#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012

Η κοτόπιτα, η Δημοκρατία και η Αριστερά

Του Αυγουστίνου Ζενάκου

Όσο μαινόταν η πολιτικολογία κατά τις δύο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, απέφυγα να γράψω ένα ακόμη άρθρο της κατηγορίας «τι θα ψηφίσω» κι ακόμη περισσότερο απέφυγα το απεχθέστερο αδερφάκι του, το άρθρο της κατηγορίας «τι δεν θα ψηφίσω». Ο λόγος ήταν πως δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη για να ξέρει κανείς ότι η προσωπική του επιλογή από μόνη της δεν έχει ιδιαίτερες πιθανότητες να είναι διαφωτιστική στο πλαίσιο ενός συστήματος όπου τα κουκιά δεν είναι απλώς μετρημένα αλλά και λιγοστά: αν κανείς διάβαζε τα κείμενα των δημοσιολογούντων εκείνες τις ημέρες, μαζί και τα δικά μου, δεν ήταν δύσκολο να αντιστοιχήσει το καθένα και σ’ ένα ψηφοδέλτιο. Όλοι διαλέγουμε από τα διαθέσιμα – συνεπώς καλούμαστε να σφηνώσουμε τις ιδέες μας σε στενά δοχεία…

Ευρωπαϊστές ευρωλιγούρια


Aπο:  ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

Είστε οι ίδιοι που λέγατε γραφικούς όσους διαμαρτυρήθηκαν ενάντια σε Σένγκεν Μάαστριχτ, είστε οι ίδιοι που βρίσκετε γελοίους όρους όπως “έσχατα χρόνια” “χρόνια του αντιχρίστου” “χάραγμα” “αποκάλυψη” “θηρίο των Βρυξελλών” είστε οι ίδιοι που επιμένετε πως δεν υπάρχει αλήθεια σε όλα αυτά, που βάζετε την χώρα στην κόλαση και που βρίσκετε και τον όρο “κόλαση” γελοίο, όπως και θα βρίσκατε γελοίο και τον Ντοστογιέφσκυ που μίλαγε στο Αναμνήσεις από το σπίτι των πεθαμένων για “ηθικά βασανιστήρια” στα έσχατα χρόνια.

Καταληψίες της γης ενάντια στην κυριαρχία του καπιταλισμού

 
 Δημήτρης Γκιβίσης
Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν πριν λίγες ημέρες στην Puebla de la Sierra στην Μαδρίτη, για να προωθήσουν την δημιουργία ενός δικτύου ομάδων καταληψιών της γης. Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Puebla de la Sierra για τέσσερις ημέρες έγινε ένας χώρος δημιουργικής συνάντησης για την ανταλλαγή εμπειριών, και τον προβληματισμό σχετικά με τους περιορισμούς, τα κίνητρα και τους στόχους του κινήματος κατάληψης χωριών και αγροτικών κοινοτήτων, που λειτουργούν με πλήρη αυτονομία, συνδέοντας τη ζωή στη φύση με την αξιοποίηση των φυσικών πόρων. 

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ


Απο το blog: Aδεσποτος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα (14/8) στην Λάρυμνα συνεδρίασαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, με θέμα την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών όπου ζητάει την παραίτηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΛΑΡΚΟ,, διότι δεν ‘’εφάρμοσε’’ το νόμο που προβλέπει μείωση των αποδοχών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Οι εργαζόμενοι αφού έλαβαν υπόψη ότι:

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΑΣ!

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
 
Βάλαμε αυτόν τον «προκλητικό» τίτλο στο άρθρο μας για τους εξής τρεις λόγους:- γιατί ανταποκρίνεται πλήρως, κατά τη γνώμη μας, στις σημερινές ανάγκες του έθνους - για να αναγκάσουμε τους αναγνώστες μας να σκεφτούν ορισμένες δυσάρεστες πραγματικότητες, που δεν τολμούν πολλοί να θίξουν
- γιατί η επίκληση της ανάγκης αποφυγής της χρεωκοπίας, εξόδου από το ευρώ και σωτηρίας από την πείνα είναι το κύριο προπαγανδιστικό-επικοινωνιακό όπλο εις βάρος των ελληνικών ελίτ και, κυρίως, του ελληνικού λαού
Αν υπάρχει ακόμα μια περιορισμένη ελπίδα να γλυτώσουμε τη χρεωκοπία, είναι ακριβώς αν ετοιμαστούμε γι’ αυτή. Και πρέπει να την ετοιμάσουμε γιατί εκεί πάμε με αυτές τις πολιτικές και γιατί μπορεί να γίνει αναπόφευκτη ανεξαρτήτως των επιθυμιών μας.

ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣOΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩΛΑΓΝΟΥΣ

 
απο το blog του Χαρρυ Κλυνν

Βάλτε το εκεί που ξέρετε το ξευτελισμένο το κωλευρώ σας σκατομαλακοαριστεροπασοκοδεξιούρες, το ζητούμενο είναι να μην πεινάσει ο Ελληνικός λαός και αν δεν το έχετε καταλάβει, τόσο το χειρότερο για ‘σας... Τέτοιο θα είναι το βρομόξυλο που θα φάτε, που θα ξεχάσετε και τ’ όνομά σας ακόμα!

Για τις εξελίξεις σε Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ΑΤΕ

 Ανακοίνωση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο- ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ  
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ- ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΕΣ
Η συγκυβέρνηση «των προθύμων» συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, κάνοντας βαθιά υπόκλιση στο τραπεζικό κεφάλαιο  και βάζοντας αυτή τη φορά στο μάτι την όποια δημόσια περιουσία έχει μείνει, (αφού φρόντισαν για χρόνια να απαξιώσουν τις υπηρεσίες), στο χώρο των τραπεζών και τσακίζοντας τα εργασιακά μας δικαιώματα. Η ανακεφαλαιοποίηση σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι  μέσω της φορολόγησης τους «επιδοτούν» και οι τραπεζίτες κερδίζουν.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 
Διάφορα μικρά και μεγάλα γεγονότα που εκτυλίσσονται στον κόσμο τα τελευταία 20 χρόνια αρχίζουν και συνδέονται μεταξύ τους με έναν ακατάλυτο δεσμό: Το νέο παγκοσμιοποιημένο φασισμό.
Από τους τοπικούς πολέμους αναδιανομής των σφαιρών επιρροής περάσαμε στους πολέμους καθαρής ληστείας του πλούτου των λαών όπως στο Ιράκ, στη Λιβύη, τώρα στη Συρία κ.α. 
Από την καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου περάσαμε στο αυθαίρετο Δίκαιο του πολυεθνικού κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Τα εθνικά κράτη γίνονται κράτη – παρίες.
Από γενικούς αντεργατικούς νόμους περάσαμε σε σκληρή αντεργατική πολιτική μαζικής ανεργίας, πείνας και λιτότητας. Έξωσης ολόκληρων πληθυσμών από την κανονική τους ζωή και την παραγωγή. Βίαιης μεταφοράς πλούτου με διοικητικές και κυβερνητικές πράξεις από τους λαούς στο κεφάλαιο. Η υπερσυσσώρευση κεφαλαίου φτάνει στα ακρότατα όριά της!

H Aυγή της Χίλαρι Κλίντον

 Aπο: praxisred
 
Μετά τον Πέρες είναι η σειρά της Χίλαρυ Κλίντον να προωθηθεί μέσα απο την "ριζοσπαστική αριστερά". Η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ έχει την τιμητική της στην Αυγή με μεταφρασμένο άρθρο απο το New Statesman. Το άρθρο διαφημίζει το "Παγκόσμιο αντιτρομοκρατικό φόρουμ" και άλλες ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες των ΗΠΑ σε όλο τον πλανήτη που θα συνεχίζουν να βυθίζουν στην κόλαση τους εργαζόμενους και τους λαούς. Και εις ανώτερα.....

Όταν οι “αριστερές” κυβερνήσεις (με τη συμμετοχή και των κομμουνιστών) δολοφονούν απεργούς εργάτες…

Το αίμα δεκάδων νεκρών απεργών μεταλλωρύχων δεν στέγνωσε ακόμα πάνω στο, γεμάτο κάλυκες από τις σφαίρες της αστυνομίας, χώμα της Μαρικάνα. Οι σκηνές, όπως τις κάλυψαν χωρίς παρεμπόδιση (;!) από την αστυνομία, οι δημοσιογράφοι, προκαλούν φρίκη και δέος για την αξία της ανθρώπινης ζωής και  «για το πόσο φθηνές παραμένουν οι ζωές των μαύρων». Προκαλούν οργή και ταξικό μίσος για τους μηχανισμούς καταστολής που έχουν κοινούς στόχους και υπηρεσία σε όποια χώρα κι αν στεγάζονται. Προκαλούν θλίψη και αποτροπιασμό για το Κομμουνιστικό κόμμα της Ν. Αφρικής που συμμετέχει εδώ και χρόνια στην τρικομματική συγκυβέρνηση του ANC. Αυτά τα συναισθήματα γίνονται εντονότερα διαβάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της χώρας:

Ποιές συντάξεις ”μαϊμού”?? Ένας αστικός μύθος χτισμένος από τα μέσα μαζικής αποχαύνωσης

 
«Ακόμη ένας αστικός μύθος, εργαλείο καταπίεσης των εργαζόμενων στα χέρια της εξουσίας
Αναζητήσαμε σε καθεστωτικά μέσα πληροφορίες σχετικά με τις συντάξεις που καταβάλλονται σε μη δικαιούχους.
Όσο κι αν ψάξαμε, τα στοιχεία είναι σχεδόν ανύπαρκτα.
Έτσι, καταλήξαμε σε μια συγκέντρωση πληροφοριών που λόγω όγκου παρατίθενται εδώ περιληπτικά.
Το στοιχείο που δεν παρουσιάζεται σχεδόν πουθενά, παρά μόνο σε μέσα της αριστεράς είναι ο συνολικός αριθμός των συνταξιούχων που είναι 1.200.000 άνθρωποι περίπου.

Οροθετικές ιερόδουλες. Κρατούνται στον Κορυδαλλό χωρίς καμία θεραπεία για τον ιό του ΑIDS

   
 Από την εφημερίδα
  Tης  Βασιλικής Καλυβιώτη

αποκλειστικό

 

Στέρεψαν τα κονδύλια του Υπουργείου Δικαιοσύνης και αναζητούν τρόπους για να καλυφθεί το κόστος των φαρμάκων τους  από τις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Φοβισμένες και αντιμέτωπες με τις τεράστιες ελλείψεις σε βασικά  είδη καθημερινής ανάγκης και κυρίως χωρίς  την αναγκαία θεραπεία για την αντιμετώπιση του ιού του Aids συνεχίζουν να κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού οι 32 οροθετικές ιερόδουλες, οι οποίες συνελήφθησαν τον  περασμένο Απρίλιο στο κέντρο της Αθήνας να εκδιδόνται χωρίς προφυλάξεις και χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα μας. Μπορεί η δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών τους να σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις όμως σήμερα  η κατάσταση για αυτές μοιάζει να είναι κυριολεκτικά εφιαλτική και επικίνδυνη.

Δωρεάν σπόροι ελληνικών ποικιλιών. Λέμε ΟΧΙ στα μεταλλαγμένα φυτά!

Aπο:  ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

Με αφορμή το χθεσινό άρθρο του φίλου και συνεργάτη Αρίσταρχου, σχετικά με τις στείρες πιπεριές που αγόρασε και τα μεταλλαγμένα που έρχονται στο τραπέζι μας από την “πίσω πόρτα” (πχ η ΕΕ απαγορεύει την καλλιέργεια μεταλλαγμένων προϊόντων για κατανάλωση από ανθρώπους, αλλά όχι και για δημιουργία ζωοτροφών), θυμήθηκα την υπέροχη προσπάθεια που γίνεται στο χωριό Παρανέστι της Δράμας, όπου εκεί υπάρχει ο σύλλογος “Πελίτι”.
Ο σύλλογος αυτός έχει ως σκοπό την διατήρηση ντόπιων ελληνικών ποικιλιών, φυτών και λαχανικών, που υπάρχουν στον ελληνικό χώρο χιλιάδες χρόνια, όπως πχ η φάβα Σαντορίνης που καλλιεργείται τουλάχιστον από το 2000 πΧ.
Το σημαντικότερο που κάνει ο συγκεκριμένος σύλλογος είναι ότι, όχι μόνο διατηρεί τους σπόρους των γνήσιων ποικιλιών, αλλά τους στέλνει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ σε όποιον θέλει να καλλιεργήσει ελληνικές ποικιλίες και να καταναλώνει προϊόντα που βασίζονται στους νόμους της φύσης.

Ξεσηκώνει την Ανδαλουσία ο δήμαρχος της Μαριναλέδα!

Του Δημήτρη Περράκη

  Απο: ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
 
Τον έχουν αποκαλέσει «Ρομπέν των Φτωχών» και πριν από μία εβδομάδα ξεσήκωσε για πολλοστή φορά αντιδράσεις για την κίνηση του να ηγηθεί επιδρομής σε σούπερ-μάρκετ, προκειμένου να μοιράσει τα τρόφιμα σε άπορους. Ο λόγος για τον 60χρονο δήμαρχο της αυτόνομης κοινότητας Μαριναλέδα στην Ισπανία, ο οποίος εδώ και 31χρόνια έχει δημιουργήσει μία «ουτοπία για την ειρήνη», όπως λέει ο ίδιος. Στη Μαριναλέδα, μία πόλη περίπου 3.000 κατοίκων στην Ανδαλουσία, όλοι οι κάτοικοι έχουν πρόσβαση στα αγαθά κοινής ωφέλειας. Δεν υπάρχει αστυνομία, παρά μόνο ένας δικαστής για να επιλύει τις όποιες διαφορές…

Στους μεταλλωρύχους της Ν. Αφρικής…

Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι ανά την υφήλιο με τον ΟΗΕ και τα στρατεύματά του!Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι ανά την υφήλιο με τον ΟΗΕ και τα στρατεύματά του! Του Γιώργου Δελαστίκ

Του Γιώργου Δελαστίκ

Ανάστατοι ήταν τον περασμένο μήνα στην έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.
Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, στην καρδιά της Αφρικής, οι αντάρτες του αυτοαποκαλούμενου κινήματος Μ23 με επικεφαλής τον 39χρονο στρατηγό του κονγκολέζικου στρατού Μπόσκο Νταγκάντα, τον αποκαλούμενο «Εξολοθρευτή», καταλάμβαναν τη μια μετά την άλλη τις πόλεις στο ανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με τη Ρουάντα και την Ουγκάντα.

Αναζητούμε έλληνα δημοσιογράφο που να μην είναι ΝΑΤΟπεοθηλαστής! Καλά για τη Συρία… τα αφεντικά σας απαγόρευσαν να μιλάτε και για το Μπαχρέιν; Άξιος ο μισθός σας, αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι!

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ

 Απο: Ιστοριες Συνωμοσιας
 
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΩ

http://www.comedonchisciotte.org/site/modules.php?name=News&file=article&sid=10580
ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ?

Πρακτικά, αν κάτι υπήρχε πάνω στο οποίο συμφωνούσαν όλοι οι μελλοντολόγοι, ήταν ότι τον 21ο αιώνα θα υπήρχε πολύ λιγότερη δουλειά. Τι θα σκεφτόντουσαν, αν μάθαιναν ότι το 2012 η τυπική εργασιακή ημέρα δηλαδή από τις 9 έως τις 17 είχε μετατραπεί κάτι σε 7 το πρωί με 7 το βράδυ
? Σίγουρα θα κοίταζαν γύρω τους και θα είχαν δει πως η τεχνολογία έπαιρνε τον έλεγχο σε πολλά επαγγέλματα στα οποία πριν ήταν απαραίτητο ένα μεγάλο εργατικό δυναμικό, θα έβλεπαν την ανάπτυξη της αυτοματοποίησης και της εντατικής παραγωγής, και θα αναρωτιώντουσαν, “γιατί περνάνε δώδεκα ώρες την ημέρα σε δουλειές μάταιες ?”.

Ποιοι θέλουν να πετάξουμε στον Καιάδα τις μανάδες και τους πατεράδες μας;


 Σωτήρης Ξενάκης

Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων στους οποίους όλοι εμείς της γενιάς μου και ασφαλώς οι νεώτεροι οφείλουμε - κατ' αρχήν- την ύπαρξη μας. Και πολλά ακόμα φυσικά. Είναι οι γονείς μας, υπερήλικες πια, χωρίς δυνατότητα να προσφέρουν εργασία αφού οι φυσικές τους δυνάμεις δεν το επιτρέπουν. Είναι οι άνθρωποι που μας μεγάλωσαν με τον τρόπο που ο καθένας θεωρούσε καλύτερο. Εκείνοι που στάθηκαν δίπλα μας, λιγότερο ή περισσότερο, όταν τους είχαμε ανάγκη.


Από τη δράση της ΟΠΛΑ

Η ΟΠΛΑ ήταν μια μυστική οργάνωση προστασίας των διωκόμενων αγωνιστών του ΕΛΑΣ, του ΕΑΜ και του ΚΚΕ που έδρασε στα χρόνια της κατοχής και τα εμφυλιακά χρόνια. Η ΟΠΛΑ στοχοποιούσε τους ταγματασφαλίτες, τους χαφιέδες της ασφάλειας και της Γκεστάπο και αργότερα τους ΜΑΥ, τους παρακρατικούς και τους χαφιέδες τους. Ως οργάνωση, η ΟΠΛΑ στελέχωνε έμπιστα μέλη του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ από κάθε επάγγελμα και με κάθε ιδιότητα. Η δράση της, στα πλαίσια της άκρας μυστικότητας, ελάχιστα μας είναι γνωστή σήμερα, ενώ οι σύγχρονοι διαστρεβλωτές της ιστορίας της τής έχουν προσδώσει σχεδόν δαιμονικές διαστάσεις. Τα αρχικά της σήμαιναν: Οργάνωση Προστασίας Λαϊκών Αγωνιστών.
Η πείνα το 1941 θερίζει την Αθήνα αλλά και όλη την χώρα. Είναι ο καιρός που όπως λέγεται, σκυλιά και παιδιά παλεύουν στα σκουπίδια για ένα κομμάτι σκουλικιασμένη μπομπότα. Ο κόσμος στρέφεται στο ΕΑΜ που οργανώνει συσσίτια. “Να μην πεθάνει ο λαός” είναι το σύνθημα. Παράλληλα σε επαύλεις και σε γκολφ κλαμπ στην Αίγυπτο η ελληνική νομενκλατούρα, φιλοαγγλική και φιλογερμανική, ανησυχεί. Ο αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός (προσκυνημένος στους Γερμανούς και τους τοπικούς κουίσλινγκς) στέλνει απόρρητο τηλεγράφημα στον Γεώργιο “Εάν δεν λάβουμε μέτρα τα χάνουμε όλα. Ο κόσμος στρέφεται στον κομμουνισμό”.

Από τις “τοπικές συγκρούσεις” στην ανασύνθεση του παγκόσμιου συστήματος


Η σφοδρότητα της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, όπως και της καταστροφικής της αλληλεπίδρασης με τα οικονομικά της ευρωζώνης, σε συνδυασμό με τον οργασμό μηντιακού ελέγχου και χειραγώγησης, που έχει φτάσει σε επίπεδα συστηματικότητας και πολυπλοκότητας πιθανότατα χωρίς προηγούμενο στον δυτικό πολιτισμό, έχουν εγκλωβίσει την τεράστια πλειοψηφία του ελληνικού λαού σε μια απύθμενη πολιτική καθυστέρηση έναντι της πραγματικής πορείας των εξελίξεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Για δύο περίπου χρόνια, η “ελληνική κοινή γνώμη” παγιδεύτηκε μαεστρικά και τεχνηέντως σε ατέρμονες και αδιέξοδες “τεχνικές” συζητήσεις περί του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των ιδιομορφιών του ή περί της πραγματικής φύσης της κρίσης, καθώς το πάνοπλο πολιτικο-νομοθετικό σύστημα που προετοίμασε εδώ και χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε “πάρτι” με τα εργασιακά δικαιώματα, ισοπεδώνοντας κατακτήσεις δεκαετιών σαν πύργους από τραπουλόχαρτα.

Η χρεομηχανή δουλεύει ρολόι…

 
Παναγιώτης Μαυροειδής
 
Στα 303 δισ. ευρώ αυξήθηκε και πάλι το Δημόσιο χρέος στις 30 Ιουνίου 2012, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών και στα οποία αποτυπώνεται ο “εφιάλτης της υπερχρέωσης”. Αυτά μας πληροφορεί το e-vima στις 17/8/2912.
Συγκεκριμένα το χρέος του κράτους έφτασε τα 303,527 δισ. ευρώ έναντι 280,29 δισ. ευρώ τρεις μήνες νωρίτερα κι ενώ είχε μεσολαβήσει το “κούρεμα” καθώς το δημόσιο για να καλύψει τρέχουσες ανάγκες προσέφυγε σε νέο δανεισμό μέσω εντόκων.
Αναλυτικότερα το 76,7% των 303 δισ. ευρώ αφορά σε δάνεια του EFSF, το 3,4% χρηματοδότηση από το ΔΝΤ και το 19,9% εκδόσεις εντόκων γραμματίων.
Ένας  καλός  φίλος στις 14/8/12,  μας πληροφορούσε:

Μικρασιατική Καταστροφή. 17-08-1922: έναρξη της άτακτης υποχώρησης


Λίγες μέρες αργότερα έγινε “συνωστισμός” στη Σμύρνη…

Ξεχνιούνται αυτά;
Τα διεθνή “παιχνίδια”, οι υπέρμετρες πολιτικές φιλοδοξίες, οι πολιτικές & “συμμαχικές” προδοσίες, οι παλιές όμορφες & άσχημες στιγμές, αυτά που έμειναν πίσω, οι σφαγές, ο πόνος του αποχωρισμού, ο ξεριζωμός, ο θάνατος. Πώς να ξεχαστούν;


Η Καταστροφή της Σμύρνης,
φωτογραφία από ιταλικό πλοίο, 14/9/1922

Εκσυγχρονισμός! Φάρμακα – ιατρεία γιοκ, στο χωριό…


Αυτό είναι το περίφημο αγροτικό ιατρείο στο Ελληνικό Αρκαδίας… Κλειστό! Ο γιατρός δεν έρχεται πια.. Τι να κάνει ο άνθρωπος. Δεν υπάρχει ένα κομπιούτερ, εκτυπωτής και μια σύνδεση internet για να κάνει τη δουλειά του, έτσι όπως του επιβάλλουν να κάνει με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Κι οι παππούδες πρέπει να κατέβουν στο Κέντρο Υγείας της Μεγαλόπολης, να στηθούν στην ουρά με τις ώρες για να τους γράψουν τα φάρμακα τους…

ΟΧΙ στον Σωτήρη Γιούνγκερ

Την Τετάρτη 21/8 έρχεται στην Αθήνα ο κ.Σωτήρης Γιούνγκερ.
Ενας ακόμη εκπρόσωπος της τραπεζοκρατίας,
γνωστός φιλέλλην - εξ ου και το όνομά του -,
φτάνει στην κατεχόμενη Ελλάδα.

Γελαστός και διαχυτικός ο κ.Σωτήρης.
Αγκαλιάζει τους "συνομιλητές" του, τους ασπάζεται
 και τους παινεύει.
Εάν δεν γνώριζες πως είναι ένα συνηθισμένο Κάθαρμα
εκ Βρυξελλών...θα έλεγες πως είναι...κοντοχωριανός σου,
εξ Αχαϊας ή εκ Πύλου Μεσσηνίας.

Ευρώπη: ο χάρτης της κοινοβουλευτικής ακροδεξιάς


Τα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη δεν κερδίζουν μόνο εκλογικό έδαφος. Ο ρόλος τους στα εθνικά κοινοβούλια και στο Ευρωκοινοβούλιο έχει αναβαθμισθεί και όχι σπάνια συμμετέχουν πια ενεργά και σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Η σημερινή Ακροδεξιά της Ευρώπης εμφανίζεται εκμοντερνισμένη και φαίνεται να κερδίζει έδαφος στα μη προνομιούχα στρώματα, τα οποία, στην καλύτερη περίπτωση, βλέπουν το βιοτικό τους επίπεδο να υποβαθμίζεται. Η γαλλική εφημερίδα "Figaro" παρουσιάζει τον ακροδεξιό χάρτη της Ευρώπης.


Το Μπλόκο της Κοκκινιάς, Πέμπτη 17 Αυγούστου 1944


Κοντά στις 2:30 το πρωί ξεκινά το δράμα της ομαδικής σφαγής που θα ακολουθήσει όταν ανέβει ο ήλιος ψηλά. Δεκάδες γερμανικά καμιόνια περικυκλώνουν τις γύρω περιοχές που περικλείουν την Κοκκινιά, από Κορυδαλλό, Αιγάλεω, Δαφνί και Ρέντη μέχρι Κερατσίνι, Φάληρο και Πειραιά, ο κλοιός σφίγγει.
Μαζί με τους Ναζί κατακτητές καταφθάνει στην προσφυγούπολη του Πειραιά, τη «Μικρή Μόσχα», όπως είχαν βαπτίσει την Κοκκινιά, και το μηχανοκίνητο τμήμα του δοσίλογου Ν. Μπουραντά. Περί τους 3.000 βαριά οπλισμένους με πολυβόλα, όλμους, μυδράλια, ταχυβόλα, αυτόματα, Γερμανούς και Έλληνες ταγματασφαλίτες κυκλώνουν την πόλη που εκείνη την ώρα κοιμάται.


Ελεεινοί παντός καιρού

"Καλή Παναγία" μας ευχήθηκε ο Γιωργάκης Σαμαράς.
Ζήλεψα...
Καλή Κόλαση!!

Πάει κι ο 15αύγουστος.
Ακούνητος ο ΦΠΑ στην εστίαση.
Κουράγιο...
Εχετε πολλούς 15αύγουστους μπροστά σας!!
 

Θάνατος για την Ελλάδα το διπλό νόμισμα

Δημοσιεύτηκε στα Επίκαιρα, 9-15/8/2012

Με προοπτική αναπόδραστη φαντάζει όσο περνάει ο καιρός η αποπομπή της Ελλάδας από την ευρωζώνη με πρωτοβουλία της Γερμανίας. Τα σχετικά δημοσιεύματα όπως κι οι παρεμβάσεις γερμανών αξιωματούχων πληθαίνουν, δείχνοντας ότι πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο από τις υστερικές, σε βαθμό γραφικότητας, κραυγές του γερμανο-βιετναμέζου αντικαγκελάριου Φίλιπ Ρέσλερ, που προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να αυξήσει την πολύ χαμηλή επιρροή του κόμματός του. Ακόμη όμως και τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε ο επικεφαλής του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών στην τελευταία του δημόσια παρέμβαση, την Κυριακή 29 Ιουλίου, είχαν την ιδιαίτερη σημασία τους.

Κατά 23 δισ. αυξήθηκε το δημόσιο χρέος σε ένα τρίμηνο!

Τα χειροτέρα σενάρια που κάνουν λόγο για μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, έρχονται να επιβεβαιώσουν τα επίσημα στοιχεία του υπ. Οικονομικών, συμφώνα με τα οποία το χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε κατά 23 δις περίπου μέσα σε ένα τρίμηνο.

Πιο συγκεκριμένα , στο τέλος του πρώτου εξαμήνου το χρέος διαμορφώθηκε στα 303,527 δισ. ευρώ, όταν στο τέλος του πρώτου τριμήνου ήταν 280,292 δισ. ευρώ.