#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

Τό νά αυτοτιτλοφορείσαι "Ελλην" καί τό νά έχης συνείδηση τί αυτή η έννοια σημαίνει, είναι δύο διαφορετικά πράγματα. "Έλλην" δέν είναι νά έχης ταυτότητα καί υπηκοότητα αυτού τού Κράτους πού θέλει, χωρίς νά τ' αξίζη, νά λέγεται "Ελλάς". "Ελλην" σημαίνει Φώς καί Πνεύμα. Σημαίνει Άνθρωπος καί Εξανθρωπιστής. Σημαίνει Αρετή καί Κάλος κι Ανδρεία. Σημαίνει Ελευθερία καί Δίκαιον καί σεβασμό Ετεροδόξων. "Έλλην" σημαίνει Αρμονία καί Ήθος καί Έρως γιά τήν Φύση καί τόν Κόσμο. Βαρύ τό φορτίο τής κληρονομιάς ενός τέτοιου ονόματος καί λίγοι έχουν τό δικαίωμα νά τό φέρουν....
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
 

Τέτοιο μυαλό ούτε ένα στο εκατομμύριο...

Μιλάμε για τέτοια οικονομική σκέψη, που ακόμα και το Νόμπελ Οικονομίας θα ήταν λίγο. Πρέπει να θεσπιστεί ένα νέο βραβείο, που να αντιστοιχεί στη μεγαλειώδη σκέψη των οικονομικών εγκεφάλων της κυβέρνησης. Αφού κατάφεραν με τα μέτρα να οδηγήσουν την οικονομία στο -7%, ανακάλυψαν ότι τα φορολογικά έσοδα απέχουν πολύ από τους στόχους. Σκαρφίστηκαν ένα σωρό τρόπους για να καλύψουν αυτή την υστέρηση. Το αφορολόγητο στις 5.000. Μείωσαν το επίδομα ανεργίας. Αύξησαν τα τεκμήρια διαβίωσης.

Έτσι, ένα αυτοκίνητο 1600 κ.ε. του 2002 αποτελεί τεκμήριο ύψους 4.480. Το γεγονός ότι η τιμή πώλησής του είναι πολύ χαμηλότερη, δεν απασχολεί τους "φωστήρες" της κυβέρνησης. Ούτε ενδιαφέρονται για το αν η χρήση του έχει γίνει απαγορευτική με τις τιμές της βενζίνης στα ύψη, λόγω της φορολογίας που επιβάλλει η κυβέρνηση.Να πούμε όχι στον τυχοδιωκτισμό μέσα στο αναρχικό κίνημα…

 Σχολιάζει ο Παύλος
Με το παρακάτω κείμενο μπορεί να έχω διαφωνίες, αλλά πιστεύω επίσης ότι έχει ενδιαφέρον. Να πάντως μια σημαντική διαφωνία μου: Δεν πιστεύω ότι πρέπει να επιχειρείται η σύσταση μιας γενικευμένης «αναρχικής φιλοσοφίας». Μιας σκέψης δηλαδή που εκτός από το πολιτικό πεδίο θα ζητούσε να αποικίσει και άλλους τομείς της σκέψης και της ζωής: Αυτόν της ηθικής και των αξιών, του νοήματος της ζωής, της ευτυχίας κλπ. Μια τέτοια προσπάθεια που θα αποσκοπούσε να διαμορφώσει ένα συνολικό σύστημα σκέψης και ζωής, φοβάμαι ότι θα ήταν πολύ επικίνδυνη. Κάθε είδους ολοκληρωτισμός, ακόμη και ο «αναρχικός» φιλοσοφικός ολοκληρωτισμός, είναι επικίνδυνος, με τραγικές συνέπειες που έχουν πολλές φορές καταγραφεί.

Αυξημένος κατά 383% ο μέσος φόρος για τους φορολογούμενους

Αυξημένο φόρο κατά περίπου 383% σε σχέση με πέρυσι καλούνται να καταβάλουν κατά μέσο όρο φέτος οι φορολογούμενοι μέσω των εκκαθαριστικών του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Οι επιβαρυντικές για τους φορολογούμενους αλλαγές στη φορολογική κλίμακα, το μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές, η αύξηση του τέλους επιτηδεύματος και η βεβαίωση της έκτακτης εισφορά μαζί με το φόρο εισοδήματος έχουν κάνει τα φετινά εκκαθαριστικά σημειώματα βαριά και ασήκωτα. Την ίδια στιγμή δυο στους τρείς φορολογούμενους δεν έχουν υποβάλει ακόμη τη φορολογική δήλωση περιμένοντας την τελευταία ώρα προκειμένου να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο η βεβαίωση, ενώ υπάρχουν και πολλοί φορολογούμενοι που μάλλον έχουν αποφασίσει να μην υποβάλλουν φορολογική δήλωση.


Tα χειροτερα ερχονται

Υπομονη.
 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ! ΤΩΡΑ - ΑΜΕΣΑ!

Είδα την είδηση στο δελτίο της ΝΕΤ. Ότι ο Μάνεσης απειλεί τους απεργούς πως αν δεν λήξουν την απεργία θα κλείσει μια και καλή το ερογστάσιο, γιατί λέει μετά από 8 μήνες οι παραγγελίες έπεσαν και προφανώς δεν υπάρχει δουλειά. Από την άλλη, όπως μεταδόθηκε, αν γυρίσουν στο εργοστάσιο, αν δηλαδή μπουν για δουλειά με τους δικούς του όρους, θα ξανασκεφτεί την σταδιακή επανπρόσληψη των απολυμένων, προφανώς μόνο έτσι θα έχει το εργοστάσιο δουλειά!!!

Ο δε υπουργός "κέρδισε χρόνο" δύο μέρες και διαβουλεύεται για να βρεθεί λύση.
Ένα άλλο δημοσίευμα του enikos.gr είναι πιο ξεκάθαρο και σκληρό. Κλείνει η Ελληνική Χαλυβουργία, κανείς από τους απολυμένους δεν θα επαναπροσληφθεί, και παρουσιάζει ως "εκπρόσωπο" των εργαζομένων τη γνωστή απεργοσπάστρια. Η οποία μάλιστα συναντήθηκε με τα κόμματα τα οποία κατανόησαν το πρόβλημα, πλην ΣΥΡΙΖΑ, με το ΚΚΕ δεν συναντήθηκε προφανώς. 334 δισ. ευρώ η περιουσία της ΔΕΗ μόνο σε λιγνίτη! Και όμως πωλείται!

Επειδή ζούμε σε μία εποχή που οι αριθμοί είναι πάνω από όλα, κατευθύνουν τις ζωές μας και προφανώς κατευθύνουν και κυβερνήσεις, καλό είναι να κοιτάξουμε με προσοχή την επιστολή που ακολουθεί...και την οποία απέστειλε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και προς όλους τους βουλευτές ο κ. Ευριπίδης Μπίλλης, τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ.
Τα στοιχεία που παραθέτει φυσιολογικά θα έριχναν άμεσα την οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν θέλει να τα δει και προσπαθεί να πουλήσει την ΔΕΗ. Εμείς, να σημειώσουμε πως η ΔΕΗ στο σύνολό της είναι περιουσία του Ελληνικού λαού και κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει στην πώλησή της χωρίς να ρωτηθεί ο φυσικός ιδιοκτήτης (δηλαδή ο λαός) μέσω δημοψηφίσματος.
Κάποιοι, αν επιμείνουν στο ξεπούλημα - χάρισμα του πλούτου της χώρας, πολύ σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με την φυλακή.
Και μην θυμώνετε κύριε Σαμαρά. Ο καιρός που οι πολιτικοί θα αντιμετωπίσουν τις ποινικές τους ευθύνες, είναι πολύ κοντά, αφού τα "πολιτικά κόστη" δεν σας κοστίζουν τίποτε, πέρα από την εναλλαγή σας στην εξουσία...
Η επιστολή του κ. Μπίλλη..