#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Μέσα στο καλοκαίρι "καίγονται" μισθοί και συντάξεις

Της Ρούλας Σαλούρου
Η εβδομάδα που μπήκε, θα κρίνει τα πάντα και αυτό φαίνεται πως το γνωρίζουν καλά στο υπουργείο Εργασίας, που καλούνται να εξειδικεύσουν μέτρα ύψους σχεδόν 3,5 με 4 δισ. ευρώ, δηλαδή το 1/3 του συνολικού πακέτου των 11,7 δισ. ευρώ.

Την ώρα που στο εργασιακό πεδίο, ο πόλεμος φαίνεται πως δεν τελειώνει ποτέ, ανοίγει άμεσα και το ασφαλιστικό. Παρ’ ό,τι στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση υπάρχει δέσμευση να μην μειωθούν περαιτέρω μισθοί και συντάξεις, το δρόμο των περικοπών έδειξε πρώτος, από τις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Αλλά και το μνημόνιο που, βάσει των δεσμεύσεων θα εφαρμοστεί, προβλέπει περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις.Η αυτοκτονία της ημέρας...

Η αυτοκτονία της ημέρας...
Γιατρός αυτοκτόνησε στο νοσοκομείο της Λαμίας
Όσο η καθημερινές αυτοκτονίες δείχνουν να μην είναι ικανές να...

Έγινα πουτάνα για το παιδί μου...

Θα τα έχετε ακούσει όλοι – μπορεί και να τα έχετε πει: «Αν δεν είχα τα παιδιά, δεν θα μ’ ένοιαζε», «Αν δεν είχα τα παιδιά, θα είχα πάρει τα όπλα», «Αν δεν είχα τα παιδιά, θα έφευγα στο εξωτερικό», «Αν δεν είχα τα παιδιά, θα ψήφιζα αλλιώς», «Αν δεν είχα τα παιδιά, θα έκανα απεργία».
Οι Έλληνες τα κάνουν όλα για τα παιδιά τους. Έχουν παραμερίσει εντελώς τον εαυτό τους και θυσιάζονται για τα παιδιά τους.
Βέβαια, και πριν την...
χρεοκοπία, πάλι για τα παιδιά τους τα έκαναν όλα. Για τα παιδιά τους έκαναν τις λαμογιές, για τα παιδιά τους λάδωναν, για τα παιδιά τους δεν πλήρωναν φόρους, για τα παιδιά τους ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, για τα παιδιά τους έχτιζαν τα αυθαίρετα, για τα παιδιά τους έκαναν εμπόριο ναρκωτικών και σωματεμπορία, όλα για τα παιδιά τους.

Μαλάκες

Χήρα, ετών ογδόντα εφτά. Ολογράφως. Φύρα για το κράτος. Ντρέπεται, γιατί ξεπέρασε το προσδόκιμο. Και είναι βάρος, για όλους. Λέει.
Σύνταξη 894 ευρώ. Οκτακόσια ενενήντα τέσσερα. Ολογράφως κι αυτό. Άλλοι -λέει- δεν παίρνουν ούτε τετρακόσια. Μερικοί ούτε καν σύνταξη. Μερικοί δεν έχουν καν δουλειά. Κάποιες μέρες ούτε γάλα για το παιδί παίρνουν. Την κάναν να ντρέπεται και γι αυτό. «Επειδή το βάλατε γινάτι να ζείτε εσείς και να ζείτε με οκτακόσια ευρώ, εσείς που ανάγκες δεν έχετε, δεν περισσεύει τίποτε για τους νέους, ένα βαρίδιο είστε».
Στα νοίκια, επί αιώνες. Όλα πέφτουν, τα νοίκια είναι σκληρά καρύδια, αντέχουν ακόμη. Έφυγε, μετά απο εικοσιπέντε χρόνια, από το προηγούμενο σπίτι γιατί ούτε ένα εικοσάρικο σκόντο δέχτηκαν να της κάνουν, να πληρώνει τουλάχιστον τη συμμετοχή της για τα χάπια της πίεσης. Μετακόμιση στα 86. Νέα ζωή αρχίζει ξανά.

ΣΟΚ στο γαλλικό ραδιόφωνο RMC για τις αποκαλύψεις σχετικά με τον πόλεμο προπαγάνδας στη Συρία!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ για το ρόλο ΟΛΩΝ των ΜΜΕ και δημοσιογράφων Υπηρεσίας!

 
Στη διάρκεια της μεγάλης ακροαματικότητας εκπομπής του Jean Jaques Bourdin, του ραδιοφώνου RMC, καλούν τον Stephane και τους κάνει ρόμπες!
«…είπατε για 500.000 χιλιάδες διαδηλωτές στη Χάμα… οι γονείς μου ζουν εκεί… Τόσο πληθυσμό έχει ολόκληρη η περιφέρεια… ήταν 10 με 20 χιλιάδες… οι γνωστοί που κάθε Παρασκευή εξέρχονται από τα τζαμιά… Λυπάμαι… σήμερα στη Συρία δραστηριοποιούνται ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες που…
τρομοκρατούν τον λαό… απείλησαν την οικογένειά μου ότι θα κάψουν το σπίτι μας γιατί δεν συμμετέχουμε επαρκώς στις διαδηλώσεις… κρεμάνε και αστυνομικούς… δολοφονούν αθώους… θέλουν να δημιουργήσουν χάος στη Συρία…» κ.α.π.
Ποια ΜΜΕ, ποιοι δημοσιογράφοι μιλούν γι’ αυτά στη δύση;
Γιατί κρύβουν την αλήθεια για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στηΣυρια;

Πλεεερώνω για την πατρίδα

Παρακαλώ ελεύθερα!!
Κόψτε τους κώλους μας, τα τσουτσούνια μας, τα βυζιά μας.
Δεν τα χρειαζόμαστε!!
Παρακαλώ συνεχίστε...
Κόψτε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, φάρμακα.
Βάλτε φόρους και χαράτσια.
Πουλήστε ασημικά.
Επιχειρήσεις, νερά, αέρια, ενέργεια, υποδομές.
Ελεύθερα!!

Ξεστρατίζουμε;

«Σε σχέση με το βαρόμετρο Μαΐου, σχεδόν όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς καταγράφουν μείωση της δημοτικότητάς τους, ενώ αντίθετα όλα τα Δεξιά κόμματα ανεβαίνουν ή παραμένουν στάσιμα. Τη μεγαλύτερη άνοδο σε δημοτικότητα σημειώνει η Νέα Δημοκρατία (12%) ενώ αύξηση της τάξης του 8% καταγράφεται για τη Χρυσή Αυγή», υπογραμμίζει το νέο βαρόμετρο της Public Issue για την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ. 

Δεν έκλεισε ούτε μήνας από τις εκλογές, με μια κυβέρνηση χαμένη σε αρρώστιες και παραιτήσεις, που λειτουργεί όμως χάρη στον αυτόματο πιλότο του μνημονίου, και το εκλογικό σώμα αρχίζει να αποκτά ξεκάθαρα την ταυτότητά του που τα ψευτοδιλήμματα των εκλογών συσκότιζαν.
Η κοινωνία συνεχώς συντηρητικοποιείται, ξεστρατίζει σε γνωστές από το παρελθόν ατραπούς που οδηγούν στον εκφασισμό της. 

Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μεν η πειστικότερη απόδειξη για την αλματώδη αύξηση της πολιτικής του δύναμης, αφού κατάφερε να εισπράξει το μεγαλύτερο ποσοστό από το κοινωνικό υπόστρωμα του όποιου λαϊκού ριζοσπαστισμού και της ανασύνθεσης της καπιταλιστικής εξουσίας, όχι όμως για την αριστερή στροφή της κοινωνίας.

Κωλοφωτιές!!

Παραθέτω τις χώρες (όσες θυμάμαι) που έχουν ήδη
"εκδηλώσει ενδιαφέρον" για τα σχέδια "αποκρατικοποιήσεων"
της μνημονιακής κυβέρνησης:
ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Κίνα, Ιαπωνία, Ισπανία, Ιταλία,
Ρωσία, Ολλανδία, Καναδάς, Κατάρ.
Βαρύ το έργο του Χατζηδάκη!!
Ελπίζω να μοιράσει "δίκαια"την πίτα...το κωλόπαιδο!!