#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Πεθαίνεις...το πήρες χαμπάρι;

Πτωχή μου Ελλάς.
Πεθαίνεις...
Φτωχή μου Πατρίδα.
Πεθαίνεις...

Πρωθυπουργό στην ουσία δεν έχεις.
Διευθύνει τη Χώρα από το σπίτι του.
Επέλεξε πρώτα να εκλεγεί και μετά να χειρουργηθεί.
Πρώτα το Ψέμα...μετά η Αλήθεια.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

 Δημήτρης Αργυρός
Μου φαίνεται πως σε κάθε ιστορική περίοδο ταξικής σύγκρουσης είχαμε να κάνουμε με την σύγκρουση της τάσης της χειραγώγησης και της υποταγής - με όποια μορφή έπαιρνε αυτή - με την τάση της χειραφέτησης, την τάση του κομουνισμού, όποια και αν ήταν η μορφή της…. Νομίζω δε πως η κρίση μας βάζει σε άμεση αναγκαιότητα η τάση της χειραφέτησης, η τάση του κομμουνισμού να επανεφεύρει τα εργαλεία του μέλλοντος. Τόσο ως τάση, κίνηση - κίνημα, όσο και ο σκοπός και όραμα. Έτσι θα απαντήσει με ένα τρόπο επαναστατικό στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου, που ας μην το ξεχνάμε είναι απόρροια της βαθιάς του κρίσης. Κρίση που οι ρίζες της βρίσκονται στην δυνητικότητα ενός αντικειμενικού κομμουνισμού που υποσκάπτει τα θεμέλια της κερδοφορίας και της κυριαρχίας του. Απόρροια των τεραστίων παραγωγικών δυνάμεων της εποχής μας η αδυναμία του κομμουνιστικού αλλά και του αναρχικού παραδείγματος.

ΤΟ 68% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

25% αυξήθηκαν οι άστεγοι


Σε τραγικό σημείο έχει φτάσει η κατάσταση στην Ελλάδα με το 68% να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας εξαιτίας της ολοένα και αυξανόμενης ανεργίας. Σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στην Ε.Ε. η ανεργία στην Ελλάδα σημείωσε νέα αύξηση το πρώτο τρίμηνο του 2012. Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιτροπής το ποσοστό της αυξήθηκε κατά 8,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011.
Η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο τραγικό σημείο ώστε το 64% των νέων ηλικίας 15-35 ετών να δηλώνουν έτοιμοι να μεταναστεύσουν σε άλλη χώρα για να εργαστούν. Σε άθλια κατάσταση βρίσκονται και οι άστεγοι που ανέρχονται πλέον σε 20.000 αυξανόμενοι κατά 25%, σε σχέση με το 2009 . Πάνω από το ήμισυ των αστέγων εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά (11.000- από τους οποίους 8.000 είναι Έλληνες). Μάλιστα ο αριθμός των αστέγων με υψηλή μόρφωση και ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο μέχρι να χάσουν την δουλειά τους έχουν αυξηθεί.

Απαγκίστρωση από τις υποσχέσεις

Η κακή αρχή της τρικομματικής συγκυβέρνησης, έγινε διεθνές θέμα εξαιτίας της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίστηκαν ακόμη και στοιχειώδη ζητήματα ρουτίνας, όπως η εκπροσώπηση της χώρας στη Σύνοδο Κορυφής, δεν είναι το χειρότερο μήνυμα που εξέπεμψε η τρόικα εσωτερικού.
Ακόμη και οι οδυνηρές αστοχίες, με τη λάθος υπουργοποίηση Βερνίκου και το πολιτικό αλαλούμ που συνόδευσε την παρ’ ολίγον ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών από τον Β. Ράπανο, παρά τον τραυματισμό, κάθε έννοιας κυβερνητικής σοβαρότητας, δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν σοβαρό εμπόδιο στην εξέλιξη του κυβερνητικού έργου.
Το πραγματικό χτύπημα για την υπό τον Σαμαρά συγκυβέρνηση έρχεται με την τάχιστη αποδόμηση –έως και εγκατάλειψη- κάθε προεκλογικής ρητορείας περί «επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου». Διότι όσο κι αν το δίλημμα για το ευρώ ήταν αυτό που έγειρε την πλάστιγγα του εκλογικού αποτελέσματος, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε μία απλή αλήθεια:

Τελικά 10 μέρες μετά τις εκλογές και το μόνο που λειτουργεί σε αυτή τη χώρα είναι η αντιπολίτευση!

Ευτυχώς που κάναμε κυβέρνηση και δε θα πάμε ακέφαλοι στις Βρυξέλλες.
 
Φανταστείτε να είχε βγει ο Σύ.ρι.ζα πρώτο κόμμα και ο Τσίπρας να τριγυρνούσε τα νοσοκομεία με βουλωμένο μάτι μη μπορώντας να ταξιδέψει, ορίζοντας επικεφαλή κάποιον άνθρωπο που δε μπορεί νομικά να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και εντέλει να έστελνε το Παπούλια που είναι διακοσμητικός τα τελευταία χρόνια.

Φανταστείτε επίσης ο υπουργός οικονομικών που θα έβαζε να παραιτούταν πριν ακόμα να ορκιστεί τι καταστροφές θα ακούγαμε. Δε θα είχε μείνει cent στις τράπεζες.Να μη πω τι θα γινόταν αν έβαζε υπουργό ναυτιλίας κάποιον με offshore!

Σκοτώνοντας -και πεθαίνοντας- για έναν Σκαραβαίο…

Το 1938 ο Χίτλερ είχε ήδη σταθεροποιήσει την εξουσία του, είχε τσακίσει την αντιπολίτευση και τα εργατικά συνδικάτα κι είχε λύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της ανεργίας, στρατιωτικοποιώντας τη γερμανική οικονομία. Τη χρονιά εκείνη, για λόγους προπαγάνδας, υιοθέτησε την ιδέα του Δρος Φέρντιναντ Πόρσε για ένα φτηνό αυτοκίνητο, προσιτό στους εργαζόμενους. Η ναζιστική οργάνωση «Kraft durch Freude» (Δύναμη μέσω της Χαράς) διαφήμισε το σχετικό πρόγραμμα αποταμίευσης, υποσχόμενη πως μέσα σε τέσσερα χρόνια θα μπορούσε κανείς να αποκτήσει το «οικογενειακό» του αυτοκίνητο, μόνο με πέντε μάρκα την εβδομάδα. Την ίδια στιγμή τα στρατόπεδα συγκέντρωσης γέμιζαν με αντιφρονούντες και φυλετικά ακάθαρτους, κυρίως Εβραίους. Εκατοντάδες χιλιάδες γερμανικές οικογένειες συμμετείχαν στο πρόγραμμα Kdf-wagen, ενώ μία ολόκληρη πόλη, το Βόλφσμπουργκ, χτίστηκε για τους εργάτες που θα κατασκεύαζαν το «αυτοκίνητο του λαού», τον πασίγνωστο πλέον Σκαραβαίο…

Παπανδρέου - Χριστόφιας: οι μοιραίες ηγεσίες

Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Πλήρης η υπαγωγή και της Κύπρου στη μνημονιακή τρόικα ύστερα από την υποβολή αιτήματος δανειοδότησης από τον Χριστόφια στο ΔΝΤ. Όλες οι κακές προβλέψεις για την Μεγαλόνησο επιβεβαιώθηκαν, έστω και αν πολλοί ήταν αυτοί που αρνούνταν να δουν τη σκληρή πραγματικότητα. Πλέον η Κύπρος παίρνει τον δρόμο της Ελλάδας και η ψευδαίσθηση οικονομικής ισχύος που είχε αναπτυχθεί μετά την ανακάλυψη ενεργειακών κοιτασμάτων στην ΑΟΖ της έχει γίνει συντρίμμια.
Θα μπορούσε να θεωρηθεί εμμονή. Ή ίσως... εθνικιστική αγκύλωση. Όμως πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι, σχεδόν μόνοι, από την αρχή της ελληνικής μνημονιακής περιπέτειας, παραλληλίζαμε, συγκρίναμε και συσχετίζαμε το Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο με το ελληνικό μνημόνιο. Οι λόγοι ήταν απλοί:
Το ίδιο (αγγλικό) νομικό γραφείο είχε συντάξει τα δύο σχέδια.
Και τα δύο προέβλεπαν πλήρη απώλεια κυριαρχίας για τις χώρες που αφορούσαν.
Και για τις δύο χώρες τον τελικό λόγο θα είχαν τα ξένα δικαστήρια για ζητήματα πολιτικής και κυριαρχίας.

Τρία πουλάκια κάθονταν…

Προσπάθησα σε μια πρόταση να περιγράψω την κατάσταση, μετά την τρομερή εκλογική επιτυχία των δυνάμεων της εξέλιξης, της προόδου, και της Ευρωπαϊκής Προοπτικής. Αυτών που ήθελαν ισχυρή και αποφασιστική κυβέρνηση από τις 18 του μήνα αν ήταν δυνατόν. Γιατί η Ελλάδα δεν άντεχε άλλο…
Μικρός, όταν δεν ήθελα να πάω σχολείο, χτύπαγα συνεχώς τα ματάκια μου. Τα ‘τριβα κιόλας να κοκκινίσουν και μετά πήγαινα στη μαμά. Μαμά δεν βλέπω… Ο γιος μου πάλι το ‘παιζε με την κοιλίτσα ή το στομάχι. Δεν περίμενα να δω κυβέρνηση νηπιαγωγείο. Το είδα κι αυτό…
Μην νομίζετε ότι είμαι σκληρός. Λυπάμαι πολύ το τυφλό το πουλάκι το καημένο. Φοβάμαι μάλιστα, μήπως κανένας από το  Μητσοτακέϊκο παίζει με τίποτα καρφίτσες και κούκλες. Αν είναι έτσι, θα πάθει πολλά το καημένο. Και θα πρέπει να μένει συνεχώς στη φωλίτσα του προστατευμένο…

Δικαστικοί επιμελητές της τρόικας

 Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Δεν πρόκειται, λέει η Μέρκελ, όσο... ζει η ίδια, να κοινοτικοποιηθεί το χρέος της ευρωζώνης. Συνεπώς μην περιμένετε ευρωομόλογα ή παρόμοιες «διευκολύνσεις». Πρόκειται για έναν ακόμη εκβιασμό στο πλαίσιο του πολέμου μεταξύ της Γερμανίας και όλων των άλλων για τους όρους οι οποίοι θα συνοδεύσουν την όποια «λύση» αποφασιστεί αργά ή γρήγορα. Είναι όμως ενδεικτικός του χάους που επικρατεί στην ευρωζώνη ελάχιστα πριν από τη σύνοδο κορυφής.

Στην πραγματικότητα όλοι οι παράγοντες της ζώνης του ευρώ, αλλά και οι εκτός αυτής ενδιαφερόμενοι, έχουν καταλήξει στη συνταγή την οποία προκρίνουν και με την οποία θεωρούν ότι θα τεθεί ένα – έστω προσωρινό – φρένο στην κατρακύλα της Ευρώπης και του ευρώ. Αυτή περιγράφεται από τα εξής:


● Τραπεζική ενοποίηση με κάποιου είδους (;) εγγύηση των καταθέσεων έως ένα επίπεδο.


● Δημοσιονομική ενοποίηση και έλεγχος των εθνικών προϋπολογισμών από τις Βρυξέλλες – δηλαδή από τη Γερμανία.


● Πολιτική ενοποίηση – δηλαδή θέσπιση υπουργού Οικονομικών, εκλεγμένου προέδρου και άλλων κοινών πολιτικών θεσμών για την ευρωζώνη.


● Κοινοτικοποίηση του χρέους με κάποια μορφή ευρωομολόγων και όποιων άλλων εργαλείων κριθούν απαραίτητα.Ποια είναι η σημερινή διάταξη των πολιτικών δυνάμεων στην ελληνική κοινωνία;

Ποιο ήταν το κεντρικό ζητούμενο της εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Ιονίου; Ήταν μια αναμέτρηση δεξιάς και αριστεράς; Ήταν μια αναμέτρηση ανάμεσα σε μνημόνιο-αντιμνημόνιο; Ή ήταν μια αναμέτρηση για να βγει κυβέρνηση και μάλιστα πάσει θυσία, διότι οι δανειστές, οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι και εταίροι θα γίνουν φωτιά για να πέσουν και να μας κάψουν;
Καταρχάς θα πρέπει να τονίσουμε ότι η αναμέτρηση αυτή ήταν μια από τις χειρότερες, τις περισσότερο «στημένες» εκλογές της αντιπολίτευσης. Είχαμε μια πρωτοφανή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας από τους αποκαλούμενους φίλους, εταίρους και συμμάχους με προκλητικότατους εκβιασμούς που έφταναν στο σημείο να ποινικοποιούν μια ενδεχόμενη παραβατική – κατ’ αυτούς – συμπεριφορά του ελληνικού λαού. Οι ευρωκράτες και τα υπερατλαντικά αφεντικά έκαναν καθαρό ότι η Ελλάδα είναι κτήμα τους και ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, εκτός από αυτήν που θέλουν αυτοί. Η εθνική κυριαρχία της χώρας είναι πλέον ανέκδοτο, μετά μάλιστα από το εκλογικό αποτέλεσμα που επέβαλαν οι εκβιασμοί και η υστερική εκστρατεία φόβου και τρομοκρατίας του εκλογικού σώματος.

Συνωστισμός στην Αριστερά

Μάχη ξέσπασε ανάμεσα στο ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΔΗΜΑΡ για τις θέσεις που θα έχουν οι βουλευτές τους στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, αφού και τα τρία κόμματα θέλουν οι βουλευτές τους να καθίσουν αριστερά, γιατί είναι όλοι αριστεροί και, όταν πάνε προς το κέντρο ή δεξιά, τους πιάνει ζαλάδα.


Από τη στιγμή που και τα τρία κόμματα θέλουν οι βουλευτές τους να καθίσουν αριστερά -και θα πρέπει να χωρέσουν όλοι-, υπήρξε η σκέψη να κάθονται οι βουλευτές του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ στα γόνατα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ αντέδρασε έντονα στην προοπτική να κάθεται η Λιάνα Κανέλλη στα γόνατα του Παπαδημούλη αλλά αντέδρασε και ο Παπαδημούλης γιατί η Λιάνα θα του τσακίσει τα γόνατα.Βρίζω, τι άλλο να κάνω!!

Καρφί για το ΔΝΤ και η Κύπρος.
Τα πρωτοξάδερφα σε κίνδυνο.
Με το μισό νησί σε τουρκαλάδες από το 1974
και το άλλο μισό στους γερμαναράδες οσονούπω,
αλί και τρισαλί...γαμημένοι Νεοφιλελεύθεροι!!

Η Ελλάδα είναι ακυβέρνητη ενώ ο εκτροχιασμός του Ευρώ συνεχίζεται

Συνέντευξη του Γιάννη Βαρουφάκη στο ABC
Μόλις δημοσιεύτηκε συνέντευξη του Γιάννη Βαρουφάκη με το ABC (BBC της Αυστραλίας), στην  οποία περιγράφει το πώς η Ελλάδα δεν μπορεί να διασωθεί. Η μοίρα της θα καθοριστεί σε επίπεδο ευρωζώνης, και οι πιθανές εκβάσεις πάνε από το κακό στο απαίσιο!
LEIGH SALES, Παρουσιαστής: Μαζί μας σήμερα από την Αθήνα είναι ο Έλληνας οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης. Το προφανές ερώτημα είναι: τι θα γίνει τώρα;
Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Λοιπόν, ο εκτροχιασμός του τρένου που είναι η ευρωζώνη, η οποία ξεκίνησε με την Ελλάδα και στη συνέχεια άρχισαν να φεύγουν διαδοχικά και άλλα βαγόνια – η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, τώρα και η Ισπανία – συνεχίζεται. Και η χθεσινή ψηφοφορία δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Όλος ο ενθουσιασμός και οι εορτασμοί είναι πλήρως και εντελώς άστοχοι. Φοβάμαι ότι η ευρωζώνη και η Ευρώπη συνεχίζει την ίδια διαδρομή εδώ και τα δύο τελευταία χρόνια με μια πλειάδα λαθών, που καταντάνε κωμικά πια. Κοιτάξτε την Ισπανία, τι συμβαίνει σήμερα. Κοιτάξτε τι συμβαίνει στην Ιταλία. Εκτός αν η λογική ή ό,τι περνάει για λογική στην ευρωπαϊκή προσέγγιση στην κρίση αλλάξει και μάλιστα πολύ σύντομα η ευρωζώνη θα αποτελεί ιστορία.