#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012

Δεν χωρούν αυταπάτες: ‘Η θα τους ανατρέψουμε ή θα μας λιώσουν


 Ανάμεικτα συναισθήματα σε πλημυρίζουν διαβάζοντας την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας. Σε μας δεν λέει κάτι πρωτόγνωρο. Περιγράφει μια κατάσταση που την βιώνουμε όλοι/ες στην καθημερινότητα μας.
Εμείς στο  «θέαμα της ανθρωπιστικής κρίσης,» δεν  «κάνουμε κάλεσμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης», όπως αναφέρει ο Ι.Σ.Α αλλά απευθύνουμε προσκλητήριο στα εργατικά στρώματα, στον κόσμο της βιοπάλης, να βρεθούμε παρέα στο μετερίζι του αγώνα, στα χαρακώματα της εργατικής πάλης που μπορεί να δώσουν όραμα και ελπίδα.

Δεν χωρούν αυταπάτες: ‘Η θα τους ανατρέψουμε ή θα μας λιώσουν.


Α. Τσαυτάρης: Η "μετάλλαξη" από υπέρμαχο των γ.τ.ο. (γενετικά τροποποιημένων οργανισμών) σε Υπουργό Αγροτ. Ανάπτυξης

από www.biotechwatch.gr via Δηθεν

Παλιός γνώριμος του κινήματος κατά των γ.τ.ο. αποτελεί ο νυν Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Α. Τσαυτάρης, γνωστότερος πρότινος ως ένας από τους κύριους θιασώτες των γ.τ.ο., τόσο σε επιστημονικό όσο και επικοινωνιακό επίπεδο. Από τη στήριξη των πρώτων πειραματικών καλλιεργειών γ.τ. καλαμποκιού στη Λάρισα προ 15ετίας και την συμμετοχή στα συνέδρια των αντιπροσώπων του λόμπι της βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα μέχρι τη προώθηση των βιοτεχνολογικών μπίζνες, μόνο ερωτήματα μπορούν να δημιουργηθούν για την πολιτική που θα ακολουθηθεί.


Εσύ που ήσουν «περήφανε» Ελληναρά;

«Περήφανε» Ελληναρά, αυτό το κείμενο απευθύνεται σ’ εσένα. 
Εσένα που ξαφνικά πιστεύεις πως…ξύπνησες!

Εσένα που θεωρείς πως ξύπνησες τοποθετώντας την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι του σπιτιού σου και σαν avatar στο facebook. Εσένα που ξαφνικά αντιλήφθηκες πως… σε πούλησαν οι «αλήτες – προδότες – πολιτικοί», αλλά φυσικά ξαναπήγες να τους ψηφίσεις ώστε να αποκρούσεις τον «κομμουνιστικό κίνδυνο» και να προστατεύσεις τις καταθέσεις που δεν έχεις από τον «κίνδυνο της εξόδου της Πατρίδας από το ευρώ και την άτακτη χρεοκοπία». Εσένα που πιστεύεις πως πίσω απ’ το κάθε τί κρύβεται μια μυστική συνωμοσία Εβραίων και μασόνων, που κοιτάς τον ουρανό κάθε τρεις και λίγο για να δεις αν «μας ψεκάζουν ή όχι», που επικροτείς την βία κατά των μεταναστών που «σου παίρνουν τις δουλειές»…

ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΛΥΤΩΣΕΙ...απο το blog του  Χαρρυ Κλυνν

@Η ζωή είναι γεμάτη αποτυχίες και απογοητεύσεις... Και η Κομανετσοκουρελοβουβουζέλειος συγκυβέρνηση είναι γεμάτη ζωή!

@Όσοι κρατούν τα μάτια τους κλειστά βλέπουν μόνο σκ
οτάδι...

@Α. Σαμαράς: «Αν υποκύψω στην τρόικα, τότε θα στείλω τον κόσμο στα άκρα» Θυμάσαι τι έλεγες Αντώνη Κομανέτση;


@Όπως και να το δεις το τέλος, τέλος είναι...

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΕΝΑ ΤΟΠΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΑΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ

Αθηναϊκή δημοκρατία. Ένα μοναδικό πείραμα. Τοπικό και συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας. Έγινε, τελείωσε, πάει. Είναι ένα πείραμα που οι μελλοντικοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν απλά σαν αναφορά ενός έργου τέχνης, που είναι κρεμασμένο στο μουσείο της παγκόσμιας ιστορίας. Στη πατρίδα μας είναι η αναφορά μας κάθε φορά που θέλουμε να αποδείξουμε πως οι πρόγονοί μας κατάφεραν ΚΑΙ αυτό. 

Στις υπερ-πατριωτικές μας κορώνες όμως ποτέ δεν υπάρχει ένα λάβαρο με την εικόνα π.χ. του Περικλή. Το σημείο δόξας μας είναι ο Μέγας Αλέξανδρος, η Βυζαντινή αυτοκρατορία, η μεγάλη Ελλάδα. Τυχαίο? Καθόλου. Η ανθρωπότητα στο σύνολό της απέδειξε πως ένα μοντέλο άμεσης δημοκρατίας όπως το Αθηναϊκό ήταν και είναι απλά ένα ασύμβατο ξένο μόσχευμα στο σώμα της. Ένα κουστούμι που δεν ταιριάζει στη θρασύτητα και την απληστία της κορωνίδας της δημιουργίας όπως αυτοαποκαλείται ο εξελιγμένος πίθηκος.

Ο χάρτης της ανεργίας στην Ευρώπη κρύβει ένα απίστευτο φαινόμενο

 Δεν υπάρχει κρίση κάποιων συγκεκριμένων ευρωπαϊκών κρατών, αλλά κρίση συνολικά του γεωγραφικού ευρωπαϊκού νότου!


Ενώ η εκτινασσόμενη ανεργία στην Ευρώπη αποτελεί το μεγαλύτερο βάσανο για τους πολιτικούς της (και ακόμα περισσότερο η ανεργία των νέων που έχει σπάσει κάθε λογικό όριο), μια πιο προσεκτική εξέταση του φαινομένου αποκαλύπτει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρατήρηση: η ευρωπαϊκή ανεργία έχει κατά πολύ περισσότερο γεωγραφικά χαρακτηριστικά παρά κρατικά!
Αν και Ισπανία και Ελλάδα υπερτερούν σαφώς στα ποσοστά ανεργίας, από την ανάλυση που κάνει το blog Flute Thoughts  προκύπτει ότι το φαινόμενο δεν περιορίζεται στα όρια των συνόρων των ευρωπαϊκών κρατών.
Η Βόρεια Ιταλία, για παράδειγμα, φαίνεται να έχει περισσότερα κοινά με τις γερμανόφωνες περιοχές της κεντρικής Ευρώπης από ότι με τη Νότια Ιταλία.

Αφού έφαγαν το καταπέτασμα από το πάρτι του ευρώ, τώρα εγκαταλείπουν τη χώρα…


Εγκαταλείπουν την Ελλάδα οι μεγάλοι πολυεθνικοί κολοσσοί – Συνωστίζονται στην έξοδο εξαιτίας της λιτότητας, της κυβερνητικής απραξίας και της πολιτικής αστάθειας
Άρον άρον φαίνεται ότι φεύγουν οι μεγάλες πολυεθνικές από την Ελλάδα, με την κατάσταση στη χώρα να έχει περιέλθει σε τέτοιο σημείο ώστε όχι μόνο να θέλουν να αποφύγουν την κατακόρυφη μείωση της κερδοφορίας από τη λιτότητα, αλλά και να σταματήσουν οποιαδήποτε ζημία που μπορεί να προκληθεί από πιθανή ανεξέλεγκτη έξοδο από την ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των εταιριών, ασφαλιστικές, φαρμακευτικές και λιανικών πωλήσεων, είναι μεταξύ άλλων οι πολυεθνικές που ετοιμάζονται ή είναι ήδη στην πόρτα της εξόδου από τη χώρα μας. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην οικονομία με την συνεχιζόμενη βαθειά ύφεση, έθεσε το όριο της παραμονής τους στην Ελλάδα.

Σπάσαμε ένα ταμπού δεκαετιών!


Μία ιστορία που ΟΛΟΙ θα θελήσουν να ξεχάσουν... Ειδικότερα οι δημοσιογράφοι Υπηρεσίας της δύσης και της Ελλάδας! Οι ελεύθεροι ΠΟΤΕ!

Συρία, πόλη της Homs: Θύμα απαγωγής για δύο μήνες και πολλαπλών βιασμών από τους ισλαμοφασίστες μισθοφόρους των Αμερικάνων
Μία ιστορία που ΟΛΟΙ θα θελήσουν να ξεχάσουν.
Το κορίτσι είναι 17 ετών… έπεσε θύμα απαγωγής για δύο μήνες από την Al Farouq Brigades, από τον "Ελεύθερο συριακό στρατό" δηλαδή… τους μισθοφόρους των ΗΠΑ.
Βιαζόταν δέκα φορές περίπου καθημερινά. Έχει καταστραφεί και ψυχικά και σωματικά. Περισσότερα ντρέπομαι να...
γράψω…