#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ

απο Ιστοριες Συνωμοσιας

Η επιστολή Σαμαρά λοιπόν


«Αθήνα, 27 Ιουνίου 2012

Όπως σας έχω πληροφορήσει, δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παραστώ στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λόγω μιας οφθαλμολογικής επέμβασης που έπρεπε να γίνει. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επαναβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης.

Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος.

Από τον Ωνάση στον εθνικό ευεργέτη… Μαρινάκη!

Στην προεκλογική συζήτηση η δεξιά απειλούσε ότι αν έρθει η αριστερά στα πράγματα θα γυρίσουμε 50 χρόνια πίσω. Στην δεκαετία του ’60. Όσο το έλεγε, τόσο έμοιαζε με την δεξιά εκείνων των χρόνων…


Η δεκαετία ’60 είχε πολλά για να την θαυμάσεις και να την κατηγορήσεις. Είναι σίγουρο όμως ότι από τότε χτίστηκε το brand «Zorbas the Greek». Με ότι αυτό σημαίνει. Και δεν είναι τυχαίο ότι ο βασικός εκπρόσωπος του εφοπλιστικού κεφαλαίου, ο ζάμπλουτος Ωνάσης στην πάμφτωχη Ελλάδα, το εξέφρασε.


Τις μέρες αυτές του ’60, που τις έχω ζήσει μόνο από βιβλία και ελληνικές ταινίες, τις θυμήθηκα πολλές φορές τον τελευταίο μήνα. Δεν είναι μόνο η πολιτική συμπεριφορά της δεξιάς. Είναι όμως και η κοινωνική συμπεριφορά του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Δεν ντράπηκαν οι Ρέστης και λοιποί να βγουν κατάμουτρα να μας πουν: «δεν πληρώνουμε φόρους και ούτε θα πληρώσουμε». Ο ζάμπλουτος Ρέστης στην πάμφτωχη Ελλάδα… Και όσο ξεσάλωναν οι εφοπλιστές ότι θα φύγουν και ότι δεν θα κάτσουν σε κοινό τραπέζι με τον Τσίπρα, τόσο να τους γλύφουν οι υπάλληλοί τους δημοσιογράφοι (τους) στα κανάλια (τους), για το πόσο σημαντικοί είναι οι εφοπλιστές στην ελληνική οικονομία!!! Και ας μην φορολογούνται!

Απέναντι στο Νεοφιλελευθερισμό, η Αυτονομία

Είναι γενικά αποδεκτό, ότι η Ευρωπαϊκή κοινότητα πολιτών [1] βρίσκεται σε τέλμα, πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό. Η Νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια στις χώρες της Ευρώπης, προτάσσοντας την υπερκατανάλωση, τον πολιτισμικό μηδενισμό, την άφεση της δημιουργικότητας στα χέρια των “ειδικών” και τον περιορισμό βασικών δημοκρατικών (κυρίως εργασιακών) δικαιωμάτων μας οδήγησε στις πύλες του κοινωνικού χάους. Παρ’ ότι μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως η διόγκωση του χρέους, η ολοένα και αυξανόμενη ανfrdbfdεργία (με συνέπεια την εξαθλίωση) έχουν σχεδιαστεί από τις ελίτ, είτε ώστε να ανταγωνιστούν το τέρας της Κίνας και της Ινδίας, (με τη μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος) είτε ώστε να περάσουν όλα τα μέσα παραγωγής στους ιδιώτες, η πραγματικότητα φαίνεται πως είναι διαφορετική.
Φαίνεται πως οι παγκόσμιες ελίτ αυτοτραυματίζονται (σκοτώνοντας μέρος του υπόλοιπου πληθυσμού φυσικά) από το ίδιο τους το δημιούργημα, το Νεοφιλελευθερισμό ή νεοσυντηρισμό, που καθώς απελευθερώνει από όλους τους περιορισμούς που μπορεί να θέσει το κράτος αφήνεται στην κερδοσκοπική ασυδοσία των εταιριών, μετατρέποντας το κουρδισμένο καπιταλιστικό σύστημα, στο σημερινό οικονομικό καζίνο.

Ο μύθος της συνεισφοράς της Ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία

 
Του Κ. Βαξεβάνη
Γλάροι, σταυροί και αφορολόγητο
Ο μύθος της συνεισφοράς της Ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία
.
Η Κύπρος ετοιμάζεται να μπει στον μηχανισμό στήριξης. Η Ισπανία, αυτή η τεράστια χώρα που μπορεί να θρέψει όλη την Ευρώπη, καταρρέει οικονομικά. Η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, έχουν ήδη δημιουργήσει μια Ευρώπη άλλης ταχύτητας. Της όπισθεν.
Μα, τι γίνεται σε μια Ευρώπη που μέχρι χτες χρηματοδοτούσε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για να σώζουν ανθρώπους που πέθαιναν από πείνα στην Αφρική; Και, τέλος πάντων, αυτό που έγινε οφείλεται στους 150.000 δημόσιους υπαλλήλους που δεν απολύθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο;

Πόσο φταίει η εργατική τάξη;

Ρένα Γιαννοπούλου
Πολλοί από μας το έχουμε πει, μετά από εκλογικές αναμετρήσεις τα αποτελέσματα των οποίων ήταν κατώτερα των προσδοκιών μας. Όταν λέω «εμείς», αναφέρομαι σε ανθρώπους που έχουν κρατήσει – και πάντα προσπαθούν να κρατούν – μια έντιμη, αγωνιστική, ριζοσπαστική στάση ζωής. Κάθε φορά λοιπόν που οι εκλογές δεν φαίνεται να επιβραβεύουν αυτή τη στάση των προσώπων αλλά και, κυρίως, των φορέων, είναι μεγάλος ο πειρασμός να πούμε ότι «φταίει ο λαός που δεν καταλαβαίνει» ή ακόμα και «ο κόσμος είναι άξιος της τύχης του».

Μάθε πόσο σε κορόιδεψαν τα τελευταία 3 χρόνια, μέσα σε 1 μόλις λεπτό!

Μέτρα, μέτρα, λεφτά, χαράτσια, φόροι, έκτακτες εισφορές, κι άλλοι φόροι, ειδικά τέλη, γενικά τέλη, τέλη κυκλοφορίας, ταμείο φτώχειας, ταμείο χλιδής, παπάρια μέντολες
Η “μαύρη τρύπα” των εσόδων έφθασε στα 661 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος Μαΐου, από 334 εκατομμύρια ευρώ που ήταν στο τέλος Απριλίου.
Σε σύγκριση με το πρώτο πεντάμηνο του 2011:
•Οι εισπράξεις από τον φόρο εισοδήματος ήταν μειωμένες κατά 352 εκατομμύρια ευρώ ή κατά 8,37%
•Τα έσοδα από τον ΦΠΑ σημείωσαν πτώση της τάξεως των 894 εκατομμύρια ευρώ ή του 12,1%
•Οι εισπράξεις από τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης καυσίμων και λοιπών ενεργειακών προϊόντων υποχώρησαν κατά 43 εκατομμύρια ευρώ ή κατά 2,94%
•Τα έσοδα από τους ΕΦΚ στα προϊόντα καπνού και τα αλκοολούχα ποτά ήταν μειωμένα κατά 1,75% ή κατά 32 εκατομμύρια ευρώ
•Τα έσοδα από τους λοιπούς ΕΦΚ (στα προϊόντα καπνού, στα αλκοολούχα ποτά κ.λπ.) μειώθηκαν κατά 46 εκατομμύρια ευρώ.

Τίποτα δεν μας σκιάζει!!

Αλήθεια...πόσοι Ελληνες πληροφορήθηκαν πως στο
πρώτο τρίμηνο του 2012 οι ΑΝΕΡΓΟΙ αυξήθηκαν
κατά 400.000 κεφάλια;;
Πόσοι έμαθαν πως το 68% των Ελλήνων ζουν κάτω
από το όριο φτώχειας;; Πως χρειάζεται να δαπανούν
το 40% του εισοδήματός τους μόνο για ενοίκιο
ή δόση στεγαστικού δανείου;;

Βέροια: αθώοι οι θύτες της Χρυσής Αυγής, ένοχο το θύμα της


Όταν η δικαιοσύνη εκδίδει αποφάσεις οι οποίες στην ουσία επικροτούν τη δράση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής τότε τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν. Όταν το θύμα τιμωρείται με ποινή μεγαλύτερη από αυτή του θύματος τότε το λαϊκό κίνημα θα πρέπει να σταματήσει την ομφαλοσκόπηση και να αναλάβει δράση.
Ο λόγος για τις ποινές που επέβαλλε το δικαστήριο της Βέροιας στη χτεσινή μαραθώνια δίκη των οκτώ ναζιστών μελών της Χρυσής Αυγής που…
τραυμάτισαν σοβαρά έναν Βεροιώτη και για τον ιδιοκτήτη του καφενείου που δέχτηκε την επίθεση και κάθισε στο σκαμνί του κατηγορούμενου με την κατηγορία της εξύβρισης!

Το δικαστήριο αθώωσε τους επτά από τους οκτώ κατηγορούμενους για τυπικούς λόγους! Αφού έκανε όλη τη διαδικασία κήρυξε απαράδεκτη τη δίωξη κατά των επτά ναζιστών γιατί δεν είχε πληρωθεί το παράβολο των 100 ευρώ από τον μηνυτή!!
Όταν ο τύπος τρώει την ουσία τότε είναι προφανές ότι τέτοιες αποφάσεις μπαίνουν στο στόχαστρο της κριτικής και έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τη λογική και το αυτονόητο.