#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Η ΔΕΗ είναι ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ και δεν προσφέρεται για πώληση

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9-7-2012
Η Κυβέρνησή με τις προγραμματικές της δηλώσεις αποδεικνύεται μνημονιακότερη του μνημονίου με τις οποίες υπαναχωρεί από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.Οι Προγραμματικές δηλώσεις συνοψίζονται σε 3 λέξεις:«ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ».
Με ποιο δικαίωμα κύριοι της κυβέρνησης κρεμάσατε πωλητήριο στη χώρα μας ;
Αυτά που ετοιμάζεστε να ξεπουλήσετε, κύριοι της Κυβέρνησης, δεν σας ανήκουν.
Ανήκουν στον Ελληνικό λαό. Τα έχουμε όλοι δανειστεί από τις επόμενες γενιές. Είναι ο εμπράγματος και άυλος, περιουσιακός, ενεργειακός, πολιτισμικός, περιβαλλοντικός πλούτος της πατρίδας μας.Και είναι ύψιστη ηθική υποχρέωση η διαφύλαξή του.
Πριν συνεργήσετε, λοιπόν, με σύγχρονους μαυραγορίτες, να θυμάστε ότι οι ευθύνες για το δρομολογούμενο ξεπούλημα δεν είναι μόνο πολιτικές. Και θα αναζητηθούν από τους εργαζόμενους και τον Ελληνικό λαό.

Κρεμάστε έναν τραπεζίτη!

Ο γνωστός οικονομολόγος Νούριελ Ρουμπίνι, που προέβλεψε πρώτος την αμερικανική κρίση και τον αποκάλεσαν γι' αυτό «Δρ. Συμφορά», προτείνει τώρα να κρεμάσουμε έναν τραπεζίτη!

Εντύπωση προκάλεσαν οι νέες δηλώσεις του με αφορμή το σκάνδαλο Barclay’s.


"Κανένας δεν έχει φυλακιστεί από την ημέρα της κρίσης. Οι τράπεζες εντοπίζονται ότι έχουν κάνει παράνομες πράξεις, παίρνουν ένα πρόστιμο και όλα εντάξει. Εάν κάποιοι έμπαιναν στη φυλακή, ίσως αυτό ήταν ένα μάθημα για όλους. Διαφορετικά ας κρεμάσουμε κάποιον στην πλατεία” , δήλωσε ο Ρουμπινί στο πρακτορείο Bloomberg.

Έρευνα: Οι Έλληνες ως μετανάστες…

Κατά καιρούς έχουν διεξαχθεί πολλές έρευνες σχετικά με τους Έλληνες που κατά περιόδους έφυγαν από τη χώρα μας πηγαίνοντας να βρουν την τύχη τους σε άλλα εδάφη. Εδάφη που έμελλαν να γίνουν οι νέες γλυκές πατρίδες τους. Ο απόηχος σε κάποιες απ’ τις έρευνες αυτές πήρε μορφή μένους εναντίων των συντελεστών τους από κορυφαίες τόσο «προοδευτικές» όσο και «συντηρητικές» πένες. Ο λόγος που ερέθισε τις παραπάνω πένες είναι ότι η αλήθεια συγκρούεται με την κατεστημένη αντίληψη. Μια αντίληψη που θέλει του Έλληνες μετανάστες να είναι οικογενειάρχες δουλευταράδες, που παρά τις δυσκολίες «τα κατάφεραν». Μια αντίληψη που σε αντιδιαστολή με τους «εγχώριους» μετανάστες από Αλβανία, Πακιστάν κ.ο.κ., οι Έλληνες «δεν ήταν το ίδιο». Ήταν άλλη η «ποιότητα» της «ράτσας».

Η ΤΑΞΙΚΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Του Θ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
 Αναδημοσιεύουμε μια εξαιρετική ανάλυση του Θανάση Παπαρήγα, σχετικά με τη ταξική φύση του Ναζιστικού κόμματος, στο περιοδικό «Επιστημονική Σκέψη» το 1985.
Το «Εθνικό Σοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα» (Nazional-Sozialistische Deutsche Arbeiter Partei – NSDAP) ήταν πάντα και έμεινε ως το τέλος το κόμμα που εξυπηρέτησε κατά τον πιο τέλειο, ως τώρα, τρόπο τα συμφέροντα της μεγάλης αστικής τάξης, των κορυφών του μονοπωλιακού κεφαλαίου.
Τέτοιο ήταν και πριν το 1933, και μετά, τέτοιο έμεινε και ως τις 9 Μάη 1945.
Αυτό φαίνεται καθαρά από το δείκτη εκείνο που ενδιέφερε πιο πολύ το μονοπωλιακό κεφάλαιο: την πορεία των κερδών. Και δεν μπορεί κανείς να μην παραδεχτεί ότι η κυβέρνηση του ΝSDAP εξασφάλισε συνθήκες εξαιρετικής σε έκταση και βάθος συσσώρευσης κερδών. Η πορεία των τελευταίων υπήρξε πράγματι θεαματική, όπως δείχνει ο παρακάτω πίνακας:

Raus

 «Δεν θέλεις να γίνεις αητός, Ανθρωπάκο. Γιαυτό σε τρώνε τα όρνεα. Φοβάσαι τους αητούς κι’ έτσι ζεις κοπαδιαστά και κοπαδιαστά εξολοθρεύεσαι. Γιατί μερικά από τα κοτόπουλα σου έχουν κλωσήσει αυγά όρνεων. Και τα όρνεά σου έχουνε γίνει οι Φύρερ σου ενάντια στους αετούς, τους αετούς που θελήσανε να σε οδηγήσουν σε μακρινότερες, πιο υποσχετικές αποστάσεις. Τα όρνεα σε δίδαξαν να τρως ψοφίμια και να είσαι ικανοποιημένος με ελάχιστα σπυριά σιτάρι. Σ’ έμαθαν και να ωρύεσαι “Ζήτω, ζήτω, Μέγα Όρνεο!”. Τώρα λιμοκτονείς και πεθαίνεις κι’ ακόμη φοβάσαι τους αητούς που κλωσσάνε τα κοτόπουλά σου.»Πηγή: RAMNOUSIA
ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

Τόσες μαλακίες...

Το τριήμερο της συζήτησης επί των μνημονιακών 
προγραμματικών δηλώσεων του καϋμένου Αντωνάκη...
εκτός από τις ματωβαμένες αλήθειες...έκρυβε κι ένα πλήθος
μαλακιών που ακούστηκαν στο "ναό της Δημοκρατίας"!!

Αναμφίβολα την πρώτη θέση δικαιούται ο κ.Σαμαράς,
όταν, απευθυνόμενος στον Τσίπρα του είπε ...
"εδώ δεν είναι 15μελές".
Πρωθυπουργεύων είσαι θειέ Αντωνάκη.
(Ούτε...λυκειάρχης, μήτε κηδεμόνας!!).
Α!! και ο τελευταίος των Εφιαλτών.

Παρακράτος, τράπεζες, παρακολουθήσεις και μισθοφόροι πράκτορες

Στις 20 Ιουνίου, ο ερευνητής του REUTERS Στίβεν Γκρέι έφτασε στην Ελλάδα για πολλοστή φορά τον τελευταίο χρόνο. Ο Γκρέι ερευνά το δέμα της λειτουργίας των ελληνικών τραπεζών, κάτι που δεν ερευνά ούτε το ελληνικό κράτος ούτε η ελληνική δημοσιογραφία. Είναι γνωστό πως για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών δεν φταίει η κρίση, αλλά η χρήση από τους μεγαλομετόχους τουςΔανειοδότησαν δικές τους off shore εταιρίες και στη συνέχεια έσβησαν τα χρέη τους, έκαναν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δανείζοντας κυκλικά η μία τράπεζα την άλλη χωρίς να δίνουν ούτε ένα ευρώ στην πραγματικότητα, και άλλα πολλά. Γι’ αυτά τα πολλά, που στο HOT DOC γράψαμε παραθέτοντας έγγραφα, ονόματα και διευθύνσεις, ο ελληνικός Τύπος δεν είπε κουβέντα. Ούτε και γι’ αυτό που συνέβη την 2οη Ιουνίου στον Στιβ Γκρέι και τους δημοσιογράφους Τάσο Τέλλογλου και Νίκο Λεοντόπουλο.

Μια χώρα σε μετάβαση: Αγωνιζόμενοι για μια άλλη Ελλάδα


Κεντρική Πολιτική Εκδήλωση Resistance Festival 2012, Κυριακή 1/7.
Η τοποθέτηση του Ευτύχη Μπιτσάκη.

Ελλάδα: H τρίτη μεγαλύτερη ύφεση στην ιστορία

Η ύφεση της ελληνικής οικονομίας είναι ήδη η τρίτη μεγαλύτερη σε διάρκεια στην ιστορία, έχοντας ξεπεράσει αυτή των ΗΠΑ μετά το κραχ του 1929. Πηγαίνοντας πίσω μέχρι και το 1700, μόνο σε δύο άλλες περιπτώσεις έχουν υπάρξει μακροβιότερες υφέσεις: από το 1980 μέχρι το 1997 στη Λιβερία, μία χώρα στη Δυτική Αφρική και από το 1989 μέχρι το 1997,στο Τατζικιστάν, μία χώρα στα σύνορα με το Αφγανιστάν (στοιχεία BBC UK). Αμέσως μετά ακολουθεί η ύφεση της Ελλάδας, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον για ένα χρόνο και πιθανό για δύο ή περισσότερα.

Δεν είναι, όμως, μόνο η διάρκεια της ελληνικής ύφεσης που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ αλλά και το κόστος της που είναι ασύλληπτο.


Πουτάνας τέκνα

Παράσταση ήταν και πάει!!
Τριήμερο στη Βουλή με το ίδιο, χιλιοπαιγμένο έργο.
Ιδια φανταχτερά σκηνικά, ίδιοι ηθοποιοί σε διαφορετικούς 
ρόλους, το ίδιο βαριεστημένο κοινό.

Δηλώσεις, εκκλήσεις, αεροκονταριές, μυξοκλάματα,
επιθέσεις-αντεπιθέσεις, μαλακίες και άγιος ο...θεός.
Η "πατρίς" αντικαταστάθηκε από το "έθνος".
Αρκετά εγκλήματα έγιναν στο όνομα της πρώτης!!  
Καιρός ήταν να φρεσκάρουμε το πατριωτικό λεξιλόγιο!!

ΚΑΛΕΣΜΑ

Επειδή οι επιπτώσεις της απουσίας μετωπικής συγκρότησης του αγώνα ενάντια στην αποικιοποίηση της χώρας μας γίνονται όλο και πιο ορατές, η Πρωτοβουλία συγκρότησης μετώπου αντεπίθεσης για λαϊκή κυριαρχία οργανώνει πανελλήνια διημερίδα, Σάββατο και Κυριακή 14 – 15 Ιουλίου στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο – αίθουσα 318 – της Αρχιτεκτονικής Σχολής  (στον 3ο όροφο του  κτιρίου Μπουμπουλίνας ΕΜΠ – Πατησίων – ώρα έναρξης 10.00 π.μ.) με θέμα:
“Η άμεση συγκρότηση μετώπου, ως αναγκαία προϋπόθεση για την απαλλαγή από την αποικιοκρατία και την ανατροπή της οικονομικής και κοινωνικής κηδεμονίας της χώρας”
Η διημερίδα, μέσα από την ανάδειξη και επεξεργασία κομβικών θεωρητικών και πρακτικών  προβλημάτων της εποχής και της συγκυρίας, φιλοδοξεί να συμβάλει καθοριστικά στις διεργασίες μετωπικής συγκρότησης του αγώνα του λαού μας για διεκδίκηση Λαϊκής Κυριαρχίας, για απαλλαγή από το όλο πλέγμα δανειακών συμβάσεων, μνημονίων, αποικιοποίησης και κοινωνικού πολέμου, για εναλλακτική διέξοδο της κοινωνίας από την κρίση.
Οι θεματικές ενότητες είναι:

Ο Νικολόπουλος έφυγε μόνος του. Τους άλλους θα τους διώξουμε εμείς

Παρά την ικανοποίηση των ντόπιων και διεθνών αστικών κέντρων από την  ψήφο  εμπιστοσύνης που πήρε η κυβέρνηση της εγχώριας τρόικας από το σινάφι  των  εκλεγμένων υπαλλήλων του κεφαλαίου, είναι η αδυσώπητη  πραγματικότητα από τα αποτελέσματα της  βάρβαρης πολιτικής τους ,που θα θέτει  σε δοκιμασία  το βίο της από δω και στο εξής, ώσπου να επέλθει τελικά η αποσύνθεση της, κάτω από το βάρος της λαϊκής  οργής  που θα κορυφωθεί ούτως ή άλλως στους δρόμους της κοινωνικής σύγκρουσης.

Όσοι «παραπλανημένοι» ψηφοφόροι πίστεψαν την δημαγωγική προπαγάνδα περί  σκληρής αλλά υπεύθυνης  διαπραγμάτευσης για την απαγκίστρωση από τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς  νόμους, θα αιφνιδιάστηκαν από την ταχύτητα των γεγονότων που αποδεικνύουν πως οι ηγέτες της  κυβέρνησης αυτής, όχι μόνο δεν τα εννοούσαν αλλά και πως είναι τόσο δεμένοι χειροπόδαρα με δηλώσεις υποτέλειας στα αφεντικά και στους  προστάτες τους, που η μόνη οδός διαφυγής  των στελεχών που καλούνται να υλοποιήσουν  αυτή την πολιτική   φαντάζει η απαλλαγή έστω και προσωρινά από τα καθήκοντα τους,