#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012

EFSF: Εργαλείο ανάπτυξης των Τραπεζιτών ή εργαλείο αργού θανάτου των λαών;


EFSF: Εργαλείο ανάπτυξης των Τραπεζιτών ή εργαλείο αργού θανάτου των λαών; H και τα δύο μαζί; Το πάρτυ συνεχίζεται!!!

Φοβερές καταστάσεις συμβαίνουν στην Ελλάδα με αποκορύφωμα την περίπτωση της πώλησης της ΑΤΕ - Ο ελεγχόμενος (Πειραιώς) εξαγοράζει τον ελέγχοντα (ΑΤΕ)!!!
Εποχή πνευματικής και υλικής χρεοκοπίας στην Ευρώπη; Μια πολύτιμη ευκαιρία για να αναδυθεί το "Νόημα"

Θανάσης Ν. Παπαθανασίου
Ακούστε τη  μουσική που δυναμώνει πάνω από την Ευρώπη! Βαλκυρίες - η όπερα του Βάγκνερ! Πολεμικές θεότητες της σκανδιναβικής και γερμανικής ιθαγένειας, νεκροπομποί των μαχητών που έπεφταν στις μάχες, οι Βαλκυρίες προσωποποιούν εμβληματικά το μεδούλι του παγανισμού τους: τη δίψα για ισχύ. Την ίδια εποχή με τον Βάγκνερ, αυτό το παγανιστικό μεδούλι το αναδιατύπωσε με έναν συνταρακτικό φιλοσοφικό λόγο ο Νίτσε, στους περίφημους αφορισμούς του για την αποθέωση της ισχύος. Kαι μισόν αιώνα αργότερα, μέσα από περίεργες διαδρομές της ιστορίας[1] Βάγκνερ και Νίτσε αποτέλεσαν πηγές έμπνευσης για την τρομακτικότερη έκφραση της ισχύος στην πολιτική: τον Ναζισμό. Κι άλλα πενήντα χρόνια αργότερα, ακριβώς με τις Βαλκυρίες του Βάγκνερ έντυσε ο Φράνσις Φορντ Κόπολα την κλασική σκηνή του κινηματογραφικού του έργου "Αποκάλυψη τώρα", όπου στον ορίζοντα αναδύονται αμερικανικά αεροπλάνα για να ρίξουν βόμβες ναπάλμ στο βιετναμέζικο χωριό.

Η δική μας Πατρίδα

  απο  e-οικοδομος
Η μια πατρίδα μας ταξιδεύει στα ελβετικά σαλέ, παίρνει μίζες από τις Siemens,  αγοράζει κάμερες που φωτογραφίζουν το λαό, έχει εφεύρει δεκάδες τρόπους για να θωρακίζει το «είναι» και το «αντέχειν» της από τον εσωτερικό εχθρό της. Η άλλη πατρίδα τρέχει για το μεροκάματα, ζει με 500 ευρώ, πεθαίνει στην ανεργία και στην αλλότρια εργασία, αναγκάζεται να πληρώνει τις θηλιές των τραπεζών που βλέπουν τα αμύθητα κέρδη τους να αυξάνονται.

Αυτές οι δύο πατρίδες συγκρούονται. Άτυπα και φανερά.. Υπόγεια και στους δρόμους. Άλλοτε δυνατά κι άλλοτε αδύναμα. Αλλά συγκρούονται. Ο ένας κόσμος δεν έχει τίποτε κοινό με τον άλλον. Στη Ρώμη, το χειρότερο μαρτύριο ήταν όταν έδεναν ένα υγιές κορμί με ένα σαπισμένο ώσπου να σαπίσει και αυτό. Οφείλουμε να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο γιατί αν συνηθίσουμε το κακό, θα του μοιάσουμε!
 

‘Ανεύθυνοι αγώνες, τέλος!’ – Η ΕΕ ξεκαθαρίζει τους λογαριασμούς της με τα εργατικά δικαιώματα

απο  mygranma.wordpress.com
Δύο μήνες μετά την πρώτη δημοσίευσή του στη Λεύγα #7 παρουσιάζουμε – σε πρώτη ηλεκτρονική μετάδοση – ένα άρθρο της Χλόης Πετρίδου που εξετάζει τη στάση της ΕΕ απέναντι στους εργατικούς αγώνες. Το πρόσφατο περιστατικό της βίαιαης εισβολής των ΜΑΤ στην απεργία της Ελληνικής Χαλυβουργίας δεν είναι ξεκομμένο από τις εξελίξεις σε όλη την ΕΕ. Η Κομισιόν προωθεί νομοθέτημα που θα περιορίσει δικαστικά το δικαίωμα της απεργίας σε όλη την ΕΕ. Η διαδικασία πάγωσε τον Ιούνιο λόγω διαφωνιών που εκφράστηκαν από εθνικά κοινοβούλια, αναφορικά τόσο με τη διαδικασία όσο και την ουσία της πρότασης. Παρ’όλα αυτά, η Κομισιόν δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω, και αναμένεται να επανέλθει το Σεπτέμβρη με νέα πρόταση, πιο φτιασιδωμένη αλλά το ίδιο επικίνδυνη.

Πως η ιδεολογία της μη βίας προστατεύει το Κράτος

απο risinggalaxy.wordpress.com
Αναδημοσιεύω το ενδιαφέρον εισαγωγικό σημείωμα της έκδοσης “Πως η ιδεολογία της μη-βίας προστατεύει το Κράτος” του Αμερικάνου αναρχικού Peter Gelderloos, που μεταφράστηκε στα ελληνικά πριν από λίγο καιρό. Διατίθεται με συμβολικό αντίτιμο και εκδόθηκε από την εκδοτική κολλεκτίβα Rotta. Μπορεί να το βρει κανείς στον Κατειλημμένο Κοινωνικό Χώρο Κ*ΒΟΞ, στη πλατεία Εξαρχείων, όπως και σε άλλα ελευθεριακά στέκια και καταλήψεις.

***

Εισαγωγικό σημείωμα στην ελληνική έκδοση

'Οταν πεινάς ή υποδουλώνεσαι ή πολεμάς!

Φωτογραφία: Φοιτητές στη Χιλή, REUTERS

Ανεπιθύμητος στα Γιάννινα και στην Ελλάδα ο εγκληματίας πολέμου! Out of Greece Israeli war criminal Shimon Peres!


Διαβάζουμε στο epiruschannel: «Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, στις 6-8 Αυγούστου…».
Με τον τίτλο του «ειρηνιστή» θα εμφανίσουν στα Γιάννινα τον δολοφόνο των παιδιών της Γάζας τον σιωνιστή τρομοκράτη του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος!
Ο Σιμον Περέζ, υπεύθυνος για την εθνοκάθαρση, την εκδίωξη και το φόνο, χιλιάδων Παλαιστίνιων από το 1948 σαν αξιωματούχος της Haganah, της τρομοκρατικής παραστρατιωτικής ομάδας.
Υπεύθυνος για την σφαγή της Κανά στο Λίβανο το 1996.

Oι Νατοϊκοί τρομοκράτες δεν δολοφονούν μόνον αθώους Σύριους πολίτες, αλλά και Παλαιστίνιους!Η οργή των Παλαιστινίων, των φυλών που εξολόθρευσαν οι ισλαμοφασίστες τρομοκράτες προκαλεί τη λαϊκή οργή και ατσαλώνει το λαό της Συρίας, απέναντι στην ιμπεριαλιστική επίθεση!
- Δείτε βίντεο πριν κατέβει από το youtube! Oι δολοφόνοι ισλαμοφασίστες του ΝΑΤΟ, Ισραήλ, Τουρκίας και φασιστικών αραβικών καθεστώτων… αυτοί που τα δυτικά ΜΜΕ…
- δολοφονούν τους δημογέροντες της Berri στο Χαλέπι
- Kάτω τα χέρια από τη Συρία! ‘Oτι κρύβουν τα ΜΜΕ & οι δημοσιογράφοι Υπηρεσίας για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας!

Αναπηρία Οράματος

 
Από τον Βασίλη Μπόνιο

Καθ΄εικόνα και ομοίωση, σαρξ εκ της (μέτριας) σαρκός μας. Γιατί μας προκαλεί έκπληξη η αναπηρία οράματος των 3 ηγετών της συγκυβέρνησης; Το ίδιο καλούπι με το δικό σου, το δικό μου, του ελληνάρα της διπλανής πόρτας, από την ίδια μήτρα προέρχονται ο Φώτης, ο Αντώνης, ο Βαγγέλης. Κοινή μήτρα των μετρίων.
Έχετε κρυφακούσει Έλληνες να συζητάνε στο Κολωνάκι, στο Περιστέρι, στο Μπραχάμι, στην Εκάλη, στη Λούτσα, στο Κορδελιό; Μας έχετε ακούσει στις διακοπές, στις παραλίες, στα καφέ, στις εκκλησίες, στους γάμους, στις κηδείες, στις βαφτίσεις; Οι κουβέντες μας, όταν δεν βρίζουμε ο ένας τον άλλον, προβάλλοντας επιδεικτικά τον "αούα" εαυτό μας, μοιάζουν βγαλμένες από εκπομπή της Μενεγάκη. Οι λέξεις χάνονται και βγαίνουν μόνο χλιμιντρίσματα και κραυγές εγκλείστων σε κολαστήρια ψυχών.  Οι διάλογοί μας είναι τηλεοπτικοί, επιδερμικοί, μια Φουκουσίμα ηλιθιότητας.

Ζήσε τη δική σου ζωή

-Γιατί παρατάς τις ανοιχτές λεωφόρους γι αυτό το στενό και κακοφτιαγμένο δρομάκι; Ξέρεις στ αλήθεια, κοριτσάκι, που πηγαίνεις; Μπορείς κάλλιστα να βρεθείς σε μια απρόσμενη άβυσσο. Κανείς, ούτε καν οι εγκληματίες, δεν τολμούν να κατεβούν σ’ αυτή. Μείνε στον φαρδύ, άνετο δρόμο που παίρνει όλος ο κόσμος, γιατί όχι; Μείνε στο γνωστό και χιλιοπερπατημένο μονοπάτι με τις πινακίδες του και τα σήματά του. Είναι τόσο βολικό κι ευχάριστο να πηγαίνεις πάνω κάτω σ αυτό!

-Είναι που έχω βαρεθεί την αποπνιχτική σκόνη, την χιλιοπατημένη διαδρομή που ακολουθούν οι άλλοι. Σιχάθηκα τους δυσκίνητους οδηγούς του και τους βιαστικούς διαβάτες. Την μονοτονία των περαστικών, τις κόρνες των αυτοκινήτων κι αυτά τα δένδρα που παρατάσσονται δεξιά κι αριστερά σαν στρατιώτες. Θέλω να αναπνεύσω ελεύθερα, όπως μου αρέσει, να ζήσω τη δική μου ζωή.


Όταν η Bild παραδέχεται ότι η Γερμανία ωφελείται από την κρίση του ευρώ έως 100 δισ.!! – Τα σκυλάκια της Μέρκελ και ο ΣΥΡΙΖΑ

από ormithiella
Το παρακάτω δημοσίευμα της Bild κάνει παραδεκτό για πρώτη φορά* από αυτή την ακραία λαϊκιστική εφημερίδα με την αλά Γκαίμπελς προπαγάνδα, αυτό που είναι πολύ γνωστό στους κύκλους των οικονομολόγων, αλλά δυστυχώς οι Ευρωπαίοι πολίτες αγνοούν: Ότι η κρίση του ευρώ έχει ωφελήσει ιδιαίτερα τη Γερμανία, που έχει κάθε συμφέρον αυτή η κρίση να παρατείνεται – να παρατείνεται η κρίση χωρίς όμως τελικά να διαλυθεί το ευρώ. Και οι Ευρωπαίοι πολίτες αγνοούν αυτή τη πραγματικότητα γιατί οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν θέλουν να τους ενημερώσουν γι’ αυτό.
Και ρωτάμε εμείς: Γιατί οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις δεν έκαναν σημαία τους την καταγγελία της σύμπτωσης των γερμανικών συμφερόντων με την κρίση του ευρώ; Κάτι που ουσιαστικά είναι διαπραγματευτικό όπλο; Γιατί δεν ζήτησαν δημοσίως από την Γερμανία να επιστρέψει αυτά που κερδίζει από την καταστροφή των άλλων;

“Αθάνατο” κράτος. Επίσημα, οι ψηφοφόροι ξεπερνούν το σύνολο του λαού!!!!

 ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΪΜΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΪΜΟΥ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΪΟΥ!

Ρε καραξευτίλες, πώς να μας πάρουν στα σοβαρά όταν στο κράτος μπουρδέλο που «στήσατε»  ο πληθυσμός της χώρας είναι κατά 49.302 άτομα μικρότερος από του εγγεγραμμένους ψηφοφόρους  στους εκλογικούς καταλόγους!!!
(9.952.570 -  9.903.268 = 49.302)
Και κάνατε και εκλογές μαϊμού βασισμένες στα στοιχεία της απογραφής του 2002! Μήπως τελικά, ψήφισαν και τα δέντρα; Αλλά εδώ που τα λέμε από νενέκους και δωσίλογους όλα να τα περιμένεις!

Τα ΜΜΕ στην υπηρεσία των τραπεζιτών

Του SPY
Προδημοσίευση από το περιοδικό unfollow #8
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές έρευνες ξένου, ασφαλώς, μέσου, η Τράπεζα Πειραιώς και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Μιχάλης Σάλλας έχουν επιδοθεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες, οι οποίες είναι, αν μη τι άλλο, αμφιλεγόμενες. Τα ελληνικά ΜΜΕ ωστόσο σιωπούν εκκωφαντικά. Την ίδια στιγμή που ένα θέμα μείζονος κοινωνικού ενδιαφέροντος αποσιωπάται, τα ίδια ΜΜΕ γεμίζουν το χρόνο και τις σελίδες τους με τραπεζική διαφήμιση…

Παρασκευή βράδυ γίνονται ΛΗΣΤΕΙΕΣ και όχι αγοραπωλησίες ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Aς είμαστε καλοπροαίρετοι.
Έχεις μια Α περιουσία και έχεις έξοδα Α+1.
Ψάχνεις λοιπόν να πουλήσεις κάτι για να ‘ρθεις στα ίσα σου.
Πολλά από αυτά που έχεις στην κατοχή σου, παρότι θα μπορούσαν να είναι κερδοφόρα, εντούτοις είναι ζημιογόνα.
Η λογικη λέει ότι θα πουλήσεις κάτι από αυτά που σου φέρνουν ζημιά, αυτά που σου φέρνουν αυτό το +1 στο ισοζύγιό σου.
Αν όμως κρατήσεις τα ζημιογόνα και πουλήσεις κάτι απ’ τα κερδοφόρα, τότε δημιουργούνται ερωτήματα.
Διότι εκτός του ότι έχεις κρατήσει τα ζημιογόνα τα οποία υποτίθεται θα σου φέρουν κι άλλες ζημιές τον επόμενο χρόνο, έχεις ταυτόχρονα χάσει και το κερδοφόρο προιόν, με τα κέρδη του οποίου στο μεταξύ κάλυπτες τη χασούρα των άλλων και δεν εμφανίζεις ήδη έξοδα Α+2 ή +3… κ.ο.κ.
Επομένως πουλώντας κερδοφόρες επιχειρήσεις (και μάλιστα με τιμή πώλησης μικρότερη απ’ τα ετήσια καθαρά κέρδη τους), είναι δεδομένο ότι του χρόνου το ισοζύγιό σου θα είναι ακόμη αρνητικότερο από το φετινό.
Αυτές οι σκέψεις είναι με τον κοινό νου του μέσου πολίτη που είναι θετικά διακείμενος προς το σύστημα, το οποίο κυβερνά.
Και αναφέρομαι σαφώς στη ληστεία της κερδοφόρου δημόσιας Αγροτικής Τράπεζας από την ελλειμματική Τράπεζα Πειραιώς του Βαρδινογιάννη. Εντάξει, και του Σάλλα.

Υστερόγραφο

 Tου Θύμιου Καλαμούκη
ΥΓ 1. Δεν ανήκω σε κανέναν από τους πληθυντικούς τους. Όπως δεν ανήκει το μεγαλύτερο κομμάτι του λαού στους πληθυντικούς τους. Κυρίως όταν ακούω τις φράσεις «ζήσαμε υπερβολικά όλα αυτά τα χρόνια» ή « καταναλώναμε περισσότερα από αυτά που βγάζαμε» ή «θα δυσκολευτούμε αλλά θα τα βγάλουμε πέρα αν δουλέψουμε όλοι μαζί» ή την φράση σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής «μαζί τα φάγαμε».Δεν τα φάγαμε μαζί , δεν αποφασίσαμε μαζί, δεν απολαύσαμε μαζί, δεν δουλέψαμε μαζί και δεν δουλεύουμε μαζί ,δεν αγωνιούσαμε μαζί. Ποτέ δεν ήμασταν μαζί, ούτε θα είμαστε μαζί. Ευτυχώς. Θα είμαστε εμείς και αυτοί, με διαφορές και αντιπαλότητα. Με διαφορετικές επιλογές , εκτιμήσεις, προσεγγίσεις και ζωές. ΕΥΤΥΧΩΣ.

Ποιός θαρρείς σε φοβάται, ρε Τσίπρα!!


Πολλές οι εντός και εκτός Βουλής προειδοποιητικές/
απειλητικές δηλώσεις Τσίπρα σε ότι αφορά τη σχεδιαζόμενη
"αξιοποίηση" του εθνικού μας πλούτου, από τους
εγχώριους Ηρακλειδείς της Τρόϊκας.

Προς πάσα κατεύθυνση:
Κυβέρνηση, εμπλεκόμενους κρατικούς λειτουργούς - φορείς 
και "ενδιαφερόμενους" αγοραστές. 

The Corporation – Ένα Ντοκυμαντέρ που πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία! (ΒΙΝΤΕΟ)


Από τα τέλη του 18ου αιώνα που μια Αμερικανική νομική απόφαση όρισε ότι το οργανωμένο επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρίας είναι νόμιμα ένα νομικό πρόσωπο ,έδωσε σε αυτήν τη δύναμη να γίνει η κυρίαρχη οικονομία ,πολιτικά και κοινωνικά σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Αυτή η ταινία κάνει μια βαθιά ψυχολογική εξέταση στο μοντέλο της εταιρίας χρησιμοποιώντας διάφορες μελέτες. Αυτό που αποδεικνύει είναι ότι αυτό το νομικό πρόσωπο δρα σαν ένας τυπικός ,καταστροφικός ψυχοπαθής χωρίς ίχνος συνείδησης.

Με τις πέτρες, ρε


Το 50% και πλέον του νέου πακέτου Βαρβαρότητας
των 11,5 δις αφορά μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά
και προνοιακά επιδόματα, φάρμακα, περίθαλψη κλπ.
Οποιος καταφέρει και βρει...ισοδύναμα (!!) κερδίζει
μαντολάτο.

Ούτε ένα ευρώ φόρο δεν πληρώνουν οι ξένοι που έχουν εξοχικό στην Ελλάδα!

Eνώ έχει κυριολεκτικά καταληστεύσει το κράτος με χίλιους δύο φόρους, τον Έλληνα που είχε την… ατυχία να αποκτήσει ένα σπιτάκι, το όνειρο μιας ζωής τής κάθε ελληνικής οικογένειας, μέχρι σημείου να πληρώνει νοίκι στο Δημόσιο για το σπίτι του, οι ξένοι που αγοράζουν εξοχική κατοικία σε διάφορες τουριστικές περιοχές της χώρας μας δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο!
Απίστευτο θα πείτε, δυστυχώς όμως όλα τα απίστευτα συμβαίνουν στην Ελλάδα
… Είναι τα μόνα που… υλοποιούνται.
Και να έλεγε κανείς, ότι αυτοί που έρχονται και αγοράζουν κάποιο σπιτάκι, 2Χ3 στην Ελλάδα είναι… φτωχαδάκια και πεινάνε, να βοηθήσουμε να χορτάσουν λίγο ήλιο και θάλασσα κι αυτοί οι… κατατρεγμένοι, οι κακομοίρηδες… Έλα όμως που αυτοί που έχουν μόνιμη εξοχική κατοικία στη χώρα μας είναι πλούσιοι, έχουν χρήμα με ουρά.
Σ’ όλους αυτούς λοιπόν τους ξένους -και μιλάμε για χιλιάδες- το ελληνικό κράτος φέρθηκε πάρα πολύ φιλικά, σχεδόν φιλανθρωπικά…