#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (Αρχιτεκτονική Ε.Μ.Π.) διημερίδα με θέμα: “Η άμεση συγκρότηση μετώπου, ως αναγκαία προϋπόθεση για την απαλλαγή από την αποικιοκρατία και την ανατροπή της οικονομικής και κοινωνικής κηδεμονίας της χώρας”.
Η διημερίδα διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Συγκρότησης Μετώπου Αντεπίθεσης για Λαϊκή Κυριαρχία, η οποία απηύθυνε προσκλήσεις σε όλους τους φορείς, κόμματα, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις και συλλογικότητες, καθώς και ανοιχτό κάλεσμα.
Με εισηγήσεις, ομιλίες, χαιρετισμούς και παρεμβάσεις, στην ημερίδα ανταποκρίθηκε και εκπροσωπήθηκε ευρύ φάσμα φορέων και συλλογικοτήτων:
Ομάδα μελών και στελεχών που αποχώρησαν από το ΕΠΑΜ, όταν διαπίστωσαν την ανεπιστρεπτί εκφυλιστική μετάλλαξη του τελευταίου σε αρχηγικό καιροσκοπικό μόρφωμα (Εισηγητές: Δ. Κλούρας, Γ. Περακάκης, Γ. Τζελέπης).
Συναγωνιστές /-ίστριες από τους ομίλους για τη μελέτη της Επαναστατικής Θεωρίας Αθήνας και Χανίων (Εισηγητές: Τ. Μεϊμάρης, Δ. Πατέλης, Ν. Γεωργαντώνης, Γ. Ευσταθίου, κ.ά.).
Η Πρωτοβουλία Ανέργων Περιστερίου, με εισήγηση του Δ. Παπαδόπουλου.
Η Ελεύθερη Λαϊκή Αντιστασιακή Συσπείρωση (ΕΛ.Λ.Α.Σ.).
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με εισηγήσεις εκπροσώπων του ΝΑΡ (Β. Μηνακάκης) και της ΑΡΑΣ (Δ. Σαραφιανός, Ο. Βλαχόπουλος κ.ά.).
Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, με εισήγηση του συντονιστή του Τ. Σταυρόπουλου.
Η Αριστερή Ανασύνταξη, με εισήγηση του Δ. Κάβουρα και παρέμβαση του Γ. Αρκάδη.
Πανεπιστημιακοί και ερευνητές (Εισήγηση Σ. Μαυρουδέα).
Εκπρόσωποι Λαϊκών συνελεύσεων συνοικιών, συναγωνιστές / -ίστριες από διάφορες πόλεις (Εισήγηση Χρήστου Ιωάννου).
Υπήρξε και ευρεία εκπροσώπηση κοινωνικών-επαγγελματικών κατηγοριών, στρωμάτων και τάξεων. Συμμετείχαν εργάτες, άνεργοι, μισθωτοί ιδιωτικού και δημοσίου, συνταξιούχοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, φοιτητές /-ήτριες και επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, με δραστήρια συμμετοχή νέων.
Η διημερίδα, μέσα από την ανάδειξη και επεξεργασία κομβικών θεωρητικών και πρακτικών προβλημάτων της εποχής και της συγκυρίας, λειτούργησε ως συμβολή στις διεργασίες μετωπικής συγκρότησης του αγώνα του λαού μας για διεκδίκηση Λαϊκής Κυριαρχίας, για απαλλαγή από το όλο πλέγμα δανειακών συμβάσεων, μνημονίων, αποικιοποίησης και κοινωνικού πολέμου, για εναλλακτική διέξοδο της κοινωνίας από την κρίση.
Ως διεκδικήσεις και προτάγματα της μετωπικής συγκρότησης του αγώνα αναδείχθηκαν, με αξιοσημείωτη σύμπτωση απόψεων, τα εξής: Διαγραφή του απεχθούς δημόσιου εξωτερικού χρέους, ανατροπή δανειακών συμβάσεων, μνημονίων κ.ο.κ., εθνικό νόμισμα, έξοδος από την Ε.Ε., εθνικοποίηση με κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών και κομβικών τομέων της οικονομίας, κυριαρχικές-δημοκρατικές-οικονομικές μεταρρυθμίσεις στη βάση της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, αναδιάρθρωση της παραγωγής και αυτοδύναμη ανάπτυξη, ταξικός και πατριωτικός-διεθνιστικός αγώνας, ισότιμες και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με (κατ’ αρχήν) όμοιου επιπέδου οικονομίας χώρες και λαούς, συντονισμός του αγώνα σε διεθνές επίπεδο κ.ο.κ.
Οι συναγωνιστές/-ίστριες που συμμετείχαν στη διημερίδα συνέκλιναν στη συνειδητοποίηση και ανάδειξη της ανάγκης για καταλυτική συμβολή στη θεωρητική θεμελίωση του αγώνα και σε συγκεκριμένα πρακτικά-οργνωτικά βήματα σε κοινωνικό και ιδεολογικοπολιτικό επίπεδο, χωρίς αδιαφανείς χειραγωγήσεις και μικροκομματικές-αρχηγικές κινήσεις. Έτσι, ώστε να νιώθουν οι από πάνω την καυτή ανάσα ενός ανερχόμενου νικηφόρου μετωπικού κινήματος, που θα υπερβεί τον κερματισμό ασύντακτων ομάδων με αλληλοκανιβαλιζόμενους φορείς και συνιστώσες, και με συντεταγμένη αντεπίθεση θα ανατρέψει την καταστροφή που μεθοδεύει το Μαύρο Μέτωπο του καθεστώτος.

Ηχογραφημένες ομιλίες της διημερίδας στο Ε.Μ.Π.

Η σειρά των εισηγήσεων και των τοποθετήσεων που πραγματοποιήθηκαν 
στις 14 και 15/7/12, Πατήστε εδώ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΜΕΤΩΠΟΥ
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Η "αξιοποίηση" άρχισε!!


Τελικά η Αγροτική τράπεζα...αξιοποιήθηκε!!
Το "καλό" κομμάτι  της.
Δηλαδή το...κερδοφόρο!!
Το άλλο...το "κακό"...το ζημιογόνο...
θα το λουστούμε ΕΜΕΙΣ.
Οι φορολογούμενοι. Τα κορόϊδα!!

Γι΄αυτό σου λέω Ξύπνα!!


"Γενική επιδίωξη, όχι άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων,
 όχι άλλοι φόροι".  
Αυτή είναι η ακριβής διατύπωση που συμπεριλαμβάνεται
στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας των
τριών κομμάτων της μνημονιακής συγκυβέρνησης. 
(πηγή: tovima.gr, τελευταία αράδα στο κεφάλαιο Α ).

ΤΗ ΓΑΜΗΣΑΤΕ!

Είναι το πρώτο μέρος της σειράς αποσπασμάτων του “The Fuck-it Point”, ενός ντοκιμαντέρ για τη σκοτεινή πλευρά του πολιτισμού, το γιατί πρέπει να ανατραπεί και γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν τη διάθεση να το κάνουν. Το πρώτο μέρος εστιάζει στην ολιστική θεώρηση του σύγχρονου ανθρώπινου περιβάλλοντος. Να σημειωθεί ότι η παραγωγή του παρόντος ντοκιμαντέρ της “Savage Revival” ολοκληρώθηκε στις 5 Απριλίου του 2012
ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

Τα… Βατερλό του ΔΝΤ και οι εσωτερικές τριβές

Λίγοι οργανισμοί προκαλούν τόσο έντονα συναισθήματα όσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς ότι ελάχιστοι από όσους το μισούν γνωρίζουν ακριβώς τη δράση και το σκοπό του. Η χρηματοπιστωτική κρίση του 2007 έβγαλε το ΔΝΤ από την αφάνεια και το όνειδος προηγούμενων φιάσκων, ενώ η δημοσιονομική του εξασφάλισε αναβαθμισμένο διεθνή ρόλο.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ιδρύθηκε το 1944, όταν εκπρόσωποι 45 χωρών από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν στο Bretton Woods για να θέσουν τις βάσεις μιας νέας οικονομικής τάξης, ελπίζοντας να αποτρέψουν την επανάληψη μιας κρίσης τόσο σοβαρής όσο εκείνη της Μεγάλης Ύφεσης της δεκαετίας του ‘30. Στόχος του ΔΝΤ είναι να προ- ωθήσει τη νομισματική συνεργασία σε διεθνές επίπεδο, να διευκολύνει την ισορροπημένη ανάπτυξη και το παγκόσμιο εμπόριο, να διασφαλίσει τη σταθερότητα των ισοτιμιών και να παράσχει πόρους στα μέλη του που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το ισοζύγιο πληρωμών.

Το πελατειακό κράτος είναι εδώ. Δουλεύει για τον Σάλα

Του Λεωνίδα Βατικιώτη


Σε οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο ολκής εξελίσσεται η πώληση της Αγροτικής Τράπεζας μετά τις ανακοινώσεις της Παρασκευής 27 Ιουλίου από την Τράπεζα της Ελλάδας που επιβεβαιώνουν την φημολογία όλων των προηγούμενων ημερών…

Η μεταβίβαση στην προβληματική Τράπεζα Πειραιώς του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζα (χαρτοφυλάκιο ενήμερων δανείων και τίτλων και σύνολο καταθέσεων), την ίδια ώρα που στο δημόσιο παραμένει το προβληματικό τμήμα της τράπεζας, στην πράξη σημαίνει ότι στους φορολογούμενους και στον κρατικό προϋπολογισμό περνούν νέα βάρη, ενώ στους ιδιώτες περνούν τα έτοιμα κέρδη. Έτσι, η Αγροτική Τράπεζα (που όλο το προηγούμενο διάστημα συνειδητά και σχεδασμενα απαξιώθηκε από τις διορισμένες διοικήσεις της / οικονομικούς δολοφονους, για νά μπορεί σήμερα νά πουληθεί) θυσιάζεται για να βελτιώσει η Τράπεζα Πειραιώς τους δικούς της δείκτες.

Ποιος θα πληρώσει τα δάνεια των κομμάτων από την ΑΤΕ;;;

Αποφάσισαν λοιπόν τα μνημονιακά κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και το αριστερό πρόσημο του μνημονίου (ΔΗΜΑΡ), να χωρίσουν την ΑΤΕ σε δύο κομμάτια. Την «καλή» ΑΤΕ, η οποία περιλαμβάνει (σύμφωνα με αυτά που κυκλοφορούν στα ΜΜΕ), τις καταθέσεις των πολιτών, τα εξυπηρετούμενα δάνεια και την αγροτική γη που είναι υποθηκευμένη και η οποία «καλή» ΑΤΕ θα δοθεί στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και την «κακή» ΑΤΕ, η οποία περιλαμβάνει τα δάνεια που είναι επισφαλή και δεν πρόκειται να αποπληρωθούν, κάποιες θυγατρικές της ΑΤΕ και φυσικά τα δάνεια των κομμάτων.
Την κακή λοιπόν ΑΤΕ θα την φορτωθούμε εμείς οι απλοί πολίτες και οι ζημιές της θα…. καλυφθούν από τις δικές μας περιουσίες και τα εισοδήματά μας.

Μια ματιά στο μέλλον…


 Του Δημήτρη Μυ

Τον Γενάρη του 2010 το Ποντίκι είχε δημοσιεύσει μια πρόβλεψη- εκτίμηση του αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Πληροφοριών (National Intelligence Council για το προς τα που πηγαίνει ο κόσμος και πως ενδεχομένως θα είναι μέχρι το 2025. Μπορεί να μην έχει περάσει ικανός χρόνος από τότε, ωστόσο, διαβάζοντας κάποιος τις «προβλέψεις» όλο και κάτι περισσότερο αντιλαμβάνεται από αυτά που (μας) συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα. Το κείμενο είναι εκτενές, όμως, αξίζει τον κόπο (του διαβάσματος)..
Πως θα είναι ο κόσμος σε δεκαπέντε χρόνια από σήμερα; Το ερώτημα, πέρα από τη γοητεία που ασκεί στους κοινούς θνητούς έχει ιδιαίτερη σημασία για αυτούς που παίζουν στο «μεγάλο παιχνίδι» και μάχονται για ισχύ και κυριαρχία στην παγκόσμια σκακιέρα. Αυτοί ακριβώς, έχουν ένα λόγο παραπάνω, να ρίξουν μια ματιά στο παγκόσμιο τοπίο του μέλλοντος.

Η κυβέρνηση πήρε ξεκάθαρη θέση. Θέση να πάρουν τώρα και όλοι οι εργαζόμενοι

Η Τρόικα εσωτερικού, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, συνεχίζουν και κλιμακώνουν  τη μνημονιακή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων. Η προεκλογική «επαναδιαπραγμάτευση» του Μνημονίου δεν ήταν τίποτα άλλο από την προσπάθεια να περάσουν τα άγρια αντεργατικά μέτρα πιο εύκολα.  Η «νέα» συν-κυβέρνηση ξεπουλάει όσο-όσο όλη τη δημόσια περιουσία, όλο το δημόσιο πλούτο! ΑΤΕ- θυγατρικές, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, φυσικό αέριο, λιμάνια, κ.ο.κ
Τι σημαίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις
·       νέα βάρη για τους εργαζόμενους
·       δώρο στους πολυεθνικούς ομίλους, χωρίς να επενδύσουν ούτε ευρώ, μεγάλων επιχειρήσεων, από τις οποίες θα αποκομίσουν κέρδη εκατομμυρίων
·       περικοπή  θέσεων εργασίας
Ειδικότερα ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ σημαίνει:
·       παράδοση στο ιδιωτικό τραπεζικό κεφάλαιο του υποθηκευμένου  70% της αγροτικής γης
ακόμα μεγαλύτερα ληστρικά επιτόκια δανεισμού, άμεσες κατασχέσεις και πλειστηριασμοί ακινήτων
η ενίσχυση των αγροτών και των συνεταιριστικών τους οργανώσεων, οι επιδοτήσεις από την ΕΕ καθώς και το υγιές χαρτοφυλάκιο των δανείων παραδίδονται στα χέρια των ιδιωτικών τραπεζών και των τοκογλύφων

ΠΑΚΕΤΟ ΣΟΚ 15 ΔΙΣ (3 + 12) ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ!

 ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ’13 ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ!

 

ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!

 
Άναυδοι και αποσβολωμένοι απέμειναν οι πολίτες μόνο με το άκουσμα των διαφόρων παραλλαγών μέτρων που θα συμπεριλαμβάνονται στο «πακέτο-σοκ» των 15 δισ. ευρώ της κυβέρνησης και της τρόικας.
Δε χωράει καμιά αμφιβολία ότι ένα τέτοιο πακέτο βόμβα θα δώσει τη χαριστική βολή στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Πολλοί έγκυροι σχολιαστές λένε ευθέως ότι ένα τέτοιο πακέτο δεν πρόκειται να ψηφιστεί στη Βουλή, αλλά και αν ψηφιστεί, δεν πρόκειται να εφαρμοστεί στην πράξη!
Για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών παραθέτουμε, χωρίς κρίσεις και σχόλια, επίκαιρο ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες.
ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΗΔΗ ΨΑΛΙΔΙΣΜΕΝΟΥ 13ου ΚΑΙ 14ου ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Phoenix Capital: Το τέλος της Ευρωζώνης πλησιάζει…

 Θα ξεκινήσει από τις τράπεζες, οι οποίες θα εκραγούν! – Συστημικός ο κίνδυνος από τα απαγορευτικά επίπεδα μόχλευσης – Πως θα έρθει η κατάρρευση…

Για τον κίνδυνο κατάρρευσης του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, γεγονός που θα σημάνει αυτόματα την απόλυτη καταστροφή για τον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κλάδο προειδοποιεί η Phoenix Capital.
Τι μπορεί όμως να προκαλέσει την κατάρρευση των ευρωπαϊκών τραπεζών; Τα αυξημένα επίπεδα μόχλευσής τους, εξηγεί στην τελευταία έκθεσή του ο οίκος.
Σύμφωνα με τη Phoenix Capital, ο κίνδυνος που εγείρουν τα επίπεδα μόχλευσης των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι πλέον συστημικός.
Μάλιστα ο οίκος αναλύει στην έκθεσή του το εξής παράδειγμα, ώστε να τεκμηριώσει επαρκώς τα νέα του ευρήματα :

ΠΕΡΙ ΣΤΡΑΤΟΥ

συνθηματα σε τοιχους
 

Είμαστε όλοι μετανάστες

Του Πέτρου Αργυρίου
(περισσότερα για το συγγραφέα στο προσωπικό του blog  Αγρια Ζωα)

Είμαστε όλοι μετανάστες.
Αυτό δεν είναι κάποιο από τα αγαπημένα λαϊκίστικα συνθήματα της αριστεράς. Δεν είναι σύνθημα. Είναι μια ιστορική πραγματικότητα που τείνουμε να ξεχνάμε καθώς είμαστε ένας λαός σκοπίμως λοβοτομημένος με τα κέντρα της ιστορικής μνήμης του να έχουν πειραχτεί. Μπορεί να διαφωνείτε με τον όρο λαός, ελπίζω όμως να συμφωνήσετε με το ανιστόρητο της κατάστασής του.
Γιατί οι Έλληνες είναι ένας λαός μεταναστών. Είναι βαρύ να χαρακτηρίζεις ένα έθνος μεταναστών ξενοφοβικό, όχι γιατί κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβαίνει αλλά γιατί κάτι τέτοιο, στο βαθμό που συμβαίνει, δείχνει την ορθότητα της πρώτης διατύπωσης: Οι Έλληνες μοιάζουν με παλιά κασέτα που έχει σβηστεί πολλαπλές φορές και έχει πολλαπλές εγγραφές. Εξ’ ου και η παραγόμενη κακοφωνία τους σε όλα τα επίπεδα της ζωής τους.