#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012

Αίμα, ατιμία, Νέα Δημοκρατία


Οι ναζί δολοφόνησαν ένα νεαρό μετανάστη από το Ιράκ.
“Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο νεαρός δέχθηκε επίθεση ομάδας πέντε ατόμων, που επέβαιναν σε τέσσερις μοτοσικλέτες, στις 4:37 το πρωί της Κυριακής στην οδό Αναξαγόρα, στο κέντρο της Αθήνας. Ο νεαρός, που έφερε πολλαπλά τραύματα, πιθανότατα από μαχαίρι, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι άφησε την τελευταία του πνοή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, δράστες είναι πέντε άτομα, που επέβαιναν σε τέσσερις μοτοσικλέτες και λίγο πριν, στην ίδια περιοχή, είχαν επιχειρήσει να επιτεθούν σε άλλους δύο αλλοδαπούς (υπηκόους Ρουμανίας και Μαρόκου), οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν.”
 Άλλη είδηση από το ίδιο site:
“Ομάδα ροπαλοφόρων επιτέθηκε τα ξημερώματα σε Πακιστανούς με ρόπαλο και μαχαίρια, σκορπώντας τον τρόμο.… Ήταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν έντρομοι οι κάτοικοι της Λυκόβρυσης ξύπνησαν από τις φωνές των Χρυσαυγιτών που εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους κατά των μεταναστών της.

Η επιτακτική ανάγκη, για ένα Λαϊκό Μέτωπο Κοινωνικής και Εθνικής Απελευθέρωσης

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
1. ΝΙΚΗ Η ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ;
2. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ;
3. ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
4. ΠΟΙΟ ΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ;
5. ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ;
6. ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ;
7. ΜΟΡΦΕΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

1. ΝΙΚΗ Η ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ;
Τα λαϊκά στρώματα που προχώρησαν με τις εκλογές του Μάη σε μια πρωτοφανή καταδίκη των κομμάτων εξουσίας, η οποία συνέτριψε τη λογική του Μνημονιακού μονόδρομου, στις εκλογές του Ιούνη έπεσαν στη παγίδα που έστησαν οι ντόπιες και ξένες ελίτ, δηλαδή το δίλημμα “Ευρώ ή καταστροφή”, που όχι μόνο ανέτρεψε την προηγούμενη κατάκτηση αλλά και τα οδήγησε στη πιο βαριά ήττα μετά τον εμφύλιο.

Μόνο σε σένα ελπίζω


Σε καθημερινή βάση...απολαμβάνουμε 
και έναν Δολοφόνο/Σωτήρα.

 Οικονομικό, Πολιτικό.
Τραπεζίτη, Βιομήχανο, Αρχηγό.
Υπουργό, Κωλοβουλευτή.
Ελληνες και Ξένους.

1.147.372!

Δεν πρόκειται για κέρδη του ΛΟΤΤΟ, ούτε για αριθμό που παραπέμπει σε στόχους δημοσιονομικής εξυγίανσης. Δεν πρόκειται για άψυχα νούμερα


Αφορά ψυχές, συγκροτεί τη στρατιά των πολιτών χωρίς δουλειά και χωρίς μέλλον. Κάθε μήνα ολοένα και περισσότεροι, κάθε μέρα κατά χιλιάδες περισσότεροι. Στα επίσημα στοιχεία δεν περιλαμβάνεται ολόκληρη η εφιαλτική πραγματικότητα. Υπάρχουν μικρομεσαίοι που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και δεν λογίζονται άνεργοι. 
Το ίδιο και οι υποαπασχολούμενοι, που είναι και εργοδότες του εαυτού τους.

Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα χάσουν άμεσα από 300-350 δις ευρώ

 Οι ευρωπαίοι απαλλάσσονται από μια δέσμευση αορίστου χρόνου αλλά ο κίνδυνος του domino effect θα προκαλέσει σωρευτική ζημία στην Ευρώπη 1,2 τρισ ευρώ



Το ένα σενάριο είναι χειρότερο από το άλλο για την Ευρώπη όσον αφορά την διαχείριση της υπόθεσης Ελλάδα και ενός πιθανού Grexit δηλαδή χρεοκοπίας και αποχώρησης από το ευρώ.
Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει άμεσα η απώλεια που θα υποστεί η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα είναι μεταξύ 300-350 δις ευρώ.

Οι Έλληνες επίδοξοι “Μουσολίνι” και η ψευδό-αριστερά

Του Θέμη Τζήμα

Ο κύριος φασιστικός λόγος στη χώρα εκφράζεται πλέον με μεγάλη σαφήνεια, μετωπικά, με την πρόταξη της βίαιης δράσης ως του βασικού πολιτικού εργαλείου.
Αντιμεταναστευτικός, αντιαριστερός, επιφανειακά και συγκυριακά μόνο αντιμνημονιακός, προτάσσει ένα θολό εθνικισμό ως εργαλείο ανάλυσης της κρίσης, προκειμένου να μη θίξει σε τίποτα την ουσία της κρίσης, δηλαδή τον ίδιο τον καπιταλισμό. Φιλοδοξεί δε, να εκφράσει με απλοϊκά και φοβικά σχήματα την οργή του κόσμου, να τη μετουσιώσει όχι σε δημιουργία και πρόοδο αλλά σε μίσος και σε υποταγή στον όποιο “φύρερ”, δήθεν χαρισματικό ηγέτη τάξει ασφάλεια, αφήνοντας φυσικά στο απυρόβλητο το κατεστημένο της χώρας.

Τα βρώμικα παιχνίδια της παγκόσμιας βιομηχανίας φαρμάκων


Τα νέα φάρμακα, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι ελάχιστα επωφελή έως πολύ βλαβερά! Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που διεξήγαγε η βρετανική εφημερίδα Indipendent.
Ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την επικίνδυνη τακτική που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες εστιάζουν την προσοχή τους στο μάρκετινγκ κι όχι στην εύρεση νέων θεραπειών.

Ένα αθόρυβο κοινωνικό ιατρείο

Η ιδέα να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό ιατρείο στην Πάτρα δεν ήταν καινούρια. Είχαν επιχειρηθεί αρκετές βροντερές προσπάθειες την τελευταία διετία. Ειρωνικό ίσως, αλλά η μόνη αθόρυβη προσπάθεια ήταν αυτή που τελικά είχε επιτυχία


Του Παναγιώτη Χριστοδούλου

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στην Πάτρα είναι ένα …αθόρυβο κοινωνικό ιατρείο. Δεν πρωταγωνιστεί σε πάνελ συζητήσεων, στο Ίντερνετ, σε δελτία τύπου. Ακόμα και η τοποθεσία του, στην πλατεία εργατικών κατοικιών, είναι μια ήσυχη τοποθεσία. Είναι σιωπηλό γιατί κάπως έτσι ξεκίνησε.

Η ιδέα να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό ιατρείο στην Πάτρα δεν ήταν καινούρια. Είχαν επιχειρηθεί αρκετές βροντερές προσπάθειες την τελευταία διετία – από φοιτητές Ιατρικής, από λαϊκές συνελεύσεις, από το κίνημα των Αγανακτισμένων, από νοσοκομειακούς γιατρούς. Ειρωνικό ίσως, αλλά η μόνη αθόρυβη προσπάθεια ήταν αυτή που τελικά είχε επιτυχία.

«Ξένιος Ζευς», «Αθηνά», ή όταν οι λέξεις χάνουν το νόημά τους….

Του Παναγιώτη Σπυρόπουλου – Οικονομολόγος (MSc) – Μέλος της ΕΛ.Λ.Α.Σ.


«Καθώς οι κοινωνίες παρακμάζουν, παρακμάζει μαζί τους και η γλώσσα. Οι λέξεις χρησιμοποιούνται για να συγκαλύπτουν και όχι για να διαφωτίζουν τις πράξεις: “απελευθερώνεις” μια πόλη καταστρέφοντάς την» (Gore Vidal, 1925-2012, Αμερικανός συγγραφέας) και πράγματι τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες ενός διανοητικού παιχνιδιού χειραγώγησης, μιας εντέχνως προκεκλημένης αγανάκτησης της κοινής γνώμης και ενός γενικότερου χλευασμού της λαϊκής συνείδησης, με τη χρησιμοποίηση λέξεων – ονομάτων, φράσεων που τις χρησιμοποιεί το λεγόμενο «σύστημα» ή η «άρχουσα τάξη» κατά το δοκούν, κυρίως για να «βαφτίσει» κυβερνητικές επιχειρήσεις – προγράμματα – σχέδια, που μόνο στόχο δεν έχουν την πραγματική εννοιολογική σημασία – αποτύπωση των χρησιμοποιούμενων λέξεων – φράσεων, αλλά συντείνουν αναμφίβολα στη γενικότερη υποβάθμιση του κοινωνικού «γίγνεσθαι».

Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα, σε μια λίστα που θα μπορούσε να συμπληρωθεί από τον καθένα, είναι:

Αλληλεγγύη και φιλανθρωπία: ένα επίκαιρο κείμενο του Δ. Γληνού


  Απο: Σεισαχθεια
Ένα επίκαιρο κείμενο του Δημήτρη Γληνού, μοναδικού και προοδευτικού παιδαγωγού, υπέρμαχου του δημοτικισμού και κορυφαίας πνευματικής προσωπικότητας της Ελλάδας του πρώτου μισού του 20ου αιώνα, που γράφτηκε το 1932, χρονιά της επίσημης πτώχευσης της Ελλάδας.
«Μέσα σ’ αυτή τη φοβερή στιγμή της παγκόσμιας κρίσης πλήθυνε το κακό, που ήτανε πάντα πολύ, μεγάλωσε η αθλιότητα των απαθλιωμένων ανθρώπων. Ο εργάτης, ο φτωχός αγρότης, ο μικροεπαγγελματίας, ο υπάλληλος ζούνε μέσα σε μια αδιάκοπη αγωνία. Από τη μια βλέπουνε το πενιχρό τους μεροδούλι να γίνεται κάθε μέρα λιγότερο, τη στιγμή που όλα ακριβαίνουν, ή βλέπουνε τα λιγοστά προϊόντα του ολόχρονου μόχθου τους να μένουν απούλητα ή να πουλιούνται σε τιμές εξευτελιστικές. Από την άλλη, κάθε μέρα κρούει την πόρτα τους το σκιάχτρο της αναδουλειάς με τη συντρόφισσά της, την πείνα. Και σ’ όσα σπίτια μπει μέσα το μεγάλο κακό ρημάζουνε πια.

Λύνοντας το αίνιγμα του κεφαλαίου




Απο: Αφορμη

Συνέντευξη με τον Ντέιβιντ Χάρβεϊ

Ο Ντέιβιντ Χάρβεϊ βρέθηκε τον περασμένο μήνα στην Αθήνα, προσκεκλημένος του Τμήματος Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Στις 26 Ιουνίου μίλησε στην εκδήλωση που οργάνωσαν το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, το Red Notebook και τα Ενθέματα της Κυριακάτικης Αυγής, με τίτλο «Οι πολιτικές επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης: Ο νεοφιλελευθερισμός ενάντια στη δημοκρατία». Η επιτυχία της εκδήλωσης επιβεβαίωσε ότι το ενδιαφέρον για το έργο του Ντέιβιντ Χάρβεϊ κάθε άλλο παρά περιορίζεται σε ένα “εξειδικευμένο” κοινό. Με τη σκέψη αυτή, λοιπόν, και με τη βοήθεια του Ντέιβιντ Χάρβεϊ, επιχειρήσαμε μια περιήγηση στα βασικά σημεία αυτού του πλούσιου έργου.

Είναι κανείς ρατσιστής ;


Απο: praxisred

«Σήμερα είναι μια καλή μέρα για την Ελληνική Αστυνομία, και για την ελληνική κοινωνία, τόσο για την ομαλή εξέλιξη της μεγάλης επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», όσο και για την επιτυχία την οποία είχε η Ελληνική Αστυνομία όσον αφορά το γνωστό ειδεχθές έγκλημα στην Πάρο» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας.

 
Μέσα από τις δηλώσεις Δένδια αναδεικνύονται για μια ακόμα φορά οι κυνικές μορφές αστικής διαχείρισης της εξουσίας, που αναδύονται μέσα από τα συντρίμμια των μαζικών αυταπατών, οι οποίες καλλιεργήθηκαν και με τις προεκλογικές διακηρύξεις.
 

Ευρώ ή Πτώχευση


Του Ηλία Καραβόλια, 11/8
ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
Είναι πάνω απο δύο χρόνια τώρα που κάθε εβδομάδα, κάθε μήνας, μοιάζει να είναι κάτι σαν το τελευταίο όριο επιβίωσης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Και η παράταση, η αναβολή, η ‘επιμήκυνση’ της αγωνίας για εθνική επιβίωση, μοιάζει να βολεύει πολλούς, εκτός ημών.
Σε λίγες ημέρες (20 Αυγούστου) η κυβέρνηση Σαμαρά θα πρέπει να πληρώσει ένα ομόλογο-που λήγει- από εκείνα που δεν κουρεύτηκαν την εποχή Παπαδήμου, επειδή τα είχε αγοράσει η ΕΚΤ . Το ελληνικό δημόσιο πρέπει να δανειστεί 3,2 δις ώστε να αποπληρώσει στο 100% την ΕΚΤ η οποία, τα είχε αγοράσει πέρσι ,σταδιακά, προς 2,3 δις . Βέβαια η ΕΚΤ ισχυρίζεται ότι  αυτή την διαφορά( 900 εκατομμύρια) την επιστρέφει στις Κεντρικές Τράπεζες και εκείνες, τα επιστρέφουν στην Ελλάδα. Μόνο όμως η Γαλλική ανακοίνωσε ότι θα το κάνει αυτό. Oι άλλες σιωπούν ,πονηρά. Η Ελλάδα λοιπόν, καλείται να δανειστεί μέσα στην περίοδο της μεγαλύτερης ύφεσης στην ιστορία της, 900 εκατομμύρια επιπλέον των υποχρεώσεων της , ώστε να τα δώσει στην ΕΚΤ. Η ‘Αρχή της κοινοτικής αλληλεγγύης’, σε πλήρη εφαρμογή !

Η παρανοϊκή πολιτική της καμένης γης και η κοινωνική έκρηξη που έρχεται



Ίντριγκες, κρυφές συμφωνίες, οικονομική κατάρρευση και στο βάθος… κοινωνική έκρηξη και χρηματοποίηση του χρέους
Σύμφωνα με πηγές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, αρκετά μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού του Αντώνη Σαμαρά δεν θεωρούν την επιστροφή στη δραχμή, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, ως “μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για την παραμονή της χώρας εντός της ΕΕ”. Η απότομη αλλαγή στάσης της τρόικας απέναντι στην Ελλάδα υποδηλώνει επίσης, για ορισμένους παρατηρητές, ότι «κάποια μυστική συμφωνία» έχει επιτευχθεί μεταξύ της ΕΚΤ και της Αθήνας, όχι μόνο για να καθησυχάσει τους τροϊκανούς, αλλά για να εξασφαλίσει ότι οι Έλληνες θα εξακολουθήσουν να επιπλέουν με ένα σωσίβιο στο πέλαγος. Αλλά είναι σαφές ότι οι Γερμανοί δεν συμφωνούν με όλα αυτά. Κάτι πραγματικά πολύ περίεργο συμβαίνει μεταξύ Βρυξελλών, Βερολίνου, Φρανκφούρτης, Ουάσιγκτον και Αθήνας.