#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Ετσι είναι η Δημοκρατία σήμερα

Ο Αθηναικός τοίχος μιλά τη γλώσσα της αλήθειας για το είδος της Δημοκρατίας που ζούμε . Παρακολουθήστε παρακάτω το 15λεπτο βίντεο

Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΩΣ ΕΡΕΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ

 Ν. Γεωργαντώνης*
Η εποχή της ηρεμίας και της ομαλής κίνησης της καθημερινότητας πέρασε ανεπιστρεπτί. Οι αναμνήσεις, τα όνειρα, οι ανησυχίες, οι προσπάθειες και οι επιδιώξεις που κάποτε χαρτογραφήθηκαν από τους ανθρώπους, αλλάζουν ρου και αποπλέουν από την προσχηματισμένη γραμμή της ζωής.
Διανύουμε μία περίοδο όπου η κοινωνία μας βιώνει πρωτόγνωρες αλλαγές. Η καθημερινότητά μας, η ζωή μας, υφίστανται μία τρομερή επίθεση με όρους πολέμου που σκοπό έχει την υποδούλωση των ανθρώπων, των ψυχών και της σκέψης. Η κοινωνία μας βιώνει έναν ιδιότυπο κοινωνικό πόλεμο ο οποίος μέχρι πρόσφατα σε πολλούς από μας ούτε να σκιαγραφηθεί δε μπορούσε. Η χώρα μας είναι μέρος αυτού του πολέμου.
Για τον κοινό καθημερινό άνθρωπο δεν υπάρχει καμία πλέον δυσκολία να αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά. Τα παραδεδεγμένα, οι προσχηματισμένες στατικές αντιλήψεις, οι γνώμες, οι θεωρήσεις, οι απόψεις για το “κοινωνικό ιδεώδες” κλονίζονται και ραγίζουν, διαρρηγνύονται, διαλύονται βίαια και γκρεμίζονται, και οι άνθρωποι καλούνται να αναστοχαστούν την εποχή και το δέον.

15 Ιουλίου 1974: η πρώτη μέρα ενός ακόμη εγκλήματος των ΗΠΑ με εκτελεστές τη χούντα της Αθήνας

15 Ιούλη 1974: η αμερικανοκίνητη φασιστική χούντα της Ελλάδας, εκτελεστής ιμπεριαλιστικής συνωμοσίας, πραγματοποίησε ωμή ένοπλη επέμβαση στην Κύπρο


Δευτέρα, 15 Ιούλη του 1974, στις 8:15 το πρωί, όταν άρχισαν να βγαίνουν άρματα μάχης από το στρατόπεδο της Κοκκινοτριμιθιάς, τα οποία πήγαν στο Προεδρικό Μέγαρο, στο κτίριο Τηλεπικοινωνιών και το κτίριο της Αρχιεπισκοπής. Αυτή τη μέρα, η έξοδος των αρμάτων μάχης δεν ήταν άσκηση ρουτίνας, αφού επρόκειτο για πραξικόπημα. Αυτό βεβαίως επιβεβαιώθηκε, όταν τα άρματα έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο και άρχισαν να το χτυπούν.
Η στρατιωτικοφασιστική αμερικανοκίνητη δικτατορία της Ελλάδας, πιο συγκεκριμένα το καθεστώς Ιωαννίδη είχε αποφασίσει, τουλάχιστον, από τις...
αρχές του 1974 το πραξικόπημα για την ανατροπή του Μακαρίου.

Είναι ηλίθιοι

Κάνει τις πολιτικές δηλώσεις του και το ύφος του στάζει μίσος και αίμα. Το λευκό πρόσωπό του έχει αλλοιωθεί από τη διαστροφή της ψυχής του και παραπέμπει σε ύαινα.

Θυμάμαι εκείνη τη γυναίκα στην αρχαιότητα που όταν οι δικαστές την κατηγόρησαν για την αγάπη της προς τον Αλκιβιάδη, εκείνη απάντησε «γεννήθηκα για ν’ αγαπώ κι όχι να μισώ». 

Κι όμως ο νέος πολιτικός μισεί τους μετανάστες, μισεί τους άλλους, τους ξένους, μισεί τους 54 ανθρώπους από τη φλεγόμενη Ερυθραία, που έσβησαν μαρτυρικά στη θάλασσα καθώς προσπαθούσαν να περάσουν απέναντι για να σωθούν.

Την ίδια ώρα αυτό το «λευκό» πολιτικό πρόσωπο με την κατάμαυρη ψυχή δηλώνει χριστιανός, δηλώνει δηλαδή την πίστη του στην Αγάπη! Αλλά αυτή δεν είναι αγάπη, είναι ρατσισμός και φασισμός. Γιατί ή αγαπάς τον άνθρωπο γενικά ή δεν αγαπάς κανέναν. Γιατί η αγάπη δεν έχει σύνορα, δεν έχει φυλή, δεν έχει όρια, δεν έχει αποστάσεις, αλλιώς είναι υποκρισία.

Αγάπη είναι να βλέπεις τους ανθρακωρύχους της βόρειας Ισπανίας, «τα μαύρα πρόσωπα», όπως τα είπαν, να φθάνουν μετά από είκοσι μέρες πορείας στη Μαδρίτη και να κλαις. Ακριβώς, όπως έκλαιγαν οι δεκάδες χιλιάδες των μαδριλένων που τους υποδέχτηκαν. Και έβλεπες μέσα από το πλήθος των δακρύων να φέγγει από μέσα η ψυχή, να φέγγουν τα ορυχεία, να ανθίζουν οι πέτρες και να συναντιούνται οι άνθρωποι.

Γ. Βαρουφάκης: "Υποδειγματικοί κρατούμενοι"

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ...

Μέχρι τώρα είχα φτιάξει μια λίστα με τους τρόπους που θα μας φτάσουν στο νέο μεσαίωνα. Είχα παραλείψει το πιο σοβαρό, γιατί δεν είχα έρθει σε επαφή με νοσοκομεία τα τελευταία χρόνια. Ολα όσα αφήσαμε πίσω μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια επιστρέφουν και μας χαιρετάνε. Αλλωστε η φτώχεια, η εξαθλίωση, η υποβάθμιση του επιπέδου ζωής συνοδεύεται και με εξαθλίωση της υγείας. Είναι βασική αρχή.

Οποιος έχει πάει τώρα τελευταία σε νοσοκομείο και μπορεί να δει την πραγματικότητα πως είναι γύρω του χωρίς φόβο και πάθος, καταλαβαίνει αμέσως γιατί πράγμα μιλάω. Αρρώστειες υποτίθεται εξαφανισμένες ή τουλάχιστον αφημένες στην άκρη κάποιες δεκαετίες πριν, το περασμένο αιώνα, επανέρχονται για να συμπληρώσουν το παζλ της τριτοκοσμικής Ελλάδας. Αν δεν έβλεπα με τα μάτια μου τι κυκλοφορεί, αν δεν ξέρναγα τα άντερά μου στην αναμονή σ΄εκείνο το ακτινολογικό του νοσοκομείου, από τη βρώμα δεν θα το πίστευα. Και λυπάμαι που μοιάζω ντελικάτη αλλά δεν είμαι καθόλου σας πληροφορώ. Αλλά τέτοια βρώμα γύρω μου δεν είχα συναντήσει μέχρι τώρα. Ανθρωποι υγειονομικές βόμβες.

Gooooodmooorning Greece

 Του Πέτρου Αργυρίου
Έχω αυτό το κουτί στο σπίτι. Όποτε αρχίζω να βασανίζομαι από το Ερώτημα, τι στον πούτσο κάνω σε αυτόν τον πλανήτη, βάζω το κεφάλι μου εκεί μέσα και μου το πλένουν. Τσάμπα. Μετά νομίζω ότι εγώ είμαι άλλοι, ότι άλλοι είμαι εγώ. Καθημερινή επέμβαση στο κεφάλι μου. Πάντα πετυχημένη. Ας δούμε τι έμαθα τον τελευταίο καιρό που παίρνω αυτό το επώδυνο παυσίπονο, το υπόθετο που έχει έχει καύλες.
Επαναδιαπραγμάτευση: Αφού έχω ξεγυμνώσει έναν κρατούμενο, τον ελληνικό λαό, αφού τον μαστιγώνω αλύπητα του λέω ότι θα διαπραγματευτώ με τον κατασκευαστή του μαστιγίου να μην το κάνει τόσο σκληρό πανάθεμά με. Βέβαια. Τα μαστίγια φταίνε. Όχι ο βασανιστής. Και ο μαλάκας ο λαός με πιστεύει. Και με ψηφίζει. Ψηλά τα μανίκια λοιπόν. Είναι καιρός για δουλειά. Σκληρή δουλειά. Και άλλες καμτσικιές.
Ισοδύναμα: Αφού του χω σπάσει του λαού τα παϊδια, ψάχνω να βρω κάτι άλλο να βασανίσω. Ας πούμε κανά κουνέλι να γδάρω, κανά πελεκάνο να του σπάσω του ράμφος ε ναι, και κανά κουνούπι που μας ρουφά όλους το αίμα. Ποιον κοροϊδεύω; Γουστάρω την ανθρώπινη σάρκα. Καυλώνω με τον ανθρώπινο πόνο.

ΒΙΝΤΕΟ: Σκληρές οδομαχίες στη Μαδρίτη με διαδηλωτές και ΜΑΤ

Τα ΜΜΕ ανά τον κόσμο αποκρύπτουν τις εικόνες του εξεγερμένου λαού της Ισπανίας. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική των Βρυξελλών οδηγεί τους λαούς της Ευρώπης στην πείνα και την καταστροφή. Δεν είναι μόνο η Ελλάδα, είναι όλος ο ευρωπαϊκός νότος που ξεσηκώνεται και αντιστέκεται απέναντι στους ανίκανους κυβερνήτες.
Δείτε τα βίντεο που βρήκαμε στο youtube. Οι αστυνομικοί δέρνουν όποιον βρουν μπροστά τους, ρίχνουν βροχή τις πλαστικές σφαίρες, χτυπούν δημοσιογράφους, διαδηλωτές συλλαμβάνονται αιμόφυρτοι. Ίδια καταστολή και βαρβαρότητα με αυτή που έχουμε γνωρίσει και στους δρόμους της Αθήνας.
Τα βίντεο Καταγράφουν και αποκαλύπτουν την πραγματικότητα:

Νέες αιματηρές περικοπές κοινωνικών δαπανών

«Παρηγοριά στον άρρωστο» η επαναδιαπραγμάτευση


Του Λεωνίδα Βατικιώτη (Πριν, 15.7.2012)

Στο σημείο που είχε μείνει η δημόσια συζήτηση κι η οικονομική ζωή πριν την προκήρυξη των εκλογών επέστρεψε ξανά την εβδομάδα που μας πέρασε: Ένα εθνικών διαστάσεων κυνήγι του χαμένου θησαυρού, που στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά τις κοινωνικές δαπάνες που θα περικοπούν με έπαθλο την επόμενη δόση. Το χρονικό ορόσημο έχει πλέον τεθεί για τις 24 Ιουλίου όταν θα επισκεφθεί την Αθήνα η Τρόικα για να συντάξει την έκθεση σχετικά με την πρόοδο στην υλοποίηση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, από την οποία θα εξαρτηθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Κι εδώ ακριβώς είναι που αρχίζουν οι γνωστοί και χιλιοειπωμένοι εκβιασμοί που ως κοινό σημείο έχουν την περίφημη «απροθυμία» της Ελλάδας να εφαρμόσει όσα έχει υποσχεθεί.

Η ΚΗΛΗ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι Έλληνες δεν ξεσηκώνονται επειδή δεν είναι ταξικά συνειδητοποιημένοι και λόγω έλλειψης συνειδητοποίησης αλλά και παιδείας, δεν παλεύουν για τα συμφέροντά τους.
Εντάξει, καλό το παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο. Κι ό,τι δεν έχει δράκο, δεν παίζει για άλλοθι. Η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει μια χαρά συνειδητοποιήσει σε ποια τάξη ανήκει και ποια τάξη τούς πηδάει μέχρι να κατεβάσουν κήλη, αλλά δε θέλουν να το παραδεχτούν.
Η Ελλάδα είναι η Μαριωρή που όλα τα είχε κι ο φερετζές της έλειπε. Αρχοντοχωριάτες που δεν έχουν ν’ αγοράσουν γάλα στα παιδιά τους, αρνούνται να πουλήσουν τα τζιπ 2.000 κυβικών που έχουν, με τη δικαιολογία ότι τους το αγοράζουν κοψοχρονιά και θέλουν να τους πιάσουν κορόιδα.

Kρίμα, πολύ κρίμα: ''O ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απειλή για το ευρώ'' Ομως : ''To ευρώ είναι απειλή για τον λαό''*

 Αριάδνη Αλαβάνου
Μέσα σε μια Βουλή που συζητούσε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Σαμαρά σε πρώτη ματιά υπήρχαν δύο στρατόπεδα: το μνημονιακό και το αντιμνημονιακό. Σε μια βαθύτερη προσέγγιση όμως τα πράγματα γίνονταν πολύ πιο σύνθετα. Γιατί και οι δύο πλευρές είχαν μια ασύλληπτη ετερογένεια, ιδιαίτερα η δεύτερη. Στη μία,για μια ακόμα φορά μετά την μεταπολίτευση, μια δύναμη αριστερής προέλευσης, η ΔΗΜΑΡ,  συμμετέχει στην κυβέρνηση μαζί με τα κόμματα του κατεστημένου και της χρεοκοπίας. Η προηγούμενη ήταν το 1989-90 με τις κυβερνήσεις Τζανετάκη και Ζολώτα που στην αριστερά άφησαν ανεξίτηλη μελανή κηλίδα. Στη δεύτερη, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, την αξιωματική αντιπολίτευση, είχαν την απόλυτη πολιτική άνεση να διεισδύουν εθνικιστικές δυνάμεις όπως το κόμμα του Π. Καμμένου, αλλά ακόμα και η νεοναζιστική «Χρυσή Αυγή» που ανταγωνίζονταν τους υπόλοιπους σε αντιμνημονιακή ρητορεία.

ΘΕΪΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ”

Αγαπητό «Ποντίκι»

Σου αποστέλλω αυτό το υπόμνημα που το έστειλα ήδη στο υπουρ­γείο Οικονομικών και το υπέβαλα και στη ΔΟΥ Ιεράπετρας.
Για να ξέ­ρουν ότι δεν θα γίνουμε αυτόχειρες.
Με αγωνιστικές ευχές
Ν. Αρετούλης


ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΔΗΛΩΣΗ
Προς το υπουργείο Οικονομικών, ΔΟΥ Ιεράπετρας
Του φορολογούμενου πολίτη Αρετούλη Γ. Νικολάου, κατοίκου του Δ.Δ. Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας.

10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ
Οι διεργασίες στο χώρο της αριστεράς είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές. Δυνάμεις, αριστερής προέλευσης συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Κοινοβουλευτικές αριστερές δυνάμεις με «αντιμνημονιακή ρητορική» κινούνται σταθερά μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης και καθημερινάδιολισθαίνουν σε «υπεύθυνη θεσμικά αξιωματική αντιπολίτευση», χωρίς καμιά προσπάθεια να οργανώσουν την αντίσταση του λαού.
Αντίθετα δυνάμεις συγκρουσιακές με το ευρωπαϊκό καπιταλιστικό πλαίσιο υφίστανται πιέσεις απομόνωσης , περιθωριοποίησης και σε ορισμένες περιπτώσεις αποδόμησης. Βαθμιαία διαμορφώνεται ο νέος πολιτικός χάρτης της εποχής της τρόικα με πρωτοφανείς κινδύνους για το λαό και τη ριζοσπαστική αριστερά.

Από που μας έρχεται ο φασισμός και πώς να απαντήσουμε;

Παναγιώτης Μαυροειδής
Χρειάστηκε και η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιούνη για να καταλάβει για τα καλά ο κόσμος της αριστεράς ότι το 7% της Χρυσής Αυγής στις 6 Μάη δεν ήταν μια συγκυριακή αβαθής τοποθέτηση ενός απελπισμένου κόσμου που αναζητούσε εργαλεία για να εκφράσει μια ‘’ακραία’’ διαμαρτυρία.
Αντίθετα, αποδείχτηκε πως αποτελεί ένα σχετικό συνεκτικό κοινωνικό και πολιτικό φαινόμενο, που αναδύεται μέσα από τους πόρους της οικονομικής και πολιτικής κρίσης που μας περιβάλλει.
Δεν περιορίζεται σε ομάδες ακροδεξιών δολοφόνων των γυμναστηρίων και ‘’προστατών’’ της νύχτας, αν και έχει τη σημασία του ότι ο οργανωτικός του κορμός συγκροτείται σε μεγάλο βαθμό από τέτοια κατακάθια.
Η ΧΑ αποτέλεσε  την δεύτερη -μετά τη ΝΔ- εκλογική και πολιτική επιλογή εργοδοτών και επιχειρηματιών, όπως φανερώνουν όλα τα σχετικά στοιχεία. Απέχει όμως από την πραγματικότητα ο ισχυρισμός ότι αποτελεί  την βασική επιλογή του κόσμου του κεφαλαίου. Ούτε πρέπει να ξεχνάμε ότι ακουμπούν σε αυτή αρκετοί άνεργοι, ανειδίκευτοι εργαζόμενοι και κατεστραμμένοι μαγαζάτορες.

Ιουλιανά – Σωτήρης Πέτρουλας: «Για ό,τι έπεσες, ήταν αλήθεια…»

15 Ιούλη 1965. Σαν σήμερα, 47 χρόνια πριν. Η άρνηση του βασιλιά να υπογράψει την αποπομπή του φιλοβασιλικού Πέτρου Γαρουφαλιά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας οδήγησε στην  παραίτηση του πρωθυπουργού Γ.  Παπανδρέου.
 
Λίγες ώρες μετά, ο βασιλιάς διορίζει την πρώτη κυβέρνηση των αποστατών υπό τον Γ. Αθανασιάδη-Νόβα. Από εδώ και εμπρός ξεκινά η μεγαλύτερη λαϊκή κινητοποίηση μετά τον Εμφύλιο που θα κρατήσει περίπου 70 ημέρες.
 

Μοναδικό Ισοδύναμο

Στην αρχή έκοψαν το "λίπος" μας.
Μετά πετσόκοψαν τις σάρκες μας.
Τώρα σπάζουν τα κόκκαλά μας...

Μισόλογα και θεατρινισμοί τέλος...
Ροζ και κόκκινες γραμμές δεν υπάρχουν...
Ενα κι ένα κάνουν δύο.
Η αμείλικτη πραγματικότητα είναι μπροστά μας.
ή ΑΥΤΟΙ ή ΕΜΕΙΣ.