουδιού από την οργάνωση “Χρυσή Αυγή”, λόγω εξαιρετικά μεγάλου πολιτικού και ιδεολογικού χάσματος της έννοιας του τραγουδιού αυτού, με τις δράσεις της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Ποιός ρίχνει τα μεροκάματα


 
 

Βασική αιχμή του αντιδραστικού και φασιστικού λόγου στην Ελλάδα, αποτελεί η μομφή ότι οι μετανάστες «παίρνουν τις δουλειές των Ελλήνων» και «ρίχνουν τα μεροκάματα».  Τι εθνικότητα έχουν όμως αυτοί που πραγματικά ρίχνουν τα μεροκάματα στην Ελλάδα;

Το χρέος των ΗΠΑ θα είναι 20 ΤΡΙΣ $ το 2016

 
 Απόδοση στα Ελληνικά για την  ΕΛ.Λ.Α.Σ.. : N.K.
Η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Γερουσίας των ΗΠΑ  αναφέρει ότι το ομοσπονδιακό χρέος θα μπορούσε να φτάσει τα 16,2  τρις $  μετά από μια ακόμα θητεία με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, αλλά υπάρχουν και άλλοι που  δεν είναι καν τόσο αισιόδοξοι. Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου, λέει πως  μια καταστροφή θα μπορούσε να είναι πολύ πιο άμεση.

Ρόμπερτ Φισκ για Συρία: “Ο αντάρτικος στρατός; Είναι απλώς μια συμμορία ξένων”

 
Ο νικηφόρος στρατός; Υπήρχαν ίχνη από σφαίρες σε όλα τα αρχαία πέτρινα σοκάκια, σπασμένα παράθυρα και τρύπες από σφαίρες στη μία πλευρά του τζαμιού Sharaf όπου κάποιος πυροβολούσε από τον μιναρέ. Ένας ελεύθερος σκοπευτής ακόμη πυροβολούσε 150 μέτρα μακριά ό,τι απέμεινε από περισσότερους από 100 αντάρτες που είχαν σχεδόν περικυκλώσει την 4.000 ετών ακρόπολη στο Χαλέπι.
Ο βετεράνος ανταποκριτής στη Μέση Ανατολή παρουσιάζει την εκδοχή των κυβερνητικών δυνάμεων για τη μάχη που καταστρέφει το Χαλέπι, μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου
“Δεν θα το πιστέψεις” μου είπε όλο ενθουσιασμό ο ταγματάρχης Σομάρ. “Ένας από τους αιχμαλώτους μας μου είπε: ‘Δεν είχα συνειδητοποιήσει πως η Παλαιστίνη ήταν τόσο όμορφη’. Νόμιζε πως βρισκόταν στην Παλαιστίνη για να πολεμήσει τους Ισραηλινούς!”.
Αν το πιστεύω αυτό; Είναι βέβαιο πως οι μαχητές που μπούκαραν στους υπέροχους παλιούς δρόμους δυτικά της μεγάλης ακρόπολης ήταν από κάθε πλευρά ένα ετερόκλητο πλήθος. Τα συνθήματα “Είμαστε οι Ταξιαρχίες του 1980″, της χρονιάς δηλαδή που η ανάδειξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας απείλησε την αυτοκρατορία του πατέρα του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, του Χάφεζ, είναι ακόμη στους τοίχους των ξενοδοχείων και των καταστημάτων ασημικών των Σύρων – Αρμενίων.

Ο κώλος του Ηγέτη

 
ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

Η στιγμή που περίμενε ολόκληρη η τιμημένη ελληνική δεξιά επιτέλους έφτασε. Τα κόκκινα χαλιά στρώθηκαν ,οι ορχήστρες παρατάχθηκαν σαν υπάκουα στρατιωτάκια,τα βάθρα στολίστηκαν με δημοσιογραφικά μικρόφωνα και τα τραπέζια των επίτιμων προσκεκλημένων με τα μεταξωτά τραπεζομάντιλα περίμεναν στην εντέλεια γιατί μετά από τέτοια κοπιαστική συνάντηση,οι ηγέτες χρειάζονται ενέργεια ώστε να συνεχίσουν καρδαμωμένοι το έργο της αφαίμαξης.

ΙΔΑΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ

 

του Δημήτρη Καπέλλα

Το έγκλημα κατά της κοινωνίας που ξεκίνησε σαν σχέδιο σωτηρίας εδώ και τρία χρόνια έχει πλεον ξεδιπλωθεί και αναλυθεί σε όλη την έκταση και όλες του τις λεπτομέρειες.
Το σχέδιο γνωστό. Μαζική εξαθλίωση της κοινωνίας και παράλληλη εκποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας!!
Οι «Στρατηγοί» ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο ελπίδας!
Οι κυβερνώντες, υποτακτικοί και υπηρέτες του μεγαλοϊδεατισμού της Γερμανίας και των εδώ απεσταλμένων δεν μασάνε τα λόγια.
Παραληρούν σε κάθε επαφή με τους Ευρωπαίους ηγεμόνες.  Σύγχρονοι δοσίλογοι ή φοβισμένοι ηγετίσκοι, λίγη σημασία έχει πλέον.  Η Υποταγή τους είναι πλήρης!! «Θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα κατά γράμμα» …«είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε ως το τέλος».
Γη και ύδωρ στους αποικιοκράτες!
Εντολή και διαταγή! Άμεση φτωχοποίηση της κοινωνίας, διάλυση των κοινωνικών δομών, εξαφάνιση του κράτους!! Πώληση (χάρισμα) δημόσιας περιουσίας, πλουτοπαραγωγικών πηγών ακόμη και .. νησιών!!..

Ξεφτίλισαν τον Σαμαρά


Του Γιώργου Δελαστίκ

Προσωπικό πολιτικό διασυρμό ασυνήθιστων διαστάσεων υπέστη στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Τον «ξέσκισαν» πολιτικά οι Γερμανοί παρόλο που ο ίδιος προσήλθε στη συνάντηση με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σε πνεύμα απόλυτης δουλοφροσύνης. Δεν τόλμησε να μεταβεί στη γερμανική πρωτεύουσα ούτε καν ως επαίτης. Πήγε απλώς ως ικέτης. Το μόνο που ήθελε ήταν να δηλώσει και δια ζώσης την απόλυτη υποταγή του στο Τέταρτο Ράιχ. Να πείσει την καγκελάριο ότι έχει διαγράψει για πάντα το αντιμνημονιακό παρελθόν του και ότι τώρα διακατέχεται από τυφλή εθελοδουλία προς τις εντολές του Βερολίνου. Δεν ζήτησε απολύτως τίποτα, δεν του έδωσαν φυσικά τίποτα. Αυτό δεν τον γλίτωσε, βεβαίως, από τον πολιτικό εξευτελισμό.
Οι Γερμανοί τους δούλους τους λιώνουν σαν σκουλίκια για να τους δείξουν τη θέση τους, δεν τους χτυπούν προστατευτικά στην πλάτη μόλις δηλώσουν υποταγή. Αξέχαστο θα του μείνει το χουνέρι που του έκανε η ακροδεξιά και χυδαία, κατωτάτης υποστάθμης γερμανική εφημερίδα Μπιλντ, στην οποία μάλιστα μόλις 48 ώρες νωρίτερα ο Σαμαράς είχε δώσει συνέντευξη. «Υπόσχομαι ότι θα αποπληρώσουμε τα χρέη μας» είχε πει ο Σαμαράς στη συνέντευξη αυτή. «ΑΥΤΟ το θέλουμε γραπτώς!» έγραψε η Μπιλντ και ετοίμασε και το σχετικό… έγγραφο! Ένα κείμενο «Εγγύησης -Δήλωσης», γραμμένο με αρχαιοελληνικά γράμματα στα γερμανικά, περικλεισμένο από μαιάνδρους, με στόχο να ξεφτιλίσει τον Σαμαρά στα εκατομμύρια αναγνώστες της.

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

 Γράφει ο Αντώνης Γρυπαίος

 Απάντηση  στο  Γιούνκερ :

Το παρόν άρθρο αφιερώνεται στις ψυχές των 3000 Ελλήνων που έφυγαν από τη ζωή σαν αυτόχειρες, λόγω οικονομικών προβλημάτων που δημιούργησαν στη χώρα μας οι εφιάλτες και προδότες πολιτικοί, πιόνια, μαριονέτες, και Φιλιππινέζες  της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας των κ.κ. Ρότσιλντ & Ροκφέλερ.
Σήμερα όλοι μιλούν για κρίση χρέους των κρατών της Ευρωζώνης, αλλά και των ΗΠΑ. Η ένταξη της χώρας στο  ΔΝΤ, και στην όλη τρόϊκα, της Σιωνιστικής παγκοσμιοποίησης, ήταν ένα επιμελώς οργανωμένο και προμελετημένο Εθνικό και πολιτικό έγκλημα, μια Εθνική προδοσία, την οποίαν έφερε επιτυχώς εις πέρας ο ανθέλληνας και αρχιεφιάλτης όλων των εποχών του Ελληνισμού, Jeffrey, κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος!!!
Μέσα σε λίγο χρόνο η Κυβέρνηση του Jeffrey προκάλεσε μαζική φυγή κεφαλαίων και οδήγησε σε κατάρρευση την οικονομία, διότι ούτω διετάχθη να πράξει. Το χρέος της Ελλάδος φουσκώθηκε τεχνητά μέσω αθρόου δανεισμού με υψηλά επιτόκια, σκάνδαλα, καταχρήσεις, και σπατάλες,(ΜΚΟ) της Μαργαρίτας, CDS, SPREADS, φοροδιαφυγή των μεγαλοκαρχαριών, κλπ, προκειμένου η χώρα να χρεοκοπήσει, για να αρπάξουν οι ισχυροί της Γης όλο το πλούτο της Ελλάδος. Διάσημοι ξένοι οικονομολόγοι μας στέλνουν μηνύματα που λένε.

Εμφύλιος, ένας μοναχικός πόλεμος


του Ιουλιανού

Το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου είχε σα συνέπεια το νέο ξαναμοίρασα του κόσμου με βάση τα αποτελέσματα αυτού. Και η διαδικασία της πραγμάτωσης ήταν σχεδόν το ίδιο σκληρή με τον πόλεμο. Τυπικός νικητής αναδείχτηκε η αντιφασιστική συμμαχία των Δυτικών καπιταλιστικών κρατών με την ΕΣΣΔ. Μα τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Ουσιαστικός νικητής ήταν δυο δυνάμεις που στάθηκαν ικανές να επηρεάσουν τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο: οι ΗΠΑ και η ΕΣΣΔ. Άρα όσο αφορά τον καπιταλιστικό κόσμο τις πρωτοβουλίες στις διεθνής σχέσεις δεν μπορούσε να τις έχει άλλος.

Η μαύρη τρύπα της 6ης Μάη: η ανάδυση του νεοφασιστικού ρεύματος στην ΕλλάδαΧρήστους Ρέππας
 
«Μόνο όταν καταλάβουμε ότι ο φασισμός είναι μια λαμπρή, συναρπαστική δράση για την ευρεία κοινωνική μάζα που έχει ήδη χάσει σήμερα την προηγούμενη σιγουριά της ασφάλειας και κατά συνέπεια και την πίστη στην τάξη, θα είμαστε σε θέση να τον πολεμήσουμε».
Κλάρα Τσέτκιν, Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό
Η πολιτική εμφάνιση μια σκληρής φασιστικής δεξιάς με αναφορά στη ναζιστική ιδεολογία και καταγραμμένες αντιδημοκρατικές πρακτικές υπήρξε ένα από τα βασικά αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Μάη. Οι εκλογές αυτές ήταν οι πρώτες που έγιναν ύστερα από την επιβολή του Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων και τη μεγάλη ταξική και πολιτική σύγκρουση που ακολούθησε την προσπάθεια εφαρμογής τους στα επόμενα δυόμιση χρόνια, χρόνια πρωτοφανούς κοινωνικής βαρβαρότητας.

*Τ' αφεντικό τρελάθηκε!*

wonderjlawwall