#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

Ποιον Φυλάς


Δηλαδή για να καταλάβω…
Ποιον φυλάς;
Για ποιον πολεμάς;
Ποιον χτυπάς;
Ποιον σκοτώνεις;
Είσαι Έλληνας εσύ;
Γι αυτό φόρας το εθνόσημο στο μπράτσο σου;
Έλληνες σε ταΐζουν απ’ το στέρημα τους;
Η μάνα σου;
Ο πατέρας σου;
Η γυναίκα σου;
Το παιδί σου;
Οι συγγενείς σου;
Είναι Έλληνες κι αυτοί;
Όπως αυτοί που χτυπάς;
Και τι θα κανείς που θα σε χτυπήσουν τώρα οι δικοί σου;

Αντικρατισμός και ελληνικός ordoliberalismus

Ακόμη και η φερόμενη ως αριστερά (δημοκρατική, ανανεωτική, εκσυγχρονιστική, φιλελεύθερη κτλ.) έχει κάνει ως σημαία της τον αντικρατισμό! Δεξιοί, σοσιαλδημοκράτες, αριστεροί, ενοικιαζόμενοι δημοσιογράφοι και οικονομολόγοι, πλειοδοτώντας σε ελιτίστικο λαϊκισμό, ισχυρίζονται ότι ο κρατισμός είναι αυτό που καταπνίγει κάθε δημιουργική δραστηριότητα και ιδιωτική πρωτοβουλία, ενώ ευθύνεται για το πελατειακό κράτος, τον υποτιθέμενο υπερμεγέθη δημόσιο τομέα και την ίδια την χρεοκοπία της χώρας.
Οι ίδιοι άνθρωποι που δημιούργησαν το πελατειακό κράτος και άσκησαν τον υποτιθέμενο κρατισμό, εμφανίζονται ως υπέρμαχοι του αντικρατισμού, καταγγέλλοντας τον εαυτό τους. Εντούτοις, η καταγγελία αυτή στρέφεται εναντίον του κράτους πρόνοιας και σηματοδοτεί τον μετασχηματισμό του κράτους με βάση τον oliberalismus, την «κοινωνική οικονομία της αγοράς».

ΣΠΙΡΑΛ ΘΑΝΑΤΟΥ


 
Χαρρυ Κλυνν
Η κυβέρνηση των τρισ-ηλίθιων αποφάσισε να δεχτεί με σηκωμένα τα χέρια το πακέτο των 11.5 δις plus, πιστεύοντας ότι μόνο έτσι μπορεί να θέσει το αίτημα της επαναδιαπραγμάτευσης...
Και με την ύφεση τι γίνεται ρε τουβλόμυαλοι;
Ρε πουλημενοκομανέτση εσύ δεν είσαι εκείνος που μας έλεγες και μας ξανάλεγες για το αυτοτροφοδοτούμενο σπιράλ θανάτου; «Μεγαλύτερη ύφεση σημαίνει λιγότερα έσοδα, περισσότερα λουκέτα και εκτίναξη της ανεργίας κλπ...»
Άρα με την ύφεση στο Θεό για να κλείσει ο προϋπολογισμός του 2013 θα χρειαστούν «πρόσθετα μέτρα» και ο Θεός να βάλει το χέρι του.

"Μεταμορφωσης του Σωτηρος"...Χρονια πολλα Αντωνη!

                Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ!!!
                 ΤΟΥ "ΣΩΤΗΡΟΣ"
 

Ένας εγκληματίας στην Πάρο

 Του Νίκου Σαραντάκου
Ένας πακιστανός 21 χρονών, μετανάστης χωρίς χαρτιά, συνελήφθη από την αστυνομία για την εγκληματική επίθεση και την κακοποίηση της δεκαπεντάχρονης κοπέλας στη Χρυσή Ακτή της Πάρου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ομολόγησε και μάλιστα περιέγραψε και τις περιστάσεις της επίθεσης, ενώ επίσης φαίνεται ότι και τα δείγματα DNA του νεαρού ταυτοποιήθηκαν με το βιολογικό υλικό που βρέθηκε στην κοπέλα. Η διατύπωσή μου είναι προσεκτική, επειδή το τεκμήριο της αθωότητας εξακολουθεί να ισχύει παρά την ομολογία και την ταυτοποίηση του DNA, όσο κι αν για την οικονομία της συζήτησης συμφωνώ ότι σε χαλαρό στιλ μπορεί κανείς να αναφέρεται σε “δράστη” της υπόθεσης, παραλείποντας αυτό το άβολο “ο φερόμενος ως δράστης”. Τα περισσότερα κανάλια (και γενικώς τα ΜΜΕ), βέβαια, δεν φοράνε γάντια κι έτσι αποφάνθηκαν ότι συνελήφθη ο “δράκος” της Πάρου. Τέλος πάντων, δεν είναι αυτό το θέμα μου ούτε περιμένω άμεμπτη τήρηση της δεοντολογίας από τα σημερινά ιδιωτικά κανάλια. Πάντως να θυμόμαστε, έστω και σαν υποσημείωση, ότι ο πρώτος που αποκλήθηκε “δράκος”, ο Αριστείδης Παγκρατίδης, εκτελέστηκε το 1968 (όχι τυχαία επί χούντας) φωνάζοντας πως είναι αθώος (αρχικά είχε ομολογήσει).

Στην Κύπρο ο Β.Πούτιν - Η τρόϊκα θέλει να ελέγξει τα κοιτάσματα

 
Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, επισκέπτεται αιφνιδιαστικά την Κύπρο τις επόμενες εβδομάδες. Όπως ανακοινώθηκε ο πρόεδρος της Κύπρου Δ.Χριστόφιας απηύθυνε την πρόσκληση κατά τη διάρκεια ημίωρης τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπου συζητήθηκαν οι όροι της περαιτέρω οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
"Η συνομιλία ήταν πολύ θετική και πολύ θερμή" - αναφέρει το ανακοινωθέν - και"δόθηκε η ευκαιρία να τονιστεί το πόσο θερμές και στενές είναι διαχρονικά οι σχέσεις μεταξύ Κύπρου – Ρωσίας και μεταξύ του κυπριακού και του ρωσικού λαού".


Επαναβεβαιώθηκε, επίσης, "η ετοιμότητα των δύο Προέδρων όπως αυτή η συνεργασία συνεχιστεί. Διαπιστώθηκε ότι στα βασικά ζητήματα που απασχολούν τις δύο χώρες υπάρχει συναντίληψη".

Oι πολυεθνικές κρατούν τη νομοθετική πένα της ΕΕ

 Αναδημοσίευση από το Πριν 5/8/2012

Πως αποφασίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση; Πως διαμορφώνονται οι οδηγίες της Κομισιόν; Υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στην ΕΕ ή πρόκειται για αντιδημοκρατικό κατασκεύασμα από τη φύση του; Τι κάνουν οι χιλιάδες λομπίστες των πολυεθνικών, των τραπεζών, του μεγάλου κεφαλαίου στις Βρυξέλες και γιατί η γνώμη τους περνάει;


[Σκίτσο από τον Khalil Bendib: To μεγάλο κεφάλαιο οδηγεί από το πίσω κάθισμα της Κομισιόν]

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας υβριδικός πολιτικός οργανισμός. Πρόκειται για ένα μείγμα μεταξύ διεθνούς οργανισμού και ομόσπονδου κράτους, καθότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος βαθμός κυριαρχίας που αναγνωρίζεται στα κράτη μέλη, αλλά συνεχής μεταφορά κυριαρχίας από τις εθνικές κυβερνήσεις προς τα όργανα της ΕΕ.

ΟΦΕΙΛΗΑυτό το τάγμα του ανέμου που εφορμά
αυτές οι οπλές των αλόγων


στα νέα πέτρινα χρόνια

βρυχηθμός της αυγής

που πλησιάζει αιμόφυρτη.

Ο καιρός έχασε τον προορισμό του

και 
οι ήρωες
δεν ανασταίνονται....


Η οφειλή μας παραμένει.

ΒΕΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

7/8/12
 

Βαθυ Πρασινο

Πίσω από τις "Oλυμπιακές" βιτρίνες των 60 δις. στερλινών, η πραγματικότητα του σάπιου, απάνθρωπου συστήματος...

 
 
Πόσο τελικά μοιάζουν μεταξύ τους οι μητροπόλεις των σύγχρονων πολιτισμένων δημοκρατιών…
Είτε στη Νέα Υόρκη, είτε Παρίσι… είτε στην Αθήνα...
Ευτυχώς που δεν ζούμε στις δικτατορίες της...
 

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΠΛΕΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ – Η Χρυσή Αυγή βάζει πλάτες στο Ξεπούλημα της Ελλάδας

 ΑΚΡΩΣ ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

 
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑ! ΑΠΟ ΛΥΚΟ-ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΣΕ ΛΥΚΟ-ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΖΗΤΑΣ ΤΑ ΡΕΣΤΑ;
 
Σε εξαπάτησαν οι υπερασπιστές του Έθνους.
Τα μάθες τα νέα; ή όχι; δε το είδες πουθενά στα Τραπεζο-Χρηματοδοτούμενα-Δανειοδοτούμενα-Συμμορούμενα-Διεφθαρμένα-Ναζιστοκρατούμενα    (από)Κόμμάτα – TV – Blogs – Ραδιόφωνα;
Δε στο είπανε;
Θα στο πω εγώ!
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΕ ΔΙΕΦΘΑΡΜΈΝΟΥΣ  ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ και εσύ πιθανόν να άκουσες πως η ΑΤΕ BANK συγχωνεύεται με τη ΠΕΙΡΑΙΩΣ BANK
Γιατί οι άνθρωποι «ΣΟΥ» ,  οι άνθρωποι που κάνουν «Συσσίτεια» σε φτωχούς Ελληνες, οι άνθρωποι  που βροντοφωνάζουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν πως είναι οι προστάτες της μάνας Ελλάδας, προστατεύουν και βοηθούν στο Ξεπούλημα της Ελλάδας που γίνεται μέσω της ΑΤΕ bank και Πειραιώς; Αλλά να διορθώσω, δεν πρόκειται για ξεπούλημα, πρόκειται για ΧΑΡΙΣΜΑ Ελληνικής Γης σε Εβραίους Ιδιότες Τραπεζίτες Διεφθαρμένους Μέλη και Πράκτορες της Μεγαλύτερης Ληστοσυμμορίας που γνώρισε αυτός ο Πλανήτης.
Δεν υπερβάλλω, δε σε προκαταβάλλω.

ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΕΣ


Μια ακόμη δίκη έλαβε τέλος. Μετά την προηγούμενη και πριν την επόμενη. Το δικαστήριο θα μας καταδικάσει κι αυτή τη φορά. Ερήμην. Δε μας κάλεσε κανείς. Δεν απολογηθήκαμε. Δεν κρίθηκε απαραίτητη η παρουσία μας.
Το δικό μας «Εξπρές του Μεσονυκτίου». Όχι σε άλλη χώρα. Εδώ. Στην πρώην δική μας χώρα. Ο εισαγγελέας και οι άλλοι δικαστές, ξένοι. Δεν καταλαβαίνουμε τη γλώσσα. Συνεδρίασαν και θα βγάλουν απόφαση.
Όχι τώρα. Τον Σεπτέμβρη θ’ ανακοινωθεί η νέα ποινή μας. Μέχρι τότε θα την καθαρογράψουν οι γραμματικοί. Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος κι ο Κουβέλης. Το διοικητικό προσωπικό του δικαστηρίου.
Είναι οι ίδιοι που προσκομίζουν τα στοιχεία στους δικαστές. Τόσοι συνταξιούχοι περισσεύουν, τόσοι εργαζόμενοι πληρώνονται ακόμη πάνω από 400 ευρώ το μήνα, τόσοι άνεργοι δε ζητιανεύουν για ένα πιάτο φαγητό.

Στην σκιά της Χιροσίμα

 

Του Νόαμ Τσόμσκι

Η 6η Αυγούστου είναι η επέτειος της Χιροσίμα και αποτελεί την ευκαιρία για μια καταλυτική ματιά όχι μόνο στα τρομακτικά γεγονότα της ημέρας αυτής το 1945, αλλά και σε ό,τι αυτά έφεραν στην επιφάνεια: ότι οι άνθρωποι, αφοσιωμένοι στον σκοπό τους να διευρύνουν τις ικανότητές τους για καταστροφή, βρήκαν επιτέλους τον δρόμο για να αγγίξουν το ύστατο όριο.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΙΝΕ: ΣΤΟ ’70 Η ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ


Στο επίπεδο που ήταν στο τέλος της δεκαετίας του ’70 έριξαν την αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού η ευθεία μείωσή του κατά 22% (στα 586 ευρώ δια νόμου, από τις 14 Φεβρουαρίου του 2012, σε εφαρμογή του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής), η διατήρηση των τιμών σε υψηλά επίπεδα (παρά την ύφεση και τη μείωση της κατανάλωσης) και οι αυξήσεις των φόρων.

Η ΝΕΤ ξεπέρασε την αθλιότητα, ακολουθώντας το πνεύμα… Ρεπούση


Κυριακή νωρίς το μεσημέρι, στην κρατική τηλεόραση (ΝΕΤ) έπαιξε η ιστορική εκπομπή «Ανταλλαγές πληθυσμών στον 20ο αιώνα». Και αυτή ακριβώς η εκπομπή, ήταν ένα ακόμη λιθαράκι στην λειτουργία της προπαγάνδας υπέρ της Ελληνοτουρκικής φιλίας, αφού ξεδιάντροπα παρουσιάστηκαν «απόψεις» μέσα από τις οποίες επιχειρήθηκε ακόμη μία στρέβλωση της αλήθειας, ενώ υλοποιήθηκε ακόμη μία ύβρις για όλους εκείνους τους Έλληνες της Μικράς Ασίας, που έγιναν διαχρονικά θύματα της Ελληνοτουρκικής προσέγγισης και φιλίας.

Fast track αδειοδότηση: Βουτήξτε, καταστρέψτε, τελειώσατε!


Του Παναγιώτη Μαυροειδή
Με μεγάλο ενθουσιασμό οι ροζ οικονομικές σελίδες των εφημερίδων, αναφέρονται στην πρόθεση της τροϊκανής κυβέρνησης για  δημιουργία ενός ‘’εθνικού αδειοδοτικού συστήματος για τις μεγάλες επενδύσεις’’, το οποίο  επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών. Στόχος, σύμφωνα με τους θιασώτες του σχεδίου,  είναι, μεταξύ των άλλων,  η δημιουργία μιας γενικής διεύθυνσης στο υπουργείο, στην οποία θα συγκεντρωθούν οι περισσότερες, αν όχι όλες, οι αδειοδοτικές αρμοδιότητες που βρίσκονται σήμερα σε άλλα υπουργεία,  ώστε ‘’να μην αποθαρρύνονται οι υποψήφιοι επενδυτές από τη γραφειοκρατία’’.  

Γλυκά πονούσε το μαχαίρι…

 
 
ΓΛΥΚΑ ΠΟΝΟΥΣΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ…
«Το έθνος να λυπάστε που δεν υψώνει τη φωνή παρά μονάχα στη πομπή της κηδείας. Που δεν συμφιλιώνεται παρά μονάχα μες τα ερείπιά του. Που δεν επαναστατεί παρά μονάχα σαν βρεθεί ο λαιμός του ανάμεσα στο σπαθί και την πέτρα»
Χαλίλ Γκιμπράν
 
Ακόμα και οι προπαγανδιστές της μνημονιακής βαρβαρότητας αναγκάζονται, μέσες-άκρες, να ενημερώσουν τους λοβοτομημένους αναγνώστες τους, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι το τσουνάμι της οργής θα τους πάρει και θα τους… σηκώσει όλους μαζί…
(Antinews με πληροφορίες από τον Ελεύθερο Τύπο)
ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ 11,5 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΤΙΑ 2013-14Οσο ο λαός δεν έχει καμμιά πολιτική εξουσία, ώστε να αναλάβει και την ευθύνη του, θα παραμένει ένα πολιτικό νήπιο, προς μεγάλη χαρά του πολιτικού μας συστήματος

από anarmodios
Ο λαός και όχι μόνο ο δικός μας βρίσκεται σε μια πολιτική κατάσταση, που με μια δόση υπερβολής, θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε ως νηπιακή πολιτική κατάσταση.
Ο λόγος για την πολιτική του κατάστασή αυτή είναι οτι ουσιαστικά ο λαός δεν έχει καμμία πραγματική πολιτική ευθύνη ο ίδιος. Και όντας πολιτικά ανεύθυνος δεν ενηλικιώνεται. Και δεν έχει ευθύνη διότι δεν είναι εκείνος που παίρνει τις πολιτικές αποφάσεις. Τις αποφάσεις τις παίρνει μια μειοψηφία επαγγελματιών της εξουσίας.

Χιροσίμα αγάπη μου

 Σκόρπιες σκέψεις με αφορμή τη Χιροσίμα

 
Του Πέτρου Αργυρίου
Σήμερα είναι μέρα μνήμης. Μέρα θλίψης. Μέρα οργής. Σαν σήμερα 67 χρόνια πριν έπεσε το «Μικρό Αγόρι», η πρώτη πυρηνική βόμβα στη Χιροσίμα.
Η πρώτη δοκιμή πυρηνικής βόμβας σε μαζικούς ανθρωπίνους πληθυσμούς. Αν η φρίκη μπορούσε να μετρηθεί σε μονάδες, μονάδες φρίκης όπως παραγόμενη φρίκη ανά δευτερόλεπτο, τότε η Χιροσίμα αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Το δεύτερο σε σειρά και το πρώτο σε μέγεθος φρίκης ήρθε τρεις μέρες μετά, στις 9 Αυγούστου του 1945 στο Ναγκασάκι με τη ρίψη της δεύτερης βόμβας, του «Χοντρού Αγοριού»

ΑΤΕ : Ο νεοφιλελευθερισμός είναι η ταφόπλακα της λογικής

 
Ας δούμε τι ισχυρίζεται η νεοφιλελεύθερη αφήγηση:

Το Δημόσιο αποτελείται κυρίως από κάμποσους διορισμένους χαραμοφάηδες, οι οποίοι δεν παράγουν τίποτα. Οι κρατικές επιχειρήσεις είναι ένα δυσκίνητο και συνήθως ελλειμματικό κομμάτι της οικονομίας. Η κρατική παρέμβαση το μόνο που κάνει είναι να συντηρεί τη διαφθορά, μέσω της συναλλαγής με διάφορους επιχειρηματίες. Άρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι : α) να ιδιωτικοποιήσουμε τις κρατικές επιχειρήσεις, β) να περιορίσουμε στο ελάχιστο κάθε κρατική παρέμβαση.