#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

Richard Wolff: Δημοκρατία στην εργασία

 
Πρόσφατα ένα νέο website «βγήκε» στο διαδίκτυο, το Democracy at work. Σκοπός του είναι η προώθηση της ιδέας της αυτοδιεύθυνσης των επιχειρήσεων από τους ίδιους τους εργαζόμενους (Workers’ Self-Directed Enterprises, ή WSDE ). Στο site αναπτύσσεται η φιλοσοφία της «Δημοκρατίας στην Εργασία» (Democracy at Work ή DAW), με τη δημιουργία μιας νέας οικονομικής δομής στο εσωτερικό κάθε επιχείρησης, ενώ παρουσιάζονται τα πλεονεκτήματα αυτού του είδους δημοκρατικής οργάνωσης της οικονομίας έναντι του καπιταλισμού. Επίσης παρουσιάζονται διάφορα υπαρκτά παραδείγματα αυτοδιαχειριζόμενων & συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

Η ιδέα της οικονομικής δημοκρατίας, η οποία αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση μιας γνήσιας πολιτικής δημοκρατίας (αλλά και το αντίστροφο), κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος και στη Ελλάδα.

Η μετατροπή των επιχειρήσεων που κλείνουν σε αυτοδιαχειριζόμενες από ανέργους επιχειρήσεις, δεν θα αποτελούσε μόνο μια αρχική, απλή, και εφικτή λύση για την επίλυση των άμεσων προβλημάτων επιβίωσης για χιλιάδες ανθρώπους, αλλά από την άλλη θα δημιουργούσε και μια νέα κουλτούρα στην ελληνική κοινωνία.

Βοηθούν τους Σύρους μέσω βάσεων

Σχόλιο Σ.Ο: Εως πότε η Κυπριακή Δημοκρατία θα ανέχεται τις αυθερεσίες των Αγγλικών Βάσεων οι οποίες συνεργάζονται ύπουλα και απροκάληπτα με τον Τούρκο εισβολέα και κατακτητή προωθώντας τα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα στην περιοχή; Πρέπει ο κυπριακός ελληνισμός να καταλάβει ότι μετά και την θέσπιζη ΑΟΖ οι Αγγλικές Βάσεις δεν είναι κυρίαρχες, επομένως δεν έχουν πλέον λόγο ύπαρξης στο νησί μας. Αντιθέτως σε μια περίοδο όπου η κατάσταση στη Μέση Ανατολή οξύνεται, η ενεργός εμπλοκή και παρουσία των Άγγλων μέσω των Βάσεων στην Συρία θέτει σε κίνδυνο και την ασφάλεια της ίδιας της Κύπρου. Απόσπασμα από τους Synday Times (20/08/2012) αναφέρει ”However, there was concern last night that British military bases in Cyprus would be more vulnerable after reports emerged that they were being used as a listening post” .Εως πότε λοιπόν κάποιοι άλλοι θα αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς ;

Ο μαζοχισμός δεν έχει όρια...


ΝΑΤΟ!

Η Στρατιωτικοποίηση της Γερμανίας για την αντιμετώπιση του Εσωτερικού και Εξωτερικού Εχθρού!‏


O Ευρωπαϊκός καπιταλισμός ετοιμάζεται: Ο γερμανικός στρατός θα αναλαμβάνει δράση επί γερμανικού εδάφους.
Ετοιμάζει αντίστοιχα μέτρα η βίαιη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ;
 
Από το 2008 ο κόσμος μας μοιάζει να ζει ένα ξεχωριστό κινηματικό ντόμινο. Η κινητοποίηση του κόσμου της εργασίας, που συχνά λαμβάνει εξεγερτικά χαρακτηριστικά, μοιάζει με τα παλιρροιακά κύματα, αποκτά ολοένα μεγαλύτερη μαχητικότητα και αποφασιστικότητα, πυροδοτείται από την βαθιά καπιταλιστική κρίση και την καταβαράθρωση των όποιων εργατικών δικαιωμάτων που είχαν κερδηθεί με ποταμούς αίματος στους αγώνες που σημάδεψαν τους προηγούμενους αιώνες και την εξαφάνιση των λαϊκών ελευθεριών.  Αναλυτές καταγράφουν ένα τοπίο που βρωμάει μπαρούτι καθώς οι κοινωνικές ανισότητες οξύνονται, η ανεργία των νέων και των γυναικών φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη, η τιμή των καυσίμων και των τροφίμων καθορίζεται στα διεθνή χρηματιστήρια που κινούνται με βάση τους νόμους της δικτατορίας της αγοράς και του κέρδους, βουτώντας την εργαζόμενη πλειοψηφία στην πείνα και ανέχεια.

Στο τέλμα της ατιμωρησίας

ΝΑ πληρώσουν και να τιμωρηθούν οι «μεγάλοι». Συνηθισμένη φράση, κλασική αλλά και επίκαιρη, σχήμα λόγου και σε λόγια να βρισκόμαστε. Πιάσ’ τους, λοιπόν, και βγάλε το άχτι σου. Με το σύστημα που ΟΛΟΙ φτιάξαμε και συντηρούμε και με τον τρόμο που μας πιάνει μπροστά στην αλήθεια.

Κυρ-Σαμαρά...

 
"Θα πάρω τα μέτρα κι ας πέσω"!!
Χτεσινή δήλωση του Γιωργάκη Σαμαρά σε εφημερίδα.
Στα χνάρια του αντιεξουσιαστή Γιωργάκη Παπανδρέου.

Δεν μας τα λες καλά κυρ-Σαμαρά.
Αν ήταν να πέσεις σε 4 μήνες δεν θα...ανέβαινες!!
Ανέβηκες για να ολοκληρώσεις το "πρόγραμμα".
Αυτό που λέμε απλά "Εξαθλίωση των Ελλήνων/
Ξεπούλημα της Ελλάδας".

ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Η δίκη Κοσκωτά ήταν τηλεοπτική επιτυχία. Είχε το «ωσεί παρών» του Ανδρέα Παπανδρέου, τις κωλοτούμπες του Τεγόπουλου, το θάνατο του Κουτσόγιωργα, τον Νίκο Κωνσταντόπουλο στο ρόλο του αγέλαστου κακού και πολλά άλλα στοιχεία που την ανέδειξαν σε κορυφαίο θέαμα.
Μετά τη λήξη της δίκης, την ουσιαστική αθώωση όλων, πλην του κορόιδου Τσοβόλα, η ελληνική κοινωνία απέκτησε μια παροιμιώδη ανοχή στα σκάνδαλα των πολιτικών. Ο Ανδρέας παρέμεινε αγαπημένος λαϊκός ηγέτης και η αδιαφορία με την οποία αντιμετώπισε τη Δικαιοσύνη, χαρακτηρίστηκε ως μαγκιά γνήσιου ηγέτη ενός μαχαλά.
Από κει και πέρα, όλα έγιναν ευκολότερα. Ο ελληνικός λαός αντιλήφθηκε το ρόλο του και έπαψε να ανησυχεί για οτιδήποτε. Η εξουσία κλέβει. Σιγά το κακό. Δεν είναι κι έγκλημα να «βάζουν οι πολιτικοί το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι». Αυτό αποδεχτήκαμε. Αρκεί να μην έτρωγαν όλο το μέλι, διότι υπήρχαν κι άλλοι που περίμεναν στην ουρά με το δάχτυλο σηκωμένο.

Μετά τις δυνάμεις κατοχής...πλάκωσαν και τα Γερμανικά Ιδρύματα...

σχολιάζει ο
 Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος
Κατά διαστήματα έχουν επανειλλημμένα καταγγελθεί για ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών με πολιτικά αντιδραστικούς - μαύρους στόχους. Με πρόσχημα την υποστήριξη των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" ( γερμανικού σκοπού ) μέχρι και την υποστήριξη αυτονομιστικών - αποσχηστικών κινημάτων ( διάλυση κρατών ) στην Αφρική , τα Βαλκάνια - Α. Ευρώπη και την Νότια Αμερική βέβαια που υποστηρίζουν κάθε πραξικοματική - αντιδημοκρατική - αντισοσιαλιστική δύναμη. Στην Ελλάδα προσπαθούν να συσπειρώσουν "Νέο-Φαναριώτες - Τσολιάδες" απόφοιτους και υπότροφους Γερμανικών Σχολών και Α.Ε.Ι. για το ¨Ευρωπαϊκό" ( Γερμανικό ) ιδεώδες... 

 -------------
----

απο: Εχω ματια και βλεπω
 "Η κρίση φέρνει ξανά τα γερμανικά πολιτικά ιδρύματα στην Ελλάδα" Μετά από πολλά χρόνια απουσίας τα γερμανικά πολιτικά ιδρύματα επιστρέφουν στην Ελλάδα. Αιτία είναι η οικονομική κρίση στην χώρα, αλλά και η επιδείνωση των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Aγενής;...

Το τέλος της ουτοπίαςτου Χέρμπερτ Μαρκούζε - διάλεξη στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου τον Ιούλιο του1967. *,**

Θ’ αρχίσω εν πρώτοις με μια κοινοτοπία· εννοώ με τούτη: σήμερα, κάθε μορφή του βιόκοσμου, κάθε μεταβολή του τεχνικού και του φυσικού περιβάλλοντος, είναι μια πραγματική δυνατότητα, και ο «τόπος» της βρίσκεται μέσα στην ιστορία. Μπορούμε σήμερα να κάνουμε τον κόσμο κόλαση – κατά κει βαδίζουμε άλλωστε, όπως γνωρίζετε. Μπορούμε όμως να τον μεταβάλουμε και στο αντίθετό της. Αυτό το τέλος της ουτοπίας, δηλαδή την αναίρεση των ιδεών και των θεωριών εκείνων, που μεταχειρίστηκαν τη λέξη «ουτοπία», για να καταγγείλουν ορισμένες ιστορικο-κοινωνικές δυνατότητες, μπορούμε σήμερα να το αντιληφθούμε επίσης και σαν «τέλος της ιστορίας · για τον εξής πολύ συγκεκριμένο λόγο, ότι δεν είναι δυνατόν πια σήμερα να φανταστούμε τις νέες δυνατότητες μιας ανθρώπινης κοινωνίας σαν προέκταση των παλιών μέσα στην ίδια ιστορική συνοχή· προϋποθέτουν απεναντίας ρήξη της ιστορικής συνεχείας, δηλαδή την ποιοτική εκείνη διαφορά μεταξύ ελεύθερης κοινωνίας και των ανελεύθερων κοινωνιών, που, κατά τον Μαρξ, μας επιτρέπει πράγματι να θεωρήσουμε την ως τα σήμερα ιστορία σαν «προϊστορία» της ανθρωπότητας.

Εκουαδόρ: Αξιοπρέπεια /// Ελλάδα: "Μαζί τον καταδώσαμε"!

Οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Σουηδία και άλλοι... θιγμένοι απ' την ιστορία των Wikileaks κυνηγούν τον Τζουλιάν Ασάνζ με σκοπό να τον δικάσουν και να τον χώσουν στα έσχατα μπουντρούμια και ίσως να τον εκτελέσουν κιόλας (στις ΗΠΑ) για κατασκοπεία.
Συγνώμη, αλλά στα μάτια μου φαντάζει ήρωας όποιος φτάνει να κατηγορείται απ' τους παγκόσμιους αυτοκράτορες για κατασκοπεία.
Και η σπουδαιότητα των πράξεών του φαίνεται από τη λύσσα των αντιπάλων του.
Τόση λύσσα αποδεικνύει μεγάλα κατορθώματα από τον τρελοξανθό.
Και εκεί που τον είχαν στο χέρι, -τσουπ- εμφανίστηκε ως από μηχανής Θεός, σαν σε τραγωδία του Ευριπίδη, μια χώρα που μέχρι πριν πολύ λίγα χρόνια έμοιαζε ξεγραμμένη.
Το Εκουαδόρ. Ο Ισημερινός, δηλαδή.

Χίος…

Του Γιάννη Μακριδάκη

"Εκατό ακριβώς χρόνια μετά την προσάρτησή της στο ελληνικό κράτος, η Χίος απέκτησε την όψη που είχε το καλοκαίρι του 1822, σχεδόν διακόσια χρόνια πριν δηλαδή. Καμμένη και ρημαγμένη, σβησμένη σχεδόν από τον χάρτη.
Με λίγα λόγια, εκατό χρόνια νεοελληνικής διοίκησης και "ανάπτυξης", γύρισαν τη Χίο ακριβώς διακόσια χρόνια πίσω.
Οι προεστοί της εποχής εκείνης είχαν κρεμαστεί πρώτοι στα πλατάνια της πλατείας Βουνακίου. Οι Βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος και οι κάθε λογής Σύμβουλοι σήμερα, κάνουν συσκέψεις και αναμένουν την 11η Νοεμβρίου για να μπουν επικεφαλής της παρέλασης και των εκδηλώσεων τιμής της "απελευθέρωσης".
Η Ελλάδα καταστρέφεται από άκρη σ' άκρη εδώ και δεκαετίες. Τώρα βρισκόμαστε στην κορύφωση της καταστροφής, στο αποτελείωμα της χώρας και της ψυχής που θράφηκε σ' αυτά τα χώματα.

ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ

 
  απο το blog του Χαρρυ Κλυνν

Κρεμάστηκε σε δέντρο 41χρονος στην Κρήτη  αφήνοντας  πολυσέλιδο ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο αναφέρεται στα αίτια της πράξης του, που αποδίδουν το απονενοημένο διάβημα σε οικονομικούς λόγους, καθώς ήταν εδώ και καιρό άνεργος.

Όπως συνηθίσαμε την κλεψιά και την απάτη των πολιτικών, τη φτώχεια, την εξαθλίωση και την καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, έτσι συνηθίζουμε σιγά-σιγά και τον θάνατο… Έτσι χανόμαστε σιγα-σιγά ως
  λαός και σβήνουμε σιγά-σιγά ως Έθνος…