#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Τι μέτωπο χρειάζεται σήμερα;

ΑΝΑΓΚΗ ΡΙΖΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

Δημήτρης Πατέλης*

Οι τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις είναι ενδεικτικές του γεγονότος ότι η γενικευμένη οικονομική και κοινωνική κρίση, παίρνει και τη μορφή κρίσης ιδεολογικοπολιτικής εκπροσώπησης, που κλιμακώνεται και περιπλέκεται επιπλέον από τον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο. Ταυτόχρονα, σηματοδοτούν μια μετέωρη μεν, αλλά πρωτοφανή για τη νεώτερη ιστορία της χώρας δρομολόγηση απεμπλοκής συνειδήσεων και ανθρώπων από τη “σιωπηρά πλειοψηφία”, από την κυρίαρχη ιδεολογία και τα καθεστωτικά κόμματα, από την υπακοή, την ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία και την υποταγή. Αυτή η ρευστή και μη μορφοποιημένη ριζοσπαστικοποίηση, με όλες τις αντιφάσεις, τη μερικότητα και τους περιορισμούς της, δέσμια ακόμα της λογικής της ανάθεσης, με το στίγμα των καθεστωτικών τρομοκρατικών διλημμάτων και αυταπατών, βρίσκει εν μέρει εκπροσώπηση, ή μάλλον – επένδυσε επί του παρόντος εκλογικά- στο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχετική εναρμόνιση με την υπόσχεση άμεσης κυβερνητικής λύσης, χωρίς ρήξεις και ανατροπές των κυρίαρχων στρατηγικών επιλογών του καθεστώτος, της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. Η “επένδυση” αυτή δεν είναι ούτε δεδομένη ούτε και στοιχείο μακροχρόνιας ταυτότητας-δέσμευσης. Το επίπεδο αντικειμενικής συγκρότησης και πολιτικής ωριμότητας που χαρακτηρίζει τη σημερινή εργατική τάξη, οδήγησε συγκυριακά σημαντικό μέρος της σε εκλογικές θέσεις όχι υπέρ ενός μικροαστικού «σοσιαλισμού», αλλά ενός ιδιότυπου προυντονισμού, με ανεφάρμοστες στη συγκυρία κεϋνσιανές αυταπάτες, δίκην απεγνωσμένης “άμεσης λύσης”, με όρους νομιμοφροσύνης έναντι του καθεστώτος (ντόπιου και Ε.Ε.).

Τα παιδιά δεν ξεχνούν

 Το κείμενο “Ευτυχώς τα παιδιά δεν ξεχνούν” γράφτηκε από τον mind the gap και πρωτοδημοσιεύτηκε στο blog Παραλληλογράφος (parallhlografos.wordpress.com), τις ημέρες μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το Δεκέμβρη του 2011.
Η δραματοποίηση έγινε από τον risinggalaxy (risinggalaxy.wordpress.com) για το 5ο επεισόδιο της εκπομπής “Η μεγάλη παρέλαση των ζόμπιλακ” η οποία μεταδίδεται από το ιντερνετικό ραδιόφωνο του radiobubble.gr
Τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλους τους αγνώστους συντρόφους και συντρόφισσες που πρωταγωνιστούν στα βίντεο που χρησιμοποιήθηκαν και που αντιστέκονται στο δρόμο ενάντια στο Κράτος και τον καπιταλισμό
ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

Οσο υπάρχουν Σωτήρες

Τη "σωτηρία" της Πατρίδας και των Ελλήνων επικαλέστηκε
ο Γ.Α.Παπανδρέου και το Πασοκ, όταν οδήγησαν τη 
Χώρα στο  ΔΝΤ.
Ετσι, μοιραία, συνδέθηκε η Μοίρα της, η Υπάρξη της και
το Μέλλον της, με την Τρόϊκα, τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές,
τους στόχους και επιδιώξεις Ξένων - δανειστών και "εταίρων"-,
και της ελληνικής Πλουτοκρατίας.

Γιάννης Βαρουφάκης: «Η πτώχευση είναι πραγματικότητα»


 Συνέντευξη στον Νίκο Παπαδημητρίου

Η Ελλάδα έχει πτωχεύσει, οι τράπεζές της επίσης, υποστηρίζει ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου ΑθηνώνΓ. Βαρουφάκης. Η λύση, κατά την άποψή του, βρίσκεται στην άρνηση αποπληρωμής του ομολόγου που λήγει στις 20 Αυγούστου, ενώ για την περίφημη επιμήκυνση εκτιμά ότι καθιστά την πτώχευση πιο σίγουρη. Αναλύει πώς η Ευρωζώνη θα μπορούσε να βγει από την κρίση και επιμένει ότι «το πουλόβερ θα ξηλωθεί γρήγορα», μόλις η πρώτη χώρα ανοίξει την πόρτα της εξόδου από την Ευρωζώνη.
Εκτιμάτε, κ. Βαρουφάκη, ότι η Ευρωζώνη θυσιάζεται στο βωμό των επερχόμενων γερμανικών εκλογών;

Ο Αυνανισμός ως τελευταίο στάδιο του Καπιταλισμού

Παύλος Κιρκασίδης (Ο Κακός Λύκος)

Τελικά είχε δίκιο η άποψη των βικτωριανών παιδονόμων, σύμφωνα με την οποία ο αυνανισμός, (η κοινή «μαλακία» δηλαδή) προκαλεί τύφλωση.
Βέβαια, εκ της κοινωνικής …εμπειρίας αλλά και εκ της …πρακτικής (και πιό συγκεκριμένα της χειροπρακτικής), ο ισχυρισμός αυτός (και όσον αφορά την μαλακία ως άλλο ένα ευτελές και ατελές υποκατάστατο μιάς κυρίαρχης πράξης), τελικά έχει αποδειχθεί τελείως ανυπόστατος και ευτυχώς δηλαδή, αφού αν κάτι τέτοιο ίσχυε, τώρα και εγώ θα σας έγραφα σε Μπράιγ αλλά και σείς θα με διαβάζατε με τα δάχτυλα.
Δεν συμβαίνει όμως καθόλου το ίδιο στην περίπτωση που θελήσουμε να ανατρέξουμε στην ετυμολογία του όρου «μαλακία». Τότε θα οδηγηθούμε στην αρχική της έννοια που έχει να κάνει με την μαλακότητα των οστών του κρανίου των μωρών, που ως γνωστόν η εγκεφαλική τους λειτουργία σε αυτή τη φάση περιορίζεται αποκλειστικά στην ανάπτυξη ενός μηχανισμού βιολογικής επιβίωσης, αφήνοντας για το απώτερο μέλλον οποιαδήποτε δυνατότητα για συνδυαστική ή κριτική σκέψη. Από κεί και η λέξη μωρός δηλαδή ο α-νόητος, ο έχων εξαιρετικά μειωμένη την δυνατότητα να καταννοεί, (πρώτα να νοεί και μετά να νοείται), δηλαδή αυτός που δεν έχει τον τρόπο να βλέπει, δηλαδή …ο τυφλός !

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ AΠΟ ΤΑ ‘’ΚΑΤΩ’’

« Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από  τον κόσμο, το φάντασμα της παγκοσμιοποίησης από τα «κάτω».
Το φάντασμα της ελεύθερης διάθεσης, συνύπαρξης, συνεύρεσης, επικοινωνίας και συνεργασίας ανθρώπων ισότιμων, και ελεύθερων από δεσμά παρελθόντος, εξουσίες παρόντος, και υποσχέσεις μέλλοντος.
Ελεύθερων ανθρώπων από παραμορφωτικά κριτήρια φύλου, φυλής, εθνικότητας, χρώματος, δεξιοτήτων, προτιμήσεων, μόρφωσης και γενικά κάθε κριτηρίου που δημιουργεί διαίρεση, ανταγωνισμό και σύγκρουση.
Ελεύθερων από τη λογική της εκμετάλλευσης των πιο ‘’καθυστερημένων’’ χωρών, λαών, εθνών, ανθρώπων.
Ελεύθερων από κοσμικές και πνευματικές, ατομικές ή ομαδικές εξουσίες κάποιων, που κατέχουν την ΄΄αλήθεια΄΄ και δημιουργούν πειθήνιους οπαδούς.

Πολύ ζέστη εφέτος!!

Μεγάλα ζόρια φαντάζομαι πως τραβάει ο παλιός μου
"σύντροφος" Χατζησωκράτης...
...στη προσπάθεια του να βρει τα αγγουροειδή ισοδύναμα
που θα χώσει στο πισινό μας για να μας...δροσίσει!!

Οι πιο ηλικιωμένοι καταληψίες του κόσμου!

Δεκάδες συνταξιούχοι έχουν καταλάβει ιδιοκτησία σε προάστιο ανατολικά του Βερολίνου που κάποτε ήταν το σπίτι του πρώην αρχηγού της μυστικής αστυνομίας Στάζι.

Μια ντουζίνα συνταξιούχων κατέλαβαν το οίκημα σε προάστιο ανατολικά του Βερολίνου τον περασμένο μήνα, μετά από την ανακοίνωση του τοπικού συμβουλίου ότι το κτίριο που είχε χρησιμοποιηθεί ως κέντρο της κοινότητας για 15 χρόνια θα έπρεπε να δώσει χώρο στη νέα οικιστική ανάπτυξη στην περιοχή αυτή.

Η ηλικία των ενοίκων ξεκινά από 67 ετών και φτάνει μέχρι τα 96. Αυτοί είναι κατά πάσα πιθανότητα και οι πιο ηλικιωμένοι καταληψίες του κόσμου!

Ο πάπας του Βατικανού έχει... τη δική του "ιστορία"!


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΕΜΠΡΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ, ΕΜΠΡΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ…

Μια συζήτηση πάνω “στη βράση που κολλάει το σίδερο”!
Ένας φίλος, καλλιτέχνης, αναγνωρισμένος με σπουδαία καριέρα, με ρώτησε στο περιθώριο της διαδήλωσης αλληλεγγύης για τους χαλυβουργούς στις 17/7/2012: «Μπορούμε να κάνουμε εμείς οι κομμουνιστές και οι πραγματικοί ριζοσπάστες αριστεροί πολιτιστική επανάσταση;» 
Τον κοίταξα έκπληκτος και σιώπησα για δευτερόλεπτα. Ένας καλλιτέχνης που από μένα ξέρει μύρια όσα πιο πολλά για την τέχνη, με ρωτάει! Άρα το ερώτημα δεν είναι καλλιτεχνικό, είναι πολιτικό.

«Μια θαυμάσια ιδέα του Δρος Γκέμπελς»

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ 1936-2004

Το πνεύμα του Τρίτου Ράιχ επιζεί στις τελετές αφής της Ολυμπίας και τη λαμπαδηδρομία που ξεκινά σε λίγες μέρες. Ο άνθρωπος που στη Γερμανία θεωρείται συνεργάτης του Γκέμπελς, τιμάται στην Ελλάδα ως θεμελιωτής του σύγχρονου ολυμπισμού.
Οσο κι αν θέλουμε να το ξεχνάμε, η ολυμπιακή φλόγα που θα ξεκινήσει την Πέμπτη από το βωμό της Ιερής Αλτης την παγκόσμια περιπλάνησή της δεν έχει καμιά σχέση με την περίφημη «αρχαία ελληνική κληρονομιά». Η έμπνευση, η οργάνωση της τελετής και η εκτέλεση της πρώτης λαμπαδηδρομίας ανήκει εξολοκλήρου στο ναζιστικό καθεστώς και ειδικότερα στον δαιμόνιο υπουργό προπαγάνδας του Τρίτου Ράιχ, τον Γιόζεφ Γκέμπελς που επιμελήθηκε την Ολυμπιάδα του Βερολίνου το 1936. Πράγματα γνωστά και χιλιοειπωμένα, όμως δυσάρεστα και απωθημένα. Το 1936, όμως, δεν είχε κανείς αμφιβολία για το ρόλο του Γκέμπελς στην αναβίωση του «αρχαιοελληνικού» ολυμπιακού πνεύματος.

Ανασύνταξη για την αποφυγή «Ευρωγεδδώνα»

 Οι ηγεσίες της Ευρωζώνης επιχειρούν να μεταδώσουν μηνύματα συσπείρωσης - Σε κατάσταση απελπισίας η κυβέρνηση, επιχειρεί να εξευμενίσει τους δανειστές
 
 Γιάννης Κιμπουρόπουλος
 
Η λέξη «αδιέξοδο» ίσως είναι πολύ ήπια για να αποδώσει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η συγκυβέρνηση του Μνημονίου, μετά το πρώτο επίσημο τετ α τετ με τους εκπροσώπους της τρόικας. Αλλά το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί κανείς και για την τρόικα, που είναι υποχρεωμένη να υπερασπίζεται ρητορικά ένα πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής που «δεν βγαίνει», δεν έχει κανένα δημοσιονομικό αποτέλεσμα, και δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί. Κυβερνητικά στελέχη, αλλά και οι ίδιοι οι επικεφαλής των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν αποφεύγουν πια τις εκμυστηρεύσεις απελπισίας στο στενότερο περιβάλλον τους. Έχουν διαμορφώσει πλέον την πεποίθηση ότι είναι αδύνατη η εξεύρεση μέτρων ύψους 11,5 έως 16 δισ. μέχρι το 2014 ή ακόμη και μέχρι το 2016, εφόσον πετύχουν την περίφημη επιμήκυνση. Αλλά, ακόμη κι αν ρισκάρουν μια κοινωνική έκρηξη με περικοπές που θα πλήττουν και τα πια φτωχά στρώματα μισθωτών, συνταξιούχων και ανέργων, οι ίδιοι δεν πρόκειται να επιβιώσουν ως κυβέρνηση, ενώ η οικονομία θα οδηγηθεί σε ολοκληρωτική παράλυση.

Αλληλεγγύη σε όσους αγωνίζονται

Η ακραία καπιταλιστική βία μετά από τους Χαλυβουργούς και τους Aνθρακορύχους θα χτυπήσει κάποια στιγμή και την πόρτα όλων μας. Ακόμα χειρότερα όταν το κοκτειλ καταστολής θα ολοκληρώνουν "νόμιμα εκλεγμενα κόμματα"


AIΓΑΙΟ: Eνας απέραντος πετρελαιοφόρος ορίζοντας

Οι πρωταγωνιστές, τα ιστορικά γεγονότα και οι περιοχές των κοιτασμάτων. Δημοσιεύτηκε στις 11/2/2002 στους Aegean Times.

Πως και Γιατί φτάσαμε στις Γκρίζες Ζώνες και τους αεροδιαδρόμους – Από την Θάσο εως την Κύπρο

 

Μια απίστευτη ιστορία φέρνουν σήμερα στο φως της δημοσιότητας οι Aegean Times (AT) μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν 4 συνεργάτες του Portal. Οι ίδιοι άνθρωποι είχαν συνεργαστεί και πριν ένα χρόνο στην σύνταξη της μελέτης των AT που αφορούσε στα Ελληνοτουρκικά. Είναι πραγματικά απίθανο το πώς εκτυλίσσονται ιστορικά τα πρόσφατα γεγονότα που απαντούν σε ένα καίριο ερώτημα που επί δεκαετίες αποτελεί…«ταμπού» της Ελληνικής Πολιτικής αλλά και των δημοσιογράφων.
Αν και οι συνεργάτες των AT ξεκίνησαν την έρευνα αυτή πριν πολλά χρόνια, φαίνεται σήμερα να καταλήγουμε σε ένα ασφαλές συμπέρασμα που θα σοκάρει πολλούς.
Επί 30 χρόνια ακούμε και διαβάζουμε για τις περίφημες διεκδικήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο χωρίς να έχουμε καταφέρει να φωτίσουμε το ομιχλώδες τοπίο που καλύπτει αυτές τις διεκδικήσεις. Είναι τυχαία άραγε η κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο; Είναι τυχαίο το ζήτημα που τέθηκε από τους Τούρκους σχετικά με τους Αεροδιαδρόμους της Ρόδου, Είναι τυχαίο γεγονός η διπλωματική εμπλοκή της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε. και οι συναντήσεις Κληρίδη – Ντενκτάς; Είναι τυχαίο γεγονός οι 2 συναντήσεις Παπανδρέου-Τζέμ μέσα σε διάστημα 10 ημερών; Είναι τυχαία η επιλογή των σημείων που επιλέγουν οι Τούρκοι πιλότοι όταν πραγματοποιούν τις παραβιάσεις του Ελληνικού Εναέριου χώρου;

Μπορεί να συζητάτε ότι θέλετε, όσο θέλετε..να λέτε και καμιά μακακία…αλλά δεν θα κάνετε τίποτα αν δεν εγκρίνει το ΔΝΤ

Γράφει το ΣΚΑΙ στην ιστοσελίδα του για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που προωθεί το ΥΠΟΙΚ, σχετικά με την πληρωμή των φετινών υψηλών φόρων και των ληξιπρόθεσμων χρεών… 
Μέχρι εδώ όλα καλά μιας και πρόκειται όντως για θετικά μέτρα-ρυθμίσεις, τα οποία θα έπρεπε να είχαν γίνει την επόμενη μέρα των εκλογών για να ανασάνει ο κόσμος από την αγχόνη που του έχουν περάσει στο λαιμό..
Διαβάστε προσεκτικά τι γράφει το σχετικό άρθρο του ΣΚΑΙ:
“Ευνοϊκές ρυθμίσεις για την πληρωμή των φετινών υψηλών φόρων, των ληξιπρόθεσμων χρεών και των κάθε είδους υποχρεώσεων προς εφορίες και δημόσιο προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.
Προβλέπεται η επέκταση της ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, η τμηματική καταβολή του φόρου εισοδήματος, καθώς και νέου τύπου περαίωση, που θα συνοδεύεται από συνοπτικό έλεγχο.
Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η έγκριση των ρυθμίσεων από την τρόικα.”
Τι μας λέει το ΣΚΑΙ…;;

Ασήμαντα επικίνδυνα ανθρωπάκια

Του Γιώργου Δελαστίκ - "Πριν"

Γλοιώδη, δουλόφρονα αλλά ταυτόχρονα αδίστακτα ανθρωπάκια συναπαρτίζουν τη συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά από τα λόγια και τα έργα τους. Είναι χαρακτηριστική η κωμωδία που παίχτηκε με πς δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κατά του Γερμανού ανπκαγκελάριου και αρχηγού των Ελεύθερων Δημοκρατών, Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος είπε δημοσίως το αυτονόητο - ότι πλέον μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι διαχειρίσιμη και δεν προκαλεί τρόμο, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι η Αθήνα δεν θα τα καταφέρει να εκπληρώσει τους στόχους που της βάζει η ΕΕ και η Γερμανία και έτσι θα πρέπει να διακοπεί οριστικά η χρηματοδότηση της από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ.

Το τελεσίγραφο

Έχω εξοργιστεί από το θράσος των κομπλεξικών, οι οποίοι θεωρούν τον εαυτό τους το λιγότερο θεοί, κυρίαρχοι του σύμπαντος, ενώ είναι σκέτα μηδενικά. Μιλάω για τους καπιταλιστές πολιτικούς ηγέτες. Πιο συγκεκριμένα για τη Γερμανίδα Καγκελάριο.
Θέλει να υπογράψει και ο Αλέξης το Μνημόνιο! Μήπως θέλει να της γλύψει και τα πόδια; Ένα αισθησιακό μασάζ ίσως; Θα ήταν άραγε λαϊκίστικο να πω, αντί για την υπογραφή σου Αλέξη, να της βάλεις «το άλλο», να ησυχάσουμε επιτέλους; Άμα πια.
Κι όμως. Δε φταίει μόνο η Μέρκελ. Όταν ένα κράτος έχει καταντήσει χαλάκι, για να σκουπίζουν οι δανειστές τα παπούτσια τους, αυτά γίνονται. Η ενδοτικότητα και ο δοσιλογισμός έφερε την εξαθλίωση και τη ντροπή. Η υποταγή στους δανειστές, όπως προπαγανδίζεται από τα κανάλια και εφαρμόζεται από τους πολιτικούς κηφήνες, οδηγεί στον πλήρη εξευτελισμό ενός λαού.
Γιατί να μη το ζητήσει κι αυτό; Κι όχι μόνον αυτό. Κι άλλα. Διεστραμμένη φαντασία να έχει κάποιος και τέτοια αιτήματα θα υποβάλλονται ένα σορό. Όταν δεν βρέθηκε ένας υπουργός, πρωθυπουργός, με ελάχιστο φιλότιμο, να τη βάλει στη θέση της. Όταν δεν υπάρχει ίχνος αξιοπρέπειας από τους κυβερνόντες. Όταν, κι αυτό είναι το τραγικό, ο λαός φοβάται και εκβιάζεται.
Ο εκβιασμός φίλοι δεν σταματά. Γι αυτό και δεν σταματούν τα μέτρα. Πότε επιτέλους θα καταλάβεις λαέ, ότι ο εκβιαστής δεν ενδιαφέρεται για το θύμα. Ότι παίζει με το φόβο του θύματος, για να τον έχει σκλάβο. Ότι ξανά και ξανά θα κάνει τον ίδιο ωμό εκβιασμό. Μέχρι να μην μπορείς πλέον να του κάνεις τα χατίρια, ώστε να βρει πρόφαση, να αφήσει το αδειανό σου κουφάρι.
Ανάμεσα στην ταπείνωση και τη χρεοκοπία, αν επέλεξες την ταπείνωση, θα έχεις και τη χρεοκοπία. Κατάλαβε το. Κάθε εκβιασμός είναι ένα ψέμα. Ένα σόφισμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτά που μας ζητάνε δεν τα δικαιούνται. Μας δάνεισαν χρόνια πριν ελάχιστα χρήματα και για αυτά τα ελάχιστα, μας ζητάνε σήμερα τα πάντα. Περισσότερα κι από όσα έχουμε! Ενώ έχουμε πληρώσει ήδη τα χρέη δεκάδες φορές. Ως πότε θα ματώνουμε;
Περιττό να σου πω Αλέξη, αν ενδώσεις στον εκβιασμό, τι θα γίνει. Μάθε κάποια γερμανική βρισιά για την περίσταση. Ούτε για το σκοπό τους θα πω, είναι προφανής. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλπάζει προς την εξουσία, οι κυβερνόντες τρέμουν την οργή του κόσμου (ειδικά τα δεκανίκια είναι εκτός βουλής), πως θα το σταματήσουν αυτό; Σκαρφίζονται διάφορα, πχ να κατέβουν μαζί ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, αλλά δεν τους βγαίνουν τα κουκιά. Μόνον έτσι θα σωθούν, με το να κάνουν κι άλλους συνενόχους.
Θα αρχίσουν φυσικά τα ψέματα. Ακούστε καλά: Η νέα χρεοκοπία είναι 100% βέβαιη. Όταν έχεις ύφεση10%, λόγω αυτής της πολιτικής κι έχεις χρέος και μάλιστα με τόκο, δεν το εξοφλείς ποτέ. Δεν μπορείς με τίποτα να το κάνεις. Πρέπει να έχεις ανάπτυξη και μάλιστα πάνω από τον τόκο, για να εξοφλήσεις τα χρέη. Κι ο πλέον άπειρος λογιστής το ξέρει αυτό.
Ο Σαμαράς δεν θέλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Θέλει, σαν την αλεπού με την κομμένη ουρά, να βάλει και τον ΣΥΡΙΖΑ στο πάνελ των αποτυχημένων. Αν υπογράψει, θα του δώσει στήριγμα να περάσει το ξεπούλημα της χώρας. Όπως έκανε ο ίδιος ο Σαμαράς με τον Παπανδρέου. Και φτάσαμε τώρα σε χειρότερη ακόμα μοίρα.
Αν δεν υπογράψει, «τα φορτώνει» σ αυτόν. Αλλά αυτό, δε θα πιάσει Τόνι. Ο Αλέξης θα ρωτήσει το απλό: Ποιός κυβερνούσε και φτάσαμε ως εδώ; Ο ; Σαμαράς. Ποιά πολιτική ακολουθήσαμε; Του Μνημονίου. Που φτάσαμε; Να βαρέσουμε κανόνι. Ο εκβιασμός είναι ένα ψυχολογικό τέχνασμα. Μια απάτη, ένα ψευτοδίλημμα.
Αλλά αυτό που ζητάνε είναι κι άλλοι φόροι, κι άλλες μειώσεις μισθών, ακρίβεια και φτώχεια. Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, απολύσεις, αρπαγή των περιουσιακών στοιχείων, νέα αβάσταχτα χαράτσια. Και όλα αυτά, για να μας εκβιάσουν και πάλι στο μέλλον. Σήμερα κλείνουν 150! τμήματα στην παιδεία, έτσι, κατόπιν διαταγής. Κι οι γονείς που στερήθηκαν για να σπουδάσουν τα παιδιά; Οι φοιτητές; Που θα πάει αυτό, θα σταματήσει ποτέ;
Στο μεταξύ το χρέος αυξάνει. Το έλλειμμα διογκώνεται. Η νέα επιμήκυνση ή το νέο κούρεμα σημαίνει νέο χέρι στα ταμεία, νέο πλιάτσικο, νέα απόγνωση, νέοι άστεγοι και υποσιτιζόμενοι, νέες αυτοκτονίες. Αυτά ζητάνε να αποδεχτεί.
Φυσικά ο Αλέξης δεν θα προδώσει. Η απαίτηση αυτή είναι ιταμή πρόκληση, απαράδεχτη, όσο και παρανοϊκή. Μετά ποιος έχει σειρά να εκβιαστεί, η Αλέκα, ο κάθε ένας από εμάς;  
Άλλωστε ο ίδιος ο κόσμος θα αντιδράσει στα νέα χαράτσια, στη νέα επιδρομή, ότι και πουν οι πολιτικοί, ότι και να κάνουν, υπογράψουν, δεν υπογράψουν. Δεν υπάρχουν άλλα, τα πήραν όλα. Καιρός να πάρουν, αυτό που έπρεπε να τους δώσουμε από την αρχή. Μπόλικες φάπες.
Κι αν ακόμη δεν σταθεί κάποιος στο ύψος των περιστάσεων, (που θα σταθεί), θα βρεθεί κάποιος άλλος. Ο οποίος, όταν ρωτηθεί, θα δώσει την πρέπουσα απάντηση: Τέρμα το πλιάτσικο αχρείοι. Πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων ΔΕΝ δίνονται.
Δεν ζητάνε απλά μια υπογραφή, μια δέσμευση. Ζητάνε να υπογράψει ότι θα υπακούει σ αυτούς, ότι και να πουν. Ζητάνε, ως άλλοι ιεροεξεταστές να «μετανοήσει», για αυτά που έχει πει εναντίον της λάθος πολιτικής του μνημόσυνου. Ζητάνε να πάει με το μέρος τους εναντίον του λαού.
Η πρόκληση είναι βαρύτατη. Το θράσος απίστευτο. Η αλαζονεία τεράστια. Θέλουν να δείξουν ποιος είναι τα αφεντικό. Όπως το τελεσίγραφο μιας ιμπεριαλιστικής δύναμης σε ένα μικρό κράτος. «Παραδοθείτε χωρίς όρους, αλλιώς θα σας καταστρέψουμε». Υπάρχει όμως και η άλλη επιλογή. Η απόρριψη με περιφρόνηση του εκβιασμού, της προσβολής και ο σκληρός αγώνας που θα φτάσει ως την τελική και οριστική νίκη.
Άντε να χαθείτε κοράκια. Είμαστε άνθρωποι και δεν έχουμε συνηθίσει να περπατάμε στα τέσσερα.