#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Οι διακοπές στο νοσοκομείο συνεχίζονται. Θέλω μόνο να μεταφέρω ένα μήνυμα που  ακούω συνέχεια αυτές τις μέρες. Από το Σεπτέμβριο μου είπε μια νοσηλεύτρια (μία από τις δυο που φροντίζουν ολόκληρη κλινική στη βάρδια τους...) μάλλον θα εξυπηρετείστε μόνοι σας. Αν υπάρχει ακόμα το νοσοκομείο.

Υποθέτω ότι το επόμενο σοβαρό βήμα ξεκληρισμού (μετά τους ανέργους, τους φτωχοποιημένους, τους ηλικιωμένους και τους νέους) θα είναι φυσικά η πλέον αδύναμη κατηγορία ή οποία ήδη τσακίζεται. Οι ασθενείς των δημοσίων ιδρυμάτων. Γιατί δεν πεθαίνουν κιόλας όπως είχε πει μια ψυχή.


ΠΑΚΟΥ Ο ΑΡΧΙΔΟΦΑΓΟΣ


Διάβασα κάπου ότι στην Παπούα Γουινέα υπάρχει ένα εξωτικό ψάρι ονόματι Πάκου το οποίο οι ντόπιοι αποκαλούν "Κόφτη των όρχεων", επειδή επιτίθεται σε άντρες και τους σκοτώνει ξεσκίζοντας τα γεννητικά τους όργανα.

Αμέσως μου ήρθε η ιδέα να φέρουμε καμιά ντουζίνα τέτοια ψάρια στην Ελλάδα και να τα ρίξουμε σε μια πισίνα μαζί με τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη, αλλά δεν πρόλαβα να χαρώ, επειδή σαν φιλόζωος που είμαι, σκέφτηκα ότι τα καημένα τα Πάκου θα τα κουβαλούσαμε από την Παπούα Γουινέα και θα έμεναν νηστικά.
 

Αιώνιος έφηβος...

Αυτό σε πείραξε;...


Ολα καλά κι ωραία

Η δημοφιλία της Μέρκελ εκτοξεύτηκε στα ύψη.
Προφανώς λόγω της συντριπτικής ήττας που υπέστη
στη τελευταία σύνοδο κορυφής της ΕΕ, όπως ευχαρώς
 μας είχαν  "ενημερώσει" οι εγχώριοι Πωλητικοί με τα
πασίγνωστα παπαγαλάκια τους!!

Ο πρώτος "νικητής" της συνόδου, ο τραπεζίτης
και πρωθυπουργεύων της Ιταλίας Μόντι, πήρε αυτό
που ήθελε και σήμερα ανακοίνωσε πως και η Ιταλία
δεν αποκλείεται να προσφύγει στο μέλλον στα ευρωπαϊκά
ταμεία (και τους μηχανισμούς στήριξης!!).
Το καμπανάκι χτύπησε!!

Ο λαός φοβήθηκε και το πληρώνει

Ας είμαστε ειλικρινείς: ο ελληνικός λαός στις 6 Μάη έκανε ένα ριζοσπαστικό εκλογικό βήμα απεμπλοκής από τη μνημονιακή στρατηγική του υπαρκτού νεοφιλελευθερισμού βυθίζοντας τα τρία κόμματα των κυβερνήσεων της περιόδου 2009- 2012. Και μετά από ένα μήνα φοβήθηκε και έκανε δύο βήματα πίσω: δημιούργησε τις εκλογικές συνθήκες για την παλινόρθωση της μνημονιακής πολιτικής.

Βεβαίως ευθύνονται οι ανεπάρκειες της αριστεράς, που ίσως τις πληρώσει ακριβότερα από όσο φαντάζεται αν δεν τις αναλύσει και αντιμετωπίσει επαρκώς.

Παρανόμως αυτοκτονούν!!


Ε!! εσείς εκεί στο Σύριζα...
Αρκετά πια με την καραμέλα περί...
"θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα"!!

Ταράξτε τους, κουνήστε τους, βαράτε τους!!
Κάντε το χωρίς να το λέτε πια.
Αντε γιατί βαρέθηκα τις "νομιμότητες"!!
Τις ευκαιριακές κουβέντες. Τις ανούσιες ατάκες.

Ενεργειακό έμφραγμα φέρνει το εμπάργκο στο Ιράν

Μάκης Γεωργιάδης
Κυβέρνηση – επιτέλους – έχουμε! Ευρώ – και από αυτό τουλάχιστον ακόμη – έχουμε! Καύσιμα θα έχουμε; Ένα από την πληθώρα των πραγματικών ζητημάτων, εξακολουθεί να είναι η ομαλή τροφοδοσία της χώρας με αργό πετρέλαιο και παράγωγα, μετά την έναρξη του εμπάργκο στις εισαγωγές ιρανικού αργού από  1η Ιουλίου. Η επικύρωση της απόφασης για το εμπάργκο από τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ την περασμένη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, μόνο ανακούφιση δεν έφερε στην ελληνική πλευρά. Αυτό όχι μόνο γιατί απορρίφθηκε πανηγυρικά το αίτημα της Ελλάδας για εξαίρεση από το εμπάργκο ή χρονική μετατόπισή του για το μέλλον, αλλά και γιατί καμία ειδική πίστωση για τη διευκόλυνση των χρεοκοπημένων κρατών δεν εγκρίθηκε.

Peter Thomas:Η παραμονή στην EE σημαίνει κοινωνική καταστροφή

 Συνέντευξη στον Κ. Γούση για το ΠΡΙΝ

Ο Πίτερ Τόμας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στοχαστές στη νέα γενιά μαρξιστών στον αγγλοσαξονικό χώρο. Είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού Historical Materialism (Ιστορικός Υλιομός) και μελετητής του Αντόνιο Γκράμσι, προσφέροντας μια καινοτόμα επαναστατική ανάγνωση του έργου του. Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί του στο πλαίσιο του φεστιβάλ των Αναιρέσεων.
Στο έργο σας για τον Γκράμσι χάνετε συχνά αναφορά στην έννοια τον μεταβατικού προ­γράμματος και μιας αντίστοιχης επαναστατικής πρακτικής συ­γκρότησης μετώπου. Ποια είναι η επικαιρότητα τους για τη μαρ­ξιστική σκέψη σήμερα, σε συνθή­κες παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης;

Χειραγώγηση επιτοκίων: Ένα «μυστικό» που όλοι γνωρίζουν

Δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη για κανέναν το γεγονός οι μεγάλες εμπορικές τράπεζες χειραγωγούν τα επιτόκια Libor για ίδιον όφελος. Οι αγορές ομολόγων σχεδιάστηκαν από τις μεγάλες τράπεζες ώστε να διασφαλίζουν ότι μπορούν να ελέγξουν τα επίπεδα των επιτοκίων χωρίς να έχουν πάνω από το κεφάλι τους τις εποπτικές αρχές.

Η πολύκροτη υπόθεση χειραγώγησης των επιτοκίων από την βρετανική Barclays που απειλεί τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, οπωσδήποτε δεν αποτελεί τη μοναδική περίπτωση. Δεκαέξι μεγάλες τράπεζες βρίσκονται στο στόχαστρο, οι έρευνες από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές βρίσκονται σε εξέλιξη και μένει να αποδειχθεί ποιες τράπεζες εμπλέκονται στο σκάνδαλο κι αν είχαν λάβει τις ευλογίες των κεντρικών τραπεζών, ώστε να ακολουθήσουν αυτή την πρακτική.ΠΡΩΤΟ ''ΠΕΣΚΕΣΙ'': ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ 3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ!

''ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ'' ΖΗΤΗΣΑΝ ΣΤΟ EUROGROUP!
Ο Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΕΙ!
Η διαβόητη ''αναδιαπραγμάτευση'' των τριών κυβερνητικών συνεταίρων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πήρε σάρκα και οστά!
Η ελληνική αποστολή στο Eurogroup, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, όχι μόνο δεν έθεσε κανένα ζήτημα αναδιαπραγμάτευσης των καταστροφικών μνημονίων αλλά αντίθετα, υποκύπτοντας σταθερά στους εκβιασμούς των δανειστών "κατόρθωσε" να επιστρέψει με ''μπιλιέτο'' μέτρων ύψους 3 δισ. ευρώ!

Περισσότερους ανασφάλιστους και απλήρωτους εργαζόμενους ή «πληρωμή σε είδος», ανακάλυψε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Απαραίτητη διευκρίνηση: Το κείμενο που ακολουθεί δεν δημοσιεύτηκε στον Ριζοσπάστη.
Mέσα σε έναν χρόνο το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας σκαρφάλωσε από το 28% στο 35%. Την ίδια ώρα πάνω από 150.000 επιχειρήσεις δεν καταβάλλουν τις αποδοχές στο προσωπικό. Τέσσερις στους δέκα εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα είδαν το τελευταίο πεντάμηνο τον μισθό τους να μειώνεται ή και να μην καταβάλλεται καθόλου. Πρόκειται για ένα νέο «κύμα» μειώσεων στους μισθούς, οι οποίοι το διάστημα 2009 έως 2011 είχαν υποχωρήσει κατά 14,3% (μέσος όρος).
Η ανασφάλιστη εργασία, η απασχόληση για μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα, η «αντικατάσταση» των κλαδικών συμβάσεων με την εθνική συλλογική, η καταβολή «μισού» μισθού στους πλήρως απασχολούμενους αποτελούν μερικές από τις νέες τάσεις στην ελληνική αγορά εργασίας.

Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ουχί το δαιμόνιο, αλλά ο κακός δαίμονας (λες και υπάρχει και καλός). Η σημερινή κυβέρνηση – συγκυβέρνηση περιλαμβάνει τα δύο κόμματα που διαχειρίστηκαν την εξουσία στην Ελλάδα από το 1974 και μετά. Έχουμε συνηθίσει σε αυτή τη χώρα, η νέα κυβέρνηση να κατηγορεί την προηγούμενη ότι άφησε «άδεια ταμεία», «καμένη γη» και όλες τις πληγές του Φαραώ.
Με αυτή τη συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήλπιζα ότι δε θα ξανακούγαμε τα ίδια διότι σκεφτόμουν «πώς είναι δυνατόν να καταγγείλουν οι σημερινοί κυβερνητικοί τούς χθεσινούς κυβερνητικούς από τη στιγμή που πρώην και νυν είναι τα ίδια πρόσωπα;». Άκυρη η σκέψη. Το έκαναν και αυτό! Κατηγόρησαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Το κατάφεραν! Μέχρι που σκέφτηκαν να κάνουν και εξεταστική επιτροπή για τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά ευτυχώς συνήλθαν και γλιτώσαμε το παράλογο θέαμα να είναι οι ίδιοι άνθρωποι δικαστές και κατηγορούμενοι.

Γλωσσάρι ελληνικού φιλελευθερισμού


Ανταγωνισμός: Το ιερό Γκράαλ κάθε κυβέρνησης που σέβεται τον εαυτό της και ομνύει στο φάντασμα της ελεύθερης αγοράς. Στην πραγματικότητα, όμως, η ελληνική θεωρείται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η πλέον «καρτελοποιημένη» αγορά στην Ευρώπη. Πρόσφατα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Δημήτρης Κυριτσάκης, σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ μίλησε για «παράλυτο κράτος» και «καρτέλ που θεριεύουν χάρη στο νόμο της σιωπής που κυριαρχεί στην αγορά». Χαρακτηριστικά παραδείγματα κυριαρχίας καρτέλ τα τελευταία χρόνια είναι οι τομείς των καυσίμων, των γαλακτοκομικών, των σούπερ μάρκετ κ.λπ.

Για την έφοδο στον ουρανό, αντί για το σάλτο απ’ το μπαλκόνι…

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, ότι όταν το παγκόσμιο σύστημα καταρρέει πέφτοντας πάνω στα κεφάλια μας, και η «φωτιά» της χρεοκοπίας πλέον καίει στα μητροπολιτικά κέντρα των καπιταλιστών, λίγη σημασία θα δώσουν στο γεγονός ότι στην Ελλάδα οι άνθρωποι πηδάνε από τα μπαλκόνια και πεθαίνουν στα πεζοδρόμια μέσα στην απελπισία τους. Οι συνθήκες ανθρωπιστικής καταστροφής που έχουν δημιουργήσει οι «από πάνω» με την χρεοκοπία τους, αφήνει πίσω της καθημερινά αμέτρητα θύματα ενός ακήρυχτου πολέμου. Η αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα, όπως επίσης και σε οποιαδήποτε χώρα μπήκε στη μέγγενη του ΔΝΤ, έχει πάρει τόσο ραγδαίους ρυθμούς που πλέον σχεδόν κάθε μέρα ακούγεται η είδηση μιας ακόμα τέτοιας πράξης απόγνωσης. Ενώ, όπως έγραψε δημοσιογράφος του Reuters σε ρεπορτάζ του για την κατάσταση στην χώρα, «πίσω από κάθε αυτοκτονία στην Ελλάδα υπάρχουν άλλοι είκοσι απελπισμένοι άνθρωποι που έχουν σκεφτεί να βάλουν τέλος στη ζωή τους».

Μήνυμα στήριξης από Σόιμπλε σε Στουρνάρα...

«ΣΟΚ! Όχι μόνο δεν θα διαπραγματευθούμε αλλά δεν θα πάρουμε και παράταση από την τρόικα είπε ο Στουρνάρας!»

Τ’ άκουσες τα νέα Φωτη Κουρέλη; Τ’ ακούσατε κι εσείς δεξιοτσανακογλύφτες της ΔΕΙΜΑΡ; (Δήθεν ΕΙΜαστε Αριστεροί)
Ένας δεξιός υπουργός, ο Ν. Νικολόπουλος, υπεύθυνος του εργατικού τομέα της ΝΔ, αποχώρησε από την τρικολόρε κυβέρνηση του Αντώνη Κομανέτση καταγγέλλοντάς την για υπαναχώρηση από τις προεκλογικές εξαγγελίες του κόμματός του… Κι εσείς που μιλούσατε για εργασιακά και μετενέργεια και πουλούσατε φύκια για μεταξωτές κορδέλες την κάνετε γαργάρα και φιλάτε τις κατουρημένες ποδιές της Τρόικας και της καραδεξιάς δωσίλογης κυβέρνησης… Ουστ κοπρίτες!
 

Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ – ΓΕΩΡΓΙΚΗ/ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

του Χρήστου Κασίμη 
Διπλωματούχου Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης
Η απαραίτητη αύξηση του ΑΕΠ προέρχεται από την στροφή στην ελληνική παραγωγή , την ίδρυση σχολών γεωργικών πρακτικών σε διάφορες περιφέρειες της χώρας, κέντρων βιομηχανικού σχεδιασμού με σκοπό την ενίσχυση της Ελληνικής Μικρομεσαίας Παραγωγικής Επιχείρησης.
Η θέσπιση της παροχής από το κράτος ενός Μηχανολόγου Μηχανικού εξειδικευμένου στην παραγωγή και την διοίκηση επιχειρήσεων για κάθε πέντε μικρές ή πολύ μικρές επιχειρήσεις (μεταξύ 0-49 απασχολούμενων εργαζομένων και κάτω των 10 εκ. Ευρώ τζίρου) ο οποίος θα ασχολείται τόσο με θέματα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία όσο και με θέματα διαχείρισης ποιότητας και περιβάλλοντος, είναι επίσης προς όφελος της ανθρωποκεντρικής και περιβαλλοντικά βιώσιμης ανάπτυξης.

Οικογενειακή υπόθεση

(Πάντοτε Οικογένεια)
 Με άδειες αποσκευές ταξίδεψε στη μητρόπολη της ΕΕ
ο -κατά Τσίπρα- άνευ φερετζέ νεοφιλελεύθερος, εκτάκτως
προσληφθείς, υπουργός Οικονομικών κ.Στουρνάρας.  

Η επαναδιαπραγμάτευση του Σαμαρά παρέμεινε στην
πρωτεύουσα του ελληνικού "κράτους", να συντροφεύει
την απαγκίστρωση του εσχάτως ανανήψαντος Κουβέλη.

ΚΑΛΕΣΜΑ

Mark Grant: Η Ελλάδα συνθηκολόγησε! Τώρα ή θα κρεμαστεί ή θα καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη – Δεν μπορεί παρά να περιμένει την ετυμηγορία – Μόνος δρόμος η χρεοκοπία

“Η Ελλάδα συνθηκολόγησε! Τώρα ή θα κρεμαστεί ή θα παραμείνει φυλακισμένη για μια ζωή… Στην τρέχουσα συγκυρία δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο από το να περιμένει την ετυμηγορία των δανειστών της…”.
Με τον τρόπο αυτό περιγράφει ο γνωστός αναλυτής της Wall Street και αρθρογράφος της οικονομικής στήλης “Out of the Box”, Mark Grant, την υπαναχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, μετά την ομολογία του νέου υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα στους Financial Times πως “εφόσον το μνημόνιο έχει εκτροχιαστεί, δεν μπορούμε τη δεδομένη στιγμή να ζητήσουμε τίποτα από την τρόικα, μέχρις ότου επαναφέρουμε σε τροχιά το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας”.
Κατά τον Grant η χρεοκοπία της Ελλάδας μετά και την εξέλιξη αυτή είναι δεδομένη, γεγονός όμως που αυτόματα θα είναι ολέθριο για την Ευρωζώνη και το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.