#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012

Αεροψεκασμοί και σύννεφα, ένα άρθρο που οφείλετε να διαβάσετε !

Γράφει η Γιάννα Μυράτ
Τι τρέχει με τα σύννεφα…; Μεγαλώσαμε με κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις, εμείς οι απλοί άνθρωποι που δεν είμαστε ‘ειδικοί’, ότι τα σύννεφα είναι σύνολο υδρατμών που συσσωρεύονται στην ατμόσφαιρα και φέρνουν συνήθως βροχή.
Ένας κύκλος με λίγα λόγια του υγρού στοιχείου που από τον πλανήτη μας πάει στην ατμόσφαιρα και επιστέφει, άλλοτε ευεργετικά κι άλλοτε καταστροφική, η φύση έκανε τα κουμάντα της κι είχε το πάνω χέρι στο λογαριασμό γης και ουρανό. (1)
Το τελευταίο διάστημα όμως, όλα όσα ξέραμε ανατρέπονται. Βλέπουμε περίεργα σύννεφα σε σχηματισμούς που ούτε οι ειδικοί έχουν μπορέσει να ταξινομήσουν (2) ή σύννεφα που δημιουργούνται σταδιακά μετά από τους χημικούς αεροψεκασμούς.
Κάποιοι πιο παρατηρητικοί ξεχωρίζουν και διάφορες μορφές μέσα σ’ αυτά και μάλιστα πολλοί τα έχουν καταγράψει με κάμερες (3)

Αυτή η ναζιστική Ευρώπη να πάει να γαμηθεί! Θέλουμε να καλλιεργούμε τα δικά μας παραδοσιακά προϊόντα κι όχι της Monsanto!

 
Με απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 12 Ιούλη 2012, το «δικαστήριο» των ναζί του 21ου αιώνα απαγορεύει την εμπορική διάδοση, καλλιέργεια των παραδοσιακών σπόρων που δεν υπάρχουν στον…
κατάλογο της Ε.Ε.
Η Monsanto θα ελέγχει και τι θα τρώμε!
Μούγκα στην Ελλάδα της τρόικας!

Ένοχα μυστικά μιας παράξενης επιστήμης

 Τα ψέματα των καθεστωτικών οικονομολόγων
 Αντιδράσεις σε ΗΠΑ και Γαλλία για τους οικονομολόγους–διαμορφωτές της κοινής γνώμης που σιτίζονται από χρηματιστικούς ομίλους
«Οικονομολόγοι στο μισθολόγιο» είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος στο τελευταίο τεύχος της γαλλικής επιθεώρησης Le Monde Diplomatique.
«Μια χούφτα οικονομολόγων κατακλύζει τα μίντια και περιορίζει τις εναλλακτικές λύσεις», γράφει ο Ρενό Λαμπέρ στο σχετικό άρθρο και προσθέτει:
«Παρουσιάζονται ως πανεπιστημιακοί και υποτίθεται ότι ενσαρκώνουν την επιστημονική αυστηρότητα στην καρδιά του ιδεολογικού αγώνα. Θα ήταν, όμως, εξίσου αξιόπιστες οι διαγνώσεις των εν λόγω «ειδικών», αν η κοινή γνώμη γνώριζε κάποιες άλλες δραστηριότητές τους;».

Δραστηριότητες πολύ περισσότερο επικερδείς από την ακαδημαϊκή τους ενασχόληση, οφείλει να σημειώσει κανείς..

Σύγκρουση και εθνική αξιοπρέπεια

Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Εάν κάποιος επιχειρούσε, πριν από λίγο μόλις καιρό, να μιλήσει για όριο στις θυσίες για το ευρώ, αυτομάτως χρεωνόταν στο «Κόμμα της Δραχμής». Όποιος έλεγε ότι το ευρώ δεν έχει νόημα σε μια νεκρή οικονομία και χώρα, όποιος έθετε ζήτημα αντίστασης στη δολοφονία του ελληνικού λαού, εθνικής αξιοπρέπειας και επιβίωσης ήταν υπονομευτής της «εθνικής προσπάθειας». Αυτά περίπου εκστόμιζαν – και συνεχίζουν ακάθεκτοι – οι δογματικοί, οι μύωπες και οι ανόητοι του δημόσιου βίου μας.

Συνηθίσαμε πια...

για την αποδοχή της συνήθειας


                            Image scaled down 

Συνηθίσαμε πια...

Συνηθίσαμε πια να πιστεύουμε ότι τα πράγματα συμβαίνουν έτσι από μόνα τους.

Συνηθίσαμε πια την άνιση οργάνωση του κόσμου που εξευτελίζει την ανθρώπινη ζωή και ανήκει στην αιώνια τάξη των ισχυρών.
Συνηθίσαμε πια ότι η αδικία είναι ένα πεπρωμένο που είμαστε υποχρεωμένοι ή να το δεχτούμε ή να το αποδεχτούμε.
Συνηθίσαμε πια να ακούμε τους ισχυρούς του πλανήτη να μας λένε ότι η αδικία είναι φυσικός νόμος.

ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ "ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ"

Σε ένα σχόλιο στη προηγούμενη ανάρτησή μου ένας ανώνυμος μου υπέδειξε να ξεδώσω. Υπέθεσε πως ο πικρός τρόπος που έγραψα μάλλον προέρχεται από κάποια προσωπική στέρηση γ@μισιού, φαγητού ή χεσίματος. Υποθέτω πως ο συγκεκριμένος τύπος ανθρώπου αν του έλεγα πως δεν στερούμαι τίποτα από τις τρεις θεμελιώδεις αξίες της "χαλάρωσης και απόλαυσης", αμέσως το επόμενο συμπέρασμα που θα έβγαζε αυθόρμητα θα ήταν πως τότε είμαι ψυχασθενής!

Γιατί τελικά το ερώτημα για το μέγα πλήθος είναι, χρειάζεσαι και κάτι παραπάνω από το να γ@μας να τρως και να χέζεις? Και να έχεις το "παρεάκι" που μαζί του να τα κάνεις? Είναι τόσο δύσκολο να χαλαρώνεις και να το απολαμβάνεις? Δεν μπορώ φυσικά να αποφασίσω για το τι χρειάζεται ο καθένας για να θεωρήσει το τρόπο που ζει "ικανοποιητικό"

Κοντογιώργης: Οι Έλληνες δεν ψηφίζουν, απλά επιλέγουν μεταξύ αυτών που υποδεικνύει το σύστημα. Αυτό το σύστημα πρέπει να ανατραπεί

 βίντεο
Ο γνωστός καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης κ. Γιώργος Κοντογιώργης είναι, προς τιμή του, από τους ελάχιστους Έλληνες πανεπιστημιακούς που στρέφονται κατά του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος και λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Στο βίντεο που ακολουθεί, ο κ. Κοντογιώργης απαντά με ευθύτητα στις καταιγιστικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων κ.κ. Κουρή και Ταλαμάγκα, στην εκπομπή «επί του πιεστηρίου» στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ.
Είναι πολλά και σημαντικά αυτά που θα ακούσετε. Μεταξύ αυτών εμείς ξεχωρίζουμε δύο.
Όταν οι δημοσιογράφοι επισήμαναν στον κ. Κοντογιώργη ότι εμείς ψηφίζουμε αυτούς τους πολιτικούς, απάντησε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, ότι είναι λάθος να κατηγορούμε τους πολίτες πως…. εκείνοι επιλέγουν αυτούς τους πολιτικούς. Οι Έλληνες τόνισε, δεν ψηφίζουν με την αληθινή έννοια της ψήφου. Οι Έλληνες απλά καλούνται να νομιμοποιήσουν, δηλαδή να επιλέξουν μεταξύ εκείνων των επιλογών που προτείνουν  οι μηχανισμοί του συστήματος. Σε άλλο δε σημείο του λόγου του επισήμανε πως αυτό το σύστημα παράγει σκουπίδια, δεν παράγει φιλοδοξία, άρα δεν παράγει προσωπικότητες, τις αποκλείει.

Ενα εφιαλτικά προφητικό κείμενο για το κοντινό μέλλον της Ελλάδας


του Δρ. Βλάσης Γωγούσης

«Καλείσθε όπως εντός 3ημέρου από σήμερον να εγκαταλείψετε την κατοικία σας…»
-Βάλτε μια υπογραφή εδώ-σας παρακαλώ –, λέει ευγενέστατα ο δικαστικός επιμελητής.
Τα μάτι του παραλήπτη, ξάγρυπνο και θολωμένο όλο το βράδυ, αλληθωρίζει, το χέρι του τραβάει από την κωλοτσέπη το περίστροφο και χωρίς λαλιά,
«Φύγεεεεεε, ουρλιάζει, έξω από το σπίτι μου , τσακίσου» και πυροβολεί ταυτόχρονα στο πόδι τον (αναίτιο) λειτουργό!
Εκείνος, έντρομος κι` αιμορραγώντας, σέρνεται σαν παλαβός για να γλυτώσει!

Για ανθρωπιστική κρίση και κοινωνική έκρηξη προειδοποιεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

ανθρωπιστική κρίση που θα επιφέρει τελικά κοινωνική έκρηξη (επιτέλους) θα προκαλέσουν τα μέτρα για την υγεία.
Αντιδρά με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ενάντια στις περικοπές στην υγεία και γενικότερα για την κατάσταση που επικρατεί ήδη, λέγοντας πως τα μέτρα που έχουν εξάγγελθεί θα προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη και ανθρωπιστική κρίση.

«Επ’ αφορμής δημοσιευμάτων που θέλουν καθ' υπόδειξη των τροϊκανών να περικοπούν πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ συνολικά για την Υγεία και πάνω από 800.000.000 ευρώ για τον ΕΟΠΥΥ, δηλώνουμε ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ότι η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου υπερβαίνει τα επιστημονικά κριτήρια για το χώρο της Υγείας και θα σημάνει κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας υγειονομικών λειτουργών, υποβάθμιση της υγείας σε όλες τις βαθμίδες περίθαλψης και τους ασθενείς πολίτες να αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βρουν την υγειά τους, σε όσους μπορούν, ενώ στους μη έχοντες, να μένουν στο έλεος του Θεού» αναφέρουν με ανακοίνωσή τους οι γιατροί.

Τρεις λεξεις στο περασμα του χρονου

  Καποτε οταν ακουγαμε...παω να βουτηξωΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ;
 
ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Συνήθως ο Αύγουστος καταγράφεται ως νεκρός πολιτικός μήνας. Ο φετεινός Αύγουστος, όμως, θα είναι εξαίρεση.Αυτόν τον Αύγουστο δεν θα είναι παχιές οι μύγες αλλά και πολύ κρίσιμες οι εξελίξεις για το μέλλοντης χώρας.

Αυστραλία 2012: Οι Έλληνες «λαθρομετανάστες»


 
12.000 Έλληνες που μετανάστευσαν στην Αυστραλία είναι πλέον υπό επιτήρηση όπως οι Αφγανοί και οι Ινδοί.
«Σε συνέντευξή του στα “Χανιώτικα Νέα” ο πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσης Μελβούρνης. Α. Τσουρδαλάκης, ανέφερε πως τον τελευταίο ενάμιση χρόνο 12.500 χιλιάδες Έλληνες έχουν μεταναστεύσει επίσημα στην Αυστραλία. Όμως προειδοποιεί πως τα πράγματα είναι δύσκολα για τους Έλληνες, μιας και είναι πλέον υπό επιτήρηση, στον ίδιο βαθμό με τους… Αφγανούς και τους Ινδούς:

ΕΚΙΝΗΘΗΣ ;ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

Αη Φώτης Κουβέλης

 
Αγιε μου Φώτη προσκυνώ τη χάρη σου.
Ασπάζομαι τη χέρα σου.

Αγιε Φώτη, προστάτη αριστερών συνειδήσεων.

Σε βλέπω καβάλα σε ολόλευκο άλογο, με την
ακονισμένη σπάθα, να αποκεφαλίζεις έναν-έναν
τους Εχθρούς τους Εθνους και της Πατρίδας:
Μισθωτούς, συνταξιούχους, μαγαζάτορες.

Σφάξτε με...

Παρακαλώ τις αγαπημένες μου τρόϊκες
- εσωτερικού και εξωτερικού -
να προχωρήσουν τάχιστα στο εθνικό/πατριωτικό τους
καθήκον...

Το Καστελόριζο επιστρέφει στη Δραχμή

Το Καστελόριζο επιστρέφει στη Δραχμή ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς το Κράτος

Η Μεγίστη, γνωστότερη με την ονομασία Καστελλόριζο (κόκκινο φρούριο), αποτελεί το νοτιανατολικότερο άκρο της Ευρώπης. Απέχει μόλις 2 ναυτικά μίλια από τις τουρκικές ακτές και οι 450 κάτοικοί της (μαζί και οι στρατιώτες) νιώθουν καθημερινά την «καυτή ανάσα» της γείτονας από πάνω τους.
Την ώρα, δε, που η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να… 

υπογράψει ένα νέο μνημόνιο, εν μέσω έντονων αντιδράσεων κοινωνίας και εργαζομένων, ώστε η χώρα μας να παραμείνει πάση θυσία στο ευρώ, στο Καστελόριζο, το «νησί του μνημονίου», προσωνύμιο από τότε που ο τέως πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου πριν σχεδόν 22 μήνες ανακοίνωσε από το νησί την ένταξη της Ελλάδας στο πρώτο μνημόνιο, ετοιμάζεται να υψώσει σημαία ανεξαρτησίας και να επιστρέψει εκεί από όπου ξεκίνησε η Ελλάδα:

"Θα ξανάρθουμε και η γή θα τρέμει": Η διαρκής επιστροφή του Γκαίμπελς και η Καπιταλιστική Δημοκρατία


απο το blog: praxisred

Πρώτη δημοσίευση 19/9/11
Κείμενο της Συντακτικής Επιτροπής.
Ο χαρακτηρισμός "Γκαιμπελικές" πρακτικές που χρησιμοποιείται συχνά στις αντιπαραθέσεις στο δημόσιο λόγο συνήθως έχει την έννοια της συκοφαντίας. Παρουσιάζεται σαν μια "παρα φύσιν" δραστηριότητα που αποκλίνει από τις υποτιθέμενες αρχές των σύγχρονων αστικών δημοκρατιών, του "δημοκρατικού" διαλόγου και της "πολιτισμένης" συζήτησης που στηρίζεται στην "αλήθεια". Αυτή η ερμηνεία αποτελεί προφανώς μέρος μιας γενικότερης οπτικής του σύγχρονου Καπιταλισμού που αντιπαραβάλει το φασισμό σαν ένα τελείως διαφορετικό καθεστώς (θεωρίες περί "ολοκληρωτισμού") που συμψηφίζεται με τον υπαρκτό σοσιαλισμό και βρίσκεται στον αντίποδα της σύγχρονης "δημοκρατίας".

Ταξίδι στο παρελθόν


Μία δεκαπενταετία πίσω μάς γύρισε η κρίση και η πολιτική των μνημονίων όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας στη χώρα μας. Μόνο μέσα σε έναν χρόνο, το 2011, «χάθηκε» περίπου το 4% της ενεργειακής ζήτησης, ενώ από την εποχή του ιστορικού υψηλού στην κατανάλωση, το 2007, η μείωση ξεπερνά το 12,6%, δηλαδή μέσα σε πέντε χρόνια η απώλεια στην ενεργειακή αγορά είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα.

Κύριε ελέησον...ελέησον!!

 
Σατανικό το Σχέδιο των μνημονιακών Συγκυβερνητών!!
Μας λούζουν με το σαμπουάν της "επαναδιαπραγμάτευσης",
μας περνούν ένα χέρι μαλακτικό "επιστροφής στη δραχμή" και
μετά μας στεγνώνουν με το πιστολάκι της "σωτηρίας".  

Χαρίζουν Αγροτική Τράπεζα και Ταμιευτήριο


Του Λεωνίδα Βατικιώτη

Πριν – 5 Αυγούστου 2012
Θυσία στο βωμό της ιδιωτικής κερδοφορίας γίνεται η Αγροτική Τράπεζα, μετά την εσπευσμένη μεν, παρότι αναμενόμενη, ανακοίνωση διαχωρισμού της σε «καλή» και «κακή» τράπεζα (με την πρώτη να συγκεντρώνει τα κερδοφόρα στοιχεία κι η δεύτερη τα ζημιογόνα) και την πώληση του πρώτου κομματιού στην Τράπεζα Πειραιώς, την προηγούμενη Παρασκευή 27 Ιουλίου. Η πώληση της ΑΤΕ φέρει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του Μνημονίου και της Τρόικας καθώς η ιδιωτικοποίησή της αποτελούσε σαφέστατο όρο του Μνημονίου κι ας υπόσχονταν προεκλογικά και τα τρία κόμματα της σημερινής κυβέρνησης ότι θα εξασφαλίσουν την επιβίωσή της.

Παγκόσμιο ρεκόρ κρατικής ενίσχυσης προς τις τράπεζες για την Ελλάδα;


Του Π. Παναγιώτου*
Πολύ πριν ξεσπάσει η “ελληνική κρίση” η κυβέρνηση Καραμανλή ενέκρινε πακέτο κρατικών εγγυήσεων για τις τράπεζες αξίας 28 δις ευρώ, δηλαδή πολύ μεγαλύτερο απ” το 10% του ΑΕΠ της χώρας. (Ν. 3723 ΦΕΚ 250-9 ΔΕΚ 2008).
Όταν η κρίση ήταν πια δεδομένη και η συμφωνία για το πακέτο στήριξης είχε κλείσει, η κυβέρνηση Παπανδρέου έσπευσε να εγκρίνει νέες κρατικές εγγυήσεις για τις τράπεζες ύψους 15 δις ευρώ, δηλαδή ποσοστό που ξεπερνούσε το 5% του ΑΕΠ (Παπανδρέου: -Ν.3845 ΦΕΚ65 6ΜΑΙ 2010 – 15δις ευρώ).

Το θέατρο των Κουίσλινγκ

Του Γ.Δελαστίκ
“Πριν”
Εμετική έχει γίνει πλέον η συγκυβέρνηση των «γερμανοτσολιάδων» Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη. Αδίστακτοι και συνειδητοί υπηρέτες της πολιτικής του Βερολίνου -δηλαδή του γερμανικού, του ευρωπαϊκού και του ελληνικού κεφαλαίου- προωθούν με όλες τους πς δυνάμεις τη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, όπως και των εισοδημάτων των μεσαίων στρωμάτων, μεταφέροντας κολοσσιαία ποσά πλούτου από τους οικονομικά ασθενέστερους στους τραπεζίτες και τους μεγιστάνες. Φτωχαίνουν έτσι συστηματικά το λαό και τη χώρα για να τους καταστήσουν ευκολότερη και φτηνή λεία του Τέταρτου Ράιχ και των ντόπιων συνεργατών του.