#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΑΤΡΙΣ

Άσφαιρα μέσα, λάθος στόχος

του Γιάννη Βαρουφάκη

Την τελευταία εβδομάδα απείχα από τον σχολιασμό της οικονομικής πολιτικής της νέας μας κυβέρνησης επειδή ήθελα να αφουγκραστώ το σκεπτικό και τις στρατηγικές της επιλογές. Μετά και το Eurogroup είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων έχει επιλέξει λανθασμένο στόχο, τον οποίο θα προσπαθήσει να επιτύχει με αναποτελεσματικά μέσα.
Ο λάθος στόχος της επιμήκυνσης
Ο δεδηλωμένος πλέον στόχος του Υπουργείου Οικονομικών είναι η επίτευξη συμφωνίας επιμήκυνσης του «προγράμματος», κάτι που μεταφράζεται σε πιο αργές αποπληρωμές των δανείων (χωρίς μείωση επιτοκίου – καθώς επιμήκυνση με μείωση επιτοκίου παραπέμπει σε αναδιάρθωση, όπως θα θυμάστε) και μικρότερο ρυθμό μείωσης των δημοσίων δαπανών και αύξησης των δημοσίων εσόδων.

Τεμαχισμός – διάλυση και ξεπούλημα

Του Δημήτρη Μυ

Το σχέδιο διόλου πρωτότυπο, αλλά δοκιμασμένο και αποτελεσματικό, έχει δρομολογηθεί: Υπονόμευση, τεμαχισμός- διάλυση και ξεπούλημα. Αυτή είναι η διεθνής πρακτική της νεοφιλελεύθερης επέλασης, σε αυτήν την πορεία έχει τοποθετηθεί – από τους επόπτες της—η κυβέρνηση «εθνικής ευθύνης».
Όπως διαβάζουμε (Sofokleousin.gr) «ο κύβος ερρίφθη για την ΑΤΕ Bank καθώς αποφασίστηκε η διάσπασή της σε Bad Bank και Good Bank και η πώληση του υγειούς σκέλους σε κάποια ιδιωτική τράπεζα».
Κάτι που αξίζει να υπογραμμιστεί είναι—όπως διαβάσαμε στο Sofokleousin.gr– πως «το σενάριο αυτό εκτός από επιδίωξη της τρόικας αποτελεί μια βολική έκβαση και για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ καθώς σε δεύτερη φάση και σε βάθος χρόνου φιλοδοξούν να μειώσουν αν όχι να απορρίψουν το δανεισμό τους που ανέρχεται συνδυαστικά στα €230 εκατ».

Επιστολή – Κραυγή απόγνωσης αριστούχου 15χρονης μαθήτριας

 ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ
 
«Η ζωή μου

Είμαι μαθήτρια της Γ’ γυμνασίου. Αποφάσισα να σας στείλω αυτό το e-mail διότι την μητέρα μου δεν την ακούει κανείς.


Μεγάλωσα χωρίς πατέρα διότι έτσι ήθελε ο Θεός, επίσης δεν γνώρισα ούτε τον αδελφό μου από θέλημα Θεού.

Αν μετανιώσατε...


ESM: Το μεγάλο κόλπο λεηλασίας!

Σε περίπτωση που δεν σας εμφανίζει τους ελληνικούς υπότιτλους πατήστε  το “cc” κουμπάκι στη βάση του βίντεο
 
ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

Τούτες τις μέρες, στη μακρινή Παραγουάη, διαδραματίστηκε μια τραγωδία

Μιχάλης Μιχελής

Ακτήμονες, κατέλαβαν ένα μέρος μιας φάρμας, που ανήκε σε μεγαλοκτηματία. Το κίνημα των "camperos" («οι σκηνίτες»), όπως έχει ονομαστεί (από τις σκηνές που κουβαλούν για να μένουν), έχει απλωθεί στην Παραγουάη κι έχει πάρει την μορφή μαζικού κινήματος. Μάλιστα διεκδικούν πλέον και ως κόμμα «Liga Nacional de Camperos" (LNC), την αξιοπρεπή κοινοβουλευτική τους παρουσία. Οι εν λόγω περιπλανώμενοι εργάτες γης, που μεταναστεύουν από τόπο σε τόπο, για να δουλέψουν σε εποχικές εργασίες ή να καλλιεργήσουν σε μονιμότερη βάση προϊόντα, που ενισχύουν το ανταλλακτικό τους εμπόριο (fair trade), είναι τα «δακτυλοδεικτούμενα μιάσματα» από τους γαιοκτήμονες. Οι ισχυροί παράγοντες της γεωργικής ιδιοκτησίας της Παραγουάης, συνήθως έλκουν την καταγωγή τους από την Βραζιλία, αλλά και την Γερμανία, μια και η Παραγουάη είναι ένας τόπος , που προτιμήθηκε από τους Τεύτονες, για να μεταναστεύσουν εκεί μαζικά (από τον 19ο αιώνα). Μάλιστα μετά την φυγή πολλών ναζιστών από τη Γερμανία, η παραγουάνικη φασιστική κοινότητα, έφτασε στο σημείο, να επιβάλλει πρόεδρο του κράτους, τον γερμανικής καταγωγής Αλφρέντο Στρέσνερ, που κυβέρνησε δικτατορικά από το 1954 έως 1989.

Δεν έχω ... δεν πληρώνω

Οι εγχώριοι αχυράνθρωποι και οι ξένοι επόπτες τους, οι επιτελείς της καταστροφής, μάλλον δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Αυτοί οι... τύποι, συνηθισμένοι να αντιλαμβάνονται τους ανθρώπους ως αριθμούς και διαβιούντες μακριά από την αληθινή ζωή των «απλών ανθρώπων», αδυνατούν ακόμη να αντιληφθούν ότι οι λογαριασμοί που κάνουν στα χαρτιά απλώς δεν βγαίνουν. Όχι γιατί οι άνθρωποι επαναστάτησαν και δεν θέλουν να πληρώσουν. Απλώς, δεν έχουν. Δεν έχουν μία.


Τετραήμερο Αλληλέγγυας ιατρικής

Πως θα ήταν εάν κάποιος όταν αρρωσταίνει μπορεί να βρίσκει συμβουλή και βοήθεια, φάρμακα και παρηγοριά χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει; Πως θα ήταν εάν τα παιδιά εμβολιάζονταν και φροντίζονταν τα δόντια τους πριν αρχίζουν να έχουν προβλήματα. Πως θα ήταν εάν οι γυναίκες δεν έπρεπε να πληρώνουν ακριβά την εγκυμοσύνη τους και να γεννούν δωρεάν; Πως θα ήταν εάν η πρόληψη με μαστογραφία και PAP τεστ ήταν αυτονόητο δικαίωμα όλων των γυναικών;
Αυτή η απορία μας οδήγησε σήμερα μετά από 4 χρόνια λειτουργίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης να μετράμε πάνω από 5000 επισκέψεις ασθενών, να εμβολιάζουμε σταθερά πάνω από 200 ανασφάλιστα παιδιά, και πάνω από 30 ανασφάλιστες έγκυες να έχουν τη σωστή παρακολούθηση και βοήθεια. Γνωρίσαμε ανθρώπους παραμελημένους με τεράστια προβλήματα υγείας που είτε από φόβο, είτε από φτώχεια δεν προσέγγιζαν το σύστημα υγείας, γνωρίσαμε παιδιά πλήρως ανεμβολίαστα, είδαμε αρρώστιες που μόνο στα βιβλία είχαμε δει έως τώρα, είδαμε νέους ανθρώπους χωρίς δόντια, μάθαμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν τι είναι το AIDS και η ηπατίτιδα.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΟΣ

Μιλώντας σε εκπομπή της ΝΕΤ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, είπε μεταξύ άλλων: «Όταν συνειδητοποίησα ότι τις τελευταίες ημέρες των εκλογών είχε δημιουργηθεί ένα κλίμα φόβου, είπα στους συνεργάτες μου ότι θα χάσουμε τις εκλογές. Ο φόβος είναι ανίκητος».
Αυτή η ομολογία από μόνη της, θα έπρεπε λογικά να κάνει τον κ. Τσίπρα να αποχωρήσει από τη Βουλή, να σταματήσει κάθε σκέψη για συμμετοχή σε επόμενες εκλογές και να σκεφτεί τί είναι αυτό που θα έπρεπε να κάνει η Αριστερά για να φανεί αποτελεσματική και ουσιαστική.
Η ομολογία του κ. Τσίπρα στέκει πέρα ως πέρα. Οι πολίτες φοβήθηκαν. Φοβήθηκαν κυρίως την επιστροφή στη δραχμή και την έξοδο από την ευρωζώνη. Ο κ. Τσίπρας είχε απόλυτο δίκιο, αν και είμαι βέβαιος ότι γνώριζε για το φόβο αυτό πολύ νωρίτερα. Γι’ αυτό άλλωστε και είχε φροντίσει να αμβλύνει τον προεκλογικό του λόγο.

Τέχνη & Προπαγάνδα: Τεχνικές προπαγάνδας & χειραγώγησης

  Αδέσποτος

«Ο ψυχολογικός σκοπός της τρομοκρατίας είναι η δημιουργία ενός κλίματος της αβεβαιότητας και ανησυχίας στις μάζες, το οποίο θα αυξήσει την επιρροή μας σε αυτές και θα επιτρέψει, με την κατάλληλη χειραγώγηση τους, να μας αποδεχτούν σαν λύση» ... από ένα τρομοκρατικό εγχειρίδιο του Guerin-Serac.
«Τα πιο επικίνδυνα ψέματα είναι ελαφρώς παραποιημένες αλήθειες» - Γκεοργκ Κρ. Λίχτενπμεργκ, Γερμανός επιστήμονας.
«Αληθινή δύναμη δεν είναι η δύναμη πάνω στα πράγματα,αλλά πάνω στους ανθρώπους.Δύναμη είναι το να κομματιάζεις το ανθρώπινο μυαλό και να το ξανασυναρμολογείς δίνοντάς του το σχήμα που επιθυμείς». - Τζορτζ Όργουελ, 1984
Στην εποχή μας μια χώρα ανήκει σε αυτόν που ελέγχει τα μέσα ενημέρωσης» Ουμπέρτο Έκο, ακαδημαϊκός και συγγραφέας.

Πλιάτσικο στη δημόσια περιουσία

Κατερίνα Κιτίδη*

Η ομάδα ήταν έτοιμη για γκολ πριν ακόμη ο διαιτητής σφυρίξει την εκκίνηση. Άλλωστε το παιχνίδι ήταν στημένο και στα μέτρα της. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε λειάνει το γήπεδο από τη δεκαετία του ’90 και τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, κατ’ εφαρμογή της Συναίνεσης της Ουάσινγκτον στη Γηραιά Ήπειρο. Οι ντόπιες ελίτ είχαν από καιρό φορέσει τη στολή της μαζορέτας, προσδοκώντας υπέρμετρα κέρδη από την ιδιωτικοποίηση του δημοσίου πλούτου. Η κορύφωση της οικονομικής κρίσης προσέφερε την τέλεια δικαιολογία για να ζεστάνει, επιτέλους, ο αγώνας. Ευφημισμοί για το ξεπούλημα, όπως η λέξη «αξιοποίηση», ακούγονταν ρυθμικά, σαν σλόγκαν, από τα στόματα δεκάδων δημοσιογράφων, ως λύση για τη μείωση του δημοσίου χρέους. Ένας καλολαδωμένος μηχανισμός προπαγάνδας στήθηκε για να δυσφημίσει τον αντίπαλο, που δεν ήταν μόνο οι οπαδοί του κρατισμού, αλλά κάθε υπέρμαχος των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού και της πραγματικής διάσωσης της εθνικής οικονομίας.

Προς τη δόξα τραβά


Αγώνα δρόμου τρέχει καθημερινά η τριάρχιδη Συγκυβέρνηση,
προκειμένου να υλοποιήσει στις δοσμένες ημερομηνίες
τα Μνημονιακά της καθήκοντα.

"Αγώνας" να βρεθούν τα ισοδύναμα μέτρα, που θα φέρουν
τα  ανάλογα ποσά (από άλλες "πηγές"!!), ώστε να
"γλυτώσουν" το μαχαίρι του 12% (πέραν των όποιων
μέχρι σήμερα περικοπών), κυρίως οι μπάτσοι 
και οι στρατιωτικοί.
Οι πρώτοι χρειάζονται στο Σύστημα να είναι έτοιμοι
να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους!!
 
 

ΠΩΣ ΜΟΙΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…Ένα video με αποσπάσματα απ’ όλο τον κόσμο.Πόσα κοινά μπορεί να εντοπίσει κανείς σε όλες τις χώρες. Μια παγκόσμια τυραννία που στρέφεται εναντίον του Ανθρώπου, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και θρησκείας. Η βία του Συστήματος, η νομιμοποίηση των πρακτικών του, οι Αρχές που ποδοπατούν τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα πολιτικά δικαιώματα.

Η ελευθερία της έκφρασης κινδυνεύει. Χιλιάδες διαδηλωτές σε κάθε γωνιά της Γης, έχουν μόνο κοινά. Αυτό το απαίσιο σύστημα πρέπει να καταρρεύσει. Δεν θέλω να πιστέψω πως η φράση του Orwell στο “1984″ θα υπερισχύσει του δίκαιου και της ζωής.

Οι κυβερνήσεις και οι αγορές, τα golden boys και οι τραπεζίτες, δεν πρόκειται να νοιαστούν για την Δημοκρατία. Είναι χρέος μας να την επαναφέρουμε. Αλλιώς θα είμαστε υπεύθυνοι για την απώλειά της.strangejournal

Αδέσποτος

ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ

Tου Χρίστου Χαραλαμπόπουλου (http://kokkinosfaros.blogspot.gr)


Επειδή
το φορολογικό σύστημα είναι καταφανώς άδικο σε ότι αφορά την κατανομή των βαρών,
Επειδή οι διατάξεις του, ειδικά για τα ΑΜΕΑ, είναι ρατσιστικές, απάνθρωπες και παραβιάζουν θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα όπως αυτό της ισότητας,
Επειδή η αναπηρία δεν μπορεί να θεωρείται λόγος αποκλεισμού μου από το δικαίωμα στην εργασία που είναι άλλωστε συνταγματικά κατοχυρωμένο,
Επειδή ο καταφανώς άδικος χαρακτήρας των κάθε είδους εκτάκτων εισφορών και η υποχρέωσή μου να ανταποκριθώ σε αυτές θέτουν σε κίνδυνο  την ζωή μου και την ζωή του παιδιού μου,
Επειδή η ΖΩΗ θεωρείται ακόμη ΔΙΚΑΙΩΜΑ,