#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

Ο Ορός της Αλήθειας (Αξίζει την προσοχή μας)

Γεια σας φίλες και φίλοι.
Δεν θα παραθέσουμε στοιχεία.Τα στοιχεία υπάρχουν προ πολλού στις αναρτήσεις μας. Μια απόπειρα λογικής, όμως, ίσως έχει την σημασία της.
Ζούμε την παρακμή του Βασιλείου που η προμετωπίδα του αναγράφει:
«Μπορώ να αντισταθώ στα πάντα εκτός από τον πειρασμό» (Όσκαρ Ούαϊλντ).

Η παρούσα ανάρτηση, σκοπό έχει, κατά το μάλλον ή ήττον, να θέσει το πρόβλημα στην σωστή του βάση, αυτό το πρόβλημα που επί 4 σχεδόν έτη αναδεικνύουμε σε αυτές τις σελίδες και που, ας επιτραπεί, έχουμε καταδείξει το τέλος του, τον σκοτεινό του πάτο και τις αδιέξοδες διαδρομές του, από την πολύ αρχή. Εντούτοις, ποιος περίμενε ότι η παγκόσμια οικονομική φούσκα made in USA, θα έβρισκε ως σημείο έκλυσης ενέργειας, την χώρα μας, ως το τέλειο πειραματόζωο, αυτόν που θα φορτωθεί την βρωμιά και την δυσωδία όλου του συστήματος, το εξιλαστήριο θύμα; Λανθασμένα εικάσαμε, στις αναρτήσεις 2008-2009, ότι ο αποπληθωρισμός και η απαξίωση, θα είχαν σαν επίκεντρο τον πρωταίτιο, τις ΗΠΑ.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ

ΣΟΥ ΟΡΙΣΑΝ ΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ  ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΚΙ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΟΥΝ ΣΕ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΟΡΙΣΑΝ.

Τρεις ορόφους ουρά στην εφορία. Κοπάδια με τα χαρτάκια στο χέρι να κανονίσουν τις «υποχρεώσεις» τους προς το κράτος, που ως γνωστόν,  δεν νοιώθει καμιά υποχρεώση απέναντι στους πολίτες του. Ενα κούφιο κτήνος που ξεζουμίζει συνέχεια ανθρώπινες ζωές. Και ζωές που έχουν καταντήσει άβουλα κοπάδια, στριμωγμένα, φοβισμένα, εξουθενωμένα σωματικά και ψυχικά.
Ανθρωποι που δεν μπορούν να σηκώσουν ανάστημα γιατί η ζωή τους ορίζεται από όλα όσα τους όρισαν.

Οταν κάποιος σου λέει με ύφος νταή «θα πληρώσεις αλλιώς...»

ΙΔΟΥ ΤΟ ΦΕΚ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ COOPER ΦΕΚ 27/02/1940

ΣΥΜΒΑΣΗ COOPER ΦΕΚ!!27/02/1940


Σε τράπεζες και πιστωτές τα 30,4 από τα 31,3 δις της επόμενης δόσης!

Λεωνίδας Βατικιώτης
Ως χρυσή ευκαιρία για να επιτευχθεί στην ελληνική οι­κονομία μια τομή βάθους, που θα ξεπερνάει τις συμβατικές υποχρεώσεις οι οποίες απορρέουν από τις αναγκαίες εξοικονομή­σεις, αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την υπό εξέλιξη εξέταση της οι­κονομίας από την τρόικα.
Δημοσίως μπορεί τα δάκρυα να περισσεύουν και η κυβέρνη­ση Σαμαρά να εμφανίζεται ότι πιέζεται και με το πιστόλι στον κρόταφο αναγκάζεται να επιβά­λει τα νέα μέτρα λιτότητας, αλ­λά η πραγματικότητα είναι τελεί­ως διαφορετική, όπως εύγλωττα μαρτυρά η απόφαση της κυβέρ­νησης να υπερβεί τις προτάσεις του ΚΕΠΕ, το οποίο από κυβερ­νήσεως Παπαδήμου ακόμη ετοί­μασε μια συνεκτική πρόταση πε­ρικοπών με το βλέμμα στη δόση του Αυγούστου.

Έκδοση Φασιστοειδούς Ιδεολογίας


του Ιουλιανού


Η Ιστορία για όσους δεν έχουν ασχοληθεί μελετώντας την, είναι μάλλον ένα μεταβαλλόμενο εργαλείο κατά το δοκούν, που μοιάζει περισσότερο με την όποια μνήμη μας , ή αυτό που νομίζουμε ως γεγονός συχνά το συγχέουμε με κάτι που ίσως έχουμε διαβάσει, δει, ή ακούσει από τρίτους. Στην καλύτερη περίπτωση η Ιστορία είναι ένας τόπος που άνετα μπορεί κάποιος να χαθεί εάν μπερδέψει την πραγματικότητα με την φαντασία. Διότι η πραγματικότητα σπάνια είναι λαμπερή όσο ο μύθος. Και ο μύθος πάντα εξαρτιέται από μείζονες ιδεολογικές αλλαγές, εθνικές αντιλήψεις και συμφέροντα ακόμα και από προσωπικές πεποιθήσεις.

H Kίνα στέλνει πολεμικό στόλο στην υπεράσπιση της Συρίας από ξένες επεμβάσεις!

 
Με επίσημη σημείωση στις αρχές της διώρυγας του Σουέζ, τη συμμετοχή σε κοινές ασκήσεις με το πολεμικό ναυτικό της Συρίας, πέρασε χθες τη διώρυγα και κατευθύνεται στη Συρία το 2308 τόνων πολεμικό πλοίο της Κίνας.
Ήδη στο λιμάνι της Ταρτούς βρίσκεται αεροπλανοφόρο και 6 πολεμικά πλοία της Ρωσίας. Εκεί βρίσκεται και η μοναδική πολεμική βάση των Ρώσων στη Μεσόγειο…

Τρομοκράτες από τη Βρετανία πολεμούν τον Assad στη Συρία (British-born jihadists fighting Assad in Syria)

 
Ο δημοσιογράφος Jeroen Oerlemans μετά την απελευθέρωσή του από τους τρομοκράτες δηλώνει: Τρομοκράτες από τη Βρετανία πολεμούν τον Assad στη Συρία
Ο πολύ γνωστός Ολλανδός δημοσιογράφος Jeroen Oeremans (2 εθνικά βραβεία φωτογραφίας)  και ο Βρετανός φωτορεπόρτερ John Cantlie, πέρασαν παράνομα στη Συρία στις 19 Ιούλη. Στην περιπλάνηση τους μπήκαν σε ένα στρατόπεδο με περίπου 20 σκηνές. Εκεί, όπως δηλώνει ο Jeroen Oeremans στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης Business News Radio of the Netherlands και NRC Handelsblad, τους συνέλαβαν ένοπλοι, που τους υπολογίζει γύρω στους εκατό, για τους οποίους ένα είναι σίγουρο “κανένας δεν ήταν Σύριος“.
Τους δήλωσαν ότι…

Στρατηγική πουτανιάς

Δεν συζήτησαν χτες το πακέτο μέτρων...
Ετσι είπαν τα μνημονιακά συνεταιράκια...Αντίθετα.
Συζήτησαν, λέει, κάποιον..."στρατηγικό σχεδιασμό".
Τρίχες, δηλαδή. Μαλακοπιτουριές.
"Στρατηγική" πουτανιάς συζήτησαν...

Πως θα εξαπατήσουν. Αλλη μιά φορά.
Πως θα στολίσουν τη Βαρβαρότητα.

Στοιχεία για την θεωρητικοποίηση της "μεταβατικής περιόδου"


1. Ως "μεταβατική περίοδος" --και τέτοια λογίζω την παρούσα-- θα πρέπει να οριστεί μία περίοδος όχι στην βάση ενός περάσματος από ένα "πριν" σε ένα "μετά", αλλά στην αυστηρότερη εννοιολογική βάση μίας περιόδου όπου οι εξελίξεις στην οικονομική βάση βρίσκονται σε χασματική απόσταση από τις εξελίξεις στα πεδία της ιδεολογίας και της πολιτικής.

Βόδια και κοπριές

Ξεκαθαρίζοντας ρόλους και ταυτότητα...
εγώ κι εσύ είμαστε τα β-β-βόδια και
οι  διαπλεκόμενοι κυβερνήτες οι κοπριές!!
(Παρεξηγήθηκες;; Στα παπάρια μου!!).

Ωραία...και γιατί, παρακαλώ, είμεθα β-β-βόδια;;!!
Μη πάμε μακριά...ας δούμε την υπόθεση της Αγροτικής:

Χαρίστηκε σε μιά νύχτα.

Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΤΕ – ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ!!

Δεν είναι μόνο τι θα κάνει ο Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ κλπ. Είναι και το τι θα κάνουμε ο καθένας από εμάς. Αυτό που σίγουρα περνάει από το χέρι μας είναι να μεταβιβάσουμε όπου μπορούμε τις πληροφορίες που συνιστούν το ξεπούλημα – σκάνδαλο της ΑΤΕ, μιας ιστορικής τράπεζας που ιδρύθηκε για συγκεκριμένους κοινωνικούς σκοπούς και που το ξεπούλημα της είναι τεράστιων συμβολικών και ουσιαστικών διαστάσεων. ΣΠΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ – ΜΜΕ!!

Ακολουθεί το σύντομο αλλά διαφωτιστικό κείμενο του Θ. Καρτερού (http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/h-agrotiki-kai-o-orgoyel-toy-thanasi-karteroy

Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΟΡΓΟΥΕΛ
Πού ζούμε ρε γαμώτο; Πώς θάφτηκε μεταξύ του μηδέν και των επίσημων δελτίων τύπου μια συγκλονιστική υπόθεση όπως αυτή της μεταβίβασης της ΑΤΕ στον Σάλα; Γιατί το κάνουν γαργάρα το θέμα όλες οι μεγάλες εφημερίδες, δεξιές και «δημοκρατικές», τα μεγάλα κανάλια, ακόμα και τα μεγάλα ενημερωτικά sites, με ορισμένες μόνο τιμητικές εξαιρέσεις;

Γερμανία - 3 χρεωκοπίες, και δύο παγκόσμιοι πόλεμοι με χαρισμένες τις αποζημιώσεις...

Συνέντευξη του Albrecht Ritsch
 Wirtschaftshistoriker ( καθηγητή Ιστορίας της Οικονομίας) στο Spiegel.

ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ...
http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,769052,00.html

Spiegel: Κυριε Ritschl η Γερμανία συζητάει αυτό τον καιρό για περαιτέρω οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα σαν υπεράνω όλων ηθικολόγος. Η κυβέρνηση ενεργεί με ακαμψία σύμφωνα με τη ρήση : ¨λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε αυτό που σας λέμε¨. Είναι δίκαιη αυτή η συμπεριφορά?


Ritschl: Οχι, είναι απολύτως αδικαιολόγητη.


Spiegel Μάλλον δεν το βλέπουν έτσι οι περισσότεροι Γερμανοί.


Γιατί στην “Κυριακάτικη Αυγή” απουσιάζει η αναφορά στo ξεπούλημα της Αγροτικής στην Πειραιώς; Α ρε πουτάνα διαπλοκή!


Η απάντηση απλή: δείτε παρακάτω το...
οπισθόφυλλο…

Στο ρυθμό των εκβιασμών

Από το Μαρικάκι
Οι γνωστοί εκβιασμοί πάνε πακέτο με το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζεται στο πλαίσιο των δύο δανειακών συμβάσεων, δηλαδή τα αλλεπάλληλα μνημόνια. Κατά τον Σόιμπλε «το πρόβλημα με το πρόγραμμα προσαρμογής δεν προέκυψε επειδή έχει λάθη, αλλά επειδή εφαρμόζεται ανεπαρκώς».
Η έξωθεν πίεση λοιπόν είναι...
παρούσα και ισχυρή, έχει δε αναβαθμιστεί με την απειλή άμεσης εξόδου από το ευρώ(της οποίας τη βασιμότητα φροντίζουν να θολώνουν με αλληλοσυγρκουόμενες δηλώσεις), οπότε υπό αυτό το πρίσμα στο εσωτερικό εκπέμπεται το μήνυμα ότι δεν υπάρχει χρόνος, τα «ισοδύναμα»(για την εξεύρεση των οποίων ούτως ή άλλως οι δυνατότητες είναι περιορισμένες όπως παραδέχονται και οι θιασώτες τους) πάνε περίπατο, χέρι – χέρι με την επαναδιαπραγμάτευση και την περιβόητη επιμήκυνση (η οποία επί της ουσίας σημαίνει πολύ λιγότερα απ’ ό, τι υπόσχεται).

Ποιος είναι ο κύριος Σάλλας της Πειραιώς;

Ο κύριος Σάλλας της Πειραιώς είναι αυτό που λένε... όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα τον βρεις από κάτω! Ή θα τον δεις να φωτογραφίζεται με τον Άκη Τσοχατζόπουλο...

Ο Μ. Σάλλας γεννήθηκε το 1950 στο Ηράκλειο και σπούδασε οικονομικά, φυλακίστηκε για την αντιδικτατορική του δράση, ήταν ένας από τους συνιδρυτές του ΠΑΣΟΚ, που υπέγραφαν την διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη και ένας από τους 149 προσκεκλημένους στην παρουσίασή της από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

ΡΙΧΤΕ ΤΟΥΣ!

 Βήχος Παναγιώτης
Πάμε για 3ο Μνημόνιο και νέα μέτρα σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων. Να δούμε μια ματιά τι περιλαμβάνουν αυτά τα μέτρα των αθλίων της εγχώριας Τρόικας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
 Εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή του πολυτεκνικού επιδόματος και την ισόβια σύνταξη πολύτεκνης μητέρας. Ψαλίδι στις συντάξεις, πλαφόν ανώτατης κύριας και επικουρικής σύνταξης, μείωση έως και 40% του εφάπαξ για εξοικονόμηση σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, που στο Δημόσιο θα φθάνει τα 400 εκατ. ευρώ.
 Καθιέρωση πλαφόν 1.500 ευρώ σε ετήσια βάση στις δαπάνες φαρμάκων και ιατρικής περίθαλψης που θα καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται η συνταγογράφηση φαρμάκων, δύο τσεκάπ τον χρόνο και μία νοσηλεία σε ιδιωτικό ή δημόσιο θεραπευτήριο.

Οι “από ‘δω” κι οι “από κει” …

Ας μη γελιόμαστε, ο νέος ελληνικός διχασμός έχει συντελεστεί πλέον.
Είναι φανερό σε κάθε είδηση μεγάλη ή μικρή, σε κάθε γεγονός σημαντικό ή ασήμαντο.
Τα νεύρα είναι τεντωμένα τσίτα και η κατάσταση εκρηκτική.
Μόνο που ο νέος Διχασμός έχει ένα…
πολύ διαφορετικό κεντρικό χαρακτηριστικό σε σχέση με τους προηγούμενους.
Παλιά υπήρχαν συγκεκριμένα ξεκάθαρα δίπολα γύρω από πρόσωπα ή κόμματα τα οποία και πλακώνονταν μεταξύ τους, με σκοπό την κατάληψη της εξουσίας από τον έναν ή τον άλλον πόλο.

Πώς γίνονται οι ιδιωτικοποιήσεις οι καλές...

του Άγγελου Τσέκερη
 «Πείτε μας επιτέλους μια ιδιωτικοποίηση
στην οποία δεν είστε αντίθετοι…»
Στην πολυκατοικία μας αποφασίσαμε να αναμετρηθούμε με τις μεγάλες ιστορικές προκλήσεις και να ιδιωτικοποιήσουμε τον ανελκυστήρα.
Τις εποχές που ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας, ο ανελκυστήρας ήταν δημόσιο αγαθό. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν τζάμπα. Τον πληρώναμε κάθε μήνα στα κοινόχρηστα, για να...

ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ !

Και ξαφνικά, ο υπέρμαχος του Μνημονίου, πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, δηλώνει πως «το Μνημόνιο θα έπρεπε να αντικατασταθεί με ένα νέο ευρύτερο εθνικό σχέδιο ανόρθωσης, ευρωπαϊκών προδιαγραφών» και συνεχίζει μεγαλώνοντας την έκπληξη, χαρακτηρίζοντας «αδιέξοδη την λογική των οριζόντιων περικοπών και της αύξησης φόρων», ενώ επισημαίνει και «την ανάγκη για εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, αλλά και άμεσης αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής».
Και ξαφνικά, ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης «διαρρέουν» ότι βρίσκονται σε πόλεμο με την Τρόικα κι έχουν ανοίξει μέτωπο με την επιμονή του Σαμαρά να μη συζητά την επιμήκυνση του προγράμματος.

Η κρίση ποτίζει το δέντρο των ανταγωνισμών

Πόλεμος μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κέντρων, αλλά και στο εσωτερικό της ευρωπαϊκής λυκοσυμμαχίας του ευρώ
Η επαναφορά των σεναρίων για νέο «κούρεμα» στο ελληνικό δημόσιο χρέος κυριάρχησε στη συζήτηση για τη διαχείριση της κρίσης τη βδομάδα που πέρασε. Το «κούρεμα» αφορά τα κεφάλαια που κατέχουν με τη μορφή ομολόγων η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τα κράτη μέλη - δανειστές και ορισμένοι ιδιώτες, τα ομόλογα των οποίων δεν κουρεύτηκαν με το PSI για τεχνικούς λόγους (καλύπτονταν από ξένο δίκαιο).

Καθόλου τυχαία, η συζήτηση συντηρείται κύρια από τις ΗΠΑ, μέσω και του ΔΝΤ, το οποίο ζητάει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους με συμμετοχή της ΕΚΤ, βλέποντας ότι κάθε πρόβλεψη για μείωση του χρέους, άρα και διαχείρισή του, δεν πατάει πουθενά, παρά την προηγούμενη απομείωση με τη συμμετοχή των ιδιωτών.


Η Ιδέα του Κομμουνισμού και το Κράτος: όψεις ενός δρόμου που πρέπει να διανυθεί


απο το blog Ταξεις και Ηθικη

Ανάμεσα σε εκατοντάδες παραπομπές που μπορεί να δώσει κανείς για το ''Κράτος'' στο μαρξικό έργο, θα σταθώ σε μια στιγμή του στοχασμού του Μάρξ για τον ''ασιατικό τρόπο παραγωγής''. Πρόκειται για ένα τρόπο παραγωγής που εμφανίζεται στα Grundrisse, τα οικονομικά χειρόγραφα του ''ώριμου'' Μάρξ. Αποτελεί κατά τον Μάρξ ιστορική υποπερίπτωση μιας κοινοκτητικής κοινωνίας. Δεν έχουμε διαβεί δηλαδή το κατώφλι της stricto sensu ταξικής σχέσης. Ωστόσο έχουμε Κράτος. Ο Μάρξ μεταξύ άλλων γράφει (υπογραμμίσεις δικές μου):