#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Τάκης Φωτόπουλος – “ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ” (ΚΡΗΤΗ TV)

Τηλεοπτική συνέντευξη του Τάκη Φωτόπουλου στην εκπομπή “ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ” στην KΡHTH ΤV. Ο μεγάλος Έλληνας αντισυστημικός στοχαστής και από τους τελευταίους μεγάλους Έλληνες διανοητές σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές του συνεντεύξεις, συνομιλεί στη ΚΡΗΤΗ TV με το Γιώργο Σαχίνη πάνω στην ελληνική πραγματικότητα, το αποτέλεσμα των εκλογών, τις διεθνείς εξελίξεις και την θεμελιακή πρότασή του για το μοντέλο της περιεκτικής δημοκρατίας.

Ολα τα “καλά παιδιά” στην Χρυσή Αυγή

Δεν πέρασε πολύς καιρός όταν είδαν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες σε βάρος ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής για παιδεραστία στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Σήμερα πάλι, από δημοσίευμα του «Εθνους», μαθαίνουμε ότι στην εγκληματική συμμορία που εξαρθρώθηκε πρόσφατα στην Καβάλα, Χρυσαυγίτες φέρονται να έχουν ηγετικό ρόλο στην σύσταση και δραστηριότητά της.
«Πρώην καταδρομείς, εκπαιδευμένοι στη χρήση βαρέων όπλων, αδίστακτοι, εξαιρετικά επικίνδυνοι και σε στενή επαφή με τον ακροδεξιό χώρο κινούσαν τα νήματα της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στην Καβάλα κατά την προχθεσινή μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στουρναλοπληξίες

Πατριώτης Σωτήρ, λοχαγός στο βαθμό, εντοπίστηκε.
Ενα τηλεφώνημα του πρωθυπουργεύοντος Σαμαρά
ήταν αρκετό να ευαισθητοποιήσει τις χορδές του
κ.Γ.Στουρνάρα.
"Γιάννη χανόμαστε. Τρέξε και...σώσε".
Οπερ και εγένετο. 
Ποιά είναι, άραγε, τα γνωρίσματα, οι ικανότητες
και τα πλεονεκτήματα του νέου υπουργού;;
Απλά και τηλεγραφικά:
 

Οικονομική ανεξαρτησία, ελευθερία και ατομική κυριαρχια

από το anarkismo net
Γράφτηκε από τον Isaac Puente και δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό «Estudios», ν. 121, τον Σεπτέμβρη του 1933.

Ι. ΑΡΧΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ

Οι τρεις δηλωμένες προϋποθέσεις, στη μελέτη των οποίων αφιερώνουμε αυτές τις γραμμές, είναι σχετικές και αλληλοεξαρτώμενες. Ακολουθούν η μία την άλλη και ακριβώς με τη σειρά με την οποία παρατίθενται. Η επόμενη, μπορεί μόνο να προκύψει από την προηγούμενη. Χωρίς οικονομική ανεξαρτησία η ελευθερία είναι πολύ περιορισμένη και χωρίς και τις δύο η ατομική κυριαρχία δεν είναι παρά μια ψευδαίσθηση. Που σημαίνει, ότι αν έχοντας οικονομική ανεξαρτησία αρχίζουμε να είμαστε ελεύθεροι, και όντας ελεύθεροι, μπορούμε να φιλοδοξούμε να είμαστε κυρίαρχοι και εσωτερικά κύριοι του εαυτού μας.

Βλέποντάς το ατομικά, ο άνθρωπος μπορεί να κάνει εξαίρεση αυτού του γενικού κανόνα εκτιμώντας και αξιολογώντας αυτά τα τρία πράγματα με διαφορετικό τρόπο, ακόμη και ανάποδο. Αλλά συλλογικά, το κυρίαρχο και πρωταρχικό είναι η οικονομική ανάγκη, η διαμαρτυρία του ψωμιού, κατανοώντας σαν ψωμί ό,τι παρέχει σωματική ικανοποίηση.

Η κοινωνία του φόβου

 Απόστολος Αποστολόπουλος
Η απειλή εξόδου από το Ευρώ/ΕΕ διέσωσε το διεφθαρμένο σύστημα αλλά δεν μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί με την ίδια αποτελεσματικότητα την επόμενη φορά. Τα πεπραγμένα της τριμερούς κυβέρνησης θα απαξιώνουν τέτοιου είδους απειλές. Αλλά ήδη η κοινωνική/οικονομική πραγματικότητα έχει γεννήσει νέες απειλές, όπως η εξάπλωση και ο εθισμός στην καθημερινή βία. Η Χρυσή Αυγή δεν πατάει σε παρθένο έδαφος. Η Χ.Α φυτρώνει στο θερμοκήπιο προϋπάρχουσας κοινωνικής βίας όπου ο καθένας, ανυπεράσπιστος, επικροτεί συλλογικά (ως γειτονιά, περιοχή κλπ) την αυτοδικία. Η κοινωνία του φόβου θα είναι η επόμενη κατάσταση/απειλή προς το εκλογικό σώμα.


ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ: Στα χέρια του λόμπι των “Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών” το Υπουργείο Γεωργίας. ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ αμέσως ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης.(ΒΙΝΤΕΟ)

 Μετά τον “τεχνοκράτη” τραπεζίτη, πρώην “πρωθυπουργό” Λουκά Παπαδήμο ο οποίος  άνοιξε το δρόμο στην άμεση κατάληψη της πολιτικής εξουσίας από τους ίδιους τους εκπροσώπους του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και των επιχειρηματιών, περνάμε σήμερα με την τρικομματική συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, στη γενίκευση του “πειράματος” της πολιτικής εκτροπής και του άμεσου ελέγχου του κράτους από τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων.
Υπουργός Οικονομίας διορίζεται το διεθνές στέλεχος των τραπεζών Γιάννης Στουρνάρας, Υφυπουργός Ναυτιλίας ο παραιτηθείς μόλις χτές “εξοχώριος” εφοπλιστής Vernicos Yachts, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο σημαντικότερος εκπρόσωπος στην Ελλάδα του λόμπι των διεθνών εταιρειών Βιοτεχνολογίας,Αθανάσιος Τσαυτάρης.
Ο σχεδόν αποκλειστικά προβεβλημένος τίτλος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι αυτός τουΚαθηγητή της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ, και οι προβεβλημένες φωτογραφίες του τον εμφανίζουν πάντα με την καθηγητική τήβεννο.
Στο, ομολογουμένως, λιτό βιογραφικό το οποίο εμφανίζεται στο site της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ, ο Αθανάσιος Τσαυτάρης εμφανίζεται με τα ακόλουθα στοιχεία:

Ασθενής κρίκος και Μέτωπο ζωής η θανάτου του λαού. Του Δημήτρη Πατέλη

Του Δημήτρη Πατέλη*

Είναι γνωστή η προβληματική του Λένιν περί του “ασθενούς κρίκου” με δύο έννοιες:

1) αναφορικά με το παγκόσμιο σύστημα και 2) με τη διάγνωση της πολιτικής συγκυρίας. Με την πρώτη έννοια αναδεικνύεται η ανισομερής ανάπτυξη του χωροδικτυώματος του παγκόσμιου κεφαλαιοκρατικού συστήματος και των πλέον ευάλωτων σε ανεξέλεγκτες-δυσλειτουργικές για το σύστημα τροπές χωρών και ομάδων χωρών, όπου διαπλέκονται και συμπυκνώνονται εκρηκτικά οι παγκόσμιες, περιφερειακές και τοπικές-εθνικές αντιφάσεις του. 
Την έννοια αυτή, σπεύδουν σήμερα να την υπενθυμίζουν ακόμα και σ' όσους την ξέχασαν οι ιθύνοντες του παγκόσμιου κεφαλαίου. Εδώ χρησιμοποιώ την έννοια του ασθενούς κρίκου κυρίως με τη δεύτερη (συνδεδεμένη με την πρώτη και απορρέουσα από αυτήν) έννοιά της, που είναι επιτακτικότατη σε συνθήκες γενικευμένης κοινωνικοοικονομικής και πολιτικής κρίσης: αυτή που αφορά την έγκαιρη διάγνωση, ανάδειξη και επικέντρωση των δυνάμεων και της προσοχής σε εκείνο το πρόβλημα, σε εκείνες τις επιτακτικές ζωτικές ανάγκες του λαού (αιτήματα, διεκδικήσεις) που θα επιτρέψουν να ξετυλίξει το κουβάρι του πλέγματος των εσωτερικών και εξωτερικών συστημικών αντιφάσεων, αλλάζοντας άρδην το συσχετισμό υπέρ της διεξόδου από την κρίση με προοπτική προς όφελος του λαού. 

Η απάτη του ΔΝΤ και των τραπεζών: το βίντεο που πρέπει να δει κάθε Έλληνας

Δείτε το βίντεο που σαρώνει στο YouTube και συγκεντρώνει όλες τις θεωρίες συνομωσίας για την πλεκτάνη σε βάρος της Ελλάδας.
Το Αλφάβητο της Αλήθειας είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ, αποτελούμενο από 24 κεφάλαια μικρού και μεγάλου μήκους τα οποία αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι θεωρίες συνομωσίας που έχουν γίνει σε βάρος της Ελλάδας έχουν μια βάση αλήθειας. Διατίθεται δωρεάν στο internet καθαρά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

"Περισσότερη Ευρώπη" = Λιγότερη ζωή

Όλοι αυτοί που εξακολουθούν να μπερδευουν στο μυαλό του κόσμου την ΕΕ με την "Ευρώπη γενικά" το μόνο που κάνουν είναι να προσφέρουν υπηρεσία στα σχέδια της κ. Μέρκελ και της παρέας της, καθώς και των άλλων παιδιών που βρίσκονται από πίσω τους παλεύοντας για "περισσότερη Ευρώπη" και μαζί για λιγότερη ζωή για όλους εμάς.

Το καλό της Ευρώπης το θέλουμε όλοι. Το καλό της ΕΕ το θέλουν όλοι εκτός απο το ΚΚΕ που το λέει με θάρρος πως ενδιαφέρεται μόνο για το καλό του λαού και θα δικαιωθεί απο την πραγματικότητα. Γιατί
άλλο η Ευρώπη και άλλο η ΕΕ.

Η ΕΕ θα φανεί οτι είναι
μια συμμαχία άγριων πληγωμένων θηρίων που θα στραφούν με ακόμη μεγαλύτερη μανια εναντίον μας για να σωθούν από την κρίση τους..

αυταπάτες...


Η Κοινωνική Γενοκτονία στην Ελλάδα

  Θε­ο­φά­νης Μαλ­κί­δης
Η Κοινωνική Γενοκτονία στην Ελλάδα και η Σύμβαση του ΟΗΕ για την Πρόληψη και την Καταστολή του Εγκλήματος της Γενοκτονίας.

«
Οι στόχοι ενός τέτοιου σχεδίου (Γενοκτονίας) …είναι η διάλυση των πολιτικών και κοινωνικών θεσμών, του πολιτισμού, της γλώσσας, των εθνικών αισθημάτων, της θρησκείας, καθώς και της οικονομικής ύπαρξης εθνικών ομάδων, καθώς και η καταστροφή της προσωπικής ασφάλειας, της ελευθερίας, της υγείας, της αξιοπρέπειας….».
Ραφαήλ Λέμκιν Θεμελιωτής του όρου Γενοκτονία ( Axis Rule in Europe. Washington 1944, p. 79- 95)

«Ο Μιγέλ Οβάλδο Ετσεκολάζ αστυνομικός διευθυντής στο Μπουένος Άιρες, κηρύχθηκε ένοχος, αφού σύμφωνα με το δικαστήριο, διέπραξε «εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας στα πλαίσια μίας γενοκτονίας που συντελέστηκε μεταξύ 1976 και 1983».

(Ομοσπονδιακό Δικαστήριο Αργεντινής Νο1 υπόθεση 2251/06, Σεπτέμβριος 2006).

Νούμερα

Τα νούμερα είναι ακριβή, ακριβέστατα.
Δεν έχουν ενδοιασμούς, δεν έχουν συναίσθημα. Δεν έχουν κατανόηση παρά μόνο νόηση.
Τα νούμερα είναι τεχνοκρατικά και γίνονται υπουργοί.
Είναι βολικό τα νούμερα να γίνονται υπουργοί. Διαχειρίζονται μόνο νούμερα και νοιάζονται για την ευημερία άλλων νούμερων.

Το ότι υπάρχουν νούμερα που θέλουν νούμερα να βλέπουν τις ζωές τους ως νούμερα είναι ένα θέμα. Αυτά τα νούμερα δίνουν τα νούμερα στα νούμερα που θα κυβερνήσουν τελικά.

Αναδιαπραγματευση η τελικο ξεπουλημα?

Ο μαυραγορίτης της γειτονιάς σου...


ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΡΙΖΩΜΑ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΙΩΝ, … ΞΕΡΙΖΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝΩΝ …

Ριζικές αλλαγές στον τομέα του ελαιολάδου ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπισθεί η κρίση που έχει ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια και έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους παραγωγούς. Τα μεγάλα αποθέματα κάνουν πιο προβληματική την κατάσταση και σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκε και το σενάριο της εκρίζωσης (όπως έγινε στα αμπέλια) προκειμένου να μειωθεί η παραγωγή.

Το μέτρο αυτό απορρίφθηκε ως αναποτελεσματικό για τον τομέα του ελαιολάδου, καθώς…. διαπιστώθηκε ότι πολλοί από τους λιγότερο κερδοφόρους ελαιώνες είναι και οι πλέον εκτεταμένοι.

Και ενώ στην Ευρώπη και τις άλλες ελαιοπαραγωγικές χώρες εμφανίζεται έντονη κινητικότητα, στην Ελλάδα πολιτικοί και συνεταιριστές δείχνουν να περιμένουν απλώς… τις αποφάσεις με την ελπίδα ότι θα είναι συμβατές με τα συμφέροντα των παραγωγών της χώρας.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΤΩΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΡΟΜΙΣΕΙ...


«Εάν οι άνθρωποι που έριξαν την χώρα στον εφιάλτη του μνημονίου δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά, τότε το πολιτικό σύστημα είναι ήδη νεκρό»

"Ας καταλάβουμε ότι η πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα δεν είναι λάθος. Είναι η σωστή συνταγή του ακραίου νεοφιλελευθερισμού"

«Μέσα σε 3,5 μήνες το 6,5% του εργατικού δυναμικού της χώρας έχασε, λόγω της μείωσης των μισθών με επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις, πάνω από το 23% των εισοδημάτων του, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 ο ειδικός γραμματέας Επιθεωρητών Εργασίας Μ. Χάλαρης.
"Πρόκειται για το πρώτο πεντάμηνο κι αφορά γύρω στις 115.000 εργαζόμενους", διευκρίνισε ο κ. Χάλαρης.

Όπως είπε, αυτό "δεν σημαίνει ότι στο υπόλοιπο εργατικό δυναμικό δεν έχει μειωθεί ο μισθός, απλώς για το υπόλοιπο 94%, έχει επέλθει γενικότερη μείωση της τάξης του 14% από το 2009-2011. Στο σύνολο μιλάμε για μειώσεις, που σε κάποιες περιπτώσεις, φτάνουν ακόμη και πάνω από το 30%".


Συζήτηση Με τον Θωμά, μέλος της Α. Π. ΡΟΣΙΝΑΝΤΕΜια Συζήτηση (24/6/12) στο Blog http://eleftheriahtipota.blogspot.com/ με τον Θωμά,μέλος της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας "Ροσινάντε". Για περισσότερες πληροφορίες: http://rocinante.gr/ Ευχαριστώ πολύ τον Θωμά για την αποδοχή της πρόσκλησής μου, ώστε να γίνει αυτή η συζήτηση.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ...

 Δημήτρης Αργυρός
Και να λοιπόν έχουμε κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που θα μπορούσαμε να έχουμε και στις 7 ΜΑΗ. Μα ο στόχος δεν ήταν μόνο να έχουμε κυβέρνηση, μια μνημονιακή κυβέρνηση αλλά να ρυμουλκηθεί σε αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ταυτόχρονα να κατατρομοκρατηθεί ο ελληνικός λαός για να ψηφίσει συνετά, δηλαδή μνημονιακά. Να λοιπόν που οι εκλογές της 17 Ιούνη ήταν μια τακτική κίνηση των μνημονιακών δυνάμεων με στόχο την καθυπόταξη των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που είχαν σηκώσει μπαϊράκι και αποτελούσαν το κόκκινο πανί για τις κυβερνήσεις της ΕΕ, τις τράπεζες και το κεφάλαιο. Οι εκλογές ανέδειξαν μια πύρρειο νίκη των μνημονιακών δυνάμεων που αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Όχι το αγωνιζόμενο πλήθος δεν έσκυψε το κεφάλι, δεν προσκύνησε τους αγάδες. Αντίθετα αυτό που βγήκε από τις εκλογές ήταν μια εμβάθυνση της ταξικής πόλωσης που πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες να οδηγηθούμε σε μια ανοικτή ταξική σύγκρουση. Ιδιαιτέρα μετά την είσοδο στο μηχανισμό στήριξης της Κύπρου και Ισπανίας, κάτι που δείχνει πως η κρίση όχι μόνο δεν εκτονώνεται, μα βαθαίνει σε επικίνδυνο βαθμό.

Η κρίση έφτασε στη Γερμανία

Τα μηνύματα που έρχονται απ’ όλες τις μεριές λένε ότι τελικά η Γερμανία θα υποκύψει και ότι ανάμεσα στα πολλά Nein θα αρχίσει να βάζει και μερικά Ja. Η Ισπανία για παράδειγμα, θα τσιμπήσει το δανειάκι της για τις τράπεζες από το EFSF, αλλά χωρίς τις ουρίτσες των Μνημονίων και της τρόικας, όπως γινόταν μέχρι τώρα με την Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία. Οι τράπεζες θα δανείζονται απ’ ευθείας, χωρίς τη διαμεσολάβηση του κράτους και την ευγενική χορηγία των φορολογουμένων. Η αλλαγή αυτή δεν έχει ακόμα τελεσφορήσει, αλλά τα πράγματα πάνε μάλλον, προς την κατεύθυνση αυτή.

Αλληλεγγύη στον λαό της Παραγουάης! Να πέσει η Αμερικάνικη Χούντα!

 
Νέα από Ασουνσιόν (πρωτεύουσα της Παραγουάης).
Οι πραξικοπηματίες έκοψαν όλη της επικοινωνίας που είχαν στα χέρια τους οι λαϊκές οργανώσεις. Επίσης έκοψαν την οπτική ίνα που συνέδεε την κρατική τηλεόραση (που είναι υπό κατάληψη από τους εργαζόμενους και υποστηρίζεται από κόσμο στους δρόμους) με τον υπόλοιπο κόσμο. Οι σύντροφοι εργαζόμενοι ζητάνε αυτή η πληροφορία να διαχυθεί σε όλο το κόσμο… ΔΙΑΔΩΣΤΕ…

Η Ελλάδα σύμβολο του παράνομου χρέους

To The Press Project συνεχίζοντας το διάλογο για τα χαρακτηριστικά του ελληνικού δημόσιου χρέους και τη δυνατότητα να κριθεί παράνομο και απεχθές σε πολύ μεγάλο ποσοστό του παρουσιάζει σήμερα κείμενο του διακεκριμένου επιστήμονα Ερίκ Τουσέν*.
Το ελληνικό δημόσιο χρέος έγινε πρώτη είδηση όταν η ηγεσία της χώρας αποδέχτηκε τα μέτρα λιτότητας που απαίτησαν το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός το οποίο προκάλεσε  μεγάλους  κοινωνικούς αγώνες σε όλη τη διάρκεια του 2010. Αλλά από πού προέρχεται αυτό το ελληνικό χρέος; Σε ό,τι αφορά το  χρέος στον ιδιωτικό τομέα, η εκτίναξή του είναι πρόσφατη: η πρώτη μεγάλη αύξηση σημειώνεται μετά την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη το 2001.Mια δεύτερη έκρηξη του χρέους προκύπτει από το 2007 και μετά όταν η οικονομική βοήθεια που χορηγήθηκε στις τράπεζες από την  Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακυκλώνεται εν μέρει από τους τραπεζίτες προς την Ελλάδα και άλλες χώρες όπως η Ισπανία ή η Πορτογαλία.

ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΤΗ…

ΠΕΤΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΑΝΟΣ
ΟΙ ΑΘΟΡΥΒΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Επειδή ανα πάσα στιγμή η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε κόλαση του Δάντη και η Εξεταστική για το Μνημόνιο θα είναι επιβεβλημένη οφείλουμε να γνωρίζουμε τους πρωταγωνιστές του. Πέρα από τους εμφανείς όπως οι κ.κ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου υπάρχουν και οι αφανείς “σκαπανείς” οι οποίοι φρόντισαν να δέσουν νομικά τα νομοσχέδια της εξαθλίωσης και τα άθλια χαράτσια που τα συνόδευαν, όπως αυτό το τέλος ακινητων, μέσω της ΔΕΗ. Κι αυτό σε αγαστή συνεργασία με κορυφαίες νομικές φίρμες του πλανήτη. Διαβάζουμε από την “Καθημερινή”