#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Του ΕΥΤΥΧΗ ΜΠΙΤΣΑΚΗ*
Από Θεού άρξασθε: Κρίση παγκόσμια, δομική. Ελληνική ιδιομορφία: η χώρα εκποιείται από τους πολιτικούς εκπροσώπους της αστικής τάξης μας (κομπραδόρικης, υποτελειακής, εθνοπροδοτικής).
(…) Ποια δύναμη μπορεί να οργανώσει και να καθοδηγήσει το κίνημα αντίστασης στο νέο καθεστώς υποτέλειας, με προοπτική τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της χώρας; Προφανώς: Η Αριστερά! Ποια Αριστερά; Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες, διάσπαρτες αριστερές δυνάμεις.
Η καταστροφή προχωρεί με επιταχυνόμενους ρυθμούς. Στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν ξεσπάσματα των αγανακτισμένων. Θα μπορέσει η Αριστερά να συμβάλει στη μετατροπή του αυθόρμητου σε συνειδητή δράση με καθορισμένο στρατηγικά στόχο; Ποιος θα έπρεπε να είναι αυτός ο στόχος;
Σήμερα η αστική τάξη μας, «από κοινού συμφέροντος με τους εκπροσώπους του ευρωπαϊκού-διεθνικού κεφαλαίου», έχει αποδεχτεί ένα νέο καθεστώς υποτέλειας: Εκποίηση της εθνικής ανεξαρτησίας, εκποίηση του δημόσιου πλούτου, αστική δημοκρατία που μεταλλάσσεται σε αυταρχική, εντολοδόχο ξένων δυνάμεων.
Νέο ΕΑΜ λοιπόν; Λέγεται και αυτό. Όμως, ας το ξαναπώ: κανείς Άρης δεν θα πάρει σήμερα το καριοφίλι του ν’ ανέβει στο Βελούχι. Τότε κυρίαρχο ήταν το εθνικό. Το ταξικό δευτερεύον, λειτούργησε στα πλαίσια του εθνικού. Σήμερα, κυρίαρχο είναι το ταξικό. Το εθνικό αναδύεται ως παράγωγη αντίθεση. Η άρση αυτής της αντίθεσης προϋποθέτει την άρση της κυρίαρχης. Σήμερα, σε σύγκρουση με τον αντιδραστικό εθνικισμό και τον αναδυόμενο νεοφασισμό, η Αριστερά οφείλει να προτάξει το σύνθημα για ένα νέο, διεθνικό πατριωτισμό. «Θέλουμε ελεύθερη εμείς πατρίδα και πανανθρώπινη τη λευτεριά» τραγουδούσαμε πριν από 70 χρόνια ΕΠΟΝίτες και ΕΑΜίτες. Πανανθρώπινη λευτεριά σήμαινε τότε, έστω και αν δεν λέγονταν ρητά, το κοινό κομμουνιστικό μέλλον της ανθρωπότητας.

«ΕΙΔΙΚΟΙ» ΑΝΘΡΩΠΟΙ


«Το Ανώτατο Συμβούλιο της Ελληνικής Αστυνομίας έκρινε ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, είκοσι εννέα (29) Ταξιάρχους Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Υποστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα (30) ημέρες».
Τουτέστιν, άνθρωποι 50 έως 55 χρονών και κάποιοι μικρότεροι από 50, θα βγουν στη σύνταξη, θα έχουν πολλά χρόνια μπροστά τους να την απολαύσουν, θα προλάβουν να πάρουν και το εφάπαξ τους, ενώ αρκετοί άλλοι θνητοί πεθαίνουν πριν αποφασιστεί η εκταμίευσή του. Οι Φύλακες, είναι ξεχωριστοί άνθρωποι. Φυλάνε το κράτος και τους ηγέτες.

Χαράτσι κι ό.τι κάτσει

Μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ θα εισπραχτεί και φέτος το ειδικό τέλος ακινήτων. Η κυβέρνηση εξέτασε το ενδεχόμενο οι μισοί πολίτες να πληρώσουν το χαράτσι μέσω του λογαριασμού του ρεύματος και οι άλλοι μισοί μέσω του λογαριασμού του νερού αλλά αυτό αποκλείστηκε επειδή υπήρχε κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.
Για το ειδικό τέλος ακινήτων θα υπάρξουν τελικά πέντε διμηνιαίες δόσεις πληρωμής –και όχι δυο-, οπότε όσοι έχουν την τύχη να τους κατασχεθεί το σπίτι σε τρεις μήνες δεν θα πληρώσουν τις υπόλοιπες δόσεις.
Η πρώτη δόση θα περιλαμβάνεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ που θα αποσταλεί στους φορολογούμενους στο τέλος Ιουλίου, ώστε να έχουν τα χρονικά περιθώρια να πλακωθούν στις κλοπές πορτοφολιών στις διακοπές τους για να την πληρώσουν.
Φέτος, οι πολίτες δεν θα έχουν –όπως πέρσι- την δυνατότητα να πληρώνουν μόνο τον λογαριασμό του ρεύματος και όχι το χαράτσι, οπότε δεν θα πληρώσουν τίποτα από τα δυο και θα βγουν ακόμα πιο κερδισμένοι.

Ούτε που φαντάζονται την φρίκη που θα ζήσουν...

Παίζουν με την λογική μας, παίζουν με την υπομονή μας και σαν ανάλγητοι ξεδιάντροποι συνένοχοι δολοφόνων, παίζουν και με την ζωή μας… Και παίζουν για το κέρδος των αφεντάδων τους..., πρεζόνια της εξουσίας που ζούνε με την υπόσχεση πως θα πάρουν την δόση που ποθούν... Σαπρόμυαλοι κι ανίκανοι που βολεύονται πετώντας μία πατρίδα κι έναν λαό στις δεξαμενές της κρεατομηχανής της Νέας Τάξης...

«Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα…», αλλά και αδίστακτοι συνεργοί εκείνων που μας θέλουν πειραματόζωα στην κλούβα, δεν μπορούν να διανοηθούν πως η βία που ασκούν μόνο με μεγαλύτερη βία θα αντιμετωπισθεί στο τέλος. Άλλους από εμάς τους έχουν ναρκώσει, άλλους τους ξεγελάνε χαρίζοντάς τους αστραφτερά μπιχλιμπίδια, άλλους πάλι τους έχουν «πείσει» μέσα από τους συνεχείς εκβιασμούς και τις απειλές τους. Μα κάποιοι τους ξέφυγαν κι είναι αυτό το σπουδαίο εκείνο γεγονός, που θα οδηγήσει τους υπανθρώπους θρασείς υπαλλήλους και τα απάνθρωπα αφεντικά τους στο τέλος εκείνο που τους αξίζει.


Ετσι μοιάζει η Δημοκρατία…

Η Ιστορία αιώνες ειναι ίδια.
Οι Λαοί πεινούν,εξεγείρονται,διεκδικούν.
Απο την άλλη μεριά οι άρχοντες, χορτασμένοι και ψεύτες, ανελέητοι για μια μπουκιά ακόμα.
Στη μέση οι πραίτορες, πάνοπλοι και έτοιμοι να σκοτώσουν τον πεινασμένο, για του αφέντη το φαί…

 

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ!

Ας βγούμε από το ευρώ και ας σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές. Και ας πεινάσουμε όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι ξένοι και οι έλληνες δοσίλογοι των καναλιών.
Όλοι λένε ότι θα σταματήσουν να γίνονται εισαγωγές, αλλά έκατσε κανείς από εσάς να σκεφτεί τι ακριβώς εισάγουμε και τι ακριβώς να πάψει να έρχεται στην Ελλάδα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
-Θα σταματήσουμε να εισάγουμε αυτοκίνητα. Τότε να δείτε κλάμα που θα ρίξουν Γερμανοί και Γάλλοι που δεν θα ξαναπουλήσουν ούτε ένα αυτοκίνητο τα επόμενα χρόνια.

Ας Πεθάνουμε Αντάμα

Τρεις μνημονιακές κυβερνήσεις.
Δυόμισι χρόνια αυξανόμενης Εξαθλίωσης των Ελλήνων.
Συνεχώς παραχωρούμενης Εθνικής Κυριαρχίας.
Αυτή είναι η Πατρίδα μας. 
Σε αυτήν Ζούμε ΕΜΕΙΣ.

Ναι...
Είμαστε ΕΜΕΙΣ που λησμονήσαμε ΟΛΕΣ
τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Τα γαλάζια σου πρόβατα…

Σήμερα θα γίνω κακός. Είδα TV κατά λάθος και δαιμονίστηκα. Μπήκε μέσα μου μια παρουσιάστρια. Σφήνωσε κιόλας και δε βγαίνει… άστα. Θα τα ψάλλω στους νεοδημοκράτες, μπας και εξορκίσω το κακό.
Γαλάζιο γίδι ξέρω ότι παρόλο που πονάς, σ αρέσει κατά βάθος. Αφού αυτά ψήφισες. Αποκεφαλισμό και γδάρσιμο. Δεν ψήφισες αυτά, ψήφισες να μείνουμε στην ΕΕ; Αμ δεν βλέπεις τα ψιλά γράμματα στο ψηφοδέλτιο, γι αυτό την πάτησες. Για να σου κάνουν τη χάρη να σε κρατήσουν σκλάβο στην Ευρωζώνη, θα σου στοιχίσει. Να μην σου κάνουν μια οριζόντια περικοπή, να σου κόψουν το λαιμό; Αν σε περιέκοβαν κάθετα, θα σου έκοβαν κανένα αυτί ή καμιά μύτη, τώρα πάει κι ο λαιμός κι ο μισθός.
Σαμαρά δεν ήθελες; Πλήρωνε τώρα. Τι θα πει δεν έχεις λεφτά, ρε νεοδημοκράτη; Να βρεις. Ο Αντώνης είναι ακριβός. Γιατί στοιχίζει τόσο; Γιατί η βλακεία χρεώνεται εξτρά, όπως με το Γιωργάκη. Αλλά μη στενοχωριέσαι, θα διαπραγματευτεί. Χα, χα, χα. Εντάξει, είπα να πω ένα αστείο, να σου φτιάξω το κέφι.
Το πάλεψε πάντως ο Τόνι. Σήκωσε το χέρι στην Αθήνα, για του δώσει η Μέρκελ από το Βερολίνο άδεια να την προσκυνήσει. Τι να κάνει κι αυτός; Τόσο κόπο έκανε να γίνει πρωθυπουργός, τόσους κορόιδεψε. Να τα χαλάσει όλα για μια διαπραγμάτευση;

Πειράματα

Το πείραμα του Μίλγκραμ είναι ένα από τα πιο γνωστά αντιδεοντολογικά πειράματα της ψυχολογίας, ουσιαστικά μια «φάρσα» που ξεγύμνωσε την ανθρώπινη ψυχή. Το 1961, ο είκοσι εφτάχρονος Στάνλει Μίλγκραμ, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο Γέιλ, αποφάσισε να μελετήσει την υπακοή στην εξουσία. Είχαν περάσει λίγα μόνο χρόνια από τα φρικτά εγκλήματα των Ναζί και γινόταν μια προσπάθεια κατανόησης της συμπεριφοράς των απλών στρατιωτών και αξιωματικών των SS, οι οποίοι είχαν εξολοθρεύσει εκατομμύρια αμάχων. Η ευρέως αποδεκτή εξήγηση -πριν το πείραμα του Μίλγκραμ- ήταν η αυταρχική τευτονική διαπαιδαγώγηση και η καταπιεσμένη -κυρίως σεξουαλικά- παιδική ηλικία των Γερμανών.
Όμως ο Μίλγκραμ ήταν κοινωνικός ψυχολόγος και πίστευε ότι αυτού του είδους η υπακοή -που οδηγεί στο έγκλημα- δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα μόνο της προσωπικότητας, αλλά περισσότερο των πιεστικών συνθηκών.
Και το απέδειξε κάνοντας τη «φάρσα» του.

ΑΚΡΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Πολύ συζήτηση έχει γίνει σχετικά με το ποια θεωρούνται «άκρα» στο σημερινό πολιτικό ή μάλλον καλύτερα, κοινοβουλευτικό σύστημα. Το ένα άκρο είναι γνωστό. Πρόκειται για τη συμμορία της Χρυσής Αυγής. Κανονικό παρακράτος με τις ευλογίες του κράτους μαχαιρώνει και τρομοκρατεί.
Το άλλο άκρο προσπαθεί διαρκώς να κρυφτεί μέσα σε αριστερά σοκάκια, αλλά δεν τα καταφέρνει. Πρόκειται για τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη. Η Χρυσή Αυγή και η ΔΗΜΑΡ έχουν χρησιμοποιήσει κοινές πρακτικές για να κερδίσουν τη θέση τους στη Βουλή, ενώ ταυτόχρονα κάνουν τα πάντα για να στηρίξουν την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων.
Η Χρυσή Αυγή προεκλογικά έκανε delivery σε ηλικιωμένους αποσπώντας τη συμπάθεια διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, ενώ εξασφάλιζε και τη σιωπηλή συμπαράσταση των ελληνικών ΜΜΕ. Η ΔΗΜΑΡ από την πλευρά της, έκανε delivery αντιμνημονιακών υποσχέσεων σε ψηφοφόρους μέσης και μεγάλης ηλικίας, με ικανοποιητικό επίπεδο μόρφωσης, που κατά βάση ήθελαν να εμφανίζονται στην κοινωνία ως «προοδευτικοί», αλλά στην ουσία έτρεμαν στην ιδέα να απομακρυνθεί η Ελλάδα από την «ασφάλεια» της Μέρκελ και του ΔΝΤ.

Η μεγάλη απόδραση των Βούρλων (Βίντεο)

Στις 17 του Ιούλη 1955 μίλησε η αδάμαστη ψυχή των κομμουνιστών. Είκοσι επτά βαρυποινίτες σύντροφοι, φορώντας στραβά το καπελάκι τους, μέρα μεσημέρι, δραπέτευσαν από τις φυλακές των Βούρλων στον Πειραιά, πραγματοποιώντας την πιο μεγάλη, την πιο συναρπαστική, την πιο μυθιστορηματική απόδραση όλων των εποχών στην Ελλάδα. Οι φυλακές των Βούρλων ήταν υψίστης ασφαλείας και πολύ καλά φρουρούμενες.

Η πραγματικότητα

Στην πραγματικότητα, συνέβη το εξής:

Γύρω στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η πολιτικο-οικονομική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προέβη σε ένα μεγάλης έκτασης στρατηγικό σχέδιο.Το σχέδιο αυτό περιελάμβανε τρεις βασικούς τομείς:α) τον έλεγχο στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις πολιτικές τους

β) τον έλεγχο στα πολιτικά κόμματα της λεγόμενης Αριστεράς
γ) τον έλεγχο πάνω στους διανοούμενους

Δηλαδή:


α) τον έλεγχο πάνω στην οργάνωση της εργατικής τάξης

β) τον έλεγχο πάνω στις κομματικές "εναλλακτικές" στο ευρωπαϊκό πολιτικο-οικονομικό σύστημα
γ) τον έλεγχο πάνω στην κοινωνικο-πολιτική ιδεολογία των διαθέσιμων εναλλακτικών

Στόχος του σχεδίου αυτού ήταν ο απόλυτος εγκλωβισμός των πολιτών της Ευρώπης στην κυρίαρχη τάξη πραγμάτων σε περίπτωση σφοδρού κλυδωνισμού του συστήματος.

Η ζάλη των τάξεων

 
              Η ζάλη των τάξεων ( Συμπόσιο στο “Παγκακι”)

πηγή : Διογενης ο σκυλος
Σάββατο απόγευμα, φίλος κάθεται με έναν ξάδερφό του στο “Παγκάκι” στο Κουκάκι, ένα καφενείο – κολεκτίβα εργασίας, όπως γράφει κι ο κατάλογος, και πίνουν τσίπουρα.
Μας προσκαλεί ο φίλος να καθίσουμε μαζί τους. Μετά τις συστάσεις, τις κουβέντες για τις ψηλές θερμοκρασίες του Ιουλίου, και μπόλικο χαβαλέ, κι αφού τα πρώτα καραφάκια αδειάζουν, ο ξάδερφος κάνει αστειάκια του στιλ “Και πώς παραγγέλνει κάποιος σε αυτό εδώ το μέρος;”, “Ποιος απ’ όλους είναι δηλαδή ο υπεύθυνος να μου πάρει παραγγελία;”, και “Πώς λειτουργεί το σύστημα εδώ;”.

Όζον… ψηλά κι αγνάντευε 2

Της Βάλιας Μπαζού

 Σε σήριαλ, με τίτλο που αν και πειραγμένος παραπέμπει ευθέως στην γνωστή λαϊκή παροιμία ΧΨΑ,  έχει μετατραπεί η παντελής ακινησία που παρατηρείται όλο αυτό το διάστημα που το όζον μας «σφυροκοπεί» καθημερινά.
Και  είναι, τουλάχιστον, κωμικοτραγικό την ίδια ώρα που ο φονικός ρύπος σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο το υπουργείο Περιβάλλοντος να μην κρατά ούτε τα προσχήματα και να πέφτει από τη μια γκάφα στην άλλη.
Για παράδειγμα, αντί για μέτρα περιορισμού της χρήσης των αυτοκινήτων όπου αυτό θα ήταν αναγκαίο, οι αρμόδιοι αποφάσισαν την παύση του δακτυλίου από τις 16 Ιουλίου και όχι από την 1η Αυγούστου…