#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Σπουδαίο Νεκροταφείο

"Σπουδαίο έθνος".
Ετσι μας αποκάλεσε ο προχθεσινός επισκέπτης Ζ.Κ.Γιούνκερ.
 Σπουδαίο πράγμα να σε αποκαλεί σπουδαίο,
ένας σπουδαίος πρωθυπουργός και πρόεδρος.
Ο χωρίς φουστανέλες Φιλέλλην Γιούνκερ πρωθυπουργεύει
ενός μικρού ευρωπαϊκού κράτους, του μεγαλύτερου
επίσημου και νόμιμου πλυντηρίου μαύρου χρήματος
σε όλο τον κόσμο.

Η ψυχολογία του supermarket: Οι «παγίδες» πίσω από τα ράφια
του Γιώργου Κόκουβα


Πηγαίνεις στο supermarket γιατί σου τελείωσε το γάλα, και βγαίνεις από αυτό με πέντε σακούλες και άδειο πορτοφόλι. Δεν σας συνέβη ποτέ; Τότε έχετε ανοσία στο marketing και στο merchandising, με τους νόμους των οποίων δουλεύει η αγορά. Η οργάνωση των προϊόντων και η διαρρύθμιση του χώρου ενός supermarket είναι ολόκληρη επιστήμη, ενώ διεθνείς αναλυτές έχουν εφεύρει έναν επιτυχημένο όρο για να περιγράψουν τον τρόπο που οι διάδρομοί του μας προ(σ)καλούν να αγοράσουμε: Trolleyology.

Αδυνάτισαν και οι μύγες

 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
  Απο ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ

Ένα σμήνος από μύγες έχει εισβάλει στα τριάντα τετραγωνικά του ενοικιαζόμενου δωματίου. Βρίσκονται παντού. Στο υπνοδωμάτιο, πάνω στα σεντόνια, στις κουρτίνες, στους τοίχους, στο υποτυπώδες κουζινάκι, στα ρούχα που είναι σκορπισμένα παντού. Στα σώματα. Κυρίως σ’ αυτά. Διασχίζουν κάθε γυμνό τους σημείο και τρυγάνε κάθε υποψία τροφής, αόρατης στο ανθρώπινο μάτι, που έχει διασωθεί από το επίμονο μούλιασμα στη θάλασσα και από τα αλλεπάλληλα ντους που επιβάλλουν οι ρυθμοί των διακοπών.

Το μέλλον είναι παρόν

του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ

αναδημοσίευση από : yiannismakridakis.gr

Κάθε πρωί ανοίγω τα μάτια μου και το πρώτο που νιώθω είναι μια θλίψη ακαθόριστη. Σε λίγα δευτερόλεπτα και καθώς περνώ από τον ύπνο στη ζωή, το μυαλό αρχίζει να λειτουργεί και “σκανάρει” το είναι μου για να εντοπίσει την αιτία της θλίψης. Σηκώνομαι από το κρεβάτι με την καρδιά μαύρη σαν τη Χίο.
Δεν ξέρω πότε θα το ξεπεράσω όλο αυτό. Δεν είμαι αστός που θα πάει να κλειστεί στο κλουβάκι του στην πόλη και δεν θα βλέπει, θα ξεχάσει. Ζω στη φύση και έχω καθημερινή επαφή μαζί της.
Η φωτιά καίει ακόμα. Πέμπτη μέρα. Και οδεύει το μοναδικό της πια μέτωπο προς τα μέρη που ζω. Καίει το πευκοδάσος που διασχίζω όποτε αποφασίσω να κατέβω στην πόλη της Χίου. Ο πυκνός καπνός της μοίρας μας ταξιδεύει νότια κατά το Αιγαίο.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΗΡΥΞΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ, ΣΧΕΔΟΝ, ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!


Χάρρυ Κλύνν

ΑΥΞΗΣΗ 173 ΕΚΑΤ. ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ.
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΝΙΓΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ.
Νέα αύξηση κατά 173 εκατ. ευρώ, παρουσίασαν τον Ιούνιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, καθώς τα ταμιακά διαθέσιμα του υπουργείου Οικονομικών συρρικνώνονται και αναβάλλονται πληρωμές για αργότερα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης και τα νοσοκομεία, των οποίων η ομαλή λειτουργία μπαίνει σε τεράστια δοκιμασία με τραγικές συνέπειες για την υγεία και την διαβίωση των πλέον ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Assange Is A True Democrat: Chomsky / Τσόμσκι: O Ασάνζ είναι ένας πραγματικός δημοκράτης

Της Ταμάρα Φενγιάν
Πηγή : New Matilda 
Απόδοση στα ελληνικά για την ΕΛ.Λ.Α.Σ: N.K.

Την περασμένη εβδομάδα το site μας μίλησε με τον Νόαμ Τσόμσκι για το θέμα του Τζούλιαν Ασάνζ που βρίσκεται στο επίκεντρο ενός διπλωματικού θρίλερ στο Λονδίνο.
Στον  Julian Assange έχει χορηγηθεί άσυλο από την κυβέρνηση του Ισημερινού, δημιουργώντας μια διπλωματική διένεξη μεταξύ της χώρας της Λατινικής Αμερικής και του Ηνωμένου Βασιλείου, το  οποίο προτίθεται να τον εκδώσει στη Σουηδία για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση. Την ίδια στιγμή που φωνές  διαμαρτυρίας ακούγονται  στη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ έχουν μέχρι στιγμής αρνηθεί να “παρεμβληθούν” οι  ίδιες στην κατάσταση.
Ωστόσο, υπάρχει ένας Αμερικανός που υποστηρίζει δυνατά και καθαρά τον Assange – ο  καθηγητής γλωσσολογίας του ΜΙΤ και αριστερός διανοούμενος Νόαμ Τσόμσκι.

2012 - Σιέρα Λεόνε: «Όμορφος» κόσμος καπιταλιστικά πλασμένος…


Την εποχή που η εξέλιξη της τεχνολογίας ανατρέπει ένα ένα σχεδόν όλα όσα ο άνθρωπος θεωρεί μέχρι σήμερα σαν δεδομένα.

Την εποχή που η ιατρική επιστήμη, αφού εξαφάνισε εδώ και δεκαετίες πολλές ασθένειες που εξόντωναν μεγάλα τμήματα πληθυσμών, προχωρά σταδιακά στην αντιμετώπιση μέχρι και την ίαση πολλών μορφών καρκίνου και πλησιάζει όλο και περισσότερο, στην ίαση από τον ιό HIV.Μια σύντομη περιγραφή της μετάβασης στην Δημοκρατία στην Αρχαία ΕλλάδαΑπό την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Εκδ. Αθηνών (1992, 2007)
(Σελ. 69)

Mε τις ποικίλες ανακατατάξεις…και την επικράτηση των Δωριέων η ζωή στην Ελλάδα ξαναγυρίζει στην απλότητα μιας παλαιότερης εποχή, ενώ παράλληλα δημιουργούνται ποικίλοι πολιτισμοί τοπικού χαρακτήρα. Επικεφαλής κάθε αυτόνομης ομάδας ήταν ο αρχηγός, ο «αρχηγέτης» ή «ταγός» ή «βασιλεύς» των ιστορικών χρόνων, η εξουσία του οποίου πήγαζε από τη συνέλευση των πολεμιστών, από την οποία και εκλεγόταν.
Η υπεροχή του λαού απέναντι στον ηγεμόνα φαίνεται και στο ότι η γη ανήκε σε ολόκληρη την αυτόνομη ομάδα η οποία του παραχωρούσε ένα κομμάτι, που εξασφάλιζε σ’ αυτόν και στην οικογένειά του ένα επίπεδο διαβίωσης υψηλότερο από εκείνο των υπηκόων του. Παράλληλα, ο ηγεμόνας είχε σημαντικά εισοδήματα από μεγάλα κοπάδια που συντηρούσε, ενώ με διάφορες ευκαιρίες λάμβανε δώρα που αποτελούσαν άτυπη μορφή φόρου. Από την πολεμική λεία διάλεγε αιχμαλώτους και λάφυρα, πριν αυτά διανεμηθούν με κλήρο στους υπολοίπους, ενώ έπαιρνε μέρος και στην κλήρωση. Τα εισοδήματα του ηγεμόνα ήταν υπεραρκετά για την οικογένεια και την υποτυπώδη αυλή του ….

BILDZEITUNG

Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος


Εικονική – επιθυμητή ( της “BILDZEITUNG” των 15 εκατομμυρίων αναγνωστών) ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ¨ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ ΑΛΑ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ 1941¨-(http://www.zougla.gr/politiki/article/provokatsia-tis-bild) του δισέγγονου / Αντώνη Σαμαρά - της Πηνελόπης Δέλτα ( η οποία αυτοκτόνησε την 27 Απριλίου 1941 από λύπη και περηφάνια όταν οι Σταυροφόροι- απόγονοι του Καρλομάγνου και της ¨ Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας / Γερμανικού Έθνους¨ εισέβαλαν στην Αθήνα για να την ¨εκσυγχρονίσουν¨ , όπως επί Βαυαροκρατίας – 1832 - 1862 ). Σε αυτό το θρασύτατο κείμενο με ¨αρχαιοελληνικούς χαρακτήρες¨ ο ¨λάτρης του ποιητή του Αιγαίου¨ , Οδυσσέα Ελύτη¨ , ο Αντώνης Σαμαράς , ¨υπόσχεται¨ πως δεν θα επιβαρύνει η Ελλάδα τους ¨γερμανούς φορολογούμενους¨ και ότι θα πουλήσει ¨ακατοίκητα ελληνικά νησιά του Αιγαίου¨. Ήδη ο ¨Αντώνης¨ στο προσκύνημα του προς την ¨Μέκκα της Ε.Ε.¨ , στο Βερολίνο, κουβαλά , εκτός από χρυσό, σμύρνα και λιβάνι , και την ΑΠΑΛΛΑΓΗ ( με το ¨θεωρητικό¨ ποσό των 300 εκ. ευρώ ) της Μήζενς/ Siemens από Αποζημιώσεις 5-6 δις για τον εκμαυλισμό του ¨ελληνικού δημοσίου¨ σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Και παράλληλα ΧΑΡΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ¨ΓΕΡΜΑΝΟ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ¨ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 350 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΤΗΣ … ¨ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ¨ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ¨ . 
 

Αναπόφευκτη η σύγκρουση κοινωνίας – κράτους

Του Πέτρου Χασάπη
 
Απο: ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
Όταν η κοινωνία δεν μπορεί να συναντήσει την πολιτική απόφαση πουθενά και όταν το κράτος, το οποίο αντί να είναι οργάνωση λαού, έχει αυτονομηθεί πλήρως και στην ουσία αποτελεί κατοχικό καθεστώς σε βάρος της κοινωνίας, είναι επόμενο πως αυτά τα δύο κάποια στιγμή θα έρθουν αντιμέτωπα.
Κατ’ αρχήν θα πρέπει με κάθε τρόπο να γίνει διάκριση μεταξύ κράτους ως κατοχικού καθεστώτος και εργαζομένων πολιτών στους κρατικούς μηχανισμούς, δηλαδή των δημοσίων υπαλλήλων. Οι δημόσιοι υπάλληλοι ως μέλη της ίδιας κοινωνίας υφίστανται…. τις ίδιες συνέπειες, τόσο στις αμοιβές τους όσο και στις περιουσίες τους με τους υπόλοιπους πολίτες.

Από το μέλλον...

 

Σχεδόν μια εικοσαετία μετά το τέλος του καθεστώτος του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική μια απεργία μεταλλωρύχων κατέληξε σε λουτρό αίματος με 34 νεκρούς, όταν μαύροι και λευκοί αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον των απεργών διαδηλωτών, ενώ ο πρόεδρος την Νοτίου Αφρικής ανακοινώνει ότι «ανησυχεί για τη βίαιη φύση της διαδήλωσης» και «τάσσεται υπέρ των εκκλήσεων να συσταθεί μια επιτροπή έρευνας» και κηρύττει στη χώρα εβδομάδα εθνικού πένθους. Από τη μεριά της, η εταιρεία εξόρυξης πλατίνας Lonmin ζητά από τους 3.000 υπαλλήλους της που απεργούν παράνομα να προσέλθουν στην εργασία τους ως τις 20 Αυγούστου, αλλιώς κινδυνεύουν με πιθανή απόλυση.


Στη 31η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στη κατοχή χρυσού

  ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
Μια χαρά τα πηγαίνει η … πτωχευμένη  Ελλάδα στην κατοχή χρυσού. Η χώρα μας καταλαμβάνει την 31η θέση παγκοσμίως στη κατοχή χρυσού,  ενώ ΗΠΑ, Γερμανία και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φιγουράρουν στις τρεις πρώτες θέσεις της λίστας με τους κατόχους των περισσοτέρων τόνων χρυσού.
Η κατάταξη της Ελλάδας θα ήταν πολύ υψηλότερη εάν υπολογιζόταν και  ο «ελληνικός χρυσός» που βρίσκεται εκτός ελληνικών συνόρων και του οποίου την ιδιοκτησία αγνοεί ακόμη και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού (World Gold Council), για τον λόγο αυτό δεν μετρά αυτό το χρυσό στην κατάταξη της χώρας.