#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Η «τέλεια» παγκόσμια οικονομική καταιγίδα

Πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα μιας επερχόμενης χρηματοπιστωτικής και οικονομικής καταιγίδας και μαζεύονται από κάθε κατεύθυνση: την ευρωζώνη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και αλλού. Πράγματι, η παγκόσμια οικονομία το 2013 μπορεί να είναι ένα πολύ αφιλόξενο περιβάλλον.

Για αρχή, η κρίση στην Ευρωζώνη επιδεινώνεται, καθώς το ευρώ παραμένει πολύ ισχυρό, η δημοσιονομική λιτότητα βαθαίνει την ύφεση σε πολλές χώρες, και μια πιστωτική ασφυξία στην περιφέρεια σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές του πετρελαίου υπονομεύουν τις προοπτικές ανάκαμψης. Το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης παραμορφώνεται, καθώς διασυνοριακές και διατραπεζικές γραμμές πίστωσης αποκόπτοναι, και η φυγή κεφαλαίων θα μπορούσε να μετατραπεί σε πλήρη τραπεζικό πανικό στην περιφέρεια αν όπως είναι πιθανό η Ελλάδα προβεί σε μια άτακτη έξοδο από το ευρώ κατά τους προσεχείς μήνες.


Και η …επαναδιαπραγμάτευση ???

Δεν θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση κύριε; 
 
ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ… ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ

Γι’ ακόμη μια φορά. Γι’ ακόμη μία βουλευτική σεζόν. Για πολλές μέρες ακόμη, μήνες κι ελπίζω όχι χρόνια, θα παρακολουθούμε τις διαδικασίες στη Βουλή. Τις ομιλίες. Τις κραυγές. Άντε, μερικές φορές, ίσως δούμε και μερικές καρπαζιές τώρα που οι νεοναζί έγιναν μέρος της «δημοκρατίας» μας.
Μπες – βγες. Συμβολισμοί. Αποχωρούμε. Στρουθοκαμηλισμός. Δεν τους βλέπω, δεν τους ακούω, άρα δεν υπάρχουν. Μακάρι να γινόταν αυτό. Η στρουθοκάμηλος θα ήταν ευτυχισμένη και για εμάς θα υπήρχε μόνο αυτό που βλέπουμε.

Αρχίζει το πλιάτσικο!


Του Γιώργου Δελαστίκ
Πανέτοιμοι να πετάξουν στα πιράνχας του ιδιωτικού τομέα τη δημόσια περιουσία για να την κατασπαράξουν είναι οι πολιτικοί εγκληματίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά με την ευγενή χορηγία των «παρασίτων» της ΔΗΜΑΡ. Αφού οι πολιτικοί ληστές των δύο κομμάτων της κυβέρνησης Παπαδήμου λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία με το περιβόητο «κούρεμα» και ρήμαξαν τους μισθούς και τις συντάξεις και ο κόσμος τους ξαναψήφισε αντί να τους πετάξει στον εκλογικό Καιάδα, τώρα έχουν έρθει αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν το έργο τους, ξεπουλώντας ηλεκτρικό, νερό, λιμάνια, σιδηροδρόμους και γενικά τα πάντα έναντι πινακίου φακής. Αξιος ο μισθός τους.

Μνημονιακές πόρνες

Με τον πλέον κυνικό και τραγικό τρόπο οι τρεις αρχηγοί
της μνημονιακής Συγκυβέρνησης εδήλωσαν από το βήμα
της Βουλής την πλήρη Υποταγή τους στα μνημονιακά 
"προγράμματα" και μετέθεσαν τις όποιες "τροποποιήσεις"
και "απαγκιστρώσεις" σε ορίζοντα...τετραετίας!!

Ο πάσχων από όραση και μνήμη πρωθυπουργεύων Σαμαράς,
κρέμασε ένα τεράστιο " ΠΩΛΕΙΤΑΙ " πάνω από τη Χώρα,
θερμά υποστηριζόμενος από τις έτερες δύο εμετικές
πόρνες που τον συντροφεύουν στο γαμήλιο ταξίδι.

Οι ιδιωτικές τράπεζες έχουν αποτύχει – χρειαζόμαστε μια δημόσια λύση

“Μόνο εάν σπάσουν οι μεγάλες τράπεζες, τα εν μέρει εθνικοποιημένα παρακλάδια τους μετατραπούν σε αυθεντικές δημόσιες επενδυτικές τράπεζες και ενθαρρυνθεί η ίδρυση νέων κοινωνικοποιημένων και περιφερειακών τραπεζών μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος της κοινωνίας ο χρηματοπιστωτικός τομέας και όχι το αντίστροφο. Οι ιδιωτικές τράπεζες έχουν αποτύχει παταγωδώς – και χρειαζόμαστε μια δημόσια δημοκρατική λύση”.
Του Seumas Milne
guardian.co.uk, Τρίτη 3 Ιουλίου 2012
μετάφραση Σ.Ε.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος του σκανδάλου χειραγώγησης των επιτοκίων που καταβροχθίζει το Σίτι του Λονδίνου είναι να γίνει ο χειρισμός του και να εκτονωθεί με τους συνήθεις τρόπους, και να μην αλλάξει τίποτε. Η παραίτηση στην οποία εξαναγκάστηκε ο Μπομπ Ντάιμοντ, εκτελεστικός διευθυντής της Barclays, ακολουθεί τις ίδιες τετριμμένες διαδικασίες αντιμετώπισης των κρίσεων που δυνητικά απειλούν τους ισχυρούς: αποκηρύσσονται οι έχοντες τη μεγαλύτερη υπαιτιότητα, πέφτουν συμβολικά λίγα κεφάλια, γίνεται η έναρξη κάποιας έρευνας από έμπιστους ανθρώπους και φινίρονται οι κανονισμοί για να αποφευχθεί η επανάληψη των πιο κατάφωρων ατοπημάτων.