#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Αυτή είναι η Δημοκρατία της ΕΕ


axinosp

2013 δυσάρεστες εκπλήξεις στο νέο προϋπολογισμό

Μπορεί ο αριθμός να είναι υπερβολικός, όχι όμως και οι νέες δαπάνες που καλείται να προσδιορίσει το οικονομικό επιτελείο στη σύνταξη του προϋπολογισμού του 2013, καθώς τα ισχύοντα μέτρα φαίνονται (για άλλη μια φορά) ανεπαρκή. Με την παράταση του χρόνου προσαρμογής στον αέρα, τα πρόσθετα μέτρα καλούνται να καλύψουν νέα κενά δισεκατομμυρίων.

Το β μνημόνιο προβλέπει και πρόσθετα έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ, για την περίοδο 2013-2015, από την πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά, αν αποτύχει η προσπάθεια, η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να τα εισπράξει από νέους φόρους.Η εξέλιξη αυτή θα επιδεινώσει περαιτέρω την οικονομική κατάσταση νοικοκυριών και επιχειρήσεων και θα φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την κυβέρνηση, η οποία πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχει θέσει ακόμα ζήτημα επιμήκυνσης ή επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης, φοβούμενη την άκαμπτη στάση της τρόικας και των εταίρων-δανειστών μας.Σε ποια Ευρώπη;

 Νίκος Βραχασωτάκης

Η λειτουργικότητα ενός κράτους δεν κρίνετε από το πόσο καλά τα πάει με τους αριθμούς, και από το κατά πόσο πιάνει τους ''στόχους'' και άλλα τέτοια κλισέ. Ένα κράτος κρίνετε από το πως διαχειρίζεται την φτώχεια και από το κατά πόσο περιθάλπει τους αρρώστους του.

Καθημερινά στην Αθήνα βλέπω πεταμένους ανθρώπους στον δρόμο, άλλοι ναρκομανείς, άλλοι άστεγοι φαινόμενο που μέρα με την μέρα παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Άνθρωποι που πολλές φορές ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία έχουν έρθει αλλά δεν μπορούν να έχουνε μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτό το κράτος που τιμωρεί αυστηρά την λάθος επιλογή.

Η κοινωνία επιστρέφει στην αριστερά;

Του Σταύρου Κωνσταντακόπουλου

Σχεδόν όλοι θα συμφωνούσαν ότι ο χώρος της Αριστεράς χαρακτηρίστηκε τα τελευταία προ-μνημονιακά χρόνια απόφαινόμενα απομαζικοποίησης. Υπήρξαν, βεβαίως, σύντομες περίοδοι που αυτή η απομαζικοποίηση έμοιαζε να μην είναι τόσο έντονη και η ερημία των ανθρώπων της Αριστεράς να αναιρείται. Μόνο που επρόκειτο ακριβώς για σύντομες περιόδους και συνήθως η προσέλευση του μεγάλου αριθμού αφορούσε συγκεκριμένους στόχους.

Από τη στιγμή που οι στόχοι αυτοί έπαυαν να υπάρχουν, έχοντας εκπληρωθεί ή διαψευσθεί, τα πράγματα επανέρχονταν στην παλιά τους ροή και οι άνθρωποι της Αριστεράς ξαναγίνονταν σχετικά λίγοι. Οι αιτίες που προτάθηκαν για να εξηγήσουν το παραπάνω φαινόμενο ήσαν αρκετές.

Σχολή για Τσάρους της Οικονομίας.Λειτουργεί στην Αθήνα…

Είναι κάτι συμπτώσεις σ΄αυτό το τόπο που βγάζουν μάτι. Τουλάχιστον τρείς υπουργοί Οικονομικών, μοιραία πρόσωπα, στις κυβερνήσεις,
που μας φέρανε στο σημερινό χάλι με το έλλειμμα, τη τρόικα, το ΔΝΤ τα μνημόνια, την ύφεση, την φτώχεια και τις αυτοκτονίες και που πάνε πάλι να μας…..σώσουν, δεν είναι μόνο καθηγητές με τρανταχτά χαρτιά.

Βγήκανε και από την ίδια πολιτική μήτρα εφαρμόζοντας κατά γράμμα τη συνταγή των αγορών.


Πρόκειται για καθαρόαιμους φιλελεύθερους ή «γενίτσαρους» της οικονομικής σκέψης, με αριστερή αφετηρία, που μας ήρθαν πεσκέσι από το Σίτι η βρήκαν το δρόμο τους στις αγορές μέσα από καταστάσεις που προσκύνησαν.

 Κοινό σημείο αναφοράς τους μέχρι σήμερα είναι –φανερά- η θητεία τους και η συνεισφορά τους στο ΣΟΕ (Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων) του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, το «lobby» που αξιοποιήθηκε κυρίως από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 για να «πατεντάρει» τον επόμενο τσάρο της οικονομίας.

 Γ. Αλογοσκούφης, καθηγητής Οικονομικών στο Σίτι του Λονδίνου (τώρα διδάσκει στην παλιά Εμπορική), υπεύθυνος του ΣΟΕ τις μέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη το ’90, η οποία δεν πρόλαβε όμως να κάνει όλα όσα της πρότεινε (με εξαίρεση ίσως μόνο τα λεωφορεία πίσω στους νοικοκυραίους).

Live and let Die

Του Πέτρου Αργυρίου 
 
Μην αυτοκτονείτε ρε. Ποιος θα δουλέψει στις φάμπρικες; Η Σάλεχ; Την Αλ Σάλεχ, ή μάλλον τη μέθοδο της την γνωρίζω. Σειρήνα του ΠΑΣΟΚ, εμφανίζεται στα κοινωνικά μέσα και ενίοτε διατυπώνει ερωτήσεις με αφέλεια μωράς παρθένας. Άλλοτε απλά συνθηματολογεί σίγουρα πέρα και έξω από τα όρια της αστικής ευγένειας που η ίδια επιμένει πως τη χαρακτηρίζει. Χρησιμοποιώντας συνθήματα όπως: «Γελοία, θλιβερά ανθρωπάκια. Τα βάζουν με τον Κουβέλη επειδή δεν είναι ανεύθυνος και ψεύτης.» (http://www.facebook.com/afroditealsalech). Ή το περίφημο «Πάρτα και πάλι που θες να μου σώσεις την αξιοπρέπεια καταδικάζοντας με στη φτώχεια και στη δυστυχία» με εικονογράφηση μια σταυρωμένη μούντζα.
Η Σάλεχ όλα αυτό το διάστημα έχει μετατρέψει την προσωπική της ιστοσελίδα στο FB σε μια συσκευή προπαγάνδας που στόχο έχει να αποπροσανατολίζει όσους την παρακολουθούν από τα μείζονα κοινωνικοπολιτκά ζητήματα.

Η ΕΕ είναι μια αυτοκρατορία και οι αυτοκρατορίες οδηγούν σε πόλεμο

 

από presseurop
   Περίληψη – Μετάφραση Ελπινίκη Καρακώστα
 
Συχνά ακούμε ότι η ΕΕ έχει φέρει την ειρήνη στην Ευρώπη. Ωστόσο ο ιστορικός Thierry Baudet πιστεύει το αντίθετο.

Υποστηρίζει ότι όσο τα κράτη παραδίδουν περισσότερη εθνική κυριαρχία τόσο θα πλησιάζουν στη σύγκρουση. Οι Ευρωπαϊστές διατείνονται ότι ο εθνικισμός οδηγεί σε πόλεμο. Ευγενής στόχος της ΕΕ είναι η διατήρηση της ειρήνης; συνθήκη τόσο σπουδαία για την οποία αξίζει το όποιο έλλειμμα δημοκρατίας χαρακτηρίζει σήμερα την ΕΕ. Για τον Baudet ο εθνικισμός δεν οδηγεί σε πόλεμο, το αντίθετο η τάση να επιβληθούν επαχθείς κανόνες στους πολίτες οδηγεί σε πόλεμο. Ο Φασισμός και ο Ναζισμός χτίστηκαν επάνω στην προσπάθεια να δημιουργηθεί μια ενιαία Ευρώπη. Αν κατάφερνε η Ευρώπη να αγγίξει κάποιου είδους πολιτική ενότητα θα κατάφερνε για μια ακόμη φορά να επεκτείνει τη δύναμη της στον υπόλοιπο κόσμο.

NO PASSARAN!!! - Στις 17 Ιουλίου 1936 ξεκινά ο Ισπανικός εμφύλιος
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - Έκκληση να μην περιληφθεί το τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ κκ. ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ Α. ΣΑΜΑΡΑ, Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟ, Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΗ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗ ΔΕΗ
 
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Κύριοι πολιτικοί αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ,

 ως εργαζόμενοι στη ΔΕΗ (την Επιχείρηση του Ελληνικού λαού) που εκ των πραγμάτων γνωρίζουμε πολύ καλά το τραγικό σημείο στο οποίο έχει φτάσει (και το γιατί) σας απευθύνουμε έκκληση αγωνίας να μην ξαναμπεί το ειδικό τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και να μην χρησιμοποιηθεί και πάλι η ΔΕΗ, γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος και η αποστολή της, ως φοροεισπράκτορας.
Κύριε πρωθυπουργέ
Κύριοι πολιτικοί αρχηγοί

Οι οικονομικοί δολοφόνοι του λαού μας και εμείς


 Του Γ. Γ.   Aπο: Βαθύ Κόκκινο
Αυτή η κυβέρνηση των οικονομικών δολοφόνων του λαού μας συγκροτήθηκε με κύριο στόχο –σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις της- την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

Επειδή κάποια έχουν μικρή μνήμη να θυμίσουμε κάποιους από τους στόχους που έθεταν Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης, στην προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων που σήμερα συγκυβερνούν:


Ρεζίλι έγινε ο γκαουλάιτερ Φούχτελ στην Κρήτη

Την προηγούμενη Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012 για πρώτη φορά ο Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, επισήμως ομοσπονδιακός υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας κι ανεπισήμως γκαουλάιτερ του Τέταρτου Ράιχ στην Ελλάδα, …τα χρειάστηκε. Ως τότε πουθενά δεν είχε εκδηλωθεί κάποια αξιοσημείωτη αντίδραση εναντίον του. Μόλις την Δευτέρα για παράδειγμα παρακολούθησε εντελώς απερίσπαστος στην Πτολεμαΐδα συνέδριο με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τίτλος του: «Μετάβαση: η ώρα μετά την εξάντληση του λιγνίτη». Το συνέδριο διοργανωνόταν από το δίκτυο ενεργειακών δήμων, το γερμανικό προξενείο και το γερμανικό Ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ, το οποίο πρόσκειται στο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας (SPD). Ανάλογα συνέδρια και ημερίδες διοργανώνονται κατά δεκάδες στη βόρεια Ελλάδα, όπου υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες πρώην μετανάστες στη Γερμανία – υπάρχει δηλαδή πρόσφορο έδαφος, με την παρουσία του Φούχτελ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

  Το βίντεο αυτό είναι παλαιότερο , αλλά σήμερα με τις επικείμενες “αξιοποιήσεις” των εταιριών ύδρευσης της χώρας μας, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Ο κύριος που μιλάει, είναι ο γενικός διευθυντής της αθλιότερης εταιρίας του κόσμου, της Nestle, της εταιρίας που έχει καταστρέψει τις χώρες του τρίτου κόσμου με τα παιχνίδια που κάνει με το κακάο και τον καφέ.
Ο κυνισμός του κυρίου αυτού, που παρομοιάζει τους ανθρώπους με αγελάδες που θέλουν πότισμα (προφανώς για να του δώσουν γάλα), δείχνει τις απόψεις της παγκόσμιας ελίτ για το νερό.
Αν έχετε κι εσείς την “ακραία” άποψη ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό στο οποίο πρέπει να έχουν όλοι πρόσβαση, δέιτε το βίντεο αυτό μήπως και “συνετιστείτε”…
…και μετά σκεφτείτε αν πρέπει να επιτρέψουμε να “αξιοποιηθούν” οι εταιρίες ύδρευσης.
Καμαρώστε τον:

Το Σύνταγμα της χώρας έχει de facto καταλυθεί…

 Πέτρος Χασάπης
Θα πρέπει τελικά να έχουμε πάθει ομαδική παράκρουση όλοι μαζί. Ένδεκα εκατομμύρια Έλληνες καθόμαστε και ανεχόμαστε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο πλέον λειτουργεί και ασκεί εξουσία σε βάρος μας παράνομα και αντισυνταγματικά. Φυσικά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεν είναι νομικοί και κυρίως συνταγματολόγοι, αλλά και εκείνοι οι λίγοι που υπάρχουν σιωπούν, μέχρι να θιγούν τα προνόμιά τους.
Μήπως είναι άραγε ψέματα ότι κάθε μέρα η ίδια η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει πως οι δανειστές (τρόϊκα) δεν δέχονται το ένα ή το άλλο; Χθες μόλις δεν μας είπαν ότι η τρόϊκα επέβαλε και πάλι το χαράτσι για…. τα ακίνητα στον λογαριασμό της ΔΕΗ ενώ η κυβέρνηση δεν ήθελε; Σήμερα πάλι δεν μας είπαν ότι θα προσπαθήσουν να βρουν ισοδύναμα αλλά δεν είναι σίγουροι ότι η τρόϊκα θα τα εγκρίνει  κ.λ.π.; Κάνουμε μήπως λάθος;

Καλή δύναμη, κορόϊδα!!


Αύριο θα συναντηθούν οι τρεις αρχηγοί.
Μπορείς να τους πεις και αγία τριάδα.
Γιατί όχι και Αρχιερείς.


Θα συναντηθούν με ένα σκοπό.
Να συμφωνήσουν στο νέο πρόγραμμα Βαρβαρότητας.  
Στις Θυσίες που θα υποβληθούν οι Ιθαγενείς. 
Στις νέες Θυσίες.

Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στα χαράτσια την Πέμπτη 19/7

 
Μετά από σύσκεψη σωματείων κινήσεων και συλλογικοτήτων γειτονιάς, οργανώνεται σημαντική κινητοποίηση ενάντια στην φοροεπιδρομή και το χαράτσι της ΔΕΗ: Την Πέμπτη 19/7 στις 19.30 συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοραή και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών-Βουλή.

Για κάθε ένα Ευρώ που η Ευρωπαική κρίση κοστίζει στο Βερολίνο , κερδίζει 12 φορές περισσότερα από τις εξαγωγές..

…και η Αμερική δεν τα πηγαίνει και τόσο χάλια εξίσου

Πηγή : The Slog
Του John Ward


Απόδοση: Ν.Κ. για την ΕΛ.Λ.Α.Σ

Εν μέσω της αναταραχής της Ευρωπαϊκής κρίσης  χρέους και της οικονομίας που καταστρέφουν τα προγράμματα λιτότητας που κατευθύνονται από το Βερολίνο, Οι Γερμανοί εξαγωγείς προχωρούν σε έξτρα δουλειές  100 δις κάθε χρόνο !Αυτό μας το λέι ο Nathan Sheets, επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup με έδρα τη Νέα Υόρκη. Και αυτό το εξαγωγικό μπόνους  αντιπροσωπεύει περίπου δώδεκα φορές τα € 8,7 δισ. που η Γερμανία συνεισφέρει κάθε χρόνο στο ταμείο διάσωσης ESM.

Η Κρίση Δεν Έχει Καν Ξεκινήσει

Από τους Financial Times το απόλυτο ΜΜΕ της Διεθνούς Μπουρζουαζίας. Κι αν επιμένει να ονομάζει την δομική καπιταλιστική κρίση «κρίση χρέους» δεν διστάζει εντούτοις να ομολογήσει κυνικά, ότι ακόμα δεν άρχισε το κακό για . . . . τα κεφάλαια των μπουρζουάδων. Οι FT μας μιλούν - με τα δικά τους λόγια - για την παρατεταμένη περίοδο προεπαναστατικών και επαναστατικών καταστάσεων που έρχεται  . . . .
Παραναγνώστης


Ορισμένες φορές είναι πιθανό να πιστέψει κανείς ότι αξίζει να υποφέρει, σαν να πληρώνει για παλιές αμαρτίες. Υπό αυτό το πρίσμα, η εποχή της λιτότητας την οποία υποτίθεται ότι διανύουμε, έχει κάποια χαρακτηριστικά λύτρωσης. Αν σφίξουμε λίγο τα δόντια, μπορεί να βρεθούμε στην άλλη πλευρά, εξαγνισμένοι και έτοιμοι για ισχυρή οικονομική ανάπτυξη. Παρόλα αυτά, πέντε χρόνια μετά, βρισκόμαστε σε χειρότερη θέση από εκείνη που ξεκινήσαμε. Θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι η πρόσφατη απομόχλευση ήταν εκείνη που οδήγησε στην κατάρρευση των λόγων χρέους.